Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αποβολη νερου απο το ενυδρειο στη λεκανη της τουαλετας χωρις αντλια

stanisalus18
02-12-13, 12:33
Καλησπερα παιδια εχω μια απορια, γινεται απο ενα ενυδρειο, ας πουμε απο το Juwel Rio με το επιπλο του κανονικα, να μπει ενα αλφαδολαστιχο ας πουμε 8-10 μετρων που να πηγαινει απο το ενυδρειο υψους περιπου ενος μετρου, στη λεκανη της τουαλετας χωρις καποια αντλια και μονο με τη δυναμη της βαρυτητας να φυγει το βρωμικο νερο της αλλαγης που θελουμε να κανουμε? Μιας και το ενυδρειο ειναι πιο ψηλα απο την λεκανη της τουαλετας? Φανταζομαι οτι για να παει μεχρι το πατωμα ειναι ενταξει, γινεται, αλλα ομως εδω εχουμε την λεκανη, για να φτασει εκει πανω θα πρεπει να ανεβει το αλφαδολαστιχο 40 εκατοστα πανω κατω. Θα το σπρωξει η βαρυτητα η δεν θα ανεβαινει το νερο χωρις την αντλια? Μπορει να σας ακουγεται χαζο αλλα το εχω απορια

http://s15.postimg.org/v6fq2o7ln/image.png

Κλεόβουλος
02-12-13, 12:36
Θα φτάνει εκεί το νερό εφόσον η στάθμη του νερού στο ενυδρείο είναι πιο ψηλά;)

plin
02-12-13, 12:38
Απλά, λόγω του μεγάλου μήκους, μην περιμένεις γρήγορη ροή.

stanisalus18
02-12-13, 12:43
Απλά, λόγω του μεγάλου μήκους, μην περιμένεις γρήγορη ροή.

Αυτό είναι που αναρωτιέμαι, πόση ροή θα έχει λέτε? Θα πέφτουν σταγόνιτσες μόνο? Πόση ωρα λέτε να πάρει για να αδειάσει ας πούμε εκατό λίτρα? Λεπτά ή ώρες?

Alex_Salonica
02-12-13, 12:45
Αυτό είναι που αναρωτιέμαι, πόση ροή θα έχει λέτε? Θα πέφτουν σταγόνιτσες μόνο? Πόση ωρα λέτε να πάρει για να αδειάσει ας πούμε εκατό λίτρα? Λεπτά ή ώρες?

Η ροή έχει σχέση με τη διαφορά ύψους(βαρύτητα) και όχι με το μήκος, μερικά λεπτά θα κάνει..
όσο πιο φαρδύ βέβαια τα λάστιχο τόσο μεγαλύτερος ο όγκος νερού

genecr
02-12-13, 12:49
όσο πέφτει η στάθμη του νερού στο ενυδρείο θα μειώνεται και η ροή. μην περιμένεις να στο αδειάσει όλο.

stanisalus18
02-12-13, 12:53
ωραία οπότε γίνεται και χωρίς αντλία κι ας ειναι με μειωμένη ροή. σας ευχαριστώ παιδιά καλη μερα να εχετε

Τάκης
02-12-13, 12:54
Η ροή έχει σχέση με τη διαφορά ύψους(βαρύτητα) και όχι με το μήκος, μερικά λεπτά θα κάνει..
όσο πιο φαρδύ βέβαια τα λάστιχο τόσο μεγαλύτερος ο όγκος νερού
Ετσι ακριβώς, αλλά θα πρέπει να ρουφήξεις για να αρχίσει, και πρέπει να ρουφήξεις τόσο όσο να κατέβει η στάθμη του λάστιχου κάτω από τη στάθμη του ενυδρείου. Ποιος ο λόγος όμως χωρίς αντλία ? Παίρνεις μια αντλία φθηνή για να αδειάζεις αλλά και για να γεμίζεις το ενυδρείο σου

stanisalus18
02-12-13, 13:00
όσο πέφτει η στάθμη του νερού στο ενυδρείο θα μειώνεται και η ροή. μην περιμένεις να στο αδειάσει όλο.

Μου διεφυγε αυτο το ποστ. Οποτε παιδια δεν γινεται να το αδειασει χωρις την βοηθεια αντλιας?

Ετσι ακριβώς, αλλά θα πρέπει να ρουφήξεις για να αρχίσει, και πρέπει να ρουφήξεις τόσο όσο να κατέβει η στάθμη του λάστιχου κάτω από τη στάθμη του ενυδρείου. Ποιος ο λόγος όμως χωρίς αντλία ? Παίρνεις μια αντλία φθηνή για να αδειάζεις αλλά και για να γεμίζεις το ενυδρείο σου

Ασχετα με το αν υπαρχει η οχι η αντλια, θα ηθελα να ξερω αν γινεται με τη δυναμη της βαρυτητας μονο, για αυτο και σας ρωταω :rolleyes:

genecr
02-12-13, 13:08
όχι φίλε μου δεν θα το αδειάσει όλο, εμένα σταματά στα 4-5 εκατοστά νερό... και μετά χειροκίνητα :)

Τάκης
02-12-13, 13:09
Μου διεφυγε αυτο το ποστ. Οποτε παιδια δεν γινεται να το αδειασει χωρις την βοηθεια αντλιας?

