PDA

Επιστροφή στο Forum : ακαθαρσιες στον βυθο


korman709
01-11-13, 14:48
καλησπερα,υστερα απο καιρο αλλαζω την ιχθυοσυνθεση λογω των πολλων γεννησεων guppy .εχω πανω απο 35 ψαρια .τωρα τι γινεται με τις ακαθαρσιες στον πατο του ενυδρειου? να χρησιμοποιησω σκουπα βυθου?θα εχω προβλημα με την βιολογια? ηδη εχει βγει το μισο νερο περιπου 25 λιτρα(Δεν το ειχα γεματο).απαντηστε μου αμεσα εαν μπορειτε να ξεκινησω την διαδικασια ευρεσης σκουπας αν ειναι.

ChocolatePuma
01-11-13, 15:09
Εφόσον ο βυθός ειναι βρώμικος μπορεις να βάλεις σκούπα με αρκετή προσοχή για να μην αναταράξεις τον βυθό
Αν δεν έχεις σκούπα κανε κάποια πατέντα με αλφαδολαστιχο και τουλι

Η συγκέντρωση βρωμιας σημαίνει πως η ροή του νερου δεν ειναι η σωστή, οποτε ειναι καλο να το κοιτάξεις παράλληλα με την αλλαγή ψαροσυνθεσης - ίσως να προσθέσεις ενα wave maker το οποίο θα τοποθετήσεις έτσι ώστε να 'φυσάει' προς το φιλτρο

Τι φιλτρο έχεις και ποσά λίτρα το ενυδρειο;

korman709
01-11-13, 15:10
οοοκ

delta66
02-11-13, 00:20
Ολα αυτα ειναι ημιμετρα.

35 ψαρια σε 50 λιτρα νερο σημαινει μεγαλη αλλαγη νερου καθε μερα, σε bare bottom ενυδρειο, μαζι και σκουπα.

Αλλιως σωστη ιχθυοφορτωση

korman709
02-11-13, 17:30
τα ψαρακια χαριστηκαν.....θα ακολουθησει σκουπισμα στον βυθο,μεγαλη αλλαγη νερου,καινουριο fluval 106 φιλτρο,μετρησεις νερου,και εχουμε κ λεμε...σιγουρα ηταν πολλα τα ψαρια,μη φανταστειτε οτι ηταν τεραστια,τα περισσοτερα περιπου 25 ηταν νεογεννητα μισου εκατοστου,τα υπολοιπα 2-3 εκατοστα.εχουμε και λεμε...εν συνεχεια.

korman709
08-11-13, 12:34
ποιες ειναι οι συνεπειες απο την αναταραχη του βυθου ?

Τάκης
08-11-13, 12:49
ποιες ειναι οι συνεπειες απο την αναταραχη του βυθου ?
Να βγουν φυσαλίδες από υδρόθειο (μυρίζει σαν κλούβιο αυγό) που είναι δηλητήριο για ζώα και ανθρώπους και ίσως σου ανεβάσει και λίγο αμμωνία, για αυτό θέλει προσοχή και προσπαθούμε με τη σκούπα να τραβάμε ότι σκουπίδι σηκώνεται. Σκούπα βυθού μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου από μικρό μπουκαλάκι εμφιαλωμένου νερού αφού κόψεις το πάτο και προσάρμοσε στο καπάκι αλφαδολάστιχο, πρόσεχε μη ρουφήξεις και κανα ψαράκι.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=485329/#6