PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Δεσποινα πεθανε

despoina guppidou
06-01-14, 00:37
καλησπερα στην ομορφη παρεα,καλη χρονια να χουμε με υγεια και ευτυχια.Ειμαι αρχαρια και χρειαζομαι τα φωτα σας οπωσδηποτε στο προβλημα που αντιμετωπιζω εχοντας μοιραιο αποτελεσμα το χαμο της πιο ομορφης γκαμπινας μου..εχω τρια θηλυκα και ενα αρσενικο,απο την πρωτη στιγμη η περι αυτης λογος βρισκοταν συνεχεια στο βυθο ψαχνοντας για τροφη και απομονωμενη απο το υπολοιπο κοπαδι..νομιζα οτι δεν υπηρχε προβλημα καθως δεν μου εδειχνε κανενα σημαδι ασθενειας ωσπου μια μερα αλλαξε χρωμα και εγινε μαυρη,στη συνεχεια εβγαλε μια κιτρινη κηλιδα μπροστα απο την ουρα της,κολυμπουσε συνεχεια μονη της καθοταν στο φιλτρο ατελειωτες ωρες,και ο τροπος που κολυμπουσε ηταν σαν μεθυσμενη,απευθυνθηκα σε πετ σοπ αλλα δεν με βοηθησαν σχεδον καθολου,αφου δεν μπορουσαν καν να προσδιορισουν την ασθενεια..οι μερες περνουσαν ετσι,μη μπορωντας να τη βοηθησω,συνεχιζε να τρωει ομως κανονικα,ωσπου μια βδομαδα πριν ειδα οτι ξαναεγινε ασπρη και συνειδητοποιησα οτι ειχε γεννησει ...ηταν εμφανως καλυτερα αρχισε να κολυμπαει με το κοπαδι και η μεθυσμενη συμπεριφορα της περασε αλλα η αρρωστεια της υπηρχε αφου καθοταν παλι διπλα στο φιλτρο αρκετες ωρες...Σημερα την βρηκα νεκρη στο βυθο,εμεινε καποιες ωρες στο ενυδρειο..τι ειδους ασθενεια αντιμετωπιζε?γιατι μετα την εγκυμοσυνη φαινοταν οτι επανηλθε?αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο φιλοξενω δεκα περιπου μικρα,και το κοπαδακι που απεμεινε..τι μπορω να κανω για να τα διαφυλαξω απο την μυστηριωδη ασθενεια?θα ηθελα να με βοηθησετε..σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.καλη συνεχεια :)

delta66
06-01-14, 00:48
Καλως ηρθες.
Τρομαξα λιγο με τον τιτλο και μεχρι να καταλαβω τι εγινε.

Ποσο καιρο την ειχες την Δεσποινα?

Κανε copy και συμπληρωσε εδω και τη φορμα διαγνωσης
φόρμα για καλύτερη διάγνωση ασθενειών (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298)

platy
06-01-14, 00:53
Καλως ηρθες στην παρεα μας !