Ασχετα με το αν υπαρχει η οχι η αντλια, θα ηθελα να ξερω αν γινεται με τη δυναμη της βαρυτητας μονο, για αυτο και σας ρωταω :rolleyes:
Θα δουλέψει, και όσο πιο φαρδύ το λάστιχο τόσο καλύτερα και όσο πιο μεγάλη υψομετρική διαφορά τόσο καλύτερα. Ρόλο παίζουν δηλαδή το ύψος και το φάρδος του λάστιχου, το ύψος για τη ταχύτητα ροής και φάρδος για τον όγκο ανά ώρα. Και αν ο πάτος του ενυδρείου είναι πιο ψηλά από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής θα αδειάσει όλο (Αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων) Η καλύτερα θα αδειάσει έως το ύψος που είναι το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο

genecr
02-12-13, 13:16
Θα δουλέψει, και όσο πιο φαρδύ το λάστιχο τόσο καλύτερα και όσο πιο μεγάλη υψομετρική διαφορά τόσο καλύτερα. Ρόλο παίζουν δηλαδή το ύψος και το φάρδος του λάστιχου, το ύψος για τη ταχύτητα ροής και φάρδος για τον όγκο ανά ώρα. Και αν ο πάτος του ενυδρείου είναι πιο ψηλά από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής θα αδειάσει όλο (Αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων) Η καλύτερα θα αδειάσει έως το ύψος που είναι το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο

αυτό πως γίνεται, αφού το νερό θα ανέβει όλο το ύψος του ενυδρείου και μετά θα πέφτει, εκτός και αν έχει τρύπα ο πατος και το αδειάζει από εκει.

Τάκης
02-12-13, 13:24
αυτό πως γίνεται, αφού το νερό θα ανέβει όλο το ύψος του ενυδρείου και μετά θα πέφτει, εκτός και αν έχει τρύπα ο πατος και το αδειάζει από εκει.

"Η καλύτερα θα αδειάσει έως το ύψος που είναι το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο"
-------------------------
Παιδιά δοκιμάστε με 2 κουβάδες, ο ένας πάνω στο τραπέζι και ο άλλος κάτω να δείτε ότι θα αδειάσει και πόσο

genecr
02-12-13, 13:25
"Η καλύτερα θα αδειάσει έως το ύψος που είναι το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο"

στην περίπτωση μας ο πάτος δεν είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής δες το διάγραμμα στην αρχή ;)

Τάκης
02-12-13, 13:37
Δες πού είναι το κάθε ύψος
το νερό θα πάει από το ψηλότερο σημείο στο χαμηλότερο
μέχρι να γίνουν ίσα , στη περίπτωση μας δεν θα γίνουν ποτε και το φαινόμενο θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει το νερό στο σημείο εισόδου , εκεί που αρχίζει το λάστιχο δηλαδή
http://s10.postimg.org/5sq1aj6mt/lastixo.jpg?noCache=1385984352

αν το λαστιχο το βάλεις στο πάτο θα αδειάσει όλο

Κουραμπιές
02-12-13, 13:48
Εγω ετσι αδειαζω νερο. Το καλυτερο ειναι να βγαλεις τη σχαρα απτο σιφωνι και να βαλεις εκει το λαςτιχο. Ετσι η υψομετρικη διαφορα θαναι μεγαλυτερη και θα παει πιο γρηγορα. Και ναι παιζει ρολο και το μηκος του λαστιχου και μεγαλη κιολας. Οχι μονο το υψος...
Θες να βγαλω ενα βιντεο να παρεις μια ιδεα απτη ροη;

Genecr δικια εχει ο τακης. Ολο θα το αδειασει. Απλα πσο κατεβαινει η σταθμη κανει υποπιεση λογω του υψους του ενυδρειου και μειωνεται η ροη. Επισης αν ας πουμε εχουν αδειασει τα μισα λιτρα και κανει πως περνει αερα το λαστιχο που ειναι μεσα στο ενυδρειο...κλαφτα. Δεν ξαναπερνει μπρος με τιποτα πρεπει να ρουφηξεις πολυυυυυ δυνατα.

Τάκης
02-12-13, 13:55
Εγω ετσι αδειαζω νερο. Το καλυτερο ειναι να βγαλεις τη σχαρα απτο σιφωνι και να βαλεις εκει το λαςτιχο. Ετσι η υψομετρικη διαφορα θαναι μεγαλυτερη και θα παει πιο γρηγορα. Και ναι παιζει ρολο και το μηκος του λαστιχου και μεγαλη κιολας. Οχι μονο το υψος...

Genecr δικια εχει ο τακης. Ολο θα το αδειασει. Απλα πσο κατεβαινει η σταθμη κανει υποπιεση λογω του υψους του ενυδρειου και μειωνεται η ροη. Επισης αν ας πουμε εχουν αδειασει τα μισα λιτρα και κανει πως περνει αερα το λαστιχο που ειναι μεσα στο ενυδρειο...κλαφτα. Δεν ξαναπερνει μπρος με τιποτα πρεπει να ρουφηξεις πολυυυυυ δυνατα.
Εχεις δίκιο για το μήκος γιατι δημιουργούνται στροβιλισμοί μέσα στο λάστιχο και μειώνεται η ταχύτητα, όσο πιο φαρδύ είναι το λαστιχο τόσο λιγότερο έντονο ειναι το φαινόμενο γιατί μεγαλώνει ο ογκος ανά ωρα και υποσκελίζει αυτή την αντίσταση που γίνεται αμελητέα, παίζει ρόλο όμως και σε στενό λάστιχο, αρκετά μεγάλο

genecr
02-12-13, 13:55
δε διαφωνώ σε αυτά που λέτε αλλά το έχω κάνει κάποιες φορές και δεν αδειάζει όλο, όταν η στάθμη του νερού στο ενυδρείο πέσει πολύ, τότε αυξάνεται και το ύψος που πρέπει να ανέβει το νερό για να βγεί από το ενυδρείο. Οταν το υψος αυτό είναι αρκετο σε μένα σταματά το σιφωνάρισμα και μένει νερό.

Κουραμπιές
02-12-13, 14:06
Τι να πω; Εγω πριν παρω την eheim 1260 μου (το μαναρι μου μεχει σωσει χαχα) αδειασα ολο το 450αρι ετσι....στο σιφωνι ομως οχι στην τουαλετα.

Με λαστιχο 12/16 εχει τρελη διαφορα. Εχω ενα μικρο λαστιχο 4-5 μετρα και ενα μεγαλο 17 μετρα, καμια σχεση η ροη.

