Επιστροφή στο Forum : στησιμο μονομαχοενυδρειου εκτακτως.
επειδη θα στηθει εκτακτως ενα ενυδρειο για ζευγαρι μονομαχους,ψαχνω να βρω καταλληλο δοχειο.
θα γινει παλουνταροκατασταση με φυτα κλπ,αλλα δεν θελω να χρησιμοποιησω τον κυβο που εχω παλι γιατι θαναι καπως στεναχωρα και τα ψαρια ειναι αγρια.
αυτη τη στιγμη σκεφτομαι να παρω αυτο (http://www.petsupermarket.gr/4242/προϊόντα/exo-terra-terrarium-για-χελώνες-lg‚-60x45x35cm.html).
ειναι οριακα μικρο στο μεγεθος,αλλα δυστυχως δεν υπαρχει χωρος για μεγαλυτερο τωρα.
σκεφτηκα και τη λιμνη,αλλα ο χωρος δεν βοηθαει δυστυχως...
πως σας φαινεται το χελωνοτεραριο για την κατασταση που περιγραφω?σκεφτηκα και τα δοχεια του ικεα,αλλα θελω να μπορω να βλεπω αυτη τη φορα...
αφου καταληξω σε γυαλα,θα πρεπει να βρεθει και καταλληλο επιπλο για να μην ειναι στο πατωμα.αστα να πανε:D
σκεφτηκα να φτιαξω ενα diy κλπ,αλλα μεχρι να φτιαχτει,να στεγνωσει και να δοκιμαστει για διαροες,την κατσαμε τη βαρκα...
για ακρυλικο δεν το βλεπω με τις τιμες του πλεξιγκλας,οποτε,σε ετοιμο μαλον...οχι οτι αυτο που εβαλα ειναι φτηνο,αλλα τεσπα.
αν εχετε καμια ιδεα πεστε τη μπας και βρεθει λυση.
ChocolatePuma
27-12-13, 13:02
Γιώργο καλησπέρα
Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες...
Κάτι κινείται και ίσως σε βολεύει
Οι μονομάχοι ειναι του αλλου Γιώργου να υποθεσω; ;)
ναι ρε γμτ,του γιωργου ειναι.ειχε κατι ζημιες στο σπιτι λογω απουσιας,και χρειαζεται να φυγουν τα ψαρια αποκει προσωρινα:(
κοιταξα στις αγγελιες,βρηκα ενα προχτες,αλλα η τιμη ειναι πανω απτο μπατζετ μου προς το παρον.κοιταω μηπως κανω τιποτα φτηνοτερα.και ειναι και το θεμα του χωρου κυριοτερα.κιαυτο που εβαλα στα 70ε δεν ειναι και πολυ φτηνο.
εχει και κατι αλλες απλες γυαλες ομως πιο φτηνες.πρεπει να παω να δω αν υπαρχουνε στο μαγαζι...
ChocolatePuma
27-12-13, 13:12
ναι ρε γμτ,του γιωργου ειναι.ειχε κατι ζημιες στο σπιτι λογω απουσιας,και χρειαζεται να φυγουν τα ψαρια αποκει προσωρινα:(
κοιταξα στις αγγελιες,βρηκα ενα προχτες,αλλα η τιμη ειναι πανω απτο μπατζετ μου προς το παρον.κοιταω μηπως κανω τιποτα φτηνοτερα.και ειναι και το θεμα του χωρου κυριοτερα.κιαυτο που εβαλα στα 70ε δεν ειναι και πολυ φτηνο.
εχει και κατι αλλες απλες γυαλες ομως πιο φτηνες.πρεπει να παω να δω αν υπαρχουνε στο μαγαζι...
Εγω λέω να ξαναδείς : μια γυάλα στα 45 ευρώ ( απ τα βόρεια)... Αν δεν έχει δωθει ;)
Η συγκεκριμένη που ανέβασες ειναι όντως ακριβη
προσωρινα,θα χρησιμοποιηθει το μικρο του γιωργου.απλα δεν ξερω επειδη τα ψαρια ειναι αγρια,μην υπαρχει θεμα...
θα δειξει.συν οτι ειναι και απτα ψαρια που θελω πολυ να κρατησω,οποτε πρεπει να γινει κατι καλο.εστω και προσωρινα:)
-------------------------
την εχω δει,ειναι πολυ καλη περιπτωση,αλλα δεν εχω επιπλο που θα κρατησει τοσο βαρος.
ακομα κιαν δεν τη γεμισω μεχρι πανω.
γιαυτο κοιταω για πιο μικρο,δυστυχως:mad:
τωρα που το ξαναβλεπω το 50λιτρο,μαλον κομπλε θαμαστε μαυτο.προσωρινα τουλαχιστον μεχρι να βρεθει κατι αλλο.οταν στηθουνε ολα θα γινει παρουσιαση εδω;)
George γιατί δεν κολλάμε ένα καινούργιο???
Να πάμε να πάρουμε τα τζάμια αύριο και να το φτιάξουμε??
Παρε γυαλα σκετη http://www.petsupermarket.gr/6695/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/exo-terra-glass-terrarium80x30x40cm.html (46.5Ε η γυαλα)
Βαλτη κατω πανω σε υποστρωμα υπνοσακου http://www.marinlife.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=32551 (4-5Ε)
Και μετα με την ησυχια σου παρε ξυλα και φτιαξε βαση.
1 πανω και 1 κατω (80χ30 (http://www.praktiker.gr/p/masif-epifaneia-peykou-80x30cm-34006)), 2 ορθιες (??χ20 (http://www.praktiker.gr/p/masif-epifaneia-peykou-80x20cm-34005) και πιο μεσα τοποθετημενες), και 1 πλατη (??χ40 (http://www.praktiker.gr/p/masif-epifaneia-peykou-80x40cm-34008) στη μεση). (25 ευρω τα ξυλα)
Βιδες και μαυρο χρωμα.
Μετα αδειασε το πιο πολυ νερο της γυαλας σε βαρελι, σηκωσε τη γυαλα και βαλε τη στη βαση που εφτιαξες.
σπυρο αυτες τις γυαλες εχω σταμπαρει.θα παρω τηλεφωνο να ρωτησω αν υπαρχει στο μαγαζι.
γιωργο,παιζει κιαυτο σαν λυση το συζηταγα κ με το στελιο για γυαλα 70χ40χ20(η 25)
φοβαμαι το κοψιμο ομως δεν τους εμπιστευομαι καθολου.οταν εφτιαξα το κυβακι το μικρο πουχα κανει,ειδα κιεπαθα να βρω τζαμα να κοβει τζαμια ισια!:mad:
τους πηρα τηλ τωρα,υπαρχει μια θα μου την κρατησουνε:)
χωραει ισα ισα στο μηκος,στο τραπεζακι που εκλεψα απτη μανα μου...:D
αντε να δουμε...
καινουρια η γυαλα λεμε!:D
80χ30χ40
βαζω νερο να ετοιμαζεται τωρα(θα τα παρω αυριο τα ψαρια για να μην ταλαιπωρηθουνε με τη σημερινη κινηση)
και στηνεται.μεχρι αυριο θα εχει ψιλοστηθει για να μπουνε τα ψαρια και μετα σιγα σιγα οι διορθωσεις:D
Άμα θες σου δίνω και το 500αρι όπως είναι!!! :D :D :D
αν εμενα σε αλλο σπιτι θα ελεγα ναι με χιλια!:D
εδω που ειμαι,κιαυτο με το ζορι:(
Πηγες και την πηρες επιτοπου καμμενε? :D
Τι παχος τζαμι εχει? 5αρι το βλεπω
Τι εβαλες απο κατω? κουβερτα? :smt044
κ.ω.σ.τ.α.ς.
27-12-13, 17:24
:smt023 Με για!!;)
5αρι ροντε.
υποστρωμα για υπνοσακους εβαλα απο κατω.το χρωμα ειναι λιγο...
αλλα αυτο βρηκα τωρα εδω:D
5αρι ροντε.
Mια χαρα ειναι, απλα κοψτο ακριβως να μη προεξεχει.
Νερο οχι πανω απο 35 υψος
George... ξύλα, τύρφη και φυτά έχω να σου δώσω ΟΣΑ θες!!!
George ναι θα τα δουμε αυριο;)ευχαριστω!:)
σπυρο ναι δεν θα γεμισει μεχρι πανω,σκεφτομαι 25 εκατοστα νερο.γιαυτο ηθελα το μηκος.αλλιως βολευομουνα και με το 50λιτρο του γιωργου.
αλλα τα λυπαμαι να τα βαλω σε 40 εκατοστα μηκος απο τοσο χωρο που εχουν τωρα:D
και τιγκα στο φυτο...
σπυρο ναι δεν θα γεμισει μεχρι πανω,σκεφτομαι 25 εκατοστα νερο.
Οχι πως δεν θα αντεξει. Για ασφαλεια 100% το λεω
Εχεις δει το rimless 52x26x37 που εχω με τις γαριδες, που κανονικα θελει 5αρι και του εχω ...3αρι. :D
(και δουλευει ετσι καμια 15αρια χρονια)
ναι ενταξει δεν πιστευω πως θαχει θεμα κανενα.ετσι κιαλλιως δεν θα γεμισει μεχρι πανω,οποτε πιστευω θαναι οκ.
αν ειχα χωρο εδω μεσα,θα εστηνα τη λιμνη:D.αλλα τι να σου κανω...
απο λιτρα ενταξει ειμαστε πιστευω για δυο ψαρια,το νερο το ζεσταινω τωρα στο βαρελι,το φιλτρο μενει να μπολιαστει και να μπει.
George εχεις καθολου substrat?
εχω βρασμενο καθαρο στο φιλτρο,αν ειναι αν το φερω μαζι να κανουμε τραμπα με στρωμενο...
Ναι έχω George... θα στο δώσω όλο και κράτα το καθαρό να υπάρχει και όταν θαααααα ξαναστίσω μου δίνεις
οκ συνενοουμαστε αυριο.
σαυτες τις διαστασεις με 25 υψος νερου,ειναι 60 λιτρα.ενταξει δεν ειναι και ιδανικα,αλλα τεσπα...
ChocolatePuma
27-12-13, 21:18
5αρι ροντε.
Δεν παίζεσαι!!!:smt023
Αν δεν ειχαμε βρεθει για καφε....θα έλεγα πως "δεν υπάρχεις" κιολας!!! :D
Ολα καλά να σου πάνε! Το αγαπάς το χόμπι και φαίνεται...
καινουρια η γυαλα λεμε!:D
80χ30χ40
βαζω νερο να ετοιμαζεται τωρα(θα τα παρω αυριο τα ψαρια για να μην ταλαιπωρηθουνε με τη σημερινη κινηση)
και στηνεται.μεχρι αυριο θα εχει ψιλοστηθει για να μπουνε τα ψαρια και μετα σιγα σιγα οι διορθωσεις:D
Πόσο το μαλλι???
(για να μην ψαχνω στο site)
χαχαχα!σακη ευχαριστω πολυ:o κιεσυ δεν πας πισω:D
46 ευρω ειχε η γυαλα.
το κακο ειναι πως ειναι λιγο στενη.αν ειχε ακομη 10 ποντους πλατος θα ητανε σουπερ.αλλα ενταξει για τοσο που ειχε και που τη βρηκα κ πανω στην αναγκη,καλα ειναι.
αδειασα 40 λιτρα βαρελι στο ενυδρειο, με μικρο μπουκαλι εμφιαλωμενου για νη μην κανω φασαρια και ξυπνησει ο μπεμπης.πολυ μανικι:D
μιας και εξακολουθει να υπαρχει η απορια για το αν τα ψαρια θελουνε αλατι η οχι,βαζω εδω αυτα που εχω βρει μεχρι στιγμης και για καποιο λογο δεν τα ειχα δει μεχρι σημερα:rolleyes:
απο το Ibc bettas στο γενικο προφιλ του ψαριου μας λενε οτι
Water Conditions
Not critical, Mahachai is very tolerant of water chemistry and thrives in almost any type of water as long as it is clean and well filtered. They should be kept at mid 70s to low 80s F.
http://www.ibcbettas.org/smp/species/mahachai.html
ενω,εδω (http://smp.ibcbettas.org/articles/wild_bettas.html) λενε αυτο:
Splendens complex: This is the most common complex kept in captivity. Species include imbellis, smaragdina, splendens, stiktos, and sp. Mahachai. All of these species prefer slightly soft, slightly acidic water with the exception of sp. Mahachai which likes hard alkaline water with some salt added. This complex will do well in almost any water condition. The best set up for these species would be a species tank with numerous hiding places that is well planted. The plants can be real or artificial as the fish do not seem to care. Some specimens can be very shy and some wild caught specimens will be ambush hunters that only feed when they feel secure and will come out of their hiding places to eat food. The majority of these individuals will need live food until they adjust to captive conditions. As to breeding pairs work best. The pair should be placed in a ten gallon tank with half the water level. A half styrofoam cup should be floated for the male to build a nest under. All species breed in the typical splendens fashion with the exception of sp. Mahachai. Mahachai females will clamp their pelvic fins to hold the eggs so they don’t drop and the male will pick the eggs out of her fins. The other exception is that males will build a satellite nest and after spawning will transfer the eggs from one nest to the other.
http://smp.ibcbettas.org/articles/wild_bettas.html
αλλα,σε αυτο (http://www.aquariumforum.com/f52/wild-betta-profile-sp-mahachai-17347.html) το thread απο ξενο φορουμ οπου το παλικαρι τα εχει αναπαραγει κιολας,απανταει σε σχετικη ερωτηση:
"Agreed, they have more pure genes so would help the ones we have domesticated and bred so very much. I sadly do not have anymore, I sold them to make room for more mouthbrooders. They did do much better with a bit of salinity in their water though. You can look up on aquabid for a breeder to see if you can get a hold of a few of them. Would be worth it to try it out anyhow! Let me know if you find some and how far you get on the project with the melanos and such."
http://www.aquariumforum.com/f52/wild-betta-profile-sp-mahachai-17347.html
και πιο σημαντικο,σε αυτο (http://everything2.com/title/Betta+sp.+Mahachai) το αρθρο που εχει αναπαραχθει απο εδω (http://siliconvalleyaquariumsociety.com/2007-04_Newsletter.pdf)(αλλα δεν λειτουργει το λινκ πλεον)
γραφει:
"Salinity: Their native waters are somewhat brackish (http://everything2.com/title/brackish), and even captive generations seem to thrive and breed best with some salt in the water. 1 teaspoon per 4-5 gallons seems to be the desired amount for breeding. (They will live in fresh water easily, but are much less likely to breed in the total absence of salt.) "
http://everything2.com/title/Betta+sp.+Mahachai
και οι τιμες που μετρησανε στο αρθρο της περιγραφης του ψαριου:
"Field Notes:Betta mahachaiensis lives in brackish waters, some quite heavily polluted; pH at catch sites 6.87–7.80, salinity 1.1–10.6 ppt. "
http://www.mapress.com/zootaxa/2012/f/zt03522p060.pdf
οποτε παρακαλω, καποιος που το εχει με τα αλατια,να μου πει αν αυτη η αναλογια που αναγραφεται 1 teaspoon per 4-5 gallons ,αντιστοιχει με τις τιμες που γραφει το zootaxa (http://www.mapress.com/zootaxa/2012/f/zt03522p060.pdf) salinity 1.1–10.6 ppt. .
να ξερω να παω να παρω αλατι...
μπηκε το ψαρι!!!ειναι απιστευτο!!!:smt055
George,χιλια ευχαριστω ρε φιλε,σου ειμαι υποχρεος!υπαρχουνε εδω μεσα ανθρωποι διαμαντια πραγματικα!τα υπολοιπα σε αλλο θεμα που θα ανοιξω:)
ChocolatePuma
28-12-13, 19:58
Βαλε φωτοοοοοο...βίντεο..;)
Άλλο να το βλέπουμε στη φωτο τις αγγελίας...κι άλλο στον χώρο του!
μπηκε το ψαρι!!!ειναι απιστευτο!!!:smt055
George,χιλια ευχαριστω ρε φιλε,σου ειμαι υποχρεος!υπαρχουνε εδω μεσα ανθρωποι διαμαντια πραγματικα!τα υπολοιπα σε αλλο θεμα που θα ανοιξω:)
George εγώ σου είμαι υπόχρεος!!! Όσο για τα διαμάντια που λες, κοίτα το καθρέφτη και θα δεις ένα πολύ μεγάλο!!!
Όσο για την θηλυκιά δεν έχω δει ακόμα τίποτα :( :( :( :(
εχω κλειστα φωτα κλπ.το εκανα 40 λεπτα προσαρμογη με σωληνακι μεχρι να ψιλοετοιμασω το ενυδρειο και το εβαλα.φωτο αυριο να παρει λιγο τα πανω του γιατι ταλαιπωρηθηκε σημερα:)
οτι και να φτιαξω,εκει που το ειχε ο γιωργος το ψαρι δεν το φτανω, τον κω..λο μου να χτυπαω:rolleyes:
δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο εχανε το παλουνταριο που εφτιαξε στις φωτογραφιες.δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα:o
κοντεψα να παθω εγκεφαλικο που το ξεστησαμε.δηλαδη ητανε εγκλημα.αφου λεω παμε για το γουδη να μας εκτελεσουνε τωρα μετα απαυτο:D
George μην ανησυχεις,θα βγει που θα παει,αφου ειναι λαβυρινθος εκει η πλατη.δεν υπαρχει!