despoina guppidou
06-01-14, 01:16
Γεια σας κυριε κυρια δελτα,επειδη δεν κατεχω πολυ καλα τα της τεχνολογιας αδυνατω να κανω κοπυ παστε σ αυτο που μου στειλατε γι αυτο και θα σας τα γραψω ετσι ,συγχωρεστε με για την αδυναμια μου..:)...το ενυδρειο μου ειναι δεκαπενταλιτρο καθ οτι οπως προειπα ειμαι αρχαρια..ξεκινησα να το λειτουργω απο τα μεσα του οκτωβριου και μετα μιας εβδομαδας χρηση,εβαλα τα γκαμπυ τρια θηλυκα και ενα αρσενικο η μια θηλυκη ηταν εγκυος και την επομενη μερα ακριβως γεννησε εκανε τεσσερα μικρα εκ των οποιων το ενα επεζησε για λιγες μερες γιατι ειχα την φαεινη ιδεα να βαλω και ενα μικρο αγγελοψαρακι για λιγες μερες (μετα εμαθα οτι ηταν λαθεμενη συνθεση αφου εφαγε και το νεογεννητο και ετσι το απομονωσα μετα μια εβδομαδα).ειχα πολλα προβληματα με το στρωσιμο του νερου τυραννηθηκα και γω και τα ψαρακια για περιπου δυο με τρεις βδομαδες ωσπου εβγαλα τις πετρες θαλασσης που ειχα βαλει πολλες σε αριθμο αφου προηγουμενως τις ειχα πλυνει με ξυδι και τις ειχα βρασει για πολυ ωρα.αφου τις εβγαλα μαζι με ολικη αλλαγη νερου και συχνες αλλαγες καθε τρεις τεσσερις μερες το νερο μου εστρωσε..Το ενυδρειο ειχε μεσο ορο 24 με 25 βαθμους κελσιου και 27 σε αναμονη γεννας..Δυο φορες την ημερα ταιζα με τροφη για τροπικα ψαρια (δεν ενθυμουμαι τηνα κριβη ονομασια,μπορω να το τσεκαρω αυριο ομως).Μετρησεις στο ενυδρειο δεν εκανα ποτε..τα περιττωματα της δεσποινας ηταν σκουρα και μου φαινοντουσαν φυσιολογικα..η αναπνοη της ηταν αυξημενη ,τρεφοταν κανονικα.Απο την αρχη που μπηκε στο ενυδρειο ειχε σημαδια απομονωσης μονο..Τα συμπτωματα εγιναν πιο εντονα μετα το στρωσιμο του νερου δηλ.μετα τρεις εβδομαδες περιπου μπορει και μηνα..Φαρμακο δεν εδωσα ουτε θεραπεια εκανα γιατι δεν ηξερα τι ασθενεια ειναι..τα μονα φαρμακα που εβαλα στο ενυδρειο οντας τα ψαρια μεσα ηταντοα ντιχλωριακο και ενα αλλο με ωφελιμα βακτηριδια στην προσπαθεια μου να τελειωσει η ταλαιπωρια με το στρωσιμο...:( Το ψαρι δεν το κρατησα σε καραντινα..αυτα ελπιζω να μην σας κουρασα :) :(

Valous
06-01-14, 01:17
Η Δεσποινα πεθανε και μεγαλο κειμενο; Νομιζω οτι οντως πεθανε καποια Δεσποινα ανθρωπινης μορφης:( :D:D

delta66
06-01-14, 01:22
Γεια σας κυριε κυρια δελτα,επειδη δεν κατεχω πολυ καλα τα της τεχνολογιας αδυνατω να κανω κοπυ παστε σ αυτο που μου στειλατε γι αυτο και θα σας τα γραψω ετσι ,συγχωρεστε με για την αδυναμια μου..:)...το ενυδρειο μου ειναι δεκαπενταλιτρο
Δεν χρειαζεται να διαβασω παρακατω.
Διορθωσε αυτο, και με λιγο διαβασμα στα αρθρα στην κατηγορια των αρχαριων, εχεις πολλες πιθανοτητες να δεις υγιες και λειτουργικο ενυδρειο.

Καλη χρονιά.

Εδω ειμαστε οτι απορια και δυσκολια εχεις.
(Θαυματα με ψαρια σε 15λιτρα δεν κανουμε ομως - ιδιως αρχαριου. Πιο ευκολα περπαταμε πανω στο νερο του 15λιτρου :))

nazgul
06-01-14, 08:50
Καλως ηρθες και απο εμενα.

Θα μεινω και εγω στα 15 λιτρα, τα οποια ειναι εντελως ακαταλληλα για ψαρια και επιπλεον αδυνατο να διατηρηθουν οι σταθερες συνθηκες που απαιτει ο καθε οργανισμος, ακομα και απο εναν πολυ εμπειρο χομπιστα.

Ακομα, θα μεινω σε κατι ακομα. Λες οτι δεν εκανες ποτε μετρησεις και η υποθεση που κανω, ειναι οτι απλα στρωθηκε το φιλτρο με τα ψαρια (αν ειναι στρωμενο και δεν επλενες τα υλικα του φιλτρου με νερο βρυσης). Τα αποτελεσματα, ειναι αυτα που περιγραφονται εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656). Δυστυχως, τα ψαρακια εχουν απαιτησεις και δεν χρειαζονται απλα νερο για να ζησουν. Το αποτελεσμα σε τετοιες περιπτωσεις, ειναι παντα το ιδιο.

