PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με sump

Pitsiovic
02-11-13, 00:19
Παιδιά έχω ένα πρόβλημα.το ενυδρείο είναι 80*50*60 και το sump 40*35*35.Η τρύπα για την υπερχίληση ήταν ακριβώς 3,2 cm διάμετρος και επειδή δεν χωρούσε το pvc με 3,2 πήγα στο αμέσως μικρότερο που ήταν το 2,5. Έκανα το λάθως και πήρα την αντλία της eheim 2000+ Compact η οποία είναι 1000-2000 ltr. Τώρα που γέμισε το ενυδρείο και πήγα να δουλέψω την αντλία με την μικρότερη ροή δλδ 1000 είδα πως το sump αδειάζει πολύ γρήγορα σε σχέση με το νερό που έρχεται πίσω σε αυτό. Τώρα η ερώτησή μου είναι περίπου πόσα λίτρα την ώρα πρέπει να περνάνε από το sump λίτρα μου. (220 λτρ ενυδρείο 50 λτρ sump)?και τι πρωτείνεται να κάνω?(Να κάνω μια ακόμα υπερχίληση με σωλίνες pvc ή να πάρω μικρότερη αντλία.)?

Τάκης
02-11-13, 01:25
Παιδιά έχω ένα πρόβλημα.το ενυδρείο είναι 80*50*60 και το sump 40*35*35.Η τρύπα για την υπερχίληση ήταν ακριβώς 3,2 cm διάμετρος και επειδή δεν χωρούσε το pvc με 3,2 πήγα στο αμέσως μικρότερο που ήταν το 2,5. Έκανα το λάθως και πήρα την αντλία της eheim 2000+ Compact η οποία είναι 1000-2000 ltr. Τώρα που γέμισε το ενυδρείο και πήγα να δουλέψω την αντλία με την μικρότερη ροή δλδ 1000 είδα πως το sump αδειάζει πολύ γρήγορα σε σχέση με το νερό που έρχεται πίσω σε αυτό. Τώρα η ερώτησή μου είναι περίπου πόσα λίτρα την ώρα πρέπει να περνάνε από το sump λίτρα μου. (220 λτρ ενυδρείο 50 λτρ sump)?και τι πρωτείνεται να κάνω?(Να κάνω μια ακόμα υπερχίληση με σωλίνες pvc ή να πάρω μικρότερη αντλία.)?
Το πρόβλημά σου είναι πως πιο πολλά λίτρα φεύγουν από το sump προς το ενυδρείο από όσα φεύγουν από το ενυδρείο για το sump. Πρέπει τα λίτρα που φεύγουν από το sump να είναι λιγότερα από όσα μπορούν να μπουν, άρα σωστά ή μειώνεις την αντλία ή προσθέτεις υπερχείλιση με βασικό κριτήριο ότι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3πλασια ανά ώρα από τα λίτρα του ενυδρείου σου, άρα 220 Χ 3 = 660 L/H. Τα 1000 είναι ένα καλό νούμερο όμως και θα σου πρότεινα να προσθέσεις υπερχείλιση

Nick74
02-11-13, 01:45
αν δεν κοβει αλλο η αντλια με 2 ταφ κι ενα βανακι αναμεσα στην αναροφηση και την καταθλιψη κανεις by pass και ρυθμιζεις την ποσοτητα που στελνει η αντλια.
Βεβαια εξαρταται τι lt/h θες

Pitsiovic
02-11-13, 12:30
αν δεν κοβει αλλο η αντλια με 2 ταφ κι ενα βανακι αναμεσα στην αναροφηση και την καταθλιψη κανεις by pass και ρυθμιζεις την ποσοτητα που στελνει η αντλια.
Βεβαια εξαρταται τι lt/h θες

Αυτό δεν μπορώ να το πετύχω και απλά κάνοντας μια μικρή τρύπα στο λάστιχο που φέυγει από την αντλία σε σημείο που να είναι μέσα στο sump έτσι ώστε να πέφτει μια μικρή ποσότητα μέσα στο sump?