PDA

Επιστροφή στο Forum : Tαγκανικα σε rio125

Σελίδες : 1 [2]

nazgul
20-01-14, 22:41
Προσπαθω να καταλαβω επισης αρσενικα θυληκα αλλα δεν τα καταφερνω

Θα το καταλαβεις μολις παρουν τις περιοχες τους, αν δεν ειναι εμφανες απο το μεγεθος τους. Τα θηλυκα θα ειναι προσκολλημενα στα κελυφη τους και τα αρσενικα θα κοβουν βολτες σε μεγαλυτερη περιοχη.

Αντζι
20-01-14, 22:56
Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου Καλές γέννες.
..!!!!

Σε ευχαριστω.Επισης!
-------------------------
Θα το καταλαβεις μολις παρουν τις περιοχες τους, αν δεν ειναι εμφανες απο το μεγεθος τους. Τα θηλυκα θα ειναι προσκολλημενα στα κελυφη τους και τα αρσενικα θα κοβουν βολτες σε μεγαλυτερη περιοχη.

Οοοκ

Αντζι
23-01-14, 17:25
Πρωτο ερωτημα:εαν τελικα εχω 3 αρσενικα και 2 θυληκα πρεπει να προσθεσω και αλλα;
Δευτερο:το ενυδρειο εκει που ειναι δεν το βλεπει καθολου φως.Εχω ποοολυ σκια με αποτελεαμα ακομα και μεσημερι εαν εχει συνεφια να πρεπςι να αναψω φως στο χωρο.
Ακομα και αν δεν αναψω ομως δεν μπορω να δω και να χαζευω τα ψαρακια.Ειναι σχεδον σκοταδι ειδικα με το μαυρο φοντο.Το φως ανοιγει 4 με 10 καθε μερα.
Θελω να τα βλεπω και αλλες ωρες αλλα και μς προβληματιζει μηπως τελικα ειναι πολλες οι ωρες σκοταδιου για αυτα?Εαν εμπαινε φυσικο φως θα ηταν κομπλε αλλα δεν...
Τι θα κανατε εσεις?
Να πω οτι αλλο σημειο με φως δεν εχει.Ειναι ολο τον σαλονι ετσι παρολο που ειμαστε στον τριτο οροφο.(πυκνοκατοικημενη περιοχη,ο απεναντι πρωτη μουρη, οποτε και τεντες κατεβασμενες συνεχεια

Τάκης
23-01-14, 17:49
Ακομα και αν δεν αναψω ομως δεν μπορω να δω και να χαζευω τα ψαρακια.Ειναι σχεδον σκοταδι ειδικα με το μαυρο φοντο.Το φως ανοιγει 4 με 10 καθε μερα.

6 ώρες λίγες δεν είναι ? Ασχετος με τα Αφρικάνικα αλλά αν θυμάμαι καλά από Γεωγραφία οι Αφρικάνικες λίμνες θα πρέπει να έχουν ηλιοφάνεια πάνω από 10 ώρες. Και όχι μόνο 10 , γιατί αν όχι ακριβώς αλλά σχεδόν πάνω στον ισημερινό είναι, άρα μπορεί και 12. Ρωτάω για να μαθαίνω και εγώ

Αντζι
23-01-14, 18:13
Το ειχα 8.Και ειπα να το κατεβασω ωστε να εχω λιγοτερη αλγη οσο γινεται.Να πω την αληθεια για το ποσες ωρες πρεπει δεν εχω μελετησει....ισως εχεις και δικιο να το ψαξω λιγο.Μιας και εγω ςχω τοση σκια ισως επιβαλλεται κιολας να το ανεβασω

nazgul
23-01-14, 19:04
Μπορεις να ανοιγεις κανενα φως στο δωματιο για μερικες ωρες. Θα ειναι καλυτερα απο το να εχουν σκοταδι. Τωρα για τις πραγματικες ωρες φωτισμου στη φυση, ειναι αναλογο το ποση αλγη αντεχεις στο ενυδρειο σου.

Αντζι
23-01-14, 19:43
Εριξα μια ματια και ειδα γυρω στις 12;;εαν ανοιγω με χρονοδιακοπτη λιγο και το πρωι εκτος απο απογευμα;κανω τιποτα η ειναι μια η αλλη;

Κλεόβουλος
23-01-14, 19:54
Μια λύση είναι να βάλεις πχ μια λεντοταινία με λίγα watt που θα την ανάβεις 1 ώρα πριν και 1 μια μετά τα φώτα του ενυδρείου, που μπορείς να τα έχεις στο 8ωρο. Δεν σου φτάνει? άναβε περισσότερη ώρα τη λεντοταινία.

Αντζι
23-01-14, 19:58
Χμ ναι καλη ιδεα ειναι αυτη.Δεν βλεπω και αλλη να πω την αληθεια....

nazgul
23-01-14, 21:01
Το σπαστο ωραριο, το λιγοτερο που θα κανει ειναι να σπασει τα νευρα των ψαριων σου :D

Κανε αυτο που προτεινει ο Κλεοβουλος. Καμια λεντοταινια, κανενα moonlight και θα παραταθουν οι ωρες. Τι να κανουμε, δυστυχως δεν μπορουμε να βλεπουμε ολη τη μερα τα ψαρια μας.

Αντζι
23-01-14, 23:47
Κριμα ργμ...ολη μερα ηθελα..να ενας λογος να αλλαξω σπιτι τελικα :D
Σας ευχαριστω παιδια.Θα το κοιταξω προς τα εκει λοιπον

Αντζι
25-01-14, 00:17
Λοιπον..τα julies ειναι λιγο σπασοκλαμπανιες ετσι;
Το πανε λαου λαου και τριγυριζουν πανω απο τα μουλτακια μου και μου νευριαζουν τον αρσενικο ο οποιος τα εχει παρει στην κρανα και στο κυνηγι και περιμενει αγρυπνος φρουρος στα χαρακωματα.Ριχνει φαπες αβερτα αλλα τα αλλα εκει λεμε.
Μου φαινεται πρεπει να επισπευσω το φυτεμα μπας και διαχωρισω τιποτα αν και πλεον ξερουν τι γινεται στην αλλη ακρη οποτε σιγα μην κατσουν φρονιμα.Και τι να διαχωρισω σε μια σταλια ενυδρειο ομως;;;;
Μιλαμε και τα 3 julies περικυκλωνουν απο ψηλα.Δεν χαμπαριαζουν τιποτα..
Επισης νομιζω οτι το wave maker που εβαλα για πιο καλη κυκλοφορια τα ενοχλει τελικα.Οταν δουλευει σαν να τα παρασερνει λιγο και ειναι στην τσιτα οποτε το εκλεισα.

nazgul
25-01-14, 07:51
Κιχλιδες εβαλες, τι νομιζες οτι θα γινει? :D

Εμενα ειναι μονιμα μαυρα μερικα multies απο τους τσαμπουκαδες και ειναι μονα τους στο ενυδρειο, σκεψου. Θα βρουν τις ισορροπιες. Εκεινα ξερουν καλυτερα, μην ανησυχεις.

Αντζι
25-01-14, 13:02
Ελεγα μωρε μηπως τους ειναι μικρο το ενυδρειο και τα στριμωξα οποτε να επισπευσω το μεγαλυτερο :D

pkas
25-01-14, 13:11
Ελεγα μωρε μηπως τους ειναι μικρο το ενυδρειο και τα στριμωξα οποτε να επισπευσω το μεγαλυτερο :D

Συμφωνώ ! :smt043:D

Αντζι
25-01-14, 13:13
Σε τι συμφωνεις εσυ;;;οτι θελουν μεγαλυτερο ε;μην σκας και θα ερθεις για την μετακομιση οταν ερθει η ωρα μπουαχαχα

pkas
25-01-14, 13:38
Σε τι συμφωνεις εσυ;;;οτι θελουν μεγαλυτερο ε;μην σκας και θα ερθεις για την μετακομιση οταν ερθει η ωρα μπουαχαχα

Μέσα! χειρότερη από την δική μου;;; μπααα :confused:
Πάρε εσυ μεγαλύτερο και εδώ είμαστε! Αλλά και πάλι μετά από λίγο καιρό ξανά μεγαλύτερο θα θες :p:D χεχεχε

Αντζι
25-01-14, 13:49
Συντομα μαλλον....μετραω μακρος....

delta66
25-01-14, 13:50
Και ναι το ενυδρειο σημερα απεκτησε τους πρωτους του κατοικους μετα απο τοοοοσο καιρο προετοιμασιας.
61716

17/1/2014:Καλοριζικο (αν και και δεν το βλεπω το ενυδρειο να κραταει για πολυ, τωρα που εμπλεξες με τους αφρικανους - βρες χωρο για μεγαλυτερο) :D

Ουτε 8 μερες?
Δεν δαγκωνα τη γλωσσα μου? :D

Αντζι
25-01-14, 13:57
Θα σου στειλω τον λογαριασμο ΚΑΙ τον Αγγελο μαζι!!!χαχχα

nazgul
25-01-14, 14:00
Ακομα δεν πηραν κελυφη τα multies! :D

Αντζι
25-01-14, 14:01
.ε ενταξει θα περιμενω λιγο ακομα

nazgul
25-01-14, 14:07
Αν θελεις να κανεις μεγαλυτερο, παντως, περα απο την πλακα, κρατησε τα multies σε αυτο για να ειναι ανετα και να γεμισει μικρα. Μπορεις να εχεις δυο ενυδρεια :D

Αντζι
25-01-14, 14:10
Αχαχαχα θες να το πεις εαυ στον αντρα μου αυτο;;;;

nazgul
25-01-14, 14:17
Αν ειναι πανω απο 2 μετρα, οχι :smt043

Ελα μωρε...εδω εχουμε πεισει ολοι τις γυναικες μας να εχουμε ενυδρεια παντου, που μπορουν να ριξουν και παντοφλα! :D

Αντζι
25-01-14, 15:40
Το δουλευω ηδη για μεγαλυτερο.Ιδανικα θα ηθελα γυρω στα 300 λιτρα.Τωρα για 2 δυσκολο Δεν εχω χωρο σε αυτο το σπιτι αλλωστε δυστηχως.

delta66
25-01-14, 15:46
Ελα για τα ψαρια αυτα, ΟΚ ειναι αυτο το ενυδρειο.
Για το κολλημα που θα φας ελεγα.
Ενα καλο ενυδρειο για αφρικη ειναι μ150 χ π50
Μπορεις να εχεις πολλες επιλογες με αυτο. (τροφεους ιδανικα κατα την αποψη μου)
Παιξε με αυτο που ειχεις, να μαθεις τα νερα, να δεις τις συμπεριφορες των κιχλιδων, και αν σ'αρεσει .... βλεπουμε.

Αντζι
25-01-14, 15:49
Σας παρακαλω μου λετα ποσα λιτρα εχω γιατι μου την εχει δωσει λιγο.Κανω την πραξη που εχω βρει εδω μεσα αλλα σιγουρα μου βγαινει λαθος(ειμαι και σκραπας στα μαθηματικα)
Οι διαστασεις του rio που εχω συμφωνα με το εγχειριδιο του ειναι 81χ36χ50
Αυτο εγω το βγαζω 145 οποτε κατι κανω λαθος γιατι δεν γινεται τα καθαρα λιτρα να ειναι πιο πολλα απο τα ονομαστικα...για βοηθατε ξεφτερια λιγο

delta66
25-01-14, 15:55
Αν βγαλεις το παχος των τζαμιων το υψος του βυθου και το κενο επανω για το φωτιστικο, εχεις καθαρες διαστασεις χωρου περιπου 80χ35χ38 =98000/1000= 100 λιτρα καθαρα περιπου.
Για την ποσοτητα του νερου, αφαιρεις και τον ογκο των διακοσμητικων (οι πετρες πιο πολυ σε ενα αφρικανικο πιανουν πολυ ογκο)
Μπορεις να βαζεις τις πετρες σε ενα κουβα με νερο (που εχει μετρησει τα λιτρα που χωραει) και οσο νερο πεταει εξω, τοσος ειναι ο ογκος του νερου που πιανουν.

Αντζι
25-01-14, 15:58
Ελα για τα ψαρια αυτα, ΟΚ ειναι αυτο το ενυδρειο.
Για το κολλημα που θα φας ελεγα.
Ενα καλο ενυδρειο για αφρικη ειναι μ150 χ π50
Μπορεις να εχεις πολλες επιλογες με αυτο. (τροφεους ιδανικα κατα την αποψη μου)
Παιξε με αυτο που ειχεις, να μαθεις τα νερα, και βλεπουμε.

Δεν παιζω Σπυρο μας με το ενυδρειο και ας ειμαι αρχαρια και ασχετη στα πιο πολλα.Με πληγωννννεις :)
Πολυ σοβαρα το βλεπω.Ξεκινησα απο αλλη ηπειρο και γρηγορα εφυγα το παραδεχομαι αλλα ισως τοτε δεν ειχα ψαχτειπολυ καλα και βιαζομουν να το φτιαξω κιολας μετα απο αυτο που επαθα.Επισης τοτε ημουν εγκυος οποτε ηθελα απλα νερο βρυσης και οχι πολλα πολλα.Μετα ομως αλλαξαν τα πραγματα δυστηχως...οποτε εψαξα καλυτετα τι μου αρεσε.Ασχετα απο ολα αυτα ομως ναι θελω μεγαλυτερο.Απο αρχης ηθελα απλα ηταν πολυ ακριβο τοτε απο πετσοπ.
Αν βγαλεις το παχος των τζαμιων το υψος του βυθου και το κενο επανω για το φωτιστικο, εχεις καθαρες διαστασεις χωρου περιπου 80χ35χ38 =98000/1000= 100 λιτρα καθαρα περιπου.
Για την ποσοτητα του νερου, αφαιρεις και τον ογκο των διακοσμητικων (οι πετρες πιο πολυ σε ενα αφρικανικο πιανουν πολυ ογκο)
Μπορεις να βαζεις τις πετρες σε ενα κουβα με νερο (που εχει μετρησει τα λιτρα που χωραει) και οσο νερο πεταει εξω, τοσος ειναι ο ογκος του νερου που πιανουν.

Α καλα δεν θα το σκεφτομουν ετσι ποτε.Στα ματια μου εισαι ιδυοφυια :)Σε ευχαριστω(ειδες που ειναι μικρο τελικα;;;;χαχα)

delta66
25-01-14, 16:01
"Παιξε", εννοω ασχολησου βρε

Αντζι
25-01-14, 16:03
"Παιξε", εννοω ασχολησου βρε

Οχι για να μην με νομιζετε καμια allou fan park το διευκρινιζω :)

nazgul
25-01-14, 16:10
Θα συμφωνησω με το Σπυρο. Δες πως λειτουργουν τα ψαρακια σου σε αυτο το χωρο, παρατηρησε τις συμπεριφορες τους, φροντισε τα σωστα και στο μελλον βλεπεις.

Αντζι
25-01-14, 23:42
Ναι ναι δεν θα το εκανα τοσο αμεσα αλλωστε μωρε.Και να θελω δεν εχω δυνατοτητα
Συνεχιζω με αποριες και οποιος εχει ορεξη και θελει απανταει.
Αυτη τη στιγμη το ενυδρειο εχει kh γυρω 12 το οποιο ανεβασα με μαγειρικη σοδα.
Χθες μου ηρθε το cichlid salt το οποιο ειναι για την gh οποτε και θελω να προσθεσω και αυτο γιατι της βρυσης ειναι χαμηλη.
Στους υπολογισμους τωρα που ειμαι σκραπας ειπαμε..
Εριξα στο νερο της αλλαγης το οποιο εχω ετοιμο οσο ελεγαν οι οδηγιες.Μετρησα και εκτοξευθηκε απο 9 στο 14.
Οταν κανω αλλαγη λοιπον θα μειωθει διοτι δεν θα ειναι η σωστη αναλογια.
Σκεφτηκα λοιπον να το αφησω ως εχει αυτη τη φορα ωστε να γινει σταδιακα η ανοδος.
Απο την επομενη φορα ομως πως πρεπει να το υπολογισω ωστε να φτασω το επιθυμητο 12 και να μην το υπερβω;
Θα μετρησω μαλλον στο ενυδρειο και παλι θα πειραματιστω στο αλλαγης ε?
Καλα τα σκεφτηκα?
Σοδα εχω βρει ποσο θελει στην αλλαγη ειμαι κομπλε.
Για πειτς γνωμες...

billos95
27-01-14, 15:13
Λοιπον..τα julies ειναι λιγο σπασοκλαμπανιες ετσι;
Το πανε λαου λαου και τριγυριζουν πανω απο τα μουλτακια μου και μου νευριαζουν τον αρσενικο ο οποιος τα εχει παρει στην κρανα και στο κυνηγι και περιμενει αγρυπνος φρουρος στα χαρακωματα.Ριχνει φαπες αβερτα αλλα τα αλλα εκει λεμε.
Μου φαινεται πρεπει να επισπευσω το φυτεμα μπας και διαχωρισω τιποτα αν και πλεον ξερουν τι γινεται στην αλλη ακρη οποτε σιγα μην κατσουν φρονιμα.Και τι να διαχωρισω σε μια σταλια ενυδρειο ομως;;;;
Μιλαμε και τα 3 julies περικυκλωνουν απο ψηλα.Δεν χαμπαριαζουν τιποτα..
Επισης νομιζω οτι το wave maker που εβαλα για πιο καλη κυκλοφορια τα ενοχλει τελικα.Οταν δουλευει σαν να τα παρασερνει λιγο και ειναι στην τσιτα οποτε το εκλεισα.

