PDA

Επιστροφή στο Forum : εσωτερικο φιλτρο

korman709
05-11-13, 13:51
δυστυχως δε μπορω αυτο τον καιρο να αγορασω εξωτερικο,αλλα χρειαζεται να παρω πιο ισχυρο και παω για αγορα εσωτερικου μεχρι 20-25 ευρω.ποιο να προτιμησω?ιχυοφορτωση θα ειναι 3-4 αγγελοψαρα σε 70 λιτρα.

Τάκης
05-11-13, 14:06
δυστυχως δε μπορω αυτο τον καιρο να αγορασω εξωτερικο,αλλα χρειαζεται να παρω πιο ισχυρο και παω για αγορα εσωτερικου μεχρι 20-25 ευρω.ποιο να προτιμησω?ιχυοφορτωση θα ειναι 3-4 αγγελοψαρα σε 70 λιτρα.
3-4 αγγελόψαρα δεν είναι πολλά για 70 λίτρα ? Είχα 6 σε 130 λίτρα και τελικά έδωσα τα 4 και σκέφτομαι να δώσω και τα άλλα 2. Τελικά τα αγγελόψαρα πρεπει να είναι από 8 και πάνω και με τα ανάλογα λίτρα γιατί αλλιώς πέφτει πολύ ξύλο, και να σου βγει και κανα ζευγαρι όλα θα κρύβονται από τους τσαμπουκάδες. Επαθα και έμαθα

korman709
05-11-13, 14:55
αχαχαχα.ειναι οντως τσαμπουκαδες...θα το σκεφτω καλυτερα...δε θα μεινουν για πολυ στα 72 λιτρα.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
05-11-13, 15:05
αχαχαχα.ειναι οντως τσαμπουκαδες...θα το σκεφτω καλυτερα...δε θα μεινουν για πολυ στα 72 λιτρα.

40λιτ το ψαρι να υπολογιζεις;) Αλαξε ψαροσυνθεση, ψαξτο αναλογα τα λιτρα σου.

korman709
05-11-13, 16:22
παιδια αλλαξα φιλτρο,ειναι οντως πιο ισχυρο...το θεμα ειναι οτι μου εχει κανει ανω κατω το βυθο ....το ενυδρειο δε φαινεται καθολου απο τη βρωμια....τι να κανω? αλλαγη νερου χρειαζεται?το ειχα παρατημενο αρκετο καιρο...

Τάκης
05-11-13, 16:33
παιδια αλλαξα φιλτρο,ειναι οντως πιο ισχυρο...το θεμα ειναι οτι μου εχει κανει ανω κατω το βυθο ....το ενυδρειο δε φαινεται καθολου απο τη βρωμια....τι να κανω? αλλαγη νερου χρειαζεται?το ειχα παρατημενο αρκετο καιρο...
Τι εννοείς ? σου ανακατεύει το βυθό ? τα υλικα στο νέο φίλτρο ειναι καινούρια και αυτα ? το αλλο φίλτρο δουλεύει και αυτό ?

korman709
05-11-13, 17:23
εβαλα τα υλικα απο το αλλο φιλτρο στο νεο,ναι ανακατευει το βυθο....και εχει γεμισει το νερο διαφορα "σκουπιδακια".......τι να κανω? αλλαγη νερου δε χρειαζεται? λογω των σωματιδιων αυτων?