Μακάρι να βγει και να την πιάσω...
Ο Σταύρος έχει θηλυκιές, αν είναι πέρνα να πάρεις
θα του στειλω μηνυμα κιεγω.αν μιλησεις εσυ νωριτερα,πεστου να μου κρατησει δυο!δευτερα πρωι θα περασω!
εντωμεταξυ,δεν τον βλεπω να φοβαται και πολυ,συνεχεια στο τζαμι ειναι και με κοιταει το κωλοψαρο:D
Του είπα να κρατήσει δυο...
ok! ευχαριστω.του εστειλα κιεγω τωρα:D
οπως ειναι τωρα.
αν και δε θα μεινει ετσι.δεν θελω να παιδεψω αλλο το ψαρι σημερα.
Θέλει και άλλα φυτά George!!!
Σύντομα θα ανέβει και το video
θελει κιαλλα ναι.θα μπουνε ολα,αλλα σιγα σιγα.να ηρεμησει το ψαρι και θα φτιαχτει αυτη τη βδομαδα:)
αντε να δουμε το βιντεακι απτο ποταμι σου:)
οπως ειναι τωρα.ο ακορος στη μεση μαλον θα βγει αποκει,αλλα δεν ξερω που θα τον βαλω...
ισως αριστερα με βεντουζα στο τζαμι,η αναμεσα στο ξυλο αριστερα και το αλλο φυτο που ειναι στη μεση και πισω.(εκει που εχει ενα κενο)θα δω αργοτερα.τα κανω σιγα σιγα μη τρομαξει πολυ το ψαρι:D
Να προσεχει κι ο παππους που θα ερθει να παρει το μπαστουνι του που εχεις βαλει μεσα στο ενυδρειο :D
χαχαχα! παψε δε λες παλι καλα,μου εδωσε ο γιωργος χτες ενα καρο πραγματα.ενυδρειο απτην αρχη εστησα σε μια μερα και το μονο που πληρωσα ειναι η γυαλα:rolleyes:
παρε και μια φωτο σημερινη απτο ψαρι.αν και ειναι τραβηγμενη αμεσως μετα τις αλλαγες που εκανα και ειναι στρεσαρισμενο.
τωρα που εχει ηρεμησει καπως εχει μαυρισει αρκετα:)
ειμαι για να παω ωκεανο τωρα μηπως ειναι ανοιχτα να παρω κατεψυγμενο bloodworm.
υ.γ
ξερουμε αν ειναι ανοιχτο κανα μαγαζι σημερα αληθεια?...
Ξέχασα να σου δώσω εχθές bloodworm... αν πας από τον Σταύρο και έχεις χρόνο πέρνα από το σπίτι μου να σου δώσω
Ξέχασα να σου δώσω εχθές bloodworm... αν πας από τον Σταύρο και έχεις χρόνο πέρνα από το σπίτι μου να σου δώσω
παψε ρε,τι ξεχασες πλακα μας κανεις?εδω φορτωσα το αυτοκινητο πραγματα χτες,γιαυτο δε στο θυμισα.
χωρια το ψαρι.
ασε να αγορασω και τιποτα να στηριξουμε και κανα μαγαζι:D
Βλέπω σε εσένα έκατσε να το φωτογραφίσεις... :p :D
καθεται George,βγαινει εξω πολυ.τρομαζει αμα ριξω φαι απο πανω μερικες φορες αλλα ξαναβγαινει:)
συνηθως παει και καθεται πισω δεξια στη γωνια,αλλα βγαινει και κανει και βολτες.μολις μπουνε θυληκα και μπει και αλατι θα ζωντανεψει περισσοτερο το ψαρι πιστευω.και στη συμπεριφορα του και στα χρωματα του.γιαυτο θελω να το πλακωσω στο φαι τωρα να παρει τα πανω του,μπας και προλαβουμε καμια γεννα mahachai:D
παντως το ψαρι φαινεται οτι ειναι αγριο.σε συγκριση με τα υπολοιπα betta που ειχα,καμια σχεση:D
τα αλλα πηγαινοερχοντουσαν αμεριμνα.ετουτο αντιλαμβανεται τα παντα.το βλεπεις δηλαδη οτι κολυμπαει και ειναι σε εγρηγορση το ψαρι.
Προσπάθησε να φτιάξεις κρυψώνες, όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο.
Και μην βάλεις δυνατό φως
george εχεις δικιο και στα δυο.
φως δεν εχω βαλει καθολου.οτι μπαινει απτο παραθυρο;)
και κρυψωνες εχει αρκετες.και στην επιφανεια και απο κατω.
γιαυτο τοχω στουμπωσει στα φυτα πισω,
γιατι προσπαθησα με τα υλικα που εχω,να το κανω να φερνει λιγο απτους φοινικες οπου ζει.τα κενα αναμεσα στα φυλλα τους κλπ.
θελει κρυψωνες πολλες πραγματι.
περισσοτερες αποτι τα σπλεντενς του εμποριου.
να δω πως θα γινει να βρω φοινικα τωρα που να μπορω να τον βαλω.εχω φαει τον τοπο στο ιντερνετ και δε βρισκω τιποτα.
αν οχι φοινικα,καποιο φυτο που να μοιαζει εστω και ναχει τετοια ανοιγματα στα φυλλα του.
σκεφτομουνα για αλοη βερα,αλλα δεν ξερω πως τα παει στο πολυ νερο.δεν εχω ψαξει ακομα...
ακυρη η αλοη,δεν τα παει καλα στο νερο.που θα παει,κατι θα βρεθει...
φωτο τωρα.εχω βαλει ενα σποτακι που φωτιζει σε μικρο σημειο απτη μερια του φιλτρου μονο.
ειναι λιγο δυσκολος στις φωτογραφιες.αν κανεις αποτομη κινηση,η κινηση που δεν του αρεσει, την κανει με ελαφρα και σ'αφηνει με τη φωτογραφικη στο χερι:D
βγαινει ομως τον βλεπω.περιμενα οτι δεν θα τοβλεπα καθολου το ψαρι:D
Έβγαλε τα χρώματα του γρήγορα..!!!
ναι κιεγω καλα τον βλεπω τωρα.δεν ειναι πολυ εντονα ομως,ουτε και αναπτυγμενα σε ολα το σωμα του το ιδιο.
υποθετω,οτι ειναι λογω ηλικιας,ταλαιπωριας κλπ.υπολογιζω οτι δεν πρεπει να ειναι πανω απο 1 χρονου το ψαρι.
ειναι και δυσκολο να το υπολογισεις,μεγαλωνουνε πιο αργα αποτι τα σπλεντενς,ιμπελις,κλπ.ετσι εχω διαβασει τουλαχιστον,οτι εχουνε πιο αργη αναπτυξη.
δεν ξαναειχα mahachai,οποτε κιεγω τωρα τα μαθαινω:D
αυτη η βδομαδα θα δειξει πιστευω.ειμαι περιεργος να δω αν θα υπαρξει διαφορα με το αλατι...
το θεμα ειναι με ποσο να ξεκινησω...αλλοι λενε για μια κουταλια ανα 4-5 γαλονια,αλλη για μιση,ακρη δε βγαζεις...
Όταν τα είχα εγώ δείξανε πλήρως τα χρώματά τους μετά από μια εβδομάδα. (είχαν μεγαλύτερη ταλαιπωρία)
Καλό θα ήταν να βάλεις και τις θηλυκές μέσα και μετά να βάλεις αλάτι...
ναι μαλον ετσι θα γινει.θα παρω τα θηλυκα αυριο να τα βαλω και μετα τα υπολοιπα.
μαλον θα ξεκινησω με μιση κουταλια του γλυκου αλατι οταν βαλω και θα παω μετρωντας.
πρεπει να παρω και ρεφρακτομετρο και να μαθω και να το χρησιμοποιω:rolleyes:
Tanganyiκας
29-12-13, 22:21
Ωραίο το έστησες Γιώργο και ο ψάρακλας όμορφος.Καλή συνέχεια με το αλάτι!
ευχαριστω πολυ,νασαι καλα:)
το αλατι ειναι ενα θεμα τωρα,θα δω τι θα κανω αν δεν απαντησει κανεις εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76683).:smt017
Tanganyiκας
30-12-13, 00:19
Για το αλάτι καλύτερα να κάνεις δοκιμές σε σκέτο νερό και μετρώντας να καταλήξεις στην ποσότητα που πρέπει!
για να κανω δοκιμες πρεπει να ξερω και τι μετραω,και πως:D
θα δω αυριο θα κοιταξω μηπως βρω κανα υδρομετρο και βλεπουμε...
http://www.aquatext.com/tables/concconv.htm
Tο ppt (parts per thousand) είναι το ίδιο με το g/l, έτσι θα το μετράς εσύ ;) Τα 1005 κλπ πρέπει να είναι ppm (parts per million).
maverick ευχαριστω!
μεχρι στιγμης αυτο εχω καταλαβει κιεγω.κιαυτο δηλαδη το καταλαβα γιατι βρηκα ενα conversion calculator online,http://www.hamzasreef.com/Contents/Calculators/SalinityConversion.php
και ειδα τι εβγαζε.
το θεμα ειναι οτι οποιο υδρομετρο εχω δει σε μαγαζια,ξεκιναει απο 1015,1018 κλπ.προφανως γιατι ειναι για θαλασσινο,και δεν παιζουνε τετοιες αλατοτητες εκει.
δεν εχω δει ομως κανενα να ξεκιναει χαμηλοτερα.
αν θελω 1005-1008,πως θα το μετρησω?οεο?
δεν ξερω κιολας,θα δω τι θα βρω τωρα που θα βγω να παρω τα ψαρια...
update.
πηρα ενα υδρομετρο της σερα(και ο θεος βοηθος:rolleyes:)ουτε ξερω πως θα το χρησιμοποιησω αλλα θα δω οταν φτασω εκει...
πηρα και τα θηλυκα (2)
εγινε προσαρμογη,μπηκανε μεσα,ολα καλα:)
πολυ ηρεμο το αρσενικο.δεν εχω δει κυνηγι μεχρι στιγμης.τις ακολουθαει απο πισω ηρεμα μια τη μια μια την αλλη.
θα δειξει...
η απολυτη επιβεβαιωση για το ειδος του ψαριου,υποθετω οτι θα ειναι αν φτασει στο ζευγαρωμα,με τις δυο φωλιες που κανει.αν δω δυο φωλιες τοτε θαμαι 100% σιγουρος.μεχρι τοτε,θα αρκεστω στο 99%:D
κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-12-13, 15:22
Πολυ ωραιο το ψαρι σου, ειναι τυπας,να δουμε τι θα κανει με τα θηλυκα:D
Σύντομα και με γέννες...!!!
Tanganyiκας
30-12-13, 16:56
Με δυο γυναίκες πασάς θα είναι!
Για μονομαχο ειναι λιγες και οι δυο ;)
ChocolatePuma
30-12-13, 19:30
Σύντομα και με γέννες...!!!
Με το καλοοοοοοοοοο!!! :smt057
Ισως πρέπει να προστεθεί άλλη μία (το αναφέρει και πιο πάνω Σπύρος) ;)
Συνήθως σε χαρέμι πηγαινει 1 προς 3, εξαρτάται βέβαια και απ τα λίτρα
για τον μονομαχο οντως ειναι λιγες,αλλα για την τσεπη μου δεν ειναι:D
50 ευρω πηγανε 2 ψαρια:D
βαλε και τα σκουληκια κτψ. και το υδρομετρο,ενα 70αρι εφυγε.
δεν πειραζει βεβαια,μακαρι να μπορουσα να επαιρνα και τις υπολοιπες που ειχε(1-2 νομιζω δηλαδη).
αλλα θα πρεπει να κανει και ο μαχατσαις λιγο κρατει:D
Ακριβες γκομενες :D αλλα του αξιζουν!
μακραν,το πιο ηρεμο Betta που εχω δει ποτε.κανει βολτες μαζι με τα θηλυκα,τις αφηνει να καθονται μαζι του στα σημεια που καθεται κλπ:)
τωρα που τα βλεπω,καθεται το αρσενικο εκει αναμεσα στο εκουιζετουμ στη γωνια και πανε και τα θηλυκα και καθονται μαζι του.
μακαρι να γεννησουνε να δωσουμε κανενα,να κυκλοφορησει λιγο αιμα mahachai στην ελλαδα;)
Tanganyiκας
31-12-13, 08:23
μακαρι να γεννησουνε να δωσουμε κανενα,να κυκλοφορησει λιγο αιμα mahachai στην ελλαδα;)
Από το στόμα σου και στου mahachai το αυτί!!!
ναι ρε γμτ,θα βγουνε ωραια ψαρια.ακομα και με σπλεντενς αμα πανε(αν δεν εχει καποιος θυληκο mahachai δηλαδη)
που ενταξει δεν ειναι ιδανικο,αλλα ακομα κιετσι,θα ανανεωθει λιγο το αιμα σαυτα που υπαρχουνε...
θα ανεβασω και φωτο σημερα.μολις ξεμπερδεψω με δουλειες και κατσω να τα δω λιγο θα βγαλω με τη μηχανη γιατι απτο κινητο δε φαινονται καλα.
μυστηριο πραγμα.απτις 50 φωτογραφιες που εβγαλα,μονο οι δυο βγηκανε καθαρες.κιαυτες τα χρωματα τους,ειναι οτι ναναι.δε βοηθαει και ο φωτισμος στο ενυδρειο βεβαια ειναι πολυ λιγος,και ειναι και μαυρισμενο το νερο.
μαρεσει που ελεγα να βγαλω με τη μηχανη για καλυτερα...
μαλον θα τη βαλω μεσα να τραβηξει κανα βιντεο γιατι αλλιως δεν προκειται να κατσουνε τα ψαρια.
οι δυο που φαινεται το αρσενικο μονο.τα θυληκα δεν μπορεσα να τα πετυχω καθαρα.εχουνε παρει χρωμα κιαυτα ομως.οχι εντονο αλλα πηρανε.πρασινομπλε:)
3 ακομα.η τελευταια βγηκε τυχαια,δεν το ειδα το ψαρι.αν το εβλεπα θα ητανε ολοκληρο θελω να πιστευω:D
στη δευτερη φαινεται εκει στο ξυλο στην επιφανεια.
ανεβαζω κιαλλες τωρα:smt055
George τα σπαει το ψαρι σου;)
http://img829.imageshack.us/img829/9286/98kn.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/98kn.jpg/)
http://img14.imageshack.us/img14/86/56pg.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/14/56pg.jpg/)
http://img853.imageshack.us/img853/4418/kuqp.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/kuqp.jpg/)
http://img829.imageshack.us/img829/7459/y74m.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/y74m.jpg/)
http://img849.imageshack.us/img849/3050/nz3f.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/nz3f.jpg/)
http://img855.imageshack.us/img855/8954/w8ow.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/855/w8ow.jpg/)
http://img707.imageshack.us/img707/5443/u3sk.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/707/u3sk.jpg/)
http://img853.imageshack.us/img853/3382/nyvq.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/nyvq.jpg/)
http://img842.imageshack.us/img842/5475/i5p4.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/842/i5p4.jpg/)
http://img839.imageshack.us/img839/6469/rx3o.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/839/rx3o.jpg/)
http://img593.imageshack.us/img593/5115/7w3y.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/7w3y.jpg/)
http://img713.imageshack.us/img713/1078/ih0c.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/713/ih0c.jpg/)
http://img62.imageshack.us/img62/3986/bwt5.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/bwt5.jpg/)
http://img819.imageshack.us/img819/2124/4wce.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/819/4wce.jpg/)
George είναι πολύ όμορφο το ενυδρείο σου..!!!
νασαι καλα γιωργη,εσενα δε σε φτανω:)
κιαν δεν ησουνα κιεσυ δεν θα ειχε στηθει κιολας αυτο:)
Δεν είχα φτιάξει και τίποτα το ιδιαίτερο ρε George... ένα μικρό paludarium έφτιαξα!!!
Βλέπω έπεσε μάχη για το φαΐ...
αστα τρωνε σαν τρελλα.καποια στιγμη θα ανεβασω βιντεακι,γιατι εχω παθει πλακα με τα ψαρια.το προηγουμενο Betta που ειχα στη λιμνη,δεν αφηνε θηλυκες κοντα του οταν ετρωγε.αν εβλεπε καποια κοντα σταματαγε το φαι και την εδιωχνε.
και γενικως δηλαδη δεν αφηνε καμια κοντα του.εκτος αν ητανε για...:D
αυτος εδω τις αφηνει ανετα:oκαι μετα το φαι μαζευονται και τα 3 απτην αριστερη πλευρα που ειναι ανοιχτα, κατω απτο φως(!!!) και κανουνε παιχνιδια:o
Στο είχα πει ότι είναι περίεργα ψάρια... είχα δει και εγώ πολύ περίεργες κινήσεις που δεν τις είχα ξαναδεί!!!
ναι ρεσυ,αλλα αυτο δεν το περιμενα:oδεν εχω ξαναδει τετοιο μονομαχο σου λεω:D
Άλλη μια ενυδρειάρα! Και τα ψάρια τα σπάνε...πανέμορφα!
Περιμένουμε βίντεο να δούμε συμπεριφορές...