Απο την πρώτη μέρα γίνεται αυτό σε εμένα.

Ο μεγάλος αρσενικός πιο πολύ πάει και πειράζει τα multis και πιο σπάνια η θηλυκιά.

Έχω βάλει λίγες βαλισνέριες σαν "χώρισμα" και περιμένω το Σάββατο και μερικά άλλα μπας και ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα :D

Αντζι
27-01-14, 16:02
Εγω αναμεσα δεν εχω βαλει τιποτα να πω την αληθεια γιατι δεν πιστευω οτι θα βοηθησει πλεον.Εγω εχω 3 αλλα μονο τον εναν εχω καταλαβει οτο ειναι αρσενικος και πιο μεγαλος.Τα αλλα 2 αναζητειτε το φυλλο τους..Γενικα ειναι ολα στην τσιτα για τσαμπουκαδες.Και julies και multies.Ρινγκ το ενυδρειο :)

Αντζι
28-01-14, 18:17
Αυτο στο νερο γιατι συμβαινει;
62044

alphonse
28-01-14, 18:43
αναπνοες-συμεριφορες ειναι ολα καλα μεσα?
εκανες προφατα αλλαγη ριχνωντας αντιχλωριο?

Αντζι
28-01-14, 19:11
Ναι εκανα την.κυριακη αλλαγη.τα ψαρια ειναι οκ ναι.Τι σκεφτεσαι οτι μπορει να ειναι;

alphonse
28-01-14, 21:31
Προσθηκη αντιχλωριου δημιουργει φουσκες αλλα μεσα σε 2-3 ωρες εξαφανιζονται...
Μια photo απο την εξοδο του φιλτρου θα βοηθουσε

Αντζι
28-01-14, 21:40
Εχω μεσα εκτος απο το εσωτερικο του rio125 αλλο ενα πιο μικρο φιλτρο για δευτερο για ωρα αναγκης.Θα βαλω φωτο και απο τα 2.Γυρω απο το μικρο ειναι οι φουσκαλες.http://img.tapatalk.com/d/14/01/29/4anupyse.jpg
Το εσωτερικο ειναι οκ νομιζω
http://img.tapatalk.com/d/14/01/29/u3e8ubuz.jpg

alphonse
28-01-14, 21:54
πιθανοτατα η πιεση απο το spray bay,κανε το αν θες ενα κλικ προς τα κατω...
θεωρω οτι εχεις επαρκη αναταραξη απο το εσωτερικο...

Αντζι
28-01-14, 21:56
Το εκανα ηδη πιο χαμηλα και το βλεπω τι θα γινει.Παρατηρω οτι το spray bar βγαζει φουσκαλιτσες μικρες τελικα ναι.Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου

alphonse
28-01-14, 22:05
στο σημειο συνδεσης του spray bar με το φιλτρο εχεις διαρροη. αν δεν υπαρχει δυνατοτηνα να ειναι το ολο συστημα κατω απο την επιφανεια φροντησε να το στεγανοποιησεις αμεσα μην σου καψει το φιλτρο

Αντζι
28-01-14, 22:17
Μαλιστα.Το εβαλα πιο πλαγιαστα ωστε να ειναι ολο κατω απο την επιφανεια και αυριο θα το ελεγξω πιο καλα.Να εισαι καλα!

Αντζι
03-02-14, 01:46
Εδω ειμαι παααααλι.
Αποριες ξανα.
Εχει αυξηθει η καφε αλγη..διαβαζω οτι συνδεεται με τον φωτισμο και βλεπω οτι αυξανεται εκει που πεφτει το φως.Μηπως να αλλαξω λαμπες η να αφαιρεσω την μια?εχω της jewel του rio.
Μηπως να βαλω λιγα pistia;
Τα κακακια στο βυθο δεν φευγουν με την σκουπα μου.Καμια αλλη προταση ωστε να μην βρωμιζει πολυ;Ισως φταει η συγκεκριμενη σκουπα βεβαια..
Θα λειψω 10 μερες...τι προτεινεται ως προς την συντηρηση;
Ταιστρα πρεπει να αγορασω φανταζομαι.Επισης πιστευω θα βρωμισει το νερο οσο να ναι τοσες μερες.Αν κανω πιομσυχνω αλλαγη πριν φυγω βοηθαει;κανω 20%καθε κυριακη.
Βοηθατε αφρικανοι...

Κλεόβουλος
03-02-14, 09:32
Η καφέ άλγη εμφανίζεται στα νέα ενυδρεία, με τον καιρό φεύγει και τη θέση της παίρνει η πράσινη. Μπορεί να οφείλεται και σε λάθος φωτισμό ή παλιές λάμπες. Μη σε ανησυχεί.
Σκούπα δεν κάνω σχεδόν ποτέ. Αύξησε την κυκλοφορία για να πηγαίνουν όλα στο φίλτρο.
10 μέρες απουσίας δεν είναι και πολλές αν τα ψάρια είναι ενήλικα. Στην περίπτωση σου θα πρότεινα καλύτερο τάισμα 2-3 μέρες πριν φύγεις, την τελευταία μέρα μια αλλαγή 40% και ή βάζεις μια ταίστρα να ρίχνει λίγη τροφή ή βρίσκεις κάποιον να ταίζει (ετοιμάζοντας από πριν, εσύ τις δόσεις τροφής).

Αντζι
03-02-14, 10:11
Κλεοβουλε καλημερα.Για την καφε αλγη στα νεα ενυδρεια ναι γνωριζω αλλα βλεπω οτι αυξανεται στις πετρες και γινεται ολο πιο παχυ το στρωμα σχεδον μονο στα σημεια που χτυπαει απευθειας το φως γιαυτο το συνεδεσα με τις λαμπες.
Ειμαι τελειως ασχετη με φωτισμο επισης και ελεγα να μου που οσοι ξερουν τι εναλακτικες εχω με το συγκεκριμενο ενυδρειο.Πχ λιγοτερα watt;Και εγω το βλεπω εντονο το φως δηλαδη.
Οταν λες να αυξησω κυκλοφορια τι εννοεις;πως;
Εχω εναν wave maker τον οποιον ομως τον ανοιγω μονο μετα το ταιαμα ωστε να φευγουν τα υπολοιματα τροφης διοτι βλεπω οτι τα παρασυρει και προσπαθουν να κρατηθουν αντιθετα στο ρευμα.Δεν μπορουν να κολυμπησουν ανετα δηλαδη...
Επισης εαν θελω να ανοιγω μονο την μια λαμπα πως γινεται;διαβαζα καπου οτι η day ειναι ποκυ ισχυρη και προκαλει θεματα με αλγη συνηθως...

nazgul
03-02-14, 10:45
Οπως λεει και ο Κλεοβουλος πιο πανω, την καφε αλγη θα ακολουθησει η πρασινη, που θα εγκατασταθει στο ενυδρειο τελικα. Στη θεση σου θα εβγαζα τη μια λαμπα και θα λειτουργουσα μονο τη μια. Οσο λιγοτερο φωτισμο εχεις, τοσο λιγοτερη αλγη θα εμφανιστει. Φυτα δεν εχεις σε ικανη ποσοτητα για να χρειαζεται κατι παραπανω.

Αντζι
03-02-14, 11:17
Οκ οποτε βγαζοντας την μια πρεπει κατι αλλο να κανω;Υπαρχει θεμα με υγρασια αν αφησω το σημειο που ηταν η λαμπα εκτεθειμενο πχ;
Ξερεις εγω βλεπω και αλλα αφρικανικα οπως το δικο σου πχ και αναποφευκτα συγκρινω και μεω μηπως μπορω κατι να κανω οπως πχ να παρω ενα εξωτερικο φιλτρο τελικα η εστω να αλλαξω λαμπες οπως καιβσας ρωτησα.

nazgul
03-02-14, 11:21
Καλο ειναι να σφραγισεις την υποδοχη της λαμπας, για παραδειγμα με αρκετη μονωτικη ταινια.

Ο φωτισμος καλο ειναι στην Αφρικη να ειναι ο χαμηλοτερος δυνατος για εμενα. Μια grolux θα εβαζα στη θεση σου, που θα τονιζει και τα χρωματα των ψαριων, εστω και αν υπαρχει ρισκο για αλγες λογω φασματος. Φυσικα, ενα εξωτερικο φιλτρο με spray bar μπορει να δημιουργησει καλυτερη κυκλοφορια στο ενυδρειο, χωρις να ενοχλει τα ψαρια.

Αντζι
03-02-14, 11:25
Χμμ εχω grolux sylvania να βαλω εκεινη καλυτερα λες δηλαδη ε;
Θα το επισπευσω το φιλτρο τελικα ναι..

genecr
03-02-14, 11:32
μετά από διαφορες δοκιμές προσωπικά προτιμώ τις daylight όταν υπάρχει μια λάμπα

Αντζι
03-02-14, 11:39
μετά από διαφορες δοκιμές προσωπικά προτιμώ τις daylight όταν υπάρχει μια λάμπα

Ναι ε;μαλιστα

nazgul
03-02-14, 11:54
μετά από διαφορες δοκιμές προσωπικά προτιμώ τις daylight όταν υπάρχει μια λάμπα Αυτο ειναι και το πιο σωστο ισως. Απλα μια grolux δινει πολυ χρωμα στο ενυδρειο.

Αντζι
03-02-14, 15:10
Δυστηχως δεν αναβει μονο η μια...τι επιλογες εχω τωρα;εχω τις 2 της juwel και 2 sylvania grolux.Να βαλω μια sylvania και την nature της juwel;Λεω επειδη η day ειναι πιο πολλα καλβιν απο την nature

nazgul
03-02-14, 15:28
Mπορεις να κανεις και αλλη πατεντα για να περιορισεις το φωτισμο. Ντυνες με αλουμινοχαρτο μερος των λαμπτηρων και ετσι πηγαινει λιγοτερο φως στο ενυδρειο. Ειναι ασφαλες, το εχω κανει.

Τάκης
03-02-14, 15:34
Mπορεις να κανεις και αλλη πατεντα για να περιορισεις το φωτισμο. Ντυνες με αλουμινοχαρτο μερος των λαμπτηρων και ετσι πηγαινει λιγοτερο φως στο ενυδρειο. Ειναι ασφαλες, το εχω κανει.
:smt023

Αντζι
03-02-14, 15:50
Λοιπον εβαλα μια grolux και την juwel την nature να δω πως φαινεται.Το αποτελεσμα ειναι λιγο κοκκινο και κανει το ενυδρειο να φαινεται πιο βρωμικο γιατι τονιζει την καφε αλγη..
Αυτο με το αλουμινοχαρτο καλη ιδεα.Να το κανω ως εχω τις λαμπες τωρα η να βαλω λετε παλι την day και να βγαλω την sylvania;
Εαν ειναι θεμα γουστου μου αρεσε πριν καλυτερα αν και πολυ εντονο

nazgul
03-02-14, 18:54
Οτι σου φαινεται καλυτερο στο ματι βαλε και δεν ενοχλει τα ψαρια, φυσικα.

Αντζι
03-02-14, 18:59
Κοιτα, τα ψαρια τι τα ενοχλει να πω την αμαρτια μου ισως δεν μπορω να διακρινω...
Το ιδιο μου φαινεται οτι κινουντε και σημερα με την grolux μωρε.Λες και καταλαβαινω απο αυτα και εσυ :D

nazgul
03-02-14, 19:02
Ενταξει ρε συ. Αν τα εβλεπες κινητικα πριν και τωρα θα προσπαθουσαν να κρυφτουν κατω απο καμια σκια, δεν θα τους αρεσε ο φωτισμος.

Αντζι
03-02-14, 20:30
Α οχι μια χαρα ειναι και τωρα και πριν.

alphonse
03-02-14, 20:56
αναφερθηκε και πιο πανω αλλα αποψη μου ειναι οτι σε μια βιοτοπικη προσεγγιση,στην οποια επιτυχως εχεις επιδοθει,δεν απαραιτητα ασχημη η εντονη παρουσια αλγης....

ισα ισα...

Αντζι
03-02-14, 21:06
Ναι δικιο εχεις αλλα μεσα απο τις ερωτησεις θελω να καταλαβω και καποια πραγματα για τον φωτισμο,με ποιες αλγες σχετιζεται ποια λαμπα,γενικα πως επιρρεαζει ο φωτισμος το ενυδρειο αναλογα τι εχεις επιλεξει.Επισης να βρω και τι ειναι πιο φυσικο για τα συγκεκριμενα ψαρακια.Αλγη δεν θελω να αποφυγω οχι.Δινω τετοια εντυπωση αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος

Αντζι
08-02-14, 17:21
Παιδια καλησπερα.Λυστε μου μια απορια.Πριν λιγο καθαρισα λιγο τοπικα με λαστιχο λεπτο την αμμο.Μετα ανοιξα για λιγο το wave maker ωστε να κυκλοφορησει λιγο πιο πολυ το νερο.Ξαφνικα ειδα κατι να παρασερνεται απο το ρευμα που μου εμοιαζε με ουριτσα..κλεινω αμεσως το wave και οντως ηταν μωρακι.Καθως ομως επεφτε προς τα κατω το ενα julies το εφαγε...Το περασε για τροφη;Ειναι συνηθες να τα τρωνε εαν τα πετυχουν;Ηταν μωρο μουλτις η τζουλι;και πως παρασυρθηκε;;στεναχωρεθηκα λιγο...
Παιδια ειδα και αλλο μικρακι.Οκ μουλτις ειναι.Σε λιγο θα ταισω τα μεγαλα.Να τριψω την τροφη τελειως για τα μικρα ε;
Και επισης μολις συνειδητοποιησα οτι ειχα και αλλες γεννες εδω και 2 εβδομαδες ομως τα παρεσυρε το wave maker...εβλεπα κατι ασπρα σαν ουριτσες να αιωρουντε οταν το ανοιγα και νομιζα οτι ηταν απο το filter wool η χαζη..κριμα ργμ..το σιγουρο ειναι οτι δεν θα τον ξανανοιξω στο συγκεκριμενο ενυδρειο.

vasilis 1988
08-02-14, 17:29
Παιδια καλησπερα.Λυστε μου μια απορια.Πριν λιγο καθαρισα λιγο τοπικα με λαστιχο λεπτο την αμμο.Μετα ανοιξα για λιγο το wave maker ωστε να κυκλοφορησει λιγο πιο πολυ το νερο.Ξαφνικα ειδα κατι να παρασερνεται απο το ρευμα που μου εμοιαζε με ουριτσα..κλεινω αμεσως το wave και οντως ηταν μωρακι.Καθως ομως επεφτε προς τα κατω το ενα julies το εφαγε...Το περασε για τροφη;Ειναι συνηθες να τα τρωνε εαν τα πετυχουν;Ηταν μωρο μουλτις η τζουλι;και πως παρασυρθηκε;;στεναχωρεθηκα λιγο...
Παιδια ειδα και αλλο μικρακι.Οκ μουλτις ειναι.Σε λιγο θα ταισω τα μεγαλα.Να τριψω την τροφη τελειως για τα μικρα ε;
Και επισης μολις συνειδητοποιησα οτι ειχα και αλλες γεννες εδω και 2 εβδομαδες ομως τα παρεσυρε το wave maker...εβλεπα κατι ασπρα σαν ουριτσες να αιωρουντε οταν το ανοιγα και νομιζα οτι ηταν απο το filter wool η χαζη..κριμα ργμ..το σιγουρο ειναι οτι δεν θα τον ξανανοιξω στο συγκεκριμενο ενυδρειο.