Ολοι καναμε λαθη στην αρχη, ειναι η αληθεια. Κανενας δεν ηξερε πως λειτουργει ενα ενυδρειο και ολοι πεσαμε απο τα συννεφα μολις καταλαβαμε ποσα πραγματα αγνοουσαμε. Το θεμα ειναι να υπαρχει διαθεση να βελτιωσουμε την κατασταση και να κανουμε μια καλη αρχη. Εδω (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34) θα βρεις πολλα θεματα για διαβασμα. Οτι χρειαστεις, εδω ειμαστε.

Καλη συνεχεια.

korasidikos
06-01-14, 09:01
καλως ηρθες!!:)

ChocolatePuma
06-01-14, 19:24
Καλώς ήρθες κι από μένα, και χρόνια πολλά!

Η αλήθεια πως κι εμένα ο τίτλος του θέματος, μου ήρθε κάπως...!!!

Στην περιοχή σου έχει μερικά απ τα καλύτερα παιδιά - χομπίστες. Εχουν βοηθήσει κοσμο & κοσμάκι (700 χλμ μακριά τους ;))...Άμα έχεις διάθεση όλα διορθώνονται κι όλα γίνονται

Διάβασμα χρειάζεται και να λύσεις αυτό το μικροοοοοο προβληματάκι με το 15λιτρο

nazgul
06-01-14, 21:38
Οντως, στα μερη σου υπαρχουν παρα πολυ καλα παιδια και με πολλες γνωσεις για να σε βοηθησουν, αρκει να εχεις ορεξη. Αν δει καποιος το θεμα, ολο και κατι θα κανει.

Το μονο προβλημα ειναι οτι μπορει να σου δημιουργησουν κομπλεξ, γιατι κατω απο 500αρι ενυδρειο στα Γιαννιτσα δεν εχω δει :D

despoina guppidou
06-01-14, 22:09
Σας ευχαριστω για τη διαθεση σας να βοηθησετε,προσπαθω να διαβαζω αυτα που μου στελνετε για να αποκτω γνωσεις που θα βοηθησουν την απειρια μου.. :P :) το μικρο μεγεθος τελικα προκαλεσε την απωλεια,και το " κακο"στρωσιμο δυσχεραινε την κατασταση..ομως η ασθενεια τελικως ποια μπορει να ηταν?κατι σαν αργη δηλητηριαση?αμεση αλλαγη ενυδρειου με μεγαλυτερο δεν ειναι εφικτο να γινειδυστυχως,..να υποθεσω και τα υπολοιπα ψαρακια θα εχουν την ιδια καταληξη?ενας φιλος μου διατηρει σε δεκαπενταλιτρο γυρω στα δεκα ενηλικα και αμετρητα μωρα χωρις προβληματα και χωρις να εχει απωλειες.δεν γνωριζω στην περιοχη μου χομπιστες δυστυχως,ευελπιστω ομως να μαθω.σας ευχαριστω ξανα :) :) η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη..οσον αφορα τον τιτλο,τα ψαρακια μου εχουν ονοματα ανθρωπων του περιββαλλοντος μου..δεσποινα λενε εμενα..:)

ChocolatePuma
06-01-14, 22:14
αμεση αλλαγη ενυδρειου με μεγαλυτερο δεν ειναι εφικτο να γινειδυστυχως,..να υποθεσω και τα υπολοιπα ψαρακια θα εχουν την ιδια καταληξη?

