Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Η μεγάλη επιστροφή!!!

billos95
07-01-14, 23:16
Καλησπέρα παιδιά ;)

Επιτέλους μετά απο πολύ καιρό επιστρέφω στην αγαπημένη μου λίμνη!!! :D

Πλέον αύριο το μεσημέρι το 100λιτρο μου φεύγει και την θέση του θα πάρει ένα 250λιτρο.Τώρα μπορώ να βάλω δίσκους και πολλά άλλα που δεν μπορούσα στο παλιό..αλλά κάτι με κρατάει και μου λέει "Tanganyika" "Tanganyikaaaaa" χαχαχα έτσι λοιπόν λέω να επιστέψω δυναμικά!!!

Οι διαστάσεις του ενυδρείου θα είναι 1m μήκος και νομίζω 50ύψος και 4*πλάτος.

Είχα ασχοληθεί και παλαιότερα με multies (απίστευτα ψαράκια) και για να πω την αλήθεια γι αυτό επέστρεψα γιατί η Tanganyika έχει ψαράκια με "χαρακτήρα" :smt060

Εσείς τι θα προτίνατε για ψαράκια?:rolleyes:

Παναγιώτης Κ
08-01-14, 00:11
Καλησπέρα φίλε μου.
Πολύ καλά έκανες και διάλεξες αφρική πάλι.
Οι διαστάσεις του ενυδρείου σου αν είναι αυτές τότε βγαίνουν 200 λίτρα, 170,180 καθαρά.
Μπορείς να βάλλεις 1 είδος πετρόψαρου και 1 είδος shell dweller όπως τα Multies που είχες.
Απο την άλλη μπορείς να φτιάξεις και ένα species ενυδρείο. Εσύ διαλέγεις.

billos95
08-01-14, 00:27
Καλησπέρα φίλε μου!!!Ναι χαίρομαι πάρα πολύ που επιστέφω!!!

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν πολύ και τα Julidochromis ornatus!!!

Δεν ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις αλλά ξέρω ότι είναι 250 ονομαστικά οπότε κάπου στο 200άρικο ας πούμε.

Ρίχνω απο εχθές αρκετό διάβασμα γιατί το είχαμε αφήσει λίγο το άθλημα λόγω υποχρεώσεων!!!

Να σου πω την αλήθεια χαίρομαι που πλέον έχω αρκετά λίτρα και θα μπορώ να βάλω μέσα αρκετά και όχι 3-4:D

crazydiver
08-01-14, 02:06
φιλε μου καλα κανεις κ επιμενεις για ταγκανικα γιατι δισκους σε 250 λιτρα απλα δεν παιζει.
απο 400 κ πανω.
κανε την επιλογη σου μιας κ η ταγκανικα εχει απιστευτα ψαρακια κ περιμενουμε παρουσιαση εννοειται:D

Κλεόβουλος
08-01-14, 08:33
http://www.myfunkyfish.com/beeld/news/movie_welcomeback.jpg
:p

Tanganyiκας
08-01-14, 09:04
Καλώς ήρθες προς tanganyika μεριά!

billos95
08-01-14, 10:44
φιλε μου καλα κανεις κ επιμενεις για ταγκανικα γιατι δισκους σε 250 λιτρα απλα δεν παιζει.
απο 400 κ πανω.
κανε την επιλογη σου μιας κ η ταγκανικα εχει απιστευτα ψαρακια κ περιμενουμε παρουσιαση εννοειται:D

Ναι αμέ εννοείται ότι θα γίνει παρουσίαση φιλε μου!!!;)
Για αρχή όμως άνοιξα το θέμα αυτό για να ακούσω τις γνώμες-συμβουλές σας για να έχω ένα "κομμάτι" της λίμνης στον δωμάτιο μου!!!:)
Και φυσικά πρέπει να γίνει η αρχή απο το μηδέν με σωστά βήματα.

http://www.myfunkyfish.com/beeld/news/movie_welcomeback.jpg
:p

Ευχαριστώ πολύ Κλεόβουλε για το καλως όρισμα!!!:D

Καλώς ήρθες προς tanganyika μεριά!

Σε ευχαριστώ φίλε μου ήρθα για να μείνω πια!!! :smt045

Λοιπόν τα ψαράκια που μου αρέσουν πολύ είναι τα παρακάτω:

Νeolamprologus Multifasciatus
61355

Julidochromis ornatus
61356

Neolamprologus tretacephaleus
61357

Opthalmotilapia ventralis
61358

Cyathopharynx furcifer
61359

Στο μυαλό μου το ενυδρείο θα έχει στην μια μεριά πέτρες (ένα βουνό) και στην άλλη πολλά κοχύλια.

Θα ήθελα να μου πείτε ποια ταιριάζουν με ποια για να ξέρω και να επιλέξω τελικά τι θα βάλω.Δηλαδή ποια είναι κοχυλόψαρα και ποια πετρόψαρα :)

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας ζάλισα :D

Tanganyiκας
08-01-14, 11:25
Το 1ο θέλει κοχύλια,το 2ο και το 3ο πέτρες και τα άλλα 2 αρκετή επιφάνεια με άμμο γιατί ζευγαρώνουν φτιάχνοντας κάτι σαν κρατήρα!

Κλεόβουλος
08-01-14, 11:46
1ο κοχυλόψαρο -άνετα μπορείς να φιλοξενήσεις μια ομάδα
2ο πετρόψαρο- άνετα επίσης ένα ζευγάρι/χαρέμι
3ο κυκλοφορεί στα ανοιχτά κοντά σε πέτρες στη μεσαία ζώνη του ενυδρείου-δύσκολο ψάρι, πολύ επιθετικό απέναντι στα ομοειδή του-καλύτερα ένα μόνο του, αν επιμένεις να το φιλοξενήσεις σ' αυτά τα λίτρα
4ο&5ο δεν θα τα πρότεινα για ενυδρείο μικρότερο από 400+λ

Παναγιώτης Κ
08-01-14, 11:47
Καλημέρα.
Εκτός απο Tanganyika, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, τσέκαρε και την λίμνη malawi μήπως σου αρέσει.
Στο θέμα μας τώρα.:D

Το 4ο και 5ο τα αποκλείεις.;)
Το 3ο είναι ιδιαίτερα ψάρια, και αν δεν έχεις καλή εμπειρία με τέτοιου είδους ψάρια καλύτερα να τα αφήσεις.
Το 1ο και 2ο μιας και έχεις λίτρα είναι καλός συνδιασμός.;)
Αν σου αρέσει και σένα προχώρα τον.
Τα multies θέλουν κοχύλια. Μπαίνουν σε χαρέμια(1 - 4) αν και ξεφεύγει ο αριθμός τους κάποια στιγμή απο τις γέννες.:smt112
Τα ornatus, Θέλουν πέτρες. Αρκετές. Αυτά μπαίνουν σε ζευγάρι.

Eδώ (http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=14) βλέπεις τα κοχυλόψαρα της tanganyika
Και εδώ (http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=11) και εδώ (http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=12)τα πετρόψαρα.

billos95
08-01-14, 11:52
Ποπο μου αρέσουν πολύ όλα τους :D

Τα 2 τελευταία είναι ψάρια που κολυμπάνε στα πάνω στρώματα ή είναι και αυτά στα τα multies που δεν φεύγουν απο την άμμο?

Σκέφτομαι κανα συνδιασμό multies με juli ή treta...

Δύσκολη επιλογή!!! :D
-------------------------
1ο κοχυλόψαρο -άνετα μπορείς να φιλοξενήσεις μια ομάδα
2ο πετρόψαρο- άνετα επίσης ένα ζευγάρι/χαρέμι
3ο κυκλοφορεί στα ανοιχτά κοντά σε πέτρες στη μεσαία ζώνη του ενυδρείου-δύσκολο ψάρι, πολύ επιθετικό απέναντι στα ομοειδή του-καλύτερα ένα μόνο του, αν επιμένεις να το φιλοξενήσεις σ' αυτά τα λίτρα
4ο&5ο δεν θα τα πρότεινα για ενυδρείο μικρότερο από 400+λ

Δηλαδή θα μπορούσα να βάλω multies με juli και ένα treta?:confused:

Δεν είναι άσχημη ιδέα αν δεν προκαλέσει πανικό στα άλλα είδη το treta...;)

Καλημέρα.
Εκτός απο Tanganyika, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, τσέκαρε και την λίμνη malawi μήπως σου αρέσει.
Στο θέμα μας τώρα.:D

Το 4ο και 5ο τα αποκλείεις.;)
Το 3ο είναι ιδιαίτερα ψάρια, και αν δεν έχεις καλή εμπειρία με τέτοιου είδους ψάρια καλύτερα να τα αφήσεις.
Το 1ο και 2ο μιας και έχεις λίτρα είναι καλός συνδιασμός.;)
Αν σου αρέσει και σένα προχώρα τον.
Τα multies θέλουν κοχύλια. Μπαίνουν σε χαρέμια(1 - 4) αν και ξεφεύγει ο αριθμός τους κάποια στιγμή απο τις γέννες.:smt112
Τα ornatus, Θέλουν πέτρες. Αρκετές. Αυτά μπαίνουν σε ζευγάρι.

Eδώ (http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=14) βλέπεις τα κοχυλόψαρα της tanganyika
Και εδώ (http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=11) και εδώ (http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=12)τα πετρόψαρα.

