Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : DIY Κάτοπτρο


matser
10-12-13, 11:58
Καλημέρα,
Μετά από μία μικρή έρευνα, κατέληξα στο diy κάτοπτρο αλουμινίου.

Δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ο καθρέφτης έχει περίπου 60% απόδοση σε σχέση με τον καθρέφτη.

Υλικά:
Αυτοκόλλητη ταινία Αλουμινίου
Ψαλίδι
Μέτρο

1 και απλό βήμα: Κολλάμε την ταινία αλουμινίου στην επιφάνεια πάνω από τη λάμπα.

panik
10-12-13, 12:11
Μπραβο, πολλη καλη ιδεα.

Alex_Salonica
10-12-13, 12:31
Είναι μια προσωρινή πολύ καλή και φθηνή λύση.

Το αλουμινόχαρτο μαυρίζει μετά από λίγο καιρό και θέλει αντικατάσταση.

platy
10-12-13, 14:33
επισης δεν εχει την συγκέντρωση του ανακλαστήρα,αλλα διαχέει παντου το φώς

Nick74
10-12-13, 17:23
Το αλουμινόχαρτο μαυρίζει μετά από λίγο καιρό και θέλει αντικατάσταση.


2 χρονια δε θα το ελεγα λιγο καιρο :D

Alex_Salonica
10-12-13, 17:27
2 χρονια δε θα το ελεγα λιγο καιρο :D

Τότε πρέπει να παίζει ρόλο και το αλουμινόχαρτο γιατί εμένα μου είχε μαυρίσει σε 2-3 μήνες.

rastafari
10-12-13, 17:55
Τότε πρέπει να παίζει ρόλο και το αλουμινόχαρτο γιατί εμένα μου είχε μαυρίσει σε 2-3 μήνες.

Μήπως παίζουν ρόλο τα watt/kelvin της λαμπάς και όχι τόσο η ποιότητα από το αλουμινόχαρτο??

delta66
10-12-13, 18:03
Απλα θελει συχνα καθαρισμα γιατι θολωνει απο τα νερα και δεν καθρεφτιζει οσο οταν ειναι καινουριο.

Nick74
10-12-13, 21:46
Μήπως παίζουν ρόλο τα watt/kelvin της λαμπάς και όχι τόσο η ποιότητα από το αλουμινόχαρτο??


δε νομιζω... παιζω με 3 λαμπες σε -οσο ειναι δυνατο να γινει με λαμπες- εξομοιωση τροπικης μερας απο τα κοκκινα της ανατολες και της δυσης μεχρι τα κιτρινα του μεσημεριου...

Τότε πρέπει να παίζει ρόλο και το αλουμινόχαρτο γιατί εμένα μου είχε μαυρίσει σε 2-3 μήνες.

Χμμμ... αυτο τωρα... δεν ειμαι ειδικος στα αλουμινοχαρτα για να σου πω :D
ουτε ξερω τι μαρκα ειχα βαλει...
Μπορει να εχουν διαφορα απο μαρκα σε μαρκα... ξερω γω?

plin
10-12-13, 22:25
Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα απλό αλουμινόχαρτο για ανακλαστήρα. Ειδικά αν είναι μέσα σε κλειστό καπάκι. Δεν ξέρεις τί πιθανά μολύνει τις σταγόνες του νερού που στάζουν από το αλουμινόχαρτο μέσα στο ενυδρείο.
Να σημειώσω ότι, αντίθετα από την κοινή πρακτική, το αλουμινόχαρτο δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλές για μαγείρεμα φαγητού σε επαφή μαζί του.

Nick74
10-12-13, 22:30
απ οσο γνωριζω το αλουμινιο ειναι εντελως ουδετερο μεταλο, γι αυτο και χρησιμοποιειται σε ψεκασμο ακομα και σε ασκησεις κοντα σε κατοικημενες περιοχες ως αντι-ρανταρ

plin
10-12-13, 22:55
απ οσο γνωριζω το αλουμινιο ειναι εντελως ουδετερο μεταλο, γι αυτο και χρησιμοποιειται σε ψεκασμο ακομα και σε ασκησεις κοντα σε κατοικημενες περιοχες ως αντι-ρανταρ
Οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι (http://www.frankmckinnon.com/aluminum)δεν είναι τόσο σίγουροι.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ το αλουμινόχαρτο για περιτύλιγμα τροφίμων (π.χ. σάντουιτς) αλλά όχι για το ψήσιμο όπου αλλοιώνεται και συχνά ολόκληρα κομμάτια αποκολλώνται και επικάθονται στο τρόφιμο.
Επίσης, δεν θα το χρησιμοποιούσα εντός του ενυδρείου. Αν, λόγω εξάτμισης, δημιουργούνται συνεχώς σταγόνες που στάζουν στο ενυδρείο, νομίζω ότι είναι (περίπου) σαν να είναι μέσα στο ενυδρείο.