! να τα χαίρεσαι :smt041 κρίμα για τα άλλα μικρούλια

Αντζι
08-02-14, 17:36
Ναι κριμα αλλα δεν φανταστηκα ργμ

Κλεόβουλος
08-02-14, 18:26
Τι τα ήθελες τα wave maker?
Άντε πάρε ένα τραγουδάκι και να προσέχεις τα υπόλοιπα από τα ρεύματα;)
RGEZYM0W41w

Αντζι
08-02-14, 18:36
Για καλυτερα ρε συ κλεο.Τωρα βλεπω μονο ενα το οποιο το πηρε και το σηκωσε μαλλον το ρευμα και κρυβεται σε ενα κοχυλι μονο του ομως μακρια απο θυληκο.Ελπιζω να τα καταφερει ο μπομπιρας
Τι τα ήθελες τα wave maker?
Άντε πάρε ένα τραγουδάκι και να προσέχεις τα υπόλοιπα από τα ρεύματα;)
RGEZYM0W41w

Ειναι και αγαπημενο μου τραγουδακι.Ευχαριστωωωω :)

Κλεόβουλος
08-02-14, 18:37
Θα τα καταφέρει κι αν όχι, τώρα που πήραν μπρος θα έχεις σύντομα κι άλλα ;)

Αντζι
08-02-14, 18:38
Ευχαριστω κλεο.

nazgul
09-02-14, 13:07
Τωρα θα ψαχνεις να βρεις πως σταματανε :D

Μην ανησυχεις, σιγα σιγα θα σκαψουν ολο το ενυδρειο τα multies και θα εχουν καλες κρυψωνες τα μικρα σου.

Αντζι
26-02-14, 10:43
Λοιπον παιδια.Χθες επεστρεψα μετα απο 12 μερες απουσιας...
Βρηκα ενα αλλο ενυδρειο :)
Εχουν σκαψει πολυ σε φαση που οι βαλισνεριες εχουν καλυφθει ως την μεση περιπου και τα κοχυλια μπροστα αππ αυτες σχεδον εχουν καλυφθει.Βρηκα και μπομπιρακι να κυκλοφορει :)
Τα τζαμια περιμμετρικα ακριβως κατω απο το πλαισιο το μαυρο του rio στο καπακι ειχαν 5 ποντους παχος κατι σαν αλατα...επισης ενισχυθηκε η καφε αλγη κυριως στα φυτα.Σε μερικα κοχυλια βλεπω και ενα παχυ στρωμα λιγο σκουρο.Ειναι απο την μη αλλαγη νερου μαλλον ολα αυτα ε;Εχω ηδη ετοιμασει νερο.Ελπιζω να επανελθει με τις μερες..

Αντζι
28-02-14, 12:14
Ερωτηση. Εααααν ηθελα να αλλαξω τις πετρες ποιος θα ηταν ο πιο ανωδυνος τροπος να το κανω με τα ψαρια μεσα;;;
Ηδη υπαρχει στα σκαρια πλανο για μεγαλυτερο ενυδρειο οποτε μηπως να περιμενω μια και καλη;
Τα μουλτις πως στο καλο θα τα μεταφερω σε νεο ενυδρειο που εχουν πλεον σκαψει σπηλιες και τα σχετικα;καλυτερα να προετοιμαστω καπως ωστε να ξερω...

Αντζι
03-03-14, 00:58
Ρωταω εγω ξανα...
Εχω βαλει αλουμινοχαρτο οπως προτεινε ο nazgul στην πισω λαμπα(στην μιση)Ολα καλα ολα ωραια και ο φωτισμος ετσι ευχαριστει και το ματι μου αλλα κυριως τα ψαρακια μου.
Ελα ομως που προφανως εχουν θεμα οι βαλισνεριες...
εχουν γινει σχεδον ολα τα φυλλα καφε εως διαφανη και καποια κοβονται κιολας.
Κατω κατω τα νεα τα βλεπω πρασινα βεβαια.
Να προσθεσω κανενα trace για βοηθεια?Να αυξησω φωτοπεριοδο?τι??

nazgul
03-03-14, 08:35
Καλημερες!

Όλα μαζι δεν μπορουμε να τα εχουμε :D
Περιπτωσεις:
1. Αυξανεις παλι την ενταση του φωτισμου, με αποτελεσμα να εχουν καλυτερη αναπτυξη τα φυτα σου, ή να αυξηθουν οι αλγες, ή και τα δυο.
2. Αφηνεις το φωτισμο ως εχει και κατα πασα πιθανοτητα ξεχνας τα φυτα. Θα επιβιωσουν μονο οι ανουμπιες.
3. Βαζεις trace, οπως λες ή καποιο υγρο λιπασμα και ταϊζεις τις αλγες. Η vallisneria μπορει να συνελθει, μπορει και οχι.
4. Καλυτερη για εμενα λυση, εφόσον μιλαμε για vallisneria, η οποια αντλει θρεπτικα κυριως από τις ριζες της, είναι να δοκιμασεις μιση ταμπλετα βυθου seachem κοντα στις ριζες της. Αν παρει τα πανω της, εχει καλως. Αν όχι, θα εχεις κανει το καλυτερο, χωρις να πειραξεις τις ισορροπιες του ενυδρειου.

Για τις προηγουμενες αποριες σου, θα ελεγα να μην πειραξεις τιποτα από τις πετρες, αν εχεις σκοπο να στησεις νέο ενυδρειο στα κοντα. Δεν ειναι απιθανο να μη στηθει καλα καμια πετρα, εχοντας αγχος να μην αναστατωσεις τα ψαρια σου και εχεις δραματα μετα. Για τα multies, η μετακομιση προϋποθετει να τους χαλασεις ότι εκαψαν, ετσι κι αλλιως. Οποτε, όταν ερθει η ωρα, απλα μεταφερεις τα κελυφη με τα ψαρια μεσα, στο νεο ενυδρειο.

Αντζι
03-03-14, 22:14
Καταρχην χρονια πολλα και καλη Σαρακοστη να εχουμε!
Σε ευχαριστω nazgul για τον χρονο σου.
Εχεις δικιο.θελω πολλα ργμ.
Προς το παρων εβαλα μπροστα την.λαμπα με το αλουμινοχαρτο και πισω που ειναι οι βαλισνεριες την ανευ αλουμινοχαρτου και βλεπουμε εαν θα υπαρξει διαφορα.
Ταμπλετουλες τυχαινει να εχω αλλα στο ξεστησιμο που εκανα μετα την bga εβγαιναν μαυριλες απο το χαλικι οπου ειχε ταμπλετα και ας ειχαν περασει μηνες οποτε φοβαμαι μην γινει η αμμος χάλι ργμ αλλιως καλη λυση μου ακουγεται..
Ενυδρειο μεγαλυτερο ειναι στο αμμεσο μελλον ναι οποτε το αφηνω ως εχει καλυτερα.

Αντζι
05-03-14, 23:27
update!
Ενα φαινεται αλλα κυκλοφορουν και αλλα 2 τουλαχιστον..:smt035:smt035

0p3OJtZkQPk

nazgul
06-03-14, 01:28
Αντε να δεις ποσα θα γινουν τωρα! :D

Να τα χαιρεσαι!

Αντζι
06-03-14, 02:34
Ευχαριστω!!!!
Παρελαβα και το εξωτερικο φιλτρο σημερα :smt007+-8
Αυριο οι αποριες μου για το πως να το τοποθετησω και τι υλικα να βαλω η να μην βαλω ομως γιατι κοιμαμαι ορθια τωρα

nazgul
06-03-14, 09:03
Ναι, καλυτερα με καθαρο μυαλο και παντα συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη, για να μη γινει κανενα λαθος ;)

Ποιο φιλτρο πηρες?

Αντζι
06-03-14, 11:08
Καλημερα.Πηρα το fluval 306.
Καταρχην θελω να ρωτησω για τα υλικα μεσα τι ειναι καλυτερο να βαλω.Σκεφτομαι να μην βαλω καθολου τον ανθρακα και να εχω 2 καλαθια με βιολογικο.Θα αφησω το βιολογικο που ειχε οταν ηρθε και θα συμπληρωσω και σιποραξ πχ.
Να το κανω ετσι;ειναι ενταξει;Να το βαλω χυμα η σε διχτυ;
Κατω απο τον ανθρακα εχει 2 λεπτα κομματια σαν filter wool.Αυτα πως;Να τα βαλω πανω απο την επανω στρωση βιολογικου οπως κανουμε συνηθως στο εσωτερικο φιλτρο η ειναι αλλη η φιλοσοφια του εξωτερικου;
Ερχονται και αλλες αποριες..:)

nazgul
06-03-14, 13:34
Αν κρινω απο το δικο μου 105, απο κατω προς τα πανω, στο πρωτο καλαθακι θα βαλεις σφουγγαρι για μηχανικη φιλτρανση (ή και μηχανικο μακαρονι, αν εχεις), στο δευτερο και τριτο βιολογικο υλικο. Filter wool (λευκο σφουγγαρι στα fluval) εχει πλαγια, οχι στα καλαθακια.

Τον ανθρακα να τον τρεξεις για 4-5 μερες και μετα τον πετας. Τωρα για βιολογικο υλικο, οτι εχεις βαζεις. Αν εχεις siporax που το γεμιζει ολο, καλυτερα βαλε αυτο.

Αντζι
06-03-14, 14:21
Κατω απο τα σακουλακια του ανθρακα εχει κατι λεπτα ασπρα σαν σφουγγαρακια.Αυτα τι ειναι;

63077

nazgul
06-03-14, 14:38
Δες τι γραφει στο manual. Οπως τα εχει θα τα βαλεις. Νομιζω οτι μπαινουν πλαγια, οχι στα καλαθακια. Εκτος αν εχει αλλα λευκα σφουγγαρια εκει. Λογικα θα εχει και ενα dvd μεσα με οδηγιες, αλλιως ψαξε στο youtube. Υπαρχει οδηγος εγκαταστασης. Τωρα ειμαι στη δουλεια και δεν μπορω να ψαξω πολυ.

genecr
06-03-14, 14:48
για εχτρα μηχανική φίλτρανση είναι.
εγώ θα γέμιζα όλα τα καλαθάκια με βιολογικό υλικό (κατά προτίμηση όχι της fluval).
τα μηχανικά σφουγγάρια που έχει στο πλάι κανουν καλή δουλειά.

Αντζι
06-03-14, 14:55
Θα εβγαζες δηλαδη και το κατω κατω το μαυρο;
63079

stratigos24
06-03-14, 15:05
Eγω στο 106 εχω αφησει τα σφουγγαρια τα πλαινα και στους 2 καδους εχω βαλει χυμα (oπως μου ειπαν σε αντιστοιχο θεμα που ειχα ανοιξει) το βιολογικο (οσο ηταν της fluval + το υπολοιπο μακαρονι της sun sun).

Αντζι
06-03-14, 15:09
Τα πλαινα τα ασπρα τα μεγαλα λες τα μακροστενα ε;τα οποια λειτουργουν σαν filter wool και απλα ανα διαστηματα μονο το ξεπλενεις;γιατι τωρα που εχω το εσωτερικο φιλτρο της juwel σε καθε αλλαγη νερου αλλαζω και το βαμβακι

stratigos24
06-03-14, 15:20
Ναι, αυτα που φαινονται αριστερα και στην φωτο εδω: http://www.petsolutions.com/images/Products/15510217e.jpg

Οταν δεις οτι βρωμιζουν τα ξεπλενεις σε νερο του ενυδρειου.

Αντζι
06-03-14, 15:26
Οκ.Αρα να παρω και αλλο βιολογικο να προσθεσω τοτε.
Εχω σκοπο να τα αφησω να δουλεψουν μαζι για καποιο διαστημα εξωτερικο και εσωτερικο οποτε ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος πιστευεις να προστεθει νεο υλικο.Στο εξωτερικο ολα τα καινουρια μαζι η να βαλω και λιγο απο το υπαρχον βιολογικο στο νεο και να προσθεσω στο παλιο φιλτρο οτι αφαιρεσω;
Η δεν παιζει ρολο τελικα;
Επισης ποσος χρονος περιπου θα χρειαστει δουλευοντας και τα 2 να αποκτησει βιολογια το εξω;

genecr
06-03-14, 15:27
Θα εβγαζες δηλαδη και το κατω κατω το μαυρο;

ναι :)
........
υπάρχει κάποιος λόγος που θέλεις να τρέχουν και τα δυο φίλτρα ταυτόχρονα;
μπορείς να μεταφέρεις τα στρωμμένα υλικά κατευθείαν στο εξωτερικό φίλτρο

stratigos24
06-03-14, 15:32
Ναι, πηγαινε παρε και αλλο βιολογικο υλικο να το γεμισεις.

Τωρα για ποσο καιρο θα πρεπει να δουλεψουν μαζι δεν ξερω, αλλα μαλλον θα εβαζα λιγο απο το παλιο μεσα στο fluval πιστευοντας οτι θα κανει πιο γρηγορα.

Εdit: και αυτο που λεει ο genecr γινεται και μαλλον ειναι το πιο σωστο.

Τι εχει μεσα του το εσωτερικο φιλτρο? Πιο μοντελο ειναι?

Αντζι
06-03-14, 15:48
Ειναι της juwel αυτο που εχει το rio 125 με 600/ω.
Εχει 2 σφουγγαρια ,σιποραξ και ενυδρειακο βαμβακι.
Και να το καταργησω πρεπει να το αφαιρεσω τελειως τοτε να μην πιανει τον χωρο που πιανει κατι το οποιο δεν ειναι ναι ευκολακι...
Επισης ελεγα να δουλεψουν και τα 2 μαζι πρωτον για ακομα καλυτερη φιλτρανση αλλα και μην κανω καμια πατατα στην συνδεση του εξωτερικου και τρεχω και δεν φτανω μετα.Να εχω κατι ξερω και εγω..
Μονο που το βλεπω με τρομαζει λιγο να πω την αληθεια :)
Βασικα το βιολογικο που εχω στο εσωτερικο δεν φτανει να γεμισει τα καλαθακια αρα πρεπει να συμπληρωσω που σημαινει οτι χωρις εσωτερικο θα εχω ενα εξωτερικο με τα μισα περιπου υλικα στρωμενα.Δεν θα επιρρεασει αυτο τις παραμετρους;
Εκτος εαν προσθεσω και απο τα σφουγγαρια που ηδη εχω με καποιο τροπο.
Βασικα η απορια μου ειναι εαν τα ιδια υλικα σε μεγαλυτερου χωρου φιλτρο διατηρουν την ιδια βιολογια η αυτοματα μειωνεται η δυναμη της;;

stratigos24
06-03-14, 15:48
Kαι εμενα με τρομαζε, αλλα τελικα δεν ειναι τιποτα το τρελο. Καλα κανεις ομως και το σκεφτεσαι ετσι. Αστα και τα 2 να δεις πως δουλευει, να μην κανεις καμια βλακεια και τρεχεις.

Εγω πχ εκοψα το λαστιχο που εχει μεσα η fluval για να γινουν 2 (ενα εισαγωγης και ενα εξαγωγης). Το εισαγωγης (αυτο που βαζει νερο στο ενυδρειο) το εκανα πιο κοντο μιας και ετσι με συμβουλεψαν. Το φιλτρο δουλευε οκ χωρις θεμα αλλα τελικα (για πιο σωστα) δεν επρεπε να κανουν κουρμπες απο πισω τα λαστιχα αυτα. Ετσι τα εβγαλα απο το ενυδρειο, τα εκοψα ωστε να ειναι σχεδον ακριβως χωρις να κανουν μεγαλες κουρμπες.

Τα εχω ετσι:

stratigos24
06-03-14, 15:51
Βασικα το βιολογικο που εχω στο εσωτερικο δεν φτανει να γεμισει τα καλαθακια αρα πρεπει να συμπληρωσω που σημαινει οτι χωρις εσωτερικο θα εχω ενα εξωτερικο με τα μισα περιπου υλικα στρωμενα.Δεν θα επιρρεασει αυτο τις παραμετρους;
Εκτος εαν προσθεσω και απο τα σφουγγαρια που ηδη εχω με καποιο τροπο.
Βασικα η απορια μου ειναι εαν τα ιδια υλικα σε μεγαλυτερου χωρου φιλτρο διατηρουν την ιδια βιολογια η αυτοματα μειωνεται η δυναμη της;;

Οχι, δεν θα επηρεασει τις παραμετρους.

Μπορεις να προσθεσεις και λιγο απο τα σφουγγαρια που εχει το εσωτερικο μεσα στα καλαθια του fluval.

