PDA

Επιστροφή στο Forum : Παρ.Βιβλιου : Aquarium Owner's manual


scissorhands
06-03-05, 11:34
http://uk.dk.com/static/covers/all/6/1/1405300116L.jpg


Τιτλος : Aquarium Owner's manual
Συγγραφεας : Gina Sandford
Εκδοσεις : Dorling Kindersley (DK)
Σελιδες : 256
ISBN : 1-4053-0011-6
Τιμη και μερος αγορας : 21,80 ευρω (Παπασωτηριου) , $16.50 Αmazon
Σχετικο επισημο link : http://uk.dk.com/nf/Book/BookDisplay/0,,11_1405300116,00.html
Εξωφυλλο : Hardcover
Ημερομηνια εκδοσης : 1999,επανατυπωση και απανεκδοση 2003,2004
Γλωσσα : Αγγλικα
Περιγραφη :

Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις DK γνωστές για την ποιoτητα τους,την ενασχόληση τους σε επιστημονικούς τομείς και την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, χαρτιού, και ευκρίνειας στις φωτογραφίες.
Είναι πολύ χρήσιμο για τους αρχάριους χρηστές μιας και ασχολείται με την εγκατάσταση του ενυδρειο,το στρώσιμο του,την αναπαραγωγή των ψαριών κτλ..
Έχει πάνω από 180 είδη ψαριών που τα παρουσιάζει αναλυτικά.
Πιο ειδικά κάθε ψάρι αναλύεται στους εξής τομείς.
Family,distribution,size,diet,water conditions,swimming level,breeding
http://uk.dk.com/static/spreads/all/6/1/1405300116L_083.jpg

Τα είδη ψαριών που παρουσιάζει είναι τα βασικά και απευθύνονται κυρίως στους αρχάριους του είδους!
Κάθε ψάρι έχει την επιστημονική και την κοινή ονομασία του (Pterophyllum scalare,ANGEL).
Επίσης δίπλα από την ονομασία του ψαριού δίνει και την δυσκολία του ειδους!Ειναι ένας δείκτης που δείχνει πόσο δύσκολο είναι το ψάρι στο χειρισμό του,στις διατροφικές και περιβαντολλογικες συνθήκες και γενικά αν πρέπει να το προτιμάνε αρχάριοι η πιο έμπειροι κάτοχοι ενυδρείου.
Το βιβλίο είναι πλαισιωμένο από πολύ ποιοτικές φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα που βοηθάνε τους αρχαριους.Επισης κάθε ψάρι που παρουσιάζεται στο βιβλίο έχει και την φωτογραφία του.
Γενικά αναφέροντας κάποιους τομείς του βιβλίου : Ανάλυση των τύπων φιλτρων,των θερμαντηρων,παρουσιαση μιας μικρής μερίδας φυτών γλυκού και αλμυρού νερου,τροπος εισαγωγής ψαριών στο ενυδρειο,επιλογη υποστρωματος,ιστορια του ενυδρειου,παρατηρηση των ψαριων,κοινες ασθένειες των ψαριών(με photo κάθε ασθενείας για την κατανόηση από τους αρχάριους),τύποι τροφής για τα ψαρια,φωτισμος….κτλ.

Το βιβλίο αναφέρεται και σε κατόχους γλυκού αλλά και σε αλμυρού με μεγαλύτερη έμφαση στους πρωτους .Αναλυει τρόπους αντιμετώπισης της αλγης,των ασθενειων,αναλυει την εισαγωγή φυτών στο ενυδρείο και με ποιον τρόπο πρέπει αυτό να γινει,αναφερεται σε συμβατοτητες ειδών ψαριών και την προσοχή που πρέπει να δείξουν οι αρχάριοι στην επιλογή τους

Συνοψη

Ένα βιβλίο που σε συνεργασία με αυτό εδώ το forum είναι η κατάλληλη επιλογή για τους αρχαριους.Προσωπικα εμένα με βοήθησε πολύ , παίρνοντας ιδέες από το βιβλίο και συζητώντας στο board ,κατεληγα παντα στα σωστα συμπερασματα .

Βαθμολογια : 4/5

Παρουσιαση : Μηλιος Θανασης

scissorhands
06-03-05, 11:42
Φωτογραφιες

scissorhands
06-03-05, 11:44
''''''