PDA

Επιστροφή στο Forum : αντοχη ενυδρειου


steady
24-02-05, 16:51
εχω ενα div 74πλατος 40 52υψος με 10αρι τζαμι ροντε το οποιο μου το εχει κολλησει ενας φιλος που εχει βιομηχανια με μια σιλικονη που βγαινει απο μηχανιμα ζεστη που τη χρισημοποιει στα ενυδρεια οπως μου πε αν και δεν ξερω τιποτα για τη μεθοδο αυτη.με προβληματιζει το εξης¨το ενυδρειο δεν εχει καθολου κοντρες και αν και εχω τεσταρει την αντοχη του αφου το χα 2 μερες γεματο στο μπαλκονι μολις τελειωσα την κατασκευη του καπακιου το οποιο με τις βασεις για τις λαμπες και ολα κομπλε ειναι αρκετα βαρυ μηπως ,το βαρος αυτο το επιπλεον μου δημιουργει κινδυνο μιας και το ενυδρειο δεν εχει κοντρες?



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

netblues
24-02-05, 17:01
Το καπακι ασκει πιεσεις παραλληλα με την επιφανεια των τζαμιων οποτε δεν υπαρχει προβλημα απο αυτο. Μιλαμε για εκατονταδες κιλα.
Οι κοντρες εξαλλου δεν κανουν δουλεια εκει.

Αν αυτος που σου το κολλησε εχει ξανακολλησει ενυδρεια, κατι θα ξερει.
10ρι τζαμι απο την αλλη ειναι αρκετα χοντρο για να αντεξει και χωρις κοντρες.
Εξαλλου ειναι και σχετικα κοντό στα 52 εκατοστα... με νερο θα γεμισει
μεχρι τα 42-44...

Στην δοκιμη παρατηρησες τιποτε να ξεχειλωνει?

steady
24-02-05, 21:52
τι ενοεις να ξεχειλωνει?αυτος μου πε οτι δεν ανοιγει με τιποτα αλλα να μην το γεμιζω ξεχειλα το σκεφτηκα για τις δυναμεις<βλεπε το κολπο με το αυγο που καναμε μικροι> απλα σκεφτικα οτι αυτη η κουρμπα που δημιουργειται στην επιφανεια του γυαλιου οταν δεν αντεχει την πιεση αν της ασκηθει δυναμη απο πανω εντινει την διαδικασια καταστροφης αλλα το 10αρι για κουρμπα δυσκολο απ την αλλη :wink:

netblues
25-02-05, 08:13
Το προβλημα δεν ειναι μηπως σπασει το τζαμι (10 mm!) αλλα μηπως δεν αντεξουν οι σιλικονες
Δεν νομιζω οτι θα καμπυλωνει καθολου σε αυτο το υψος/μηκος.
Τσεκαρε το με ενα αλφαδι/ισιο ξυλο.
Γεμιζοντας το μεχρι επανω στο μπαλκονι μπορεις να του κανεις μια δοκιμη αντοχης. Θα πρεπει να αντεξει για λιγο γεματο μεχρι επανω.

steady
25-02-05, 13:01
ειδη το εω κανει αυτο μεχρι επανω ηταν γεματο 1+μιση μερα,τεσπα θα τσεκαρω για παν ενδεχομενο γιατι τα 155 λιτρα δεν θα ειναι ωραιο ντεκορ για το πατωμα μου :shock:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩnetblues :D :D :D :D