Δες αυτό σαν προσωρινή (ή και μόνιμη) λύση
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=2151
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=36973

Ψαξε στο φορουμ για αντίστοιχα θέματα ;)

maria p
06-01-14, 22:26
Γεια σου Δέσποινα καλώς ήρθες!!! :)

delta66
07-01-14, 05:16
το μικρο μεγεθος τελικα προκαλεσε την απωλεια,και το " κακο"στρωσιμο δυσχεραινε την κατασταση..ομως η ασθενεια τελικως ποια μπορει να ηταν?κατι σαν αργη δηλητηριαση?
Μπορει να μην ηταν ακριβως ασθενεια απο καποιο παθογονο, παρασιτο ή ιο.
Οταν ενα ψαρι επιζει απο μια κατασταση εκθεσης σε αμμωνια νιτρωδη ή πολλα νιτρικα, ολο και καποιο "αορατο" κουσουρι του μενει.
Συνηθως καταστεφονται, βραγχια, νεφρα και συκωτι. (απο πολλα νιτρικα, συνηθως καρκινοι)
Αν τα βλεπεις πχ πρησμενα, ειναι συνηθως γιατι δεν λειτουργουν τα νεφρα να αποβαλουν τα υγρα.

despoina guppidou
12-01-14, 00:57
Καλησπέρα στην παρέα,ανεξήγητη εξαφάνιση διαπίστωσα πριν μιση ώρα..εκεί που χάζευα τα μωρακια κ αναρωτιόμουν αν ειναι ιδια σε αριθμο η μου απεμειναν πεντε απο τα εννιά που είχα στην αρχή,τρώω φρίκη γιατί δεν είναι πουθενά ο γιώργος..το πορτοκαλι αρσενικο γκαμπι...κοιταζω παντου στο βυθο στην επιφάνεια στο κερατοφυλλο αναμεσα,στο φιλτρο απο κατω,απο πισω,στο διακοσμητικο μεσα ο γιωργοςςς αφαντοος ουτε κοκκαλακι του,ουτε λέπι...βλέπω το απλ σναιλ σαλιγκάρι μου ανετο να κοβει βόλτες,δε φαίνεται ομως να ειναι πρησμένο...πωςς το εξηγείται;;

ChocolatePuma
12-01-14, 01:00
Ειναι πυκνοφυτεμενο το ενυδρείο σου?
Υπαρχει ενδεχόμενο να είναι πίσω απο καποια ρίζα ή φιλτρο, θερμαντηρα κλπ
Σαλιγκαρι να φαει γκαπι ζωντανο...αποκλειεται

platy
12-01-14, 01:04
το ειδες σήμερα το πρωί το ψάρι δηλαδη? και τώρα δεν το βλέπεις?..τα φώτα ειναι ακομα ανοικτα? για κοιτα λιγο καλυτερα

despoina guppidou
12-01-14, 01:08
Το ενυδρειο οπως ειχα αναφέρει παλαιότερα ειναι.δεκαπενταλιτρο και στη μεση της επιφανειας εχω αρκετο κερατοφυλλο, δεν ειναι ανάμεσα :( ξυπνησα κ τη μητερα μου ν ρωτησω μηπως εδωσε πουθενα το ψαρι (που δεν υπηρχε τετοια περίπτωση,αλλα για ν αποκλεισω κ αυτο το ενδεχομενο) μηπως γκαμπι τρωει γκαμπι ? Ενήλικα οταν ειναι κ τα δυο..

platy
12-01-14, 01:13
το ενυδρείο εχει καπάκι απο επάνω?..εκτος απο το apple εχεις κατι αλλο μεσα?

και οχι..γκαπυ δεν τρώει γκάπυ..μονο αν ειναι ετοιμοθάνατο,ίσως αρχισουν τα αλλα να το τσιμπάνε...

despoina guppidou
12-01-14, 01:15
Τα φωτα τα κλεισα πλέον,κοιταξα πολυ καλα εικοσι λεπτα ημουν εκει εβαλα κ την αποχη μεσα ν κανω πιο καλο έλεγχο...το ψαρι υπηρχε κ απλα δεν υπαρχει... :( :( ο γιωργος κ η δεσποινα ηταν ζευγάρι....κλαψ κλαψ

ChocolatePuma
12-01-14, 01:17
Εκτος ενυδρείου κοιταξες?
Μηπως άνοιξε καποιος το καπακι και την εκανε ο μαγκας?

