Επιστροφή στο Forum : με 2 φιλτρα?
παιδια καλησπερα...εχω ενα ενυδριο 125 λιτρα με ζωοτοκα....αυτη την στιγμη εχω πανω ενα φιλτρο ελιτε ε3ωτερικο...αλλα προσφατα απεκτησα κ ενα eheim ecopro..το ελιτε εχει σφουγκαρι σιποραχ κ ενυδριακο βαμβακι..σκευτικα να τα ωαλο κ τα δυο να δουλευουν θα υπαρ3ει καποιο πρωβλημα?
ChocolatePuma
31-10-13, 19:11
παιδια καλησπερα...εχω ενα ενυδριο 125 λιτρα με ζωοτοκα....αυτη την στιγμη εχω πανω ενα φιλτρο ελιτε ε3ωτερικο...αλλα προσφατα απεκτησα κ ενα eheim ecopro..το ελιτε εχει σφουγκαρι σιποραχ κ ενυδριακο βαμβακι..σκευτικα να τα ωαλο κ τα δυο να δουλευουν θα υπαρ3ει καποιο πρωβλημα?
Βασίλη καλησπέρα
Ποιο elite έχεις?
Πόσα ψάρια έχει το ενυδρειο και ποιο είδος?
περα απο μεγαλη κυκλοφορια που θα εχει το νερο μεσα στο ενυδρειο σου δεν θα εχεις κανενα αλλο θεμα αλλα να το κοιταξεις μην σου ξεσικωνει φυτα αμμο και να δεις αν εχεις ψαρια μεσα που θελουν χαμηλη ροη νερου
ζωοτοκα εχω παιδια...σακη εχω το ελιτε αυτο που ειναι μεχρι 150 λιτρα...τωρα απο ψαρια η γεννες πολλα απο γκαπι μολι 10 μεγαλα περιπου 15-20 μικρα!
ChocolatePuma
31-10-13, 19:24
ζωοτοκα εχω παιδια...σακη εχω το ελιτε αυτο που ειναι μεχρι 150 λιτρα...τωρα απο ψαρια η γεννες πολλα απο γκαπι μολι 10 μεγαλα περιπου 15-20 μικρα!
Αυτό έχεις : ELITE Crystal-Flo Model 40 ?????
ναι σακη!με σφουγκαρι σιποραχ βαμβακι....
ChocolatePuma
31-10-13, 19:28
ναι σακη!με σφουγκαρι σιποραχ βαμβακι....
Από μετρήσεις πως είσαι?
Μια χαρά ειναι το φίλτρο σου - Αν διαβάσει ο Νικός περί Elite, ίσως μπει να πει την αποψη του :D
Το εσωτερικό, τα μόνα δύο κακά που έχει είναι
1. Πως θα μπουκώνει σχετικά ευκολα, άρα θα θέλει καθάρισμα
2. Θα σου τρώει (έστω και λίγο) χώρο
μετρησεις κανονικες...εχω....σακη κ τα δυο εξωτερικα ειναι!
ChocolatePuma
31-10-13, 19:34
μετρησεις κανονικες...εχω....σακη κ τα δυο εξωτερικα ειναι!
Γραψε λαααααθος!:smt012
Ποιο ecopro πηρες?
Ενα ενα θα μας τα λες???? :p (στον τυπο αναφερομαι)
eheim to 2232 ecco pro prepei να νε εχει πολυ μεγαλιτερο καδο απ το ελιτε μια φορα!
ChocolatePuma
31-10-13, 19:45
eheim to 2232 ecco pro prepei να νε εχει πολυ μεγαλιτερο καδο απ το ελιτε μια φορα!
Ποιο ecco pro ειναι?
το μεγαλητερο εχει 4 καλαθακια μεσα!
ChocolatePuma
31-10-13, 19:51
το μεγαλητερο εχει 4 καλαθακια μεσα!
Αρχοντας εισαι!!
Φτάνει μόνο το eheim για τα λίτρα σου, εφόσον είναι το eheim eccopro 300
Μετέφερε το βιολογικό υλικό από το elite στο eheim, στιψε και τα σφουγγαρια...ρύθμισε τη ροή...:smt023
ροη πως ρυθμιζουμε?μεχρι ποσα λιτρα σικονη το eheim peripoy?