Δεν πειράζει για τα 4-5.

Για να πω την αλήθεια το treta μοιάζει με μικρή frontosa και μου αρέσει πολύ!!!

Ρίχνω διάβασμα στα links!!! ;)

Παναγιώτης Κ
08-01-14, 11:56
Δεν πειράζει για τα 4-5.

Για να πω την αλήθεια το treta μοιάζει με μικρή frontosa και μου αρέσει πολύ!!!

Ρίχνω διάβασμα στα links!!! ;)
Πολλοί την αποκαλούν έτσι. Kάποιους έχω δει να την αποκαλούν και φροντόζα τσέπης(τσέπης βέβαια δεν το λές).:D

Ρίξε διάβασμα ναι.;)

Κλεόβουλος
08-01-14, 12:05
Δηλαδή θα μπορούσα να βάλω multies με juli και ένα treta?:confused:

Θα μπορούσες.
Στη θέση του tretacephalus θα πρότεινα μια ομάδα 5-6 Paracyprichromis nigripinnis που κολυμπάνε κοντά στην επιφάνεια και είναι ήσυχα ψαράκια ;)

Παναγιώτης Κ
08-01-14, 12:08
Θα μπορούσες.
Στη θέση του tretacephalus θα πρότεινα μια ομάδα 5-6 Paracyprichromis nigripinnis που κολυμπάνε κοντά στην επιφάνεια και είναι ήσυχα ψαράκια ;)
+1, αλλά Κλεο δεν μας είπε ακόμα ακριβείς διαστάσεις, και κυρίως μήκος.;)
ΑΝ είναι 120 τότε ναι, αλλά αν είναι 100 λίγο χλωμό.;)

billos95
08-01-14, 12:11
Πολύ καλή ιδέα!!!! :D

Για κοχυλόψαρο έχω κατασταλάξει στα multies.

Για πετρόψαρο είναι τόσες πολλές (και ωραίες) επιλογές που ακόμα χαζεύω στο λινκ που παρέθεσε ο φίλος Παναγιώτης...είδωμεν

Και να βάλω και 5-6 Paracyprichromis nigripinnis δηλαδή Κλεόβουλε?:)
+1, αλλά Κλεο δεν μας είπε ακόμα ακριβείς διαστάσεις, και κυρίως μήκος.;)
ΑΝ είναι 120 τότε ναι, αλλά αν είναι 100 λίγο χλωμό.;)

Νομίζω πως σίγουρα το μήκος είναι 1 μέτρο...για τις υπόλοιπες διαστάσεις δεν είμαι ακόμα σίγουρος!!!Αλλά μάλλον το βραδάκι θα ξέρουμε σίγουρα ;)

Κλεόβουλος
08-01-14, 12:20
Πολύ καλή ιδέα!!!! :D

Για κοχυλόψαρο έχω κατασταλάξει στα multies.ή similis

Για πετρόψαρο είναι τόσες πολλές (και ωραίες) επιλογές που ακόμα χαζεύω στο λινκ που παρέθεσε ο φίλος Παναγιώτης...είδωμεν δες και τα transcriptus-τα περισσότερα άλλα είναι αρκετά μεγαλόσωμα και πιο επικίνδυνα για τα μικρά κοχυλόψαρα

Και να βάλω και 5-6 Paracyprichromis nigripinnis δηλαδή Κλεόβουλε?:)

Νομίζω πως σίγουρα το μήκος είναι 1 μέτρο...για τις υπόλοιπες διαστάσεις δεν είμαι ακόμα σίγουρος!!!Αλλά μάλλον το βραδάκι θα ξέρουμε σίγουρα ;)
νομίζω ότι και με 1 μέτρο μήκος τα P.nigripinnis θα βολευτούν-άσε που η παρουσία τους θα κάνει πιο "θαρραλέα"(θα κυκλοφορούν πιο πολύ στα ανοιχτά)και τα πετρόψαρα ;)

billos95
08-01-14, 12:30
Ναι αμέ κανένα πρόβλημα!!!

Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα για τα ψαράκια ;)

Οπότε:

- 5-6 Paracyprichromis nigripinnis

- 4 multies (1m 4f)

- 2 juli. transcriptus

Σωστά?:)

Tanganyiκας
08-01-14, 13:23
Αν σε ενδιαφέρει για ornatus έχω να σου δώσω.

billos95
08-01-14, 13:35
Εντάξει Παναγιώτη αν δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όπως είπε ο Κλεόβουλος κανένα πρόβλημα ;)

Τώρα να ρωτήσω και κάτι άλλο?

Αφού έχουμε κατασταλάξει σε ψάρια τι θα λέγετε να δούμε και το θέμα της τροφής?
Τι τροφές να προτιμήσω?Θέλω σιγά σιγά να μαζεύω πράγματα για να το στήνω μην με φάει η αναμονή.

Κλεόβουλος
08-01-14, 13:45
Τροφές να διαλέξεις για σαρκοφάγα.
Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές από διάφορες εταιρείες πχ
NLS cichlid formula
Tropical Tanganyika
Ocean Nutrition cichlid
......
και βέβαια σκουλήκι grindal, αρτέμια για τα μικρά κλπ

billos95
08-01-14, 13:54
Mάλλον θα προτιμήσω την Tropical γιατί είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος απο μια άλλη που είχα πάρει παλαιότερα. :)

Υπάρχει δυνατότητα κατεψυγμένου grindal?Νομίζω πως αν καλλιεργήσω και δει η μάνα μου ότι στο δωμάτιο υπάρχουν σκουλήκια θα μείνω χωρίς σπίτι χαχαχαχαχ:D

alphonse
08-01-14, 17:50
κανε ακομη μια σκεψη για NLS
kuwakaribisha nyuma

Κλεόβουλος
08-01-14, 18:18

+1 και καλό είναι να έχεις παραπάνω από μια τροφή ;)

[Heri ya Mwaka Mpya alphonse = Καλή Χρονιά alphonse :D]

billos95
08-01-14, 22:39
kuwakaribisha nyuma

+1 και καλό είναι να έχεις παραπάνω από μια τροφή ;)

Asante sana rafiki yangu:D

[Heri ya Mwaka Mpya alphonse = Καλή Χρονιά alphonse :D]

Εχετε δίκιο και οι 2!!!Θα κοιτάξω μήπως τις βρω και τις 2 μαζί σε κάποιο κατάστημα.

Λοιπόν το ενυδρείο το πήρα!!!Είναι τέλειο πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος!!!:D:D:D

Οι διαστάσεις του είναι:

1.00μ μήκος
0.57μ ύψος
0.44μ πλάτος

Θα μπει αύριο στο δωμάτιο για να του κάνω μια μετατροπή στην βάση για να χωράει το τεράστιο φίλτρο του (Unimax 500 Aquael)

Παναγιώτης Κ
09-01-14, 00:11
Να το χαίρεσαι!!!
Μόλις ξεκινήσεις ετοιμασίες aquascape ρίξε φωτόςς!!

billos95
09-01-14, 00:18
Να σαι καλά Παναγιώτη!!!

Θα ρίξω και απο αύριο φώτο να βλέπετε όλα τα στάδια...απο το αρχικό μέχρι το τελικό!!! ;)

billos95
09-01-14, 21:55
Σήμερα αφιέρωσα μια ολόκληρη μέρα για το ενυδρείο!!!:D

Έκανα κάποιες μετατροπές στην βάση (μεγάλωσα το ένα ντουλάπι) για να χωράει το μεγάλο φίλτρο,πήγα πήρα κάτι πολύ ωραίες πέτρες και μετά στην άλλη άκρη για άμμο.

Το απογευματάκι πλύθηκε μπήκε και η βάση στην δωμάτιο και το ΓΕΜΗΣΑ!!! :D

Ορίστε και μια φώτο για το πως είναι αυτή την στιγμή ;)

Αύριο μπαίνουν πέτρες και άμμος!!!

ChocolatePuma
09-01-14, 22:20
Που πατάει?????? :rolleyes:
(εννοώ το μισό είναι στο αέρα ή φταίει η φωτο???)

billos95
09-01-14, 23:05
Χαχαχαχαχ φαντάζεσαι να ήταν στον αέρα? :smt068

Το ενυδρείο το πήρα με την βάση του και απλά της τροποποίησα το ένα ντουλαπάκι για να χωράει το μεγάλο φίλτρο...

Οπότε σε γελάει η φωτογραφία υπάρχει βάση :D

Παναγιώτης Κ
10-01-14, 00:34
Ωραία. Μια χαρά.

Θα ήταν καλύτερα να βάλλεις πρώτα πέτρες(τις πέτρες της βάσης) μετά να βάλλεις άμμο και έπειτα να συνεχίσεις με το χτίσιμο και το ΤΕΛΟΣ να το γεμίσεις.

billos95
10-01-14, 11:06
Ναι θα βάλω τώρα το DOW κάτω και θα προσπαθήσω να βρω και σιλικόνη...αν δεν βρώ δεν πειράζει.

Απλά θέλω να τελειώνω σιγά σιγά γιατί 3 μέρες τώρα η μάνα μου έχει φρικάρει...άμμος στην βεράντα,νερά σε όλο το σπίτι,το δωμάτιο άνω κάτω..χαχαχαχ:D

Παναγιώτης Κ
10-01-14, 11:17
Ναι θα βάλω τώρα το DOW κάτω και θα προσπαθήσω να βρω και σιλικόνη...αν δεν βρώ δεν πειράζει.