Τάκης
02-12-13, 14:09
δε διαφωνώ σε αυτά που λέτε αλλά το έχω κάνει κάποιες φορές και δεν αδειάζει όλο, όταν η στάθμη του νερού στο ενυδρείο πέσει πολύ, τότε αυξάνεται και το ύψος που πρέπει να ανέβει το νερό για να βγεί από το ενυδρείο. Οταν το υψος αυτό είναι αρκετο σε μένα σταματά το σιφωνάρισμα και μένει νερό.
Το ύψος του εμποδίου δεν παίζει ρόλο, γιατί όσο θα ανέβει τόσο θα κατέβει (τότε έχουμε ισορροπία) , παίζει ρόλο το ύψος από εκεί και κάτω (από τη στάθμη του ενυδρείου), όσο μειώνεται το ύψος στο ενυδρείο μειώνεται και η διαφορά του με το χαμηλότερο σημείο. Το χαμηλότερο σημείο είναι το σημείο εξόδου και το ψηλότερο είναι η στάθμη του ενυδρείου, όσο αδειάζει το ενυδρείο πέφτει η στάθμη και μειώνεται η διαφορά με αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας άρα και τη μείωση της ροής. Και όλα αυτά λόγω της βαρύτητας και του ύψους που υπάρχει η γνωστή επιτάχυνση (g) . Φυσικά παίζουν και μεγάλο ρόλο οι τυχόν αντιστάσεις μέσα στο λάστιχο που είπα πριν.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
02-12-13, 14:16
Κατω απο τη λεκανη ειναι το συφωνι του μπανιου γιατι δεν αδιαζεις εκει?

delta66
02-12-13, 14:17
Γιατι δεν το δοκιμαζεις ? :cool:

manolischania
02-12-13, 14:20
όλο αδειάζει , anyway ... για να μην ρουφάς το λάστιχο και πάθεις καμια ανακοπή , όταν θα στερεώσεις το λάστιχο εντός του ενυδρείου αντί να αδειάσεις γεμίζεις το λαστιχάκι σου με νερό ώστε να φύγει όλος ο αέρας και μετά τα πράγματα είναι εύκολα το βγάζεις από το βρυσάκι που το έχεις συνδέσει τσαλακώνοντας το για να μην σου στάζει μέχρι να το πας στο σιφόνι σου .

stanisalus18
02-12-13, 14:37
Οντως παιδια δεν το ειχα σκεφτει καθολου αυτο με το σιφωνι, ειναι πολυ καλυτερη η ιδεα αυτη (μη σας πω πως ειναι και πιο κοντα στο ενυδρειο απο τη λεκανη της τουαλετας χαχα) :rolleyes:

Με καλυψαν οι απαντησεις σας δεν νομιζω να χρειαστει αλλα αν θελεις και δεν σου ειναι κοπος βγαλτο να υπαρχει γενικα το βιντεο να το δει κιολας και καποιος αλλος που θα εχει την ιδια απορια με μενα πιο μετα ;) Οντως ειναι μεγαλη βοηθεια το φορουμ αυτο, σου ανοιγει τα ματια με αυτα που ακους. Σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια ολους σας.

ΥΓ: Και κατι αλλο να σας ρωτησω, μπορω? Εσεις με ποιο τροπο στεγνωνετε τους σωληνες του εξωτερικου φιλτρου, τους σωληνες αλλαγης νερου? Ετσι ωστε να μην μενει καθολου νερο μεσα, ουτε σταγονιτσες να μην υπαρχουν. Ειτε ειναι οι χοντροι σωληνες ειτε ειναι τα σωληνακια αεραντλιας. Πως γινεται να ειναι τελειως καθαροι, μετα την χρηση τους, ετσι ωστε να πανε να μεινουν για λιγο καιρο στη ντουλαπα?

Τάκης
02-12-13, 14:39
όλο αδειάζει , anyway ... για να μην ρουφάς το λάστιχο και πάθεις καμια ανακοπή , όταν θα στερεώσεις το λάστιχο εντός του ενυδρείου αντί να αδειάσεις γεμίζεις το λαστιχάκι σου με νερό ώστε να φύγει όλος ο αέρας και μετά τα πράγματα είναι εύκολα το βγάζεις από το βρυσάκι που το έχεις συνδέσει τσαλακώνοντας το για να μην σου στάζει μέχρι να το πας στο σιφόνι σου .
Σωστός !!
Και με 2 βανάκια (ενα στην αρχή και ένα στο τελος) κάνεις αυτή τη δουλειά αλλά επίσης τα κλείνεις όταν τελειώσεις και θες να μεταφέρεις το λάστιχο χωρίς να γεμίσεις το τόπο ότι νερά έχουν μείνει μέσα στο λάστιχο

stanisalus18
02-12-13, 14:39
Γιατι δεν το δοκιμαζεις ? :cool:

Να δοκιμασω να το κανω το ολο αυτο? Δεν υπαρχει το αλφαδολαστιχο καν, δεν εχω τοσο μεγαλο βασικα και ηθελα να σας ρωτησω πρωτα προτου το παρω :rolleyes:

Τάκης
02-12-13, 14:42
ΥΓ: Και κατι αλλο να σας ρωτησω, μπορω? Εσεις με ποιο τροπο στεγνωνετε τους σωληνες του εξωτερικου φιλτρου, τους σωληνες αλλαγης νερου? Ετσι ωστε να μην μενει καθολου νερο μεσα, ουτε σταγονιτσες να μην υπαρχουν. Ειτε ειναι οι χοντροι σωληνες ειτε ειναι τα σωληνακια αεραντλιας. Πως γινεται να ειναι τελειως καθαροι, μετα την χρηση τους, ετσι ωστε να πανε να μεινουν για λιγο καιρο στη ντουλαπα?