ChocolatePuma
31-10-13, 20:06
ροη πως ρυθμιζουμε?μεχρι ποσα λιτρα σικονη το eheim peripoy?
160-300 λιτρα
Κυκλοφορία 750 l/h
Κατανάλωση 8 watt
Ογκος κάδου 5 λίτρα
google εχεις? :p
xαχαχαχ εχωωωω...κ κατι τελευτεο..εχει τεσερα καλαθακια..το ενα σιποραχ το αλλο σφουγκαρι το αλλο ενυδριακο βαμβακι κ μενει κ ενα ακομα να βαλω κ σε αυτο σιποραχ?
ChocolatePuma
31-10-13, 20:13
xαχαχαχ εχωωωω...κ κατι τελευτεο..εχει τεσερα καλαθακια..το ενα σιποραχ το αλλο σφουγκαρι το αλλο ενυδριακο βαμβακι κ μενει κ ενα ακομα να βαλω κ σε αυτο σιποραχ?
Βάλε λίρες...:p ή ελαφρόπετρα ;)
αχχαααχ αρχοντας τωρα με τοσα που ειπες σημερα εχεις το δικεομα να μην ξανααπαντησεις για ενα χρονο χαχαχαχ....ευχαριστιομαστεεε!
περα απο μεγαλη κυκλοφορια που θα εχει το νερο μεσα στο ενυδρειο σου δεν θα εχεις κανενα αλλο θεμα αλλα να το κοιταξεις μην σου ξεσικωνει φυτα αμμο και να δεις αν εχεις ψαρια μεσα που θελουν χαμηλη ροη νερου
Αυτο ακριβως ειναι το νοημα στον προβληματισμο σου Βασιλη.
Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η ροη στο ενυδρειο, ωστε να μη δεις τα guppies κολλημενα στα τζαμια :D
Αρεσκονται στη μετρια ροη, αλλα πρεπει να προσεξεις να μην το παρακανεις. Να τα βλεπεις να ειναι ανετα και να μην προσπαθουν να μεινουν με ζορι σε ενα μερος. Αυτο, βεβαια, μπορεις να το κανονισεις, στρεφοντας καποιο spray bar προς τα τζαμια, ή κανοντας τους περισσοτερες τρυπες με ενα τρυπανακι, ωστε να πετυχεις καλυτερη διαχυση του νερου.
Υπερφιλτρανση δεν υπαρχει, αντιθετως, αλλα το μονο κακο που μπορει να παρουσιαστει στο θεμα της βιολογιας με την υπαρξη δυο φιλτρων, ειναι αν θελησεις καποια στιγμη στο μελλον να απομακρυνεις το ενα φιλτρο για να το βαλεις σε αλλο ενυδρειο. Σε τετοια περιπτωση, θα παρεις τη μιση βιολογια του ενυδρειου σου, η οποια θα αποικησει και στα δυο φιλτρα. Δε σημαινει, δηλαδη, οτι με δυο φιλτρα θα εχεις περισσοτερα βακτηριδια. Τα βακτηριδια ειναι παντα τοσα, οσα απαιτει η ιχθυοφορτηση σου. Τα ιδια θα εχεις, αλλα θα ειναι μοιρασμενα σε δυο φιλτρα.
Φυσικα, το υποθετικο προβλημα λυνεται πολυ ευκολα, μιας και τα βακτηριδια μπορουν ακομα και να διπλασιασουν τον πληθυσμο τους σε 24 ωρες. Απλα σε τετοια περιπτωση, θα ταϊζεις με φειδω για καποιες μερες, μεχρι να δυναμωσει ξανα η βιολογια σου.
Και εννοειται οτι αν βαλεις και τα δυο φιλτρα σε λειτουργια τελικα (που καλο ειναι να το κανεις μεχρι να στησεις κανενα αλλο ενυδρειο και μεταφερεις το ενα), θα περιεχουν και τα δυο τοσο βιολογικο υλικο, οσο και σφουγγαρια-filter wool για μηχανικη φιλτρανση. Ασε που θα εισαι σιγουρος οτι και να παθει κατι το ενα, δεν θα αντιμετωπισεις κανενα προβλημα, αφου θα εχεις το αλλο.