Απλά θέλω να τελειώνω σιγά σιγά γιατί 3 μέρες τώρα η μάνα μου έχει φρικάρει...άμμος στην βεράντα,νερά σε όλο το σπίτι,το δωμάτιο άνω κάτω.. Άλλο αυτό!;):D χαχαχαχ:D
Την σιλικόνη τι την θές?
Με το νερό μέσα δεν θα μπορέσεις να δέσεις της πέτρες της βάσης καλά μέσα στην άμμο. Θα πρέπει να το αδειάσεις τελείως και να κάνεις τα βήματα που σου είπα, και προεραιτικά πρώτα απ'όλα να βάλλεις το DOW αν θες.

billos95
10-01-14, 13:34
Το ενυδρείο την στιγμή που μιλάμε δεν έχει πολύ νερό μέσα.

Έκοψα το Dow και το έχω τοποθετήσει και φτιάχνω έξω απο το ενυδρείο τα βράχια.Πήγα και αγόρασα μια κόλλα (JBL Haru) η οποία μάλλον μ*λακία έκανα,την πλήρωσα 15€ zw

Τέλος πάντων θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα γίνει τίποτα στραβό.

Αφού μπουν τα βράχια θα ρίξω και την άμμο και θα ξαναγεμίσω...θα ακουληθήσει και φώτο ;)

Παναγιώτης Κ
10-01-14, 14:44
Το ενυδρείο την στιγμή που μιλάμε δεν έχει πολύ νερό μέσα.

Έκοψα το Dow και το έχω τοποθετήσει και φτιάχνω έξω απο το ενυδρείο τα βράχια.Πήγα και αγόρασα μια κόλλα (JBL Haru) η οποία μάλλον μ*λακία έκανα,την πλήρωσα 15€ zw

Τέλος πάντων θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα γίνει τίποτα στραβό.

Αφού μπουν τα βράχια θα ρίξω και την άμμο και θα ξαναγεμίσω...θα ακουληθήσει και φώτο ;)
Όπως νομίζεις.
Ρίξε φωτογραφικό υλικό μόλις τελειώσεις.;)

billos95
11-01-14, 00:36
Μπήκε η άμμος,το dow και τα βράχια.Μου άρεσε αρκετά το στήσιμο,πιστεύω πως θα εξυπηρετεί και θα βολεύει τα ψαράκια :)

Το έκανα να δείχνει όσο πιο φυσικό μπορούσα.Τώρα το μόνο που λείπει είναι τα κοχύλια,μερικές βαλισινιέρες και φυσικά τα ψάρια :D

Ακούω γνώμες...

Κλεόβουλος
11-01-14, 07:45
Ωραίος!
2 φίλτρα έχεις?
Θα πρότεινα μια συστάδα βαλισνέριες γιγαντέα στην άκρη δεξιά (προστατεύοντας τις ρίζες, με καμιά πετρούλα, από το σκάψιμο των κοχυλόψαρων) για να απλώσουν φύλλα ώστε να νοιώθουν άνετα τα P.nigripinnis.
Πως σκέφτεσαι να το στρώσεις?

billos95
11-01-14, 10:25
Απο φίλτρανση έχω ένα Unimax 500 της Aquael που γυρνάει μέχρι 1500l/h...έχει 2 εξόδους και 2 εισόδους γι' αυτό μάλλον μπερδεύτηκες :)

Το φίλτρο ήτανε στρωμένο..έκανα τώρα μια μέτρηση με στικάκια της JBL..δεν ξέρω κατα πόσο είναι αξιόπιστα αλλά τόσα χρόνια με αυτά μετράω..

Ορίστε:

ΝΟ2 --> 0
ΝΟ3 --> 0
GH --> 16
KH --> περίπου 17
PH --> 8,2

Ναι θέλω πολύ να βάλω καμια βαλισινέρια..ταιριάζει πολύ με Tanganyika :smt033

Έχει καποιος κλαδέματα?

Παναγιώτης Κ
11-01-14, 13:48
Καλύτερα να μετράς με υγρά. Είναι πιο αξιόπιστα και κρατάνε περισσότερο.

Καλή προσπαθεια με το στήσιμο. Οι πέτρες θα ήταν καλό να μην ακουμπάνε καθόλου στο τζάμι.

billos95
11-01-14, 14:02
Σε ευχαριστώ πολύ!!! :)

Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να την κάνω όσο πιο στηβαρή μπορούσα την κατασκευή..τώρα όμως είναι λίγο δύσκολο να μετακινήσω όλα τα βράχια :(

Νομίζω πως πάνω-κάτω έχω τις κατάλληλες παραμέτρους...

Και μια ερωτησούλα;

Paracyprichromis nigripinnis όπου και να έψαξα δεν έχω βρει τίποτα...είναι τόσο δυσεύρετα?

Πόσο περίπου κοστολογούνται αυτά τα ψάρια?Γιατί δεν είναι και καιρός για τόσο μεγάλα "ανοίγματα"

Παναγιώτης Κ
11-01-14, 14:24
Σε ευχαριστώ πολύ!!! :)

Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να την κάνω όσο πιο στηβαρή μπορούσα την κατασκευή..τώρα όμως είναι λίγο δύσκολο να μετακινήσω όλα τα βράχια :(

Νομίζω πως πάνω-κάτω έχω τις κατάλληλες παραμέτρους...

Και μια ερωτησούλα;

Paracyprichromis nigripinnis όπου και να έψαξα δεν έχω βρει τίποτα...είναι τόσο δυσεύρετα?

Πόσο περίπου κοστολογούνται αυτά τα ψάρια?Γιατί δεν είναι και καιρός για τόσο μεγάλα "ανοίγματα"
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76686
;)

billos95
11-01-14, 14:44
Είσαι κούκλος :D

Παναγιώτης Κ
11-01-14, 14:54
Είσαι κούκλος :D
:smt033:smt033:smt033
:smt042:smt042:smt042:smt042:smt042:smt042

billos95
11-01-14, 23:09
Ρε παλικάρια εσείς οι Αθηναίοι μήπως ξέρετε που θα βρώ κανα κέλυφος να γεμίσω το ενυδρείο? :confused:

ChocolatePuma
11-01-14, 23:16
(Αν και ειμαι Σαλονικιος...:p)
http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?category_id=43&page=shop.browse&limit=20&limitstart=0

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=799766&postcount=23

billos95
11-01-14, 23:28
Καλά αυτό είναι σίγουρο!!!

Σε ευχαριστώ πολύ!!! :D

Παναγιώτης Κ
12-01-14, 01:15
Γιατί δεν πάς σε ένα ψαράκιδο να πάρεις ένα κιλό, να φάς κιόλας και να σου μείνουν και τα κελυφοι. Πώς τα λέτε εσείς? Αχυβάδια?

billos95
12-01-14, 10:24
Απεχθάνομαι τα οστρακοειδή όπως ο διάολος το λιβάνι... χαχαχ :D

Γενικά απο τότε που ασχολούμαι με το χόμπι δεν αισθάνομαι άνετα με τα ψάρια,δεν πολύ τρώω :rolleyes:

Έχουμε οικογενειακό φίλο ψαρά...θα τον ρωτήσω αν μπορεί να μου φέρει και να τα φάει κιόλας.

Αν και δεν έχουν τιμή και δεν ξέρω αν είναι περασμένα με κάποιου είδους βερνίκι μου αρέσουν αυτά τα 2:

http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=705&category_id=43

http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=704&category_id=43

Θα μάθω αύριο τιμή,και μέγεθος...είναι σε συσκευασία των 40 κοχυλιών...

Αντζι
12-01-14, 16:56
Επειδη και εγω απεχθανομαι τα οστρακοειδη και ουτε εχω καποιον να τρωει τα πηρα ετοιμα καθαρα.2 φορες εχω παραγγειλει απο ebay και ειναι ηδη στο ενυδρειο.Πεειμενω αλη μια παραγγελια απο ebay τωρα και θα παω και στην noveltex ωστα να τα δω με τα ματια μου και να αποφασισω τι μεγεθη θελω.

billos95
12-01-14, 17:11
Αν είναι απο θάλασσα δεν θα επιρεαστούν οι παράμετροι του νερού?:confused:

Απο Ebay που έριξα μια γρήγορη ματιά είδα πως δεν συμφέρει να φέρεις..τα περισσότερα είναι απο Αμέρικα και πληρώνεις ένα σωρό λεφτά...

Θα δώ αύριο τι θα μου πούνε στο noveltex και αν φάω και απο εκεί άκυρο θα αμολίσω τα ξαδερφάκια μου να πάνε να μαζέψουν σαλιγκάρια χαχαχ:D

Αντζι
12-01-14, 17:32
Εγω πηρα απο ebay αγγλια.Τα πρωτα που ηταν 2 μεγαλα εκαναν νομιζω 5 ευρω.Τα αλλα που ηταν 6 πιο μικρα εκανα γυρω στα 7 νομιζω.Τα εβρασα αρκετες φορες και τα εβαλα.Σε τι να επιρρεαστει ακριβως το νερο;Ισως ειναι κατι που δεν γνωριζω οποτε να το λαβω υποψην.Παντως επειδη κανω μετρησεις πλυ συχνα αυτον το μηνα λογω στρωσιματος δεν ειδα τιποτα περιεργο

billos95
12-01-14, 18:02
Τα δικά σου ήταν απο θάλασσα?Εγώ για τα θαλασσινά είπα μήπως επιρρεάσουν τις παραμέτρους..