ευχαριστω πολυ νασαι καλα!:o
βιντεακι πολυ συντομα;)
καποια πραγματα δεν τα εχω καταλαβει ακομα σχετικα με τα ψαρια και τη μορφολογια τους.και κατεπεκταση και την αναγνωριση του ειδους τους.
καποια χαρακτηριστικα(τα περισσοτερα)κανουνε "μπαμ" μαχατσαι και καποια οχι.
αλλα αυτα μπορει να ειναι διαφοροποιησεις απο ψαρι σε ψαρι και δεν ειναι απαραιτητα κατι αλλο.
εξακολουθω να πιστευω οτι ο μονος τροπος να βεβαιωθω 100% θα ειναι αν κανει φωλια το αρσενικο και γεννησουνε.
αποσο εχω διαβασει(αρκετα) αυτο ειναι χαρακτηριστικο που εχουνε μονο τα μαχατσαι και δεν το κανουνε αλλα ψαρια της οικογενειας.φτιαχνουνε δηλαδη δυο φωλιες και μεταφερουνε τα αυγα μετα τη γεννα.επισης τα θυληκα πιανουνε τα αυγα στα πτερυγια τους και βοηθανε στο να μπουνε τα αυγα στη φωλια.δεν ειναι αποκλειστικα δουλεια του αρσενικου δηλαδη οπως στα σπλεντενς η τα ιμπελις κλπ.
καπου καποια στιγμη πηρε το ματι μου μια περιεργη αναφορα για διαφοροποιηση στην ονομασια σχετικα με τον τυπο της ουρας.μαχατσαι για απλη ουρα και μαχατσαιενσις για "μυτερη" ουρα.
δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο η ειναι απλα διαφοροποιηση που εχουνε ξεκινησει οι Breeders κλπ.
θα δειξει.ειμαι πολυ περιεργος.παντως το αρσενικο δεν το βλεπω καθολου επιθετικο σε καμια περιπτωση και υποψιαζομαι οτι ισως δεν ειναι σεξουαλικα ωριμο η κατι τετοιο.δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως,γιατι Flaring δεν εχω δει ουτε μια φορα.ακομα και με καθρεφτη.
απτην αλλη με αυτο το μεγεθος,μου φαινεται παραξενο αν δεν ειναι.
πραγματικα δεν ξερω τι παιζεται,ακομα μαθαινω και εχω πολυ δρομο.
stanisalus18
01-01-14, 18:15
Πολυ ομορφα τα ψαρακια ειναι και το ενυδρειο ειδικα τα σπαει ετσι οπως ειναι στημενο
update!!!
ηρθα τωρα σπιτι και εψαχνα να βρω το ψαρι.ειχαν βγει τα θηλυκα και κανανε βολτες και το αρσενικο δεν το εβλεπα.
καλα ειναι τελικα:D
βρηκα και αυτα! καλα παμε:D
και ειναι σε δυο διαφορετικα σημεια,σχετικα κοντα το ενα στο αλλο:p
καμια 15αρια εκατοστα αποσταση.
μιλαμε δεν υπαρχουνε τα ψαρια,ειναι απιστευτα:Dεχω δει κατι Flaring τωρα πρωτη φορα,αλλο πραγμα:pαπο ολα μιλαμε.
ολα εχουν πιασει ενα μερος στο ενυδρειο,ακομα και τα θηλυκα:pτο αρσενικο πισω δεξια,το μεγαλο θηλυκο λιγο πιο αριστερα και πιο χαμηλο και το μικροτερο αριστερα απτο φυτο που εχω στη μεση.
μονο η μεγαλη θηλυκια πλησιαζει το μερος του αρσενικου πισω στη δεξια γωνια του.εχω την αισθηση πως κατι θα γινει με αυτα τα δυο:)
κιεγω ελεγα τι εχει το αρσενικο και δεν κανει flaring.εχει ξεσκιστει τωρα:p
εχουνε παρει χρωμα τα θηλυκα,η μεγαλη ειδικα εχει γινει καταμαυρη.αφου φοβηθηκα μηπως ειναι αρσενικο με τα Flaring που εκανε.κοριτσι ειναι τελικα,αλλα δεν ξερεις ποτε,την εχω πατησει μια φορα:D
πρεπει να βρω καλο σημειο να βαλω τη φωτογραφικη να τραβηξω βιντεακι.ισως ταπογευμα στο ταισμα.εκτος αν βρω καπως να τη βαλω που να καλυπτει μεγαλο μερος να φαινονται αρκετα.
Άντε με το καλό George... περιμένω γέννα να μου δώσεις!!!
ευχαριστω γιωργη,νασαι καλα!
περιμενε και θα δεις.αμα παρουνε μπρος δε σταματανε μετα:D
αυριο θα παρω και αλατι να βαλω μαλον.αλλαγη εκανα σημερα 20 λιτρα γιατι θελω να υπαρχει χρονος να μεινει η φωλια απειραχτη μεσα.τωρα που ξεκινησε θα ξαναφτιαξει.
προσθεσα και φυτα.ενα παπυρο δηλαδη.
stanisalus18
03-01-14, 15:17
θα ειναι ενδιαφερον το βιντεακι αν τα πετυχεις ολα :p
οντως θα ειναι ενδιαφερον:)
μεχρι να ανεβασω το καινουριο,μπορεις να δεις και αυτα αν θες απτη λιμνη που ειχα το καλοκαιρι στο μπαλκονι;)
http://www.youtube.com/watch?v=FYGhW1kNHko
http://www.youtube.com/watch?v=FK0FjBdUb70
χαμηλωσα τη ροη του φιλτρου τερμα και αλλαξα και λιγο θεσεις στη διακοσμηση για να τη μειωσει κιαλλο.
αυτη την εφτιαξε το βραδυ.
οι σημερινες.δε μπορω να τον πετυχω να κανει Flaring να βγαλω φωτο το κ...λοψαρο.μεχρι να σηκωσω την καμερα εχει τελειωσει η φαση:D
ωραια ειναι που κανουνε κατι φρεναρισματα εκει που κολυμπανε!
συνεχεια ετσι κανουνε.κολυμπανε 4-5 εκατοστα,τεντωνουν τα πτερυγια και πατανε ενα φρεναρισμα:o
καθονται ετσι απο μερικα δευτερολεπτα μεχρι και 3-4 λεπτα και μετα συνεχιζουνε.
τοσο πολυ δεν το εχω δει σε κανενα betta που ειχα μεχρι τωρα.ουτε θηλυκο ουτε αρσενικο.
Είναι απίστευτα τα ψάρια George... στο είχα πει!!!
Το ενυδρείο το έχεις κάνει πολύ όμορφο... βάλε καμία φώτο με ολόκληρο το ενυδρείο!
thanx:)θα βαλω φωτο,μηπως κανω και τιποταλλο?
βιντεακι πρεπει να τραβηξω.χτες φαγανε σκορδατα bloodworm.τα τσακισανε:D
πρεπει να βρω Grindal, η αλλη μια τροφη που να την τρωνε γιατι μεχρι στιγμης μονο bloodworm τρωνε.
και απτις τροφες που πηρα κιαποσενα μονο τα αποξηραμενα σκουληκια τρωνε.
τρωγανε σε σενα τιποταλλο?
μπορει να δοκιμασω και αυγο,
αλλα τουλαχιστον τα ζωντανα μπορεις να διαλεξεις τι θα τα ταισεις και ετσι να δωσεις στα ψαρια αυτο που δεν τρωνε κατευθειαν.
leandros69
05-01-14, 12:18
αν σου τυχει αναπαραγωγη ενδιαφερομαι.
αν σου τυχει αναπαραγωγη ενδιαφερομαι.
αμε.αμα κατσει,ευχαριστως:Dπεριμενω οτι μολις μπει αλατι θα βοηθησει να ξεκινησουνε.δε μπορεσα να βαλω χτες γιατι δεν ειχα φραγκα,και τωρα ειναι κλειστα το διημερο.τριτη πρωι λογικα θα παω να παρω.
update:p
καλα μου φαινεται παμε,το αρσενικο συνεχιζει να φτιαχνει φωλιες (πιο δραστηρια απο πριν),την αλατοτητα την ανεβαζω σταδιακα μεσω των αλλαγων.σε καποια φυτα φαινεται να μην αρεσει αυτο,αλλα τι να κανουμε...
το αρσενικο καθεται την περισσοτερη ωρα κατω απτη φωλια και βλεπω οτι και η μια θυληκια(η πιο μεγαλη) καθεται μαζι του σχεδον συνεχως στο ιδιο σημειο.βγαινουνε αρκετα ομως κυριως οταν με βλεπουνε,η αν κουνησω λιγο το νερο με το δαχτυλο ερχονται:pπροφανως εχουν μαθει το ταισμα.
μεχρι στιγμης εξακολουθουνε να τρωνε κυριως κατεψυγμενο Bloodworm 3 φορες τη μερα.(ενας κυβος κομμενος στα 4,ενα κομματι καθε φορα-δεν μενει τιποτα)
αποξηραμενο της omega one,το δοκιμαζουνε λιγο,αλλα δεν τρελαινονται.το περισσοτερο το αφαιρω.
περιμενω πως και πως να παρω καλλιεργεια grindal.ακομα δεν εχω και περιμενω στη συναντηση αν μπορει να μου φερει καποιος.
φωτος:)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/513/yifw.jpg (https://imageshack.com/i/e9yifwj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/839/k464.jpg (https://imageshack.com/i/nbk464j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/689/dhua.jpg (https://imageshack.com/i/j5dhuaj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/841/m9sp.jpg (https://imageshack.com/i/ndm9spj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/844/m7ch.jpg (https://imageshack.com/i/ngm7chj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/842/6hjc.jpg (https://imageshack.com/i/ne6hjcj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/543/py7v.jpg (https://imageshack.com/i/f3py7vj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/208/yph5.jpg (https://imageshack.com/i/5syph5j)
Μαλλον την γουσταρουν την αλμυρα ;) μπορεις να υπολογισεις περιπου την αλατοτητα?Ποιο αλατι τελικα πηρες? Γραψε τις παρατηρησεις σου να μαθαινουν οσοι αχοληθουν μετα απο εσενα!
ετσι μου φαινεται κιεμενα,οτι τους αρεσει.ακομα δεν εχω φτασει την επιθυμητη τιμη αλατιου στο ενυδρειο.η μετρηση που κανω εκει φαινεται να ειναι ακομα κατω απο 1000.
στο βαρελι στη χτεσινη αλλαγη ημουνα στο 1001 με 6 κουταλιες του γλυκου αλατι στα 40 λιτρα.
αλλα δεν κανω 40 λιτρα αλλαγη,κανω 20.
ακομα δηλαδη δοκιμαζω μεχρι να πετυχω αυτο που θελω στο ενυδρειο,αλλα το κανω αργα για να μην κανω καμια πατατα και να εχω και χρονο να παρατηρησω τι γινεται.
οταν πετυχω την τιμη και καταληξω σε αναλογιες κλπ,θα ενημερωσω σιγουρα;)
αλατι της api.δεν εχω παρει ακομα θαλλασσινο,το ψιλοφοβαμαι να πω την αληθεια...
βγηκε τωρα η θηλυκια μπροστα και πεταχτηκε αυτος απτη φωλια και τις εκανε κατι "κολληματα" αλλο πραγμα:o
την πλευριζε και τιναζοτανε μπροστα της,ανοιγε τα πτερυγια τεντα:D
μιλαμε δεν υπαρχουνε τα ψαρια,τα εχω ερωτευτει:D
αυτη ειναι ετοιμη για ζευγαρωμα,ειδα και το ασπρο σημαδι στην κοιλια της τωρα:)
αυτος εχει μεγαλωσει κιαλλο τη φωλια απτην ωρα που εβαλα την προηγουμενη φωτο.μου φαινεται αν οχι σημερα αυριο,καποια στιγμη μεσα στη βδομαδα θαχουμε γεννα:)
μονο να ειμαι εδω,να προλαβω να βαλω την καμερα να το εχω σε βιντεο!
η θηλυκια εχει εμφανισει και καθετες μπαρες στο σωμα της(φαινονται στην πρωτη φωτο λιγο),πραγμα που σημαινει πως πλησιαζουμε:D
ανεβαζω και βιντεακι τωρα,το λινκ σε λιγο;)
στη δευτερη φωτο το αρσενικο.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/713/x07v.jpg (https://imageshack.com/i/jtx07vj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/801/je0t.jpg (https://imageshack.com/i/m9je0tj)
1BQ7AZ2ExaI
από τα πιο ωραία θέματα που τρέχουν ;)
αν μπορούσες να μας δώσεις καλύτερης ποιοτητας βίντεο :rolleyes:
χαχα!ευχαριστω πολυ:D
ναι ρε γμτ,πρεπει να βαλω τη φωτογραφικη μεσα και να την αφησω να τραβαει.την κραταγα στο χερι για να πετυχαινω τα ψαρια και την κουναγα πολυ.ητανε και τα φωτα αναμενα και με την αντανακλαση δεν θα φαινοτανε τιποτα.
θα δω μετα αν μπορεσω να φτιαξω το γοριλλακι που μουχει σπασει,θα τη βαλω μεσα και πιστευω κατι θα κανω.
γεννησανε!!!:D
και το εχασα ρε γμτ!!!:mad:
τωρα ειδα τα αυγα:mad:
δεν πειραζει,στην επομενη θαχω στησει και το στουντιο:)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/707/qgqm.jpg (https://imageshack.com/i/jnqgqmj)
ChocolatePuma
15-01-14, 21:56
Μπράβο ρε συ Γιωργο!!! Με το καλοοοοοοο να τα δεις να κολυμπανε!!!!:smt041
(κράτα μου 2 με βούλες :D)
ευχαριστω:)θα σου κρατησω:D
συναρπαστική η φύση, πως στέκονται τα αυγουλάκια στον αφρό της φωλιάς!!
με το καλό :)
ευχαριστω:)
τωρα το απογευμα εγινε γιατι μεχρι το μεσημερι κατα τις 2-3 που ειχα κοιταξει, δεν υπηρχε τιποτα και τα ειχα δει τα ψαρια.
οποτε καποια στιγμη μετα εγινε.ελπιζω οχι την ωρα που ετρωγα μακαροναδα γιατι αν το εχασα λογω της μακαροναδας δε θα ξαναφαω μακαρονια:D
ChocolatePuma
15-01-14, 22:04
γιατι αν το εχασα λογω της μακαροναδας δε θα ξαναφαω μακαρονια:D
Τώρα υπερβάλεις!!!!!!!!!!!!!!!:D
Τώρα υπερβάλεις!!!!!!!!!!!!!!!:D
το ξερω:D
Για ραβανί δε θα το έλεγε ποτέ αυτό!:D
Ετοιμάσου!
Μπράβο, ευχάριστα τα νέα, αυτό δείχνει πως έκανες καλή δουλειά και τα ψάρια το τιμήσανε δεόντως
@takis ευχαριστω! ελπιζω... μου κανει εντυπωση οτι συνεβη τοσο γρηγορα αφου προστεθηκε αλατι.η ειναι συμπτωση;δεν ξερω.αποτι εχω διαβασει γεννανε κ σε γλυκο,και το δικο μου δε νομιζω οτι το λες υφαλμηρο ακομα,αλλα εχει μπει αλατι αρκετο...
δεν ξερω.
@exelix οντως για ραβανι δε θα τολεγα.σαν πολλα δεν ξερεις εσυ;:D
τι να ετοιμαστω;εχεις κανα ταψι εκει παλι;:D
αντε με το καλό να μας γεμίσεις με ψαράκια :D
κατσε να δουμε ποσα θα επιβιωσουνε πρωτα.
δεν μπορουσε να συμβει χειροτερη μερα,θα λειψω απο αυριο μεχρι κυριακη.μεχρι τοτε βεβαια θαχουνε τα ψαρια να φανε,και αν καποια φτασουνε να τρωνε τροφη τοσο γρηγορα,εχει φαι μεσα το ενυδρειο αρκετο.στα φυτα,στη μος κλπ.
θα δειξει.εχω κοψει και μεριδες σκουληκι να ριχνουν ενα τη μερα μεσα για τα μεγαλα,οποτε δεν πιστευω πως θα υπαρχει προβλημα.
αν και δεν ειναι εποχη για διαιτα τωρα αλλα τεσπα.
παντως η θυληκια καθεται κιαυτη στη φωλια,δεν τη διωχνει το αρσενικο.
βλεπω επισης πως δεν θελουνε φως.εβαλα τη μικρη λαμπιτσα στην απεναντι γωνια μηπως τα βολευε να υπαρχει λιγο φως να βλεπουνε τα αυγα πιο ευκολα,και εφεγγε κατω.οσο ειχανε σκοταδι στη φωλια καθοντουσαν εκει.μολις τη γυρισα ελαχιστα κ επιασε πιο πολυ φως τη φωλια,φυγανε και πηγανε στο σκοταδι.
και πριν βαλω τη λαμπα,ειδα οτι ο αρσενικος καθοτανε στη φωλια πισω δεξια στη γωνια,κ μολις ακουμπησα το τζαμι ελαφρα με το δαχτυλο κατω δεξια μπροστα εκει που ειναι η μος,πεταχτηκε η θηλυκια απτα φυτα να δει τι γινεται:)
Μπράβο! Καλή συνέχεια και περιμένουμε πολλά updates! Όταν γυρίσεις την Κυριακή μπορείς να ξεκινήσεις καλλιέργεια Artemia για να είσαι έτοιμος ;)
ευχαριστω!
