PDA

Επιστροφή στο Forum : νέος στα multies

Σελίδες : [1] 2

vasilis 1988
23-12-13, 08:33
Καλημέρα και καλές γιορτές έχω ένα ενυδρείο 120 λιτρα αυτόν τον καρφουρ (άδειο) και θα ήθελα να το κάνω για multies μπορώ να βρω κάπου κελύφη από σαλιγγάρια έτοιμα χωρίς να μπω στην διαδικασία να βγάλω εγώ τον κάτοικο από μέσα?

Κλεόβουλος
23-12-13, 08:36
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69271
με το καλό!

vasilis 1988
13-01-14, 12:56
Καλημέρα και καλές γιορτές έχω ένα ενυδρείο 120 λιτρα αυτόν τον καρφουρ (άδειο) και θα ήθελα να το κάνω για multies μπορώ να βρω κάπου κελύφη από σαλιγγάρια έτοιμα χωρίς να μπω στην διαδικασία να βγάλω εγώ τον κάτοικο από μέσα? σήμερα θέλω να παω να αγοράσω πέτρες για το 120 λίτρο που έχω . Όμως έχω μπερδευτεί δεν ξέρω τι να διαλέξω. Έχεις κάνεις να προτείνει κάτι?

Παναγιώτης Κ
13-01-14, 12:58
Mάντρα ή απο τη φύση(απο καθαρή μεριά). Πχ θάλασσα, ποτάμι, βουνό κλπ.
Τι ψάρια θα βάλλεις εντέλει?

vasilis 1988
13-01-14, 13:38
Mάντρα ή απο τη φύση(απο καθαρή μεριά). Πχ θάλασσα, ποτάμι, βουνό κλπ.
Τι ψάρια θα βάλλεις εντέλει?μουλτις Θα βάλω. Θα πάω σε μάντρα και θα ήθελα να μου προτείνεται κάνε όμορφο είδος πετρας

billos95
13-01-14, 13:42
Καλησπέρα Βασίλη!!!

Εγώ πήγα και αγόρασα τις πέτρες μου στο Leroy Merlin...μοιάζουν με πλάκες Καρύστου αλλά δεν είναι τόσο κοφτερές (αν είναι κοφτερές μπορεί να τραυματιστούν τα ψάρια σου)Αμμο πήρα χαλαζιακή λεπτόκοκκη απο τον Ερμή στην Βάρης-Κορωπίου.

Μπορείς να τα δεις στο θέμα που έχω ανοίξει.

Παναγιώτης Κ
13-01-14, 14:31
μουλτις Θα βάλω. Θα πάω σε μάντρα και θα ήθελα να μου προτείνεται κάνε όμορφο είδος πετρας
Υπάρχουν πολλά ωραία είδη που μπορούμε να βάλουμε.
Θα πάς και θα διαλέξεις ότι σου αρέσει.;)
Μόνο να κοιτάξεις να μην 'έχουν κράματα μετάλλων οι πέτρες.
Βασικά, δεν θα χρειαστείς πολλές. Λίγες ίσα ίσα για να το ομορφύνεις. Τα μουλτις δεν είναι πετρόψαρα.

vasilis 1988
14-01-14, 08:08
Υπάρχουν πολλά ωραία είδη που μπορούμε να βάλουμε.
Θα πάς και θα διαλέξεις ότι σου αρέσει.;)
Μόνο να κοιτάξεις να μην 'έχουν κράματα μετάλλων οι πέτρες.
Βασικά, δεν θα χρειαστείς πολλές. Λίγες ίσα ίσα για να το ομορφύνεις. Τα μουλτις δεν είναι πετρόψαρα.θα είναι υπερβολή στο 120 λίτρο εκτός από τα μουλτις να βάλω και ένα ζευγάρι julidochromis?

genecr
14-01-14, 08:28
τι μήκος έχει το ενυδρείο;

vasilis 1988
14-01-14, 08:46
τι μήκος έχει το ενυδρείο;
1 μέτρο είναι εκείνο του καρφουρ
,

Κλεόβουλος
14-01-14, 08:54
Γνώμη μου, με σωστό στήσιμο και οριοθέτηση περιοχών,μπορείς να βάλεις κι ένα ζευγάρι μικρόσωμα julidochromis (transcriptus,ornatus).

genecr
14-01-14, 09:02
Γνώμη μου, με σωστό στήσιμο και οριοθέτηση περιοχών,μπορείς να βάλεις κι ένα ζευγάρι μικρόσωμα julidochromis (transcriptus,ornatus).

συμφωνώ,

αρκεί να είναι έτοιμο το χαρέμι απο τα μουλτις και το ζευγάρι από τα julidochromis, αλλιώς πιστεύω θα έχεις θέματα

vasilis 1988
14-01-14, 09:29
συμφωνώ,

αρκεί να είναι έτοιμο το χαρέμι απο τα μουλτις και το ζευγάρι από τα julidochromis, αλλιώς πιστεύω θα έχεις θέματα

Έτοιμα τι εννοείς?
-------------------------
Γνώμη μου, με σωστό στήσιμο και οριοθέτηση περιοχών,μπορείς να βάλεις κι ένα ζευγάρι μικρόσωμα julidochromis (transcriptus,ornatus). θέλω μια βοήθεια στις πέτρες. Πήγα χθες σε μια μάντρα στην ραφηνα όμως είχε μόνο βότσαλα και δεν μου άρεσε. Εγώ έχω στο μυαλό μου να παρω πέτρες σε μέγεθος γροθιάς για να κάνω σαν βραχακια
Όμως δεν ξέρω που να βρω

genecr
14-01-14, 09:31
Έτοιμα τι εννοείς?

διαπιστωμένο

billos95
14-01-14, 10:26
Έτοιμα τι εννοείς?
θέλω μια βοήθεια στις πέτρες. Πήγα χθες σε μια μάντρα στην ραφηνα όμως είχε μόνο βότσαλα και δεν μου άρεσε. Εγώ έχω στο μυαλό μου να παρω πέτρες σε μέγεθος γροθιάς για να κάνω σαν βραχακια
Όμως δεν ξέρω που να βρω

Για Ραφήνα δεν ξέρω μάντρες.

Πάντως και στο Leroy θα βρείς μεγάλη ποικιλία και μετά στον Ερμή στην Βάρης-Κορωπίου.

Ψαράκια έχεις βρεί?

vasilis 1988
14-01-14, 10:57
Για Ραφήνα δεν ξέρω μάντρες.

Πάντως και στο Leroy θα βρείς μεγάλη ποικιλία και μετά στον Ερμή στην Βάρης-Κορωπίου.

Ψαράκια έχεις βρεί?

Έχω βρεις τα μουλτις. Τα πετρόψαρα όχι ακόμα

Αντζι
14-01-14, 11:44
Στον ερμη στην βαρη εχει αρκετη ποικιλια.Απο εκει πηρα και εγω

Παναγιώτης Κ
14-01-14, 12:48
θα είναι υπερβολή στο 120 λίτρο εκτός από τα μουλτις να βάλω και ένα ζευγάρι julidochromis?
Ναι μπορείς όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω.
Κατα την άποψη μου, και ζευγάρι έτοιμο να μην βρεις, αν βάλλεις 5,6 μικρά δεν θα έχεις θέμα. Μόλις σχηματιστεί ζεύγος διώχνεις τα περίσια.;)

genecr
14-01-14, 14:36
μάλιστα , δηλαδή προτείνεις σε φίλο που δεν έχει εμπειρία να ξεκινήσει με το δύσκολο τρόπο δηλαδή να βάλει 10 μουλτις μέχρι να βγει χαρέμι και 5-6 julidochromis μέχρι να βγει ζευγάρι σε 1 μέτρο μήκος;
εγώ πάντως όχι

Παναγιώτης Κ
14-01-14, 16:02
μάλιστα , δηλαδή προτείνεις σε φίλο που δεν έχει εμπειρία να ξεκινήσει με το δύσκολο τρόπο δηλαδή να βάλει 10 μουλτις μέχρι να βγει χαρέμι και 5-6 julidochromis μέχρι να βγει ζευγάρι σε 1 μέτρο μήκος;
εγώ πάντως όχι
Φίλε μου genecr, θα σε παρακαλέσω να διαβάζεις σωστά τι γράφω:):
και ζευγάρι έτοιμο να μην βρεις, αν βάλλεις 5,6 μικρά δεν θα έχεις θέμα. Μόλις σχηματιστεί ζεύγος διώχνεις τα περίσια.;)1ον, δεν του πρότεινα να βάλλει σαν 1η επιλογή μικρά. φυσικά και αν βρει έτοιμο ζευγάρι να το πάρει,
2ον, δεν είναι ο δύσκολος τρόπος, μια χαρά τρόπος είναι,
3ον, αν δεν μάθει να ξεχωρίζει ζευγάρι που όπως λές είναι το δύσκολο, πώς θα εξεικιωθεί με το είδος και τις συμπεριφορές του?;)

vasilis 1988
14-01-14, 19:17
Φίλε μου genecr, θα σε παρακαλέσω να διαβάζεις σωστά τι γράφω:):
1ον, δεν του πρότεινα να βάλλει σαν 1η επιλογή μικρά. φυσικά και αν βρει έτοιμο ζευγάρι να το πάρει,
2ον, δεν είναι ο δύσκολος τρόπος, μια χαρά τρόπος είναι,
3ον, αν δεν μάθει να ξεχωρίζει ζευγάρι που όπως λές είναι το δύσκολο, πώς θα εξεικιωθεί με το είδος και τις συμπεριφορές του?;) σήμερα έβαλε τις πέτρες τώρα μου μένουν τα κοχυλια. Πως σας φαίνεται?

Κλεόβουλος
14-01-14, 19:35
Μια χαρά το βλέπω.
Θα πρότεινα πάντως να αφαιρέσεις τη μικρή στοίβα πέτρες για να μην εγκατασταθούν κι εκεί πετρόψαρα.
Με μια συστάδα βαλισνέριες ανάμεσα στις πέτρες και στο κομμάτι με την άμμο και τα κελύφη, θα περιορίσεις και την οπτική επαφή ανάμεσα στα 2 είδη.

vasilis 1988
14-01-14, 19:38
Μια χαρά το βλέπω.
Θα πρότεινα πάντως να αφαιρέσεις τη μικρή στοίβα πέτρες για να μην εγκατασταθούν κι εκεί πετρόψαρα.
Με μια συστάδα βαλισνέριες ανάμεσα στις πέτρες και στο κομμάτι με την άμμο και τα κελύφη, θα περιορίσεις και την οπτική επαφή ανάμεσα στα 2 είδη.
Τις πέτρες από δεξιά να τις βάλω μαζί με τις άλλες η να τις βγάλω εντελώς?

Κλεόβουλος
14-01-14, 19:38
Βάλτες αν μπορείς πάνω στις άλλες (προσοχή στη στατικότητα ;)).

Έβαλες πρώτα τις πέτρες και μετά την άμμο? ή το αντίθετο?

vasilis 1988
14-01-14, 19:41
Βάλτες αν μπορείς πάνω στις άλλες (προσοχή στη στατικότητα ;)).

Έβαλες πρώτα τις πέτρες και μετά την άμμο? ή το αντίθετο?πρώτα έβαλα την άμμο και μετά πίεση λίγο προς τα μέσα τις κάτω κάτω πετρες

Κλεόβουλος
14-01-14, 19:46
Λάθος.
Τώρα που είναι νωρίς διόρθωσε το.
Με το σκάψιμο των ψαριών και την μετακίνηση της άμμου θα έχεις πιθανά κατολίσθηση.
Βάζοντας πρώτα τις (κάτω τουλάχιστον) πέτρες και ρίχνοντας μετά την άμμο, "δένει" καλύτερα το οικοδόμημα ;)

vasilis 1988
14-01-14, 19:48
Λάθος.
Τώρα που είναι νωρίς διόρθωσε το.
Με το σκάψιμο των ψαριών και την μετακίνηση της άμμου θα έχεις πιθανά κατολίσθηση.
Βάζοντας πρώτα τις (κάτω τουλάχιστον) πέτρες και ρίχνοντας μετά την άμμο, "δένει" καλύτερα το οικοδόμημα ;)
Τωρα να βγάλω όλη την άμμο?