Πάντως αν με ένα 10-15€ πάρεις απο την noveltex 40 κομμάτια τότε συμφέρει...

Έδωσες 12€ για να πάρεις 8 κοχύλια...δεν νομίζω ότι συμφέρει αν λάβεις υπόψην πως τα κοχυλόψαρα που θέλουμε να βάλουμε ίσως χρειαστεί το μεγαλύτερο μέρος του βυθού μας να είναι στρωμένο με κοχύλια (κάνε μια αναζήτηση να δεις πως είναι το φυσικό τους περιβάλλον ;) )

Αντζι
12-01-14, 18:14
Αυτα που πηρα εγω ελεγαν κοχυλια για κιχλιδες.Για την τιμη που λες ναι αν παρεις ποσοτητα δεν συμφερει λογικα.Εγω σκεφτηκα να παρω αυτα που πηρα απο ebay και τα υπολοιπα απο noveltex ετσι για ποικιλια αλλα και απο περιεργια για του ebay γιατι δεν ειναι κοντα μου το noveltex να πηγαινω αν χρειαστω εξτρα.Εσυ επισης εχεις μςγαλυτερο ενυδρειο απο μενα οποτε και ενα λογο παραπανω να το σκεφθεις πιο οικονομικα σαφως.Το φυσικο τους περιβαλλον εννοειται το εχω δει.Πως αλλιως θα ετοιμαζα τοσο καιρο το ενυδρειο μου;Ελπιζω να βρεις αυτο που ψαχνεις λοιπον συντομα. :)

billos95
12-01-14, 18:25
Αν μπεις στο site τους κάνουν και αποστολές με κούριερ...σκέψου το και αυτό. ;)

Εγώ θα πάρω τηλέφωνο και αν δεν είναι βαμμένα και είναι στο μέγεθος που θέλω θα παραγγείλω 1-2 σακουλάκια αναλόγος!!!Θα σε ενημερώσω αύριο μπας και θες να πάρεις και εσύ :D

Σε ευχαριστώ πολύ και σε εσένα εύχομαι τα καλύτερα!!!

Αντζι
12-01-14, 18:49
Τους ειχα παρει και εγω τηλ μωρε απλα απο το τηλ να συννενοηθω για το μεγεθος ηταν παρακινδυνευμενο λιγο οποτε ειπα καλυτερα να παω να δω με τα ματια μου.Ναι θα ηθελα να μου πεις οταν καταληξεις.Εννοειται προτιμω να γλυτωσω το ταξιδι στο περιστερι :)

billos95
12-01-14, 19:06
Θα προσπαθήσω να ρωτήσω αύριο για το ανοιγμα του κοχυλιού να είναι πάνω 2cm...αν καταλάβουν καλός..

Εσύ τους ρώτησες αν είναι περασμένα με τίποτα βερνίκια ή όχι?

Κλεόβουλος
12-01-14, 19:12
Αν είναι απο θάλασσα δεν θα επιρεαστούν οι παράμετροι του νερού?:confused:
όλα τα κελύφη των σαλιγκαριών (ξηράς-θάλασσας) είναι ασβεστολιθικά. Αν επηρεάσουν το νερό (θα το κάνουν με πολύ αργό τρόπο) στην περίπτωση μας είναι επιθυμητό ;)

billos95
12-01-14, 19:17
όλα τα κελύφη των σαλιγκαριών (ξηράς-θάλασσας) είναι ασβεστολιθικά. Αν επηρεάσουν το νερό (θα το κάνουν με πολύ αργό τρόπο) στην περίπτωση μας είναι επιθυμητό ;)

Ωραία οπότε δεν θα υπάρχει θέμα!!!Θα ρωτήσω αύριο στην noveltex..αν μου ζητάνε την μάνα και τον πατέρα τους θα πω στον φίλο μας τον ψαρά!!!:D

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση ;)

Παναγιώτης Κ
12-01-14, 21:16
Ρε παιδιά, σόρρυ που το ξαναλέω, αλλά σε ένα ψαράδικο με πολύ λίγα χρήματα παίρνετε όλα τα κοχύλια που χρειάζεστε.;)

Αντζι
12-01-14, 22:47
Ρε παιδιά, σόρρυ που το ξαναλέω, αλλά σε ένα ψαράδικο με πολύ λίγα χρήματα παίρνετε όλα τα κοχύλια που χρειάζεστε.;)

Ναι αλλα θελουνε καθαρισμα απο τα υπολοιματα και εγω προσωπικα αυτο το σιχαινομαι αλλα και φοβαμαι οτι δεν θα τα καθαρισω καλα

billos95
12-01-14, 23:01

Ναι αλλα θελουνε καθαρισμα απο τα υπολοιματα και εγω προσωπικα αυτο το σιχαινομαι αλλα και φοβαμαι οτι δεν θα τα καθαρισω καλα

Χαχαχα παιδιά τώρα ήρθα απο το σπίτι του φίλου μας :D

Μου είπε να περάσω απο το μαγαζί αύριο γιατί έχει και πολλά διακοσμητικά πιασμένα απο τον ίδιο και να μου δώσει ότι θέλω..

Θα κοιτάξω αν έχει προμηθευτή με τα σαλιγκάρια που θέλω να μου φέρει...μου υποσχέθηκε ότι θα τα φάει όλα χαχχαχ:D

Παναγιώτης Κ
13-01-14, 00:00

Nαι αλλά γλιτώνει και κάμποσα χρήματα;)
Απλά θα τα ξεπλύνει-βράσει καλά κάμποσες φορές.

billos95
13-01-14, 00:56
Το βράσιμο μάλλον θα γίνει με σαλτσούλακ και μακαρόνια είπε :D

Οπότε μας μένει το ξέπλυμα.

Αστειεύομαι εννοείται ότι θα τα βράσω και εγώ μια φορά για να είμαι απόλυτα σίγουρος!!!Δεν βλέπω την ώρα να μπούνε!!! :rolleyes:
Επειδή δεν βλέπω φως στον ορίζοντα στο θέμα Paracyprichromis nigripinnis για κάποια εναλλακτική λύση?

Θέλω κάτι με χρώμα,να κολυμπάει στα μεσαία και ψηλά στρώματα του νερού σε mini κοπαδάκι (τα βράχια και τα κοχύλια τα έχουμε καλύψει) και να ταιριάζει με Julidochromis ornatus και Neolambrologus..

Ζητάω πολλά? :D

Παναγιώτης Κ
13-01-14, 01:00
H υπομονή ποτέ δεν έβλαψε!:D
Βάλε εσύ πρώτα τα 2 αυτά είδη και μόλις βρεις paracyprichromis τα βάζεις.;)

billos95
13-01-14, 01:05
H υπομονή ποτέ δεν έβλαψε!:D
Βάλε εσύ πρώτα τα 2 αυτά είδη και μόλις βρεις paracyprichromis τα βάζεις.;)

Σίγουρα!!!Ειδικά στο χόμπυ μας η υπομονή είναι μεγάλη αρετή!!! ;)

Αυτό έχω σκοπό να βάλω και τα multies (τα julies μπήκανε σήμερα :D (ευχαριστώ Γιώργο-Tanganyikas)) και μετά θα περιμένω τον κατάλογο του Ιγνάτιου μπας και πάρουμε κανα ψαράκι χαχα:p

Απλά ρώτησα επειδή βλέπω πως είναι πολύ σπάνιο και δυσεύραιτο το συγκεκριμένο είδος μήπως αν έβρισκα κάτι άλλο το οποίο πληρούσε τις προϋποθέσεις και μου συστήνατε να το έπαιρνα ;)

Tanganyiκας
13-01-14, 08:05
Να είσαι καλά bill,σου εύχομαι καλές γέννες!

billos95
13-01-14, 16:29
Επίσης πήρα αυτές τις 2 τροφές για τα ψαράκια...

Tropical Tanganyika

Seachem Nutridiet Cichlid Flakes

:)

Παναγιώτης Κ
13-01-14, 16:33
Επίσης πήρα αυτές τις 2 τροφές για τα ψαράκια...

Tropical Tanganyika

Seachem Nutridiet Cichlid Flakes

:)
Mια χαρά. Και οι 2 πολύ καλές.

billos95
13-01-14, 16:38
Να είσαι καλά bill,σου εύχομαι καλές γέννες!

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ τα ψάρια είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!! :D
Mια χαρά. Και οι 2 πολύ καλές.