ειναι στο προγραμμα microworms σιγουρα,και υπαρχει σιγουρα και πολυ ινφουσορια στο ενυδρειο,οποτε αμφιβαλω οτι θα πεινασουνε.αλλα μαλον θα μπει και αρτεμια για ναχω κατι να ασχολουμαι:D
αυτο το καλο εχουν αυτα τα ενυδρεια.υπαρχει παντα μπουφες στρωμενος κ δε χρειαζεται να ανησυχεις για τα μικρα:D
το ιδιο συνεβαινε και στη λιμνη το καλοκαιρι,κ αυτο προσπαθησα να αντιγραψω βασικα:)
Μπραβο! ουριτσες :D:D
Μηπως να κραταγες την αλατοτητα εκει που εισαι τωρα? Γιατι το οτι γενησαν μαλλον το γουσταρουν εκει, θεωρω παντα
κιεγω αυτο σκεφτηκα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.απτη μια γεννησανε σε τετοιο νερο οποτε ισως ειναι καλυτερα να μην το αλλαξω τωρα με τα μικρα(αν γεννηθουνε δηλαδη),απτην αλλη δεν ξερω μηπως περισσοτερο αλατι τους εκανε καλο.
θα δουμε,κατσε να γεννηθουνε πρωτα γιατι σε λιγο θα τα βγαλουμε και ολα αρσενικα:D
το πρωι που σηκωθηκα πριν φυγω,δεν τα ειδα τα αυγα:confused:
δεν προλαβαινα να ψαξω καλα να δω μηπως τα μετεφερανε.τωρα θα δω την κυριακη.μου φανηκε πολυ παραξενο παντως,γιατι δεν υπηρχε τιποτα.σαν να μη γεννησανε:confused:
η τα μεταφερανε και δεν τα ειδα γιατι βιαζομουνα δεν κοιταξα,η το μονο αλλο που μπορω να σκεφτω,ειναι επειδη το νερο δεν εχει ακομα την αλατοτητα που υποτιθεται πρεπει να εχει,να μην τα κρατησανε.
κοντεψα να σκασω το πρωι αλλα δεν προλαβαινα να ασχοληθω:mad:
update την κυριακη:mad:
Αν τα φάγανε θα είχαν μια κοιλιά τούμπανο, θα το είχες προσέξει... Αλλά και να τα έφαγαν είναι συνηθισμένο στις πρώτες γέννες του ζευγαριού (τουλάχιστον στα splendens) ;)
Tanganyiκας
16-01-14, 23:03
Πρώτον συγχαρητήρια για την γέννα,όντως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το ενυδρείο και φαίνεται το εκτίμησαν!
Δεύτερον μακάρι να υπάρχουν τα αυγά και να τα μετέφεραν αλλού γι'αυτό και δεν τα είδες.
maverick δεν τα ειδα τα ψαρια το πρωι,δεν προλαβα.οποτε αν ητανε τουμπανιασμενα δε θα το μαθω ποτε.μια γρηγορη ματια εριξα στη φωλια και ειδα οτι λειπανε.
κιεμενα μου πηγε το μυαλο μηπως ητανε η πρωτη τους γεννα γενικως,και λογω ηλικιας και εμπειριας, τα χασανε.
την κυριακη που θα γυρισω θα το μαθω...
εκτος αν δω τιποτα μικρα να κολυμπανε εκει που δεν το περιμενω.οπως επαθα με τη λιμνη.
σιγουρα για τη θηλυκια ηταν η πρωτη της γεννα γιατι ητανε πιο μικρη οταν την πηρα.
οπως και η αλλη που δεν ειναι ετοιμη ακομα.
για το αρσενικο δεν ξερω...
οπως κ ναχει θα ξαναγεννησουνε δε χαθηκε ο κοσμος.απλα μου φανηκε παραξενο το πρωι.
αυγα,δεν...
τιποτα απολυτως δεν εμεινε.:(
δεν εχω καταλαβει ακομα τι παιχτηκε...
δεν πειραζει,την επομενη φορα.
τωρα εχω βαλει και φυλλα σεκεινη τη γωνια και εφτιαξα ενα "στενο" σημειο που να καλυπτεται ακομη περισσοτερο.κατευθειαν εκει μεσα πηγε το αρσενικο και εκατσε,αναμεσα στα φυλλα.
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/22/ax85.jpg (https://imageshack.com/i/0max85j)
:( Κριμα περιμενα να ακουσω χαρουμενα νεα μηπως η αλλη θυληκια ζηλεψε?
Δεν αποκλειεται να δεις μερικες ψειρες εντος των ημερων ομως ;):cool:
δε νομιζω,γιατι δεν την αφηνανε να πλησιασει καθολου.
το παραξενο ειναι οτι οταν εσβησα τα φωτα και πηγα για υπνο τα αυγα ητανε ακομα εκει.δεν πειραχτηκε δηλαδη το ενυδρειο ολο το βραδι.
και μολις σηκωθηκα η φωλια ητανε μισοχαλασμενη και τα αυγα εξαφανισμενα.
οποτε δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε σε 4-5 ωρες με τα φωτα σβηστα.
η μονη λογικη εξηγηση ειναι αυτο που ειπε ο μαβερικ,λογω απειριας να μην τα καταφερανε.
και ο πρωτος μονομαχος που ειχα(splendens)στην πρωτη γεννα τα εκανε μανταρα.
στη δευτερη τα πηγε πολυ καλητερα,αλλα τοτε δεν ειχα εγω εμπειρια καθολου και τα εχασα.
Δεν αποκλειεται να δεις μερικες ψειρες εντος των ημερων ομως ;):cool:
μακαρι:)
καλα.περιμενω ποτε θα ξαναδω γεννα:D
:smt069 εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων
εκανα μια αλλαγη στησιματος γιατι το προηγουμενο ειχε στηθει πολυ βιαστικα.
φυτα θα μπουνε κιαλλα μαλον.
την αλατοτητα την εριξα, και πλεον θα βαζω ελαχιστο σε καθε αλλαγη.
δεν ειδα καμια τρελλη διαφορα στα ψαρια με το περισσοτερο(1003-1005).
πετρες και αμμος ειναι απο ελληνικο ποταμι και μπηκανε γιατι το Ph μου επεφτε πολυ και μονο με τα φυλλα.
(δεν ειναι τοσο βαθια οσο φαινεται η αμμος,εχει μπει dow απο κατω;))
το νερο θα φτανει μεχρι το σημειο που ξεκινα η πρασιναδα στην πετρα που φαινεται δεξια.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/38/yz4n.JPG (https://imageshack.com/i/12yz4nJ)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/560/odcs.jpg (https://imageshack.com/i/fkodcsj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/585/zulo.jpg (https://imageshack.com/i/g9zuloj)
το καινουριο στησιμο,φαινεται να τους αρεσει:)
και μαλον πανε για γεννα γιατι βλεπω υποπτες κινησεις παλι:)
αυτη τη φορα δεν θα μπουνε πολλα καταπα για να μη βαψει το νερο πολυ,αλλα πλατανοφυλα κατω για να καλυφθει λιγο το χαλικι και να βοηθησει λιγο στο να φαινονται τα αυγα(αν υπαρξουνε).
παντως καλα φαινεται να παει,εφαγα ολη τη μερα χτες να ετοιμαζω για την αλλαγη:D
εκανα μια μικρη αλλαγη ακομα,βγηκε το ξυλο για να μη μου κοβει παλι απτο να βλεπω ,και μπηκανε κλαδια πλατανου.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/33/415.JPG (https://imageshack.com/i/0x415J)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/547/15pm.jpg (https://imageshack.com/i/f715pmj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/577/x1o6.jpg (https://imageshack.com/i/g1x1o6j)
Γιώργο δεν κάθεσαι ήσυχος με τίποτα ε ;).
Από αισθητικής πλευράς μου αρέσει πιο πολύ τώρα που το νερό είναι πιο ξάστερο και οχι σκούρο, άσχετα αν βιοτοπικά το σκουρόχρωμο είναι πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες
ναι δε σου ειπα,δε μπορω:D
κιεμενα μαρεσει πιο πολυ,και εχω την εντυπωση απο φωτογραφιες κλπ που εχω δει,οτι το νερο στα ποταμια οπου βρισκονται τα συγκεκριμενα ψαρια δεν ειναι και τοσο σκουρο.εχω δει και φωτογραφιες που ειναι αρκετα σκουρο βεβαια,αλλα νομιζω οτι μια μεση κατασταση θαναι το καλυτερο.
γιαυτο εχω βαλει μονο ενα φυλο καταπα και τα υπολοιπα θα ειναι πλατανοφυλα που δεν βγαζουνε τοσο.
παντως το πρωι,κατω απτο φυλλο ειχανε κανει φωλια παλι και χορευανε.
τωρα οπως ειναι στημενο θα μπορεσω να τραβηξω και βιντεο πιστευω αν συμβει κατι.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/585/q85w.jpg (https://imageshack.com/i/g9q85wj)
τα θηλυκα,εχουνε δυο μερες που εχουν χασει το χρωμα τους και εχουνε εμφανισει γραμμες(ενδειξη οτι ειναι ετοιμα για γεννα).
περιεργο πραγμα που δεν εχει τυχει να το δω με αλλα ψαρια(η τουλαχιστον δε θυμαμαι να το εχω προσεξει),ειναι πως τωρα που ειναι ετοιμα και τα δυο,περνανε πολυ χρονο μαζι τα δυο θηλυκα.συνεχεια μαζι ειναι και απο κοντα και το αρσενικο.
ισως το κανουνε για να αυξανουν τις πιθανοτητες να τις διαλεξει.δεν ξερω.
μεχρι στιγμης δεν εχει γινει τιποτα παντως.πρεπει να ειναι λιγο μπουνταλας το αρσενικο:D
το προηγουμενο που ειχα δεν θα τις ειχε αφησει σε χλωρο κλαρι:D
μαρεσει πολυ το νεο στησιμο,γιατι τωρα τα βλεπω οτι εχουν επιλογες που θα σταθουνε.ποτε πιο βαθια ποτε πιο ρηχα κλπ.
KGF και Maveric αυτό που κάνετε δεν είναι καλό για τους υπόλοιπους........................................ ...Γιατί????
Γιατί ρε παιδιά ζηλεύουμε!!!!
Να τέτοια βλέπω και λέω και για τον maveric καθώς έχω διαβάσει όλα του τα θέματα περί betta αλλά και για Kgf ο οποίος είναι master στο είδος και θα με κάνετε να ξεστίσω ένα 60 iwagumi και να το αφιερώσω σ έναν plakat αρσενικό...
Και όχι απλά το σκέφτομαι έχει δρομολογηθεί!!!
Kgf το θέμα το παρακολουθώ απ τη μέρα που το άρχισες και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό και απ το πρώτο lay out και απ το δεύτερο που προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ!!!Καλή συνέχεια και αν τυχών έχεις απογόνους θα ήθελα να μου κρατήσεις κανέναν για να μπω και γω στα νερά της Ασίας.....;)
μαστερ δεν ειμαι σε καμια περιπτωση,αλλα σευχαριστω παρα πολυ:o
χαιρομαι πολυ που πηρες ιδεες:p
αν αυτη τη φορα τα κρατησουνε τα μικρα,ευχαριστως να σου δωσω θα τοχω υποψη μου;)
ασχετο,αλλα σε περιπτωση που αναρωτηθει κανεις,το φυτο που φαινεται δεξια στην τελευταια φωτο,ειναι ανανας;)
το φυτο που φαινεται δεξια στην τελευταια φωτο,ειναι ανανας;)
Ανανάς ; δεν θα σαπίσει στο νερό ;
προαφανώς το κοτσάνι από ανανά εννοείς, σωστά ;
αψογος Γιωργο...μ αρεσει παρα πολύ το εφε του clean βυθου,κοντα στο φωτιστικο,που φαινεται απολυτα φυσικο,σαν να πλησιαζει οχθη ποταμου...
Ισχύει αυτό που λέει ο platy...
Ένα από τα ομορφότερα ενυδρεία κατά τη γνώμη μου!
ευχαριστω παρα πολυ!
παιδια για ολα φταιει η λιμνη.ητανε πολυ μεγαλο σχολειο τελικα;)
σημερα εβαλα μια σκουροχρωμη πλαστικη κουπα μεσα.
τη σφηνωσα δεξια αναμεσα στην πετρα και το τζαμι.εχει την πιο χαμηλη ροη εκει και την εβαλα να δω τι θα κανουνε και μπας και τριγκαρει γεννα.
περιμενα οτι το αρσενικο θα επιανε την κουπα γιατι στη μεση που υπαρχει ενα φυλλο καταπα στην επιφανεια το εχει "πιασει" θηλυκια.
η περιεργεια τους ειναι απιστευτη:D
καταρχην δεν φοβηθηκανε πολυ μεχρι να τη βαλω,και μολις μπηκε,αρχισε το αρσενικο να πλησιαζει για να δει τι ειναι:D
πλησιαζε,στεκοτανε λιγο μακρια και εφευγε.και ξανα παλι:D
μολις πηρανε χαμπαρι οι θηλυκες,αρχισανε κιαυτες.
ηθελα να δω ποιο ψαρι θα μπει μεσα πρωτο.οι θηλυκες μπηκανε αμεσως!
και αφου μπηκανε αυτες,μετα απο κανα 10λεπτο πηγε και το αρσενικο.
εχω την εντυπωση,οτι το σημειο της φωλιας το διαλεγουνε οι θηλυκες!
μπορει να κανω και λαθος βεβαια,αλλα μεχρι στιγμης οσες φορες εχω φτιαξει σημεια που (πιστευω) οτι ειναι καταλληλα για φωλια,πρωτα πηγαινουν τα θηλυκα.
εκτος αν τυχαινει με τα συγκεκριμενα ψαρια.
θα ακολουθησουν βιντεακια με ταισμα διαφορετικων ειδων τροφης,γιατι εχει ενδιαφερον το πως τρωνε.
ενω ηξερα οτι οι μονομαχοι προτιμουνε να τρωνε στην επιφανεια,αυτα κανουν το αντιθετο!:o
το μονο που μπορω να σκεφτω για αυτο,ειναι οτι το κανουν για περισσοτερη ασφαλεια,αφου στην επιφανεια ισως αισθανονται πιο εκτεθειμενα.
και γενικα δηλαδη δεν στεκονται πολυ στην επιφανεια.προτιμανε πιο βαθια,εκτος αν υπαρχει καλυψη απο πανω τους.(οπως το σημειο με το φυλλο)
μονο το αρσενικο καμια φορα στεκεται λιγο περισσοτερο πανω,αλλα κιαυτο πρεπει να ειναι απο περιεργεια για να βλεπει εξω καλυτερα.
και δεν στεκεται πολυ.
την πιο πολυ ωρα τους την περνανε χαμηλα και ανεβαινουν μονο για αναπνοη.
καμια σχεση με οτι εχω δει μεχρι τωρα με αλλα ψαρια.τα σπλεντενς που ειχα,σχεδον ολη την ωρα πανω ητανε.
εχουν πολυ φαση τελικα:D
ycWkI-CZKbU
ανοιγω ενα θεμα στις ασθενειες γιατι εχω μια ανησυχια...
update....
μετα απτην ιστορια που προεκυψε και εχασα το αρσενικο(...)
το ενυδρειο ξεστηθηκε,απολυμανθηκε και ξαναστηθηκε.
τριτη φορα που το στηνω και ελπιζω τελευταια.
εχει καμια δεκαρια μερες που τρεχει ετσι.
εχω μονο τα δυο θηλυκα μεσα τωρα,και αναμενω ποτε θα γινει νεα παραγγελια απτο Σταυρο,για να παρω και αρσενικο.
σκεφτηκα καποια στιγμη,μηπως επαιρνα κανα ιμπελις(που δεν θα ητανε ιμπελις αλλα τεσπα)και να εβαζα,αλλα προτιμω να μην το κανω και να περιμενω μηπως μπορεσω να βρω αγριο γιατι ειναι κριμα να βγουνε υβριδια.
φωτο απο ολοκληρο το ενυδρειο οταν θαχει τελειωσει με φυτα κλπ.
προς το παρον μερικες απτα ψαρια που ειναι πολυ καλα.(ελπιζω δηλαδη γιατι τωρα φοβαμαι και να μιλησω πλεον:rolleyes:)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/31/b0eq.jpg (https://imageshack.com/i/0vb0eqj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/546/52xm.jpg (https://imageshack.com/i/f652xmj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/62/eswh.jpg (https://imageshack.com/i/1qeswhj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/18/hgsf.jpg (https://imageshack.com/i/0ihgsfj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/37/n0ok.jpg (https://imageshack.com/i/11n0okj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/543/19kx.jpg (https://imageshack.com/i/f319kxj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/42/t778.jpg (https://imageshack.com/i/16t778j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/835/a7ih.jpg (https://imageshack.com/i/n7a7ihj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/268/4ov0.jpg (https://imageshack.com/i/7g4ov0j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/585/u2q9.jpg (https://imageshack.com/i/g9u2q9j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/854/5xfu.jpg (https://imageshack.com/i/nq5xfuj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/203/ae5z.jpg (https://imageshack.com/i/5nae5zj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/801/mu9x.jpg (https://imageshack.com/i/m9mu9xj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/23/nk02.jpg (https://imageshack.com/i/0nnk02j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/560/wryu.jpg (https://imageshack.com/i/fkwryuj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/841/5zbq.jpg (https://imageshack.com/i/nd5zbqj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/46/x68z.jpg (https://imageshack.com/i/1ax68zj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/59/y5hh.jpg (https://imageshack.com/i/1ny5hhj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/36/0yz4.jpg (https://imageshack.com/i/100yz4j)
Tanganyiκας
04-03-14, 16:23
Καλό ξανά-ξεκίνημα και σύντομα με καινούριο αρσενικό! :D
ευχαριστω!:)
αντε να δουμε...