Κλεόβουλος
14-01-14, 19:53
:cool: με ταλαιπωρείτε γέρο άνθρωπο :D
Βγάλε τις πέτρες, τράβα την άμμο δεξιά, στρώσε τις πέτρες και ρίξε την άμμο από πάνω να "δέσει το γλυκό". Βάζοντας μετά και το νερό η άμμος θα κλείσει κενά και θα σταθεροποιήσει την πολυκατοικία των πετρόψαρων.
Δεν είναι δύσκολο ;)

vasilis 1988
14-01-14, 21:00
Βγάλε τις πέτρες, τράβα την άμμο δεξιά, στρώσε τις πέτρες και ρίξε την άμμο από πάνω να "δέσει το γλυκό". Βάζοντας μετά και το νερό η άμμος θα κλείσει κενά και θα σταθεροποιήσει την πολυκατοικία των πετρόψαρων.
Δεν είναι δύσκολο ;):cool: χάχαχα Οκ!
Δεν είναι δύσκολο ;)έκανα την άμμο στο πλάι έβαλα τις πέτρες κάτω κάτω και ξανά κάλυψα τις πέτρες. Και κατάφερα αυτό εδώ

vasilis 1988
14-01-14, 21:01
:cool: χάχαχα Οκ!
έκανα την άμμο στο πλάι έβαλα τις πέτρες κάτω κάτω και ξανά κάλυψα τις πέτρες. Και κατάφερα αυτό εδώ
Θα στρώσει?

nazgul
14-01-14, 21:07
Filter wool στο φιλτρο για κανα δυο μερες και θα εισαι μια χαρα. Μην ανησυχεις.

vasilis 1988
15-01-14, 11:45
Σήμερα καθάρισε.πως σας φαίνεται ?θέλει και άλλες πέτρες??κάποια παρατήρηση για το ντεκόρ?:p

Κλεόβουλος
15-01-14, 11:59
Καλά είναι (είναι σταθερές?)
Προχώρα.
Πως σκέφτεσαι να το "στρώσεις"?

vasilis 1988
15-01-14, 12:02
Καλά είναι (είναι σταθερές?)
Προχώρα.
Πως σκέφτεσαι να το "στρώσεις"?
Θα πάρω μπολυ από το μουλταδικο του gianniwpopi

Κλεόβουλος
15-01-14, 12:08
Σωστός! Άντε και ψαρωμένος :)

exelix
15-01-14, 13:21
Εμένα πάντως δε μου αρέσει που στηρίζονται οι πέτρες στο τζάμι, το θεωρώ αρκετά επικίνδυνο.

Παναγιώτης Κ
15-01-14, 13:29
Εμένα πάντως δε μου αρέσει που στηρίζονται οι πέτρες στο τζάμι, το θεωρώ αρκετά επικίνδυνο.
Ακριβώς!;)
Έστω και ένα μικρό ταρακούνημα και θα πηγαίνεις με κανό στο σαλόνι!;)

vasilis 1988
15-01-14, 15:15
Ακριβώς!;)
Έστω και ένα μικρό ταρακούνημα και θα πηγαίνεις με κανό στο σαλόνι!;)

Πώς να τις βάλω αλλιώς ώστε να δείχνει έτσι?

Παναγιώτης Κ
15-01-14, 15:17
Πώς να τις βάλω αλλιώς ώστε να δείχνει έτσι?
Θα αφήσεις τις "κολλωνες" που έχεις στηρίξει την κατασκευή και θα ξαναχτίσεις την κατασκευή σου πιο μέσα. Χώρο έχεις άπλετο!;)

vasilis 1988
15-01-14, 15:22
Θα αφήσεις τις "κολλωνες" που έχεις στηρίξει την κατασκευή και θα ξαναχτίσεις την κατασκευή σου πιο μέσα. Χώρο έχεις άπλετο!;)
Αν δεν ακουμπάει στο τζάμι με ένα ταρακούνημα δεν θα πέσουν με περισσότερο δύναμη στο τζάμι από το να ακουμπάει απευθείας στο τζάμι?

Παναγιώτης Κ
15-01-14, 15:28
Αν δεν ακουμπάει στο τζάμι με ένα ταρακούνημα δεν θα πέσουν με περισσότερο δύναμη στο τζάμι από το να ακουμπάει απευθείας στο τζάμι?
Όχι αν τις δέσεις καλά μεταξύ τους, και επίσης δεν είναι απαραίτητο να σηκώσεις ψηλά την στοίβα. Μπορείς να την κάνεις πιο χαμηλή. Το θέμα ειναι να είναι εικανή να φιλοξενήσει 1 ζεύγος julies.;)

vasilis 1988
15-01-14, 15:34

Όχι αν τις δέσεις καλά μεταξύ τους, και επίσης δεν είναι απαραίτητο να σηκώσεις ψηλά την στοίβα. Μπορείς να την κάνεις πιο χαμηλή. Το θέμα ειναι να είναι εικανή να φιλοξενήσει 1 ζεύγος julies.;)ωραία θα προσπαθήσω να το φτιάξω καλύτερο.(να μην ακουμπάνε οι πέτρες στο πλαϊνό τζάμι)έχω το ενυδρείο του καρφουρ για υλικά φιλτρου τη μου προτείνεται?

Zair
15-01-14, 15:35
Φιλε καλησπερα και απο μενα και καλος να δεχτεις τα αφρικανακια σου,τωρα οπως
ειπαν και τα παιδια και για να μην παθεις αυτο που επαθα εγω,σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ακουμπανε οι πετρες πανω στα τζαμια και να μην ταρακουνηθει μπορει να σπασει,εμενα ακουμπουσανε πισω στην πλατη και μολις πηγα να καθαρησω την αλγη με τον μαγνητη,εσκησε η πλατη σαν καρπουζι,το αποτελεσμα 300 λιτρα νερο κατω στο σαλονι,τα ψαρια τα μισα τα μαζευα απο κατω,για μια μαλακια επαθα ζημια μεγαλη για αυτο προσοχη παιδεια:roll:

vasilis 1988
15-01-14, 15:41
ειπαν και τα παιδια και για να μην παθεις αυτο που επαθα εγω,σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ακουμπανε οι πετρες πανω στα τζαμια και να μην ταρακουνηθει μπορει να σπασει,εμενα ακουμπουσανε πισω στην πλατη και μολις πηγα να καθαρησω την αλγη με τον μαγνητη,εσκησε η πλατη σαν καρπουζι,το αποτελεσμα 300 λιτρα νερο κατω στο σαλονι,τα ψαρια τα μισα τα μαζευα απο κατω,για μια μαλακια επαθα ζημια μεγαλη για αυτο προσοχη παιδεια:roll:
Καλησπέρα ευχαριστώ!για αυτό βάζω σε κάθε βήμα φωτογραφία ,επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία να τις βλέπεται και να με διορθώνεται!

Παναγιώτης Κ
15-01-14, 16:12
ωραία θα προσπαθήσω να το φτιάξω καλύτερο.(να μην ακουμπάνε οι πέτρες στο πλαϊνό τζάμι)έχω το ενυδρείο του καρφουρ για υλικά φιλτρου τη μου προτείνεται?
Θύμισε μου λίγο το φίλτρο.
Απο υλικά μακαρόνι(siporax) και σφουγγάρια. Τίποτα άλλο.

vasilis 1988
15-01-14, 16:18

Θύμισε μου λίγο το φίλτρο.
Απο υλικά μακαρόνι(siporax) και σφουγγάρια. Τίποτα άλλο.αυτό λέω να πάρω

Παναγιώτης Κ
15-01-14, 16:23
αυτό λέω να πάρω
Μια χαρά είναι.
Πές μου όμως τι φίλτρο έχεις.;)

billos95
15-01-14, 16:30
Αν είναι το μαμίσιο είναι το biobox 2 όπως είχε και το δικό μου...

Το φίλτρο χωρίζεται σε 3 τμήματα:

1ο τμήμα είναι κενό και μπαίνει ο θερμοστάτης.

2ο τμήμα έχει ένα μεγάλο πράσινο σφουγγάρι και λίγο μακαρόνι (είχα βάλει και υαλοβάμβακα)

3ο τμήμα είχε την αντλία με το ματσούκι της εξαγωγής.

:)

vasilis 1988
15-01-14, 17:02
Αυτά είναι εγώ τα υλικά δεν τα έχω. Λέω Να βάλω μπλε σφουγγάρι και siporax

billos95
15-01-14, 17:13
Για αρχή θα είσαι μια χαρά!!!Ίσως να βάλεις και λίγο υαλοβάμβακα πάνω πάνω..ούτως ή αλλιώς δεν έχει και πολύ χώρο για υλικά (καθόλου βασικά :p )

Αλλά αν μείνεις με αυτό το ενυδρείο καιρό και ειιδικά με κιχλίδες σκέψου πολύ σοβαρά την λύση του εξωτερικού φίλτρου..

Εγω στο 100άρι που είχα πήρα το Eheim ecco pro 130 και ησύχασα!!!;)

vasilis 1988
15-01-14, 17:27
Πήρα τηλ σε ένα μαγαζί με κοχυλια και μου είπαν πως δύσκολα θα βρω κοχύλια σαλιγκαριών με τρύπα 2 εκατοστά

billos95
15-01-14, 17:33
Εγώ πήρα τηλ στην Noveltex τώρα το μεσημέρι και αύριο το πρωί θα έχω τα κέλυφη σπίτι μου!!! :D

Πολύ εξυπηρετικοί οι ανθρώποι εκεί και πολύ καλή η τιμή μαζί με τα μεταφορικά!!!

12.5€ τα 50 κομμάτια σπίτι μου ;)

Αντζι
15-01-14, 17:48
Για το μεγεθος συνενοηθηκατε;τι θα σου στειλουν ακριβως;

genecr
15-01-14, 18:05
από αυτό το κατάστημα δοκιμασμένα (τα έχω δει σε παρουσιάσεις και τα προτείνουν και έμπειρα άτομα) είναι τα Bulla Ampulla http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=1803&category_id=42
είναι και φτηνά (πάνε με το κιλό)

vasilis 1988
15-01-14, 18:35
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υπομονή σας και για την βοήθεια σας σε κάθε μου ερώτηση

billos95
15-01-14, 22:13
Για το μεγεθος συνενοηθηκατε;τι θα σου στειλουν ακριβως;

Ναι είναι γύρω στα 5 εκατοστά ολόκληρα και 2-2.5 το άνοιγμα ;)

από αυτό το κατάστημα δοκιμασμένα (τα έχω δει σε παρουσιάσεις και τα προτείνουν και έμπειρα άτομα) είναι τα Bulla Ampulla http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=1803&category_id=42
είναι και φτηνά (πάνε με το κιλό)

Φαίνονται αρκετά μικρά..να σου πω την αλήθεια τον είχα ζαλήσει και λίγο το παλικάρι εκει πέρα.Ήθελα να Ova Virginia αλλά δεν είχανε αν και μου είπε ότι αυτά είναι αρκετά μικρά και δεν έχουν άνοιγμα 2-2.5cm

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υπομονή σας και για την βοήθεια σας σε κάθε μου ερώτηση

Χαρά μας Βασίλη;) Εχουμε μια κοινή αγάπη και κοιτάμε να βοηθάμε με τις λιγοστές γνώσεις και εμπειρίες μας τον άλλο

genecr
15-01-14, 22:30
παιδιά τα multies είναι οι μικρότερες κιχλίδες στον κόσμο, μην αγχώνεστε παντού χωρούν, τα αρσενικά φτάνουν τα 5 εκατοστά (και θα έχεις 1 άντε 2 αν είναι ψιλοηρεμο το κυρίαρχο :D) τα θηλυκά είναι πολύ μικρα 2 - 2,5 εκατοστα.
δεν προτείνω κάτι που δεν είναι δοκιμασμένο ;)

billos95
15-01-14, 22:36
Και εγώ το παλιό μου με multies είχα βάλει σαλιγκάρια απο το βουνό,της φύσης,της βροχής πως το λένε :p

Και τότε χωρούσαν αλλά προτίμησα να βάλω κάτι που θα είναι και "αισθητικά" πιο ωραίο ;)

vasilis 1988
15-01-14, 22:46
Αν είναι το μαμίσιο είναι το biobox 2 όπως είχε και το δικό μου...