Το πρωι το ψαρι υπηρχε? (Το ρωτησε πιο πανω ο Τασος)

despoina guppidou
12-01-14, 01:48
Δεν ηταν αρρωστο αυτο το ψαρι ηταν πολυ ζωντανό κουντουρντιζε συνέχεια :p ηταν κ όμορφο πορτοκαλί...μεσα στο ενυδρειο εχω πολλους λαθρεπιβατες τους λενε νομιζω σαλιγκαρακια μικρα καφε που γινονται πολλα εχω πανω απο εφτα κ το απλ σναιλ τον τάκη
-------------------------
Εχει ενα καπακι αλλα ειναι με κενά δεν ειναι κλειστο τελείως δεν ξερω πως να σας το εξηγησω ακριβώς κοιταξα κ κατω κ πισω απο το ενυδρείο....θα παω τωρα να ξανακοιτάξω
Παει το ψαρακι,το βρηκα μεσα στο φιλτρο απο κάτω...άσπρο απο πορτοκαλί με κομμενη ουρά κ παραμορφωμένο.... :( :( :( αφανιζω τα ψαρια μου....

platy
12-01-14, 01:51
Διάβασμα χρειάζεται και να λύσεις αυτό το μικροοοοοο προβληματάκι με το 15λιτρο

5 λιτρα, τα οποια ειναι εντελως ακαταλληλα για ψαρια και επιπλεον αδυνατο να διατηρηθουν οι σταθερες συνθηκες που απαιτει ο καθε οργανισμος, ακομα και απο εναν πολυ εμπειρο χομπιστα.

(Θαυματα με ψαρια σε 15λιτρα δεν κανουμε ομως - ιδιως αρχαριου. Πιο ευκολα περπαταμε πανω στο νερο του 15λιτρου :))

----------

despoina guppidou
12-01-14, 01:58
:( :( .....

platy
12-01-14, 02:00
αργά η γρηγορα θα γινόταν μια στραβή...σαν πρόχειρη λυση εχω να σου προτείνω κατι που γράφτηκε κια σε προηγουμενη απαντηση,

Δες αυτό σαν προσωρινή (ή και μόνιμη) λύση
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?pag...tview&iID=2151
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?pag...view&iID=36973

Ψαξε στο φορουμ για αντίστοιχα θέματα

θα εχεις πολυ περισσότερο χώρο για τα ψαράκια και σωστότερες συνθηκες σιγουρα

despoina guppidou
12-01-14, 02:10
Την ειδα κ πρωτύτερα τη λύση απλα δεν ηθελα να καταφυγω στο κουτι γιατι δε θα μπορουσα να καθομαι κ να τα χαζευω απο τα πλάγια...μαλλον πρεπει να φτιαξω ενα μεγαλύτερο ενυδρειο...σας ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια... :( :( :( απογοητεύτηκα..

platy
12-01-14, 02:13
ελεγξε και τις αγγελίες του φορουμ,κ στην αναγκη βάλε και συ μια αγγελία κια ολο και κατι θα βρεθεί!>.μεχρι τοτε υπομονή,οχι απογοητευση..και πολύ διαβασμα για να κατανοησεις πραγματα,και να μην επαναληφθουν λαθη!

nazgul
12-01-14, 02:18
Δυστυχως, ολες οι αναλογες περιπτωσεις που εχω δει, ειχαν ακριβως την ιδια καταληξη. Αλλες γρηγορα, αλλες πιο γρηγορα. Δεν συγχωρουν λαθη οι ζωντανοι οργανισμοι, ποσο μαλλον σε λιγα λιτρα, που τα λαθη εχουν αμεση επιδραση στην υγεια τους.