Αντζι
06-03-14, 15:52
Προσθεσα στο προηγουμενο μου μυνημα μια απορια.Διαβασε παλι εαν δεν σου κανει κοπο.
Αυτο με τπυς σωληνες επισης μς αγχωνει πολυ.....
Εγω διαβασα πρεπει να ειναι χωρις κοιλιες κουρμπες και τα σχετικα καθολου.Τελειως straight up..
Επισης διαβασα οτι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι σε διαφορετικες μεριες εισοδος και εξοδος...
Εγω εφοσον εχω και αλλο που ειναι προτιμοτερο να τοποθετηθουν αραγε;;

stratigos24
06-03-14, 15:55
Ειδα και το edit σου και απαντησα.

Για τα λαστιχα δεν ξερω για τα λιτρα σου πως να τα βαλεις, παντως λενε πιο καλα και στις 2 μεριες για να κανει καλυτερη κυκλοφορια το νερο.

Και λιγο κουρμπα να κανουν δεν εγινε και τιποτα, αλλα κοιτα κοβοντας σιγα σιγα απο λιγο και δοκιμαζοντας, να δεις που θα εισαι οκ.

Εγω παντως δεν ειδα διαφορα (τωρα που τα ''εφτιαξα'' καλυτερα) στην αποδοση που πριν εκαναν τρελη κουρμπα:

Αντζι
06-03-14, 15:58
Ναι μολις παρω και αλλο βιολογικο και γενικα ειμαι ετοιμη θα κατσω με ησυχια να το κανω ωστε να προσεξω πολυ.Μακαρι να πανε ολα καλα και να το βγαλω το μεσα καποια στιγμη γιατι ολοκληρο θηριο μου φαινεται και τρωει χωρο.

nazgul
06-03-14, 21:19
Οταν ερθει η ωρα, μετεφερε ολα τα υλικα στο νεο φιλτρο, στιβοντας και τα σφουγγαρια. Δεν υπαρχει λογος να τρεχουν και τα δυο φιλτρα ταυτοχρονα.

Για τα λαστιχα δεν ξερω για τα λιτρα σου πως να τα βαλεις, παντως λενε πιο καλα και στις 2 μεριες για να κανει καλυτερη κυκλοφορια το νερο.

Και λιγο κουρμπα να κανουν δεν εγινε και τιποτα, αλλα κοιτα κοβοντας σιγα σιγα απο λιγο και δοκιμαζοντας, να δεις που θα εισαι οκ.

Συμφωνω και στα δυο.

Αντζι
12-03-14, 18:32
Λοιπον παιδια εχω ερωτημα.
Σημερα τοποθετησα το νεο φιλτρο.Εχω ομως θεμα τελικα διοτι το πισω καπακι δεν κλεινει λογω των ανεμιστηρων...
Τι κανω?Τι λυσεις υπαρχουν?
Να αγορασω νεο φλαπ που δεν θα εχει τα ανεμιστηρια κτλ αλλα παλι αφηνει κενο γιατι αυτα τα πλαστικα που μπαινουν μεσα οι σωληνες του φιλτρου ειναι χοντρα...

nazgul
12-03-14, 18:49
Τι ενοχλει το καπακι να κλεισει? Τα ανεμιστηρακια ή τα μπαστουνια του φιλτρου? Βαλε καμια φωτο, γιατι ετσι δεν θα καταλαβουμε.

tsoui
12-03-14, 19:24
Βαλτα αναποδα ανεμιστηρες μπροστα και το αλλο πισω

Αντζι
12-03-14, 20:48
Βρισκει στο καναλι που περνανε τα καλωδια για τα ανεμιστηρια
63255

Αντζι
12-03-14, 20:50
Βαλτα αναποδα ανεμιστηρες μπροστα και το αλλο πισω

Το δοκιμασα αυτο.Και παλι βρισκει και ετσι χανω και το ανοιγμα για την ταιστρα ργμ..
Τα εβαλα τελικα απο την ιδια πλευρα.Απο την αλλη εχω το εσωτερικο.Και ενα μονο του να ηταν σε καθε ανοιγμα παλι δεν κλεινει.Το δοκιμασα.Ειναι πολυ χοντρα τα στηριγματα αυτα

nazgul
12-03-14, 21:07
Ειναι οντως μεγαλα τα μπαστουνια του fluval. Μια λυση (δεν ειχα ποτε αυτο το ενυδρειο για να σου πω αν ειναι εφικτο), ειναι να κοψεις το καπακι σε καποια σημεια, ωστε να χωρεσουν τα μπαστουνια. Σε ενα ενυδρειο μου το εχω κανει.

Αντζι
12-03-14, 21:10
Ειναι οντως μεγαλα τα μπαστουνια του fluval. Μια λυση (δεν ειχα ποτε αυτο το ενυδρειο για να σου πω αν ειναι εφικτο), ειναι να κοψεις το καπακι σε καποια σημεια, ωστε να χωρεσουν τα μπαστουνια. Σε ενα ενυδρειο μου το εχω κανει.

Δυσκολο το βλεπω αυτο.Πρωτον πρακτικα δεν γινεται στο πισω καπακι γιατι ειναι τα ανεμηστηρια και εαν βαλω το μπρος πισω οπως και δοκιμασα χανω την θεση της ταιστρας.
Εκτος εαν αγορασω καινυρια φλαπ και κοψω εκεινο...ργμ τι επαθα

nazgul
12-03-14, 21:17
Οπως σου ειπα, δεν ειχα ποτε rio ενυδρειο. Οποτε ας περιμενουμε καποιον που εχει και εχει κανει τετοιου ειδους πατεντες, μηπως βρεθει η λυση ευκολα. Αν το ειχα μπροστα μου, θα ηταν αλλιως τα πραγματα.

Αντζι
12-03-14, 22:43
Μα παρε ενα rio και εσυ ομως καλε μου.
Να κανεις διαγνωση μεσω gab ομορφα και ωραια :)

nazgul
12-03-14, 22:46
Στειλε μου ενα σαν το δικο σου βρε! :D

Α! Μαυρο με βαση!

delta66
12-03-14, 23:25
Με το εσωτερικο φιλτρο τι θα γινει?
Λειτουργει?
Μπορεις να το αδειασεις και να βαλεις εκει μεσα τον ενα σωληνα (ή καποια στιγμη να το ξεκολλησουμε και να γινει και χωρος στο ενυδρειο) και κοψε τις ακρες απο το καναλι για να κατεβαινει το καπακι και να μη βρισκει στο σωληνα.

tsoui
12-03-14, 23:26
Βρισκει στο καναλι που περνανε τα καλωδια για τα ανεμιστηρια
63255

Εγω εχω το ιδιο αλλα δεν εχω τρυπησει καπακι τα φουρφουρια τα εχω βαλει σε ενα καπακι απο plexi που αγορασα στις ιδιες διαστσεις και το αλλαζω με το flap το καλοκαιρι

Οι σωληνες παντως θηρια :shock:
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι το εξης
1.Μεταφερεις τον ενα σωληνα αριστερα για να κατεβει λιγο το υψος γιατι τωρα στην ουσια ακουμπαει ο ενας πανω στον αλλον
2.Ξεκολας το πλαστικο καναλι ,περιστρεφεις τα ανεμιστηρια ετσι ωστε οι συνδεσεις να βρεθουν απ την εσωτερικη μερια και κολλας απ την μεσα μερια το καναλι.Αν δε χωραει εσωτερικα λογω της λαμπας το καταργεις και κολλας απευθειας το καλωδιο στο flap χωρις το καναλι, καλο ειναι εκει που θα κοληθει να βαλεις ενα θερμοσυστελωμενο ή κατι αλλο ετσι ωστε αν χρειαστει να αλλαξεις κατι να μην χρειαστει να το κοψεις επισης να στεγανοποιησεις τις συνδεσεις με τα ανεμιστηρια (αν δε το εχεις κανει ηδη)
3.Αν ολα πανε καλα κοβεις το flap στην διασταση του σωληνα (κανεις ενα κοψιμο Π στην ουσια) και και πλεον θα παταει κατω

Ειναι το μονο που μπορω να σκεφτω

Αντζι
13-03-14, 00:08
Με το εσωτερικο φιλτρο τι θα γινει?
Λειτουργει?
Μπορεις να το αδειασεις και να βαλεις εκει μεσα τον ενα σωληνα (ή καποια στιγμη να το ξεκολλησουμε και να γινει και χωρος στο ενυδρειο) και κοψε τις ακρες απο το καναλι για να κατεβαινει το καπακι και να μη βρισκει στο σωληνα.

Λειτουργει προς το παρων ναι αλλα εχω σκοπο καποια στιγμη να το βγαλουμε.
Σπυρο πιο πολυ εβρισκαν στην μια βιδα απο το ακριανο ανεμιστηρι της οποιας το πισω μερος εξειχε πολυ εαν θυμασαι.Την εβγαλα λοιπον.
Τωρα εβαλα τα φλαπ μπρος πισω αλλα τζιφος και παλι εννοειται.
Βαζω φωτο να δειτε σε λιγο

Αντζι
13-03-14, 00:10
63262
Αλλαξα φλαπ(βεβαια τωρα πρεπει να βρω λυση με την ταιστρα γιατι το ανοιγμα της ειναι τωρα πανω απο το εσωτερικο.
Και παλι χαλια ειναι οπως βλεπεται.θελει πατεντα...

delta66
13-03-14, 00:15
Δεν χωρανε στην υποδοχη του ριο προφανως
Οταν να αδειασεις το φιλτρο θα βαλεις το μπαστουνι εισαγωγης μεσα, και θα ειναι ενα μπαστουνι σε καθε υποδοχη και θα χωραει.

ΥΓ επισης, κανονικα πρεπει το φιλτρο να ειναι τοποθετημενο απο τη μερια που ειναι το spraybar (για να ειναι πιο κοντος ο σωληνας εξαγωγης)

Αντζι
13-03-14, 00:17
Εγω εχω το ιδιο αλλα δεν εχω τρυπησει καπακι τα φουρφουρια τα εχω βαλει σε ενα καπακι απο plexi που αγορασα στις ιδιες διαστσεις και το αλλαζω με το flap το καλοκαιρι

Οι σωληνες παντως θηρια :shock:
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι το εξης
1.Μεταφερεις τον ενα σωληνα αριστερα για να κατεβει λιγο το υψος γιατι τωρα στην ουσια ακουμπαει ο ενας πανω στον αλλον
2.Ξεκολας το πλαστικο καναλι ,περιστρεφεις τα ανεμιστηρια ετσι ωστε οι συνδεσεις να βρεθουν απ την εσωτερικη μερια και κολλας απ την μεσα μερια το καναλι.Αν δε χωραει εσωτερικα λογω της λαμπας το καταργεις και κολλας απευθειας το καλωδιο στο flap χωρις το καναλι, καλο ειναι εκει που θα κοληθει να βαλεις ενα θερμοσυστελωμενο ή κατι αλλο ετσι ωστε αν χρειαστει να αλλαξεις κατι να μην χρειαστει να το κοψεις επισης να στεγανοποιησεις τις συνδεσεις με τα ανεμιστηρια (αν δε το εχεις κανει ηδη)
3.Αν ολα πανε καλα κοβεις το flap στην διασταση του σωληνα (κανεις ενα κοψιμο Π στην ουσια) και και πλεον θα παταει κατω

Ειναι το μονο που μπορω να σκεφτω

Καταρχην ποσο δυσκολο θα ηταν να μου βαλεις μια φωτο με το πλεξι καπακι που αγορασες καθως και να μου πεις τιμη και απο που.
Αρα η μια λυση ειναι αλλο καπακι.
Η δευτερη λυση μου φαινεται μια χαρα αλλα απαιτει να ερθει το παιδι που μου εκανε την κατασκευη με τα ανεμιστηρια και παλι θα ταλαιπωρησω κοσμο ργμ..
Μα τι κανουν και αυτοι στη fluval τετοια τερατα ρε παιδι μου?που χωρανε αυτα ηθελα να ηξερα...
Δεν ξερω...
Οταν να αδειασεις το φιλτρο θα βαλεις το μπαστουνι εισαγωγης μεσα, και θα ειναι ενα μπαστουνι σε καθε υποδοχη και θα χωραει.

Μα παλι δεν θα χωραει Σπυρο..Πως θα το βαλω?Μονο του?χωρις το μπαστουνι?Με αυτο στερεωνονται αλλιως ειναι βαρκα γυαλο οι σωληνες..

delta66
13-03-14, 00:18
Δεν ειναι λυση το 2ο φλαπ.

Οταν θα βαζεις αυτο με τα ανεμιστηρια, θα μενει σηκωμενο στον αερα?

Αντζι
13-03-14, 00:20

ΥΓ επισης, κανονικα πρεπει το φιλτρο να ειναι τοποθετημενο απο τη μερια που ειναι το spraybar (για να ειναι πιο κοντος ο σωληνας εξαγωγης)

Το φιλτρο ειναι τοποθετημενο απο την μερια που ειναι οι σωληνες.Απλα της εξαγωγης το αφησα πιο μακρυ για να μπορω να το βαλω και απεναντι εαν χρειαστει καποιο
Δεν ειναι λυση το 2ο φλαπ.

Οταν θα βαζεις αυτο με τα ανεμιστηρια, θα μενει σηκωμενο στον αερα?

Ναι δικι εχεις...
Και με ενα μπαστουνι παντως το καπακι ΔΕΝ κλεινει

delta66
13-03-14, 00:21
Μα παλι δεν θα χωραει Σπυρο..Πως θα το βαλω?Μονο του?χωρις το μπαστουνι?Με αυτο στερεωνονται αλλιως ειναι βαρκα γυαλο οι σωληνες..Δεν με καταλαβες μαλλον.
Εχεις και τα δυο μπαστουνια μαζι και δεν χωρανε να μπουν στην υποδοχη που εχει στην πλατη το ενυδρειο, για μπαστουνια και καλωδια.
Αν βαλεις το ενα σε καθε μερια (δυο υποδοχες εχει το ενυδρειο, μια σε καθε μερια), θα χωρανε να κατσουν τελειως τα μπαστουνια μεσα στις υποδοχες και δεν θα βρισκει το καπακι πανω τους/
Επισης θα κοψει τις ακρες απο το καναλι με κοφτη για να μη βρισκει κι αυτο.

Αντζι
13-03-14, 00:23
Δεν με καταλαβες μαλλον.
Εχεις και τα δυο μπαστουνια μαζι και δεν χωρανε να μπουν στην υποδοχη που εχει στην πλατη το ενυδρειο, για μπαστουνια και καλωδια.
Αν βαλεις το ενα σε καθε μερια (δυο υποδοχες εχει το ενυδρειο, μια σε καθε μερια), θα χωρανε να κατσουν τελειως τα μπαστουνια μεσα στις υποδοχες.

Μετα το ξαναδιαβασα και καταλαβα.Και σου εγραψα απο κατω οτι και ενα να ειναι παλι δεν κλεινει το φλαπ.Ειναι χοντρα..

delta66
13-03-14, 00:26
Το φιλτρο ειναι τοποθετημενο απο την μερια που ειναι οι σωληνες.Απλα της εξαγωγης το αφησα πιο μακρυ για να μπορω να το βαλω και απεναντι εαν χρειαστει καποιο

Ναι δικι εχεις...
Και με ενα μπαστουνι παντως το καπακι ΔΕΝ κλεινει

Ξερεις κατι?
Πιο πολυ ωρα θα κανω να σου γραφω εδω μεχρι να καταλαβεις, παρα να ερθω καποια στιγμη να το φτιαξω :D
Μετα το ξαναδιαβασα και καταλαβα.Και σου εγραψα απο κατω οτι και ενα να ειναι παλι δεν κλεινει το φλαπ.Ειναι χοντρα..
ΟΚ
Κοπιδι ή πριονακι και κοβεις απο το καπακι ενα τετραγωνακι στο μερος που ειναι το μπαστουνι.

tsoui
13-03-14, 00:29
[QUOTE=Αντζι;827035]Καταρχην ποσο δυσκολο θα ηταν να μου βαλεις μια φωτο με το πλεξι καπακι που αγορασες καθως και να μου πεις τιμη και απο που.

Οχι οτι σου εχω γραψει ειναι για το καπακι που ηδη εχεις με τα ανεμιστηρια οχι για δευτερο flap.
Στο 1. σου προτεινω να βαλεις τον δευτερο σωληνα του φιλτρου απο την αριστερη μερια για να χαμηλωσει λιγο παρακατω το υψος αλλιως το αφηνεις ως εχει και απλα κοβεις λιγο παραπανω το flap

Να φτιαξεις καινουργιο δεν εχει νοημα εφοσον ειναι τρυπημενο

Αντζι
13-03-14, 00:37
Λοιπον τωρα εχω και τα 2 φιλτρα να τρεχουν.
Το fluval ειναι με καινουρια υλικα.Αρα τωρα δεν μπορω να αδειασω ακομα το εσωτερικο φιλτρο.Η μπορω να κανω την αλλαγη εστω και τωρα?Να μεταφερω δηλαδη τα υλικα τα παλια?
Απορια.Εαν θελω να αλλαξω θεση στους σωληνες τι πρεπει να κλεισω στο fluval?Την παροχη ρευματος η να απομονωσωτην ροη σηκωνοντας τον ασπρο διακοπτη?