Το φίλτρο χωρίζεται σε 3 τμήματα:

1ο τμήμα είναι κενό και μπαίνει ο θερμοστάτης.

2ο τμήμα έχει ένα μεγάλο πράσινο σφουγγάρι και λίγο μακαρόνι (είχα βάλει και υαλοβάμβακα)

3ο τμήμα είχε την αντλία με το ματσούκι της εξαγωγής.

:)

Και εγώ το παλιό μου με multies είχα βάλει σαλιγκάρια απο το βουνό,της φύσης,της βροχής πως το λένε :p

Και τότε χωρούσαν αλλά προτίμησα να βάλω κάτι που θα είναι και "αισθητικά" πιο ωραίο ;) άλλαξα τις πέτρες ώστε να μην ακουμπάνε στο τζάμι!σας αρέσει αισθητικά?

genecr
15-01-14, 22:52
μια χαρά :)

vasilis 1988
16-01-14, 01:31
Στην δεξιά πλευρά θα βάλω τα κοχυλια, πως να χωρίσω τις 2 περιοχές μεταξύ τους?

genecr
16-01-14, 07:12
εγώ θα άφηνα 20-30 εκατοστά σκέτη άμμο μεταξύ πετρών και κοχυλιών, μπορείς να βάλεις και κάποιο φυτάκι όπως βαλισνέριες

Παναγιώτης Κ
16-01-14, 10:05
εγώ θα άφηνα 20-30 εκατοστά σκέτη άμμο μεταξύ πετρών και κοχυλιών, μπορείς να βάλεις και κάποιο φυτάκι όπως βαλισνέριες
Ακριβώς, και έτσι θα γίνει και πιο όμορφο αισθητικά.;)

Όσο για το φίλτρο θα σου πρότεινα αντικατάσταση.
Το εν λόγω ενυδρείο το είχα παλαιότερα, και το φίλτρο όχι μόνο δεν απέδιδε, αλλά ήταν και πολύ δύσκολο, μπούκωνε εύκολα κλπ...
Προτείνω αλλαγή σε εξωτερικό πριν μπουν ψάρια μέσα.;)

Κάποια καλά που κυκλοφορούν για τα λίτρα σου είναι αυτά:
Εheim 2213 + media (http://www.petcumulus.gr/shop-products/psaria-filtra-enudreiou-exwterika-filtra-eheim/eheim-classic-2213-basic-edition-plus-media-set)
Elite Crustal Flo 60 + Media (http://www.petsupermarket.gr/3095/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-crystal-flo-model-60-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C E%AC-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-150-230lt.html)
Fluval 206 + Media (http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/filtra-ylika/fluval-206-detail?Itemid=0)

Και σαν πιο φτηνή επιλογή:
Sun Sun HW 302 (http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/filtra-ylika/sunsun-hw-302-detail?Itemid=0)

Εγώ σου προτείνω καθαρά το fluval, μετά το elite και τέλος το eheim(λόγω λίγης ροής σε σύγκριση με τα άλλα). Και τα 3 αυτά είναι πλήρης έτοιμα με όλα τα βανάκια κλπ και τα βιολογικά και μηχανικά(κάποια έχουν και χημικά) να δουλέψουν.;)

billos95
16-01-14, 10:41
Όσο για το φίλτρο θα σου πρότεινα αντικατάσταση.

Εγώ σου προτείνω καθαρά το fluval;)

Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιώτη!!!

Όπως σου είπα και εχθές αν το βγάλεις και βάλεις εξωτερικό θα ησυχάσεις μια για πάντα!!!Δεν έχεις πλέον γκάπυ..έχεις κιχλίδες ;)

genecr
16-01-14, 11:19
Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιώτη!!!

Όπως σου είπα και εχθές αν το βγάλεις και βάλεις εξωτερικό θα ησυχάσεις μια για πάντα!!!Δεν έχεις πλέον γκάπυ..έχεις κιχλίδες ;)

πια η διαφορά όσον αφορά το φίλτρο;

billos95
16-01-14, 11:42
Άλλη ποσότητα τροφής έχουν τα γκάπυ και άλλη οι κιχλίδες...συν τις ακαθαρσίες τους.

Χρειάζεσαι περισσότερα υλικά (άρα πιο πολύ χώρο με το εξωτερικό) και τον χώρο που θα γλιτώσει αν φύγει το φίλτρο απο μέσα.

genecr
16-01-14, 11:49
η επιλογή του φίλτρου (ογκου βιολογικου υλικου) εξαρτάται από την ιχθυοφόρτωση που θα έχουμε στο ενυδρείο μας.
ενυδρεία με ζωοτόκα γεμίζουν γρήγορα με ψαράκια αυξάνεται έτσι η ιχθυοφόρτωση...

billos95
16-01-14, 12:58
Συμφωνώ αλλά τα γκάπυ έχουν άλλες ανοχές σε σχέση με τις κιχλίδες..

Το φίλτρο του όπως το βλέπεις είναι με υλικά στο 1/3 του...ελάχιστη βιολογία.Με αυτή κρατούσα 2 χρόνια αμέτρητα γκάπυ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για κιχλίδες το να έμενα με αυτό το φίλτρο που περιείχε ένα σφουγάρι και λίγο σίποραξ το θεωρώ μεγάλο λάθος...

genecr
16-01-14, 13:09
ενώ όταν το είχες 2 χρόνια με αμέτρητα γκάπυ ήταν σωστό;
μη γινόμαστε ρατσιστές... όλα τα ψάρια αμμωνία βγάζουν
πάντα φιλικά

billos95
16-01-14, 13:26
Ξεκίνησα με 3 γκάπυ και έφτασα να έχω τουλάχιστον 40...βέβαια αν πιάσουμε για τα γκάπυ του εμπορίου (ο θεός να τα κάνει γκάπυ) θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Δεν είμαι ρατσιστής ίσα ίσα που είναι μεγάλο σχολείο τα γκάπυ (γέννες) στο χομπυ αλλά πλέον του εμπορίου έχουν τεράστειες ανοχές σε σχέση με μια κιχλίδα ;)

Πάντα φιλικά τέλος πάντων μην χαλάμε το θέμα του παιδιού :D

vasilis 1988
16-01-14, 16:44
Ξεκίνησα με 3 γκάπυ και έφτασα να έχω τουλάχιστον 40...βέβαια αν πιάσουμε για τα γκάπυ του εμπορίου (ο θεός να τα κάνει γκάπυ) θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Δεν είμαι ρατσιστής ίσα ίσα που είναι μεγάλο σχολείο τα γκάπυ (γέννες) στο χομπυ αλλά πλέον του εμπορίου έχουν τεράστειες ανοχές σε σχέση με μια κιχλίδα ;)

Πάντα φιλικά τέλος πάντων μην χαλάμε το θέμα του παιδιού :D σας ακούω

billos95
16-01-14, 16:48
Άμα κρατήσεις το εσωτερικό μια χαρά ειναι τα υλικά σου.

Αυτή την τροφή πήγα και πήρα και εγώ μέχρι να έρθουν αυτές που παρήγγειλα.Μιά χαρά είναι την τρώνε όλα τα ψαράκια μου.

Αν και τωρα σου έχουν φύγει αρκετά λεφτά αλλά μετά καλό θα ήταν να πάρεις και άλλη μια-δυο τροφούλες να τους δίνεις ποικιλία.;)

vasilis 1988
16-01-14, 16:50
Άμα κρατήσεις το εσωτερικό μια χαρά ειναι τα υλικά σου.

Αυτή την τροφή πήγα και πήρα και εγώ μέχρι να έρθουν αυτές που παρήγγειλα.Μιά χαρά είναι την τρώνε όλα τα ψαράκια μου.

Αν και τωρα σου έχουν φύγει αρκετά λεφτά αλλά μετά καλό θα ήταν να πάρεις και άλλη μια-δυο τροφούλες να τους δίνεις ποικιλία.;)μου φύγαν αρκετά λεφτά όντως. Αργότερα θα προσπαθήσω να πάρω και ένα εξωτερικό φίλτρο και να έχω 2

vasilis 1988
16-01-14, 16:55
μου φύγαν αρκετά λεφτά όντως. Αργότερα θα προσπαθήσω να πάρω και ένα εξωτερικό φίλτρο και να έχω 2να και τα κοχυλια

Αντζι
16-01-14, 16:56
Εσυ ησουν που πηγες στην noveltex σημερα;;;

vasilis 1988
16-01-14, 16:58
:smt063Εσυ ησουν που πηγες στην noveltex σημερα;;;

Χαχαχα ναι :)

Αντζι
16-01-14, 16:58
Πηγα μετα απο σενα και το εμαθα χαχχα

vasilis 1988
16-01-14, 17:07
Πηγα μετα απο σενα και το εμαθα χαχχα

Μπορώ να βάλω μερικά κοχυλια στο μπλέντερ και να ρίξω τα τριματα μέσα?

Αντζι
16-01-14, 17:11
Γιατι να το κανεις αυτο;

vasilis 1988
16-01-14, 17:13
Γιατι να το κανεις αυτο;

Λέω για να φαίνεται πιο φυσικό, και καλά ότι έχει και σπασμένα μέσα :)

Αντζι
16-01-14, 17:15
Εαν δεν εχουν μετα γωνιες που μπορει να τραυματιστουν ψαρακια φανταζομαι μπορεις.Ας μας πουν και οι πιο ειδικοι ομως

billos95
16-01-14, 17:17
να και τα κοχυλια

Καλορίζικα!!!Εφοδιασου με μια λεκάνη,βραστήρα και πολύ υπομονή!!!

Τελικά πόσα πήρες?

