PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΙΛΙΚΟΝΗ!Ειναι καταλληλη ?


scissorhands
10-03-05, 15:01
Καλησπερα,
επειδη σημερα μου ηρθε το ενυδρειο (τα τζαμια δηλαδη ) αλλα εγω ειχα μαθημα στα τει εστειλα την μητερα μου να αγορασει την σιλικονη για να προλαβει τα μαγαζια!
Το θεμα ειναι οτι της δωσανε αλλο απο αυτο που τις ειπα σαν την καλυτερη σιλικονη!
Το θεμα ειναι οτι λεει αοσμη,αντιμιτικιακη αλλα διαυκρινιζει πως δεν ειναι αντιμυκιτιακη η διαφανη!Αυτη που πηρε ειναι διαφανη!
Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει αν την εχει δοκιμασει ...
σας παραθετω φωτογραφιες!Επειδη ο πατερας μου εχει εταιρια με επιπλα και ξερει απο μαρκες μου ειπε πως η wurth ειναι οντως οι καλυτερες!
Τις πηρα 19 ευρω τις 2!

SpyNet
10-03-05, 15:34
Διαβασε αυτο το θεμα και θα καταλαβεις

http://www.greekaquarist.com/board/viewtopic.php?t=4345

NIDAL
10-03-05, 17:01
Αν βλεπω καλα γραφει "ατιμυκητιακη".Αρα κανει για βρυσες ,σωληνες κ.τ.λ
Σε καμια περιπτωση ομως για ενυδρεια :smt018

netblues
10-03-05, 17:03
Αν και δεν ειναι τελειως προφανες, εχει ενα αστερακι πανω στη συσκευασια και λεει οτι οι αντιμυκητιακες (αντιμουχλικες) ιδιοτητες ΔΕΝ ισχύουν για την διάφανη.
Με δεδομενο οτι η συγκεκριμενη ΕΙΝΑΙ διαφανης, τοτε κανει.

nkarvounis
10-03-05, 17:52
Με δεδομενο οτι η συγκεκριμενη ΕΙΝΑΙ διαφανης, τοτε κανει.

Σωτήρη αν δεν την έχεις δει από κοντά μην στηρίζεσαι στα λεγόμενα και τις φωτογραφίες για να είσαι κατηγορηματικά θετικός.

μπορει και να μην κάνει :wink:

netblues
10-03-05, 17:55
Οχι , απλα εχει προηγηθει διαλογος απο το msn οπου εχουν επιβεβαιωθει αυτα που γραφω..
Επιπροσθετα η σιλικονη αγοραστηκε απο τον διανομεα του εργοσταστιου ο οποιος την εδωσε ως καταλληλη για ενυδρεια.

scissorhands
10-03-05, 18:08
πηρα ξανα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι κανει για ενυδρεια και η διαφανη οντως δεν ειναι τοξικη.Επισης μπηκα στο site της wurth και βρηκα το link για την συγκεκριμενη σιλικονη!

για δειτε εδω.

http://www.wurth.gr/uploads/infos/W%2005%200060.pdf

NIDAL
11-03-05, 01:46
Σωτηρη ξερεις ποσοι μου εχουν δωσει σιλικονη "καταλληλη "για ενυδρεια?Κατι αντιστοιχο με το "Καλα ειναι 4 οσκαρ σε 80 λιτρα".Οι περισσοτεροι κοιτανε κυριως το κερδος.Αν γνωριζεις το συγκεκριμενο προιον τοτε παω πασο.ΙΜΟ για κατασκευη ενυδρειου καλυτερα θα ηταν να χρησιμοποιουμε καποια σιλικονη που δεν αφηνει περιθωρια αμφιβολιων ως προς την καθαροτητα της.

netblues
11-03-05, 02:14
Δεν θα διαφωνησω ουτε για τα οσκαρ :( ουτε για την επιθυμια για το κερδος.
Πιο πολυ πιστευω αυτα που διαβαζω πανω στο σωληναριο.
Αν δεν πιστεψουμε ουτε αυτο... οπως καταλαβαινεις υπαρχει προβλημα.

Απλως η αναγνωση εγινε λιγο ανορθοδοξα...

tolis_1234
11-03-05, 22:59
εγω πηρα μια logo 1000 αλλα δεν γραφει αν ειναι 100% καθαρη και μη τοξικη!

γαυρος
11-03-05, 23:31
ΕΙΝΑΙ !