Ντοιγκ τωρα σκεφτηκα τι ειπα...και τα 2 πρεπει αν κανω οκ.Μην απαντησετε σε αυτο και μην γελατεεεεεε
[QUOTE=Αντζι;827035]Καταρχην ποσο δυσκολο θα ηταν να μου βαλεις μια φωτο με το πλεξι καπακι που αγορασες καθως και να μου πεις τιμη και απο που.

Οχι οτι σου εχω γραψει ειναι για το καπακι που ηδη εχεις με τα ανεμιστηρια οχι για δευτερο flap.
Στο 1. σου προτεινω να βαλεις τον δευτερο σωληνα του φιλτρου απο την αριστερη μερια για να χαμηλωσει λιγο παρακατω το υψος αλλιως το αφηνεις ως εχει και απλα κοβεις λιγο παραπανω το flap

Να φτιαξεις καινουργιο δεν εχει νοημα εφοσον ειναι τρυπημενο

Να κοπει παραπανω το φλαπ που εχει τα ανεμιστηρια δεν γινεται γιατι πεφτει ακριβως στο σημειο που ειναι ενα απο τα ανεμιστηρια οποτε θα φυγει και αυτο μαζι.
Θα πρεπει να κοπει το αλλο φλαπ και να γυρισω τα μπρος πισω μονιμα τοτε.
Τα ανεμιστηρια ομως θα ειναι μπροστα?Δεν ξερω εαν ειναι καλο αυτο..
Σπυρο μαλλον πρεπει να ερθεις τελικα:p

tsoui
13-03-14, 00:43
Εγω μπροστα τα εχω γιατι πισω δε χωρανε :D
Λοιπον τωρα εχω και τα 2 φιλτρα να τρεχουν.
Το fluval ειναι με καινουρια υλικα.Αρα τωρα δεν μπορω να αδειασω ακομα το εσωτερικο φιλτρο.Η μπορω να κανω την αλλαγη εστω και τωρα?Να μεταφερω δηλαδη τα υλικα τα παλια?
Απορια.Εαν θελω να αλλαξω θεση στους σωληνες τι πρεπει να κλεισω στο fluval?Την παροχη ρευματος η να απομονωσωτην ροη σηκωνοντας τον ασπρο διακοπτη?

Ντοιγκ τωρα σκεφτηκα τι ειπα...και τα 2 πρεπει αν κανω οκ.Μην απαντησετε σε αυτο και μην γελατεεεεεε
[QUOTE=tsoui;827051]

Να κοπει παραπανω το φλαπ που εχει τα ανεμιστηρια δεν γινεται γιατι πεφτει ακριβως στο σημειο που ειναι ενα απο τα ανεμιστηρια οποτε θα φυγει και αυτο μαζι.
Θα πρεπει να κοπει το αλλο φλαπ και να γυρισω τα μπρος πισω μονιμα τοτε.
Τα ανεμιστηρια ομως θα ειναι μπροστα?Δεν ξερω εαν ειναι καλο αυτο..
Σπυρο μαλλον πρεπει να ερθεις τελικα:p

Εννοεις οπως ειναι τωρα οι σωληνες ή οταν τους χωρισεις δεξια αριστερα?

Αντζι
13-03-14, 00:53
Εγω μπροστα τα εχω γιατι πισω δε χωρανε :D
[QUOTE=Αντζι;827054]Λοιπον τωρα εχω και τα 2 φιλτρα να τρεχουν.

Εννοεις οπως ειναι τωρα οι σωληνες ή οταν τους χωρισεις δεξια αριστερα?

Οταν τους χωρισω...Εχω απο την αλλη μερια το εσωτερικο και ειναι ενα θεμα αυτο.Δεν χωρανε απο εκει.Αφησα το εσωτερικο απο δικη μου ανασφαλεια μην γινει κατι

tsoui
13-03-14, 00:57
Αααα τωρα καταλαβα.... αφηνεις να στρωσει το καινουργιο φωναζεις τον Σπυρο ξηλωνεις το εσωτερικο και φταχνει το flap απλα πραγματα :D

Αντζι
13-03-14, 01:01
Αααα τωρα καταλαβα.... αφηνεις να στρωσει το καινουργιο φωναζεις τον Σπυρο ξηλωνεις το εσωτερικο και φταχνει το flap απλα πραγματα :D

Ε τωρα συννενοηθηκαμε νομιζω ναι :cool:
Στειλε μου ενα σαν το δικο σου βρε! :D

Α! Μαυρο με βαση!

Μαυρο εχω και με βαση.Κοοοομπλε.Τι?Μπρικια κολλαμε???:grin:
Οοοοοοταν με το καλο εγκριθει η αιτηση μου για μεγαλυτερο να στο στειλω βρε!

Αντζι
14-03-14, 17:38
Μολις παρατηρησα οτι το μεγαλο μου μουλτι(ενηλικο αρσενικο)κρυβεται στο κοχυλι του...
Βγαινει για δευτερα μονο μπροστα στην εισοδο του κοχυλιου και μετα ξαναμπαινει και καθεται μεσα ακινητο.Σημαινει κατι?
Το εχει κανει κανενος?
Παιζει να τα ενοχλει η εξοδος του νεου φιλτρου??
Εχω ελατωσει λιγο την ροη να δω τι γινεται γιατι εκει που το εχω χτυπαει στο απεναντι τζαμι και μετα το στελνει προς αυτα προφανως.
Δεν βλεπω τα αλλα να ζοριζονται ιδιαιτερα ομως...

Επισης ποση διαρκεια ζωης εχουν γιατι ψαχνω και δεν βρισκω να λεει καπου
Σας βαζω 2 βιντεακια παιδια να ριξετε μια ματια.Το δευτερο ειναι για να παρατηρησετε την αναπνοη του.Ειναι αργη?Κοιμαται?Δεν ειναι λογικο ομως με τα φωτα αναμμενα να κοιμαται ομως..
Ξενυχτησε χθες?
Τα ηχητικα εφε ειναι απο τον γιο μου και τις κατσαρολες του :)

GQdF8nIu3yU

C7TA6URf7Uo

Κλεόβουλος
14-03-14, 17:53
Που το ξέρεις ότι είναι αρσενικό ?
Μήπως είναι θηλυκό κι έχει αυγά εκεί μέσα? :p

Αντζι
14-03-14, 17:56
Οχι κλεοβουλε ειναι το πιο μεγαλο απο τα μουλτις μου.Ειναι Σιγουρα αρσενικο.Μεχρι τωρα ειχε συμπεριφορα αρσενικου κιολας.Βγαινει για δευτερα και ξαναμπαινει.Οταν.βγαινει δεν φαινεται να εχει κατι ομως.Ισα ισα που διωχνει ενα απο το διπλανο κοχυλι.Παιζει να φυλαει τα αυγα αρσενικος και μαλιστα με αυτον τον τροπο;Μπαινει βγαινει και μια ειναι ετσι οπως το βλεπεις μια με την μουρη εξω.Εχω θορυβηθει λιγο...

Κλεόβουλος
14-03-14, 18:01
Δεν έχει πρόβλημα πάντως.
Παρακολούθησε το (εξάλλου αυτή είναι η απόλαυση) και θα φανεί τι παίζει ;)

Αντζι
14-03-14, 18:07
Μακαρι...το παρακολουθω συνεχεια και παρατηρω πως το θυληκο του διπλανου κοχυλιου καθεται καθεται καμια φορα μονο κοιτωντας την πλατη του ενυδρειου η κοιταει προν τον μεγαλο ..λες και εχει τσακωθει το ζευγαρι και κρατανε μουτρα ειναι για το διακωμωδησουμε και λιγο.
Θα βαλω φωτο σε λιγο.
Επισης την θεση του μεγαλου που δεν αφηνε τα τζουλις να πλησιασουν ουτε στα 10 εκατοστα τωρα εχει παρει το αλλο αρσενικο που ειναι λιγο πιο μικρο σε μεγεθος...

Κλεόβουλος
14-03-14, 18:21
Παρακολούθα, παρακολούθα
Ή έχουμε ζευγάρι εν διαστάσει ή αρσενικό που μας βγήκε γκέι ή ήταν πάντα θηλυκό ή αλλάζει η ιεραρχία της ομάδας :cool:
Θέλουμε πλήρες ρεπορτάζ :D

nazgul
14-03-14, 19:38
Και εμενα το κανουν ανα φασεις τα αρσενικα. Υποθετω οτι προκειται για γονιμοποιηση αυγων...

Η ιεραρχια ειναι εμφανης, αλλα σχετικα ευθραυστη στο ενυδρειο μου.

Αντζι
14-03-14, 20:17
ενθαρυντικο οτι το κανουν και σενα.Ηρεμησα λιγο.Πριν βγηκε για δευτερολεπτα,πηγε σενα ενα απο τα θυλυκα οπου ηταν μαζι και το αλλο αρσενικο και εδωσε μια φαπα στα γρηγορα και παλι μεσα.Ισως ειναι θεμα κυριαρχιας.Τοσο βαρια το παιρνουν?

pkas
14-03-14, 20:23
Καλά ε η μουσική υπόκρουση στο βίντεο τα σπάει , κομματάρααα :D:D
( συγνώμη για το άσχετο αλλά δεν κρατήθηκα:rolleyes:)

Αντζι
22-03-14, 15:52
παιδια χρειαζομαι γνωμη/βοηθεια.Ενα ψαρακι το βλεπω λιγο πρησμενο...δειτε λιγο τις φωτο μπας και μου ετυχε bloat...και πειτε μου τι κανω...απο αυτα που διαβαζω δεν διαθετω τιποτα απο φαρμακα.Πως προχωραω;6349463495

Αντζι
22-03-14, 16:12
επισης τις τελευταιες μερες παλι ειχα φουσκαλες στην επιφανεια του νερου(δειχνω φωτο) αλλα επειδη η εξοδος απο το fluval ηταν συριζα με την επιφανεια λογω μικρης εξατμισης εβλεπα οτι εβγαιναν απο εκει οποτε και βυθισα πιο πολυ την εξοδο και οντως μειωθηκαν63496

Αντζι
22-03-14, 16:35
Βαζω και το βιντεακι οπου ξεκαθαρα φαινεται οτι ειναι πρησμενο Ειδικα οταν γυρναει στο πλαι....Τι κανω ρε παιδια?
Εχω ετοιμη και αλλαγη νερου.Να την κανω?

E_9JR8X0PDQ

nazgul
22-03-14, 16:51
Εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα φουσκωμενη για να ειναι απλα αυγωμενη. Δεν μου εχει τυχει, οποτε ανεμενε Κλεο και λοιπους.

Διαβασε και αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611) , βλεποντας αν ταιριαζουν τα συμπτωματα.

Αντζι
22-03-14, 16:52
αχ αυτο διαβαζω τοση ωρα και προβληματιζομαι που θα βρω epsom και μαλιστα σαββατιατικο!!!μετρησεις εκανα ολα καλα.Εχω στεναχωρεθει παρα πολυ....

Κλεόβουλος
22-03-14, 20:37
Τι τροφή ταίζεις?
Τρώει το ψάρι?

Αντζι
23-03-14, 12:01
κλεοβουλε δινω artemia αποξηραμενη μερα παρα μερα επειδη εχω και μικρα και καθημερινα της ocean nutrution για κιχλιδες
σημερα εριξα λιγα φλεικς το μεσημερι με το χερι αλλα δεν πηγε να φαει.Μετα δεν ξαναεριξα..το βμεπω κολυμπαει ομως και επισης παρατηρω και γυρω αππ τα ματια εχει πρηξιμο λιγο
Wl_I3kA6iOA
φανταζομαι μεχρι να καταλαβω τι εχει δεν μπορω να κανω τιποτα;Να βρω flagyl να ξεκινησω η οχι;
αλλαγη νερου να κανω;Φαι δεν θα ριξω μεχρι να μου πειτε την γνωμη σας
Παιδια δεν ειναι εδω κανεις να με βοηθησει πως να πραξω για να βοηθησω το ψαρι?

nazgul
23-03-14, 12:06
Ξερεις, δεν υπαρχουν απαντησεις σε ολα τα θεματα, ποσο μαλλον στον τομεα των ασθενειων. Μια θεραπεια ειναι παντα ρισκο, τοσο για το ψαρι που ασθενει, οσο και για τα υπολοιπα του ενυδρειου. Στη θεση σου θα εκανα μια θεραπεια με flagyl και epsom salt σε ολο το ενυδρειο, ταϊζοντας ολες τις μερες τροφη μουλιασμενη σε flagyl, οπως περιγραφεται στο παραπανω link που εγραψα. Για το αν θα εχει αποτελεσμα ή συνεπειες, δεν μπορει να σου εγγυηθει κανενας.

Υ.Γ. Και με ολη την καλη διαθεση, ηρεμισε λιγο. Δεν υπαρχουν για ολα απαντησεις, οπως λεω πιο πανω.

Κλεόβουλος
23-03-14, 12:25
Συμπλήρωσε τη φόρμα για τις ασθένειες
για να έχουμε μια πρόσφατη συνολική εικόνα (κυρίως για μετρήσεις/ρουτίνες)
και μη ταίζεις.

Αντζι
23-03-14, 19:34
ηρεμη ειμαι καλε.Απλα επειδη το σημερινο ποστ προστεθηκε κατω απο το ηδη υπαρχον χθεσινο το εβαλα με κοκκινο για να το δειτε σιγουρα.Συγνωμη αν "διαβαστηκα "διαφορετικα...την βοηθεια σας θελω μονο
επειδη ειμαι εξω θα συμπληρωσω την φορμα αργοτερα.Θα ψαξω φαρμακειο να βρω οτι χρειαζομαι επισης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: rio125
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:4 μηνες(τα ψαρια μπηκαν πριν 2)
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν 2 μηνες
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25.9 με contlorer
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 6 multies(+5 μωρα) και 3 julidochromis-transcriptus
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):πολλα trumpet
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):25- 26
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: Καθε εβδομαδα 25%
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: Σημερα
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορες την ημερα απο λιγο.Ocean nutrition omni flakes και αποξηραμενη artemia
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:8.2
KH:12με χρηση μαγειρικης σοδας
GH:14με χρηση seachem lake salt
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):15
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: θυληκο μουλτι
2. ΔΕΡΜΑ:λιιγο ανοιχτοχρωμο στο μερος οπου ειναι πρησμενο(κοιλια)
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:οπως παντα(κανονικη)
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):Δεν ειδα
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):Φυσιολογικη
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :Δεν τρωει
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: χθες
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Το μονο που παρατηρησα ειναι ενα ολικο φουσκωμα στο σωμα ΚΑΙ γυρω απο τα ματια.Στην κοιλια ελαφρως πιο λευκο χρωμα στο σημειο της κοιλιας

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Σημερα πηρα epsom και flagyl οποτε εαν ειναι να ξεκινησω θεραπεια ειμαι ετοιμη.
Δοκιμασα ελαχιστη τροφη μουλιασμενησε αντιβιωση μπροστα στο κοχυλι του αλλα δεν εφαγε απο οσο ειδα.
Κατα τα αλλα ειναι νορμαλ η συμπεριφορα του και μαλιστα οταν παει καποιο αλλο κοντα αρσενικο ανταποκρινεται.Παιζει να ειναι απλα δυσκοιλιο και να τουμπανιαστηκε?
Μηπως να κανω κατι μονο με epsom μπας και δεν χρειαστει αντιβιωση?εχω και τα μωρα ργμ και αγχωνομαι λιγο...
Αναμενω γνωμες

nazgul
23-03-14, 20:45
Θα δοκιμαζα να ταϊσω λιγο ζεματισμενο αρακα πριν κανω οτιδηποτε, παντως, μηπως και ειναι απλα φουσκωμενο. Και αν παλι δε φαει, μουλιασμενη σε σκορδοζουμο, μηπως και μπει στον πειρασμο. Αν εχει κανονικη συμπεριφορα, δεν αποκλειεται να οφειλεται σε αυτο. Χρειαζονται και λιγη τροφη φυτικης προελευσης και ας ειναι κυριως σαρκοφαγα ψαρια τα multies. Οπως και να εμπλουτισεις τη διατροφη τους με καμια κατεψυγμενη και ζωντανη τροφη.