Είμαι στο 2ο όροφο και έχω 15 μέτρα αλφαδολαστιχο, για να το στεγνώσω πεταω την άκρη απο το 2ο όροφο και αρχίζω να τυλιγω, όταν το μαζέψω όλο έχουν φύγει όλα τα νερα (και εχω κάνει τη πεθερά μου μουσκεμα που μένει στο ισόγειο , με ένα σμπαρο 2 τρυγώνια , βγάζω το άχτι μου)

stanisalus18
02-12-13, 14:46
Είμαι στο 2ο όροφο και έχω 15 μέτρα αλφαδολαστιχο, για να το στεγνώσω πεταω την άκρη απο το 2ο όροφο και αρχίζω να τυλιγω, όταν το μαζέψω όλο έχουν φύγει όλα τα νερα (και εχω κάνει τη πεθερά μου μουσκεμα που μένει στο ισόγειο , με ένα σμπαρο 2 τρυγώνια , βγάζω το άχτι μου)

Χαχα δεν μπορω να το κανω εγω αυτο κι ας μενω στον δευτερο οροφο και εγω, υπαρχουν αυτοκινητα και ενα μαγαζι απο κατω, θα με βρισουν ασχημα, ποσο μαλλον για να το κανω καθε βδομαδα :mrgreen:

-----------------

Εκτος βεβαια αν το κανω τα μεσανυχτα που δεν νομιζω να το καταλαβει κανενας :) Αλλα και παλι θα ηθελα να ακουσω τις αλλες λυσεις, αν υπαρχουν βεβαια.

manolischania
02-12-13, 15:16
προσωπικά όταν τελειώσω και με το γέμισμα e.t.c μαζεύω το λάστιχο χωρίς να το αφαιρέσω από την βάνα που το έχω τοποθετήσει ώστε να μην αδειάζει κατά την ώρα του μαζέματος και όταν φτάσω στο βανάκη το αποσυνδέω και σηκώνοντας το τυλιγμένο λάστιχο λίγο ποιο ψιλά από την άλλη άκρη που αποσύνδεσα , αδειάζει όλο .

Γιαννης Μ5
02-12-13, 15:18
προσωπικά όταν τελειώσω και με το γέμισμα e.t.c μαζεύω το λάστιχο χωρίς να το αφαιρέσω από την βάνα που το έχω τοποθετήσει ώστε να μην αδειάζει κατά την ώρα του μαζέματος και όταν φτάσω στο βανάκη το αποσυνδέω και σηκώνοντας το τυλιγμένο λάστιχο λίγο ποιο ψιλά από την άλλη άκρη που αποσύνδεσα , αδειάζει όλο .

+1000.Εδω και χρονια εχω καταργησει τους κουβαδες.

delta66
02-12-13, 16:41
Να δοκιμασω να το κανω το ολο αυτο? Δεν υπαρχει το αλφαδολαστιχο καν, δεν εχω τοσο μεγαλο βασικα και ηθελα να σας ρωτησω πρωτα προτου το παρω :rolleyes:
Μπορεις να το κανεις εικονικα σε ενα κουβα με το λαστιχο που ηδη θα εχεις, σηκωνοντας το ή και κανωντας του στη μεση κουρμπα προς τα πανω, για να δεις σε ποιο υψος σταματει η ροη. ;)

Για να αδειασει το λαστιχο, το γυρναω οπως το τυλιγω να στραγγιξει το νερο και στο τελος φυσαω και μεσα.

stanisalus18
02-12-13, 17:02
Για να αδειασει το λαστιχο, το γυρναω οπως το τυλιγω να στραγγιξει το νερο και στο τελος φυσαω και μεσα.

Το εχω κανει αυτό, δεν φεύγουν οι μικρές σταγόνες καν απο μέσα. Πως φεύγουν αυτές?

delta66
02-12-13, 17:31
Το εχω κανει αυτό, δεν φεύγουν οι μικρές σταγόνες καν απο μέσα. Πως φεύγουν αυτές?
Ε ενταξει δεν χρειαζεται τοση λεπτομερεια. Θα στεγνωσει μονο του σε λιγο.
Αν εισαι τοσο ψειρας, βαλε μπιστολακι στο χλιαρο να φυσαει με χωνι μεσα :cool:

stanisalus18
02-12-13, 17:36
Ε ενταξει δεν χρειαζεται τοση λεπτομερεια. Θα στεγνωσει μονο του σε λιγο.
Αν εισαι τοσο ψειρας, βαλε μπιστολακι στο χλιαρο να φυσαει με χωνι μεσα :cool:

Αν σου πω οτι ειμαι λιγο ψειρας? :D Το δοκιμασα με το πιστολακι χτες το απογευμα (χωρις το χωνι, το σκεφτηκα και αυτο αλλα δεν το βρισκω και η μανα η καημενη δεν ξερει που το εχει βαλει) Εχτες το εκανα κιολας, τωρα που το βλεπω δεν εχει στεγνωσει, εχει και πολλες σταγονιτσες παντου ακομα ...

delta66
02-12-13, 19:02
Κατα την αποψη μου, καλα κανεις και εισαι ψειρας (εκει που πρεπει). Αυτο ειναι το νοημα του χομπι για μενα.
Το στασιμο νερο ειναι γνωστο οτι ευνοει την αναπτυξη παθογονων βακτηριων και παρασιτων.
Πιστευω ομως οτι αυτες οι σταγονες δεν ειναι προβλημα. (τουλαχιστον εγω δεν εχω συναντησει ετσι προβλημα)
Θα στεγνωσουν. (αλατα μονο μενουν - ειναι αυτες οι ασπριλες που φαινονται εσωτερικα του διαφανους αλφαδολαστιχου). Δεν μπορει να επιζησει ετσι εκει τιποτα.
Και οταν θα χρειαστεις παλι το λαστιχο, μπορεις να του περασεις ζεστο νερο απο το ντους (βγαζωντας το "τηλεφωνο"), ετσι "για τα ματια".