αλωνιζουνε τα θηλυκα:)
φτου φτου φτου!
θα ειχα μωρα μαχατσακια τωρα αν δεν ειχε χαθει το αρσενικο:(
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/138/cfp9.jpg (https://imageshack.com/i/3ucfp9j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/853/rdr5.jpg (https://imageshack.com/i/nprdr5j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/32/44ux.jpg (https://imageshack.com/i/0w44uxj)
ενα μικρο update,οπως ειναι σημερα.
τα ψαρια ειναι μια χαρα και ζουνε στο ενυδρειο μονα τους.(2 θηλυκα)
ψαχνουμε και οι τρεις,μπας και βρουμε αρσενικο Mahachai:D
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/24/3cwx.jpg (https://imageshack.com/i/0o3cwxj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/541/zgow.jpg (https://imageshack.com/i/f1zgowj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/33/d6v1.jpg (https://imageshack.com/i/0xd6v1j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/534/f7ft.jpg (https://imageshack.com/i/euf7ftj)
ειναι μερικες ωρες της ημερας,που χαιρομαι το ενυδρειο περισσοτερο απο ολες τις αλλες.μια απαυτες,ειναι το πρωι πριν πιασει ο ηλιος και χωρις τεχνητο φωτισμο.τοτε μου φαινεται πιο φυσικο απο οποιαδηποτε αλλη ωρα.
η αλλη,ειναι για δεκαπεντε-εικοσι λεπτα καθε μερα οταν δεν εχει συνεφια,με το φως του ηλιου που κατεβαινει.(ειναι δυτικο το δωματιο)
τραβηξα μερικες φωτογραφιες πριν λιγο.δεν καθομαι να τους κανω edit κλπ,τις βαζω οπως ειναι:D
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/842/vfrr.jpg (https://imageshack.com/i/nevfrrj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/843/8nad.jpg (https://imageshack.com/i/nf8nadj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/836/hr9r.jpg (https://imageshack.com/i/n8hr9rj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/834/u2x2.jpg (https://imageshack.com/i/n6u2x2j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/838/2jsj.jpg (https://imageshack.com/i/na2jsjj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/843/vuhn.jpg (https://imageshack.com/i/nfvuhnj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/845/abmy.jpg (https://imageshack.com/i/nhabmyj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/842/bwl4.jpg (https://imageshack.com/i/nebwl4j)
Δεν ενοχλούνται από το φως??
μπα,ταιζω και βγαινουνε:D
εχει πολλα μερη με σκια το ενυδρειο οποτε εχουν να κατσουν οπου θελουνε.
χτες το βραδι καθοντουσαν πανω απτην πετρα με τη μος και τα δυο και κανανε βολτες.ακριβως κατω απτη λαμπα!:p
Σαν το φυσικο φως τιποτα.
Οι αλγες μονο (φυσικες κι αυτες) ειναι το θεμα. :D
ασε μη συζητας.κιεγω που τις θελω δε λεει να πιασει:mad:
εχω μεσα πετρα με νηματοειδη απο περσι απτη λιμνη!
την εβαλα μπας και απλωθει,αλλα τιποτα.
αυτη η αλγη εχει ιστορια εντωμεταξυ:Dτην ειχα στη λιμνη,μετα την πηρε ο george στο δικο του,και μετα την ξαναπηρα εγω και την εβαλα:D
εχει πρασινισει και φουντωσει καπως,αλλα για να παει κιαλλου τιποτα:(
αυτο το αλατι πρεπει να την κανει τη ζημια,αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
update
εκτος απροοπτου,θα εχω τα ψαρια την τριτη 6/5.
αντε να δουμε!σ'αναμενα καρβουνα καθομαι:D
stratigos24
03-05-14, 11:35
Αντε με το καλο! :)
update
σημερα πηρα τη γυαλα.ιδια με την αλλη οπου εχω τα θηλυκα.
δε θυμαμαι διαστασεις ακριβως αλλα ειναι 80 μηκος και 30 πλατος με 40 υψος(?) κατι τετοιο.καμια 80αρια λιτρα.
δεν θα γεμισει μεχρι πανω φυσικα.
εβαλα χωρισματα απο eggcrates.οι τρυπες ειναι μεγαλουτσικες και φυσικα φαινεται απτη μια μερια στην αλλη οποτε αυριο το πρωι ειμαι στο ψαξιμο να δω με τι θα το κλεισω οσο χρειαζεται χωρις να κοψω την κυκλοφορια.
σκεφτηκα φιλτρο αποροφητηρα ,αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σκετο πολυεστερικο και οχι τιποταλλο.
θα μπορουσα ισως να βαλω και ενυδρειακη βατα,αλλα δεν ειναι "φυλλο" και θα μου σπασει τα νευρα να τη βαλω.
σκεφτομαι για ψιλη σιτα πλαστικη για κουνουπια.(μαυρη η πρασινη).
πιστευω οτι δεν θα βλεπονται τα ψαρια μεταξυ τους και θα κλεισουνε και οι τρυπες των eggcrates,αλλα δε θα κοπει η ροη.
η φιλτρανση τωρα στην αρχη θαναι δυο φιλτρακια εσωτερικα στρωμενα που εχω.
αυτα προσωρινα μεχρι να παρω σφουγγαρια για τα χωρισματα και να δουλεψει σαν αμβουργου με μια αντλια.
θα δειξει δεν ξερω ακομα, γιατι δεν ξερω ουτε τι και ποσα ψαρια θα ερθουν τελικα.
καλως εχοντων των πραγματων θα ερθουνε αυριο...
γεμισα τη γυαλα σημερα και τελειωσα με τα χωρισματα.
τυλιξα με μαυρη λεπτη πλαστικη σιτα τα eggcrates και τα επιασα με Tie wraps.
μια χαρα στεκονται χωρις εξτρα στηριξη και κοπηκε και η οπτικη επαφη απτο ενα διαμερισμα στο αλλο.
προς το παρον εβαλα μονο το ενα φιλτρακι και αναλογα το ποσα αρσενικα θα εχω τελικα,ισως βαλω και το αλλο.δε νομιζω να χρειαστει αλλα δεν ξερεις ποτε.το αλλο δουλευει σε ξεχωριστο δοχειο και ειναι κιεκεινο στρωμενο.
τωρα θα δω τι θα γινει τελικα,αν εχω πολλα αρσενικα,ψιλοψηνομαι να δοκιμασω να βαλω ενα στη λιμνη...
αργοτερα ομως,να ζεστανει λιγο ο καιρος.
δεν ξερω ακομα θα δειξει.
ελπιζω μονο να ερθουνε σημερα τα ψαρια:)
Τα ψαρακια σου ειναι ηδη στην Αβυσσο....:D
Ειχα στησει καρτερι να ερθουν για να χτυπησω εναν εκθεσιακο Betta Black King crowntail...
ευχαριστω dimi:D
ΗΡΘΑΝΕ!!!!:D:D:D:D
κοντευω να χε....ω απτη χαρα μου!!!:D
μολις εκανα προσαρμογη και τα εβαλα μεσα τωρα! το αρσενικο,εδειξε αμεσως!!! Update με συμπεριφορα γνωριμιας με τα αλλα θηλυκα συντομα! επαθα πλακα!!!:D
δυστυχως μονο δυο ψαρακια επιβιωσανε απτα 3 που θα ερχοντουσαν.το ενα που πεθανε ητανε αρσενικο και πανεμορφο.στεναχωρηθηκα παρα πολυ που το ειδα,κυριως γιατι νιωθω οτι εφταιξα εγω που τα παραγγειλα:(
τα αλλα δυο ειναι ενα αρσενικο και ενα θηλυκο.τα βλεπω δραστηρια και μια χαρα μεχρι στιγμης,ευτυχως!!!:)
κουκλια ειναι! φτου φτου φτου!!!:D
φτου φτου φτου!!!
ξεκινησανε τα Flaring αμεσως!
μιλαμε δεν υπαρχουνε τα ψαρια,δεν παιζονται!!!
υ.γ
φτου φτου φτου ειπα?:D
ξανα!:D
λοιπον εχω την εντυπωση πως τα δυο που πηρα ειναι και τα δυο αρσενικα.
το ενα μικροτερο αλλα καλοσχηματισμενο,και αυτη την εντυπωση εχω.
παντως μεχρι στιγμης το μεγαλο αρσενικο δεν εχει πειραξει καθολου το μικρο.αντιθετα εχει κανει Flaring παρα πολλες φορες στα θηλυκα που ειχα μεσα.
θα δειξει.ισως επειδη ειναι μικροτερο το αλλο δεν υπαρχει ανταγωνισμος προς το παρον.
δεν ειμαι και σιγουρος,αλλα βλεπω αρκετες διαφορες σε σχεση με τα θηλυκα και στα δυο τα καινουρια.
Υ.Γ
Maverick μολις ανεβασω φωτογραφιες θα χρειαστω τη γνωμη σου:D
Καλως τα δεχτηκες!!!!! Εισακουσθήκαν οι εκλησεις σου χαχα
Φτου φτου φτου φτου Φτου φτου φτου φτου Φτου φτου φτου φτου Φτου φτου φτου φτου
χαχαχαχα!ευχαριστω!:D
ποζα του αρσενικου(μπροστα) με το θηλυκο(πισω) κατω απτο φυλλο.
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/836/1uoz.jpg (https://imageshack.com/i/n81uozj)
τα δυο θηλυκα που ειχα,με το που μπηκε αρσενικο μεσα και το πηραν μυρωδια,χασανε το χρωμα τους και βγαλανε μπαρες.μιλαμε αμεσως!:o
αποκει που ειχανε γινει μαυροπρασινο σκουρο δειξανε θηλυκα!
ασε που γινανε δραστηρια αμεσως."ζωντανεψαν"
επαθα πλακα:)
να πω και ενα ευχαριστω στο Σταυρο(αβυσσος)που τον ζαλισα για να τα φερει και εκανε οτι μπορουσε ο ανθρωπος.
επιτελους! βλεπω πραγματικη κινηση στο ενυδρειο και οχι μονο στο ταισμα και οταν τυχει!
ολα βολτες κανουνε!:)
παντως η συμπεριφορα που βλεπω σε αυτο το αρσενικο,δεν εχει καμια σχεση με το προηγουμενο.
πραγματικα καμια δηλαδη.πολυ πιο δραστηριο και λιγοτερο "ντροπαλο".
και το αλλο ητανε καποια στιγμη πριν προκυψει το μεγαλο προβλημα,αλλα σαν αυτο δεν ητανε.
(φτου φτου φτου)
πραγμα που με κανει να πιστευω,πως το ψαρι που μου πεθανε ειχε πραγματικα προβλημα.
εφταιγα κιεγω σιγουρα βεβαια και τοκανα χειροτερα,αλλα μαλον υπηρχε προβλημα απτην αρχη.
Να σου ζησουν Γιωργο και καλες γεννες!
Καλως τα δέχτηκες χαζοψαρομπαμπά :D
Μιλάμε έχεις έρωτα με αυτά τα ψάρια :smt055
ευχαριστω!
φτου φτου φτου!:D
τακη μη συζητας!
και στη δευτερη γυαλα που πηρα χτες mahachai θα βαλω αν μπορεσω να βρω κιαλλα:D
Να τα χαιρεσαι Γιωργη.
Εγω να δω που θα βαλω τον Black King...
θα βρεις εσυ σιγουρα,
ανυπομονω να δω την παρουσιαση οταν φτασεις εκει:D
μερικες φωτο ακομα.
στις δυο πρωτες το μικρο για το οποιο δεν ειμαι σιγουρος περι τινος προκειται ακομα.(αρσενικο η θηλυκο)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/835/5qoqv.jpg (https://imageshack.com/i/n75qoqvj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/842/0gvta.jpg (https://imageshack.com/i/ne0gvtaj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/836/afrx.jpg (https://imageshack.com/i/n8afrxj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/841/vome.jpg (https://imageshack.com/i/ndvomej)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/842/fpyq4.jpg (https://imageshack.com/i/nefpyq4j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/845/5kqz.jpg (https://imageshack.com/i/nh5kqzj)
γουστο θαχει να βγει τιποτα imbellis το μικρο...:D
Aντε και καλους απογόνους.....:D
ChocolatePuma
08-05-14, 22:36
Να τα χαιρεσαι Γιωργο!
Και να πάνε ΟΛΑ οπως τα υπολογιζεις
ευχαριστω σακη,νασαι καλα!:)
υ.γ
εσυ δεν κανονιζεις να πιουμε κανα καφε καποια στιγμη?:D
stratigos24
09-05-14, 01:13
Aντε Georgio με το καλο να σου ερθουν ολα... Ωραια ψαρια!
ευχαριστω!:p
εχω παθει πλακα.
ειναι πολυ κοινωνικα ψαρια.μου κανει τρελλη εντυπωση δηλαδη.
ισως ειναι τα πιο κοινωνικα Betta που εχω δει η διαβασει η ακουσει ποτε.
μιλαω για το ειδος γενικα.
οι θηλυκες που ειχα,απτη στιγμη που μπηκε το αρσενικο εχουνε αλλαξει συμπεριφορα 180 μοιρες.ειναι συνεχεια εξω και βολταρουνε,παιζουνε και ακολουθουν τα καινουρια ψαρια,ενω πριν τα εβλεπα αλλα δεν ητανε δραστηρια.
θα κανανε καμια βολτα και βγαινανε για φαι ανετα,αλλα περναγανε αρκετη ωρα απομονομενες.
το αρσενικο δεν εχει κατσει στιγμη εντωμεταξυ.παιζει και να μην εχει κοιμηθει δηλαδη.οταν ανοιξα το παντζουρι ητανε ξυπνιο και εκοβε βολτες :D
τοση δραστηριοτητα δεν την ειχα δει ουτε απτο προηγουμενο ψαρι.
(φτου φτου φτου:D)
πρεπει να βρω φυλλα τωρα γιατι μου τελειωσανε τα πλατανοφυλλα,και πρεπει να βαλω στην επιφανεια κιαλλα.
George έλα να σου δώσω πλατανόφυλλα και catappa
ναι george μαλον αυτο θα γινει γιατι δε βλεπω να βρισκω καπου να μαζεψω τωρα.
θα σε παρω τηλεφωνο καποια στιγμη συντομα να κανονισουμε.
εντωμεταξυ,πηρα και τρεις θηλυκες HM απτο σταυρο χτες κουκλες!
οι δυο ειναι μπλε με "μασκα" μπλε στο προσωπο.μιλαμε πανεμορφες.
αυτες θα μπουνε με τον αρσενικο ΗΜ στη λιμνη.
ελπιζω πως θα βγουνε σουπερ ψαρια:)
τρεις σημερινες.δεν τον προλαβαινω στο Flaring ρε γμτ αλλα που θα παει:D
το φλας τον πρασινιζει πιο πολυ.το φυσικο του χρωμα μπλεδιζει περισσοτερο:)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/836/j7zn.jpg (https://imageshack.com/i/n8j7znj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/841/5f41q.jpg (https://imageshack.com/i/nd5f41qj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/834/yvnt1.jpg (https://imageshack.com/i/n6yvnt1j)
το μικρο που δεν ξερω ακομα τι ειναι εχει πολυ πλακα.πεταγε ενα κουνουπι μπροστα στο τζαμι χαμηλα,και το ακολουθουσε μπας και το προλαβει:D
το εβλεπε το ατιμο:D
Χρηστος Ζ.
09-05-14, 13:32
ωραια ψαρια γιωργο, αμα θες πλατανοφυλλα ελα προς τα δω καμμια βολτα να μαζεψεις κανα τσουβαλι. αντε κανονιστε να πιουμε και τον καφε με τους αλλους που λεγαμε.
το μικρο που δεν ξερω ακομα τι ειναι εχει πολυ πλακα.πεταγε ενα κουνουπι μπροστα στο τζαμι χαμηλα,και το ακολουθουσε μπας και το προλαβει:D
το εβλεπε το ατιμο:D
Μικρό είναι, δεν είναι, δεν είναι χαζό, φαί είδε και είπε να τσιμπήσει κάτι.