Αντζι
23-03-14, 21:06
Θα δοκιμαζα να ταϊσω λιγο ζεματισμενο αρακα πριν κανω οτιδηποτε, παντως, μηπως και ειναι απλα φουσκωμενο. Και αν παλι δε φαει, μουλιασμενη σε σκορδοζουμο, μηπως και μπει στον πειρασμο. Αν εχει κανονικη συμπεριφορα, δεν αποκλειεται να οφειλεται σε αυτο. Χρειαζονται και λιγη τροφη φυτικης προελευσης και ας ειναι κυριως σαρκοφαγα ψαρια τα multies. Οπως και να εμπλουτισεις τη διατροφη τους με καμια κατεψυγμενη και ζωντανη τροφη.

Σκορδοζουμο οταν λες?Μπορω με φρεσκο σκορδο να κανω κατι?Αν ναι τι?δεν εχω σκευασμα...
επισης επειδη ιδεα δεν εχω τον αρακα να τον λιωσω τελειως ε?

nazgul
23-03-14, 21:14
Για σκορδοζουμο, εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=819638). Δεν υπαρχει λογος για ετοιμο σκευασμα.

Τον αρακα θα το ζεματισεις για 2-3 λεπτα σε βραστο νερο, θα τον αποφλοιωσεις με το χερι σου και θα τον πατησεις λιγο, ωστε να γινει μικρα κομματακια.

Κλεόβουλος
23-03-14, 21:17
Έχω την εντύπωση πως εδώ έχουμε μια περίπτωση που το θηλυκό για κάποιο λόγο δυσκολεύεται να βγάλει τα αυγά γιατί σαν να βλέπω ότι είναι πρησμένο σ' εκείνο το σημείο.
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις 2-3 μέρες με epsom και δίαιτα και αν δεν δεις αποτέλεσμα πας για flagyl.

Αντζι
23-03-14, 21:27
epsom ποσο και πως μπορεις να μου πεις σε παρακαλω?
Την διαδικασια εννοω.Ειναι καπου γραμμενη?
ισχυει το 1 κουταλακι ανα 20 λιτρα οπως στην θεραπεια με flagyl?
Συχνοτητα?

Κλεόβουλος
23-03-14, 21:37
Ρίξε άπαξ αυτή τη δόση και παρακολούθησε το ψάρι για 2-3 μέρες.
Μετά πας εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611
Το epsom το διαλύεις καλά σε χλιαρό νερό πριν το ρίξεις στο ενυδρείο.

Αρακά δεν νομίζω να φάει.
Θα πρότεινα New Life Spectrum cichlid formula σαν βασική τροφή.

Καλή επιτυχία.

Αντζι
23-03-14, 21:39
Ρίξε άπαξ αυτή τη δόση και παρακολούθησε το ψάρι για 2-3 μέρες.
Μετά πας εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611
Το epsom το διαλύεις καλά σε χλιαρό νερό πριν το ρίξεις στο ενυδρείο.

Αρακά δεν νομίζω να φάει.
Θα πρότεινα New Life Spectrum cichlid formula σαν βασική τροφή.

Καλή επιτυχία.

την διαδιακασια του λινκ την τυπωσα να την εχω ναι.
Αρα ριχνω τωρα τα επσομ ΜΙΑ φορα και περιμενω 2 με 3 μερες.ΔΕΝ ξαναριχνω.Καλα καταλαβα?
Αρακα δεν εφαγε τελικα.Κολυμπαει και τσαμπουκαλευεται κιολας με αλλο θυληκο...
Να ριξω λιγο φαι στα μωρα τουλαχιστον τοπικα?

pkas
23-03-14, 21:42
Πέρνα αύριο αν μπορείς να σου δώσω την τροφή που λέει ο Κλεόβουλος...

Αντζι
23-03-14, 21:45
Πέρνα αύριο αν μπορείς να σου δώσω την τροφή που λέει ο Κλεόβουλος...

Ναι Το εχω υποψην.Το συζητησαμε αλλωστε

nazgul
23-03-14, 22:15
Έχω την εντύπωση πως εδώ έχουμε μια περίπτωση που το θηλυκό για κάποιο λόγο δυσκολεύεται να βγάλει τα αυγά γιατί σαν να βλέπω ότι είναι πρησμένο σ' εκείνο το σημείο.

Kαι εμενα εκει πηγε το μυαλο μου στην αρχη που εγραψα, αλλα μου φαινεται παραφουσκωμενη για να ειναι απο τα αυγα. Αν ειναι πρωτη γεννα κιολας, ισως να μην ειναι απιθανη και αυτο το ενδεχομενο.

Αντζι
24-03-14, 17:08
παιδια εριξα τα epsom και θα περιμενω τωρα οπως ειπε ο κλεοβουλος.Μακαρι να καλυτερευσει
Καλησπερα.Σημερα το ψαρακι δεν το βλεπω πουθενα...
Χθες βραδυ πριν κλεισουν τα φωτο το ειδα..
Η gh απο 14 εφτασε 20...
Ειναι αποτομη η ανοδος.Επιζημιο δεν ειναι για τα ψαρια?
Εαν εχει απεβιωσει η αμμωνια ποτε θα σηκωθει?
Φοβαμαι να βγαλω το κοχυλι μηπως προσπαθει με την υσηχια του να κανει κατι και εγω το στρεσαρω πιο πολυ...
Τι λετε?
μολις το ειδα...βγηκε για δευτερολεπτα στην.εισοδο και ξαναμπηκε..

nazgul
24-03-14, 17:43
Κοχυλια μην πειραξεις, χειροτερο αγχος θα προκαλεσεις. Αφησε τα στην ησυχια τους.

Αντζι
24-03-14, 18:37
οκ το αφησα

Αντζι
27-03-14, 19:54
Παιδια καλησπερα.Μια διευκρινηση θα ηθελα οποιος μπορει.
Σημερα ειμαι στην δευτερη μερα θεραπειας με flagyl.
Θα κανω σε λιγο αλλαγη νερου και ξανα αντιβιωση.Να υπολογισω στα λιτρα της αλλαγης?Την πρωτη μερα λεει μια καψουλα των 500 ανα 100 λιτρα.(τοσα εχω καθαρα περιπου)ΕΡιξα μια λοιπον.
Σημερα θα κανω 50% αλλαγη.Να ριξω μιση?
Επισης epsom να υπολογισω τα λιτρα αλλαγης παλι ε?

Κλεόβουλος
27-03-14, 20:28
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611
Αντιγράφω :
θεραπεία με μετρονιδαζόλη ως εξής:
1η μέρα- 1 κάψουλα Flagyl των 500mg ανά 100 λίτρα
2η μέρα-50% αλλαγή νερού, ίδια δόση φάρμακο, προσθήκη epsom salt
(1 κουταλάκι γλυκού περ. ανά 25 λίτρα)
3η-ίδια δόση φάρμακο
4η-50% αλλαγή, ίδια δόση φάρμακο, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής
5η-ίδια δόση φάρμακο
6η-50% αλλαγή, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής

Flagyl κανονική δόση. Epsom την 2η μέρα ανάλογα τα λίτρα του ενυδρείου (τις επόμενες φορές ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής).

Αντζι
27-03-14, 21:14
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611
Αντιγράφω :
θεραπεία με μετρονιδαζόλη ως εξής:
1η μέρα- 1 κάψουλα Flagyl των 500mg ανά 100 λίτρα
2η μέρα-50% αλλαγή νερού, ίδια δόση φάρμακο, προσθήκη epsom salt
(1 κουταλάκι γλυκού περ. ανά 25 λίτρα)
3η-ίδια δόση φάρμακο
4η-50% αλλαγή, ίδια δόση φάρμακο, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής
5η-ίδια δόση φάρμακο
6η-50% αλλαγή, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής

Flagyl κανονική δόση. Epsom την 2η μέρα ανάλογα τα λίτρα του ενυδρείου (τις επόμενες φορές ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής).

κλεοβουλε σχετικα με τα επσομ ομως πριν την θεραπεια εριξα εφαπαξτην δοση αν θυμασαι και η σκληροτητα ανεβηκε στο 20 εφοσον εχω ηδη φτιαγμενο νερο με αλατα εμποριου.
Αρα τωρα?δεν θα ανεβει πολυ αν ριξω για ολα τα λιτρα ξανα?

Diskus fan
27-03-14, 21:15
Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου (Κλεόβουλε... για σένα "χτυπάει η καμπάνα" :D )...
1. Γιατί όχι μπάνιο με epsom σε κουβά... αλλά σε ολόκληρο το ενυδρείο;
2. Γιατί ενώ έχει εξαφανιστεί το ψάρι... θεραπεία με μετρονιδαζόλη (στο "καπάκι") ;
:confused:

Αντζι
27-03-14, 21:30
το ψαρι κρυβεται στο κοχυλι του δεν εχει εξαφανιστει Βγαινει για δευτερολεπτα αλλα συνεχιζει να ειναι πρησμενο...
μολις βγηκε κιολας τελειως απο το κοχυλι και κολυμπησε κανονικοτατα.Τωρα ξαναμπηκε και κοιταει απο την εισοδο.Τις προηγουμενες μερες δεν ξεμυτουσε καν...Μακαρι να του κανει καλο η θεραπεια ργμ

Diskus fan
27-03-14, 21:42
Έπρεπε να γράψω... "εξαφανιστεί". ;)
Εγώ ελπίζω /εύχομαι να του κάνει καλό.... η γέννα.- :cool:

Αντζι
28-03-14, 11:13
Δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις...θες να μου εξηγησεις;
Χθες βρηκα ενα θυληκο νεκρο κατω απο τα κοχυλια του...Οχι αυτο που ειναι πρησμενο.Ενα που μεχρι προχθες ηταν μια χαρα και ασχολιοταν με τα μικρα της και το σκαψιμο..Δεν ξερω τι να υποθεσω ειλικρινα....Εαν και το πρησμενο δεν σωθει θα μεινω με 1 θυληκο και 3 αρσενικα..Σκουρα τα πραγματα...τι διαολο τι γκαντεμια ειναι αυτη ξαφνικα ργμ....

nazgul
28-03-14, 11:46
Κριμα ρε συ...

Μπορει να κανω λαθος, αλλα εμενα να πω την αληθεια μου φαινονται οτι ολα αυτα που βαζεις (σοδα, tanganyika lake salt) για την προετοιμασια του νερου, ισως εχουν οδηγησει σε πολλα σκαμπανευασματα. Πραγμα οχι καλο, σιγουρα.

Αντζι
28-03-14, 12:30
nazgul σκαμπανεβασμα εγινε τωρα με την προσθηκη epsom για την θεραπεια οπου δεν μου πηγε καθολου το μυαλο οτι φυσικα θα ανεβαζε ΚΑΙ αλλο την σκληροτητα που ηδη ανεβαζα με τα αλατα.Λαθος δικο μου αυτο.Ομως πριν απο αυτο πρωτον η ανοδος των σκληροτητων εγινε ΧΩΡΙΣ τα ψαρια μεσα και δευτερον με συνεχσις μετρησεις με μηδενικη σχεδον αποκλιση.Οι σκληροτητες στο νερο εδω Αθηνα ειναι χαμηλες για Αφρικη Ηθελα κατι καλυτερο για τα ψαρια οπως ολοι μας ργμ.Να τα κοψω τελειως τωρα δεν γινεται.Να χαμηλωσω απο το 20 που πηγε η gh ναι θα το κανω αλλα ποοολυ σταδιακα.

Κλεόβουλος
28-03-14, 13:23
Το πρόβλημα δεν είναι οι σκληρότητες (ειδικά σ' αυτή τη φάση).
Εφ' όσον έχασες ψάρι κάτι τρέχει και ελπίζουμε τώρα η θεραπεία με μετρονιδαζόλη να το αντιμετωπίσει.
Η απώλεια είναι και η απάντηση στον Δισκοπαθή φίλο μας (που υπέθεσε ότι το ψάρι απλά είναι για να γεννήσει) γιατί δεν πρότεινα μπάνια.
Υποθέσεις κάνοντας κι εγώ (μόνο από την περιγραφή) αφού δεν είμαι ιχθυολόγος ούτε μπορώ να κάνω μικροσκοπική εξέταση, πρότεινα αρχικά δόση epsom+παρατήρηση και στη συνέχεια flagyl (το οποίο να σημειώσω θεωρείται ελαφρά αντιμικροβιακή-αντιπρωτοζωϊκή αντιβίωση εναντίον βακτηριακών λοιμώξεων που δεν επηρεάζει τη βιολογία του φίλτρου).

Η άποψη μου είναι να συνεχίσεις τη θεραπεία.

Αντζι
28-03-14, 13:32
συνεχιζω κλεο ναι κανονικα.Σε ευχαριστω.Οτιδηποτε απορια εχω θα ρωτησω.Σας ευχαριστω ολους

Αντζι
30-03-14, 22:25
Σημερα 5η μερα θεραπειας.Το ψαρακι εξακολουθει να ειναι μεσα στο κοχυλι και να μην τρωει και εξακολουθει να ειναι πρησμενο.
Ομως δεν κρυβεται τελειως οπως πριν λιγες μερες.
Ειναι στην εισοδο και βγαινει εκει μπροστα για δευτερολεπτα.Μεσα στο κοχυλι του ειδα σκουροχρωμα περιτωματα(γινεται να ειναι δικα του ενω δεν εχει φαει τοσες μερες?Η αλλη εκδοχη ειναι να παρεσυρε το ρευμα απο αλλο ψαρακι.)
Επισης μεσα στο κοχυλι υπαρχει και ενα μωρο....
Τα μωρακια της θηλυκιας που πεθανε δεν τα βλεπω δυστηχως και ηταν 5,6.Ισως χωρις προστασια τα εφαγαν ε?υποθετω παντα
Αυτα τα νεα μου

Diskus fan
31-03-14, 21:08
Το πρόβλημα δεν είναι οι σκληρότητες (ειδικά σ' αυτή τη φάση).
Εφ' όσον έχασες ψάρι κάτι τρέχει και ελπίζουμε τώρα η θεραπεία με μετρονιδαζόλη να το αντιμετωπίσει.
Η απώλεια είναι και η απάντηση στον Δισκοπαθή φίλο μας (που υπέθεσε ότι το ψάρι απλά είναι για να γεννήσει) γιατί δεν πρότεινα μπάνια.
Υποθέσεις κάνοντας κι εγώ (μόνο από την περιγραφή) αφού δεν είμαι ιχθυολόγος ούτε μπορώ να κάνω μικροσκοπική εξέταση, πρότεινα αρχικά δόση epsom+παρατήρηση και στη συνέχεια flagyl (το οποίο να σημειώσω θεωρείται ελαφρά αντιμικροβιακή-αντιπρωτοζωϊκή αντιβίωση εναντίον βακτηριακών λοιμώξεων που δεν επηρεάζει τη βιολογία του φίλτρου).

Η άποψη μου είναι να συνεχίσεις τη θεραπεία.

Κλεόβουλε... έγραψα... "Εγώ ελπίζω /εύχομαι να του κάνει καλό.... η γέννα."... εννοώντας ότι ελπίζω και εύχομαι να είναι για γέννα... όχι άρρωστο. ;)
Τώρα το ότι ένα αντιβακτηριακό... ΔΕΝ επιρρεάζει την βιολογία του φίλτρου... εμένα μου είναι κάπως περίεργο.
Η δική μου πρόταση θα ήταν (αρχικά) μπάνιο σε κουβά με epsom salt (για πιο δραστικό)... και εάν ΔΕΝ υπήρχε αποτέλεσμα... η θεραπεία (όπως πρότεινες).
Εδώ που είναι πλέον τα πράγματα... συνεχίζει αυτό που κάνει, μέχρι να το ολοκληρώσει.-

Κλεόβουλος
01-04-14, 08:53
fan κατάλαβα τι έγραψες :)
Να μη σου φαίνεται περίεργο για τη μετρονιδαζόλη (αυτά γράφει η βιβλιογραφία αλλά και η δική μου εμπειρία). Θεωρείται κάτι σαν προφάρμακο (να μη ψάχνω τώρα για λινκ :rolleyes:).
Δεν πρότεινα μπάνια σε ένα ψαράκι 3εκ~ (άλλη μεταχείριση θα είχα σ' ένα ψάρι πχ 15-20 εκ) γιατί αν είναι bloat και αν αυτό οφείλεται πιθανότατα σε παθογόνο (αφού θεωρούμε ότι οι συνθήκες νερού είναι σωστές-η Αντζι είναι επιμελής), πιστεύω θα έχουμε σύντομα εξάπλωση και στα υπόλοιπα ψάρια και αυτό πρέπει να προλάβουμε (το ότι έχασε άλλο ψάρι επιβεβαιώνει ότι κάνει συμβαίνει ή συνέβαινε).