Θα βάλω φωτογραφίες σε λίγο απο τα δικά μου ;)

vasilis 1988
16-01-14, 17:18
Εαν δεν εχουν μετα γωνιες που μπορει να τραυματιστουν ψαρακια φανταζομαι μπορεις.Ας μας πουν και οι πιο ειδικοι ομως

Οκ θα περιμένω. Πως σας φαίνεται??

billos95
16-01-14, 17:22
Μια χαρά φαίνεται!!!Πήρες διάφορα βλέπω ;)

vasilis 1988
16-01-14, 17:24
Μια χαρά φαίνεται!!!Πήρες διάφορα βλέπω ;)

Μου έχουν περισσέψει πάρα πολλά και όμορφα κοχυλια θα σου δώσω μερικά

Αντζι
16-01-14, 17:41
Ωραια ειναι.Τα εβρασες φανταζομαι ετσι;

vasilis 1988
16-01-14, 18:01
Ωραια ειναι.Τα εβρασες φανταζομαι ετσι;

Ναι τα έβρασα τώρα θέλω να φτιάξω τα σύνορα
Που είναι ο κύριος Κλεόβουλος να μας πει την άποψη του

Αντζι
16-01-14, 18:03
Τον κυριο κλεοβουλο τον εχουμε ζαλισει χχαχα.Ποσα τοπικ με μουλτις να παρακολουθησει πια;επεσε πελατεια αυτες τις μερες :)

billos95
16-01-14, 18:06
Είμαστε δθό,είμαστε τρείς ,είμαστε χιλιοι δεκατρείς :D:D:D

Κλεόβουλος
16-01-14, 18:32
εδώ είμαι παλιόπαιδα και βλέπω τα δημιουργήματα σας :)

...μη σπας τα κελύφη και ρίξε μέσα όσα ακόμη έχεις.
Δες πως είναι ο βυθός εκεί που ζουν τα κοχυλόψαρα
http://seaframes.files.wordpress.com/2012/07/shell-dweller-3.jpg
Πες μας και τι ποσότητα πήρες και σε ποιά τιμή να ξέρουν οι υπόλοιποι ενδιαφερομενοι ;)

Αφού στρώσεις τη βιολογία, στα όρια της πέτρας φύτεψε μια συστάδα βαλισνέριες ή Crinum (προστατεύοντας τις ρίζες με καμμιά πετρούλα) για καλύτερη οριοθέτηση των δύο περιοχών.

vasilis 1988
16-01-14, 18:38
εδώ είμαι παλιόπαιδα και βλέπω τα δημιουργήματα σας :)

...μη σπας τα κελύφη και ρίξε μέσα όσα ακόμη έχεις.
Δες πως είναι ο βυθός εκεί που ζουν τα κοχυλόψαρα
http://seaframes.files.wordpress.com/2012/07/shell-dweller-3.jpg
Πες μας και τι ποσότητα πήρες και σε ποιά τιμή να ξέρουν οι υπόλοιποι ενδιαφερομενοι ;)

Αφού στρώσεις τη βιολογία, στα όρια της πέτρας φύτεψε μια συστάδα βαλισνέριες ή Crinum (προστατεύοντας τις ρίζες με καμμιά πετρούλα) για καλύτερη οριοθέτηση των δύο περιοχών. το φίλτρο το έκανα έτσι σωστό είναι?

vasilis 1988
16-01-14, 18:42
το φίλτρο το έκανα έτσι σωστό είναι?

Τα κοχυλια τα πήρα 30 ευρω . Είναι μεγάλες ποσότητες από τα παρακατω

Κλεόβουλος
16-01-14, 18:46
Σωστά τοποθετημένα και τα υλικά του φίλτρου.

vasilis 1988
16-01-14, 19:10
Τα κοχυλια τα πήρα 30 ευρω . Είναι μεγάλες ποσότητες από τα παρακατω

Μήπως έβαλα πάρα πολλά?να βγάλω λίγα?

nazgul
16-01-14, 19:29
Βγαλε λιγα και κρατα τα μεχρι να αρχισουν οι γεννες. Τοτε θα τα χρειαστεις ξανα ;)

Κλεόβουλος
16-01-14, 19:41
Βγαλε λιγα και κρατα τα μεχρι να αρχισουν οι γεννες. Τοτε θα τα χρειαστεις ξανα ;)
:smt019
άστα έτσι, μ' αρέσει και όταν αρχίσουν οι γέννες θα έχουν πολλές επιλογές.

nazgul
16-01-14, 19:46
Με λιγοτερα θα παρουν καλυτερα τις περιοχες τους. Και μετα θα τους βαλει κι αλλα για να μην ξερουν κατα που να πανε για εξαπλωση περιοχης. Μετα ποπκορν και ετοιμο το σινεμα :D

vasilis 1988
17-01-14, 00:44
Αξίζει να αλλάξω την αντλία του καρφουρ με την eheim .compact 1000 που δίνει το waterinn στα 9 ευρώ?

Παναγιώτης Κ
17-01-14, 09:38
Αξίζει να αλλάξω την αντλία του καρφουρ με την eheim .compact 1000 που δίνει το waterinn στα 9 ευρώ?
Δες αν ταιριάζει και αν ταιριάζει γιατί όχι.;)
Ωραία τα όστρακα. Θα το ευχαριστηθούν τα ψαράκια!

exelix
17-01-14, 12:28
Είναι βέβαια πολλά τα 23W για να τρέχουν συνέχεια και μάλιστα σε φίλτρο πλάτης, όπου δε χρειάζεσαι το μεγάλο μανομετρικό που σου δίνει αυτή η αντλία. Καλύτερα να την πάρεις για να κάνεις εύκολα τις αλλαγές νερού και να βρεις μια άλλη για μόνιμη χρήση. Πρέπει να έχει και μια άλλη της HAQOS με 800l/h, 6W κατανάλωση, νομίζω στα 2,5€ προσφορά... αν σου κάνουν οι διαστάσεις πάρε δύο να έχεις!:)

vasilis 1988
17-01-14, 13:04
Είναι βέβαια πολλά τα 23W για να τρέχουν συνέχεια και μάλιστα σε φίλτρο πλάτης, όπου δε χρειάζεσαι το μεγάλο μανομετρικό που σου δίνει αυτή η αντλία. Καλύτερα να την πάρεις για να κάνεις εύκολα τις αλλαγές νερού και να βρεις μια άλλη για μόνιμη χρήση. Πρέπει να έχει και μια άλλη της HAQOS με 800l/h, 6W κατανάλωση, νομίζω στα 2,5€ προσφορά... αν σου κάνουν οι διαστάσεις πάρε δύο να έχεις!:) να και κάποιες φωτογραφίες από σήμερα μου καθάρισε τελείως το νερό

genecr
17-01-14, 13:45
προσωπική άποψη για το αισθητικό.
θα το προτιμούσα με μαύρο χαρτόνι στην πλάτη και με 1 είδος κοχυλιών.
................

Παναγιώτης Κ
17-01-14, 13:57
να και κάποιες φωτογραφίες από σήμερα μου καθάρισε τελείως το νερό
Καλησπέρα. Απο θεμα κοχυλιών πιστεύω είσαι εντάξει.
Τώρα απο θέμα αισθητικής αν σου αρέσει έτσι το κρατάς.;)
Καλή συνέχεια.

vasilis 1988
18-01-14, 00:05
Καλή συνέχεια.

Καλός τα δέχτηκα

Παναγιώτης Κ
18-01-14, 00:08
Kαλώς σου ήρθαν, και να τα χαίρεσαι!
Ωραία ψαράκια με ωραίες συμπεριφορές. Στην πορεία θα καταλάβεις...;)
Πολύ φυτό δεν κοπάνησες για αφρικάνικο?:cool:

vasilis 1988
18-01-14, 00:18
Καλή συνέχεια.

Kαλώς σου ήρθαν, και να τα χαίρεσαι!
Ωραία ψαράκια με ωραίες συμπεριφορές. Στην πορεία θα καταλάβεις...;)
Πολύ φυτό δεν κοπάνησες για αφρικάνικο?:cool:
Ευχαριστώ! Έβαλα μια ανουμπια και 2 βαλισνέριες στα σύνορα και στην επιφάνεια κάτι σαν νουφαρα

genecr
18-01-14, 00:25
άντε με το καλό :)
πόσα ψαράκια ήρθαν; ξέρεις φύλο ή είναι μικρά;
άνετη πολυθρόνα τώρα, ποπ κορν και παρατήρηση :p
.....................
πάρε νια ιδέα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64989

vasilis 1988
18-01-14, 00:26
Ευχαριστώ! Έβαλα μια ανουμπια και 2 βαλισνέριες στα σύνορα και στην επιφάνεια κάτι σαν νουφαρανα και άλλες 2

Αντζι
18-01-14, 00:39
Τα φυτα επιφανειας που εβαλες νομιζω πως δεν ταιριαζουν σε βιοτοπο αφρικης και να πω και την αληθεια δεν μου αρεσουν εμενα προσωπικα και οπτικα

nazgul
18-01-14, 08:27
Αντε να τα χαιρεσαι! Καλα ξεκολληματα απο τα τζαμια τωρα!

Κλεόβουλος
18-01-14, 09:35
Καλώς τα δέχτηκες!
Βλέπω μπόλιασες και με άλγες? :p
Τα φυτα επιφανειας που εβαλες νομιζω πως δεν ταιριαζουν σε βιοτοπο αφρικης και να πω και την αληθεια δεν μου αρεσουν εμενα προσωπικα και οπτικα
:) τα επιφανείας (Pistia stratiotes)που έβαλε είναι τα μόνα απ' τα υπόλοιπα, που υπάρχουν και στη λίμνη.

vasilis 1988
18-01-14, 09:57
Καλώς τα δέχτηκες!

:) τα επιφανείας (Pistia stratiotes)που έβαλε είναι τα μόνα απ' τα υπόλοιπα, που υπάρχουν και στη λίμνη.
Καλημέρα . Οπότε να τα αφήσω τα επιφάνειας. Κ. Κλεοβουλε σας αρέσει σαν ενυδρείο?άλγη μπήκε γιατί τα ψάρια ήταν μέσα στα κοχύλια αυτά.

Κλεόβουλος
18-01-14, 10:14
Μ' αρέσει και μπράβο σου γιατί προσπαθείς να δώσεις το καλύτερο στα ψαράκια σου!
Για τις άλγες δεν σε προετοιμάσαμε επειδή πολλοί τις θεωρούν φυσικό επακόλουθο στα αφρικάνικα ενυδρεία.
Εμένα δεν μ' αρέσουν αισθητικά και προτιμώ να θυσιάσω τη λεγόμενη "βιοτοπικότητα", βάζοντας αρκετά φυτά που είναι ανταγωνιστές τους και κάνα σαλιγκαράκι nerite και δεν έχω σχεδόν ποτέ άλγες.
Τα κελύφη απ' ότι βλέπω έχουν Black Beard άλγη(ΒΒΑ) και δεν θα τα έβαζα μέσα. Αν θέλεις μπορείς να προσπαθήσεις, όταν ηρεμήσουν λίγο τα ψάρια, να τα βγάλεις και (εγώ δεν θα τα ξαναέβαζα) να τα καθαρίσεις/απολυμάνεις.

vasilis 1988
18-01-14, 10:20
Αν είναι να περάσουν λίγες ημέρες και θα τα βγάλω και θα πετάξω.μου έχουν περισσέψει πάνω από 100 καινούργια. 3 ερώτησης θα κάνω.1 ο ένας αρσενικός γιατί έχει πάει στις πέτρες?2 μπορώ να τους δώσω να φάνε σήμερα?3 τα πετρόψαρα μπορώ να τα βάλω και σήμερα?

Κλεόβουλος
18-01-14, 10:30
1.Θα δείξει. Ή θα βρει τις άκρες του ή δεν θα κατορθώσει να ενταχθεί στην ιεραρχία και θα εκδιωχθεί από το κυρίαρχο (και πρέπει να απομακρυνθεί).
Πόσα multies έβαλες?
2.Άστα 1-2 μέρες νηστικά, δεν θα πάθουν τίποτα.
3.Από μετρήσεις πως είμαστε? Αν είσαι καλά βάλτα, ρίχνοντας και λίγο prime.

Αντζι
18-01-14, 12:33
Καλώς τα δέχτηκες!

