Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερώτηση για σκληρότητα


matser
23-11-13, 12:56
Καλημέρα,
πως μπορώ να μαλακώσω το νερό χωρίς Α/Ο?

GH: 60ppn/l
TDS: 365 ppn/l

g81gr
23-11-13, 13:07
το νερό σου δεν είναι τραγικά μαλακό, και δε βλέπω το λόγο γιατί να θες να το μαλακώσεις. 60ppm/lt gh, είναι αρκετά μαλακό νερό. Βάζεις ακόμα και αμαζωνίου ψάρια.

matser
23-11-13, 13:12
Από ότι διάβασα, νόμιζα ότι είναι πολύ! Πως μπορώ να το μετατρέΠω σε dGH?

mixalhs89
23-11-13, 13:27
Εάν δεν κάνω λάθος η αντιστοιχία είναι 1 βαθμός = 17,85 ppm

matser
23-11-13, 13:30
Δηλαδή έχω GH: 3,36 ?

mixalhs89
23-11-13, 13:44
ναι λογικά εάν θυμάμαι σωστά. αλλά σε 5' θα μπορέσω να το επιβεβαιώσω με το χαρτάκι της APi που τα γράφει πάνω αυτά, εάν θυμάμαι καλά βέβαια.
-------------------------
Λοιπόν η APi γράφει γενικά για τις συνθήκες που ζουν κάποια είδη ψαριών και δίνει απλά κάποιες αντιστοιχίες στο περίπου. Αναλυτικά λέει ότι:

0-3 βαθμοί είναι 0-50ppm
3-6 βαθμοί είναι 50-100ppm
6-11 βαθμοί είναι 100-200 ppm
8-12 βαθμοί είναι 140-200ppm
11-22 βαθμοί είναι 200-400ppm

άρα λογικά σωστά θυμάμαι την αναλογία αυτή για το 17,85.

matser
23-11-13, 13:47
Ευχαριστώ Φίλε μου!!! Με βοήθησε πολύ!!

exelix
23-11-13, 13:50
Ποιο τεστ σου έδωσε αυτές τις τιμές; Σίγουρα έχεις γράψει σωστά τις μονάδες;

matser
23-11-13, 14:00
Το πήγα σε ένα μαγαζί με φίλτρα νερού και μου το μετρησαν

nio1981
23-11-13, 16:13
ερωτηση.μετραμε gh και kh.

το http://www.seriouslyfish.com/ δινει σε ppm και h (σκετο,γραφει gh η kg)
αρα υποθετω οτι το H ειναι το gh?και αν ναι το kh γιατι το μετραμε?εννοω δεν θυμαμαι να εχω δει καπου να λεει και τα 2.

αναλογα με ποιο διαλεγεις ψαρια τελικα?

g81gr
23-11-13, 19:12
το gh περιέχει μέσα του το kh. gh = άλατα ασβεστίου συν άλατα μαγνησίου και ψιλά. ενώ kh, είναι μόνο το ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο περιέχεται στο gh. Το μετράμε το kh, για να ξέρουμε τη σταθερότητα του ph, και επίσης, κάποια σαλιγκάρια το θέλουν για σκληρότερο κέλυφος,(ίσως και όλα)

nio1981
23-11-13, 19:46
αυτο που λεω οτι gh=h ισχυει?