Ωραία χαίρομαι που το ακούω αυτό..είναι και οι 2 εταιρίες πολύ καλές στον χώρο και γι αυτό της προτήμισα!!! ;)

Tanganyiκας
13-01-14, 18:00
Την tropical τη δουλεύω κι εγώ πολύ καλή τροφή!

billos95
13-01-14, 22:20
Ναι φαίνεται πολύ καλή!!!Όσους έχω ρωτήσει μου έχουν πει τα καλύτερα,δεν είναι τυχαίο που όλοι εδω πέρα την προτίνουν!!! ;)

Αντζι
15-01-14, 18:40
Διαβασα στο αλλο ποστ οτι παρηγγειλες τελικα κοχυλια απο το τηλεφωνο.Μου λες σε παρακαλω ποια παρηγγειλες τελικα και τι μεγεθος ειναι;

billos95
15-01-14, 22:09
Είμαι να σκάσω!!! :smt073

Πήγε ο παππούς μου σε ένα μαγαζί στην Αθήνα και μου πήρε 2 μωρά Neolamprologus Brichardi...μόλις μπήκα σπίτι είδα 2 μικρούλια να κολυμπάνε και έπαθα σοκ..

Τώρα τι να κάνω έχω τρελαθεί!!!Να τα δώσω πίσω δεν γίνεται αφού ούτε ο παππούς μου δεν θυμάται που τα πήρε :smt067

Τι γίνεται τώρα?Μπορούν να συνυπάρξουν με Multies ή θα γελάει και ο κάθε πικραμένος τώρα?

Είναι και πανέμορφα ρε γαμώτο μια σταλίτσα 3 πόντους το πολύ...αχ αχχχ!!!!

ChocolatePuma
15-01-14, 22:48
Είμαι να σκάσω!!! :smt073

Πήγε ο παππούς μου σε ένα μαγαζί στην Αθήνα και μου πήρε 2 μωρά Neolamprologus Brichardi...μόλις μπήκα σπίτι είδα 2 μικρούλια να κολυμπάνε και έπαθα σοκ..

Τώρα τι να κάνω έχω τρελαθεί!!!Να τα δώσω πίσω δεν γίνεται αφού ούτε ο παππούς μου δεν θυμάται που τα πήρε :smt067

Τι γίνεται τώρα?Μπορούν να συνυπάρξουν με Multies ή θα γελάει και ο κάθε πικραμένος τώρα?

Είναι και πανέμορφα ρε γαμώτο μια σταλίτσα 3 πόντους το πολύ...αχ αχχχ!!!!

Αυτό το "δεν θυμάται που τα πήρε"...ειχε πλάκα!
Πάλι καλά που θυμάται τον εγγονό του:p

Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις ;)
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Neolamprologus_brichardi.htm

billos95
15-01-14, 22:55
Αυτό το "δεν θυμάται που τα πήρε"...ειχε πλάκα!
Πάλι καλά που θυμάται τον εγγονό του:p

Καλά άστο είναι περίπτωση το άτομο...:smt095 Πέρασε απο την Ομονια και βρήκε ένα πετ σοπ και πήρε...άντε τώρα να βρω πιο είναι αυτό τώρα που όλη η ομόνια είναι γεμάτη!!!:smt108

Τώρα τι θα κάνω...περιμένω την Κυριακή να έρθουν τα multies μου και κοντεύω να τρελαθώ!!!

Αντζι
15-01-14, 23:03
Απο οτι ξερω multies με similis δεν πανε μαζι

billos95
15-01-14, 23:07
Neolamprologus Brichardi

http://www.acuamanus.com.ar/prod_images/0000000238_1.jpg

Αντζι
15-01-14, 23:09
Ααα οκ μπερδευτηκα.Ας πουν οι ειδικοι λοιπον.

ChocolatePuma
15-01-14, 23:22

Ας περιμένουμε και τον Κλεο...αλλά νομίζω πως όταν μεγαλώσουν τα Brichardi, στο τέλος θα βλέπεις μόνο αυτά ;) (αν ισχύουν όσα διαβάζω)

Από ξένο φορουμ : " You can put some N. brichardi in with your multies, but at the end of the day you'll wind up with just 2 brichardi. http://www.cichlid-forum.com/phpBB/images/smilies/icon_lol.gif.pagespeed.ce.Pw6uFpE6FM.gif"

billos95
15-01-14, 23:26
Τα άκουσε για τα καλά η μάνα μου...δεν φταίνε οι άλλοι που πάνε να κάνουν μια καλή κίνηση..δεν είμαι παιδάκι που έχει μια γυάλα με χρυσόψαρα και λέμε "ααα εντάξει ας του πάρουμε ένα χρυσόψαρο να βάλει στην γυάλα να χαρεί"

Γενικά είμαι πολύ περίεργος και δεν θέλω να μου χαλάνε τα σχέδια...

Τώρα τι θα τα κάνω τα brichardi?

Αφήστε κατάλαβα...:smt090

ChocolatePuma
15-01-14, 23:27
Τα άκουσε για τα καλά η μάνα μου...δεν φταίνε οι άλλοι που πάνε να κάνουν μια καλή κίνηση..δεν είμαι παιδάκι που έχει μια γυάλα με χρυσόψαρα και λέμε "ααα εντάξει ας του πάρουμε ένα χρυσόψαρο να βάλει στην γυάλα να χαρεί"

Γενικά είμαι πολύ περίεργος και δεν θέλω να μου χαλάνε τα σχέδια...

Τώρα τι θα τα κάνω τα brichardi?

Αφήστε κατάλαβα...:smt090

Περίμενε κάποιον "πράσινο" μήπως δεν ισχύουν τα όσα βρήκα και σου έγραψα (αν και ο Τσαμης το λεει κι αυτός ξεκάθαρα ;))

billos95
15-01-14, 23:30
Τον ήπιαμε σου λέω μην την ψάχνεις... :smt041

Αντζι
15-01-14, 23:45
Μπορεις ισως να τα βαλεις αγγελια...λεω μια ιδεα

billos95
15-01-14, 23:46
Μάλλον για εκεί οδεύει το θέμα...δυστυχώς είναι δώρο πολύ αγαπητού προσώπου αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς..:smt009

ChocolatePuma
15-01-14, 23:47
Μάλλον για εκεί οδεύει το θέμα...δυστυχώς είναι δώρο πολύ αγαπητού προσώπου αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς..:smt009

Βάλε τον παππου σε αγγελία!! :p και κράτα τα ψάρια:D
(εννοείται ότι κάνω πλάκα)

billos95
15-01-14, 23:50
Δεν τον πουλάω με τίποτα έχω μόνο αυτόν..δυστυχώς την γιαγιά την έχασα νέα...

Εννοείται ότι δεν παρεξηγώ ;)

ChocolatePuma
15-01-14, 23:51
Δεν τον πουλάω με τίποτα έχω μόνο αυτόν..δυστυχώς την γιαγιά την έχασα νέα...

Εννοείται ότι δεν παρεξηγώ ;)

Τοτε του συγχωρείς και το λαθος του με τα ψαρια ;)
Δεν σπάμαρω άλλο :D

Καλή συνέχεια με τους ψάρακες

billos95
15-01-14, 23:54
Χαχαχαχ αυτός που έφταιγε τα άκουσε (λέγε με μαμά..)

Σε ευχαριστώ ελπίζω να μπορώ να τα κρατήσω γιατί είναι φάτσες...αν πάλι όχι ελπίζω να καταλήξουν σε ένα ωραίο σπίτι ;)

Αντζι
15-01-14, 23:58
Δεν λες παλι καλα που δεν εφερε κατι τελειως ασχετο?συνηθως τα δωρα απο πετ σοπ ειναι κανενα χρυσοψαρο η κανενα γκαπι.Αφρικη ο παππους μια χαρα τον βρισκω :)

billos95
16-01-14, 00:02
Ναι είχε δει το ενυδρείο την μέρα που το πήρα και με ρώτησε τι θα βάλω...βέβαια όταν του είπα "Κιχλίδες απο την λίμνη Τανγκανίκα" μου έλεγε να κόψω το δούλεμα αλλά anyway..

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ:D

Αντζι
16-01-14, 00:05
Χαχαχαχα

Tanganyiκας
16-01-14, 01:50
Αν έχεις σκοπό να τα κρατήσεις θα πρέπει να στήσεις και στη δεξιά γωνία πέτρες είναι κυρίαρχα ψάρια και θα διεκδικήσουν όλο το σωρό που έχεις τώρα!

Κλεόβουλος
16-01-14, 09:19
Καλά έκανες και τα έβαλες αγγελία ;)
Ισχύουν όσα σου έγραψαν πιο πάνω.
Τα N.brichardi είναι πανέμορφα, με εξαιρετικές συμπεριφορές για παρατήρηση αλλά φοβερά κυριαρχικά και επεκτατικά ψάρια. Μπορούν να απωθήσουν ακόμη και φροντόζα,ειδικά όταν προστατεύουν μικρά (δηλ. πάντα).

Παναγιώτης Κ
16-01-14, 09:47
Τα N.brichardi είναι πανέμορφα, με εξαιρετικές συμπεριφορές για παρατήρηση αλλά φοβερά κυριαρχικά και επεκτατικά ψάρια. Μπορούν να απωθήσουν ακόμη και φροντόζα,ειδικά όταν προστατεύουν μικρά (δηλ. πάντα).
Aκριβώς!
Brichardi και Multies... δεν...

billos95
16-01-14, 10:31
Αν έχεις σκοπό να τα κρατήσεις θα πρέπει να στήσεις και στη δεξιά γωνία πέτρες είναι κυρίαρχα ψάρια και θα διεκδικήσουν όλο το σωρό που έχεις τώρα!