Αν θελεις να εισαι πολυ ψειρας, μπορεις να βαλεις το λαστιχο, πριν το ξαναχρησιμοποιησεις μετα απο καιρο, να τρεξει με μια αντλια σε ενα κουβα με διαλυμα χλωρινης 5% και νερου 95%.
Μετα θελει πολυ καλο ξεβγλαμα μεχρι να μη μυριζει χλωριο, μολις εφαρμοσεις τη μυτη σου στο σωληνα και τραβηξεις τζουρα.
Αλλα πιστευω οτι ειναι περιττο. Ενα απλο ξεβγαλμα φτανει.

Κουραμπιές
02-12-13, 19:28
Αν το εφαρμοσεις στη μυτη και τραβηξεις τζουρα αλα scarface, καλα ταξιδια αν δεν εχει καθαρισει. Θα βλεπεις πρασινους ελεφαντες να κολυμπανε στο ενυδρειο.

delta66
02-12-13, 19:55
Σωπα μωρε.
Τσαμπα μαστουρα :D

Υποτιθεται οτι, οπως εγραψα, θα το εχει ξεβγαλει καλα πριν και θα ειναι ενας τελικος ελεγχος

vaspiou
02-12-13, 21:26

εχω ακριβως το ιδιο setup με τον φιλο stan! ακριβως...
ρουφαω λιγο στο λαστιχο αρχιζει και κατεβαίνει το νερο και το ριχνω στην λεκανη, δεν ειναι πυρηνική φυσικη πια!
οσο για τα υπολείμματα τωρα του λαστιχου που γεμιζω, και σε εμενα μενουν μεσα νερα. Αυτο που κανω εγω πριν την αλλαγη ειναι να του βαζω με πιεση να περναει νερο φρέσκο απο μεσα κανα λεπτό και μετα ειμαι έτοιμος.
Ετσι εξαλείφω να παει καποιο βακτηριο που εχει δημιουργηθει μεσα στο 10ημερο; τοσο οσο δηλαδη μενουν καποια υπολειμματα νερου.....

stanisalus18
03-12-13, 00:14
Το στασιμο νερο ειναι γνωστο οτι ευνοει την αναπτυξη παθογονων βακτηριων και παρασιτων.

Για αυτο κανω ολη αυτη τη φασαρια, το ειχα ξαναδιαβασει καπου εδω μεσα νομιζω, οτι δεν ειναι οτι καλυτερο αυτο και δεν θα ηθελα να εχω καποιο προβλημα αν ειναι στο χερι μου. Φανταζομαι αυτο "για τα ματια" με το ζεστο νερο ειναι μια απλη και καλη λυση, το ιδιο και η λυση του φιλου vaspiou με το φρεσκο νερο για ενα λεπτο, το αλλο με τις χλωρινες και τις τζουρες θα το εχω υποψην μου και θα το κανω προληπτικα που και που :D

Τάκης
03-12-13, 00:21
Για αυτο κανω ολη αυτη τη φασαρια, το ειχα ξαναδιαβασει καπου εδω μεσα νομιζω, οτι δεν ειναι οτι καλυτερο αυτο και δεν θα ηθελα να εχω καποιο προβλημα αν ειναι στο χερι μου. Φανταζομαι αυτο "για τα ματια" με το ζεστο νερο ειναι μια απλη και καλη λυση, το ιδιο και η λυση του φιλου vaspiou με το φρεσκο νερο για ενα λεπτο, το αλλο με τις χλωρινες και τις τζουρες θα το εχω υποψην μου και θα το κανω προληπτικα που και που :D
Εγω έχω άλλο λάστιχο για την έξοδο και άλλο για την είσοδο, στην έξοδο 15μετρο που βγαίνει στο μπαλκόνι και για την είσοδο 2μετρο , και άλλη αντλια για την έξοδο και άλλη για την είσοδο. Της εισόδου καθαρίζει πολύ εύκολα, της εξόδου όπως είπα παραπάνω αλλα και να μείνουν λίγες σταγόνες δεν προκειται να περάσει ποτε νερό προς το ενυδρείο, μόνο από.

vaspiou
03-12-13, 00:23
ναι και γω 2 εχω. της εισόδου με νοιάζει

delta66
03-12-13, 00:38
Εγω έχω άλλο λάστιχο για την έξοδο και άλλο για την είσοδο
Me too.
Το λαστιχο της εξαγωγης του νερου δεν με ενδιαφερει και τοσο (αν και το αδειαζω κι αυτο).
Σε αυτο προσεχω μονο να εχω καποιο προστατευτικο να μη ρουφηξει κανενα ζωντανο, και προσεχω ιδιαιτερα μονο οταν ειναι να βγαλω νερο απο το ενυδρειο για καθαρισμο υλικων φιλτρου.
Για το λαστιχο της εισαγωγης του νερου της αλλαγης τα ειπα.

Το πιο "δυσκολο" ειναι στο μεγαλο ενυδρειο, που το λαστιχο εξαγωγης και εισαγωγης ειναι το ιδιο και μονιμα συνδεδεμενο στο φιλτρο για ευκολη αλλαγη. (δεν μπορω να το ξεβιδωνω απο τη βανα καθε φορα κλπ)
Απλα το στραγγιζω καλα (ειναι διαφανες και βλεπω μεσα) και δεν εχει παρουσιαστει ποτε προβλημα.
Εξαλλου πριν βαλω νερο, πρωτα βγαζω. Αυτο το ξεπλενει καλα.
Μια φορα το χρονο του περναω και ενα καθαρισμα με διαλυμα χλωρινης νερου να γινει καινουριο και τελος.
Με το διαφανες αλφαδολαστιχο μπορεις και ελεγχεις γενικα την κατασταση,
Αυτο που πρεπει να φοβαται καποιος ειναι τα λαστιχα ποτισματος που δεν φαινονται εσωτερικα.

