Επιστροφή στο Forum : προβλημα με καπακι
Το προβλημά μου ειναι το εξης. Σε 60αρι ενυδρειο με καπακι, οταν ειναι κλειστο το καπακι για αρκετη ωρα , απο τη ζεστη που βγαζει ο θερμαντηρας (25 βαθμους) γεμιζει το καπακι εσωτερικα με υδρατμους.
Υπαρχει καποια λυση περα του να εχω συνεχως το καπακι ανοιχτο?
Καποια πατεντα να μπορει να ειναι μισανοιχτο?
Βάλε φωτογραφία με το καπάκι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
Το προβλημά μου ειναι το εξης. Σε 60αρι ενυδρειο με καπακι, οταν ειναι κλειστο το καπακι για αρκετη ωρα , απο τη ζεστη που βγαζει ο θερμαντηρας (25 βαθμους) γεμιζει το καπακι εσωτερικα με υδρατμους.
Υπαρχει καποια λυση περα του να εχω συνεχως το καπακι ανοιχτο?
Καποια πατεντα να μπορει να ειναι μισανοιχτο?
Είχα το ίδιο πρόβλημα και ακου τι έκανα εγώ.
Στο καπάκι έχω για το καλοκαίρι 2 ανεμιστηράκια.
Τα ανεμιστηράκια είναι 12V. Εβαλα έναν μετασχηματιστή από αυτους που ρυθμίζεις τα Volt και τον ρύθμισα στα 3V και δουλευει συνέχεια. Στα 3V ίσα που γυρίζουν, θα έχεις βέβαια μια μικρή εξάτμιση και ίσως να δουλεύει ο θερμαντήρας λόγο παραπάνω γιατι το ανεμιστηράκι θα ρίχνει λίγο κρύο αέρα μέσα. Για το καλοκαίρι έχω και 2ο μετασχηματιστή στα 12V που παίρνει ρεύμα απο STC-1000 που αν ανέβει η θερμοκρασία ανάβει και αυτος και δίνει 12V στα ανεμιστηράκια. Ταυτόχρονα δηλαδη τα ανεμιστηάκια παίρνουν και 12V και 3V, αυτό δεν είναι πρόβλημα, τα 3V είναι σαν να μη υπάχρουν.
Καλησπέρα, το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το ενυδρείο μου και μάλιστα η υγρασία στάζει από το καπάκι και πέφτει έξω. Υπάρχουν δύο λύσεις. Η μία είναι να βρεις τρόπο να μένει το καπάκι ανοιχτό ή να ανεβάσεις την θερμοκρασία του χώρου σου ώστε να μην δημιουργούνται υδρατμοί. Στην ουσία γίνονται λόγο της διαφοράς θερμοκρασίας του χώρου σου με τον χώρο μέσα στο ενυδρείο. Λογικά το καλοκαίρι δεν έχεις τέτοια προβλήματα σωστά?
Καλησπέρα, το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το ενυδρείο μου και μάλιστα η υγρασία στάζει από το καπάκι και πέφτει έξω. Υπάρχουν δύο λύσεις. Η μία είναι να βρεις τρόπο να μένει το καπάκι ανοιχτό ή να ανεβάσεις την θερμοκρασία του χώρου σου ώστε να μην δημιουργούνται υδρατμοί. Στην ουσία γίνονται λόγο της διαφοράς θερμοκρασίας του χώρου σου με τον χώρο μέσα στο ενυδρείο. Λογικά το καλοκαίρι δεν έχεις τέτοια προβλήματα σωστά?
Εγω το έχω μόνιμα το πρόβλημα από τα σταγονίδια της αεραντλίας, οι μπουρμπουλήθρες που σκάνε στην επιφάνεια πάνε στο καπάκι και με αυτό το τρόπο έλυσα το πρόβλημα
Το προβλημα με τους υδρατμους ποιο ειναι ακριβως? Αν ο φωτισμος ειναι στεγανος, δεν βλεπω κανενα προβλημα. Ολο και καποιο μικρο κενο θα υπαρχει για αερισμο, ετσι κι αλλιως.
Το προβλημα με τους υδρατμους ποιο ειναι ακριβως? Αν ο φωτισμος ειναι στεγανος, δεν βλεπω κανενα προβλημα. Ολο και καποιο μικρο κενο θα υπαρχει για αερισμο, ετσι κι αλλιως.
Εχεις δίκιο σε αυτό , αν ο φωτισμός είναι καλα μονωμένος δεν θα υπάρχει πρόβλημα, το μόνο που με απασχολούσε ήταν ότι τα ανεμιστηράκια ήταν μούσκεμα και για να μη χαλάσουν τα έχω στα 3V σχεδόν μόνιμα, τα σαββατοκύριακα που είμαι εδώ και κλείνω την αεραντλία στις 1 που ανάβουν τα φώτα, κλείνω και τα ανεμιστηράκια, τώρα ο φίλος panoskart δεν μας είπε γιατί τον απασχολούν οι υδρατμοί στο καπάκι.
