Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ξύλο στο ενυδρείο και θολούρα ...

bouhy34
18-11-13, 14:11
Έβαλα κάποια ξύλα παραλίας στο ενυδρείο μου τα οποία αφού βράστηκαν μπήκαν για μισή ώρα στον φούρνο στους 180 βαθμούς . Το ένα ξύλο πήγε στον πάτο αλλά το άλλο ακόμα επιπλέει . Το θέμα εδώ είναι ότι το νερό κιτρίνισε πράγμα αναμενόμενο αλλά θόλωσε και το νερό και αυτό με προβληματίζει πολύ ....

kgf12345
18-11-13, 14:27
τα ξυλα απο παραλια θελουνε πολυ καλη προετοιμασια.εννοω υπερβολικα καλη.αυτο που εκανες δεν μου φαινεται αρκετο δυστυχως.επισης καλο ειναι να ξερουμε και τι ξυλα ειναι πριν τα βαλουμε.

εχεις ψαρια μεσα;

αν δεν εχεις κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου κιαν χρειαστει κανε και δευτερη.
μπορεις να βαλεις και ανθρακα στο φιλτρο σου να καθαρισει παραλληλα.

αν εχεις ψαρια θελει πιο πολυ προσοχη αν κανεις αλλαγες νερου.
επισης θα πρεπει να βαλεις αεραντλια να δουλευει φουλ και κανε μετρησεις μηπως σηκωσει αμμωνια.αν σηκωσει αμμωνια τα βγαζεις κατευθειαν και κανεις αλλαγη με νερο ιδιο με του ενυδρειου σε θερμοκρασια,και με αντιχλωριο prime.

bouhy34
18-11-13, 14:37
έχω ψάρια μέσα . οι μετρήσεις είναι όλες οκ .
-------------------------
έχω ψάρια μέσα . οι μετρήσεις είναι όλες οκ .

η αεραντλία δουλεύει κανονικά ...

nazgul
18-11-13, 19:36
Καλο θα ηταν να το αφηνες για μερες σε καποιο κουβα για να βγαλει το χρωμα του και πιθανο διαφορες ουσιες. Επειδη μαλιστα ειναι και απο τη φυση, καλο θα ηταν και να το παρακολουθουσες με μετρησεις αμμωνιας πριν το βαλεις στο ενυδρειο.

Προς το παρον παρακολουθησε στενα το ενυδρειο με μετρησεις και κυριως τη συμπεριφορα των ψαριων σου. Η θολουρα λογικα θα φυγει σε μερικες μερες. Ενισχυσε το φιλτρο σου με παραπανω filter wool και το πιθανοτερο ειναι να φυγει εντος των ημερων.

bouhy34
18-11-13, 20:46
Καλο θα ηταν να το αφηνες για μερες σε καποιο κουβα για να βγαλει το χρωμα του και πιθανο διαφορες ουσιες. Επειδη μαλιστα ειναι και απο τη φυση, καλο θα ηταν και να το παρακολουθουσες με μετρησεις αμμωνιας πριν το βαλεις στο ενυδρειο.

Προς το παρον παρακολουθησε στενα το ενυδρειο με μετρησεις και κυριως τη συμπεριφορα των ψαριων σου. Η θολουρα λογικα θα φυγει σε μερικες μερες. Ενισχυσε το φιλτρο σου με παραπανω filter wool και το πιθανοτερο ειναι να φυγει εντος των ημερων.

Ευχαριστώ πολύ για μια ακόμη φορά