Κάτι αντίστοιχο είχα δει με τα χρυσόψαρα όταν περπάταγε μια αράχνη στη γυάλα, όρμηξαν όλα μαζί και χτυπάγανε στο τζάμι
σπυρο μαλον θα τα τιμησω τα φυλλα σου γιατι εισαι κοντα:D
και μολις μπορεσω θα παω και για τα πλατανοφυλλα του γιωργου:D
χρηστο ναι ρεσυ!αντε να δουμε.θα ερθω εγω στανταρ τωρα που εφτιαξε ο καιρος κανα σαβ/κο.θα κανονισουμε οπωσδηποτε!θελω να αλλαξω μπαταρια στη φωτογραφικη πριν ξεκινησω τις βολτες.την αφησα αδεια ενα διαστημα και την εσκισα.:D
τακη συμφωνω αλλα δεν ειχε τυχει να το ξαναδω:D
μετρησεις σημερινες-τωρα.
ph 8
gh 11
kh 7
tds 900 (προφανως λογω του αλατιου)
NH4NH3 0
NO2 0
NO3 5
τα νιτρικα μου ειναι λιγο περιεργα,περιμενα περισσοτερα.
μαλον πρεπει να το παρατηρησω λιγο αυτο.
τα τεστ μετρανε σωστα (τσεκαρισμενα).
δεν ειναι και τοσα τα φυτα να δικαιολογουν,το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ο βυθος που ειναι σχετικα βαθυς σε καποια σημεια.
υπαρχουνε αρκετα σαλιγκαρια λαθρεπιβατες ομως πλεον...
θα ξαναμετρησω την κυριακη ομως.
εχω σπασει το κεφαλι μου τωρα να θυμηθω ποτε εκανα αλλαγη.
περιμενα τα ψαρια στις 6 του μηνα και ηρθανε χτες.
ειχα κανει αλλαγη η την προηγουμενη μερα (στις 5) η την προ-προηγουμενη(στις 4)
για ναναι φρεσκοαλλαγμενο το νερο που θα ερχοντουσαν.
οποτε το νερο ειναι τωρα 4 η 5 ημερων.
παλι λιγο μου φαινεται το 5 που μετρησα ομως...
ChocolatePuma
09-05-14, 17:09
ευχαριστω σακη,νασαι καλα!:)
υ.γ
εσυ δεν κανονιζεις να πιουμε κανα καφε καποια στιγμη?:D
Πριν γεννηθεί η μπέμπα ή αφού δώσω για το μεταπτυχιακό????? ;) (τρελή χρονιά η φετινή!!)
Φύλλα έχω κι εγώ να σου δώσω - Πλατανοφυλλα κυριως
Θα το κανονίσουμε ... :D
σημερινες.τελικα το μικρο που δεν ηξερα τι ειναι,μαλον ειναι θηλυκο:)
στην τελευταια φωτο φαινεται λιγο,μολις το κυνηγησε το αρσενικο,μαυρισε και εβγαλε γραμμες καθετες:)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/843/37u7.jpg (https://imageshack.com/i/nf37u7j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/834/k1pu.jpg (https://imageshack.com/i/n6k1puj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/842/c2l8n.jpg (https://imageshack.com/i/nec2l8nj)
φτου φτου φτου!
Στη 2η φωτο τι ψαρι ειπαμε πως ειναι?
Στη 2η φωτο τι ψαρι ειπαμε πως ειναι?
μολις κατσω στο pc,για να μπορω να βαλω φωτο και λινκς θα σου πω:D
betta mahachaiensis:D
"Male with dark-brown to black head, with iridescent green to bluish-green scales. Opercles with two parallel iridescent green to bluish-green vertical bars, opercular membrane brown to black, eyes with iridescent green to bluish-green patches at bottom and posterior regions. Body dark brown to black with iridescent green to bluish-green scales arranged in regular rows, with a similar iridescent area on each scale. Dorsal, caudal, and anal fin rays brown to black, contrasting with iridescent green to bluish-green interradial membranes; dorsal fin with at least proximal two-thirds having black transverse bars; small black rounded marks flanking internal rays on interradial membranes in most specimens (60 out of total 65); pelvic fin brown to black, with iridescent green to bluish-green front margin, white tip; pectoral fins hyaline. Female less colourful (see Fig. 3): head and body yellowish to light-brown with iridescent green to bluish-green scales; opercles pale gold with two faint iridescent green to bluish-green bars; throat with ‘chin-bar’. Body with distinct upper central stripe nearly parallel to central stripe, at level of eye; caudal-peduncle black spot present. Dorsal, caudal, anal, and pelvic fin rays yellowish on faint iridescent green to bluish-green interradial membranes. Other characters similar to
male."
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/845/osh5.jpg (https://imageshack.com/i/nhosh5j)
http://www.mapress.com/zootaxa/2012/f/zt03522p060.pdf
http://www.vcharkarn.com/uploads/259/259993.jpg
http://www.vcharkarn.com/varticle/44226
να βρισκαμε και κανα ζευγαρι smaragdina τι ωραια που θατανε...:D
τελικα μαλον μονος μου τα ματιαζω τα ψαρια μου:D
εχω φαει μεγαλο κολλημα απο χτες.
φτου φτου!:D
εβαλα φυλλα μανολιας(σπυρο ευχαριστω πολυ:))
εχουν αρχισει κυνηγητα και φλερταρισματα τρελλα.
μια ωρα με τη φωτογραφικη στο χερι καθομαι και παλι μια πολυ καλη δεν εχω προλαβει να βγαλω οπως τη θελω:D
μερικες που εβγαλα τωρα πανω στο κυνηγητο...
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/842/v7q3o.jpg (https://imageshack.com/i/nev7q3oj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/838/gap0.jpg (https://imageshack.com/i/nagap0j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/841/ja2t.jpg (https://imageshack.com/i/ndja2tj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/836/x07a.jpg (https://imageshack.com/i/n8x07aj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/841/l1w1.jpg (https://imageshack.com/i/ndl1w1j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/834/u2hv.jpg (https://imageshack.com/i/n6u2hvj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/838/rdmk.jpg (https://imageshack.com/i/nardmkj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/842/oiqkc.jpg (https://imageshack.com/i/neoiqkcj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/842/4r7q6.jpg (https://imageshack.com/i/ne4r7q6j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/842/73k8.jpg (https://imageshack.com/i/ne73k8j)
πλησιαζουμε:D
http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/838/tu32.jpg (https://imageshack.com/i/natu32j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/834/as4r.jpg (https://imageshack.com/i/n6as4rj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/841/3y86.jpg (https://imageshack.com/i/nd3y86j)
Με το δίκιο σου τα ματιάζεις, είναι πανέμορφα, μπράβο βρε Γιώργο, να τα χαίρεσαι
Πανέμορφα Γιώργο !! να τα χαίρεσαι !!
ευχαριστω!:)
και χανουνε παρα πολυ στις φωτογραφιες μου!
ειναι κουκλια!
φτου φτου:D
ελπιζω αν γεννησουνε να παρει κανεις μπας και καταφερουμε να κυκλοφορησει το ειδος χωρις να κανουμε κακο στον αγριο πληθυσμο τους.
θα μου πεις,με ενα ζευγαρι ποσα να καταφερεις?
δεν ξερω,παντως γιαυτο εχω φαγωθει για αναπαραγωγες μαυτα
αλλιως δε θα καιγομουνα πολυ:D
Καμια φωτο απο το σταντ ποτε θα μπει? :cool:
μολις στησω και το 50λιτρο:D
βασικα θα το στησω και προς το παρον δε θα βαλω ψαρια.
αν γεννησουνε τα μαχατσαι στο κατω,θα μεταφερω τα εξτρα θηλυκα στο 50λιτρο απο πανω και θαφησω μονο τους γονεις στο 90αρι με τα μικρα.
αν μου κατσει μια καλη γεννα,τοτε (αργοτερα)μπορει να το κανω γαριδαδικο το 50αρι.
τι ελεγα πως ειναι το μικροτερο?θηλυκο?:rolleyes:
καλα κρασια!
αρσενικο ειναι.εχει αρχισει και φλερταρει κιαυτο τωρα:D
προς το παρον την παλευει στο μεγαλο,και σε κανα δυο μερες θα εχει στηθει το 50λιτρο(μαλον αυριο το πιο πιθανο)και θα μεταφερθει εκει;)
τα θηλυκα θα τα αφησω στο μεγαλο για την ωρα,και μολις δω προσπαθειες για γεννα,αυτο που θα περισευει θα παει στο 50λιτρο μαζι με το μικρο αρσενικο.
πολυ γουσταρω με τα "πολλα" ενυδρεια:D
το καλο της υποθεσης ειναι οτι "ξαφνικα" εχω δυο ζευγαρια και οχι μονο αυτο,αλλα εχω και καπου να τα βαλω,πραγμα πρωτοφανες:D
στηθηκε το ενυδρειακι,περιμενω να καθαρισει και θα μπει το ψαρι μαλον το απογευμα αν ειναι ολα καλα;)
παρουσιαση ξεχωριστα σε μερικες μερες:D
μετεφερα το ενα θηλυκο(το πιο μεγαλο) με το μικρο αρσενικο απτην καινουρια φουρνια και αφησα το μεγαλο αρσενικο με το μικροτερο θηλυκο στο απο κατω ενυδρειο.
ετσι τωρα ειναι δυο ψαρια σε καθε ενυδρειο.
τη μεγαλη την εβαλα στο απο πανω με το μικρο αρσενικο γιατι το μεγαλο ειχε αρχισει και την εσκιζε στο κυνηγι.
το μικρο δεν μπορει να την πειραξει ακομα και ετσι θα ηρεμησει λιγο κιαυτη και ολα καλα:D
η μικρη θηλυκια εμεινε στο κατω ενυδρειο με το μεγαλο αρσενικο γιατι ενω την κυνηγαει τον βλεπω πιο "μαλακο" μαζι της.
μαλον θα ζευγαρωσουνε αυτα τα δυο,εχει κανει και φωλια το αρσενικο χτες το βραδι.
σημερα την ειδα κατω απτο φυλλο που φαινεται ανασηκωμενη η μυτη του(δεξια στην πετρα και πισω απτο κλαδι που φαινεται.)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/841/hxd24.jpg (https://imageshack.com/i/ndhxd24j)
Μαλλον πρεπει να ριξεις πλακα να σηκωσεις κι αλλο οροφο :D
ειναι στα σχεδια:D
βλεπω το ζευγαρωμα!!!:D
οσες φορες και να το δω,μου φαινεται απιστευτο!:D
η μηχανη ειναι μεσα και τραβαει;)
θα ανεβει αργοτερα το βιντεακι:p
εχω μιση ωρα που καθομαι και κοιταω αλλα αυγα δεν εχω δει ακομα.
παντως ζευγαρωνουνε:D
θα δειξει:D
εχω 40 λεπτα βιντεο,και αβγα δεν ειδα.μπορει ομως απλα να μην τα ειδα εγω γιατι κοιτουσα στη μηχανη την περισσοτερη ωρα:D
εχει ακουσει κανεις γεννα χωρις αυγα;:D
εγω δεν εχω ακουσει...
απλα δεν ειδα καποιο να πεφτει και να το πιανει το αρσενικο.
εκτος αν τα επιανε αυτη στα πτερυγια οπως υποτιθεται συμβαινει και δεν τα ειδα,γιατι αυτος κατι εκανε στη φωλια καθε φορα που σταματουσαν...
θα δουμε...
το σιγουρο ειναι οτι ζευγαρωσαν.τωρα αν ηταν γεννα η απλα γιατι γουσταραν,θα δειξει:D
Αν έχουν όμοια συμπεριφορά με τα B. splendens, για αρκετή ώρα θα κάνουν μόνο εναγκαλισμό (ειδικά αν είναι η πρώτη φορά του ζευγαριού). Μετά θα αρχίσουν να πέφτουν τα αβγουλάκια ;) Καλή επιτυχία!
PS: Για δες και αυτό το setup για ιδέες (μου άρεσε το ξερό φύλλο φοίνικα που έχει). Είναι από το 5th Italian Betta Show.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1506400_765702846796091_1675132575790046066_n.jpg
https://www.facebook.com/associazioneitalianabetta
γιαννη ευχαριστω πολυ!
ναι ετσι φαινεται να κανουνε.δυστυχως επρεπε να φυγω και δεν εκατσα να δω ολη τη φαση.υποτιθεται οτι παιρνει αυτη τα αυγα στο πτερυγιο της και βοηθαει να μπουνε στη φωλια(αντιθετα με τα σπλεντενς).
δεν ημουνα εδω για να το δω αυτο,αλλα κατα τα αλλα η συμπεριφορα ειναι η ιδια.
τωρα που κοιταξα υπαρχουνε αυγα παντως.οχι παρα πολλα,αλλα καμια 20αρια πρεπει να ειναι τουλαχιστον.μπορει και περισσοτερα.
εντωμεταξυ,το πρωι εριξα μια δοση μελαφιξ στο ενυδρειο,προληπτικα για τα αυγα σε περιπτωση που γεννουσανε(αφου ειχα δει κινησεις "υποπτες") αλλα δεν περιμενα οτι θα γινοτανε κατι σημερα.
εχω ομως την αισθηση οτι το μελαφιξ εδωσε το "συνθημα"...
10 λεπτα αφου εβαλα το μελαφιξ ειδα τη θυληκια να πλησιαζει στη φωλια.
τωρα θα δειξει τι θα γινει.
μεχρι εδω καλα,αλλα τωρα αρχιζουν τα δυσκολα:rolleyes:
ελπιζω να μεινει η φωλια και τα αυγα οπως ειναι.
την προηγουμενη φορα με το πρωτο αρσενικο,ξυπνησα την επομενη μερα και ειχαν εξαφανιστει:(
ευχαριστω και για τη φωτο,κατι παρομοιο ειχα κανει περσι στον κυβο και μου φανηκε μαλιστα οτι εκανε και καλο στα ψαρια ο φοινικας...
θα δω τι θα γινει με αυτη τη γεννα τωρα και αν δεν κατσει τελικα,θα γινουν αλλαγες στο ενυδρειο.
Σε χαίρομαι βρε Γιώργο για το πάθος σου, και χαίρομαι με τη χαρά σου. :p
Τα φύλλα του φοίνικα που βλέπω στη φωτό είναι κομμένα στις άκρες γιατί ξέρω πολύ καλά πως έχουν μυτερά φύλλα , και μάλιστα στην αρχή του φύλλου έχουν και αγκάθια. Αν θες μικρά φύλλα πες μου να σου κόψω, εγγυημένα καθαρά (τα είδες άλλωστε), αλλά θα πρέπει να τα αφήσεις να ξεραθούν.
τακη ευχαριστω!
ναι αν χρειαστει θα σου πω.:)
κομμενα τα αγκαθια στις ακρες ναι:smt023
αλλιως ειναι πολυ επικινδυνα στο ενυδρειο.
και περσι τα ειχα κοψει.αλλα με τα σπριντ που κανουνε στο κυνηγι,ειναι πανευκολο να σουβλιστουν τα ψαρια.
εχω δει το αρσενικο εδω χτες και σημερα,να κανει κατι τιναγματα απτη μια στην αλλη που δεν προλαβαινα να το δω.
και ειναι 80 εκατοστα μηκος η γυαλα.
επαιρνε φορα και οταν του ξεφευγε η θηλυκια και δεν προλαβαινε να σταματησει κοπαναγε στο τζαμι,στην αμμο,οπου εβρισκε.
σκεψου τωρα να υπαρχουνε αγκαθια...
αλλά θα πρέπει να τα αφήσεις να ξεραθούν.
Ακόμα καλύτερα αν είναι ξεραμένα "φυσικά" πάνω στο φυτό.
Ακόμα καλύτερα αν είναι ξεραμένα "φυσικά" πάνω στο φυτό.
Δυστηχώς είναι φρέσκα τα φύλλα, έχω 3 μικρούς φοίνικες σε γλάστρα και δεν προλαβαίνουν να ξεραθούν τα φύλλα, τα κόβω εγώ τακτικά για να πετάει καινούρια. Αλλά είναι εγγυημένα καθαρά γιατι δεν βάζω φάρμακα ή λιπάσματα στα φυτά μου
αν μου ελεγε κανεις πριν 3.5-4 χρονια οτι θα ειχα αγχος για τα ψαρια και αν γεννησανε και αν κρατησανε τα αυγα,θα του ελεγα να παει να κοιταχτει:D
παντως οσο ασχολουμαι χειροτερα ειναι.
ενταξει δεν υπαρχει περιπτωση να πετυχει η γεννα.τη βλεπω και μικραινει η φωλια.
μαλον ειναι η πρωτη του.
δεν πειραζει.στην επομενη θα τα παει καλυτερα.
τουλαχιστον εχω το βιντεακι:D
μη πειραξεις τιποτα ακομα
ποσο εξυπνα ψαρια ειναι ρε παιδι μου...
πριν καμια ωρα,επειδη εβλεπα οτι αρχισανε να του φευγουνε και να κουραζεται αδικα,εβαλα προσεκτικα ενα φυλλο κατω απτη φωλια του χωρις να κουνησω τη φωλια,ωστε οσα πεσουνε,να πεφτουνε εκει και να τα μαζευει ευκολα.
ενα απο πανω ενα απο κατω και η φωλια αναμεσα δηλαδη.
τα πηρε ο ατιμος αποκει που ητανε στο πλαι στα τοιχωματα του ενος φυλλου,γιατι εκει ητανε μεγαλη ανοιχτη επιφανεια και ητανε δυσκολο να κρατησει τη φωλια σωστα,και τα πηγε πισω στη γωνια στην ακρη του χωνιου που κανουνε τα δυο φυλλα.εκει εκανε φουσκες παλι και τα κραταει ολα μαζι σε μικροτερο χωρο και λιγοτερο εκτεθειμενα απτη ροη κλπ.