Το θεμα ειναι η θεληση για βελτιωση και σιγουρα οχι η απογοητευση. Ολα γινονται αν υπαρχει θεληση, ωστε να υπαρχει καλυτερη συνεχεια.

despoina guppidou
12-01-14, 02:18
Ευχαριστώ...νομίζω ειναι θεμα χρόνου να μου φυγουν κ τα αλλα ψαρακια,τα ταλαιπωρησα πολύ εκ του αποτελέσματος...θα δω τι θα κανω... Ευχαριστω κ καληνύχτα καλησυνεχεια :) . :( :'(

dimosal
12-01-14, 02:41
αλλαξτε τιτλο :smt100

lifefx
12-01-14, 04:16
Καλός ήλθες στον χώρο του ενυδρειου κι ας ξεκινησες στραβά,δε πειράζει...τώρα έμαθες κάτι και με το επόμενο λάθος που θα κάνεις θα μάθεις και κάτι ακόμα.Ετσι είναι.Με την πρώτη ευκαιρία θα πάς και θα αγοράσεις ένα 60λιτρο και πάνω ενυδρειο με τον καταλληλο εξοπλισμό του (θα βρεις αρκετα οικονομικα).Μέχρι να γίνει αυτό θα καθήσεις και θα ρουφήξεις οσάν σφουγκάρι όλα αυτα που σου υπέδειξαν τα παιδιά για στησιμο,βιολογια,κυκλο αζώτου,συνθήκες νερου,θρμοκρασιες κ.λ.π.
Αφού αποκτησεις το νέο σου ενυδρειο θα το στησεις "μαζί" μας και αφου στρώσει ΣΩΣΤΑ μετά θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και Δέσποινα και Γιώργο και Κατερίνα και Στάυρακα(αυτός θα είναι κιχλίδα:D).
Αυτό που θέλω να σου πώ ειναι να μην τα παρατήσεις.Είναι ένα μαγικό
"χόμπι"και θα σε ανταμηψει σχεδόν αμέσως.Θέλει όμως γνώσεις και δουλεια.
Την Δέσποινα πιθανων να την αγόρασες άρρωστη και ο Γίωργος μάλλον πλήρωσε την επιπολαιοτητα του(δε θα πήρε προφυλάξεις...:rolleyes:)Πιθανόν να χάσεις όλα σου τα ψαράκια και ακόμα πιο πιθανο να μην φταίς εσύ γι'αυτό.
Θα συνεχίσουμε μαζί...;)

despoina guppidou
13-01-14, 22:31
Παρακαλω πειτε μου τι τιτλο επιθυμειτε να βαλω :)
Καλως σας βρήκα lifefx ευχαριστώ πολυ για την ενθάρρυνση :) μπηκα στη διαδικασια για εξηνταλιτρο μεσω αγγελιας (να μου χαρισουν γιατι προς το παρον αδυνατω οικονομικά..νομιζω οτι και η κορινα με την κυριακη τα εναπομείναντα ψαρακια μου δε θα αντέξουν...τα παρατηρώ...δε ξερω τι μελλον θα χουν τα μωρακια .. Θα ξαναξεκινησω διαβαζοντας και με εσας φαρους στο βυθο μου...ευχαριστώ κ καλη σήυνεχεια

ChocolatePuma
13-01-14, 22:36
Την ειδα κ πρωτύτερα τη λύση απλα δεν ηθελα να καταφυγω στο κουτι γιατι δε θα μπορουσα να καθομαι κ να τα χαζευω απο τα πλάγια...μαλλον πρεπει να φτιαξω ενα μεγαλύτερο ενυδρειο...σας ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια... :( :( :( απογοητεύτηκα..

Αυτή τη στιγμή προέχουν τα ψάρια - Καλύτερα να τα κοιτάς από πάνω παρά να περιμένεις μήπως βρεθεί 60λιτρο (το οποιο μπορει να αργήσει να βρεθει)

Ειναι μια φθηνή λύση - Πάρτην σαν προσωρινή και μελλοντικα θα δεις τι θα κάνεις
Τα λίτρα χρειάζονται στο χόμπι. Οση διάθεση κι αν έχεις, όσο χρόνο κι αν αφιερώνεις...κάποια πράγματα είναι κανόνας

