PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι έχει το Ραμιρεζάκι;;;


qstavrosq
07-03-05, 23:07
Πρίν από 3 μέρες πήρα ένα ραμιρέζι. Εξ'αρχής ήταν ντοπαλό και δεν έχει φάει καθόλου. Ώρα τώρα που το παρατηρώ κάθεται στον πάτο και δεν φαίνεται να πολυθέλει να κολυμπήσει. Επίσης στην δεξιά του πλευρά είναι σαν να έχει μία θολή μεμβράνη. Οι μετρήσεις μου είναι :

Νο3 --> 10
Νο2 --> 0
Gh --> >12
Kh --> 6
pH --> 6.8
Temp. = 25 C

Το καημένο το έχω λατρέψει και δεν θέλω να το χάσω :(

Misa
08-03-05, 02:08
Τα Microgeofagus Ramirezi θέλουν πολύ μαλακό νερό.

- Ρώτησες το μαγαζί που το πήρες σε τι σκληρότητα το είχε;
- Έκανες καλή προσαρμογή;
- Έχει κάπου να κρυφτεί;
- Είναι πολύ φωτεινό το σκηνικό;

Μιχάλης

qstavrosq
08-03-05, 02:20
Του τόνισα ιδιέτερα το γεγονός της σκληρότητάς που έχω και μου είπε οτι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.Το σημαντικό λέει είναι το pH.Το ραμιρεζάκι έχει αρκετό χώρο να κρυφτεί.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει φάει τίποτα και κάθεται την περισσότερη ώρα στον βυθό χωρίς να κολυμπάει.Η προσαρμογή νομίζω έγινε όπως πρέπει(μισή ώρα στο σακουλάκι πρόσθεση σιγά σιγά νερου του ενυδρειου κλπ κλπ). Η αλήθεια είναι ότι το χαλίκι δεν είναι αρκετά σκούρο.

lasal
08-03-05, 03:27
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει φάει τίποτα και κάθεται την περισσότερη ώρα στον βυθό χωρίς να κολυμπάει.
Δοκίμασες να του δώσεις σκουλικάκι?

qstavrosq
08-03-05, 03:35
lasal δεν δοκίμασα. Έχω τις κλασικές τροφές φυλλαράκια tetra delica και μία της sera ονομαζόμενη vipagran που είναι σαν κόκοι. Αύριο θα περάσω από μαγαζι να πάρω σκουλικάκι; Πως είναι αυτό γιατι δεν έχω ξαναπάρει; Τις τιμές μου πως τις βλέπεις για το ραμιρεζάκι;

netblues
08-03-05, 08:25
Το ψαρι εχει στρεσσαριστει για καποιο λογο (μεταφορα, νεο περιβαλλον) και τραβαει ζορι. Δεν νομιζω οτι η σκληροτητα μπορει να παιξει τοσο πολυ ρολο τοσο γρηγορα..

Πιο πολυ με ανησυχει αυτη η θολη μεμβρανη που λες..
Ειναι σε ολο το σωμα?

Μακαρι να φαει το σκουληκι, αλλα δυσκολα τα πραγματα....

lasal
08-03-05, 08:25
Ζωντανό σκουλικάκι grindal worm.
Ισως δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και το παρακινήσεις να φαει.
Οι τιμές ειναι εντάξει.
Μπορείς να μας στείλεις φωτογραφία?
ΥΓ.
Μόλις διάβασα οτι έχεις πρόβλημα και με την μελανοταινία
Τα άλλα ψάρια πως είναι?
Μήπως το πρόβλημα ειναι γενικό?

qstavrosq
08-03-05, 13:27
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια αλλά δυστηχώς το ραμιρεζακι σημερα το πρωι μας αφησε... Φίλε lasal το πρόβλημα είναι μόνο με την άλλη melanotaeinia και όλα δείχνουν πως είναι FishMB και δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτά είναι τα δύσκολα του χόμπι ιδίως για τους μη έχοντες και πολύ εμπειρία...

Obelix(Reifen)
08-03-05, 13:45
Τα ram είναι γενικά ευαίσθητα ψαριά και δεν συγχωρούν λάθος οπότε αν δεν έχουμε την εμπειρία δεν τα αγοράζουμε .Το ότι τα έβαλες σε ένα ενυδρείο με 25 C σημαίνει ότι δεν έκανες και την απαιτούμενη ερευνά πριν το βάλεις στο ενυδρείο σου.

qstavrosq
08-03-05, 16:11
Οbelix νομίζω ότι μια χαρά είναι η θερμοκρασία. Για την ακρίβεια δες εδώ : http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/ramcich.htm
http://www.aquanovel.com/ramirezi.htm

Giorgos
13-03-05, 17:01
Με 25 βαθμούς θερμοκρασία είναι μια χαρά τα M. ramirezi.
Η διαφορά στην σκληρότητα (κυρίως αν το ψάρι μεταφερθεί από νερό με ψηλή σκληρότητα σε νερό με χαμηλή) μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν γίνει σωστά ο εγκλιματισμός του ψαριού - οσμωτικό σοκ.

Σταύρο, πολύ πιθανόν το ψάρι να μην ήταν καλά εξ'αρχής και να μην φταίει τίποτα από τα προαναφερθέντα. Γενικά τα ramirezi είναι ευαίσθητα ψάρια και σε πολλές περιπτώσεις πολύ χομπίστες δεν καταφέρνουν να τα κρατούν ζωντανά πάνω από λίγες μόνο μέρες.

netblues
13-03-05, 17:49
Γιωργο, στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι πολυ πιθανον..
ειναι σιγουρο..
http://www.greekaquarist.com/board/viewtopic.php?t=4641

qstavrosq
15-03-05, 02:54
Έχω σκοπό όταν φέρει ο Σταύρος να πάρω ένα ζευγαράκι. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην έχω άλλη απώλεια. Περι εγκληματισμό που μίλησε ο Γιώργος εννοεί το μισή ώρα στο σακκουλάκι και πρόσθεση σιγά σιγά νερο κ.λ.π κ.λ.π ε;