Nick74
10-12-13, 23:53
ξερω γω? αν ειναι ετσι την κατσαμε ολοι γιατι εχουμε εισπνευσει τονους αλουμινοσκονης (και σ αυτο το θεμα δεν εχει γλυτωσει η επαρχια... μαλλον χειροτερα εκει)

plin
11-12-13, 10:12
ξερω γω? αν ειναι ετσι την κατσαμε ολοι γιατι εχουμε εισπνευσει τονους αλουμινοσκονης (και σ αυτο το θεμα δεν εχει γλυτωσει η επαρχια... μαλλον χειροτερα εκει)
Πάντως, είτε είναι ασφαλές είτε όχι για μας, δεν θα έβαζα απλό αλουμίνιο (δεν μιλάμε για ανοδιωμένο ή με κάποιο άλλο τρόπο προστατευμένο) μέσα στο ενυδρείο και αν το αλουμινόχαρτο βρίσκεται μέσα σε κλειστό καπάκι, όπου η υγρασία υγροποιείται και στάζει με σταγόνες στο ενυδρείο, είναι σαν να είναι μέσα του.
Αυτή είναι η δικιά μου άποψη. Ίσως είναι υπερβολική, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος και εγώ.

bouboulas
11-12-13, 10:29
Μια χαρά είναι το αλουμινόχαρτο και γενικά το αλουμίνιο σε χρήσεις γλυκού νερού. Αναψυκτικό τύπου κόλα, όλοι έχουμε πιει από τα αλουμινένια κουτιά. Και λέω για την κόλα που είναι άριστο διαβρωτικό, αντισκουριακο και αποφρακτικό, έκτος από αναψυκτικό.

Alex_Salonica
11-12-13, 10:42
Πάντως σε μένα που μαύριζε το αλουμίνιο δεν είχα χάσει ψάρια τότε.
Και ήταν και αμερικάνικες κιχλίδες σε 80 λίτρα. Π.Ι εποχές :smt108

cogarg
11-12-13, 10:54
Πληροφοριακά, τα κουτάκια των αναψυκτικών δεν είναι από σκέτο αλουμίνιο - έχουν εσωτερική επένδυση πλαστικού.

bouboulas
11-12-13, 11:41
Πληροφοριακά, τα κουτάκια των αναψυκτικών δεν είναι από σκέτο αλουμίνιο - έχουν εσωτερική επένδυση πλαστικού.



Που το έχεις δει αυτό; Προσωπικά σε ένα μικρό χυτήριο που έχω, έχω λιώσει εκατοντάδες κουτάκια, πλαστικό δεν είδα πουθενά. Αν υπάρχει ξένο υλικό εκτός από αυτό τις χύτευσης δημιουργεί πρόβλημα. Επίσης σκίσε ένα κουτί αναψυκτικού και προσπάθησε να το γδάρεις η να το κάψεις με τον αναπτήρα. Αν υπάρχει έστω και μια μικρή ποσότητα πλαστικού θα καιγόταν. Εκεί θα καταλάβεις αν έχει πλαστικό η όχι.

cogarg
11-12-13, 11:57
Ψάξε για 'coating in soda cans'. Δεν είναι ακριβώς πλαστικό τελικά, αλλά δεν είναι και σκέτο αλουμίνιο.

bouboulas
11-12-13, 12:02
Ψάξε για 'coating in soda cans'. Δεν είναι ακριβώς πλαστικό τελικά, αλλά δεν είναι και σκέτο αλουμίνιο.


Έχεις δίκιο, η αλήθεια είναι πως έχει μια επικάλυψη από ένα βερνίκι νερού για προστασία.

Τάκης
11-12-13, 12:03
Ολα τα μεταλικά κουτιά για κονσέρβες από αλουμίνιο ή από λευκοσίδηρο έχουν ειδική επίστρωση

bouboulas
11-12-13, 12:12
Τώρα που το λέτε ρε παιδιά, όταν λιώνω το αλουμίνιο, μετά από την προσθήκη νατρίου, ανεβαίνει στην επιφάνια μια συμπαγή μάζα που την αφαιρώ από το υπόλοιπο υλικό. Όποτε έχετε απόλυτα δίκιο !!