Καλή συνέχεια και εύχομαι σύντομα εκτός από ενυδρείο να βρεθεί και τίτλος για το θέμα γιατί όποτε το διαβάζω μου ρχεται καπως...:D

manolischania
13-01-14, 22:56
Καλησπέρα τα ψαράκια σου πιθανόν να τα έχασες από dropsy συχνό φαινόμενο όταν ξεκινάει κάποιος το hobby και ταΐζει ασύστολα (αν υποθέσουμε ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν ok που λίγο δύσκολο βέβαια)

despoina guppidou
13-01-14, 23:06
Σοκολειτ πουμα,εχετε δικιο,αυριο θα παω για κουτι.ο θανατος ειναι μεσα στη ζωή..να μην σας ερχεται έτσι.. ;)

ChocolatePuma
13-01-14, 23:07
Σοκολειτ πουμα,εχετε δικιο,αυριο θα παω για κουτι.ο θανατος ειναι μεσα στη ζωή..να μην σας ερχεται έτσι.. ;)

Βρε συ, ας ερθει σε 50 χρονια...αλλα να μην το έχω διαβάσει πρώτα! :p

despoina guppidou
13-01-14, 23:08
Το ντροπσυ ειναι διαπιστωμενη ασθένεια η απλα συμπτωματικες διαταραχές;;

ChocolatePuma
13-01-14, 23:13
Τις 2 πρώτες γραμμές...διαβάζεις
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=784734&postcount=6

despoina guppidou
13-01-14, 23:19
Σοκολειτ πουμα εχτες μου πε ενας Κρητικός το νοημα της ζωης ο θανατος το δίδει και την όμορφη μερα τη φερνει το σκοτειδι... ;) :) :) ζωή να χουμε :p
Τις 2 πρώτες γραμμές...διαβάζεις
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=784734&postcount=6

Τις διαβασα... :) :(

Απορία πως θα μεταφερω ολα τα μωρακια μεσα στο κουτι; Όλο το νερό θα βαλω; Βυθο θα κανω;

lifefx
14-01-14, 22:56
ευτυχως αλλαξες γνωμη και δε τα παρατας.
Το πηρες το κουτι?ποσα λιτρα χωραει?καπου πρεπει να γραφει,κοιτα στον πατο,απο την εξω πλευρα
ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!!!!!!

despoina guppidou
15-01-14, 16:07
ευτυχως αλλαξες γνωμη και δε τα παρατας.
Το πηρες το κουτι?ποσα λιτρα χωραει?καπου πρεπει να γραφει,κοιτα στον πατο,απο την εξω πλευρα
ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!!!!!!

δε γραφειιιιιιι αλλα αν υπολογισω απο τα αλλα που ειχε στο μαγαζι κ έγραφαν πρεπει ν ναι γυρω στα εξηντα λίτρα σκέψου οτι στο υψος ειναι σαν ενα καλαθι ά δεπλυτων πλαστικό... :p δεν εχω βαλει τίποτε...ουτεεεε κερατοφυλλο δε θα βαλωωωωω εχω δεκαπεντε μωρααα ειχα κ αλλη γεννα χτες...πρεπει ν πα παρω κανονικό ενυδρείο κλαψ κλαψ :p το κουτι ειναι προχειρη λύση... :p :) :) με φιλτρο τι θα κανω;;;;;; κΙ

lifefx
15-01-14, 22:30
Δε μου λες?Σήμερα παρατηρείς συμπτώματα της ασθένειας στα υπόλοιπα ψάρια?Δε γνωρίζω απο ασθένειες και μάλλον χρειαζόμαστε βοήθεια απο πιο έμπειρους.Πριν στρώσεις το ενυδρειο κουτι ισως να δοκιμαζες μια ολικη αλλαγή νερου στο παλιο ενυδρειο σου.
Βοηθήστε καποιος ρε παιδιάααααα!!!!:smt009:smt009:smt009

ChocolatePuma
15-01-14, 22:35
Θα σου πάρει λίγο χρόνο για να το διαβάσεις ολόκληρο...αλλά αξίζει!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60222

despoina guppidou
16-01-14, 20:02
Δε μου λες?Σήμερα παρατηρείς συμπτώματα της ασθένειας στα υπόλοιπα ψάρια?Δε γνωρίζω απο ασθένειες και μάλλον χρειαζόμαστε βοήθεια απο πιο έμπειρους.Πριν στρώσεις το ενυδρειο κουτι ισως να δοκιμαζες μια ολικη αλλαγή νερου στο παλιο ενυδρειο σου.
Βοηθήστε καποιος ρε παιδιάααααα!!!!:smt009:smt009:smt009

