Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Το Πρώτο Μου Ξύλινο

matser
07-12-13, 15:56
Καλησπέρα παιδιά!

Σήμερα Ξεκίνησα την κατασκευή ενός μικρού ξύλινου ενυδρείου 65x25x35 για να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου.

Είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης 13mm

Σήμερα σαν πρώτη μέρα, κόπηκαν τα ξύλα, κολλήθηκαν με κόλλα πολυουρεθάνης και βιδώθηκαν με ανοξείδωτες βίδες.

Τώρα είναι στην αναμονή για να στεγνώσει η κόλλα, να στοκαριστούν οι βίδες και να συνεχιστεί η κατασκευή.

Θα περαστεί με πολυεστέρα μέσα, και μετά θα κολληθεί το τζάμι.

Μέσα θα μείνει με το χρώμα του πολυεστέρα, θολό διάφανο.

Έξω θα τριφτεί, δεν έχω αποφασίσει ακόμη το χρώμα, μάλλον θα μείνει με το χρώμα του ξύλου.

Με κάθε βήμα θα παραθέτω εικόνες και τον τρόπο που το κάνω.

Κάθε συμβουλή δεκτή!!!

Τάκης
07-12-13, 16:07
Ενδιαφέρον το project σου. Επειδή προγραμματίζω κάτι αντίστοιχο θα το παρακολουθήσω στενά. Οταν και αν μπορείς ενημέρωσέ μας και με το κόστος. Καλή συνέχεια

no_name
07-12-13, 16:20
Έχεις κάνει πατούρα για να κάτσει το τζάμι???
Το πηχάκι που έχεις βάλει από πάνω το βλέπω "λίγο". Εγώ θα το έκανα πιο φαρδύ!!!
Θα έκανα και τρύπες για την εισαγωγή \ εξαγωγή του φίλτρου.

matser
07-12-13, 16:26
Το Κόντρα πλακέ είναι χορηγία από τον θείο μου, που έχει ξυλουργείο όπως και η κόλλα και τα εργαλεία που χρειάστηκα.

οπότε μου είναι λίγο δύσκολο να πώ το ακριβές κόστος.

προς το παρών, αγόρασα τις ανοξείδωτες βίδες, 1,90€

Όταν τελειώσει, θα σου πω ακριβώς τη λίστα αγορών μου. Κρατάω στατιστικά για να δώ και εγώ πόσο θα μου κοστίσει.
-------------------------

Έχεις κάνει πατούρα για να κάτσει το τζάμι???
Το πηχάκι που έχεις βάλει από πάνω το βλέπω "λίγο". Εγώ θα το έκανα πιο φαρδύ!!!
Θα έκανα και τρύπες για την εισαγωγή \ εξαγωγή του φίλτρου.

Επειδή είναι μικρό το μέγεθος του ενυδρείου, λέω να βάλω εσωτερικό φίλτρο.

Η Πατούρα είναι 2cm περιμετρικά, και θα ενισχυθεί και με τον πολυεστέρα, το νερό εκεί δεν έχει σχεδόν καθόλου πίεση, στο σχέδιο δεν υπήρχε καν πηχάκι εκεί. το έβαλα για εμφάνιση πιο πολύ.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
07-12-13, 16:33
.....και βιδώθηκαν με ανοξείδωτες βίδες.

Ανοξειδωτες γιατι? αν ερθουν σε επαφη με νερο θα χανει, η βιδες δεν θα εχουν νοημα.

Και πολυεστερα δεν χρειαζετε.

Καλη επιτυχια,καλο δειχνει.

matser
07-12-13, 16:49
.....και βιδώθηκαν με ανοξείδωτες βίδες.

Ανοξειδωτες γιατι? αν ερθουν σε επαφη με νερο θα χανει, η βιδες δεν θα εχουν νοημα.

Και πολυεστερα δεν χρειαζετε.

Καλη επιτυχια,καλο δειχνει.

Γιατί δεν χρειάζεται πολυεστέρα?
Μετά από καιρό γεμάτο, υπάρχει περίπτωση να ποτίσει το κόντρα πλακέ.
Εννοείς να βάλω κάποιο άλλο μονωτικό?

matser
10-12-13, 11:18
Χθες μπήκε πολυεστέρας στη Βάση.
Σήμερα θα μπει στο πίσω μέρος.

Βάζω σε 1 πλευρά κάθε φορά, για να στεγνώνει χωρίς να στάζει και να κάνει τρεχούλια σε άλλες πλευρές.

Με πολύ προσοχή στο ύφασμα για να δέσουν οι πλευρές μεταξύ τους και να στεγανώσει σωστά.

Nektamen
12-12-13, 21:09
φιλε κατα την αποψη μου , εγω θα το εκανα ολο μαζι ωστε να δεσουν απολυτα οι πλευρες και οι γωνιες οσο ακομα θα ηταν υγρο.. δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις απωλειες ετσι.

matser
12-12-13, 23:57
Σήμερα τελείωσα όλες τις πλευρές. Η επόμενη φάση είναι να το περάσω 2ο χέρι όλο μαζί, χωρίς ύφασμα, για να δέσει καλύτερα. Και μετά τρυψιμο.

rastafari
13-12-13, 15:35
φιλε κατα την αποψη μου , εγω θα το εκανα ολο μαζι ωστε να δεσουν απολυτα οι πλευρες και οι γωνιες οσο ακομα θα ηταν υγρο.. δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις απωλειες ετσι.

Σωστός !!Αν όχι μονοκόματο τουλάχιστον στις γωνίες θα έπρεπε να το γυρίσεις 4-5 πόντους το κάθε "φύλλο" . . .

matser
13-12-13, 15:36
Αυτό έχει γίνει ήδη, το γύρισα σε όλες τις γωνίες 3-4 πόντους

rastafari
13-12-13, 16:01
Ωραίος !!Απλά στις φώτο από τον πάτο φαίνεται κομμένο στα ίσα και πιο μέσα . . . ;)

matser
16-12-13, 19:07
Εικόνες από την πρόοδο του ενυδρείου. Με τις εσωτερικές γωνίες.

Ακολουθεί ξύλινο καπάκι και βάψιμο (μαύρο)

κ.ω.σ.τ.α.ς.
17-12-13, 00:29
Πολυ ωραια.