-------------------------
Ξέχασα, είχα προσέξει κάποιες φορές να τρέχουν σταγόνες έξω απο το καπάκι στα τζάμια πριν κάνω τη πατέντα με τα ανεμιστηράκια
Αν τρεχουν σταγονες εξω απο το καπακι, φυσικα και ειναι θεμα και πρεπει να λυθει.
Αλλα για τα ανεμιστηρακια, να τονισω οτι σε ολα τα ενυδρεια μου ειναι ολο το χρονο εκει, δεν τα βγαζω. Δεν υπαρχει προβλημα ουτε το χειμωνα, ουτε το καλοκαιρι με τους υδρατμοτς. Αλλα να σημειωθε οτι τα αλλαζω καθε χρονο, γιατι πιανουν αλατα και δεν το ρισκαρω να κολλησουν οταν τα χρειαζομαι. Στο ενα ενυδρειο μου, μαλιστα, ειναι ιδιαιτερα εντονοι οι υδρατμοι γιατι το καπακι ειναι πολυ χαμηλο, τοσο ωστε αν βαλω παραπανω νερο, η λαμπα μπαινει στο νερο (στεγανα αυτα τα ακροφυσια της arcadia τελικα :D).
Αν τρεχουν σταγονες εξω απο το καπακι, φυσικα και ειναι θεμα και πρεπει να λυθει.
Αλλα για τα ανεμιστηρακια, να τονισω οτι σε ολα τα ενυδρεια μου ειναι ολο το χρονο εκει, δεν τα βγαζω. Δεν υπαρχει προβλημα ουτε το χειμωνα, ουτε το καλοκαιρι με τους υδρατμοτς. Αλλα να σημειωθε οτι τα αλλαζω καθε χρονο, γιατι πιανουν αλατα και δεν το ρισκαρω να κολλησουν οταν τα χρειαζομαι. Στο ενα ενυδρειο μου, μαλιστα, ειναι ιδιαιτερα εντονοι οι υδρατμοι γιατι το καπακι ειναι πολυ χαμηλο, τοσο ωστε αν βαλω παραπανω νερο, η λαμπα μπαινει στο νερο (στεγανα αυτα τα ακροφυσια της arcadia τελικα :D).
Και το δικό μου το καπάκι είναι πολύ κοντό, μόνο 7cm και το νερό είναι τερμα, πιο τερμα τρέχει έξω. Και για την ανικατάσταση δεν το συζυτάω, το Μαιο θα μπουν καινούρια, το ένα ειδικα είναι άσπρο από τα άλατα αλλα δουλευει. Για το φωτιστικό δεν υπάρχει θέμα, είναι DIY με LED με καλή μόνωση, oπως και το καπάκι είναι DIY.
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=59346&d=1381233243
Ας μας πει και ο φίλος panoskart πιο είναι το προβλημα του
Εμένα οι σταγόνες στα τζάμια σταμάτησαν απο τη στιγμή που τα ανεμιστηράκια δουλευουν χαμηλά και το καπάκι είναι σχεδόν στεγνό πάντα
Οπως τα λεει ο Nazgul.
Αν δεν τρεχουν εξω τα νερα και τρεχουν πισω στο ενυδρειο, και το φωτιστικο ειναι στεγανο, ειναι μια χαρα. Γλυτωνεις και την πτωση σταθμης απο την εξατμιση.
Κρατα καθαρο μονο το καπακι εσωτερικα.
Καπου καπου ελεγχος δλδ
Το προβλημα ειναι περισσοτερο αισθητικο. Σιγουρα κανενα προβλημα με τη λαμπα.
Απλα οταν ανοιγω τρεχουν τα νερα μεσα (κανα 2 σταγονες φευγουν εξω) και απλα για καθαριοτητα πρεπει να καθαριζω και το καπακι και τα τζαμια.
Το να ανοιγα καποιες τρυπες θα εκανε δουλεια η αδικος κοπος?
Απλα οταν ανοιγω τρεχουν τα νερα μεσα (κανα 2 σταγονες φευγουν εξω) και απλα για καθαριοτητα πρεπει να καθαριζω και το καπακι και τα τζαμια.
Αν από αισθητικής άποψης δεν έχεις θέμα, κάτι θα κάνουν, και αυτό ανάλογα με τις τρύπες, οριστική λύση ίσως να μη δοθεί, κάποια μείωση του φαινομένου ίσως ναι. Τέτοιες κινήσεις δυστυχώς είναι «δοκιμή και λάθος»
Δεν υπαρχουν καθολου ανοιγματα στο καπακι? (πχ απο πισω, για να περνανε σωληνες εξωτερικου φιλτρου)
Αν οχι, αυτο ειναι ειναι κακο και για την οξυγονωση του νερου.
Ανοιξε ομορφα και διακριτικα απο πισω τρυπες.
Κανονισε να ειναι στις ακρες, ετσι σε περιπτωση που βαλεις να ειναι ετοιμες για να περασουν σωηληνες.
Οπως εδω πανω δεξια και αριστερα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-y72-biggerc-standard.jpg
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.