Γιωργό εχθές που τα έβαλε η αδερφή μου μέσα και πήγα σπίτι και τα είδα ήταν στις πέτρες μαζί με τα julies...σήμερα το πρωί πήγαν και εγκαταστάθηκαν στην μικρή κριψώνα που είχα φτιάξει για το μικρό juli. (Δεξιά)

Όντως είναι πολύ όμορφα ρε γαμώτο :(

Aκριβώς!
Brichardi και Multies... δεν...

;)

billos95
16-01-14, 13:09
Η-Η-Ηρθανεεε :D

billos95
16-01-14, 17:38
Τελικά τα 50 νόμιζα ότι είναι πολλά...αν δεν..:D

Να το γράψω και εδώ για την άψογη εξυπηρέτηση απο τον υπάλληλο της Noveltex που ήταν πρόθυμος να μου εξηγήσει το παραμικρό.Τα παρήγγειλα χθες στις 3 και το μεσημέρι και το πρωί 10 η ώρα ήταν σπίτι μου.Και σε σούπερ τιμούλα ;)

Ίσως προσθέσω μερικά κάποια στιγμή.

Πως σας φαίνονται? :)

Αντζι
16-01-14, 17:46
Επιχειρηση κοχυλια σημερα για ολους μας λοιπον.Πιστευω θες και αλλα.Σε λιγο θα ριξω και εγω τα δικα μου

billos95
16-01-14, 17:53
Ναι θέλω γύρω γύρω απο τα υπάρχοντα...αλλά θα δούμε για αρχή είναι καλά.

Έχουν φύγει πολλά λεφτά αυτόν τον καιρό ΜΟΝΟ για το ενυδρείο.

Θα αφήσω χώρο αριστερά και κοντά στα βράχια και μάλλον θα βάλω 2-3 ανουμπίες για να φτιάξω ένα φυσικό χώρισμα για να μην έχουμε παρατράγουδα:D

Κλεόβουλος
16-01-14, 18:43
Όταν βγάλεις τα Brichardi αφαίρεσε και τις πέτρες δεξιά.
Ρίξε όσα κελύφη έχεις (πες μας ποσότητα που πήρες και τιμή, να γνωρίζουν και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι ;)). Αν κι αυτά είναι θαλασσινά και δεν μοιάζουν καθόλου με τα original της λίμνης, έχω κι εγώ μερικά.

billos95
16-01-14, 18:52
Αγόρασα 50 κέλυφη μαζί με τα μεταφορικά 12€ την επόμενη μέρα σπίτι μου.

Αυτά είναι όλα!!!Νόμιζα ότι θα μου περίσσευαν αλλά μάλλον θέλω άλλα 50 για να φαίνεται πιο γεμάτο ;)

vasilis 1988
16-01-14, 19:00
Αγόρασα 50 κέλυφη μαζί με τα μεταφορικά 12€ την επόμενη μέρα σπίτι μου.

Αυτά είναι όλα!!!Νόμιζα ότι θα μου περίσσευαν αλλά μάλλον θέλω άλλα 50 για να φαίνεται πιο γεμάτο ;)

Μην αγοράσεις έχω να σου χαρίσω αρκετά

billos95
16-01-14, 19:08
Μην αγοράσεις έχω να σου χαρίσω αρκετά

Τα αριστερά θα είναι ταμάμ πιστεύω..να έχω 2 είδη να κάνουν αντίθεση ;)

Αν θες μπορώ να σου δώσω τα 2 julies γιατί έχω ζευγάρι και έχουν αρχίσει οι εντάσεις :D

vasilis 1988
16-01-14, 19:15
Τα αριστερά θα είναι ταμάμ πιστεύω..να έχω 2 είδη να κάνουν αντίθεση ;)

Αν θες μπορώ να σου δώσω τα 2 julies γιατί έχω ζευγάρι και έχουν αρχίσει οι εντάσεις :D

Ναι. Θα πάρω μπολυ και μολις είμαι έτοιμος θα σου φέρω τα κοχυλια

billos95
16-01-14, 19:16
Οκ όποτε είσαι έτοιμος μου λες! :D

Tanganyiκας
16-01-14, 19:29
Μπράβο Bill καλογέμιστα τα κοχύλια!

billos95
16-01-14, 19:33
Ευχαριστώ πολύ Γιωργάρα :D

nikolakis94
16-01-14, 19:35
Πολύ ωραιο το εκανες.Βγαλτο φωτογραφιες τωρα που μπορεις γιατι μολις μπουν τα ψαρια εχει να πεσει φτυαρισμα:D

billos95
16-01-14, 19:49
Χαχαχαχαχ το βγάζω συνέχεια δεν το χορταίνω μου αρέσει πολύ!!! :D

Παναγιώτης Κ
17-01-14, 09:41
Μπράβο! Ωραία τα όστρακα. Θές σίγουρα κι'άλλα, και αν είναι δυνατόν να βρεις πιο μικρά ακόμα καλύτερα.
Καλή συνέχεια!

billos95
17-01-14, 13:46
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη!!! :)

Για όστρακα κανόνησα ;)

Παναγιώτης Κ
17-01-14, 13:54
Ok. Περιμένουμε φωτος με αποτέλεσμα.

billos95
17-01-14, 14:21
Εννοείται ;)

Την Κυριακή που θα έχω και τα multies μου θα έχετε πολλές φώτο

billos95
17-01-14, 21:42
Παίδες δεν υπάρχει κανείς σας που να θέλει τα brichardi?

Αν έχει κάποιος ας έρθει να τα πάρει και τσάμπα..

Αντζι
17-01-14, 22:44
Ειναι πολυ ομορφα ργμ...Δεν το σκεφτεσαι καθολου να τα κρατησεις και να φτιαξεις αναλογη ψαροσυνθεση με κατι που ταιριαζει?

billos95
17-01-14, 23:30
Ναι είναι κουκλιά :(

Δεν ξέρω τα multies τα έχω πληρώσει ήδη...

Ας μας διαφωτήσουν οι ειδικοί

Παναγιώτης Κ
17-01-14, 23:58
Ναι είναι κουκλιά :(

Δεν ξέρω τα multies τα έχω πληρώσει ήδη...

Ας μας διαφωτήσουν οι ειδικοί
Δύσκολα, όχι τόσο για τώρα που είναι μικρά, αλλά μόλις μεγαλώσουν τα μουλτις πιο πολύ θα κακοπερνάνε.;)

billos95
18-01-14, 08:48
Οπότε αν όχι τώρα...μακριοπρόθεσμα θα έχω θέμα και θα πρέπει να φύγουν.

Πάντως αν κάποιος απο εδώ τα θέλει θα τα δώσω με χαρά αφού θα ξέρω που θα πανε ;)

Αντζι
18-01-14, 12:36
Εγω εννουσα να κρατησεις τα brichardi ΑΝΤΙ για τα μουλτις και να δεις τι αλλο ταιριαζει με αυτα.Αλλα λες πληρωσες οποτε;...μακαρι να βρεθει καποιος να τα παρει συντομα

Παναγιώτης Κ
18-01-14, 13:02
Οπότε αν όχι τώρα...μακριοπρόθεσμα θα έχω θέμα και θα πρέπει να φύγουν.

Πάντως αν κάποιος απο εδώ τα θέλει θα τα δώσω με χαρά αφού θα ξέρω που θα πανε ;)
Το καλύτερο είναι να φύγουν πριν μπουν τα μουλτις. Αλλά μπορείς να τα διώξεις και μετά.
Εγω εννουσα να κρατησεις τα brichardi ΑΝΤΙ για τα μουλτις και να δεις τι αλλο ταιριαζει με αυτα.Αλλα λες πληρωσες οποτε;...μακαρι να βρεθει καποιος να τα παρει συντομα
Brichardi και Ornatus δύσκολο...;)

billos95
19-01-14, 01:02

Ναι το θέμα είναι ότι έχω πληρώσει τα μούλτις οπότε δεν...

Το καλύτερο είναι να φύγουν πριν μπουν τα μουλτις. Αλλά μπορείς να τα διώξεις και μετά.

Brichardi και Ornatus δύσκολο...;)

Δεν νομίζω..αύριο το απόγευμα θα τα έχω τα μούλτις.

Όσο για το τελευταίο το ζω καθημερινά...πολύ καυγάς!!!

billos95
19-01-14, 01:11
Και 2 φωτογραφίες του ενυδρείου μετά την ευγενική προσφορά κέλυφων του Βασίλη ;)

Ευχαριστώ bill :D

Παναγιώτης Κ
19-01-14, 12:14
Ωραία! Μια χαρά είναι σε αριθμό.;)
Με αλφάδι τα έβαλες;:mrgreen: Βάλτα λίγο πιο ακανόνιστα!!;)
Να σε δω όταν θα χρειαστεί να βγάλεις τα Brichardi πως θα τα βγάλεις...:smt119
Περιμένουμε να έρθουν και τα μουλτις.:cool:

billos95
19-01-14, 14:36
Ωραία! Μια χαρά είναι σε αριθμό.;)
Με αλφάδι τα έβαλες;:mrgreen: Βάλτα λίγο πιο ακανόνιστα!!;)
Να σε δω όταν θα χρειαστεί να βγάλεις τα Brichardi πως θα τα βγάλεις...:smt119
Περιμένουμε να έρθουν και τα μουλτις.:cool:

Χαχαχ ε όχι με αλφάδι απλά προσπάθησα να είναι όλα με το άνοιγμα προς τα πάνω και όχι κοντά στις πέτρες.
Μάλλον πίσω αριστερά θα βγάλω μερικά και θα τα φέρω μπροστά αριστερά.Θα φτιάξω το χώρισμα με τα φυτά όταν πάρω για να μην υπάρχουν θέματα.