Τάκης
05-11-13, 17:30
εβαλα τα υλικα απο το αλλο φιλτρο στο νεο,ναι ανακατευει το βυθο....και εχει γεμισει το νερο διαφορα "σκουπιδακια".......τι να κανω? αλλαγη νερου δε χρειαζεται? λογω των σωματιδιων αυτων?
Κανε μια αλλαγη με σκουπα βυθου, θα είναι καλύτερα, αλλα μη περιμένεις να καθαρίσει όλο, θα τα κρατήσει το φίλτρο σιγα σιγα, καλο είναι να χτυπάει ετσι κατω , θα σηκωνει τα σκουπιδακια και θα τα μαζευει, μη σου κανει όμως πλυντήριο το ενυδρείο και τα ψάρια στρεσάρονται. κανε μετρήσεις όμως για λίγες μέρες μη τυχον ανεβάσεις αμμωνία

korman709
05-11-13, 17:34
μαλιστα.τα σωματιδια αυτα ειναι παρα πολλα ομως...λογω των 35 guppy που ειχα,μη με κραξετε,τωρα δεν εχω ψαρια στο ενυδρειο,τα εδωσα.

Τάκης
05-11-13, 17:41
μαλιστα.τα σωματιδια αυτα ειναι παρα πολλα ομως...λογω των 35 guppy που ειχα,μη με κραξετε,τωρα δεν εχω ψαρια στο ενυδρειο,τα εδωσα.
Θα τα κρατησει το φίλτρο, κανε και εσυ μια αλλαγη να βοηθήσεις όμως, τα σκαλάρια θελουν όξινο και μαλακο νερο , έχεις έτοιμο ή βάζεις τυρφη στο φίλτρο ? Προσεχε ομως αν βάλεις σκουπα μη σηκώσεις πιο πολλες ακαθαρσιες, πρεπει να κανεις κατι ομως να μην εχεις ακαθαρσιες στο βυθο, δες αν τωρα που το φιλτρο χτυπαει κατω τις καθαρίσει σιγα σιγα

korman709
05-11-13, 17:45
αυριο βαζω σκουπα,ζητησα δανεικη απο φιλο,θα καθαρισω το βυθο οσο καλυτερα μπορω.δυστυχως μετρησεις δε μπορω να κανω,μονο για Ph εχω.

Τάκης
05-11-13, 17:50
αυριο βαζω σκουπα,ζητησα δανεικη απο φιλο,θα καθαρισω το βυθο οσο καλυτερα μπορω.δυστυχως μετρησεις δε μπορω να κανω,μονο για Ph εχω.
Πρεπει να κανεις κατι να εχεις μετρήσεις, μη ξαφνικα έχεις προβλήματα και δεν ξερεις τι σου γινεται, πας στα τυφλα τωρα ετσι, να το ξερεις πως χωρις μετρήσεις ειναι σαν να οδηγας βράδυ χωρις φώτα ε, δεν υπερβαλω καθολου

korman709
05-11-13, 18:20
εννοειται πως θα κανω,θα παω δειγμα απο νερο σε πετ σοπ.
-------------------------
ο υαλοβαμβακας επισης πρεπει να αλλαζεται καθε ποσο? καθε μερα?
επειδη βλεπω οτι λασπωνει πολυ ευκολα,off topic αλλα μην ανοιγω συνεχεια θεματα.
επισης ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΥΡΦΗ?
βρηκα και τυρφη ! επισης να αναφερω οτι το νερακι καθαριζει σιγα σιγα,εκανα και αλλαγη του βαμβακα.

Τάκης
05-11-13, 19:07
ο υαλοβαμβακας επισης πρεπει να αλλαζεται καθε ποσο? καθε μερα?
επειδη βλεπω οτι λασπωνει πολυ ευκολα,off topic αλλα μην ανοιγω συνεχεια θεματα.

ανάλογα πότε λερώνεται, δεν υπάρχει κάτι σταθερό σε αυτό, το παρακολουθείς και βλεπεις και κάνεις

korman709
06-11-13, 14:11
λερωνει καθε εξι ωρες...οποτε το αλλαζω,ηδη εχει καθαρισει αρκετα ο βυθος.