Α μαλιστα...εχω συνιθησει εδω μεσα σε αλλα ενυδρεια να τα βλεπω μαλλον τοτε.Ευχαριστωωω. :)

vasilis 1988
18-01-14, 13:12
1.Θα δείξει. Ή θα βρει τις άκρες του ή δεν θα κατορθώσει να ενταχθεί στην ιεραρχία και θα εκδιωχθεί από το κυρίαρχο (και πρέπει να απομακρυνθεί).
Πόσα multies έβαλες?
2.Άστα 1-2 μέρες νηστικά, δεν θα πάθουν τίποτα.
3.Από μετρήσεις πως είμαστε? Αν είσαι καλά βάλτα, ρίχνοντας και λίγο prime.
Από μετρήσεις έχω αμμωνία 0 νερό έχω βρύσης με περίπου ph 7.8 , prime αυτός εδώ λες σωστά? Ψάρια έχω 2 αρσενικά 2 Θηλυκά και μάλλον 7 μωρά

Κλεόβουλος
18-01-14, 13:34
ναι αυτό είναι το Prime.
Κάνε και μετρήσεις για νιτρώδη-νιτρικά για να έχεις πλήρη εικόνα.

vasilis 1988
18-01-14, 22:42
ναι αυτό είναι το Prime.
Κάνε και μετρήσεις για νιτρώδη-νιτρικά για να έχεις πλήρη εικόνα.

Σήμερα μπήκαν και τα δύο πετρόψαρα.

Παναγιώτης Κ
19-01-14, 00:01
Πολύ ωραία!
Τα ornatus(αν διακρίνω καλά) είναι ζευγάρι?

vasilis 1988
19-01-14, 00:32
Πολύ ωραία!
Τα ornatus(αν διακρίνω καλά) είναι ζευγάρι?

Ναι σωστά. Δεν είναι ξέρω σίγουρα αν είναι ζευγάρι

Παναγιώτης Κ
19-01-14, 00:33
Θα φανεί...;)

vasilis 1988
19-01-14, 00:39
Θα φανεί...;)

Δεν έχω εμπειρία , ελπίζω όμως να καταλάβω (και με την βοήθεια σας)

billos95
19-01-14, 01:00
Βασίλη πολύ ωραίο το ενυδρείο χιλια μπράβο!!!

Καλορίζικα τα ψαράκια ;) (Ευχαριστώ για τα κέλυφη :D )

vasilis 1988
19-01-14, 20:43
Βασίλη πολύ ωραίο το ενυδρείο χιλια μπράβο!!!

Καλορίζικα τα ψαράκια ;) (Ευχαριστώ για τα κέλυφη :D )

Ευχαριστώ πολύ για τα ψαράκια
Θα φανεί...;)

Το μεγάλο πετρόψαρο διώχνει συνέχεια το μικρότερο και αυτό πάει στα κοχυλόψαρα και κάθεται.αυτό σημάνει ότι είναι και τα 2 αρσενικά????

Παναγιώτης Κ
19-01-14, 22:44
Το μεγάλο πετρόψαρο διώχνει συνέχεια το μικρότερο και αυτό πάει στα κοχυλόψαρα και κάθεται.αυτό σημάνει ότι είναι και τα 2 αρσενικά????
Ίσως ναι ίσως και όχι. Θα δείξει...
Πάντως το ότι έβαλες 2 δεν σημαίνει ότι θα βγουν και ζευγάρι. Μπορεί να είναι 2 αρσενικά, μπορεί 2 θηλυκά, ή μπορεί 1 και 1 αλλά να μην ζευγαρώνουν. Γι'αυτό βάζουμε πολλά, ώστε να καταλλήξουμε με ζευγάρι.

vasilis 1988
20-01-14, 21:54

Λίγες ακόμα φωτογραφίες από το ενυδρείο μου στην μια φαίνεται και το πετρόψαρο που κάθεται στα κοχιλοψαρα, (και μια φωτο μου από το καμάρι μου το γαριδαδικο)

billos95
20-01-14, 22:09
Ωραίο το ενυδρειάκι!!!Και εγώ περιμένω τα φυτά και θα ακολουθήσει παρουσίαση ;)

Έχω και εγώ στα σκαριά ένα γαριδάδικο μόλις ξεμπερδέψω με το μεγάλο :D

vasilis 1988
20-01-14, 22:12
Ωραίο το ενυδρειάκι!!!Και εγώ περιμένω τα φυτά και θα ακολουθήσει παρουσίαση ;)

Έχω και εγώ στα σκαριά ένα γαριδάδικο μόλις ξεμπερδέψω με το μεγάλο :D

Ευχαριστώ!άντε Καλές γέννες να έχουμε!!!πιστεύω μου το χαλάει λίγο το μπλε πίσω,θα το ήθελα μαύρο αλλά δυστυχώς είναι βαμμένο

billos95
20-01-14, 22:24
Καλές γέννες φίλε ;)

Μην φοβάσαι πάρε μια ξύστρα και θα φύγει αν είναι πλαστικό χρώμα...με μαύρο θα δείξει πολύ.

Παναγιώτης Κ
20-01-14, 22:24
Mια χαρά! Πολύ ωραίο!

vasilis 1988
21-01-14, 16:01
Mια χαρά! Πολύ ωραίο!

To τεστ αμμωνίας που έκανα 0 το βλέπεται και εσείς?

Παναγιώτης Κ
21-01-14, 16:08
To τεστ αμμωνίας που έκανα 0 το βλέπεται και εσείς?
Ω ναι!:D

exelix
21-01-14, 16:17
Καλύτερα βέβαια να τσεκάρεις με τα χρώματα του γλυκού και όχι του θαλασσινού.

vasilis 1988
21-01-14, 16:37

Ωχ ναι σωστά

Τάκης
21-01-14, 16:53
Αυτή είναι παρατηρητικότητα,
κανένας μας δεν το πρόσεξε,
προφανώς όσοι δουλεύουμε με API πήγε το μάτι μας μόνο στο χρώμα του δοκιμαστικού σωλήνα, έχουμε μάθει τα χρώματα απ'έξω

vasilis 1988
21-01-14, 17:00
Αυτή είναι παρατηρητικότητα,
κανένας μας δεν το πρόσεξε,
προφανώς όσοι δουλεύουμε με API πήγε το μάτι μας μόνο στο χρώμα του δοκιμαστικού σωλήνα, έχουμε μάθει τα χρώματα απ'έξω
Ακομα και έτσι κομπλέ είμαι σωστά?

Τάκης
21-01-14, 17:01
Ακομα και έτσι κομπλέ είμαι σωστά?
Από αμμωνία μια χαρά είσαι

vasilis 1988
21-01-14, 23:45
Από αμμωνία μια χαρά είσαι

Από τα τεστ αυτά είμαι μια χαρά. Λόγο δυσκολίας στα οικονομικά δεν έχω πάρει τεστ ph gh kh, πιστεύω να μην το πληρώσω. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα αγοράσω . Ρε παιδιά από περιέργεια έκανα τεστ αμμωνίας με αντί για νερό έβαλα καθαρή αμμωνία και το τεστ βγήκε κίτρινο πως γίνεται αυτό?
Από τα τεστ αυτά είμαι μια χαρά. Λόγο δυσκολίας στα οικονομικά δεν έχω πάρει τεστ ph gh kh, πιστεύω να μην το πληρώσω. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα αγοράσω . Ρε παιδιά από περιέργεια έκανα τεστ αμμωνίας με αντί για νερό έβαλα καθαρή αμμωνία και το τεστ βγήκε κίτρινο πως γίνεται αυτό?
Ρε παιδιά από περιέργεια έκανα τεστ αμμωνίας και αντί για νερό έβαλα καθαρή αμμωνία και το τεστ βγήκε κίτρινο πως γίνεται αυτό

Τάκης
21-01-14, 23:58

Ρε παιδιά από περιέργεια έκανα τεστ αμμωνίας και αντί για νερό έβαλα καθαρή αμμωνία και το τεστ βγήκε κίτρινο πως γίνεται αυτό
Ωπα, κάτσε, έχεις πρόβλημα τότε, τα τεστ σου έχουν πρόβλημα αν είναι έτσι, μήπως είναι ληγμένα ? κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να το ψάξεις

vasilis 1988
22-01-14, 00:07
Ωπα, κάτσε, έχεις πρόβλημα τότε, τα τεστ σου έχουν πρόβλημα αν είναι έτσι, μήπως είναι ληγμένα ? κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να το ψάξεις

Για δείτε

Τάκης
22-01-14, 00:43
Για δείτε
Δεν έχουν λήξει, μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά ? 5 ml νερό, 8 σταγόνες από το υγρό bottle 1, μετά 8 σταγόνες από το υγρο bottle 2 , ανακατεύεις το δοκιμαστικό και περιμένεις 5 λεπτά και μετράς.Το έκανες έτσι ?
Εγω κουνάω τα μπουκαλάκια λίγο πριν βάλω τις σταγόνες.

Παναγιώτης Κ
22-01-14, 00:44
Για δείτε
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου τεστ υγρά της ΑΡΙ, αλλά απο άλλες εταιρίες που χρησιμοποιώ, πάντα ακόμα και το τεστ να λήγει σε 5 χρόνια, αν το ανοίξεις θα κρατήσει περίπου 1 χρόνο λόγω αλοίωσης. Εσύ πόσο καιρό το έχεις ανοιχτό?

vasilis 1988
22-01-14, 00:46
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου τεστ υγρά της ΑΡΙ, αλλά απο άλλες εταιρίες που χρησιμοποιώ, πάντα ακόμα και το τεστ να λήγει σε 5 χρόνια, αν το ανοίξεις θα κρατήσει περίπου 1 χρόνο λόγω αλοίωσης. Εσύ πόσο καιρό το έχεις ανοιχτό?
Σήμερα το πήρα

Παναγιώτης Κ
22-01-14, 00:48
Σήμερα το πήρα
Μήπως κάτι κάνεις λάθος?
Έριξες καθαρή αμμωνία?
Διάλυσε σε ένα ποτήρι νερό και λίγη αμμωνία και μέτρα να δεις.
Αν πάλι δεν βγάλει τότε έχουν πρόβλημα.

vasilis 1988
22-01-14, 13:25
Παιδιά βοήθεια κάτι δεν πάει καλά με το ενυδρείο μου :(

Τάκης
22-01-14, 13:34
Παιδιά βοήθεια κάτι δεν πάει καλά με το ενυδρείο μου :(
Τελικά έχεις αμμωνία και δεν έχεις νιτρικά, αυτό δείχνει πως είναι άστρωτο, τι έκανες πριν και σου έδειχνε αμμωνία 0 ; έκανες τεστ τώρα με άλλα τεστ ή κάτι έκανες λάθος ;
Για τα νιτρικά έκανες σωστά το τεστ ; Το bottle 2 θέλει ΠΟΛΥ καλό κούνημα για μισό λεπτό τουλάχιστον, αν δεν το κουνήσεις καλά το τεστ δεν λειτουργεί

vasilis 1988
22-01-14, 13:38
Τελικά έχεις αμμωνία και δεν έχεις νιτρικά, αυτό δείχνει πως είναι άστρωτο, τι έκανες πριν και σου έδειχνε αμμωνία 0 ; έκανες τεστ τώρα με άλλα τεστ ή κάτι έκανες λάθος ;
Για τα νιτρικά έκανες σωστά το τεστ ; Το bottle 2 θέλει ΠΟΛΥ καλό κούνημα για μισό λεπτό τουλάχιστον, αν δεν το κουνήσεις καλά το τεστ δεν λειτουργεί το είχα κάνει λάθος. Τα νιτρικά 0 είναι η 5?φαίνεται πως τα siporax που πήρα από στρωμένο δεν έπιασαν. Τι κάνω τώρα?.(Έκανα αλλαγή νερού 50% και έριξα διπλή δόση prime. Το να κάνω ?