NIDAL
12-03-05, 02:52
Επαναλαμβανω οτι βλεποντας τις 2 αυτες φωτογραφιες,προσωπικα δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι καταλληλη.Κατ'επεκταση δεν μπορω να παρω καποιον στο λαιμο μου.Γιατι λοιπον απο το να εχει καποιος αμφιβολιες να μη προσανατολιστει στην αγορα μιας επιβεβαιωμενα καταλληλης για ενυδρεια σιλικονης,οπως η logo ή η den braven?????????

scissorhands
13-03-05, 12:26
για τον απλο λογο NIDAL που ειναι ο εξης!
Ο πατερας μου ειναι μεσα στην δουλεια των επιπλων 34 χρονια!Αρα οτι πει για μενα σχετικα με τα υλικα ειναι νομος!!Επισης η wurth θεωρειται μια απο τις καλυτερες μαρκες για σιλικονες (το ξερω απο τον πατερα μου).Οταν ο πατερας μου περνει την logo η την bayer 1,5 με 2,5 απο τον εμπορο που συνεργαζεται και την wurth 9 νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα!!!
Επισης οσον αφορα τις φωτογραφιες...να τις κοιτατε καλα!αν προσεξετε το αστερακι θα δειτε τη γραφει....αυτα!!!!

netblues
13-03-05, 13:08
Χωρις να θελω να αμφισβιτησω την πειρα του πατερα σου, εδω μιλαμε για την πιθανη τοξικοτητα μιας σιλικονης και οχι για την αντοχη της, ευκολια εφαρμογης, κοστους κλπ, οπου η γνωμη του ειναι σεβαστη και πολυτιμη.
Ειναι νομιζω σαφες οτι τα ξυλα δεν πολυκαταλαβαινουν απο αντιμουχλικες η οχι σιλικονες... :-)

Αν και το θεμα εχει ληξει και το ενυδρειο εχει κολληθει οπως ολοι ειδαμε, θα επιμεινω στο οτι γραφει το σωληναριο ειναι και το πιο σιγουρο.
Οι κατασκευαστες ειναι υποχρεωμενοι βασει νομου να ειναι ακριβεις σε οσα αναγραφουν στα προιοντα τους και μπορει να ελεγχθουν για αυτο, ενω ειναι πολυ απιθανο να λεει οτι δεν ειναι αντιμουχλικη και να ειναι.
Απο κει και περα, για μαγαζατορες κλπ .. ο προφορικος λογος αναιρειται.

Τα γραπτά μένουν.

scissorhands
13-03-05, 13:46
σωτηρη για να καταλαβεις πρωτον !οντως ειανι υποχρεωμενες οι εταιριες να γραφουν τα ακριβη συστατικα (και ιδιως στην γερμανια που τα πραγματα ειναι πολυ αυστηρα)
και επιπλεον οταν του προτεινει το μαγαζι ο τζαμτζης που συνεργαζεται τοσα χρονια και την σιλικονη γαι ενυδρεια τοτε.....τα λογια ειναι περιττα!!!

γαυρος
13-03-05, 16:09
χεστηκε ο τζαμας για το αν θα σου τα τιναξουν τα ψαρια σου εσενα !!!!

η σιλικονη με προσθετα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ zw!!!

και το αντιμουχλικο ειναι προσθετο !!
αν θες το καταλαβαινεις αν οχι συνεχισε να το λες μεχρι το πασχα !!! zw

NIDAL
14-03-05, 02:44
Επισης οσον αφορα τις φωτογραφιες...να τις κοιτατε καλα!αν προσεξετε το αστερακι θα δειτε τη γραφει....αυτα!!!!
Δεν ειχα σκοπο να συνεχισω να ασχολουμαι αλλα η τελευταια σου προταση μου το επιβαλει!!!Το αστερακι στο οποιο αναφερεσαι ειναι ακριβως κατω απο το θεμα της συντηρησης και αποθηκευσης της σιλικονης.Αν θες να εισαι σαφης να βγαζεις καλυτερες φωτογραφιες.Επισης η γνωμη του πατερα σου ειναι απολυτα σεβαστη.Ομως οπως εγω δεν μπορω να του πω τιποτα για την κατασκευη των επιπλων και τα υλικα τα οποια χρησιμοποιει,ετσι και εσυ δεν μπορεις να μου τη λες για την κατασκευη των ενυδρειων,οχι επειδη ειμαι μαγκας αλλα εχω φτιαξει ηδη πανω απο 12 ενυδρεια(Για να μη μιλησω για το Γαυρο..........) ενω αν καταλαβα καλα εσυ εισαι στο πρωτο :!:
Οσο γι'αυτο που σου ειπε ο "τζαμτζης" και θεωρεις οτι τα λεει ολα,επετρεψε μου να εχω τις διαφωνιες μου.Ο δικος μου ο τζαμας ειναι χοντρεμπορος και πολλα χρονια οικογενειακος φιλος μου και εχει την αποψη οτι ολες οι σιλικονες ειναι καλες,αρκει να κολλανε.
Δεν φταιει ομως κανεις αλλος.Εγω ο μ*****ς φταιω που προσπαθησα να βοηθησω.Λυπαμαι αλλα στο συγκεκριμενο topic δεν ξανασυμμετεχω. +-3
Αν καποιο παλικαρι που ειδε τις φωτογραφιες(χωρις να γνωριζει το προιον) μπορει να ειναι σιγουρο οτι ειναι σαφες οτι δεν εχει προσθετα,ας μου το πει μηπως τελικα ειμαι εγω ο παραλογος :smt101