ασχετα αν τοχω τερμα κλειστο το φιλτρο οσο παει,αυτο το λιγο που τρεχει μπορει να κανει ζημια.
αλλα μου κανει εντυπωση η εξυπναδα του:)
-------------
qzBArYkE7z8
τα εσωσε τα αυγα το κ...λοψαρο τελικα:D
του αφησα τη λαμπα αναμενη ολο το βραδι για να βλεπει να μαζευει.οσο μπορουσα πιο λοξα καπως για να μη στρεσσαριστει τιποτα και τα παρατησει:D
αφου αντεξε μια μερα,πιστευω θα τη βγαλει και τις επομενες.θα δειξει.
φτου φτου φτου:D
τωρα δεν προκειται να πειραξω τιποτα απολυτως.το φιλτρο το χαμηλωσα χθες τερμα οσο παει.
Αυτά είναι! Αγάπη, φροντίδα, θαυμασμός και μια μικρογραφία της φύσης!
καλα μη νομιζεις,εγω πιο πολυ ζημια κανω οσο καλη προθεση και να εχω:D
νομιζω βοηθησε λιγο το φυλλο που εβαλα χτες,κυριως γιατι του εδωσε χρονο να μεταφερει τα αυγα σε πιο καλο σημειο και να ξαναστησει τη φωλια.αλλα περα απαυτο,ολα το ψαρι ταχει κανει;)
πιο πολυ τον εαυτο μου βοηθησα παρα το ψαρι...
θα δουμε τι θα γινει.
τωρα πρεπει να υπαρχει γεννα και στη λιμνη:D
εκει δε μπορω να κανω τιποτα.καλυτερα δηλαδη:rolleyes:
aquaristas
14-05-14, 10:26
Παρακολουθώ το θέμα σου απ την αρχή του, έχεις μεγάλο πάθος και τρέλα με τα ψάρια σου μιλάμε! Σε χαίρομαι! Νομίζω πως έχεις προσομοιάσει πολύ καλά το βιοτοπό τους.. Μην αγχώνεσαι, πού θα πάει, θα τα καταφέρεις και με τις γέννες με τα συγκεκριμένα είδη bettas όπως τα πας. Απλά κοίταξε να είσαι όσο το δυνατόν λιγότερο παρεμβατικός μέσα στο ενυδρείο. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνουμε και πολλά. Εσύ και όλας έχεις ένα σωστο βιότοπο..
νομιζω βοηθησε λιγο το φυλλο που εβαλα χτες,κυριως γιατι του εδωσε χρονο να μεταφερει τα αυγα σε πιο καλο σημειο και να ξαναστησει τη φωλια.
Σίγουρα βοήθησε γιατί τα αβγά χάνονται ανάμεσα στα χαλίκια του βυθού. Σε παλίοτερο ενυδρείο μου (που τελικά το χρησιμοποίησα για αναπαραγωγή), είχα βάλει μία σκουρόχρωμη πλάκα ακριβώς κάτω από τη φωλιά γι'αυτόν ακριβώς το λόγο και δούλεψε τελικά. Πολλά αβγά έπεφταν στην πλάκα αλλά τα μάζευε από εκεί ο αρσενικός και τα ξαναέβαζε στη φωλιά. Artemia έχεις για όταν σκάσουν μύτη τα μικρά;
δεν εχω αρτεμια,αλλα εχω microworms και μαλον θα παω να παρω και καμια τροφη για γονο.λογικα πρεπει να υπαρχει και στο ενυδρειο ινφουσορια με τη μος κλπ.
κατσε να δουμε αν θα γεννηθει τιποτα.η φωλια υπαρχει ακομα και δεν εχω πειραξει τιποτα.ουτε εχω πλησιασει στο ενυδρειο μην κουνησω τιποτα καταλαθος:D
ομως με τα αβγα δεν ξερω τι γινεται.
δε μπορω να τα δω,αλλα λογικα για να καθεται εκει το ψαρι θα υπαρχουνε.
Τα microworms είναι μια χαρά (τροφή για γόνο αν θες δοκίμασε, αλλά δύσκολα να φάνε και μπορεί να προκαλέσει ammonia spike - ειδικά με το φίλτρο να υπολειτουργεί). Infusoria από τα φυτά για τις 2-3 πρώτες μέρες (αφού αρχίσουν να κολυμπάνε ελεύθερα) είναι ΟΚ, μετά την 2η μέρα άρχισε σιγά σιγά τα microworms καθώς όσο πιο νωρίς αρχίσουν να τα τρώνε τόσο καλύτερα για την ανάπτυξή τους (είναι πιο θρεπτικά από infusoria). Αν μπορείς άφησε το διακριτικό φωτάκι αναμμένο και σήμερα το βράδυ (πιθανώς και αύριο) γιατί ακόμα θα χρειάζεται να τα μεταφέρει στη φωλιά όταν πέφτουν.
ναι με το φως αυτο θα κανω,αν και με χτυπαει στο ματι το βραδι οπως και να το γυρισω:D
ChocolatePuma
14-05-14, 22:40
ναι με το φως αυτο θα κανω,αν και με χτυπαει στο ματι το βραδι οπως και να το γυρισω:D
Δλδ κοιμάσαι το βράδυ και τον αφήνεις μόνο του????
Δεν το περίμενα αυτό Γιώργο απο σένα!!!
(Εύχομαι να δεις ουρίτσες σύντομα!!!:D)
:D:D:D
κοιταξα με ενα φακο πριν γιατι κατω απτο φυλλο δεν πιανει φως.
δεν ξερω ποσα ειναι,παντως ειδα αυγα.
αλλη μια μερα υπομονη και θα δειξει.απο αυριο πρεπει να αρχισουνε λογικα...
σημερα που κοιταω,αυγα δεν βλεπω.μπορει ομως απλα να μην φαινονται μεσα στις φουσκες.χτες το βραδι τα εβλεπα μερικα.
οσες φορες εχω κοιταξει απεξω χωρις να πειραξω τιποτα μεσα δεν εχω δει αυγα να πεφτουνε η τιποτα τετοιο,οποτε η ειναι μεσα στις φουσκες και δεν φαινονται η τα εχει μεταφερει σε αλλο σημειο της φωλιας.
παντως το ψαρι ειναι συνεχως εκει κατω απτη φωλια.κοιταζω που και που μπας και δω τιποτα ουρες αλλα τιποτα.
τωρα ολοι λενε οτι τα αυγα κανουν να εκκολαφθουν απο 1 εως 2 μερες.εγω δεν θυμαμαι να εχω δει ποτε να εκκολαπτονται τοσο γρηγορα,οσες φορες θυμαμαι κανανε 3 μερες.
μπορει και να μη θυμαμαι καλα,αλλα δε νομιζω.
η θερμοκρασια ειναι στους 28.
αντε να δουμε...θα ξανακοιταξω το βραδι.
Οταν κανανε 3 μερες ειχες 28C θερμοκρασια?
δε θυμαμαι και ακριβως,αλλα παντα εκει επαιζα 27-28.
να κανει τοση διαφορα ενας βαθμος;δεν ξερω.
πιστευα οτι θα καθυστερουσανε αν ηταν πιο χαμηλη η θερμοκρασια,οχι οταν ειναι ανεβασμενη.
χωρις ναμαι και σιγουρος...
εχουν εκκολαφθει:)
εκατσα και παρακολουθησα και ειδα ενα να πεφτει απτη φωλια.το ψαρι δεν το ειδε,η το ειδε και το αφησε.δεν το ειδα να κουνιεται οταν επεφτε,επεσε σαν βαρυδι κατω.ισως να καταλαβε οτι ητανε νεκρο και γιαυτο δεν ασχοληθηκε.
η μπορει να λεω και μπουρδες και να το δει αργοτερα,η να μην το δει καθολου.
λιγο μετα απο αυτο,κοιτουσα τη φωλια και ειδα κανα δυο μικρα να χοροπηδανε εκει κοντα στη φωλια:D
γιαυτο καθεται αυτος εκει συνεχεια.
παντως τα εχει μετακινησει και τα εχει φερει απτη δεξια μερια που ειναι η πετρα γιαυτο και δεν φαινοντουσαν οσο και να κοιταζα.
ενω μεχρι χτες το βραδι τα ειχε αριστερα στο φυλλο και τερμα πισω στη γωνια.
του εβαλα το φως και θα δω αυριο τι γινεται.
λεω αυριο το βραδι να ριξω μια δοση microworms.
δεν ξερω και ποτε εκκολαφθηκανε τωρα.αν ητανε σημερα εχω περιθωριο μια μερα.αν ητανε χθες?
μπορει καποια να θελουνε φαι πιο νωρις...
να και κατι που δεν το εχω ξαναδει η διαβασει ποτε...
τα κοματακια αζολα που φαινονται στη μεση,αναμεσα στην πετρα και το ξυλο,δεν ητανε εκει.
αλλα ειχε ενα κενο χωρις φουσκες στη φωλια.
το φυτο ητανε πιο δεξια, εξω απτα "ορια" της φωλιας,και τα τραβηξε το ψαρι εκει που ειναι τωρα.
μπροστα στα ματια μου,το ειδα να τα τραβαει και να τα τοποθετει εκει!προφανως για να κλεισει αυτο το κενο για τα μικρα:o
Όσο ψηλότερη η θερμοκρασία τόσο πιο γρήγορη εκκόλαψη/ανάπτυξη.
λεω αυριο το βραδι να ριξω μια δοση microworms.
δεν ξερω και ποτε εκκολαφθηκανε τωρα.αν ητανε σημερα εχω περιθωριο μια μερα.αν ητανε χθες?
μπορει καποια να θελουνε φαι πιο νωρις...
Ωράια! :D Θα χρειαστούν microworms αφού περάσουν στο "οριζόντιο" στάδιο, αφού δηλαδή αρχίσουν να κολυμπάνε μόνα τους και να απομακρύνονται από τη φωλιά. Τώρα είναι στο "κατακόρυφο" στάδιο, και η μόνη κίνηση που μπορούν να κάνουν είναι προς τα πάνω (για να ανέβουν στη φωλιά αν πέσουν). Οπότε θα έλεγα να τσεκάρεις αύριο και αν δεις μερικά να κόβουν βόλτες (συνήθως κοντά στην επιφάνεια) ρίχνεις μερικά microworms (γιατί το βράδυ; δε θα μπορούν να τα φάνε όταν κλείσουν τα φώτα).
ok,thanx!:)
δεν ξερω τι να σκεφτω μαυτο το ψαρι θα με χαζεψει:rolleyes:
τωρα πριν λιγο κοιταζα και τον ειδα ειχε βγει και ξανακολλαγε στη θηλυκια.και αυτη την ειδα να πλησιαζει αρκετα στη φωλια χωρις να τη διωχνει.
αφου φοβηθηκα μηπως χαθηκανε ολα τα μικρα ξαφνικα και κοιταει ξανα για ζευγαρωμα.εκατσα μπροστα στο ενυδρειο να δω τελικα αν φαινονται μικρα
και ειναι οπως ειπες στο κατακορυφο σταδιο:D
εχουν ομως πολυ πλακα.πανε να πεσουνε και πεταγονται προς τα πανω και ξαναφτανουν στην επιφανεια:)
ελεγα για το βραδι μηπως δεν ειναι ακομα ετοιμα να φανε πιο νωρις.θα κοιταξω ομως οπως ειπες αν υπαρχει καποιο που κολυμπαει οριζοντια εκει γυρω και αν δω θα ριξω.
Μπραβο Γιωργο! τα ψαρια σε ανταμοιβουν για τα οσα τους προσφερεις!
κατσε να δουμε κιολας,ακομα ειναι νωρις:D
αν δεν τα δω να κολυμπανε ελευθερα και να τρωνε,δεν...
...ακομα το φυσσαω με το προηγουμενο ψαρι:rolleyes:
ακομη πανω κατω πανε.τωρα κοιταξα:)
θα παω μια βολτα απο πετσιτυ μετα,(νομιζω φερνανε μια υγρη τροφη της jbl για μικρα αλλα δεν ειμαι σιγουρος)
αλλα ετσι κιαλλιως πρεπει να παω και σε αλλο μαγαζι να παρω Blοοdworm γιατι μου τελειωσανε χτες.
θα δω τι θα βρω.
καλα ενταξει.να δω ποτε θα ξεμπερδεψω με τις γεννες.αυτα ξαναζευγαρωνουν τωρα....
καλα ενταξει.να δω ποτε θα ξεμπερδεψω με τις γεννες.αυτα ξαναζευγαρωνουν τωρα....
ενεργητικό το ζευγαράκι :D
Γιώργο πρέπει να τους έδωσες σωστό περιβάλλον, για αυτό πιάσανε δουλειά
τακη δε νομιζω,απλα ετυχε.μονομαχοι ειναι,οπου και να τους βαλεις θα γεννησουν τι θα κανουν:D
ενταξει ισως να παιζει λιγο ρολο το περιβαλλον επειδη ειναι αγρια,αλλα δεν ξερω κιολας,μπορει και οχι.
κατσε να δουμε ομως.
οπως ειπα,αν δεν τα δω να κολυμπανε ελευθερα και να τρωνε δεν ελπιζω και πολλα.ανα πασα στιγμη μπορει να στραβωσει κατι.
κατσε να δουμε κιολας,ακομα ειναι νωρις:D
αν δεν τα δω να κολυμπανε ελευθερα και να τρωνε,δεν...
...ακομα το φυσσαω με το προηγουμενο ψαρι:rolleyes:
ακομη πανω κατω πανε.τωρα κοιταξα:)
θα παω μια βολτα απο πετσιτυ μετα,(νομιζω φερνανε μια υγρη τροφη της jbl για μικρα αλλα δεν ειμαι σιγουρος)
αλλα ετσι κιαλλιως πρεπει να παω και σε αλλο μαγαζι να παρω Blοοdworm γιατι μου τελειωσανε χτες.
θα δω τι θα βρω.
Μπραβο Γιωργο +-8:smt041 η τροφη είναι η http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2297/jbl-nobilfluid-artemia αλλα πριν ξεκινήσεις παρτους ένα τηλ να δεις σε ποιο μαγαζι το εχουν γιατι το ποιο πιθανο θα είναι σε καμμια αποθηκη η ξεχασμενο σε κανα μαγαζι
τη βρηκα στο καταστημα της νεας σμυρνης.ειχε αυτη την υγρη και αλλη μια με αρτεμια σε πουδρα για μωρα,αλλα πηρα την υγρη.
μετα περασα και απτον ωκεανο και πηρα και μια hikari πουδρα για μωρα.
http://www.hikari.info/tropical/t_13.html
και εχω και τα Microworms.
οποτε απο τροφες καλα παμε.
τωρα μενει να δουμε αν θα μεγαλωσουνε για να τις φανε η θα τις φαω εγω:rolleyes:
ακομα δεν εχουν αρχισει να κολυμπανε.καθετα στεκονται και κανουν πανω κατω.λογικα απο αυριο.
εριξα και νωριρτερα τροφη ομως και θα ξαναριξω σε λιγο και παλι το βραδι, μηπως υπαρχει κανενα που αναπτυχθηκε πιο γρηγορα,
αλλα μαλον απο αυριο θα τα δω να κολυμπανε ελευθερα.
βαζω και μια φωτο αν και βγηκε χαλια.ειναι σε δυσκολο σημειο η φωλια και δε μπορει να εστιασει η φωτογραφικη.
πρόσεχε με τις υγρες τροφές, ανεβάζουν αμμωνία για πλάκα...
κιαυτες?:D
κιεγω πηρα υγρη για καλυτερα...:rolleyes:
τωρα που τα ξανακοιταξα,μου φανηκαν αρκετα τα μικρα τελικα:D
σε ενα μικρο κοματακι της φωλιας που μπορω να δω κατω απτο νερο,ειδα καμια δεκαρια τουλαχιστον.συνολικα πρεπει να ειναι καμια 20αρια υπολογιζω χοντρα,γιατι δεν μπορω να δω ολη τη φωλια.(μπορει να ειναι και μονο αυτα,αλλα δε νομιζω)
παντως ολα ειναι ακομα στη φωλια.
ειμαι περιεργος να δω το πρωι.
μεχρι εδω καλα παντως...
σεκεινο το μικρο σημειο που μπορω να δω και τα εβλεπα χτες το βραδι,δεν βλεπω μικρα.ισως να κοιμουνται η τα εχει μεταφερει πιο πισω.μεχρι τις 1:30 περιπου που πηγα για υπνο τα εβλεπα.
Θα ξανακοιταξω αργοτερα.
ειδα τελικα κανα δυο τουλαχιστον.κολυμπουσαν οριζοντια ομως και γιαυτο δε φαινονται.στεκονται οριζοντια εκει αναμεσα στις φουσκες.
κανα δυο που κουνηθηκανε τα ειδα.
εχει κιαλλα αυγα,αρκετα.καμια 50αρια θαναι σιγουρα.αυτα πρεπει ναναι τα χθεσινα.
