PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για Takis (λίμνη)


leonm
07-03-05, 13:40
Εχω φτιάξει από το 1998 μια λίμνη περίπου 7 με 10 κυβικά.Εβαλα τότε μια δεκαριά χρυσόψαρα και ένα ΚΟΙ και απο φυτά νούφαρα και ένα κύπερο.Τώρα το ΚΟΙ είναι περίπου μισό μετρο και κατά διαστήματα τα χρυσόψαρα επάνω από 100.Γενάνε συνέχεια αλλά πολλά τα τρωει το ΚΟΙ.Τρόφή δεν έχω ρίξει ποτέ εκτός από ψωμί που πετάνε κάποιοι καμιά φορά.Λοιπον το πρόβλημα είναι ότι το νερό είναι πράσινο και δεν βλεπεις τίποτα κατω από μερικούς πόντους. Φύλα από δεντρα πεφτουν αλλά ήλιος δεν την βλέπει πολύ- το χειμώνα σχεδον καθόλου.Τι μπορώ νακάνω;Aν έβαζα φίλτρο και ποιο θα μπορούσε να γινει ποιο καθαρό το νερό;

lasal
07-03-05, 13:47
Aν έβαζα φίλτρο και ποιο θα μπορούσε να γινει ποιο καθαρό το νερό;
Σίγουρα βάζοντας φίλτρο αλλάζουν οι συνθήκες.
Ομως ο Τάκης ειναι ποιο ειδικός.
Πρίν
http://tsamisaquarium.com/images/Pond/pondA.jpg
και μετά
http://tsamisaquarium.com/images/Pond/pondB.jpg

netblues
07-03-05, 15:21
Εχω δει οτι υπαρχουν ειδικες UV λαμπες για ponds οι οποιες λενε οτι καταπολεμουν την αλγη.

Ειναι αλλη μια παραμετρος που πρεπει να εξετασεις.

koulio
07-03-05, 15:48
Εχω δει οτι υπαρχουν ειδικες UV λαμπες για ponds οι οποιες λενε οτι καταπολεμουν την αλγη. Ειναι αλλη μια παραμετρος που πρεπει να εξετασεις.

καλα πριν φτασεις να αγοραζεις uv λαμπες που ειναι λιγο ακραιο για αρχη
προσπαθησε να βαλεις ενα δυνατο φιλτρο ή καποιο κυκλοφορητη θα δεις
διαφορα . επισης προσπαθησε να μειωσεις το πληθυσμο των ψαριων που εχεις. να μαζευεις οσο μπορεις τα φυλλα απο την επιφανεια , να μην ταιζεις με ψωμια κτλ κτλ αλλα καταλληλη τροφη.

επισης μια καλη αλλαγη νερου θα βοηθουσε...

περισσοτερα απο τον κυριο τακη μας......

Takis
07-03-05, 16:08
Λοιπόν οι λίμνες με ψάρια και ειδικά με ΠΟΛΛΑ ψάρια είναι πονεμένη ιστορία...
Μια λίμνη χωρίς ψάρια, μετά από τον πρώτο χρόνο έχει προβλήματα άλγης, ειδικά αν το καλοκαίρι την «βλέπει» ο ήλιος. Αυτό γίνεται γιατί αρχίζουν και μαζεύονται θρεπτικά συστατικά από φύλλα, σκόνη και νεκρούς ζωντανούς οργανισμούς (έντομα κλπ), αλλά και από τα πολλά έντομα που ζουν μέσα στο νερό.
Αν τώρα βάλεις και μερικά λίγα ψάρια, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο. ΑΝ τα ψάρια είναι μεγάλα και πολλά η κατάσταση ξεφεύγει τελείως από τον έλεγχο.
Κάποιος γερμανός είχε μια λίμνη μερικά χρόνια που ήταν καθαρή όλες τις εποχές. Το τελευταίο καλοκαίρι ξαφνικά έγινε πράσινη. Όταν τον ρωτήσαμε αν άλλαξε κάτι εν τω μεταξύ, είπε ότι τον προηγούμενο χειμώνα από τον αέρα έσπασε ένα μεγάλο δέντρο που δημιουργούσε ίσκιο στη λίμνη. Καταλαβαίνεις τι γίνεται σε μια λίμνη στο δικό μας κλίμα με τις μεγάλες ζέστες.
Απόλυτη λύση δεν υπάρχει. Υπάρχει εξοπλισμός για να φιλτράρεις το νερό, αλλά για τα λίτρα και την ιχθυοφόρτωση που έχεις θα χρειαστείς ένα ποσό που θα σε κάνει να ξανασκεφτείς το όλο θέμα!!!!
Οι λύσεις είναι 2. Να βάλεις δέντρα και να περιμένεις να μεγαλώσουν για να κάνουν ίσκιο, ή να φτιάξεις ένα στέγαστρο τεχνητό για το καλοκαίρι. Και πάλι θα χρειαστείς φίλτρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο λογικό το κόστος.
Εγώ, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα χωρίς ψάρια, μάλλον θα εφαρμόσω τη δεύτερη λύση κάποια στιγμή.
Τέλος να πούμε ότι η πράσινη άλγη δεν είναι δείγμα κακής υγείας του νερού, απλά είναι αντιαισθητική.

mikenuke
07-03-05, 16:22
Πιστευω πως θα ηταν καλο να μελετησεις αυτη την μεθοδο:
http://www.greekaquarist.com/board/viewtopic.php?t=2638&

στο λινκ που εδωσα τελευταια για αυτο το θεμα λεει οτι χρησιμοποιειται ιδιαιτερα σε λιμνες με αλγη.