Επιστροφή στο Forum : καταλληλοτητα πετρας
εχω δει μια πολυ ομορφη πετρα σε ενα μαγαζι η οποια ειναι γκρι και σε μεικα σημεια ειναι σαν αλατο πετρα δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω και εχω σπασει το κεφαλι μ πως λενε το πετρωμα που λεω 'αλατοπετρα'.θα θελα να ρωτησω αν εχει κανεις υποψη του αν τετοια πετρωματα επιρεαζουν το νερο και αν ναι πως?<δεν θα ταν πρακτικο νομιζω να την αγορασω και να την τεσταρω σε κουβα για να μην την πηγαινω πισω γιαυτο ρωταω> :wink:
scissorhands
06-03-05, 14:13
μια φωτογραφια ισως να βοηθουσε πολυ!!Αλλα το μονο σιγουρο ειναι το testaρισμα οπως ειπες!το μονο σιγουρο!!!
Καλησπέρα άν δεν κάνω λάθος το τεστάρισμά σου θα πρέπει να γίνει με κεζάπ και αυτό για να δεις αν είναι ασβεστολιθική ή όχι.Αν είναι όντως ασβεστολιθική θα αφρίσει ειδάλως όχι.Γενικά οι ασβεστολιθικές πέτρες έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο σκληρό το νερό του ενυδρείου μας.Οπότε αν έχεις - θέλεις να βάλεις ψάρια που έχουν απέτησεις χαμηλής σκληρότητας μάλλον δεν ενδύκνειται.Θα σου πρότεινα να βάλεις πέτρα λάβας που δεν είναι ασβεστολιθική και τέτοια μπορείς να βρεις στον Αμαζόνιο, στο pet house απέναντι από την Οσία Ξένη στην Χαριλάου και νομίζω και στο πιράνχα στον Βασίλη.
Φιλικά Ιορδάνης.
Μονο που δεν τον συμφερει να ερθει μεχρι την θεσσαλονικη απο την καλαματα.
ουπς :oops: σωστό γράψτε λάθος :D :D :D
Το πολύ πολύ άμα δεν βρεί σε κανένα μαγαζί εκεί να του στείλουμε εμείς μία με courrier. :D
scissorhands
06-03-05, 15:31
εαν ομως φιλε μου steady θελεις lava πετρες και δεν μπορεις να βρεις καλαματα μπορω να σου στειλω εγω απο κανα μαγαζι εδω η κανενας αλλος απο αθηνα που εχει πιο μεγαλη ποικιλια!
μην ανχωνεσται παιδια αυριο ερχομαι σαλονικα και εχω προμηθευτει απο το forum τις καταλληλες διευθηνσεις για θεσσαλονικη να κανω τα ψωνια μου!!! :wink: εχω και την αδερφη στην αθηνα σε καραντινα να μου βρει καποια πραγματα οποτε οκ ευχαριστω παντως συνχομπιτες!!!!!
Ακούγετε σαν κρυσταλικός (χαλαζίας κλπ) σχηματισμός αυτό που περιγράφεις σαν "αλατό-πετρα" :?:
Εξαρτάται φυσικά από το τι στοιχείο είναι ο κρύσταλλος στην πέτρα που είδες για το αν είναι ουδέτερες πέτρες ή όχι, δηλαδή αν αλληλοεπιδρούν με την χημεία του ενυδρείου ή όχι!? :idea:
Θέλει αρκετή προσοχή :!: :!: :!:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.