Όσο για το όταν θα χρειαστεί να βγάλω τα brichardi το έζησα και εχθές που έβγαλα τα 2 julies να τα δώσω του Βασίλη.Όλος ο σορός με πέρτες χάλασε και τα κινηγούσα 10 ώρες μέχρι να τα πιάσω.Όταν θα έρθει η ώρα για τα brichardi θα στήσω ενέδρα :D

Τα μούλτις μου αυτή την στιγμή είναι στον δρόμο!!!Ε κατα τις 6 θα είναι εδώ!!! :smt007

Παναγιώτης Κ
19-01-14, 16:12
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να τα χαρείς.

Tanganyiκας
19-01-14, 17:50
Όταν τα βάλεις με το καλό ρίξε καμιά φώτο.

billos95
20-01-14, 15:59
Φαίνεται πως η σακούλα με τα σαλιγκάρια που παρέλαβα εχθές περιείχε εκπλήξεις!!! :D:D:D

+1 θηλυκό και είδα μέσα απο ένα κοχύλι να βγαίνει ένα μωράκι!!!:smt007Πρέπει να είναι βδομάδας!!!Δεν έχω ξεκολλήσει απο μπροστά!!!

Παναγιώτης Κ
20-01-14, 16:18
Φαίνεται πως η σακούλα με τα σαλιγκάρια που παρέλαβα εχθές περιείχε εκπλήξεις!!! :D:D:D

+1 θηλυκό και είδα μέσα απο ένα κοχύλι να βγαίνει ένα μωράκι!!!:smt007Πρέπει να είναι βδομάδας!!!Δεν έχω ξεκολλήσει απο μπροστά!!!
Mισό λεπτό.
Σου ήρθαν κέλυφοι με 2 ψάρια μέσα?

billos95
20-01-14, 16:21
bonus :D

61821

61822

(η ποιότητα είναι χάλια λόγω κινητού)

billos95
20-01-14, 16:23
Mισό λεπτό.
Σου ήρθαν κέλυφοι με 2 ψάρια μέσα?

Όταν παρέλαβα την σακούλα δεν είδα ούτε λέπι :D

Το πρωί που ξύπνησα είδα αντί για 5 που θα έπαιρνα 6 (1 αρσενικό 5 θηλυκά) και το μωράκι ;)

Παναγιώτης Κ
20-01-14, 16:23
Μια χαρά! Να σου ζήσει!

Kinder Έκπληξη!:D

billos95
20-01-14, 16:30
Ευχαριστώ Παναγιώτη!!!Τώρα τα brichardi είναι ένα θέμα που ενοχλούν συνέχεια τα multies και σκαλίζουν τα κοχύλια...

Πριν τα πέτυχα να μπαίνουν στου μικρούλι το κοχύλι και τα έκανα πάνω μου!!!Πάλι καλά ο μικρός δεν μασάει...

Παναγιώτης Κ
20-01-14, 16:34
Διώχτα όσο προλαβαίνεις.

ΥΓ: Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά να ξέρεις ότι το μικρούλι μπορεί να φαγωθεί. Αλλά θα δεις κι'άλλα πολλά στο μέλλον σύντομα...

billos95
20-01-14, 16:45
Το ξέρω...δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την αγγελία που έβαλα και έχω απογοητευτεί.. :(

gsklaven
20-01-14, 22:59
Γεια σου Βασιλη, σου εβαλα ενα παραπανω οπως και στην Αντζι.Οσο για το μικρο σε κάποια ειχα δει οτι υπήρχε αλλα και οι δυο σακούλες πρεπει να ειχαν.Οταν ειχα παρει το δευτερο χαρεμι το παιδι που τα ειχε δεν ειχε δει ποτε γεννα.Οταν μου τα εστειλε μεσα στηνες σακούλα υπήρχαν τουλαχιστον 2 γεννες.Παντα σε εκλησουν τα multi.

billos95
21-01-14, 14:37
Πολύ ωραία τα ψαράκια Γιώργο ευχαριστώ και για τα δωράκια!!! :D

Παναγιώτης Κ
21-01-14, 15:00
Γεια σου Βασιλη, σου εβαλα ενα παραπανω οπως και στην Αντζι.Οσο για το μικρο σε κάποια ειχα δει οτι υπήρχε αλλα και οι δυο σακούλες πρεπει να ειχαν.Οταν ειχα παρει το δευτερο χαρεμι το παιδι που τα ειχε δεν ειχε δει ποτε γεννα.Οταν μου τα εστειλε μεσα στηνες σακούλα υπήρχαν τουλαχιστον 2 γεννες.Παντα σε εκλησουν τα multi.
Mπράβο βρε συ Γιώργο!
Χομπίστας με όλη τη σημασία!;)

billos95
21-01-14, 16:00
Απ΄οσο βλέπω τώρα που κάθομαι και τα παρατηρώ το αρσενικό juli φεύγει συνεχεια απο τις πέτρες και πηγαίνει στα κοχύλια και ενοχλεί τα multies μου...

Τι μπορώ να κάνω?Να πάρω φυτά να βάλω στην μέση για να χωρίσω τα 2 "στρατόπεδα"?

Παναγιώτης Κ
21-01-14, 16:11
Τα ψάρια είναι περίεργα.
Ότι και να κάνεις αυτά θα τα επισκέπτονται.
Μην ανησυχείς θα συνηθίσουν το ένα την ύπερξη του άλλου.

billos95
21-01-14, 16:25
Ε έχει καταντήσει σπαστικό...προσπαθούν τα multies ναααα "φυστικωθούν" :D και πάει και τους διακόπτει χαχαχαχαχα :smt071

Κλεόβουλος
21-01-14, 19:47
είπαμε ότι καλό είναι να βάλεις και μια συστάδα με φυτά για να κόβεις το οπτικό πεδίο.;)

billos95
21-01-14, 21:45
Θα προσπαθήσω να βρω απο κάποιο παιδί εδω μέσα.Πήγα στο πετ σοπ εδώ κοντά στο σπίτι μου και έπαθα πλάκα...μια μικρή anubias var. nana 11€!!!! :o

Μάλλον θα βάλω αγγελία γιατί αλλιώς...

Αντζι
21-01-14, 21:47
Τι φυτο σκεφτεσαι?

billos95
21-01-14, 22:39
Σκέφτομαι για κάτι χαμηλό όπως anubias που είναι και ανθεκτικό.

Αν βάλω βαλισνέρια και φουντώσει θα φαίνεται λες και είναι χωρισμένο στα 2 το ενυδρείο..:-?

Αντζι
21-01-14, 22:51
Το ζητουμενο στην περιπτωση σου εαν βλεπεις οτι το ενα ψαρι δημιουργει προβλημα στο αλλο οπως περιγραφεις ειναι ομως ακριβως αυτο.Να μην εχουν ορατοτητα.Με τις ανουμπιες που ειναι χαμηλες δεν ξερω εαν μπορεις να το καταφερεις αυτο.Εγω ευτυχως δεν εχω θεμα.το καθε ενα ειναι στην μερια του

Παναγιώτης Κ
22-01-14, 00:47
Σκέφτομαι για κάτι χαμηλό όπως anubias που είναι και ανθεκτικό.

Αν βάλω βαλισνέρια και φουντώσει θα φαίνεται λες και είναι χωρισμένο στα 2 το ενυδρείο..:-?
Οι ανούμπιες αν δεν το ξέρεις, δεν φυτεύονται, αλλά τις σκαλώνεις-δένεις σε κάποιο βράχο-ξύλο, ότι βρεις. Αν τις φυτέψεις θα σαπίσουν.;)
Βάλε κρυπτοκορίνες αν δεν θες βαλισνεριες.(υπάρχουν και νανα βαλισνεριες νομιζω).

billos95
22-01-14, 14:30
Θα βάλω αγγελία να βρώ απο κανα παιδί εδώ μέσα γιατί στο πετ σοπ θα φύγω άφραγκος...

billos95
23-01-14, 17:43
Ένα update :)

Οι φωτογραφίες είναι πρόχειρες και το ενυδρείο θέλει λίγο μάζεμα..τουλάχιστον να δείτε τα σκαψίματα!!! :D

Παναγιώτης Κ
24-01-14, 09:09
Πολύ ωραία! Μπράβο!
Το μικρό ζει?

Tanganyiκας
24-01-14, 09:44
Μπράβο Bill πολύ όμορφα!
Άντε με το καλό να βρεις και τα nigri.

billos95
24-01-14, 14:18
Πολύ ωραία! Μπράβο!
Το μικρό ζει?

Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη ρίχνουν σκάψιμο..

Ναι αμέ και βασιλεύει!!!! :D

Μπράβο Bill πολύ όμορφα!
Άντε με το καλό να βρεις και τα nigri.

Ευχαριστώ Γιώργο ότι μπορούμε κάνουμε :p

Ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου ελπίζω να πραγματοποιηθεί!!!

billos95
04-02-14, 22:56
Και ένα update...