Τάκης
03-12-13, 00:51
Me too.
Το λαστιχο της εξαγωγης του νερου δεν με ενδιαφερει και τοσο (αν και το αδειαζω κι αυτο).
Σε αυτο προσεχω μονο να εχω καποιο προστατευτικο να μη ρουφηξει κανενα ζωντανο, και προσεχω ιδιαιτερα μονο οταν ειναι να βγαλω νερο απο το ενυδρειο για καθαρισμο υλικων φιλτρου.
Για το λαστιχο της εισαγωγης του νερου της αλλαγης τα ειπα.

Το πιο "δυσκολο" ειναι στο μεγαλο ενυδρειο, που το λαστιχο εξαγωγης και εισαγωγης ειναι το ιδιο και μονιμα συνδεδεμενο στο φιλτρο για ευκολη αλλαγη. (δεν μπορω να το ξεβιδωνω απο τη βανα καθε φορα κλπ)
Απλα το στραγγιζω καλα (ειναι διαφανες και βλεπω μεσα) και δεν εχει παρουσιαστει ποτε προβλημα.
Εξαλλου πριν βαλω νερο, πρωτα βγαζω. Αυτο το ξεπλενει καλα.
Μια φορα το χρονο του περναω και ενα καθαρισμα με διαλυμα χλωρινης νερου να γινει καινουριο και τελος.
Με το διαφανες αλφαδολαστιχο μπορεις και ελεγχεις γενικα την κατασταση,
Αυτο που πρεπει να φοβαται καποιος ειναι τα λαστιχα ποτισματος που δεν φαινονται εσωτερικα.
Με αυτα τα λάστιχα αλλάζω νερό σε 3 ενυδρεία, πριν και μετα την εξαγωγή η αντλια εξαγωγής πλένεται με νερο βρύσης, όταν μπαινει στο μικρο που έχω και γαρίδες cherry εχω σακουλάκι από τούλι που μπαινει μεσα η αντλια, όταν και αν γεννήσουν οι γαριδες θα μπει σε καλτσον, το μεγάλο ειναι με ροδόστομους που δεν υπάρχει κίνδυνος και στο χρυσοψαράδικο δεν το συζητάμε

delta66
03-12-13, 01:09
Απλα να παρατηρησω οτι καποιοι αποφευγουν να μπλεκουν τον εξοπλισμο διαφορετικων ενυδρειων.

Τάκης
03-12-13, 01:15
Απλα να παρατηρησω οτι καποιοι αποφευγουν να μπλεκουν τον εξοπλισμο διαφορετικων ενυδρειων.
Για αυτο τη πλένω στη βρύση, και υπάρχει και 3η αντλία για backup (κινέζικες sun sun από petcumulus)

delta66
03-12-13, 02:49
Δεν πετυχαινεις καποια ασφαλεια με το πλυσιμο.

stanisalus18
25-04-14, 23:16
για να αδειασει ο σωληνας απο τις σταγονες νερου μεσα του σε ποσοστο θα ελεγα 90-99%, χωρις καθολου κοπο και σε δευτερολεπτα, τωρα πλεον χρησιμοποιω εναν φυσητηρα (blower) μαζι με ενα χωνι, κανει φοβερη δουλεια ετσι, στο προτεινω για οποιον δεν το εχει σκεφτει ετσι. τον βρισκεις και στο πρακτικερ και σε μαγαζια με ειδη μηχανηματων και εργαλειων στα 15 με 25 ευρω, το χωνι ειναι το κλασσικο (που χρησιμοποιουμε για τα λαδια) το βρισκεις παντου, στα ειδη κουζινας, στις λαικες, στους κινεζους με 1 ευρω.

http://www.sencan-tools.com/photo/original_fc7ecadf31f2658c9557b273c74f1af6/electric-blower.jpg

http://www.motoraid.eu/image/cache/L-10003215_motoraid-550x550.jpg

ΥΓ: τον φυσητηρα τον αγορασα βασικα για αλλες χρησεις, στη πορεια ομως μου ηρθε η ιδεα αυτη και οντως ειναι πολυ καλη νομιζω

ChocolatePuma
26-04-14, 10:36
Νομίζω πως το ψυρίζετε...πολύ :smt025...με το θέμα των σταγόνων

Στο τέλος θα ψάχνουμε για λάστιχα μιας χρήσης!:p

no_name
26-04-14, 12:37
Νομίζω πως το ψυρίζετε...πολύ :smt025...με το θέμα των σταγόνων

Στο τέλος θα ψάχνουμε για λάστιχα μιας χρήσης!:p

:smt023

delta66
26-04-14, 12:44
Συμφωνω.
Ενα γυρισμα του λαστιχου για να αδειασει, πιστευω οτι ειναι αρκετο.

Diskus fan
26-04-14, 17:04
Εγώ για να γλιτώσω τα 15 ευρώ... λέω να σταματήσω τις αλλαγές νερού!!!!! :D

stanisalus18
26-04-14, 23:46
το παράκάνω λέτε ε? καλά εγώ είπα απλώς να το αναφέρω μίας κ νόμιζα ότι θα ήταν χρήσιμο για όποιον ενδιαφέρετε. άλλωστε δεν τον αγόρασα τον blower μόνο για αυτή τη χρήση, υπήρξε ήδη για άλλες δουλειές.

nikolakis94
27-04-14, 00:19
Το καλυτερο είναι να βγαινεις στο μπαλκονι και να παριστάνεις τον Ιντιανα Τζοουνς μονο που αντι για μαστιγιο να εχεις το λαστιχο:D.Δεν μενει τιποτα μεσα.Αρκει να μην είναι πολύ μακρυ το λαστιχο.