Αντζι
01-04-14, 10:05
Καλη σας μερα παιδια.Χθες ηταν η τελευταια μερα θεραπειας.Το ψαρακι εξακολουθει να ειναι πρησμενο αλλα δεν κρυβεται τελειως.Βγαινει και εξω απο το κοχυλι.Παρατηρω οτι εχει κατι σαν μπαλακι μικρο λευκο που σαν να εξεχει στο σημειο που βγαζει τα αυγα..να ειναι αυγο?
Να ισχυει τελικα η θεωρια οτι δυσκολευεται να βγαλει αυγα για καποιο λογο???Τι να πω δεν ξερω...
Μεσα στο κοχυλι παντως ειδα προχθες ενα μωρο...
Επισης τα μωρακια της θυληκιας που πεθανε μαλον τα τρωνε τα υπολοιπα καθοτι απροστατευτα πλεον δυστηχως..
Ξερω δεν μπορω να κανω τιποτα απλα με στεναχωρει εννοειται..
Απο εδω και περα κινουμε οπως πριν φανταζομαι ε?Εννοω την ρουτινα μου κανονικα και παρατηρω τι γινεται?

Κλεόβουλος
01-04-14, 10:15
Κανονικά οι ρουτίνες και παρακολούθηση.
Θα πρότεινα να εμπλουτίσεις και τη διατροφή τους με NLS http://www.nlspectrum.co.uk/product_freshwater.php?p=freshwater

Αντζι
01-04-14, 10:36
Εχω ηδη προμηθευτει Κλεο και ξεκιναω απο σημερα κιολας

Diskus fan
01-04-14, 21:40
fan κατάλαβα τι έγραψες :)
Να μη σου φαίνεται περίεργο για τη μετρονιδαζόλη (αυτά γράφει η βιβλιογραφία αλλά και η δική μου εμπειρία). Θεωρείται κάτι σαν προφάρμακο (να μη ψάχνω τώρα για λινκ :rolleyes:).
Δεν πρότεινα μπάνια σε ένα ψαράκι 3εκ~ (άλλη μεταχείριση θα είχα σ' ένα ψάρι πχ 15-20 εκ) γιατί αν είναι bloat και αν αυτό οφείλεται πιθανότατα σε παθογόνο (αφού θεωρούμε ότι οι συνθήκες νερού είναι σωστές-η Αντζι είναι επιμελής), πιστεύω θα έχουμε σύντομα εξάπλωση και στα υπόλοιπα ψάρια και αυτό πρέπει να προλάβουμε (το ότι έχασε άλλο ψάρι επιβεβαιώνει ότι κάνει συμβαίνει ή συνέβαινε).

Συμφωνώ.-

Αντζι
10-04-14, 08:41
καλη σας μερα.Θα ηθελα να γραψω τα νεα μου.Το ψαρακι εξακολουθει να ειναι πρησμενο.Δεν κρυβεται ομως.Μς το που ανοιγει το φως βγαινει εξω απο το κοχυλι και καθεται εκει μπροστα.Αναπνοη νορμαλ.Εξακολουθει ομως δυστηχως να μην τρωει πραγμα που φανταζομαι πλεον ειναι επικινδυνο για την ζωη του εφοσον απο κατι αλλο δεν βλεπω να ενοχλειται Μπορω αραγε καπως να το βοηθησω;Ισως ριχνωντας κατι στο νερο σαν βιταμινη;Αλλα και αυτο τι να κανει εαν καθολου δεν τρωει;Εχω στεναχωρεθει και δεν ξερω πως να το βοηθησω...μηοως εχετε καμια ιδεα;;;ευχαριστω πολυ

nazgul
10-04-14, 08:47
Τροφη μουλιασμενη σε σκορδοζουμο δοκιμασες?

Αντζι
10-04-14, 08:59
ειχα.δοκιμασεις τις πρωτες μερες.Λες να δοκιμασω;θα το κανω σημερα

nazgul
10-04-14, 09:01
Συνηθως δεν αντιστεκονται τα περισσοτερα ψαρια. Κανε μια προσπαθεια. Οπως και να το κανεις, αν δεν τρωει, δυσκολα τα πραγματα.

Αντζι
10-04-14, 09:05
το ξερω ργμ.Θα δοκιμασω σημερα και θα σας πω.Ευχαριστω nazgul

στελιος προεδρου
15-04-14, 20:26
τι εγινε δεν εχουμε κανενα νεο;

Αντζι
15-04-14, 22:29
καλησπερα και ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.Το ψαρακι εξακολουθει να ειναι πρησμενο αλλα μεχρι χθες τουλαχιστον εβγαινε απο το κοχυλι και καθοταν μπροστα κανονικα.Ουτε αναπνοη γρηγορη ουτε κατι που να υποδηλωνει προβλημα.Ταισα προχθες τροφη μουλιασμενη σε σκορδο βαζοντας επιτηδες μεσα στο κοχυλι του να δω εαν τρωει.Περιμενα κανενα 20 λεπτο αλλα τιποτα.Μετα ομως ελειπε...το εφαγε αυτο το εφαγε αλλο ψαρακι δεν ξερω.Δεν εχω δει να τρωει παντως.Σημερα δεν το ειδα καθολου η αληθεια ειναι ομως.Δεν ξερω ουτε τι να υποθεσω ουτε πως να πραξω να το βοηθησω..στην αλλαγη ανεβαζω πλεον σκληροτητα με epsom αντι για buffer που θελω να πιστευω οτι ισως βοηθησει σε κατι στον οργανισμο του...ειμαι μπερδεμενη..

Diskus fan
16-04-14, 22:11
Τα περισσότερα ψάρια... "ταξιδεύουν" από λάθος κινήσεις που κάνουν οι χομπίστες... κι' όχι από την ίδια (την εκάστοτε) ασθένεια (όταν υπάρχει).
Θεωρώ ότι η σύγχυση σου (όπως ομολογείς)... σε έχει βάλει σε αυτόν το δρόμο.
ΑΝ είχε πρόβλημα δυσκοιλιότητας... ΔΕΝ θα το είχε για τόσο μεγάλο διάστημα.-

Αντζι
16-04-14, 22:47
Τα περισσότερα ψάρια... "ταξιδεύουν" από λάθος κινήσεις που κάνουν οι χομπίστες... κι' όχι από την ίδια (την εκάστοτε) ασθένεια (όταν υπάρχει).
Θεωρώ ότι η σύγχυση σου (όπως ομολογείς)... σε έχει βάλει σε αυτόν το δρόμο.
ΑΝ είχε πρόβλημα δυσκοιλιότητας... ΔΕΝ θα το είχε για τόσο μεγάλο διάστημα.-

Σε πιο δρομο με εχει βαλει η συγχυση που λες οτι ομολογω?
Απλα ανυσηχω για το ψαρι και αναρωτιεμαι πως θα μπορουσα να το βοηθησω.Λογικο δεν ειναι?

Diskus fan
16-04-14, 22:54
1. Σε αυτόν που περιγράφω... στο πρώτο μέρος του κειμένου μου.
2. Απόλυτα λογικό... αλλά κάνεις κάτι κατόπιν διάγνωσης και περιμένοντας συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την κίνηση σου... όχι στην τύχη κι' "ότι κάτσει"... έτσι ΔΕΝ είναι;
Στο τελευταίο τμήμα του κειμένου μου... σου το αιτιολογώ. ;)

Αντζι
17-04-14, 12:20
Ναι αλλα εφοσον ΔΕΝ ξερω τι εχει και μαλλον δεν θα μαθω ποτε τι να εκανα;Να το αφηνα τελειως στην τυχη του;Του εκανε κακο δηλαδη λες η θεραπεια με αντιβιωση καιβτα επσομ;Εαν δεν εισασταν εσεις και το φορουμ ισως δεν εκανα ουτε αυτο μιας και ιδεα δεν εχω καθοτι αρχαρια. ισως εσεις που εχετε περισσοτερη εμπειρια να δρουσατε αλλιως και να κανατε πιο σωστα πραγματα οκ.

Diskus fan
17-04-14, 19:28
Άντζι... ΔΕΝ μαλώνουμε... φιλική κουβέντα κάνουμε. ;)
Το epsom το χρησιμοποίησες σαν καθαρτικό... ο τρόπος χρήσης περιγράφτηκε... και ήδη ακολούθησες την αγωγή.
Μετά από τόσο διάστημα... σίγουρα ΔΕΝ έχει πρόβλημα αδυναμίας αφόδευσης... οπότε μάλλον θα έπρεπε να πας, σε κάτι πιο δραστικό... αφού κατ' επέκταση... ΔΕΝ βοηθάει σε κάτι πλέον το epsom. Το να έχει κάποια ασθένεια βακτηριακή για τόσο διάστημα... πάλι είναι αξιοπερίεργο να σου πω την αλήθεια... αλλά επειδή έχω άγνοια των "θαυμάτων" σε νερά με υψηλό ΡΗ... είμαι σε αναμονή των εξελίξεων... για να μαθαίνω.
Ότι και να κάνεις όμως... θα πρέπει να έχει και κάποια βάση (όχι κινήσεις στην τύχη)... αυτό σου έγραψα πιο πάνω.
Και κάτι ακόμα που ΔΕΝ έχει ΙΣΩΣ σημασία (εν προκειμένω)... και σίγουρα ο Κλεόβουλος γνωρίζει καλύτερα (ως Αφρικανολάτρης)... εγώ έχω ψάρια που ζουν στο "άλλο άκρο" από πλευράς συνθηκών νερού (χαμηλό ΡΗ)... αλλά τα buffer τα αποφεύγω... όπως ο διάβολος το λιβάνι.- ;)

Αντζι
17-04-14, 21:03
Εννοειται δεν μαλωνουμε.Ετσι οπως τα γραφεις ομως προσπαθω να κανω αποκρυπτογραφηση λιγο:)
Ειμαι αρχαρια τελειως.Αυτο σημαινει οτι αυτο το πιο δραστικο που λες δεν το ξερω αρα και δεν ξερω τι να κανω.Εκανα μονο αυτο που μου προταθηκε απο τους πιο εμπειρους και ως εκει.
Σαφως δεν μπορει κανενας σας να παρει καμια ευθυνη και να μου πει κανε αυτο ομως εγω θα ηθελα να μου πειτε τι θα κανατε στην θεση μου.
Απο σενα πχ συγκεκριμενα μιας και μαζι μιλαμε θα ηθελα να γραψεις ξεκαθαρα εγω θα εκανα αυτο..γιατι τα υπολοιπα ετσι οπως τα γραφεις με αφηνεις με ερωτηματικα και με την απορια.Εσεις ειστε οι εμπειροι.Θεωρω οτι μια αρχαρια σαν εμενα προτιμοτερο ειναι να ακολουθησει κατι που θα της πει καποιος πιο εμπειρος και οχι να αποφασισει μονη της κανωντας πειραματα...
Γιαυτο και δεν κανω τιποτε αλλο.Λαθος μου?ισως αλλα ετσι το βλεπω.
Σημερα και χθες επειδη δεν το εβλεπα καθολου και υπεθεσα οτι ειναι νεκρο μεσα στο κοχυλι το ταλαιπωρησα πειραζοντας το κοχυλι του.
Το κακομοιρο ομως ζει....εξακολουθει να ειναι πρησμενο και να μην τρωει εννοειται.
Εχετε να προτεινετε κατι?τι θα κανατε στην θεση μου?
Νομιζω ταλαιπωρειτε πλεον....

στελιος προεδρου
18-04-14, 06:40
δεν νομιζω οτι δεν τρωι τοσες μερες θα μας ειχε αφησει χρονους, απλως δεν το βλεπεις να τρωι

Αντζι
18-04-14, 12:54
Τι να πω δεν ξερω.Λογικα ναι εχεις δικιο.Χθες διαβαζα σε καποια ξενα σαιτ για βακτηριδιακες μολυνσεις με αρνητικα gram(αν το λεω και το θυμαμαι καλα)και περιεγραφε ετσι φουσκωμα στο σωμα και ελεγε οτι επιζουν 1 με.2 εβδομαδες...Προτεινε καποια φαρμακα τα οποια ομως εγω εφοσον δεν ειμαι 100% σιγουρη οτι αυτο εχει δεν τολμω να το κανω

pkas
18-04-14, 13:38
Αυτο σημαινει οτι αυτο το πιο δραστικο που λες δεν το ξερω αρα και δεν ξερω τι να κανω.Εκανα μονο αυτο που μου προταθηκε απο τους πιο εμπειρους και ως εκει.

Η θεραπεία με flagyl δεν θεωρείτε δηλαδή δραστική;
Απανωτές θεραπείες με διάφορα φάρμακα δεν είναι επιβαρυντικές και για το ίδιο αλλά και για τα υπόλοιπα;
Ρωτάω γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί κι εγώ με την κατάσταση αυτού του ψαριού. Πως γίνεται να επιβιώνει τόσο καιρό χωρίς να χειροτερεύει εμφανώς αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια ασθένεια- μόλυνση;

στελιος προεδρου
18-04-14, 13:55
Πως γίνεται να επιβιώνει τόσο καιρό χωρίς να χειροτερεύει εμφανώς αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια ασθένεια- μόλυνση;Και εγω την ιδια απορια εχω εκτος εαν ηταν το ψαρι γεννημενο με αυτη την
παραμορφωση

Diskus fan
18-04-14, 16:09
Εννοειται δεν μαλωνουμε.Ετσι οπως τα γραφεις ομως προσπαθω να κανω αποκρυπτογραφηση λιγο:)
Ειμαι αρχαρια τελειως.
Αυτό... ξεκαθαρίζει λίγο το "τοπίο" (σε μένα).
Αυτο σημαινει οτι αυτο το πιο δραστικο που λες δεν το ξερω
Το epsom όπως σου έγραψα είναι καθαρτικό... το flagyl φάρμακο... και όπως καταλαβαίνεις φυσικά... πιο δραστικό.
αρα και δεν ξερω τι να κανω.
Σε καταλαβαίνω... γι' αυτό έγραψα παραπάνω για τα λάθη που γίνονται (και "ταξιδεύουν" ψάρια)... από άσκοπες κινήσεις εκ' μέρους του χομπίστα.
Εκανα μονο αυτο που μου προταθηκε απο τους πιο εμπειρους και ως εκει.
Σαφως δεν μπορει κανενας σας να παρει καμια ευθυνη και να μου πει κανε αυτο ομως εγω θα ηθελα να μου πειτε τι θα κανατε στην θεση μου.
Απο σενα πχ συγκεκριμενα μιας και μαζι μιλαμε
θα ηθελα να γραψεις ξεκαθαρα εγω θα εκανα αυτο..
Επειδή εγώ ασχολούμαι με δίσκους και όχι με το είδος σου... το άφησα σε κάποιον που έχει μεγαλύτερη εμπειρία/γνώση στο "αλμυρό".
γιατι τα υπολοιπα ετσι οπως τα γραφεις με αφηνεις με ερωτηματικα και με την απορια.Εσεις ειστε οι εμπειροι.Θεωρω οτι μια αρχαρια σαν εμενα προτιμοτερο ειναι να ακολουθησει κατι που θα της πει καποιος πιο εμπειρος και οχι να αποφασισει μονη της κανωντας πειραματα...
Γιαυτο και δεν κανω τιποτε αλλο.Λαθος μου?ισως αλλα ετσι το βλεπω.
Σημερα και χθες επειδη δεν το εβλεπα καθολου και υπεθεσα οτι ειναι νεκρο μεσα στο κοχυλι το ταλαιπωρησα πειραζοντας το κοχυλι του.
Η απειρία και το άγχος σου... σε οδηγούν στον δρόμο... που έχω παραπάνω γράψει. Ας το ήρεμο... θα είναι σίγουρα καλύτερα.
Το κακομοιρο ομως ζει....εξακολουθει να ειναι πρησμενο και να μην τρωει εννοειται.
Εχετε να προτεινετε κατι?τι θα κανατε στην θεση μου?
Νομιζω ταλαιπωρειτε πλεον....

