Επιστροφή στο Forum : φωτισμος...
καλησπερααα....εχω ενα ενυδριο diy 120 λιτρον καθαρα....κ εχω φτια3ει πρωσορινο καπακι με μια λαμπα τ5 (προσορινα)εχω ευκολα φυτα...τι λαμπες θα χρειαστο σε αυτα τα λιτρα?κ ποσο κοστιζοθν περιπου τα ηλεκτρικα μπαλαστ κτλπ?
Αν ειναι να συνεχισεις να εχεις ευκολα φυτα, νομιζω 2 Τ5 24w ειναι καλα. Αλλιως, πηγαινεις στις 2 χ 39w, ή ακομα βαζεις τις 2 24αρες και μια ακομα Τ8 18w, να λειτουργεια καποιες ωρες στη μεση της φωτοπεριοδου. Το συνδυασμο θα τον αποφασισεις μονος σου.
Σιγουρα η μια να ειναι μια sylvania grolux για αναπτυξη φυτων και μια daylight.
Περα απο τα ballasts (τιμες καλες εχει εδω (http://www.igna.gr/), οπως και grolux), θα χρειαστεις και στεγανα ακροφυσια. Ειτε τα κανεις εσυ (θα βρεις θεματα στον τομεα DIY του φορουμ), ειτε πηγαινεις στα πολυ ακριβα ετοιμα της arcadia. Να προσεξεις τα ballasts που θα παρεις να ειναι ακριβως τα watts των λαμπτηρων σου.
δλδ χρειαζομαι της λαμπες μπαλαστ ακροφισια στεγανα κ διακοπτακια ετσι?
Χρειαζεσαι σιγουρα λαμπες, ηλεκτρονικο ballast και απο εκει και περα, αν φτιαξεις τα ακροφυσια μονος σου, καλωδιο, ακροφυσια και ωμεγα κλιπς (για να κρατανε τις λαμπες στο καπακι) και διαφορα μικροπραγματα, οπως θερμοσυστελλομενο μακαρονι. Αυτα θα τα δεις σε θεματα με σχετικες κατασκευες. Διακοπτακια δεν τα θεωρω απαραιτηρα, αφου θα βαλεις χρονοδιακοπτες.
οκ ρε τεο εισαι παντου κ παντα ρε παιδι μου εσυ!!!(ΧΑΧΑΧ) ευχαριστω πολυ φιλε καλο βραδυυ!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.