PDA

Επιστροφή στο Forum : Μικρό pik με αμμωνια

Netrino
28-11-13, 12:47
Καλημέρα!Δεν ξέρω αν έγραψα στον σωστό τομέα,αν όχι να το μετακινήσετε κύριοι admins!Εδώ και 2 περίπου εβδομάδες έχω παρατηρήσει ένα μικρό pik στη αμμωνία μου,μεταξύ 0 και 0,25, τι αλλαγές κάνω τι prime ρίχνω δεν λέει να κιτρινισει εντελως το τεστάκι...ΝΟ2 0, ΝΟ3 5-10, 25 βαθμοι, ph έχω χάσει τη μπάλα < 6 ....!!Δεν έχω καμία απώλεια όλα τρώνε μια χαρά,φιλτράκι 306 full βιολογικό σε 60Λ!Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά!Αν έχετε καμιά ιδέα,θα ήθελα να την ακούσω!!

nazgul
28-11-13, 12:54
Κανε μια μικρη παρουσιαση (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398) του ενυδρειου, μηπως βρουμε κατι.

Το τεστ σου ειναι ενταξει? Μηπως εχει ληξει? Το κοιταζεις σε φως ημερας? Τα ματια κανουν παιχνιδια πολλες φορες. Εγω παιρνω επιβεβαιωση και απο αλλο ατομο για σιγουρια.

delta66
28-11-13, 15:23
Ψαξε εδω την αιτια.
Νιτροποίηση και οι παράγοντες που την επηρεάζουν (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933)

ΥΓ. Με το prime δεν μηδενιζουν οι τιμες. Απλα μετατρεπει την αμμωνια σε αμμωνιο, που δεν ειναι τοσο τοξικο.

plin
28-11-13, 17:35
Τί μάρκα τεστ χρησιμοποιείς; Έχεις μετρήσει της βρύσης και σου είναι απόλυτα κίτρινο; Ρωτώ γιατί ένα test της JBL για NO2 που έχω ακόμα και στο νερό βρύσης Αθήνας, που περνά και από φίλτρανση 3 σταδίων (όχι RO) ποτέ δεν μου μηδενίζει, ενώ άλλων εταιριών μηδένιζαν.

Netrino
28-11-13, 22:26
Όγκος:65Λ μεικτά
Κατηγορία:Αμαζονιου
Φυτά:Egeria densa,Hygrofilla Polysperma,Heteranthera zosterifolia,Java Fern(λιγο)

Ψάρια / Άλλα είδη:5 x cardinal tetra,1 x Σκαλάρι, 3 x Otocinlus, 2 x Helena
Διακοσμητικά υλικά:Χαλαζιακή άμμο πούδρα και 1 ρίζα.
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο: -
Φωτισμός: 24w pl
Διάρκεια φωτισμού: 14.00-23.00
Φιλτράρισμα:flouval 306
Θερμοστάτης:100w
Λίπανση: Όποτε το θυμάμαι όλη την σειρά της seachem
Παροχή CO2: οχι

Παράμετροι:

pH: <6 δεν δείχνει το τεστάκι της API
Γενική σκληρότητα (GH):5
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):2
Αμμωνία (ΝΗ3):0-0,25
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):5-10
Αλλαγές νερού:1 κάθε εβδομάδα 100% όσμωση με φύλλο κατάπα στο βαρελάκι και discus traces,και αν έχω χρόνο μπορεί να κάνω και άλλη μια στη μέση της βδομάδας.
Θερμοκρασία:25
Άλλες πληροφορίες:Έχω και μικρό φιλτράκι με τύρφη μέσα στο ενυδρείο

Τάκης
28-11-13, 22:53
Πολύ φοβάμαι πως ο συνδυασμός 100% Α/Ο και τύρφη σου κατέβασαν πολύ χαμηλά το KH και ταυτόχρονα έπεσε και το PH που πιθανώς η απότομη πτώση του PH σου χάλασε και τη βιολογία, δηλαδή κάτι σαν PH Crash, ας ακούσουμε και άλλες γνώμες γιατί μπορεί να κάνω και λάθος