εντωμεταξυ,τωρα προσεξα πως εχω και πλαναρια αλλα ενα που ειδα και πλησιαζε στη φωλια πανω στην πετρα το εφαγε το αρσενικο:D
απο νιτρικα και νιτρωδη καλα παω(προς το παρον),αλλα φοβαμαι την αμμωνια πολυ.αν δεν ειχα το αλατι θα εβαζα λιγο ζεολιθο εκει στην εξοδο του φιλτρου,αλλα με το αλατι δε γινεται:(
αλλαγη δε μπορω να κανω,προσθετω την εξατμιση μονο με λεπτο σωληνακι που το αφηνω και τρεχει.10 λιτρα κανουν δυο ωρες + να μπουνε.
μπας και εχετε καμια αλλη ιδεα?να δοκιμασω με τον ιδιο τροπο να κανω αλλαγη οπως λεγαμε προχτες σιγα σιγα,η να το αφησω ετσι και απλα να προσεξω πολυ με το ταισμα και ναχω και το prime κοντα?
μαλιστα σκεφτομαι γιαυτο το λογο να παω να παρω και της σερα το αντιχλωριο που τα διαλυει ολα εντελως...(αποτι λενε)
http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/apomakrynsi-rypon-1870/product/sera-toxivec.html
μπας και εχετε καμια αλλη ιδεα?να δοκιμασω με τον ιδιο τροπο να κανω αλλαγη οπως λεγαμε προχτες σιγα σιγα,η να το αφησω ετσι και απλα να προσεξω πολυ με το ταισμα και ναχω και το prime κοντα?
George κάνε εξαγωγή νερού και εισαγωγή παράλληλα ώστε να μην πέσει η στάθμη. Απλά θα πρέπει να κάνεις περισσότερα λίτρα με αυτό τον τρόπο
μαλον αυτο θα κανω αλλα οχι σημερα γιατι σημερα εκανα αναπληρωση.
θα μετρησω παλι το βραδι και βλεπουμε.
ισως αυριο να κανω αλλαγη ετσι.
βλεπεις ειναι και τα αβγα τωρα.
με τα μικρα δε μπορω να βγαλω ακρη.οταν δεν τα βλεπω ανησυχω γιατι δεν ξερω αν ειναι εκει η εχουν ψοφησει.
τωρα που κοιταζα δεν τα ειδα παλι.
ειναι και η φωλια σε τετοιο σημειο που δε βλεπεις ευκολα.
αυτο το καλο εχουν τα barebottom.οτι ειναι το βλεπεις.
στην επομενη αυτο θα κανω...
ενταξει ειναι:p
φαινονται δυο στη φωτο και πιο πισω ειδα κιαλλα.και υπαρχουνε και καμια 50αρια(τουλαχιστον)αυγα:)
προσθετω την εξατμιση...
Ξέχασα ότι είναι ανοιχτό το ενυδρείο... Καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις αν καλύψεις το ενυδρείο με πλαστική μεμβράνη (ή όσο μπορείς αφού εξέχουν και τα μπαμπού). Θα βοηθήσει και στο να μη σπάνε οι φουσκάλες από τη νέα φωλιά και στο να μην έχουν θέμα τα μικρά ;)
το σκεφτηκα να εβαζα αλλα δεν τοχω κανει ακομα.για τις φουσκες δεν το σκεφτηκα να πω την αληθεια.
θα βαλω τωρα,ευχαριστω:)
edit
εβαλα μεμβρανη εκλεισε ολο σχεδον.
ασχετο-σχετικο
σημερα πηρα και ζωντανα rottifers για τα μικρα και ζωντανη μεγαλωμενη αρτεμια για τα μεγαλα.
τα μικρα θα δοκιμασω αυριο να τα ταισω,αλλα τα μεγαλα παθανε αμοκ με την αρτεμια.
βρηκα και κατι σκευασματα green water,που χρησιμοποιουνε και για ταισμα της αρτεμιας.
ξερουμε αν θα το φανε οι μονομαχοι (ο γονος δηλαδη)το φυτοπλαγκτον;
θα το ψαξω λιγο μετα που θαμαι στο πισι.
ChocolatePuma
17-05-14, 20:44
Ξέχασα ότι είναι ανοιχτό το ενυδρείο... Καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις αν καλύψεις το ενυδρείο με πλαστική μεμβράνη (ή όσο μπορείς αφού εξέχουν και τα μπαμπού). Θα βοηθήσει και στο να μη σπάνε οι φουσκάλες από τη νέα φωλιά και στο να μην έχουν θέμα τα μικρά ;)
Η μεμβράνη με τον φωτισμό, δεν θα έχει θέμα?
Η μεμβράνη με τον φωτισμό, δεν θα έχει θέμα?
Ε αν ζεσταίνεται πρεπει να ανέβει το φως πιο ψηλά για να μη λιώσει.
ναι ειναι πιο ψηλα δεν καιγεται.και ειναι και led η λαμπα οποτε δεν εχει και παρα πολυ θερμοτητα.
το θεμα ειναι πως ελειψα 2 ωρες και γυρισα τωρα και δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα.θα κανω μετρησεις σε λιγο και θα δουμε.
μικρα δεν βλεπω παντως.
σιγουρα κατι δεν παει καλα αλλα δεν ξερω τι ακομα.
οκ "false alarm" ητανε:D
εχουν απομακρυνθει τα μικρα απτη φωλια και γιαυτο δεν τα εβλεπα.ειναι εκει γυρω στην επιφανεια.
μαλιστα δεν τα εβλεπα να κουνιουνται πολυ,αλλα μολις ακουμπησα λιγο στην επιφανεια με το δαχτυλο κοντα σε ενα πεταχτηκε:D
λεω να το σβησω το φως αποψε,μηπως τα στρεσαρει που εχουν βγει απτη φωλια.
το αρσενικο με τα αβγα καπως θα τα βολεψει.βλεπω τα πιανει καλυτερα τωρα και δεν πεφτουνε ευκολα.δεν εχω δει κανενα να πεφτει ολη μερα.
απλα αγχωθηκα γιατι μολις ηρθα ειδα το αρσενικο εξω απτη φωλια και εκανε βολτες περα δωθε στο μηκος του ενυδρειου.
και λεω για να εχει φυγει αυτος αποκει και να μη βλεπω και μικρα κατι εγινε....
πολυ αγχος η γεννα ρε παιδι μου,ασπρισαν τα μαλια μου:D
αργα χτες το βραδι ξαναεκανα μετρηση αμμωνιας και κατι μετρησα,αλλα το τεστ της σαλιφερτ δεν με βοηθαει να δω ακριβως ποσο.πρεπει να ειναι κοντα στο 1ppm.
για να ειμαι σιγουρος εριξα 5απλη δοση Prime και μιση αμπουλα probidio stop ammo.τα μικρα τα βλεπω οκ,δεν πρεπει να προλαβαν να την ακουσουνε.
σημερα βλεπω λιγη θολουρα στο ενυδρειο.
δυστυχως αλλαγη δεν μπορω να κανω ευκολα γιατι δεν εχω αρκετο σωληνακι μικρης διατομης.πηρα τοσα πραγματα χτες και ξεχασα αυτο:mad::mad::mad:
με αυτο που εχω εκανα αλλαγη 4 λιτρα ομως,και θα ξανακανω σε λιγο παλι αλλα 4 και παει λεγοντας μεχρι να αλλαξω καμια 20αρια λιτρα νερο.
τα μικρα τα βλεπω οκ.κοιταξα και την ωρα που ξυπνησα και τωρα πριν λιγο.οι μετρησεις εξακολουθουν να ειναι ιδιες και εριξα αλλη μια δοση prime.
να εχει μεινει αμμωνια ακομα?τι στο καλο!:mad:
ενταξει στο τεστ θα φαινεται,αλλα για τα ψαρια πιστευω ειναι οκ.
τα νιτρωδη ειναι 0 και τα νιτρικα εξακολουθουν να ειναι χαμηλα.
αυξησα ελαφρα τη ροη στο φιλτρο,απο τερμα κατω που την ειχα,ανεβασα ενα κλικ.
λεω να μην ταισω σημερα και να τα αφησω να τη βγαλουνε με οτι υπαρχει στο ενυδρειο.σιγουρα υπαρχουνε διαφορα γιατι τα εχω δει.
μαλιστα πρεπει να υπαρχει και δαφνια:o
που βρεθηκε,δεν εχω ιδεα...
αν ριξω κατι αργοτερα θαναι σιγουρα ζωντανη τροφη.ειτε Microworms ειτε ροτιφερς.
αν εχει κανεις καμια αλλη ιδεα η ξεχναω κατι πειτε το...
konstantinos-z
18-05-14, 15:35
οκ "false alarm" ητανε
πολυ αγχος η γεννα ρε παιδι μου,ασπρισαν τα μαλια μου
εδω ασπρισαν και τα δικα μας...(οσα εχουν απομεινει!!) :)
αν εχει κανεις καμια αλλη ιδεα
ιδεα - γνωμη..
μην σβησεις το φως...
κανε λιγο "κρατει" με το prime.....
αμα ξεκινησαν να τρωνε...μη σταματησεις το ταισμα...απλα πρεπει να αλλαζεις καθε μερα 5-6 λιτρα..πιο καλα με αυτοσχεδια σκουπα βυθου με λεπτο σωληνακι..!!:rolleyes:
χαχαχα:D
κωσταντινε ευχαριστω:)
αυτο θα κανω μαλον εχεις δικιο.λιγα λιτρα καθημερινα με λεπτο σωληνακι.
τα μικρα ειναι ακομα οκ.
φτου φτου φτου!
πιστευω αν ητανε θα ειχαν ψοφησει τωρα...
Το φίλτρο καλύτερα να μείνει χαμηλά για να μη ρουφήξει κανένα μικρό. Αν θες δοκίμασε τις ζωντανές τροφές (σε μικρές ποσότητες) που δεν επιβαρύνουν πολύ το νερό όπως οι τεχνητές. Καλή συνέχεια ;)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Keep-calm-and-carry-on-scan.jpg
ευχαριστω maverick.
θα κοψω τις πολλες παρεμβασεις τωρα γιατι χειροτερα θα τα κανω στανταρ:rolleyes:
τα αλλα στο μικρο που τα αφησα,ηρεμησανε.
μονο ελαφρυ ταισμα τωρα με ζωντανες τροφες και μικρες αλλαγες αν χρειαστει.
και βλεπουμε....
και οτι γινει.αν τη βγαλουνε τα μικρα καλως.
update σε καμια βδομαδα παλι.
Χρηστος Ζ.
18-05-14, 22:20
γιωργο με την ευκαιρια ανεβαζω ενα βιντεακι με τον βιοτοπο απο τα μπετα σου, που βρηκα καταλαθος αφου εψαχνα βιντεο με βιοτοπους απο απιστογραμμα αγκασιζι.
ισως να σε βοηθησει καπου.
http://www.youtube.com/watch?v=1IbjCEOBWyE#t=295
χαχαχα! χρηστο συμπτωματικα,το εβλεπα προχτες:)
καλα εκανες και το ανεβασες ομως να υπαρχει,ευχαριστω;)
δεν θα ξανασχοληθω με τα ψαρια εκτος απο ταισμα και αλλαγες αυτη τη βδομαδα και ας γινει οτι θελει.καλυτερα να χασω το γονο παρα τα ενηλικα.
σημερα εστησα και τριτο ενυδρειακι 37 λιτρα.
σε αυτο θα μπει το δευτερο αρσενικο και τα θηλυκα θα μεινουν στο μεσαιο(50λιτρο)
καλοι ειναι οι βιοτοποι κλπ,αλλα οταν εχεις να κανεις με ψαρια που σου βγαινει η πιστη να τα βρεις,δε λεει...
το παραμικρο προβλημα που προκυπτει μπορει να μεγαλωσει πολυ γρηγορα.
ετσι μου φαινεται τουλαχιστον.
αποδω και μπρος,αν αποφασισω να ξαναπροσπαθησω για αναπαραγωγη θα γινει οπως κανουν ολοι.
το θηλυκο μεσα μονο για την αναπαραγωγη και μετα θα απομακρυνεται.
το νεο ενυδρειακι ειναι 37 λιτρα,με φιλτρο fluval nano και θερμαντηρα 50αρη.
τα μικρα ζουνε ακομα.καθονται ολα μαζεμενα γυρω στον ιακυνθο;)
αυτααα...
τις προηγουμενες μερες μετραγα 5 μικρα που τα εβρισκα ευκολα,σημερα μετρησα 9:)
μια χαρα τα ειδα,κολυμπανε και τρωνε.τροφη δεν ριχνω πολυ,δυο-τρεις φορες τη μερα,αλλα υπαρχουν πολλα "ζουδια" (επιστημονικη ονομασια:D) στο ενυδρειο και φαινεται να τρωνε καλα.
τιμουνε ιδιαιτερα τον ιακυνθο (μαζευονται γυρω του αναμεσα στα φυλλα του)και τα φυλλα μανολιας που βρισκονται στην επιφανεια.καποια ειναι μισα εξω μισα μεσα στο νερο και ετσι στεκονται πανω τους και τρωνε εκει πανω στα φυλλα σαν να βρισκονται στα ρηχα σε 1-2χιλιοστα νερο:)
προσπαθησα να τα βγαλω φωτογραφιες σημερα,μεχρι τωρα δεν ειχα δοκιμασει γιατι περιμενα να περασουν λιγες μερες μη φανε πολλα φλας νεογεννητα.
παντως μεγαλωνουν:D
μου κανει εντυπωση,πως απο τοσο μικρα,εχουν ηδη αναπτυχθει τα θωρακικα πτερυγια.σε καποιες φωτοφραφιες φαινεται(πεμπτη).
ενταξει λογικο ειναι,απλα μου κανει εντυπωση πως ειναι τοσο μικρα και φαινονται σαν ολοκληρωμενα ψαρια:)
stratigos24
24-05-14, 18:34
Ολεε! Μπραβο Γιωργο.:p
ChocolatePuma
24-05-14, 18:39
Να τα χαίρεσαι George!! :D
Αφού έμαθες να φωτογραφίζεις νεογέννητα θα σε φωνάξω μόλις γεννηθεί η μπέμπα! :p
Μπράβο Γιώργο, να τα χαίρεσαι :p
Καθε εμποδιο για καλυτερα!Να τα χαιρεσαι!!!!
ενα μικρο update.απο χθες(τουλαχιστον χθες το παρατηρησα)τα βλεπω να κολυμπανε πιο ελευθερα και να πηγαινουνε και πιο βαθια στο νερο.αρχιζουν και κατεβαινουν προς τα κατω νομιζω.καλο ειναι αυτο,γιατι κατω με τα φυτα εχει πολυ φαι.ελπιζω πως σε κανα μηνα θα εχουν μεγαλωσει αρκετα ωστε να μπορω να τα μετακινησω και να κανω μερικες αλλαγες που θελω στο ενυδρειο.μεχρι τοτε δεν πειραζω τιποτα βεβαια.
με το φιλτρο δεν φαινεται να εχουν θεμα,εχω τερμα χαμηλα τη ροη και θελει κ καθαρισμα,οποτε ειναι αρκετα μειωμενη.
αυτα.μεχρι εδω καλα παμε παντως;)
update.
εχουν μεγαλωσει αρκετα.οχι ολα το ιδιο,καποια περισσοτερο καποια λιγοτερο.ταιζω τακτικα ομως τουλαχιστον 3-4 φορες τη μερα και υπαρχει και στο ενυδρειο φαι.
φαινεται ομως να ειναι αληθεια αυτο που λενε οτι μεγαλωνουνε πιο αργα απτα σπλεντενς.
δεν εχω ιδεα ποσα ειναι.αν επιβιωσουνε ολα,μπορει να βγουνε περισσοτερα απο οσα υπολογιζα.
εχω αλλαξει τη ρουτινα αλλαγων εδω και καιρο.
κανω 5 λιτρα αλλαγη,μερα παρα μερα.βαρια(αν δεν προλαβω)καθε δυο μερες.
παντως μεγαλωνουνε:)
ο πατερας δεν τα ενοχλει καθολου.παει τα κοιταζει και φευγει.κιαυτα ομως δεν καθονται κοντα του:D
αν θελει κανεις f1 mahachai,να αρχισει να ετοιμαζει ενυδρειο απο τωρα.εγω ειδοποιησα:D
αν θελει κανεις f1 mahachai,να αρχισει να ετοιμαζει ενυδρειο απο τωρα.εγω ειδοποιησα:D
Εγώ θέλω και το ξέρεις... και f0 παίρνω άμα θες.. χαχαχαχα :p :p
Άντε να δούμε κι άλλα όμορφα ενυδρεία με bettas!
χαχαχα!μεγαλωνουνε:D
εχω 11-12 ψαρια.
καποια στιγμη θα βαλω και φωτο:)
παντως ειναι αληθεια πως μεγαλωνουνε αρκετα πιο αργα αποτι τα splendens.
δεν ειναι και καλες αλλα τεσπα.
Μια χαρα ειναι και ειναι κουκλια!
να σου ζησουν!
Μια χαρα ειναι Γιωργη,μπραβο.
μερικες ακομα απτα μαχατσακια:)
ειναι τοσο ηρεμα που λυπαμαι να τα χωρισω για να τα δωσω:D
αν και ακομα δεν εχω κατσει να ξεχωρισω φυλλα.δεν ειναι και πολυ ευκολο...
βεβαια αν υπαρξει γεννα,θα αλλαξουν τα πραγματα οσον αφορα την ηρεμια...
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6166
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6167
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6168
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6169
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6170
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6171
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6173
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=817&pictureid=6172
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.