ChocolatePuma
31-10-13, 20:20
αχχαααχ αρχοντας τωρα με τοσα που ειπες σημερα εχεις το δικεομα να μην ξανααπαντησεις για ενα χρονο μόνο αν με μπανάρει ο ακατανόμαστος :D χαχαχαχ....ευχαριστιομαστεεε!
Ωραίο φίλτρο, εύχομαι να το χαρούν τα ψάρια σου κι εσυ
(πλάκα έκανα με την ελαφρόπετρα - τις λίρες να βάλεις στο καλαθάκι! :smt023)
Ελπιζω να μην εννοεις εμενα ακατανομαστο :D
ChocolatePuma
31-10-13, 21:31
Ελπιζω να μην εννοεις εμενα ακατανομαστο :D
Αχαχα...εσυ εισαι καρντασι ρε! Συντοπίτης :D
Απορώ πως δεν μπηκε ο πράσινος...μόλις ακουσε το "ονομα του"! :p
(πέρα απ την πλάκα, καλό παιδι ειναι - ελπίζω να το γλυτώσω το μπαν!!)
Και εμενα "εκει" πηγε το μυαλο μου στην αρχη, αλλα ειπα να κανω λιγο χιουμορ :D
Σε βλεπει και σε περιμενει, παντου και παντα!χαχα!
D
Αυτο, βεβαια, μπορεις να το κανονισεις, στρεφοντας καποιο spray bar προς τα τζαμια, ή κανοντας τους περισσοτερες τρυπες με ενα τρυπανακι, ωστε να πετυχεις καλυτερη διαχυση του νερου.
Εδω εχω μια ενσταση.....η εισαγωγη νερου σε ενα φιλτρο ειναι οση και η εξαγωγη σε λιτρα ανα ωρα δλδ η κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο δεν αλλαζει με το να στριψουμε το σπρει μπαρ στο τζαμι ουτε και αν ανοιξουμε αλλες 10 τρυπες.Αλλαζει μεν η τοπικη ροη στο σημειο εξοδου του φιλτρου αλλα η κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο παραμενει η ιδια-οση και η ροη του φιλτρου ;)
Θα κοβαμε τη ροη αν περιοριζαμε τις περιστροφες ειτε ηλεκτρονικα ειτε με την παροδο του χρονου οταν θα πιασει μπιχλα και θα ζοριζετε η περιστροφη του impeler του φιλτρου.Επισης μπορουμε με το να στραγαλισουμε την εξοδο ειτε με τα βανακια ειτε βουλωνοντας καποιες τρυπες απο το σπρει μπαρ(με πιθανη καταπονηση του impeler)κι οχι ανοιγοντας κι αλλες.
Υπερφιλτρανση δεν υπαρχει, αντιθετως, αλλα το μονο κακο που μπορει να παρουσιαστει στο θεμα της βιολογιας με την υπαρξη δυο φιλτρων, ειναι αν θελησεις καποια στιγμη στο μελλον να απομακρυνεις το ενα φιλτρο για να το βαλεις σε αλλο ενυδρειο. Σε τετοια περιπτωση, θα παρεις τη μιση βιολογια του ενυδρειου σου, η οποια θα αποικησει και στα δυο φιλτρα. Δε σημαινει, δηλαδη, οτι με δυο φιλτρα θα εχεις περισσοτερα βακτηριδια. Τα βακτηριδια ειναι παντα τοσα, οσα απαιτει η ιχθυοφορτηση σου. Τα ιδια θα εχεις, αλλα θα ειναι μοιρασμενα σε δυο φιλτρα.
[COLOR="DarkRed"][COLOR="rgb(139, 0, 0)"].....Κι εδω ειναι διαφορετικο αν εχεις δυο φιλτρα το ενα με 5 λιτρα βιολογικο και το αλλο με 1 λιτρο.Η βιολογια ειναι διαφορετικη στα φιλτρα και αρα αν π.χ αφαιρουσαμε το μικρο φιλτρο να μην επηρεαζοτανε το ενυδρειο οπως και το αντιστροφο,αν αφαιρουσαμε το μεγαλο φιλτρο να κατερρεε ολο το συστημα απο ελλειπη βιολογια....