Τάκης
22-01-14, 13:45
το είχα κάνει λάθος. Τα νιτρικά 0 είναι η 5?φαίνεται πως τα siporax που πήρα από στρωμένο δεν έπιασαν. Τι κάνω τώρα?.(Έκανα αλλαγή νερού 50% και έριξα διπλή δόση prime. Το να κάνω ?
5 δεν είναι σίγουρα αλλά ίσως και όχι 0, κάπου ενδιάμεσα. Αν μπορείς να βρεις μπόλι ξαναβάλε αλλά μέχρι τότε, μετράς τακτικά, τακτικές αλλαγές νερού και prime

exelix
22-01-14, 13:57
Μπορεί και να έπιασε, απλά να μην είναι ακόμα έτοιμο να δεχτεί την ποσότητα τροφής που πέφτει. Σωστές κινήσεις έκανες και καλά κάνεις και ζητάς μπόλι για ασφάλεια. Παρατήρησέ το στενά αυτές τις μέρες και κόψε τάισμα.

vasilis 1988
22-01-14, 14:02
Μπορεί και να έπιασε, απλά να μην είναι ακόμα έτοιμο να δεχτεί την ποσότητα τροφής που πέφτει. Σωστές κινήσεις έκανες και καλά κάνεις και ζητάς μπόλι για ασφάλεια. Παρατήρησέ το στενά αυτές τις μέρες και κόψε τάισμα.

Έχω στεναχωρηθει πάρα πολύ για το έκανα με πολύ κέφι το ενυδρείο και ήθελα να δώσω τις καλύτερες συνθήκες για τα ψαράκια που κάποια άτομα εμπιστευτη καν

Παναγιώτης Κ
22-01-14, 14:13
Μην αγχώνεσαι.
Κάνε μια αλαλγή νερού στο σύστημα σου, και βάλε σχεδόν διπλή δόση prime για αρχή. Θα βοηθήσει. Βρές μπόλι όπως σου είπαν, και κόψε τα πολλά ταίσματα.
Αν δεν μπορείς να βρεις άμεσα, προμηθεύσου ένα μπουκαλάκι βακτήρια του εμπορίου και ξεκίνα να δοσολογείς.

vasilis 1988
22-01-14, 14:22
Μην αγχώνεσαι.
Κάνε μια αλαλγή νερού στο σύστημα σου, και βάλε σχεδόν διπλή δόση prime για αρχή. Θα βοηθήσει. Βρές μπόλι όπως σου είπαν, και κόψε τα πολλά ταίσματα.
Αν δεν μπορείς να βρεις άμεσα, προμηθεύσου ένα μπουκαλάκι βακτήρια του εμπορίου και ξεκίνα να δοσολογείς.

Έβαλα αγγελία για μπόλι . Εκτός από το να πάρω siporax από άλλο ενυδρείο πρέπει να πάρω και τίποτα άλλο. Να το φίλτρο μου τώρα.

billos95
22-01-14, 14:27
Βασίλη μην ανχόνεσαι...κάνε συχνές αλλαγές και κόψε το τάισμα που είπαν τα παιδιά.Τα ψαράκια δεν θα πάθουν κάτι.

Στην θέση σου θα πήγαινα να πάρω ένα μπουκαλάκι βακτήρια μέχρι να βρείς να μπολιάσεις.

Αν κάνεις σωστά τα βήματα που είπαν τα παιδιά τα ψαράκια δεν θα πάθουν τίποτα ;)

vasilis 1988
22-01-14, 14:33
Βασίλη μην ανχόνεσαι...κάνε συχνές αλλαγές και κόψε το τάισμα που είπαν τα παιδιά.Τα ψαράκια δεν θα πάθουν κάτι.

Στην θέση σου θα πήγαινα να πάρω ένα μπουκαλάκι βακτήρια μέχρι να βρείς να μπολιάσεις.

Αν κάνεις σωστά τα βήματα που είπαν τα παιδιά τα ψαράκια δεν θα πάθουν τίποτα ;)
Έριξα τα γνωστά βακτήρια της sera

Τάκης
22-01-14, 14:34
Έβαλα αγγελία για μπόλι . Εκτός από το να πάρω siporax από άλλο ενυδρείο πρέπει να πάρω και τίποτα άλλο. Να το φίλτρο μου τώρα.
Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις μόνο "Siporax", οποιδήποτε βιολογικό υλικό και να πάρεις την ίδια δουλειά θα κάνει (Siporax, substrat, ελαφρόπετρα ή ακόμα και σφουγγάρι)

vasilis 1988
22-01-14, 15:25
σε κανονικές συνθήκες πόσο τροφή πρέπει να ρίχνω ??? 1 flakes ανά ψάρι περίπου? η λίγα flakes να τα θρυμματίζω?

billos95
22-01-14, 15:31
Εγώ τα julies μου έχω δει ότι τρώνε αρκετά.Τα multies όχι τόσο πολύ.

Γενικά ταϊζω γενεόδωρα απο τις διαφορετικές τροφές.Τα julies υπολόγισε ότι μου τρώνε γύρω στα 6-7 μπορεί και παραπάνω flakes μεσαίου προς μικρού μεγέθους.

Βέβαια έχω και τεράστιο φίλτρο αλλά κάνω και συχνές αλλαγές νερού.

Παναγιώτης Κ
22-01-14, 16:08
σε κανονικές συνθήκες πόσο τροφή πρέπει να ρίχνω ??? 1 flakes ανά ψάρι περίπου? η λίγα flakes να τα θρυμματίζω?
Να φάνε όλα απο λίγο και να μην περισέψει τίποτα εντός 2 λεπτών.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.;)

vasilis 1988
22-01-14, 17:39
Να ευχαριστήσω το (yiobi) που μου έδωσε μπόλι απο το ενυδρείο του!!! λοιπόν πήρα απο τον yiobi ενα μπλέ σφουγγάρι απο το ενυδρείο του καθώς και (βρώμικο)νερο απο το φίλτρο του, έστυψα το σφουγγάρι μεσα στο ενυδρείο μου έριξα και αρκετό απο το βρώμικο νερο μεσα και στην συνέχεια έκοψα το σφουγγάρι που μου έδωσε και το έβαλα μεσα στο φίλτρο μου. ένα κομμάτι το έβαλα κάτω απο το μπλέ το δικό μου και ένα κομμάτι το έβαλα κάτω απο την αντλία φαίνεται στην φωτογραφία. καλα τα έκανα?????

Τάκης
22-01-14, 17:48
Να ευχαριστήσω το (yiobi) που μου έδωσε μπόλι απο το ενυδρείο του!!! λοιπόν πήρα απο τον yiobi ενα μπλέ σφουγγάρι απο το ενυδρείο του καθώς και (βρώμικο)νερο απο το φίλτρο του, έστυψα το σφουγγάρι μεσα στο ενυδρείο μου έριξα και αρκετό απο το βρώμικο νερο μεσα και στην συνέχεια έκοψα το σφουγγάρι που μου έδωσε και το έβαλα μεσα στο φίλτρο μου. ένα κομμάτι το έβαλα κάτω απο το μπλέ το δικό μου και ένα κομμάτι το έβαλα κάτω απο την αντλία φαίνεται στην φωτογραφία. καλα τα έκανα?????
Αφού το έβαλες μέσα στο φίλτρο μια χαρά θα είναι, ας περιμένουμε τώρα να δούμε πόσο γρήγορα θα πιάσει, θέλει το χρόνο του, από 1 ημέρα έως μία εβδομάδα, μπορεί και ποτέ, υπομονή, μη περιμένεις αύριο να σου έχει ρήξει την αμμωνία, εσύ συνεχίζεις κανονικά τους τακτικούς ελέγχους , αλλαγές αν χρειαστεί και prime, και ελάττωσε ή κόψε για λίγο το ταισμα, όπως σου είπαν και παραπάνω

vasilis 1988
22-01-14, 18:03
Αφού το έβαλες μέσα στο φίλτρο μια χαρά θα είναι, ας περιμένουμε τώρα να δούμε πόσο γρήγορα θα πιάσει, θέλει το χρόνο του, από 1 ημέρα έως μία εβδομάδα, μπορεί και ποτέ, υπομονή, μη περιμένεις αύριο να σου έχει ρήξει την αμμωνία, εσύ συνεχίζεις κανονικά τους τακτικούς ελέγχους , αλλαγές αν χρειαστεί και prime, και ελάττωσε ή κόψε για λίγο το ταισμα, όπως σου είπαν και παραπάνω

........

Αντζι
22-01-14, 18:15
Θα ξεθολωσει δεν ειναι τιποτα αυτο μην φοβασαι

vasilis 1988
22-01-14, 19:02
να κάνω πάλι μέτρηση αμμωνίας η θα φάω όλα τα τεστ γρήγορα?? τώρα που εχω πρόβλημα κάθε πότε να κάνω τεστ?

Τάκης
22-01-14, 21:09
να κάνω πάλι μέτρηση αμμωνίας η θα φάω όλα τα τεστ γρήγορα?? τώρα που εχω πρόβλημα κάθε πότε να κάνω τεστ?
Βρε μη βιάζεσαι,
μετά από 24 ωρες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,
υπομονή φίλε μου,
δεν είναι "εβρασε η κατσαρόλα, βάζουμε τα μακαρόνια, έτοιμη η μακαρονάδα"

vasilis 1988
22-01-14, 22:24
Βρε μη βιάζεσαι,
μετά από 24 ωρες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,
υπομονή φίλε μου,
δεν είναι "εβρασε η κατσαρόλα, βάζουμε τα μακαρόνια, έτοιμη η μακαρονάδα"
Ok!αυτή η βρώμα έχει κάτσει κάτω στον βυθό και στα κοχύλια πειράζει?

Τάκης
22-01-14, 22:37
Ok!αυτή η βρώμα έχει κάτσει κάτω στον βυθό και στα κοχύλια πειράζει?
Οχι, και να μη την πειράξεις

Παναγιώτης Κ
22-01-14, 23:58
Η μούργκα θα κάτσει κάτω εντός ολίγων ωρών.
Πιστεύω έκανες καλή δουλειά με το μπόλι.

vasilis 1988
23-01-14, 00:35
Η μούργκα θα κάτσει κάτω εντός ολίγων ωρών.
Πιστεύω έκανες καλή δουλειά με το μπόλι.

μακάρι!!γιατί το λες ότι έκανα καλή δουλειά???

yiobi
23-01-14, 10:25

(ψώνιο mode on) γιατί είναι γουρλής αυτός που σου την έδωσε! (ψώνιο mode off)

:D:D:D

Παναγιώτης Κ
23-01-14, 10:58
Γιατί ενίσχυσες τη βιολογία σου.
ΑΝ δεις ότι έχεις κατακαθούμενη μούργα στον πάτο του ενυδρείου για καιρό και δεν φεύγει, πάρε ένα κυκλοφοριτάκι και βάλτο να βαράει για λίγες μέρες προς τον πάτω να σηκωθεί να πάει στο φίλτρο σιγά σιγά.

vasilis 1988
23-01-14, 12:01
Γιατί ενίσχυσες τη βιολογία σου.
ΑΝ δεις ότι έχεις κατακαθούμενη μούργα στον πάτο του ενυδρείου για καιρό και δεν φεύγει, πάρε ένα κυκλοφοριτάκι και βάλτο να βαράει για λίγες μέρες προς τον πάτω να σηκωθεί να πάει στο φίλτρο σιγά σιγά.

Τωρα να κάνω τεστ αμμωνίας η είναι νωρίς?υπάρχει περίπτωση να έπιασε σε μια μέρα και να έχει πάει η αμμωνία ο?

Κλεόβουλος
23-01-14, 12:10
Να κάνεις. Ήδη πρέπει να έχει φανεί η διαφορά.

vasilis 1988
23-01-14, 12:29
Να κάνεις. Ήδη πρέπει να έχει φανεί η διαφορά.

................... ........

vasilis 1988
23-01-14, 12:53
................... ........

Μάλλον δεν έπιασε θα κάνω πάλι αλλαγή νερού....να περιμένω λίγες ημέρες να δω μήπως πιάσει η να ζητήσω πάλι μπολι?

