PDA

Επιστροφή στο Forum : Jordanela-Δισκοι,cardinal


leonm
12-03-05, 14:44
Μετά από μία μεγάλη αλαγή που έκανα πριν ενάμιση μήνα στα φυτά (έβγαλα πολλά φυτά γρήγορης ανάπτυξης) άρχισε σιγά σιγά να εμφανίζετε τριχωειδής άλγη σε διάφορα σημεία κυρίως σε φύλα εχινόδορων .
Βέβαια επειδή και παλιότερα σε άλλο ενυδρείο είχα για αρκετό καιρό προβλημα τριχωειδούς θα έλεγα ότι η τωρινή δεν είναι ακριβως ίδια μοιάζει και με χνούδι.
Εχει παραπάνω από μία μορφές η τριχωειδής;
Κάπου διάβασα ή άκουσα οτι τα Jordanela είναι ψιλοεπιθετικά .
Μπορώ να βάλω 2 ή θα έχω πρόβλημα με τους δίσκους και τα κάρντιναλ(έχω και 2 μωρά κάρντιναλ).
SAE πάντως δεν βάζω γιατί έχω άσχημη εμπειρία μ αυτά.

Gorgi
15-03-05, 13:32
Φιλε leonm, εγω εχω 3 θηλυκα JF και δεν εχω κανενα προβλημα επιθετικοτητας με τα υπολοιπα ψαρια (cardinal, rodostomus, Oto, Ap. Agasizzi, Botia, Ancistrus, Caridina Japonica). Γενικα ειναι πολυ ησυχα και δεν πειραζουν κανεναν. Θα εχεις προβλημα αν βαλεις πανω απο ενα αρσενικο, αν και δεν το εχω δοκιμασει, μονο απ'οτι εχω διαβασει.

leonm
16-03-05, 08:58
Και την τριχωειδή-αν έχεις-την τρώνε ή περιμένουν μόνο την τροφή που ρίχνεις;

Gorgi
16-03-05, 14:21
Την τρώνε με πολύ όρεξη αν και τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί αρκετά -κάτι στο οποίο έβαλαν το χεράκι τους και τα Jordanella- οπότε όταν ταΐζω δείχνουν μεγάλη βουλιμία. Μια συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι πως αν τα έχεις σε ενυδρείο που δεν έχει τριχοειδή άλγη καλό είναι να περιλαμβάνεις στην δίαιτα τους και Spirulina.

Apostolis
17-03-05, 10:38
...το λάθος ήταν μάλλον οτι έβγαλες ΑΠΟΤΟΜΑ τα "γρήγορης ανάπτυξης"... ό,τι κάνουμε, το κάνουμε σταδιακά!