καλησπερα :) ειμαι λιγο επιφυλακτικη με τη μια απο τις δυο θηλυκές που απεμειναν...δεν την καλοβλέπω...στο υπάρχον ενυδρειο εκανα αλλαγη το εβδομηντα τοις εκατο του νερούνερού
Θα σου πάρει λίγο χρόνο για να το διαβάσεις ολόκληρο...αλλά αξίζει!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60222

Παναγια μου τον νοιωθω τον καημενο πελαγωσε....

bloskas
16-01-14, 21:25
να προτεινω να ανοιξετε ενα καινουριο θεμα με καινουριο ονομα?!! :smt063

ChocolatePuma
16-01-14, 21:32
Παναγια μου τον νοιωθω τον καημενο πελαγωσε....

Το θεμα το εβαλα...για να δεις οτι ολα γινονται με ενα κουτι ΙΚΕΑ ;)

Antonios
16-01-14, 23:18
Γεια σου Δέσποινα και καλή επιτυχία! Μην σε παίρνει από κάτω, αυτά έχουν τύχει σε όλους μας σχεδόν. Πάντως είσαι σε καλό δρόμο,γιατί επιμένεις, το ψάχνεις και μελετάς (Το Α και το Ω)! Υπομονή, και σε λίγο καιρό πιστεύω θα έχεις φτιάξει ενυδρείο που ούτε εσύ θα το πιστεύεις! - Ένας παθός και μαθός

despoina guppidou
16-01-14, 23:38
[/U]=ChocolatePuma;814041]Το θεμα το εβαλα...για να δεις οτι ολα γινονται με ενα κουτι ΙΚΕΑ ;)

Κα λα έκανες σοκολειτ πούμα.. :) ομως για ποιο λόγο να μη χρησιοποιησω λίγη ποσοτητα νερου απο το δεκαπενταλιτρο στο κουτί ικεα,σαν μπολι,κ όλο το υπολοιπο να το γεμισω με καινούργιο
να προτεινω να ανοιξετε ενα καινουριο θεμα με καινουριο ονομα?!! :smt063

Οπως; Τι μου προτείνετε..
Γεια σου Δέσποινα και καλή επιτυχία! Μην σε παίρνει από κάτω, αυτά έχουν τύχει σε όλους μας σχεδόν. Πάντως είσαι σε καλό δρόμο,γιατί επιμένεις, το ψάχνεις και μελετάς (Το Α και το Ω)! Υπομονή, και σε λίγο καιρό πιστεύω θα έχεις φτιάξει ενυδρείο που ούτε εσύ θα το πιστεύεις! - Ένας παθός και μαθός

Σ ευχαριστω παρα πολύ αντωνιε για τα καλα σου λογια κ την ενθάρρυνση σου :) μακαρι να.γινει έτσι οπως λες :) χάρηκα για τγ συνομιλια μας καληνύχτα :)

lifefx
20-01-14, 12:57
Κανα νέο?:)

despoina guppidou
28-01-14, 22:25
Κανα νέο?:)

Καλησπέρα λαιφ εφ εξ τ ωρα διαβασα το μήνυμα :) τα νεα μου ειναι καλά γιατί τα μεγαλα μου ψαρια δε δειχνουν άρρωστα φαινονται νορμαλ :) ο προβλημα μου ειναι (σιγα που δε θα ειχα ) τα μωρα μου που ειχα απο τρεις γεννες γυρω στα δεκαπεντε στον αριθμο δεν υπαρχουν πια δεν ξερω τι έγινε...μου χουν μεινει μονο τρια μωρά τα πιο μεγαλα σε μέγεθος...επισης Παναγια μουυ εχω παθει πλακα με την αναπαραγωγη τωνσαλιγκαριων εχω αμετρητα μικρα καφε σαλιγκαρακια...