PDA

Επιστροφή στο Forum : τι αλγη ειναι αυτη???


Vasilis
06-03-05, 02:45
σε λιγο καιρο θα φτιαχτει το καινουργιο ενυδρειο μου κ για την ωρα οσα βραχακια εχουν ζωη(μανηταρια κλπ...) τα εχω στο παλιο μου ενυδρειο με ενα φιλτρακι που εχει μακαρονι κ υαλοβαμβακα...ειναι εκει μερικους μηνες κ ζουν μια χαρα.το προβλημα ειναι οτι εχει βγει μια αλγη η οποια ειναι πρασσινη σε μορφη κλιματαριας,απλωνεται οριζοντια στα βραχακια κ εχει κατι σαν μικρες πρασσινες φουσκιτσες!δεν την εχω κοψει ακομα...καταλαβαινει καποιος τι αλγη ειναι κ αν ειναι επικινδυνη???

tasos
06-03-05, 10:59
Όπως την περιγράφεις μοιάζει με την caulerpa racemosa και είναι μια επιθυμητή (κατα πολλούς) μακροάλγη!Αν βάλεις όμως και φωτογραφία,ακόμα καλύτερα :wink: .Αν είναι και καλή ,θα μπεί στο περιοδικό!

Vasilis
07-03-05, 01:18
πιο περιοδικο μορε....μια απλη αλγη πανω σε μερικα βραχακια ειναι...δεν κανει για περιοδικο...κ βασικα ειναι μακροαλγη.τι νοημα θα ειχε η φωτο απο απο ενα σχεδον αδειο ενυδρειο κ απο θεμα νερου!....
παντως την εκοψα....γιατι ειναι ασχημη....ειχει πιασει ολο το βραχο...περιπου 30 εκ!!!!

kangouras
07-03-05, 17:02
racemosa ??? Καλωσήλθες στον κόσμο της , κατάφερες να την βγάλεις τελείως ?

jpatou
07-03-05, 17:07
Αν βάλεις όμως και φωτογραφία,ακόμα καλύτερα :wink: .Αν είναι και καλή ,θα μπεί στο περιοδικό!

Αν την κλαδεύεις κιόλας να φέρεις και στην επόμενη συνάντηση για τους θαλασσινούς που δεν έχουν. :twisted: :twisted: :twisted:

ahar
07-03-05, 17:59
Αν βάλεις όμως και φωτογραφία,ακόμα καλύτερα :wink: .Αν είναι και καλή ,θα μπεί στο περιοδικό!

Αν την κλαδεύεις κιόλας να φέρεις και στην επόμενη συνάντηση για τους θαλασσινούς που δεν έχουν. :twisted: :twisted: :twisted:

Vassili μην τυχον και τολμησεις και ΔΕΝ φερεις!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Vasilis
01-04-05, 01:56
αμαν!!!!!!τωρα ειδα τις απαντησεις σας.....την εκοψα αλλα βγενει συνεχεια...ποιος θελει συναντηση να του την δειξω????

Discos
01-04-05, 10:02
Αυτη η αλγη ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη η καλυτερη caulerpa. Rasemosa το ειδος και να ξερεις κατι. Για να βγαινει οπως λες, κατι βρισκει και τρωει, οποτε εαν την βγαλεις τελειως απο το ενυδρειο σου, μαντεψε ποια αλλη αλγη θα κανει βιζιτα? Εχεις καμοια ιδεα? :smt022

Μην κανεις το λαθος και την βγαλεις. Τουλαχιστον σε αντιθεση με τις αλλες του ειδους αυτη βγαινει πανευκολα. Εγω αυτη ειχα εως οτου αρχισε να συρικνωνεται επειδη δεν ειχε να φαει (ειχα ριξει ολες τις τιμες μου στο aπολυτο 0-ξερεται ph, salinity, θερμοκρασια... :smt087 :smt096 ) και μετα απο λιγο καιρο εξαφανιστηκε. Μαλλον το νεο σκιμμερ εκανε δουλεια!!

Καταλαβες λοιπον οτι ειναι χρησιμη, και εισαι τυχερος που βγηκε. Αστην και βαλτην και στο καινουργιο. Γλιτωνεις τρελα προβληματα αλγης. Ειδικα εσυ που εισαι ακομα και ψιλοαρχαριος, θα σου λυσει τα χερια!(IMO) :wink:

x-nos
23-05-05, 22:21
Παιδιά τώρα το είδα το post! Μίπως είναι αυτη εδώ?