Netrino
28-11-13, 23:28
Πολύ φοβάμαι πως ο συνδυασμός 100% Α/Ο και τύρφη σου κατέβασαν πολύ χαμηλά το KH και ταυτόχρονα έπεσε και το PH που πιθανώς η απότομη πτώση του PH σου χάλασε και τη βιολογία, δηλαδή κάτι σαν PH Crash, ας ακούσουμε και άλλες γνώμες γιατί μπορεί να κάνω και λάθος
Δεν νομίζω γτ το τρέχω έτσι από το Μάη,και η Αμμωνία τώρα ανέβηκε.Επίσης αν είχε πεθάνει η βιολογία,θα μετρουσα ΝΟ2, και τα ΝΟ3 δεν θα ήταν στα κανονικά επίπεδα!

Τάκης
28-11-13, 23:43
Δεν είπα πως πέθανε, απλα τη μείωσε, οι απότομες αλλαγες του PH όπως και οι απότομες αλλαγες θερμοκρασίας προκαλουν πρόβλημα στη βιολογια, δεν είναι απαραίτητο να την καταστρέψουν τελείως, τοτε θα είχες full αμμωνία, ούτε καν νιτρικα ή νιτρώδη. Απο τον Μαίο είχες και τοσο χαμηλό PH ? αυτα τα 2 μαζι (πτωση PH και αυξηση αμμωνίας) έγιναν μαζι ?

Netrino
28-11-13, 23:51
Δεν είπα πως πέθανε, απλα τη μείωσε, οι απότομες αλλαγες του PH όπως και οι απότομες αλλαγες θερμοκρασίας προκαλουν πρόβλημα στη βιολογια, δεν είναι απαραίτητο να την καταστρέψουν τελείως, τοτε θα είχες full αμμωνία, ούτε καν νιτρικα ή νιτρώδη. Απο τον Μαίο είχες και τοσο χαμηλό PH ? αυτα τα 2 μαζι (πτωση PH και αυξηση αμμωνίας) έγιναν μαζι ?
Από τπ Μάη έχω αρχίζει να το μειώνω το ph και τον ιούνη πήγε εκεί που το ήθελα!Αμμωνία μετράω τις δύο τελευταίες βδομάδες!Οπότε όχι δεν έγιναν μαζί!!

Τάκης
28-11-13, 23:59
Τώρα είναι εκεί που το ήθελες δηλαδη ? κάτω από 6 ?

Netrino
29-11-13, 01:27
Τώρα είναι εκεί που το ήθελες δηλαδη ? κάτω από 6 ?
Δεν ήθελα τόσο κάτω,αλλά δεν με πειράζει κιόλας!!!Τα ψάρακια είναιι όξινου νερού οπότε δεν έχω πρόβλημα!!!

Τάκης
29-11-13, 08:23
Δεν ήθελα τόσο κάτω,αλλά δεν με πειράζει κιόλας!!!Τα ψάρακια είναιι όξινου νερού οπότε δεν έχω πρόβλημα!!!
Μήπως μειώθηκε η βοιολογία σου απο το τόσο χαμηλό PH ? σε τόσο χαμηλό μόνο τα cardinal το θέλουν, τα σκαλάρια θέλουν πάνω από 6 και τα Oto πάνω από 5,5-6, δηλαδή για αυτά είναι στο όριο. Επίσης από όσο θυμάμαι η βιολογία αναπτύσεται καλύτερα σε αλκαλικό περιβάλλον. Θα σου πρότεινα μια μικρή σταδιακή αύξηση του PH.
Μια γνώμη είπα , ας μας πουν και ποιο έμπειροι.

delta66
29-11-13, 14:12
Νιτροποίηση και οι παράγοντες που την επηρεάζουν (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933)

Γιώργος Κ
30-11-13, 03:45
Με 3 ph παντως δεν ειχα ποτε προβλημα στη νιτροποίηση :D:D