scissorhands
14-03-05, 09:41
ας τελειωσει εδω το θεμα...δεν υπαρχει λογος διαφωνιας!

lasal
15-03-05, 01:02
Μην χολοσκάτε.
Απλό ειναι το θεμα.
Αν ζήσουν τα ψαράκια σημαίνει πως η σιλικόνη ηταν κανονική.
Αν ψοφήσουν σημαίνει πως το νεαρό της ηλικίας δικαιολογεί τα λάθη.
:D :D :D

sot-zoe
15-03-05, 10:08
Εγω θα ελεγα οτι δεν ειναι τοσο απλο το θεμα .
Ξερουμε οτι τα τοξικα υλικα τις περισοτερες φορες δεν εχουν αμεσα αποτελεσματα παντα , αλλα και οι πιο πολλες παρενεργειες δεν ειναι αντιληπτες παντα , οπως στειρωση , μη σωστη αναπτυξη , εσωτερικες δυσμορφιες και αλλα .
Δηλαδη δεν σημαινει παντα άμεσως θανατος , αλλα ο θανατος μπορει να ερθει σε 1-2 χρονια και απο λαθος να μην συνδιαστει με την τοξικοτητα της σιλικονης .
Οταν οι βιολογοι μας λενε για την τοξικοτητα καποιων υλικων και τους κινδυνους που αυτα εχουν , δεν το λενε ετσι , το εχουν ψαξει καλα με παρα πολλες ερευνες και στο εργαστηριο και στην φυση (γιατι καποιο τοξικο υλικο της σιλικονης σιγουρα υπαρχει και στο περιβαλον) και ετσι εχουμε τα αποτελεσματα καποιων επιστημονων που το εχουν ψαξει πολυ καλα .
Αυτο το αποτελεσμα της γνωσης τους εμεις εχουμε σαν κανονα και πρατουμε αναλογως .

lasal
15-03-05, 11:46
Εγω θα ελεγα οτι δεν ειναι τοσο απλο το θεμα .
Συμφωνώ απόλυτα.
Το θέμα ειναι αν ακούει ο παραλήπτης.
Ακούει?

mikenuke
15-03-05, 14:12
Ολοι ακουνε μην ανησυχεις.

Το θεμα ειναι το εξης: αν δεν ειμαστε σιγουροι για καποιο υλικο,εστω και λιγες αμφιβολιες να εχουμε, δεν το χρησιμοποιουμε.

Αν εχουμε αυτο ως αρχη δεν θα αντιμετωπιζουμε προβληματα ουτε θα αναλωνομαστε σε συζητησεις "ειναι,δεν ειναι"

scissorhands
15-03-05, 15:53
Ρε παιδια δεν εχω καταλαβει γιατι το συζηταμε ακομα!
Το ξερω ειμαι αρκετα νεοσ στο hobby ,ενας σπορος σχετικα με κατι τερατα γνωσης εδω μεσα που εχουν 15 και χρονια στα περι ενυδρειου αλλα δεν καταλαβαινω!
Ειπαμε η σιλικονη ειναι 100% καθαρη και χωρις τιποτε αλλο!μπορει η φωτο να μην φενεται καλα αλαλ ετσι εχουν τα πραγματα!τωρα αν μπουμε σε διαδικασιες του τυπου εγω ειμαι ο μ******ς που μιλαω νομιζω πως δεν αξιζει τον κοπο και δεν ειναι σωστο!
Δεν αμφισβητω κανεναν αλλα αφηστε με και εμενα να πιστεψω αυτο που λεει πανω στην σιλικονη (αντιμυκητιακη εκτος απο την διαφανη) και απο την στιγμη που η δικια μου ειναι διαφανη νομιζω πως......
Τελος παντων....δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει το θεμα!
Ευχαριστω!

