Επιστροφή στο Forum : ερώτηση για σκληρότητα
Καλημέρα,
πως μπορώ να μαλακώσω το νερό χωρίς Α/Ο?
GH: 60ppn/l
TDS: 365 ppn/l
το νερό σου δεν είναι τραγικά μαλακό, και δε βλέπω το λόγο γιατί να θες να το μαλακώσεις. 60ppm/lt gh, είναι αρκετά μαλακό νερό. Βάζεις ακόμα και αμαζωνίου ψάρια.
Από ότι διάβασα, νόμιζα ότι είναι πολύ! Πως μπορώ να το μετατρέΠω σε dGH?
Εάν δεν κάνω λάθος η αντιστοιχία είναι 1 βαθμός = 17,85 ppm
ναι λογικά εάν θυμάμαι σωστά. αλλά σε 5' θα μπορέσω να το επιβεβαιώσω με το χαρτάκι της APi που τα γράφει πάνω αυτά, εάν θυμάμαι καλά βέβαια.
-------------------------
Λοιπόν η APi γράφει γενικά για τις συνθήκες που ζουν κάποια είδη ψαριών και δίνει απλά κάποιες αντιστοιχίες στο περίπου. Αναλυτικά λέει ότι:
0-3 βαθμοί είναι 0-50ppm
3-6 βαθμοί είναι 50-100ppm
6-11 βαθμοί είναι 100-200 ppm
8-12 βαθμοί είναι 140-200ppm
11-22 βαθμοί είναι 200-400ppm
άρα λογικά σωστά θυμάμαι την αναλογία αυτή για το 17,85.
Ευχαριστώ Φίλε μου!!! Με βοήθησε πολύ!!
Ποιο τεστ σου έδωσε αυτές τις τιμές; Σίγουρα έχεις γράψει σωστά τις μονάδες;
Το πήγα σε ένα μαγαζί με φίλτρα νερού και μου το μετρησαν
ερωτηση.μετραμε gh και kh.
το http://www.seriouslyfish.com/ δινει σε ppm και h (σκετο,γραφει gh η kg)
αρα υποθετω οτι το H ειναι το gh?και αν ναι το kh γιατι το μετραμε?εννοω δεν θυμαμαι να εχω δει καπου να λεει και τα 2.
αναλογα με ποιο διαλεγεις ψαρια τελικα?
το gh περιέχει μέσα του το kh. gh = άλατα ασβεστίου συν άλατα μαγνησίου και ψιλά. ενώ kh, είναι μόνο το ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο περιέχεται στο gh. Το μετράμε το kh, για να ξέρουμε τη σταθερότητα του ph, και επίσης, κάποια σαλιγκάρια το θέλουν για σκληρότερο κέλυφος,(ίσως και όλα)
αυτο που λεω οτι gh=h ισχυει?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.