iliaskeles
27-04-14, 08:40
επειδη και γω ετσι το κανω μπορω να σου πω κ αλλο κολπο βαζεισ το λαστιχο μεσα στο ενυδρειο μεχρι εκει που θεσ να αδιασει υπολογισε το βαθοσ μετα ρουφα πολλεσ φορεσ μεχρι το νερο να φτασει πολυ κοντα και δεν χρειαζετε να το βαλεισ στην τουαλετα λογικα απο κατω θα εχεισ τισ σιτεσ τισ αποχετευσησ αστο να τρεχη εκει να ξερεισ μεγαλο ρολο παιζει να ρουφιξεισ πολλεσ φορεσ για να ερθει με δυναμη το νερο καταλαβεσ??και μετα κανε μια πατεντα με το λαστιχο βρεσ πωσ εχουν τα φιλτρα νερου στη βρυση που διαφημηζουν που τρεχει το νερο και μετα τραβασ ενα σιδερακι και σταματαει να τρεχει απο την βρυση και τρεχει απο το φιλτρο στο ποτηρι βρεσ ενα τετοιο μονο αυτο που συνδεετε στην βρυση και συνδεσετο στο αλφαδολαστιχο και ρυθμισε ποσο ζεστο θεσ να ειναι το νερο και μετα τραβασ το σιδερακι και πασ κοιτασ τηλεωραση και αυτο θα γεμηση το ενυδρειο σου εγω σωθηκα ετσι

Τάκης
27-04-14, 09:15
Παιδιά, είμαι της άποψης πως το νερό του ενυδρείου να μη το πετάμε στην αποχέτευση αλλά να χρησιμοποιείται για πότισμα (εξαιρείται βέβαια το νερό από θαλασσινά ενυδρεία) ή για άλλους λόγους όπως πλύσιμο μπαλκονιών αυλών κλπ ειδικά τώρα απο ανοίγει ο καιρός. Για το πότισμα ισχύει βέβαια για όσους έχουν φυτά σε γλάστρες ή σε κήπο, και όσοι δεν έχετε δεν θα είναι άσχημο να βρείτε λίγο χώρο στο μπαλκόνι σας και να βάλεται καμιά γλάστρα. Εγώ αυτό κάνω και για οικονομικούς λόγους (δύσκολοι καιροί σήμερα και έχω πάνω από 60-70 γλάστρες) αλλά και για οικολογικούς λόγους, είναι κρίμα να πετάμε τόσο νερό ενώ αλλού "λένε το νερό νεράκι".

nikolakis94
27-04-14, 10:52
Παιδιά, είμαι της άποψης πως το νερό του ενυδρείου να μη το πετάμε στην αποχέτευση αλλά να χρησιμοποιείται για πότισμα (εξαιρείται βέβαια το νερό από θαλασσινά ενυδρεία) ή για άλλους λόγους όπως πλύσιμο μπαλκονιών αυλών κλπ ειδικά τώρα απο ανοίγει ο καιρός. Για το πότισμα ισχύει βέβαια για όσους έχουν φυτά σε γλάστρες ή σε κήπο, και όσοι δεν έχετε δεν θα είναι άσχημο να βρείτε λίγο χώρο στο μπαλκόνι σας και να βάλεται καμιά γλάστρα. Εγώ αυτό κάνω και για οικονομικούς λόγους (δύσκολοι καιροί σήμερα και έχω πάνω από 60-70 γλάστρες) αλλά και για οικολογικούς λόγους, είναι κρίμα να πετάμε τόσο νερό ενώ αλλού "λένε το νερό νεράκι".

Εγω αυτο εκανα οταν ειχα ενυδρεια και εχουμε και πολλες γλαστρες.Βεβαια οταν εχουμε ασθενεια στο ενυδρειο και δεν εχουμε καραντινα καλο ειναι το νερο να πηγαινει στην αποχετευση.

Τάκης
27-04-14, 12:18
Βεβαια οταν εχουμε ασθενεια στο ενυδρειο και δεν εχουμε καραντινα καλο ειναι το νερο να πηγαινει στην αποχετευση.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όπως επίσης το ρίχνουμε στην αποχέτευση αν έχουμε ρίξει αλάτι στο ενυδρείο, τα φυτά δεν το αντέχουν το αλάτι

delta66
27-04-14, 13:04
Αν βαζουμε χαμηλη δοσολογια δεν τα πειραζει τα φυτα. Εκτος κι αν ειναι τιποτα περιεργα δυσκολα φυτα, δεν ξερω τι θα γινει.
Ενα φικο που ποτιζω με το νερο απο τα χρυσοψαρα παντως που βαζω λιγο αλατακι ενιοτε (1 γρ ανα λιτρο), εχει γινει 2 μετρα δεντρο (ο κορμος χωρις το φυλλωμα, που με αυτο παει ακομα πιο ψηλα και εχει βγει εξω απο το μπαλκονι - ο kfg το εχει δει).

Diskus fan
27-04-14, 13:17
επειδη και γω ετσι το κανω μπορω να σου πω κ αλλο κολπο βαζεισ το λαστιχο μεσα στο ενυδρειο μεχρι εκει που θεσ να αδιασει υπολογισε το βαθοσ μετα ρουφα πολλεσ φορεσ μεχρι το νερο να φτασει πολυ κοντα και δεν χρειαζετε να το βαλεισ στην τουαλετα λογικα απο κατω θα εχεισ τισ σιτεσ τισ αποχετευσησ αστο να τρεχη εκει να ξερεισ μεγαλο ρολο παιζει να ρουφιξεισ πολλεσ φορεσ για να ερθει με δυναμη το νερο καταλαβεσ??και μετα κανε μια πατεντα με το λαστιχο βρεσ πωσ εχουν τα φιλτρα νερου στη βρυση που διαφημηζουν που τρεχει το νερο και μετα τραβασ ενα σιδερακι και σταματαει να τρεχει απο την βρυση και τρεχει απο το φιλτρο στο ποτηρι βρεσ ενα τετοιο μονο αυτο που συνδεετε στην βρυση και συνδεσετο στο αλφαδολαστιχο και ρυθμισε ποσο ζεστο θεσ να ειναι το νερο και μετα τραβασ το σιδερακι και πασ κοιτασ τηλεωραση και αυτο θα γεμηση το ενυδρειο σου εγω σωθηκα ετσι