sot-zoe
15-03-05, 16:10
Ρε παιδια δεν εχω καταλαβει γιατι το συζηταμε ακομα!
Να σου εξηγησω εγω φιλε scissorhands ,
αυτα που γραφουμε εδω τα βλεπουν και αλλοι , και καμια φορα καποιος μπορει να καταλαβει λαθος καποια πραγματα και να κανει ζημια στο ενυδρειο του και στα ψαρια του , γι΄αυτο καλο ειναι να ξεκαθαριζουν καποια γραφομενα .
Επισης να σου πω οτι δεν αμφιβαλω καθολου γι΄αυτα που διαβαζεις στην εν λογω εττικετα , κατι ξερεις εσυ που την εχεις μπροστα σου , και εφοσων εισαι σιγουρος για το τι κανεις τοτε ολα καλα .
Αυτο το θεμα ηταν ευκαιρια να τονισουμε για αλλη μια φορα το προβλημα με τις σιλικονες .

tolis_1234
15-04-05, 22:31
εχει χρισιμοπιεισει κανεις την DELISIL Silicone 600? ειν καταλιλη?

ninikos58
16-04-05, 17:48
Ναι, είναι κατάλληλη για ενυδρεία, έχει μάλιστα και το σχετικό σήμα.

akisG
03-05-05, 08:34
Διαβάζοντας τις συζητήσεις σχετικά με σιλικόνες, αγόρασα την διάφανη logo 1000 (όπου στην συσκευασία αναγράφεται ότι είναι κατάλληλη για ενυδρεία). Η σιλικόνη μπήκε στο καπάκι του ενυδρείου για να στερεωθούν διάφορα καλώδια και leds, που έβαλα για τον νυχτερινό φωτισμό του ενυδρείου.
Το θέμα είναι ότι μετά απο 2 εβδομάδες όταν άνοιξα το καπάκι σαν να μου ήρθε μια μυρουδιά μούχλας. Μύρισα την σιλικόνη και πράγματι μύριζε λίγο μούχλα (δεν είχε όμως τίποτα σημάδια μούχλας).
Τι λέτε είναι πιθανόν να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα και να μουχλιάσει η σιλικόνη; Γιατί όπως διάβαζα, οι αντιμουχλικές περιέχουν πρόσθετα οπότε δεν είναι κατάλληλες για ενυδρεία αλλά μήπως οι μη αντιμουχλικές μπορεί να μουχλιάσουν;

netblues
03-05-05, 09:14
Το να ανοιξεις το καπακι ενος ενυδρειου και να μυρισεις λιγη μουχλα ειναι μαλλον φυσιολογικο. Οχι τιποτε ασχημο.. Ποιο πολυ σαν μυρωδια βροχης σε φρεσκοσκαμμενο χωμα.

Το προβλημα της μουχλας στις σιλικονες αναφερεται οταν τις βαζουμε σε κουζινες σε αρμους ξυλων συνηθως.. Εκει ξεκιναει να μαζευεται μουχλα η οποια περναει και στο ξυλο και το καταστρεφει.
Στην περιπτωση των ενυδρειων, δεν υπαρχουν τετοια προβληματα, ενω αντιθετα οι αντιμουχλικες ουσιες καθοτι τοξικες ειναι καταστροφικες και πρεπει να αποφευγονται σε καθε περιπτωση.

akisG
03-05-05, 13:24
Ευχαριστώ πολύ, ησύχασα...
Τουλάχιστον με την σιλικόνη δεν θα έχω πρόβλημα...

koko
03-05-05, 15:00
Το θέμα είναι ότι μετά απο 2 εβδομάδες όταν άνοιξα το καπάκι σαν να μου ήρθε μια μυρουδιά μούχλας. Μύρισα την σιλικόνη και πράγματι μύριζε λίγο μούχλα (δεν είχε όμως τίποτα σημάδια μούχλας).


Μήπως το καπάκι σου είναι DIY από ξύλο και δεν το έχεις περάσει με κάποιο αδιάβροχο υγρό και τελικά μυρίζει το ξύλο;

akisG
04-05-05, 07:57
Όχι το καπάκι είναι πλαστικό (ήταν στο σετ του ενυδρείου), DIY είναι μόνο το σύστημα νυχτερινού φωτισμού το οποίο φυσικά δεν έχει ξύλο αλλά μόνο καλώδια, leds και κάτι πλαστικές βάσεις.