PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμπεριφορες iodotropheus...


Lary80
02-03-05, 15:58
Γεια σας, θα ηθελα να μου πειτε αν το τρεμουλιασμα ειναι συμπεριφορα ΜΟΝΟ των αρσενικων και επισης το ενα απο τα τρια μου iodotropheus καθοταν στα πλαγια πανω στην επιφανεια του νερου και κατ'αρχην νομιζα πως το ειχα χασει. Αλλα μετα απο λιγη ωρα ξαναεπανηλθε . Μετα απο λιγη ωρα το ιδιο ή καποιο αλλο απο τα τρια μου (δεν γνωριζω ακριβως) πηγε πισω απο ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο που εχω και δεν ρευμα εκει και καθετε με το κεφαλι προς τα πανω και φαινεται κατι σαν να ρουφαει και μετα βγαζει κατι σαν μπουρμπουληθρες.Πρεπει να αρχισω να ανυσηχω? :(

AFRIKANOFILOS
02-03-05, 23:40
Το τρεμουλιασμα σημενει 2 πραγματα 1)μαγκια(male,female)2)ζευγαρωμα.Υποψιαζομε bload!

jpatou
03-03-05, 01:00
Λοιπόν έχουμε και λέμε.
Το τρεμούλιασμα που βλέπεις είναι επιδειξη δύναμης του ενός προς το άλλο. Τα mbuna είναι ιεραρχικά ψάρια. Πάντα θα υπάρχει κάποιο ψάρι που θα είναι το κυρίαρχο μέσα στο ενυδρείο σου. Αν τα ψάρια έχουν μπεί πρόσφατα τότε ειναι πολύ πιο έντονη αυτή η συμπεριφορά μέχρι την καθιέρωση του "αρχηγού". Κατά διαστήματα θα υπάρχουν αψιμαχίες ήπιας μορφής όπως το τρεμούλιασμα που αναφέρεις ή έντονη κυκλική κίνηση το ένα γύρο από το άλλο ή ακόμα και δάγκωμα. Αν πάλι προσθέσεις ένα νέο ψάρι τότε αυτό θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την αρχηγία από το κυρίαρχο ψάρι. Αν το νικήσει έχει καλός, αναλαμβάνει αυτό την "αρχηγία" και τέρμα οι καβγάδες. Αν όμως δεν τα καταφέρει θα αγωνηστεί μέχρι να πάρει μια θέση στην ιεραρχία που υπάρχει. Πολλές φορές ο αγώνας αυτό είναι τόσο επίπονος που οδηγεί στην απώλεια του ψαριού.
Τώρα αν κάποιο ψάρι είναι πολύ στρεσσαρισμένο από τις επιθέσεις των άλλων ψαριών και οι κρυψώνες/σπηλιές στο ενυδρείο δεν είναι αρκετές ή είναι αρκετά φωτεινές τότε το ψάρι προσπαθεί να κρυφτεί σε πιο σκοτεινά μέρη του ενυδρείου κοντά στην επιφάνεια σε γωνίες ή σε κάποιο εσωτερικό φίλτρο ακόμα και αν πρεπει να κρυφτεί με το σώμα του παράλληλα στην επιφάνεια. Φυσικά το χρώμα είναι θαμπό και οι κινήσεις του ψαριού ελάχιστές προσπαθόντας να μήν τραβάει την προσοχή. Όμως το ψαρι συνεχίζει να τρέφετε κανονικά όποτε ριχνουμε τροφή.
Από ότι καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για Bloat (και όχι Bload) που είπε ο AFRIKANOFILOS. Τα συμπτώματα του bloat είναι απώλεια όρεξης και εξόγκωση στην έδρα της κοιλιάς του ψαριού.

AFRIKANOFILOS
03-03-05, 12:08
Sorry που δεν εξειγησα τι ειπα :roll: βλεπετε εγραφα με ενα ματι(απο τη νυστα) :oops: :oops: :oops: .

inser
04-03-05, 11:05
Lary εαν ειναι ευκολο πες μας μετρησεις νερου.Εγω δεν ειδα πουθενα να λες οτι το ψαρι τρωει..οποτε εαν μπορεις δωσε λιγες πληροφοριες..εχει κανα χτυπημα? αναπνεει περιεργα η ανοιγοκλεινει περιεργα το στομα του? , το κυνηγανε? Εμενα με προβληματιζει οτι εχεις τοσες σπηλιες στο ενυδρειο σου αλλα αυτο διαλεξε το φιλτρο..

Lary80
06-03-05, 10:22
Τρωει μια χαρα ενω κινειτε και αναπνεει χωρις δυσκολια. Απλα μετα απο διαμαχες με τα αλλα iodo παει και κρυβετε εκει. Ph 7,8 KH 10 GH >10 NO2 0 NO3 5

inser
07-03-05, 11:44
Εαν στο επιτρεπουν τα λιτρα σου εγω θα προσθετα αλλα 2 iodotropheus να γινοντουσταν 5.κατα τα αλλα μια χαρα εισαι. :)

Lary80
07-03-05, 22:55
Ηδη εχω παραπανω απ' οσα πρεπει, και η αληθεια ειναι οτι ειναι τα μοναδικα που μαλωνουν συνεχως . Ειναι περιπου 5 εκ. λετε να ειναι αρσενικα ολα???