Τα λες... λάθος.
Κανένα ρόλο ΔΕΝ "παίζει" το πόσες φορές θα ρουφήξεις για να έχει δύναμη (ή όχι... το νερό)... μια φορά είναι αρκετή... στην συνέχεια αναλαμβάνει η βαρύτητα και η διατομή του λάστιχου.-

delta66
27-04-14, 13:43
Κι ομως εχω παρατηρησει (παλια που ρουφαγα κι εγω, πριν φτιαξω τα συστηματα μου για αλλαγη νερου) οτι αν δεν ρουφαγα (μια μεν φορα για να μη το καταπιω, αλλα) πολυ δυνατα, μπορει να ειχε χαμηλη ροη η εξοδος του νερου.

Diskus fan
27-04-14, 13:46
Κι ομως εχω παρατηρησει (παλια που ρουφαγα κι εγω, πριν φτιαξω τα συστηματα μου για αλλαγη νερου) οτι αν δεν ρουφαγα (μια μεν φορα για να μη το καταπιω, αλλα) πολυ δυνατα, μπορει να ειχε χαμηλη ροη η εξοδος του νερου.

Ρούφα 2 τότε (μιας και είσαι αδύναμος)... να είσαι καλυμμένος!!!! :D

delta66
27-04-14, 13:58
Ρούφα 2 τότε (μιας και είσαι αδύναμος)... να είσαι καλυμμένος!!!! :D
Μωρε να ρουφηξω και 3 φορες αλλα, αλλα το θεμα της απαντησης μου ειναι οτι δεν ισχυει αυτο που εγραψες απολυτα.
μια φορά είναι αρκετή...στην συνέχεια αναλαμβάνει η βαρύτητα και η διατομή του λάστιχου.-
Θα αναλαβει η βαρυτητα να συνεχισει τη ροη, αλλα αυτη οπως εγραψα μπορει να ειναι μικρη εξ'αρχης, κι ας εχεις και λαστιχο με διατομη μπουριου σομπας.

tsoui
27-04-14, 15:24
Δεν νομιζω ότι υπαρχει λογος να ρουφαει καποιος από το λαστιχο για να κανει αναρρόφηση , περνεις το λαστιχο κλεινεις την μια ακρη με το δαχτυλο αν είναι μακρυ απλα το τσακιζεις περιπου στο μετρο η παραπανω, το γεμιζεις με νερο το γυρνας καθετα να φυγει ο αερας και ξαναγεμίζεις ότι λειπει κλεινεις κκαι την άλλη ακρη και όλα τα αλλα τα κανει μονο του.
Επισης η γαρδένιες δε χαιρονται με το νερο του ενυδρείου εχω καψει τρεις :D:D

Diskus fan
27-04-14, 16:09
Δεν νομιζω ότι υπαρχει λογος να ρουφαει καποιος από το λαστιχο για να κανει αναρρόφηση , περνεις το λαστιχο κλεινεις την μια ακρη με το δαχτυλο αν είναι μακρυ απλα το τσακιζεις περιπου στο μετρο η παραπανω, το γεμιζεις με νερο το γυρνας καθετα να φυγει ο αερας και ξαναγεμίζεις ότι λειπει κλεινεις κκαι την άλλη ακρη και όλα τα αλλα τα κανει μονο του.

Έτσι... το έχει γράψει κάπου κι' ο Τάκης πιο πάνω (αν θυμάμαι καλά). - :smt023

Τάκης
27-04-14, 21:15

Κάτι άλλο θα έφταιγε, αν ήταν νερό από αφρικάνικο ίσως, από τροπικό όμως είναι ότι καλύτερο για τις γαρδένιες, γιατί οι γαρδένιες είναι οξύφυλλα, θέλουν όξυνο περιβάλλον δηλαδή, όπως επίσης δεν θέλουν πολύ νερό.
Εδω και 2 χρόνια ποτίζω τα φυτά μου αποκλειστικά από τα νερά των ενυδρείων και όχι μόνο πάνε πολύ καλά , πάνε τόσο καλά που μου δημιουργούν "προβλημα" , φθινόπωρο ή τελος χειμώνα ρίχνω τρελό κλάδεμα, και φέτος φάγαμε τα πιο νόστιμα μαρούλια
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q81/s720x720/1526835_10202080716212763_438734087_n.jpg

maneni
27-04-14, 21:56

Οπως ειπε και ο φαν, καμια σχεση δεν εχει το ρουφηγμα.
Η παροχη εξαρταται απο την υψομετρικη διαφορα και τη διατομη του σωληνα.

delta66
27-04-14, 22:12
Εξηγηστε τοτε γιατι ηταν μικρη η ροη αν δεν ξεκιναγε δυνατα απο την αρχη να κατεβαζει νερο

Κλεόβουλος
28-04-14, 05:43
Εξηγηστε τοτε γιατι ηταν μικρη η ροη αν δεν ξεκιναγε δυνατα απο την αρχη να κατεβαζει νερο

Ανεξήγητα φαινόμενα :D:D
http://apokrifamistiria.blogspot.gr/2014/02/blog-post_13.html

plin
28-04-14, 08:42

Μήπως απλά μπερδεύτηκες με την αρχική εντύπωση; Δηλ., αν ρουφάς δυνατά στην αρχή η ταχύτητα ροής θα είναι αυξημένη αλλά σταδιακά θα πέσει και θα σταθεροποιηθεί σε μια σταθερή ροή. Αυτή η σταθερή ροή εξαρτάται από τις τριβές (διατομή του λάστιχου) και την δυναμική ενέργεια (υψομετρική διαφορά).