.....
ο θωδορης ειναι δασκαλος σακηη!να κανω το ενα ολο βιολογικο?κ το αλλο ολλο μηχανικο?
ChocolatePuma
31-10-13, 22:17
ο θωδορης ειναι δασκαλος σακηη!να κανω το ενα ολο βιολογικο?κ το αλλο ολλο μηχανικο?
Εγώ εξ αρχής είπα τη γνώμη μου : Να κρατήσεις μόνο το eheim. Χωρίς να σημαίνει πως οι άλλες γνώμες είναι λάθος ή δεν έχουν επιχειρήματα
Απλά θεωρώ υπερβολή να έχεις τα δύο συγκεκριμένα εξωτερικά, σε 125λιτρο
Φυσικά η σωστή φίλτρανση ποτε δεν εβλαψε...αλλα γενικά νομίζω πως η απάντηση είναι κάπου στη μέση - δλδ ενα μόνο φίλτρο
Αν πάλι φοβάσαι για τη βιολογία σου, βάλε και τα δύο - όχι μόμως όπως το ρωτας - το ενα δλδ βιολογικό & το άλλο μηχανικό - Αν πάθει κάτι το ένα απ τα δύο, θα ψάχνεσαι!!!!!!!!!!!!
1. Η ροη φυσικα θα ειναι η ιδια και δεν θα μειωθει με αυτο που αναφερω, αλλα αν για παραδειγμα στρεψεις το spray bar στο τζαμι, το πιθανοτερο ειναι να μετακυλησεις την ενταση της ροης στο βυθο και οχι απευθειας στο μεσο και πανω μερος του νερου, που κινουνται τα ζωοτοκα. Ισως να το σκεφτομαι λαθος, αλλα ετσι εχω την εντυπωση οτι δεν θα ενοχλουνται οι κατοικοι του ενυδρειου (που δεν ειναι βυθοψαρα) τοσο, οσο αν η ροη ειχε κατευθυνση πανω τους.
Με τον περιορισμο της ροης και εγω δεν συμφωνω, γιατι πολυ πιθανο να βγει προβλημα στο φιλτρο καποια στιγμη.
2. Ναι, εχεις δικιο. Δεν το ξεκαθαρισα, σκεπτομενος οτι τα δυο εξωτερικα θα εχουν περιπου την ιδια ποσοτητα βιολογικου υλικου. Εννοειται οτι μιλαω για αναλογης χωρητικοτητας φιλτρα.
οκ παιδιαα θα ενημεροθητεε για την τελικηηη αποφασηηη!
Δασκαλος σιγουρα δεν ειμαι σε καμια περιπτωση, αλλα με αυτη την αποψη "ενα φιλτρο βιολογικο-ενα μηχανικο", δε συμφωνησα ποτε. Ασε που το "βιολογικο" φιλτρο δεν μπορει να σταθει μονο με βιολογικο υλικο, επειδη χρειαζεται μηχανικη φιλτρανση για να το κραταει καθαρο. Απο εκει και περα σκεφτεσαι και την περιπτωση να παθει βλαβη το "βιολογικο" φιλτρο και μαλιστα κατα την απουσια σου (γιατι ολα τοτε συμβαινουν). Με τα δυο φιλτρα ολοκληρωμενα, θα εισαι σιγουρα ασφαλης.
Η αληθεια ειναι καποου στη μεση, θα συμφωνησω με το Σακη. Ειναι οντως λιγο υπερβολικα τα δυο εξωτερικο φιλτρα σε αυτα τα λιτρα και με αυτη την ιχθυοφορτηση, αλλα οτι και να επιλεξεις, λαθος δεν θα ειναι. Αυτο που θα εκανα, θα ηταν να αφησω και τα δυο να τρεχουν, μεχρι να στησω το επομενο ενυδρειο και να απομακρυνω το ενα, μπολιασμενο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.