Κλεόβουλος
23-01-14, 12:57
Περίμενε χωρίς να ταΐζεις.
Τα ψάρια πως συμπεριφέρονται?

vasilis 1988
23-01-14, 13:01
Τα ψάρια πως συμπεριφέρονται?

τα ψάρια τα βλέπω καλα δραστήρια!

vasilis 1988
23-01-14, 19:10
Βλέπω τα νιτρικά μου λίγο ανεβασμένα. Πιστεύω πως κάτι γίνεται. Εσείς τι λέτε?

Κλεόβουλος
23-01-14, 20:00
συνέχισε καθημερινά και τις μετρήσεις για να βλέπεις πως πάει

vasilis 1988
23-01-14, 20:15
συνέχισε καθημερινά και τις μετρήσεις για να βλέπεις πως πάει

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως έκανα μέτρηση στο νερό της βρύσης και δείχνει αμμωνία

Κλεόβουλος
23-01-14, 20:41
Βρε Βασίλη μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά με τα τεστ
και βασανίζεσαι άδικα?
Για φώναξε κάνα γείτονα που ξέρει να κάνει μια επαλήθευση ;)

alphonse
23-01-14, 21:22
Ριξε μια ματια μην εχουν ληξει

Τάκης
23-01-14, 21:57
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως έκανα μέτρηση στο νερό της βρύσης και δείχνει αμμωνία
αγόρασε ενα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο και μέτρα το να δεις τι δείχνει ή για ακόμα πιο σίγουρα water for ijections από το φαρμακείο, αυτό που είναι σκέτο και γραφει H2O , όχι φυσιολογικό νερό ή νερό από Α/Ο αν μπορείς να βρεις

vasilis 1988
23-01-14, 22:18
αγόρασε ενα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο και μέτρα το να δεις τι δείχνει ή για ακόμα πιο σίγουρα water for ijections από το φαρμακείο, αυτό που είναι σκέτο και γραφει H2O , όχι φυσιολογικό νερό ή νερό από Α/Ο αν μπορείς να βρεις
να και μια μέτρηση με εμφιαλωμένο νερό

Τάκης
23-01-14, 22:28
να και μια μέτρηση με εμφιαλωμένο νερό
Με αυτά που μας δείχνεις σημαίνει πως το νερό της βρύσης σου είναι λίγο χάλια, μηπως πρέπει να το ψάξεις ? είναι θέμα υγείας πλέον

vasilis 1988
23-01-14, 22:30
Με αυτά που μας δείχνεις σημαίνει πως το νερό της βρύσης σου είναι λίγο χάλια, μηπως πρέπει να το ψάξεις ? είναι θέμα υγείας πλέον υπάρχει περίπτωση το νερό της βρύσης να εχει αμωννία???

Τάκης
23-01-14, 22:38
υπάρχει περίπτωση το νερό της βρύσης να εχει αμωννία???
Ολα είναι πιθανά, πρέπει να το ελέγξεις, στη χειρότερη να το πας σε χημείο για έλεγχο

vasilis 1988
23-01-14, 22:44
Ολα είναι πιθανά, πρέπει να το ελέγξεις, στη χειρότερη να το πας σε χημείο για έλεγχο
θα ψάξω να βρω κάποιον πιο έμπυρο χομπίστα απο ραφήνα να μου πει και αυτός την γνώμη του

Τάκης
23-01-14, 23:28
θα ψάξω να βρω κάποιον πιο έμπυρο χομπίστα απο ραφήνα να μου πει και αυτός την γνώμη του
Πολυ φοβάμαι πως Χημείο πρέπει να βρείς, από το νερό αυτό πίνεις, δεν είναι αστείο

vasilis 1988
23-01-14, 23:29
ένα ψαράκι μου σκάβει συνέχεια εχει ανοίξει μια γούρνα και ρίχνει και άμμο πάνω σε κάποια κοχύλια

vasilis 1988
23-01-14, 23:31
ένα ψαράκι μου σκάβει συνέχεια εχει ανοίξει μια γούρνα και ρίχνει και άμμο πάνω σε κάποια κοχύλια ....

Παναγιώτης Κ
24-01-14, 08:59
Φυσιολογική συμπεριφορά.
Θα στο κάνουν εργοτάξιο να ξέρεις.

vasilis 1988
24-01-14, 12:03
καλημέρα! με οτι νερό και να κάνω μέτρηση (ενυδρείου βρύσης εμφιαλωμένο)μου βγαίνει πάντα λαχανί. Αν το συγκρίνω με το χαρτάκι του γλυκού νερού βγαίνει 0.25 αν το συγκρίνω με το χαρτάκι του αλμυρού νερού βγαίνει 0!! μήπως εχει γίνει κάποιο λάθος στις χρωματικές ενδείξεις στα χαρτάκια?

Τάκης
24-01-14, 12:32
εδώ που είπες πως είναι εμφιαλομένο είναι κίτρινο (0) δεν είναι λαχανί (0,25)

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=61928&d=1390508306

vasilis 1988
24-01-14, 20:07
ησυχία δεν εχω!!!!:smt075 αν και παιδεύτηκα ξέβαψε την μπλε μπογιά και έβαλα μαύρο χαρτόνι. Πώς το βλέπεται καλύτερο?

Αντζι
24-01-14, 20:47
Εγω το προτιμω ετσι ναι.

Παναγιώτης Κ
24-01-14, 21:45
Κατα πολύ καλύτερο!!!

vasilis 1988
25-01-14, 19:12
Νομίζω πως Είμαι επιτέλους κίτρινος :D :D :D

billos95
25-01-14, 19:45
Ωραίος Βασίλη!!!

Άλλαξε τελείως το ενυδρείο (προς το καλύτερο) με την μαύρη μπορία ;)

Ακόμα δεν είδες τίποτα απο σκάψιμο!!!!!!! :D

Παναγιώτης Κ
25-01-14, 21:36
Πήραν μπρος τα βακτήρια.

vasilis 1988
25-01-14, 22:42
Πήραν μπρος τα βακτήρια.
Κίτρινο δεν είναι?η τσάμπα χαίρομαι?

Παναγιώτης Κ
25-01-14, 23:28
Κίτρινο δεν είναι?η τσάμπα χαίρομαι?
Αχρωματοψία έχεις;:D
Καρακίτρινο είναι.:D
Συνεχίζεις κανονικά ότι έκανες και αρχίζεις να ταίζεις λίιγο παραπάνω να συνηθήσει η βιολογία.;)

vasilis 1988
26-01-14, 20:29
το καπάκι απο το ενυδρείο που εχω είναι σπασμένο σε πολλά σημεία και γενικά με δυσκολεύει. μπορώ να το βγάλω και να βάλω κάτι σαν το παρακάτω???

https://www.google.gr/search?q=%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B 9%CE%BA%CE%BF+%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5 %CE%AF%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wVLlUv_xLuWu0QXKloC4CQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1241&bih=606#facrc=_&imgdii=_&imgrc=rc6t6ZYfuO4v1M%253A%3BOQAXlUQbwKWrKM%3Bhttp% 253A%252F%252Fopenreef.gr%252Fphpbb2%252Fdownload% 252Ffile.php%25253Fid%25253D12940%252526t%25253D1% 3Bhttp%253A%252F%252Fopenreef.gr%252Fphpbb2%252Fvi ewtopic.php%253Ff%253D6%2526t%253D5170%2526start%2 53D0%3B400%3B225

billos95
26-01-14, 21:17
Θα έχεις θέμα με την εξάτμιση του νερού μετά όμως...και εγώ το ενυδρείο που αγόρασα ήταν με κρεμμαστό φωτιστηκό της GLO αλλά εξατμιζόταν πολύ γρήγορα το νερό.

Την λύση έδωσε diy ξύλινο καπάκι ;)

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77062

nazgul
26-01-14, 22:57
Η εξατμιση θα υπαρχε ετσι κι αλλιως, αν υποθεσω οτι θα βαλεις ανεμιστηρακια, αλλα στο ανοιχτο σιγουρα ειναι μεγαλυτερη. Αν δεν σε ενοχλει αυτο, μια χαρα ειναι overtank φωτιστικο, αρκει να μην εχεις γατες :D

Εμενα δεν μου κανει και καμια διαφορα, παντως, με 3 ενυδρεια που εχω και το ενα ειναι ανοιχτο, συμπληρωνω σε ολα σχεδον καθε μερα το καλοκαιρι, απλα στο ανοιχτο λιγο παραπανω.

Παναγιώτης Κ
27-01-14, 00:22
Πάντως, αν δεν σε πειράζει η εξάτμιση, μπορείς άνετα να πας σε τέτοιου είδους φωτιστικό.
ίσα ίσα που καλύτερα είναι οι υδρατμοί να μην υγροποιούνται και να επιστρέφουν μέσα, αλλά να φεύγουν.
Σε τέτοια φωτιστικά, εκτός απο κάτι DIY που μπορείς να κάνεις, τα πιο φτηνά απο την ελληνική αγορά μπορείς να βρεις τα εξής:
Σε τ8 με μια λάμπα (http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos/fotistiko-hailea-yz-750-1x30w-t8-90-cm-detail?Itemid=0)

Σε τ5 με 1 λάμπα (http://www.petsupermarket.gr/3126/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/glo-t5-ho-linear-lighting-system-1x-39watts%E2%80%9A-%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%82:-91cm.html)

Και σε τ5 με 2 λάμπες:
1 (http://www.petsupermarket.gr/3129/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/glo-t5-ho-linear-lighting-system-2x-39watts%E2%80%9A-%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%82:-91cm.html), 2 (http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos/fotistiko-hailea-2t5ho-900-2x39w-detail?Itemid=0), 3 (http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos/fotistiko-hailea-t5-2x39w-100-cm-detail?Itemid=0).

Ειδάλως κοιτάς απο εξωτερικό.

vasilis 1988
06-02-14, 13:56
αλλαγή διακόσμησης.. έβγαλα τις vallisneria γιατι ένιωθα πως έκοβαν το ενυδρείο στην μέση και στην θέση τους έβαλα μερικά κοχύλια ακόμα και στην μερια των μούλτις έβαλα μια ανούμια! πως σας φαίνεται ??