1. Θα μπορούσες να βγάλεις και να ανεβάσεις... κάποια video με το ψάρι;
2. Όταν κάποιο ψάρι είναι πρησμένο/φουσκωμένο... υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα... να είναι αυγωμένο για γέννα... να έχει "φράξει" για κάποιο λόγο... να έχει bloat (σε κάποια είδη... ΙΣΩΣ και dropsy).
Στην πρώτη περίπτωση... μάλλον ΔΕΝ είσαι... ας μιλήσουν οι γνώστες επί του είδους... για πιο σίγουρα.
Στην δεύτερη περίπτωση... έχεις ήδη χρησιμοποιήσει το epsom (εγώ είχα γράψει για μπάνιο σε κουβά... για πιο άμεση δράση)... οπότε και με αυτό (λογικά) έχεις τελειώσει.
3. Στην τρίτη περίπτωση... μιλάμε για κάποια βακτηριακή... αν θυμάμαι καλά έδωσες flagyl... οπότε και αυτό το έχεις καλύψει.
Αφήνω λοιπόν για περισσότερα (όπως προείπα)... σε αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα το είδος.
Στο θέμα που λες ότι ΔΕΝ τρώει... έχω δει πολλούς να λένε ότι τα ψάρια τους τρώνε... αλλά να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. ΑΝ το ψάρι σου τρώει... θεωρώ ότι υπάρχει και η περίπτωση... να ΜΗΝ το έχεις δει. Αφού αγνοώ την ποσότητα τροφής που ρίχνεις... ΔΕΝ μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα... στο ΑΝ αυτό είναι η αιτία για το "φούσκωμα". Δοκίμασες να τα αφήσεις 2-3 μέρες... ΧΩΡΙΣ καθόλου φαγητό;
Είμαι ενάντιος των φαρμάκων (επειδή έχουν επιπτώσεις στην υγεία των ψαριών... όπως και στους ανθρώπους). Προτείνω πάντα να βρεθεί το αίτιο... όχι το φάρμακο, που θα το καταπολεμήσει.
Φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει την αιτία που προκαλεί το bloat... (ΑΝ υποθέσουμε ότι... μιλάμε για ασθένεια)... οι συνθήκες του νερού και η ποιότητα του είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων η αιτία.
Διάβασε λίγο και για swim bladder disease... για να έχεις μια εικόνα.
Ελπίζω για το καλύτερο αποτέλεσμα.- ;)

ΥΓ. Εννοείται ότι... καλύτερα ΠΡΙΝ κάνεις κάτι... να ρωτήσεις εδώ.
Πως γίνεται να επιβιώνει τόσο καιρό χωρίς να χειροτερεύει εμφανώς αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια ασθένεια- μόλυνση;Και εγω την ιδια απορια εχω εκτος εαν ηταν το ψαρι γεννημενο με αυτη την
παραμορφωση

Θεωρώ ότι... θα το είχε προσέξει κατά την αγορά του ψαριού.- ;)

Αντζι
18-04-14, 18:31
Συνθηκες νερου και ποιοτητα ελεγχονται με μετρησεις ετσι;Ανα 2 μερες κανω μετρησεις.Ειναι αυτες που εχω στην συμπληρωμενη φορμα καποια ποστ πιο πισω οι οποιες ειναι αυτες που χρειαζονται πιστευω.Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να ελεγξω το νερο μου που δεν γνωριζω μηπως;Μονο με μετρησεις ξερω.Θα διαβασω και για το swim blader οπως προτεινεις.
Δεν αποκλειω να τρωει ναι
Σημερα μετα την χθεσινη ταλαιπωρια που το υπεβαλα πειραζοντας το κοχυλι του καθεται μπροστα απο αυτο χαμηλα σχεδον στην αμμο σχεδον ακουνητο. Εαν ομως τρομαξει απο κατι σφαιρα μπαινει μεσα.Θα τραβηξω βιντεο σε λιγο να δειτε
Η κατασταση απο χθες ειναι αυτη.
Ισως ειναι στα τελευταια του?.....

txHxJJRitdU

Tanganyiκας
18-04-14, 21:25
Είμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω το βίντεο.Το ψάρι μήπως είναι χτυπημένο και δεν υπάρχει κάποια ασθένεια!

Υ.γ.:Απλή ερώτηση και πάντα φιλικά χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος.

στελιος προεδρου
18-04-14, 21:37
συγνωμη αλλα δεν μπορω εγω τουλαχιστον να διακρινω τιποτα μονο τα ψαρι που καθετε μπροστα στο κοχυλι

Αντζι
18-04-14, 23:22
Είμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω το βίντεο.Το ψάρι μήπως είναι χτυπημένο και δεν υπάρχει κάποια ασθένεια!

Υ.γ.:Απλή ερώτηση και πάντα φιλικά χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος.

Δεν εχω παρατηρησει καποιο σημαδι.Απλα εντελως ξαφνικα ειδα πρηξιμο στο σωμα και τα ματια και σταματησε να τρωει.Μετα κρυβοταν στο κοχυλι του.Εβγαινε οταν ανοιγαν τα φωτα .

Το βιντεο δεν δειχνει κατι διοτι δεν κανει τιποτε αλλο το ψαρι απο χθες...μενει σχεδον ακινητο και δεν κουναει ουτε τα ματια.Μονο εαν τρομαξει μπαινει αμεσως μεσα.Οπως ειδατε και στο τελος του βιντεο οπου επιτηδες πηγα λιγο πιο μπροστα για να δειτε πως κρυβεται με γρηγοραδα.
Τι να μου πειτε και εσεις τι να υποθεσω και εγω...απλα παρατηρω και σας λεω

Tanganyiκας
19-04-14, 00:03
Στο λέω γιατί πριν κάμποσο καιρό είχα πάει σε ένα παιδί να πάρω κάτι φυτά και είχε ένα μούλτι που είχε πρηστεί στο μάγουλο και λίγο στην κοιλιά και το έπαθε ύστερα από καυγά!

Αντζι
19-04-14, 00:08
Στο λέω γιατί πριν κάμποσο καιρό είχα πάει σε ένα παιδί να πάρω κάτι φυτά και είχε ένα μούλτι που είχε πρηστεί στο μάγουλο και λίγο στην κοιλιά και το έπαθε ύστερα από καυγά!

Τι να σου πω?Δεν το εχω δει να τσακωνεται να πω την αληθεια.Του φιλου σου ξερεις τι εγινε τελικα?

Tanganyiκας
19-04-14, 09:40
Καλημέρα!Δεν είναι φίλος μου,ήταν γνωστός ενός φίλου.Θα κοιταξω άμα μπορέσω να επικοινωνήσω μαζι του και θα σου πω.

Diskus fan
19-04-14, 11:15
Εγώ ΔΕΝ βλέπω (όσο μου δίνει την δυνατότητα το video... γιατί χρειάστηκα και δραμαμίνη :D ) ... ούτε στα τελευταία του να είναι... ούτε να έχει κάτι ανησυχητικό.
Πιθανολογώ ότι... ακόμα ΔΕΝ έχει ξεθαρέψει... και τσάμπα χολοσκάς. ;)
Περιμένω την άποψη... του Κλεόβουλου.-

Αντζι
19-04-14, 11:32
ναι το βιντεο δεν ειναι καλο και με συγχωρειτε γιαυτο.Η θεση του κοχυλιου και τα υπολοιπα μουλτακια με δυσκολεψαν λιγο.Πως δεν εχει ξεθαρεψει;Πριν το φουσκωμα ξεθαρεμενο μια χαρα ηταν.Εννοεις οτι προσπαθει να αναρρωσει πχ;βεβαια οπως εγραψα και χθες το ταλαιπωρησα αρκετα προχθες και ενα ψιλοσοκ σιγουρα το επαθε.Επισης το βλεπω μια ιδεα πιο ξεφουσκωτο.Στο σωμα ομως.Τα ματια του ειναι πεταγμενα και δεν ξερω εαν αυτο επανερχεται γενικα.
Θα προσπαθησω για νεο βιντεο οταν ανοιξουν τα φωτα.Να δουμε και πως θα ειναι σημερα

Diskus fan
19-04-14, 11:46
Όταν αναρρώσει... επανέρχονται όλα στην κανονική τους θέση.
Χαλάρωσε.. και θα δεις πως ΔΕΝ ήταν τίποτα. Μπορεί να έγινε κάποιος "τσαμπουκάς" και ψιλοτρόμαξε (το stress είναι βασική αιτία για ασθένειες)... αλλά θα συνέλθει... δώστου χρόνο.- ;)

Αντζι
19-04-14, 11:47
Μακαρι.Αυτο ευχομαι και εγω να εισαι σιγουρος :)

Κλεόβουλος
19-04-14, 11:51
.. δώστου χρόνο.- ;)
Συμφωνώ με τον fan
Είναι καθησυχαστική η αστραπιαία κίνηση να κρυφτεί, που φαίνεται στο βίντεο.

Diskus fan
19-04-14, 11:54
Αυτό παρατήρησα κι' εγώ Κλεόβουλε!!!!! ;)
:smt023

Αντζι
19-04-14, 14:37
γιαυτο εκανα την κινηση επιτηδες να δειτε οτι κινηται γρηγορα.Μακαρι παιδια.Σας ευχαριστω!

Αντζι
19-06-14, 22:53
Καλησπερα παιδια.Να σας ρωτησω.Με τι τροπο και τι εργαλειο μπορω να κοψω μερος απο το καπακι ωστε να χωρανε οι σωληνες απο το εξωτερικο και να μην γινει χαλι?Τοσο καιρο το εχω μισανοιχτο αλλα πρεπει να το διορθωσω επιτελους.

delta66
19-06-14, 23:08
Χαρακα και ξυραφι (για μοκετες)

Τάκης
19-06-14, 23:08
Καλησπερα παιδια.Να σας ρωτησω.Με τι τροπο και τι εργαλειο μπορω να κοψω μερος απο το καπακι ωστε να χωρανε οι σωληνες απο το εξωτερικο και να μην γινει χαλι?Τοσο καιρο το εχω μισανοιχτο αλλα πρεπει να το διορθωσω επιτελους.
Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν με dremel
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR4ECLCazOLrY2MoOTv28FdQzLhGdkVP 02-vnRqbB5l5eu1pZkf

ή με κάτι αντίστοιχο σε δράπανο

http://www.chryssot.gr/manage/images/web2/4ff6bfd8a5e8f.jpghttp://www.dilmas.gr/images/thumbs/DR-430.jpg

Αντζι
20-06-14, 09:21
Καλημερα παιδια.Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Δεν εχω τιποτε απο αυτα οπως καταλαβαινεται αρα θα πρεπει να βρω καποιον που τα εχει ωστε να κανουμε δουλεια ετσι; θα ψαξω λοιπον.Να ειστε καλα

delta66
20-06-14, 16:00
Ελα ρε δεν εχεις ενα κοπιδι? http://www.e-photoshop.gr/kopidi-me-fardia-lama-black-red.html
Κι ενα χαρακα?
Ενα γερο ψαλιδι τουλαχιστον?
http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=categories&category_id=215&page=3
http://www.e-photoshop.gr/images/detailed/22/131011S.jpghttp://www.johnart.gr/Catalogue/images/201402/003110.jpg
http://www.stereotiki.gr/store/images/product_images/BAR%20SHENG%20PSalidi%20kouzinas.png

nazgul
20-06-14, 19:03
Και με κοπιδι που γυμνωνουμε τα καλωδια εχω κοψει καπακι. Δεν ειναι δυσκολο να γινει η δουλεια, ειναι μαλακο.

Τάκης
20-06-14, 20:11
Αν πιάνουν τα χέρια σου και με λίγη προσοχή , και με πριονωτό μαχαίρι κουζίνας κόβεται, αλλά θέλει σιγά σιγά να μην αφήσει γρέζια, και το μαχαίρι με μικρά δόντια, και μετά με ψιλό γυαλόχαρτο ή με μια χάρτινη λίμα για τα νύχια βγάζεις τυχόν γρέζια

Αντζι
20-06-14, 21:10
Χμ κοπιδι εχω ναι απλα πιστευα οτι θα βγει χαλια τυπου σαγρε και φοβομουν.Νομιζα ηθελε κατι πιο σταθερο οπως τροχο πχ...οκ μην γελατε αλλα ειμαι γυναικα που να τα ξερω αυτα :)

Diskus fan
23-06-14, 21:50
Για το ψάρι... κανένα νέο;

Αντζι
23-06-14, 22:53
Για το ψάρι... κανένα νέο;

το ψαρακι το εχασα τελικα εδω και αρκετο καιρο...

Diskus fan
23-06-14, 22:54
Λυπάμαι.- :(

Αντζι
23-06-14, 22:55
Λυπάμαι.- :(

Και εγω λυπηθηκα πολυ..Σε ευχαριστω να εισαι καλα

Αντζι
15-09-14, 22:39
Ειπα να περασω μια βολτα να σας δειξω την μεγαλη μου οικογενεια...:cool:
BusSAl5R8Vc

Diskus fan
15-09-14, 22:57
Ώρα να αρχίσεις να δίνεις μερικά... ΔΕΝ θα χωράνε σε λίγο!!!!! :smt023

tsala
15-09-14, 23:12
Υπεροχα! να σου ζησουν!
Συμφωνω με τον Νικο...παραμεγαλωσε η παρεα.. :D

Αντζι
15-09-14, 23:37
Ναι δικιο εχετε απλα πως να δωσω τα παιδακια μου η μανα???:p

delta66
16-09-14, 00:38
Χαχαχαχα μπραβο Αντζι.
Δωνε τωρα ψαρια στις αγγελιες.
Καλα να παθεις, :smt110

Αντζι
16-09-14, 00:47
Χαχα ευχαριστω Σπυρε :)

nazgul
16-09-14, 06:14
Χεχε! Να σου ζησουν! :D

Με τα καβουκια τα βγαζεις τα ψαρακια, να ξερεις. Μην περιμενεις να τα πιασεις με αποχη.

Αντζι
16-09-14, 08:20
Ευχαριστω.Με τα καβουκια ε; αυτα και κοντα που παω ειναι ετσι οπως τα βλεπεται και θεώρησα οτι μπορω να τα πιασω με αποχη.Αλλα μαλλον ειναι και θεμα να εχουν το σπιτι τους μαζι για ασφαλεια ε;

nazgul
16-09-14, 08:26
Και εγω ετσι νομιζα την πρωτη φορα που ηθελα να βγαλω. Πολλα λεω ειναι, θα πιασω κανενα με την αποχη. Με την πρωτη προσπαθεια, ομως, καταλαβα οτι δεν υπαρχει κανενα ενδεχομενο. Μετα απο μερικες ωρες που παλευα να βγαλω μερικα με τα κελυφη, καταλαβα οτι ειναι πολυ εξυπνα ψαρακια, τοσο ωστε να βγαινουν απο τα κελυφη ακομα και την ωρα που πας να τα σηκωσεις :D

Χρειαζεσαι ενα ενυδρειο καραντινα με νερο ενυδρειου και αεραντλια, ωστε να βγαλεις μερικα κελυφη. Θα τα αφησεις εκει μερικες ωρες και καποια στιγμη, θα βγουν και θα δεις ποσα ειναι, σε περιπτωση που θελεις να δωσεις ακριβη αριθμο ψαριων ;)

Αντζι
16-09-14, 09:39
Και εγω ετσι νομιζα την πρωτη φορα που ηθελα να βγαλω. Πολλα λεω ειναι, θα πιασω κανενα με την αποχη. Με την πρωτη προσπαθεια, ομως, καταλαβα οτι δεν υπαρχει κανενα ενδεχομενο. Μετα απο μερικες ωρες που παλευα να βγαλω μερικα με τα κελυφη, καταλαβα οτι ειναι πολυ εξυπνα ψαρακια, τοσο ωστε να βγαινουν απο τα κελυφη ακομα και την ωρα που πας να τα σηκωσεις :D

Χρειαζεσαι ενα ενυδρειο καραντινα με νερο ενυδρειου και αεραντλια, ωστε να βγαλεις μερικα κελυφη. Θα τα αφησεις εκει μερικες ωρες και καποια στιγμη, θα βγουν και θα δεις ποσα ειναι, σε περιπτωση που θελεις να δωσεις ακριβη αριθμο ψαριων ;)

Α μαλιστα.Σε ευχαριστω πολυ!!

delta66
16-09-14, 09:57
....Αλλα μαλλον ειναι και θεμα να εχουν το σπιτι τους μαζι για ασφαλεια ε;
Οχι βρε.
Στο λεει για να μη σου μεινουν τα σπιτια τους και πληρωνεις εσυ το ενφια.

Αντζι
16-09-14, 23:26
Οχι βρε.
Στο λεει για να μη σου μεινουν τα σπιτια τους και πληρωνεις εσυ το ενφια.

:smt019:)

stanisalus18
09-05-16, 15:05
update? :D