Τάκης
06-11-13, 14:21
λερωνει καθε εξι ωρες...οποτε το αλλαζω,ηδη εχει καθαρισει αρκετα ο βυθος.
Κάθε 6 ωρες ? πολύ γρήγορα, το κομάτι του filterwool πόσο επιφάνεια έχεις ? εγω με 10 Χ 12 το καθαρίζω με κάθε αλλαγη νερου 1 φορα την εβδομάδα και πάλι δεν είανι τοσο βρώμικο, το ξεπλενο και μετα απο 3-4 φορες το πετάω και βάζω καινουριο.

korman709
08-11-13, 09:26
ποση τυρφη χρειαζεται να βαλω για το μαλακωμα του νερου? ph=7.5 αυτη τη στιγμη.
λασπωνει ευκολα,2 φορες τη μερα το κανω γιασ λιγες μερες ακομα,δεν ειναι λυση αλλα μεχρι να βρω σκουπα βυθου αυτο θα κανω.

gianni zym
08-11-13, 09:41
ποιο ενυδρείο έχεις;

korman709
08-11-13, 09:46
τι εννοεις? ενα diy 72 litra

Τάκης
08-11-13, 09:58
ποση τυρφη χρειαζεται να βαλω για το μαλακωμα του νερου? ph=7.5 αυτη τη στιγμη.
λασπωνει ευκολα,2 φορες τη μερα το κανω γιασ λιγες μερες ακομα,δεν ειναι λυση αλλα μεχρι να βρω σκουπα βυθου αυτο θα κανω.
Βάλε σε καλσόν λίγη τύρφη, ξεκίνα με 100 ml μετράς και βλέπεις, καλό είναι να έχεις 2 σακουλάκια που να μη τα ξεκινήσεις μαζί, τύρφη θα πρέπει να αλλαζεις κάθε 15-20 ημέρες και όταν έχεις 2 σακουλάκια αλλάζεις μια το ένα και μία το άλλο για να μην έχεις αυξομειώσεις. Αν λες πως έχεις τόση βρωμά κάτι δεν κάνεις καλά, 2 φορές την ημέρα είναι πάρα πολύ. και με τη σκούπα βυθού δεν θέλει κάθε μέρα, σε κάθε αλλαγή μια φορά την εβδομάδα και πάλι πολύ είναι, θα ανακατέβεις το βυθό και δεν ειναι ότι καλύτερο, ετσι οπως το πας θα είσαι συνέχεια πάνω από το ενυδρείο και θα ασχολείσε μαζί του και δεν θα το χαίρεσαι καθόλου, πρέπει να βρεις τις ρουτίνες σου και να έχεις καθημερινά μόνο το ταίσμα και μια φορα τη βδομάδα αλλαγες νερού και κάποιο καθαρισμό του φίλτρου. πρέπει να το χαζεύεις και λίγο να το χαρείς και όχι συνεχεια με τα χέρια μεσα στο νερό και να το σκαλίζεις, θα σε κουράσει

korman709
08-11-13, 10:18
μαλιστα,δε με κουραζει η διαδικασια,με ευχαριστει.σιγουρα δε μπορει να γινεται ομως καθε λιγο κ λιγακι....οσο για την τυρφη το εκανα...σκουπα επιβαλλεται να βαλω ειναι βρωμικος ο βυθος.ευχαριστω πολυ ολους σας.

korman709
11-11-13, 16:03
ο βυθος καθαριστηκε.επισης για να μην ανοιγω αλλο θεμα,θελω να ρωτησω για την τυρφη καθε ποτε να την αλλαζω?την εχω βαλει μεσα σε καλσον εδω και 3 μερες.

Τάκης
11-11-13, 16:33
ο θελω να ρωτησω για την τυρφη καθε ποτε να την αλλαζω?την εχω βαλει μεσα σε καλσον εδω και 3 μερες.
Θεωρητικά την αλλάζεις κάθε 15-20 ημέρες αλλα οι μετρήσεις θα σου πουν καλύτερα, κάνε μετρήσεις στις 15 ημέρες και βλέπεις και μετά το κάνεις ρουτίνα

korman709
11-11-13, 17:41
οοοοκ σε ευχαριστω πολυ !