Κλεόβουλος
06-02-14, 14:10
Εντάξει είναι. (φαντάζομαι δεν φύτεψες στην άμμο τις ανούμπιες)
Τα ψαράκια πως τα πάνε μεταξύ τους?

vasilis 1988
06-02-14, 14:20
Εντάξει είναι. (φαντάζομαι δεν φύτεψες στην άμμο τις ανούμπιες)
Τα ψαράκια πως τα πάνε μεταξύ τους?
οχι τις έδεσα στις πέτρες. καλά τα πάνε εκτός του ενός πετρόψαρου που το διώχνει το άλλο πετροψαρο και το διώχνουν και τα μουλτις και κάθετα στο φίλτρο το καημένο

Κλεόβουλος
06-02-14, 19:44
καλά τα πάνε εκτός του ενός πετρόψαρου που το διώχνει το άλλο πετροψαρο και το διώχνουν και τα μουλτις και κάθετα στο φίλτρο το καημένο
Να το παρακολουθείς γιατί υπάρχει η περίπτωση να έχεις 2 αρσενικά (ή δύστροπη θηλυκιά :)). Στα julies έχω δει ζευγάρια που αργούν να τα βρουν ή μετά από καιρό να χωρίζουν για ένα διάστημα και να απομακρύνονται. Ελπίζω να είσαι τυχερός.

vasilis 1988
06-02-14, 21:03
Να το παρακολουθείς γιατί υπάρχει η περίπτωση να έχεις 2 αρσενικά (ή δύστροπη θηλυκιά :)). Στα julies έχω δει ζευγάρια που αργούν να τα βρουν ή μετά από καιρό να χωρίζουν για ένα διάστημα και να απομακρύνονται. Ελπίζω να είσαι τυχερός.
Θα το δω αν συνεχιστεί πρέπει να το χαρίσω κάπου είναι το ανταλλάξω με θηλυκό
σε 6 ημέρες εχω άδεια και θα φύγω για 10 ημέρες! υπάρχει ταιστρα που να μπαίνει στο ενυδρείο καρφουρ??
σε 6 ημέρες εχω άδεια και θα φύγω για 10 ημέρες! υπάρχει ταιστρα που να μπαίνει στο ενυδρείο καρφουρ??

nazgul
06-02-14, 21:33
Oι περισσοτερες ταϊστρες προσαρμοζονται σε πολλους τυπους ενυδρειων. Εχει καποιο ανοιγμα στο καπακι το συγκεκριμενο? Το καλυτερο ειναι να πας να δεις απο κοντα καποιες ταϊστρες, παντως.

vasilis 1988
07-02-14, 06:41
Αυτές οι γαρίδες μπάρω να τις βρω κάπου?
http://www.flickr.com/photos/fishwhisperer/3821110158/

Κλεόβουλος
07-02-14, 08:37
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις τις συγκεκριμμένες Macrobrachium sp. αλλά όχι αδύνατο :)
Αυτός βρήκε
7AhAOVdKDJc

vasilis 1988
07-02-14, 14:11
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις τις συγκεκριμμένες Macrobrachium sp. αλλά όχι αδύνατο :)
Αυτός βρήκε
7AhAOVdKDJcγια να λες εσυ ο αρχηγός της Τανγκανίκα δύσκολο άστο καλύτερα!!!

vasilis 1988
07-02-14, 14:17
σας αρέσει η μπάλα άλγης στις πέτρες ??θα είναι καλύτερα να την βάλω κάπου αλλού ?? η να την βγάλω εντελώς ?

Κλεόβουλος
07-02-14, 14:24
Εμένα δεν μ' ενοχλεί αλλά (θα σου πουν κι οι φυτεμένοι περισσότερα) φοβάμαι ότι θα γεμίσεις cladophora άλγη.

vasilis 1988
07-02-14, 14:28
Εμένα δεν μ' ενοχλεί αλλά (θα σου πουν κι οι φυτεμένοι περισσότερα) φοβάμαι ότι θα γεμίσεις cladophora άλγη.
θα αναμένω απάντηση απο τους φυτεμένους!! πάντως εδω και 3 μήνες την είχα σε γαριδάδικο με 10 ωρες φωτισμό, στο ενυδρείο αυτο εχω 6 ώρες ανοικτό το φως

billos95
07-02-14, 14:55
Αντέχει στο νερό των κιχλίδων η moss ball? :confused:

vasilis 1988
07-02-14, 15:08
Αντέχει στο νερό των κιχλίδων η moss ball? :confused:

δεν είναι Moss ειναι cladophora

billos95
07-02-14, 15:24
Ααα τέλος πάντων αντέχει σίγουρα ή θα σου χαλάσει?

vasilis 1988
07-02-14, 15:29
Ααα τέλος πάντων αντέχει σίγουρα ή θα σου χαλάσει?

δεν ξέρω. πάντως τα ψαράκια τα εχω με νερό βρύσης μόνο δεν προσθέτω κάτι άλλο..

vasilis 1988
07-02-14, 21:05
σήμερα πήρα την τροφή αυτή για τα ψαράκια μου. ειναι καλή ?

nazgul
08-02-14, 00:07
Xωραει στο στομα των multies? Σιγουρα πρεπει να φροντισεις να εχεις και μικροσκοπικες τροφες για τα μωρα.

vasilis 1988
08-02-14, 00:23
Xωραει στο στομα των multies? Σιγουρα πρεπει να φροντισεις να εχεις και μικροσκοπικες τροφες για τα μωρα.

μακάρι να κάνουν μωράκι και θα πάρω αμέσως οτι χρειαστεί:)

nazgul
08-02-14, 00:32
Kαλυτερα να εισαι προετοιμασμενος. Μπορει να βρισκονται στο ενυδρειο μερες πριν τα δεις και δεν πρεπει να μεινουν νηστικα ;)

vasilis 1988
08-02-14, 00:35
Kαλυτερα να εισαι προετοιμασμενος. Μπορει να βρισκονται στο ενυδρειο μερες πριν τα δεις και δεν πρεπει να μεινουν νηστικα ;)
τώρα δεν εχω ακριβός χαρέμι , εχω 1 αρσενικό κυρίαρχο 1 ακομα αρσενικό 2 θηλυκά και 5 μικρούλια ! λες να μην δω εύκολα γέννα ??

nazgul
08-02-14, 00:37
Γιατι να μη δεις?

vasilis 1988
08-02-14, 00:44
Γιατι να μη δεις?
επειδή εχω 2 αρσενικά και 2 θηλυκά και οχι χαρέμι

nazgul
08-02-14, 00:48
Γιατι βρε? Νομιζεις δεν θα ζευγαρωσουν ετσι? :D
Το χαρεμι λειτουργει ως σωστη κινηση για τις περιοχες που θα διεκδικουν τα αρσενικα, με σκοπο να μην υπαρχουν πολλες αψιμαχιες, οχι για το ζευγαρωμα.

Εγω εχω 3 αρσενικα / 3 θηλυκα και τωρα καμια 50+ μικρα.

vasilis 1988
08-02-14, 23:26
Τα ψαράκια μπορώ να τα αφήσω 20 ημέρες με το ίδιο νερό?

Παναγιώτης Κ
09-02-14, 00:08
Ναι.:rolleyes:

nazgul
09-02-14, 12:57

Τι εννοεις? Να φυγεις και να μην κανεις αλλαγη?

vasilis 1988
09-02-14, 14:02
Τι εννοεις? Να φυγεις και να μην κανεις αλλαγη?

ναι γιατί πολύ πιθανό να πάρω 20 ημέρες άδεια

nazgul
09-02-14, 14:05
Με ταϊσμα (που υποθετω θα βαλεις αυτοματη ταϊστρα) και χωρις αλλαγη νερου, δυσκολα τα πραγματα. Θα ανεβουν πολυ τα νιτρικα και δεν θα εισαι εκει για να ελεγχεις που θα φτασουν. Καποια δυνατοτητα να κανει καμια αλλαγη νερου καποιος?

Παναγιώτης Κ
09-02-14, 14:09
Δεν νομίζω με 20 μέρες χωρίς αλλαγή να γίνουν τραγικά τα πράγματα.
Καλό θα είναι πάντως να πηγαίνει κάποιος που και που να το επιβλέπει να δει αν όλα πάνε καλά(απο θέμα ασφάλειας). Κατα τα άλλα δεν νομίζω να έχεις θέμα.

nazgul
09-02-14, 14:11
Αν εχει ταϊστρα που συνηθως ριχνουν αρκετη τροφη?

Τραγικο δεν ειπα πως ειναι, αλλα αν υπαρχει δυνατοτητα για καμια αλλαγη νερου ενδιαμεσα, δεν θα ηταν κακη ιδεα.

vasilis 1988
09-02-14, 14:12
Δεν νομίζω με 20 μέρες χωρίς αλλαγή να γίνουν τραγικά τα πράγματα.
Καλό θα είναι πάντως να πηγαίνει κάποιος που και που να το επιβλέπει να δει αν όλα πάνε καλά(απο θέμα ασφάλειας). Κατα τα άλλα δεν νομίζω να έχεις θέμα.

να το κοιτάνε ναι να μου κάνει αλλαγές νερου κάποιος δύσκολο!(δεν εμπιστεύομαι κιόλας γιατι δεν ξέρουν οι φίλοι μου)

nazgul
09-02-14, 14:14
να το κοιτάνε ναι να μου κάνει αλλαγές νερου κάποιος δύσκολο!(δεν εμπιστεύομαι κιόλας γιατι δεν ξέρουν οι φίλοι μου)

Δεν εχεις και αδικο...

Τουλαχιστον φροντισε να ριχνεις το ελαχιστο της τροφης που βγαζει η ταϊστρα.

Παναγιώτης Κ
09-02-14, 14:16
Τουλαχιστον φροντισε να ριχνεις το ελαχιστο της τροφης που βγαζει η ταϊστρα.
Aκριβώς. Αν δεν πέφτει πολύ φαί δεν νομίζω να έχει θέμα.
20 μέρες δεν είναι και πολλές και δεν θα γίνεται και συχνά οπότε είσαι οκ. Για μια φορά δεν τρέχει κάτι.;)

vasilis 1988
09-02-14, 14:34
Aκριβώς. Αν δεν πέφτει πολύ φαί δεν νομίζω να έχει θέμα.
20 μέρες δεν είναι και πολλές και δεν θα γίνεται και συχνά οπότε είσαι οκ. Για μια φορά δεν τρέχει κάτι.;)

1 φορά τον χρόνο και αν

vasilis 1988
11-02-14, 01:50
Μόλις είδα ένα μικρό αφρικανακι στο ενυδρείο:p

Παναγιώτης Κ
11-02-14, 10:03
Μόλις είδα ένα μικρό αφρικανακι στο ενυδρείο:p
:smt038
Έχεις να δεις ακόμα....:p

vasilis 1988
11-02-14, 10:30
:smt038
Έχεις να δεις ακόμα....:p

Πώς θα καταφέρνω να τρώνε και αυτά ?

nazgul
11-02-14, 10:38
Τριψε flakes και δεν θα εχουν προβλημα. Μεχρι και grindal τρωνε ανετα οσο ειναι μικροσκοπικα ακομα. Οσο πιο σωστη διατροφη και ποικιλια προσφερεις, τοσο καλυτερα για τα μικρα. Να τα χαιρεσαι!

vasilis 1988
11-02-14, 10:49
Τριψε flakes και δεν θα εχουν προβλημα. Μεχρι και grindal τρωνε ανετα οσο ειναι μικροσκοπικα ακομα. Οσο πιο σωστη διατροφη και ποικιλια προσφερεις, τοσο καλυτερα για τα μικρα. Να τα χαιρεσαι!

Ευχαριστώ.!καμιά φορά βλέπω τα σαλιγγάρια helena μέσα σε κοχυλια υπάρχει περίπτωση να τρώνε τα μωρά ? Από τα πετρόψαρα κινδυνεύουν?

Παναγιώτης Κ
11-02-14, 10:56
Ευχαριστώ.!καμιά φορά βλέπω τα σαλιγγάρια helena μέσα σε κοχυλια υπάρχει περίπτωση να τρώνε τα μωρά ? Από τα πετρόψαρα κινδυνεύουν?
Όχι. Πολύ δύσκολο. Σιγά μην κάτσουν να τα φάνε. Όχι πως τα σαλιγκάρια θα ενδιαφερθούν. Μην ανησυχείς. Άπαξ και έκαναν την αρχή θα γεμίσεις.;)

vasilis 1988
12-02-14, 01:10
Μια ερώτηση όχι ότι βιάζομαι απλά από περιέργεια.τα νεογέννητα μπυλτις περίπου πόσο καιρό κάνουν να μεγαλώσουν?δηλαδή να φαίνονται εύκολα χωρίς να σου βγαίνουν τα μάτια

nazgul
12-02-14, 01:19
Σε κανενα διμηνο θα φαινονται καλυτερα ;)
Αλλα σε λιγο θα ειναι τοσα πολλα, που θα πεταγεται ενα συννεφο πανω απο τα κελυφη οταν ταϊζεις.

vasilis 1988
12-02-14, 01:34
Σε κανενα διμηνο θα φαινονται καλυτερα ;)
Αλλα σε λιγο θα ειναι τοσα πολλα, που θα πεταγεται ενα συννεφο πανω απο τα κελυφη οταν ταϊζεις.

τόσα πολλά θα είναι ? εγω εχω την εντύπωση πως εχω μόνο ένα :p