Μπήκαν τα φυτάκια sagittaria subulata (ευχαριστώ pkas) και απ όσο έχω παρατηρήσει πλέον δεν υπάρχουν απρόσμενες επισκέψεις απο τα Julies στην περιοχή δεξιά των Multies... :rolleyes:

Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα προσωπικά...μένουν τα Paracyprichromis Nigripinnis να βρω και να βάλω και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση :D

pkas
04-02-14, 23:00
Και ένα update...

Μπήκαν τα φυτάκια sagittaria subulata (ευχαριστώ pkas) και απ όσο έχω παρατηρήσει πλέον δεν υπάρχουν απρόσμενες επισκέψεις απο τα Julies στην περιοχή δεξιά των Multies... :rolleyes:

Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα προσωπικά...μένουν τα Paracyprichromis Nigripinnis να βρω και να βάλω και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση :D

Να σαι καλά ;)
Όντως είναι όμορφο να το χαιρεσαι κι αυτό και τους κατοικους του!

billos95
04-02-14, 23:07
Να σαι καλά ;)
Όντως είναι όμορφο να το χαιρεσαι κι αυτό και τους κατοικους του!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες έχω ρίξει την προσοχή μου στο γαριδάδικο που ετοιμάζω αλλά τα ψαράκια δεν έχουν παράπονο.. ;)

Άντε η λίμνη σε περιμένει και εσενα!!!:smt039

Παναγιώτης Κ
05-02-14, 15:20
Και τα φυτά με το αλφάδι τα έβαλες;:D
Υπάρχει μια διαγώνια συμμετρία.:D

Πολύ ωραίο πάντως.

billos95
05-02-14, 15:43
Χαχαχαχαχα όχι εντάξει μπορεί να φαίνεται ετσι στην φωτογραφία... :D Αν το δεις απο κοντά φαίνεται αλλιώς..

Να 'σαι καλά Παναγιώτη ;)

billos95
06-02-14, 18:33
Μόλις είδα 2 μικρά Julidochromis Ornatus να κόβουν βόλτες και να λιάζονται πάνω στις πέτρες!!! :D

Δεν μπορώ να βγάλω φωτο γιατί είναι μικρά και σκούρα και χάνονται στο φόντο...

Είμαι πολύ χαρουμενος!!!! :smt041:smt041:smt041

Tanganyiκας
06-02-14, 19:12
Μπράβο Bill Καλές γέννες σου εύχομαι.Τα multis πως πάνε;

Κλεόβουλος
06-02-14, 19:15
Άντε μπράβο!
Καλό τάισμα και συχνές μικρές αλλαγές νερού και θα πάρουν γρήγορα τα πάνω τους ;)

billos95
06-02-14, 19:28
Ήδη αυτή την στιγμή που γράφω κάνω 20% αλλαγή.

Γενικότερα ταϊζω γεννεόδωρα αλλά κάνω και συχνές αλλαγές νερού. ;)

vasilis 1988
06-02-14, 19:31
Μόλις είδα 2 μικρά Julidochromis Ornatus να κόβουν βόλτες και να λιάζονται πάνω στις πέτρες!!! :D

Δεν μπορώ να βγάλω φωτο γιατί είναι μικρά και σκούρα και χάνονται στο φόντο...

Είμαι πολύ χαρουμενος!!!! :smt041:smt041:smt041 μπράβο ρε bill πολύ ωραία άντε να πάρουν και τα μουλτι σειρά

billos95
06-02-14, 19:34
Μπράβο Bill Καλές γέννες σου εύχομαι.Τα multis πως πάνε;

Να 'σαι καλά Γιωργάρα!!! :D

Τα μούλτις έχουν σκάψει όλο τον κόσμο αλλά ακόμα δεν έχω δει ουρίτσες.. :?

Νομίζω ότι κάτι παίζεται με μια πιτσιρίκα...θα δείξει ;)
μπράβο ρε bill πολύ ωραία άντε να πάρουν και τα μουλτι σειρά

Να 'σαι καλά Βασίλη!!!

Αντε άντε απο αλλού περιμέναμε απο αλλού μας ήρθε!!! :p

Παναγιώτης Κ
06-02-14, 20:49
Μπράβο!
Ωραία νέα! Θα δεις κι'άλλα με το καιρό.

billos95
06-02-14, 22:53
Ευχαριστώ Παναγιώτη!!! :D

Μακάρι!!!Ελπίζω να ζήσουν τα μικρούλια είναι φάτσες τα χαζεύω συνέχεια!!! :p

vasilis 1988
06-02-14, 22:53
όποτε μπορείς βάλε και καμιά φωτογραφία απο τα μικρά

billos95
07-02-14, 15:32
Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά πάντως νομίζω ότι μπορείτε να το διακρίνετε....αν δεν έχεις μια καλή φωτογραφική παιδεύεσαι με τα κινητά... zw

vasilis 1988
07-02-14, 15:36
Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά πάντως νομίζω ότι μπορείτε να το διακρίνετε....αν δεν έχεις μια καλή φωτογραφική παιδεύεσαι με τα κινητά... zw

:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

billos95
07-02-14, 15:42
Μέχρι στιγμής έχουν κάνει ταυτόχρονη εξόρμιση προς τα έξω 3 μικρά...ελπίζω να υπάρχουν και άλλα μεσ' τις πέτρες πιο δυστακτικά :D

Κλεόβουλος
07-02-14, 19:29
Περίμενε...υπάρχουν αρκετά :)

billos95
07-02-14, 23:27
Περίμενε...υπάρχουν αρκετά :)

Αυτό ελπίζω και εγώ!!! :rolleyes:

Μιλάμε το ένα όμως δεν βάζει κ@λο κάτω!!!Όλη μέρα έξω στην μεγάλη πέτρα που είναι σαν μπαλκόνι την βγάζει :D

Αντζι
07-02-14, 23:28
Να σου ζησουν βρε!

Παναγιώτης Κ
08-02-14, 13:51
Να σου ζήσουν!!
Θα δεις κι'άλλα...

billos95
08-02-14, 15:08
Να σου ζησουν βρε!

Ευχαριστώ και στα δικά σου!!! :D

Να σου ζήσουν!!
Θα δεις κι'άλλα...

Σε ευχαριστώ Παναγιώτη!!!Έχω μετρήσει πλέον με τον φακό που καθόμουν και έψαχνα πάνω απο κανα 15αριά...τα 4-5 που βγαίνουν έξω είναι λίγο πιο "ανεπτυγμένα" ενώ τα υπόλοιπα είναι λίγο πιο μικρά και είναι κολλημένα στην οροφή μιας πέτρας :p

billos95
02-03-14, 17:11
Μεγαλώνουμε!!!!! :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=QRFL92yJ2e8

Tanganyiκας
02-03-14, 20:37
Μπράβο ρε Bill!

στελιος προεδρου
02-03-14, 21:23
Μπράβο ρε Bill!
συγνωμη που ερωτω εδω και δεν ανοιγω αλλο νεο θεμα αλλα ηταν και μια απο τις προτημησεις του billos95 Opthalmotilapia ventralis γιατι τα απορριψατε αμεσως;

Αντζι
02-03-14, 22:07
Μεγαλώνουμε!!!!! :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=QRFL92yJ2e8

πουλας ενυδρειο και ψαρια?καλα ειδα μια αγγελια?
Πριν λιγο καιρο το εστησες....:confused:

Tanganyiκας
02-03-14, 22:26
συγνωμη που ερωτω εδω και δεν ανοιγω αλλο νεο θεμα αλλα ηταν και μια απο τις προτημησεις του billos95 Opthalmotilapia ventralis γιατι τα απορριψατε αμεσως;

Τα συγκεκριμένα θέλουν τα διπλάσια λίτρα από αυτά που έχει τώρα ο Bill!

billos95
02-03-14, 22:43
Μπράβο ρε Bill!

Ευχαριστώ πολύ Γιωργάρα!!!

Φίλε Στέλιο απ όσο θυμάμαι κιόλας τα συγκεκριμένα ψάρια θέλουν μήκος και πλάτος στο ενυδρείο γιατί διεκδικούν αρκετό μερος του βυθού όπου φτιάχνουν σαν πυραμίδες απο άμμο και γεννάνε.Κάτι τέτοιο μαζί με τα multies θα ήταν καταστροφικό :D

πουλας ενυδρειο και ψαρια?καλα ειδα μια αγγελια?
Πριν λιγο καιρο το εστησες....:confused:

Ναι Άντζι πάω για reef και δυστυχώς δεν υπάρχει οι δυνατότητα να κρατήσω 3 ενυδρεία στο δωμάτιο :roll:

Τα συγκεκριμένα θέλουν τα διπλάσια λίτρα από αυτά που έχει τώρα ο Bill!

;)

Παναγιώτης Κ
03-03-14, 01:02
Να' τος και ο ριφάς!!!:D:D:D

Όμορφα!!;)

billos95
03-03-14, 11:05
Να' τος και ο ριφάς!!!:D:D:D

Όμορφα!!;)

Να 'μαι,να 'μαι!!!

Δυστυχώς το δίνω με μισή καρδιά το ενυδρειάκι μου αλλά δεν έχω άλλη επιλογή...

Αντε εσείς οι Αφρικάνοι πάρτε το κάποιος απο εδω να το βλέπω κιόλας :D