PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με αλγη φυτα και στησιμο νεο αποριες

piranhas2
29-10-13, 12:12
καλημερα παιδια , σημερα θα παρω ενα ενυδρειο eheim με 2 λαμπες με μηκος 100χ40χ40 στο παλιο ενυδρειο εχω βγαλει Blue Green Algae , την αμμμο , τα ξυλα και οτι φυτο μου έμεινε θα μπει στο νεο , οπως και βιολογικο υλικο πως μπορω να "απολυμανω" ολα αυτα???

και κατι αλλο η ντοματια ενω ειναι ευκολο φυτο δεν μου έπιασε , στο νεο ενυδρειο με 2 λαμπες η μια ειναι μπελ(το καθαρο του ουρανου) θα ειμαι ενταξειο??
τα φυτα που θα εχω θα ειναι moss κρυπτοκορινες microsorum ντοματια , να παρω λιπασματα?

plin
29-10-13, 12:22
Όταν λες μπλε εννοείς υψηλής θερμοκρασίας χρώματος (π.χ. 10000Κ) σωστά; Δεν πιστεύω να πήρες χρωματιστή λάμπα, είναι λευκή, απλά υψηλής θερμοκρασίας, έτσι δεν είναι;
Αν τα απολυμάνεις το βιολογικό υλικό θα χάσεις την βιολογία σου, γιατί πρέπει να απολυμάνεις και αυτήν (δηλ. τα υλικά του φίλτρου). Είσαι σίγουρος; Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθείς με άστρωτο ενυδρείο. Μπορείς να βρεις μπόλι;

Μπορείς να απολυμάνεις μόνο τα φυτά χωρίς να χάσεις την βιολογία. Για την απολύμανση των φυτών κοίταξε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44812). Επίσης, μπορείς να απολυμάνεις και το υπόστρωμα ανάλογα, χωρίς να χάσεις την βιολογία σου. Το ξύλο επίσης.

Πες μας τί τύπος είναι οι λάμπες του ενυδρείου (φθορισμού T5/T8 ή compact, watt, διαστάσεις).

piranhas2
29-10-13, 14:50
με το που μου φερουν το ενυδρειο θα γραψω αναλιτικα για τις λαμμπες θα βαλω και φωτο , η bga δεν μεταφέρετε μεσα απο το βιολογικο υλικο?

genecr
29-10-13, 15:01
από τα πάντα μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και από την απόχη.

piranhas2
29-10-13, 19:47
2 λαμπες τ8 η μια ειναι oceanic narva blue 30 h 80 watt και η αλλη απλη απο τη μανα του

plin
29-10-13, 20:19
2 λαμπες τ8 η μια ειναι oceanic narva blue 30 h 80 watt και η αλλη απλη απο τη μανα του

Προφανώς είναι 30W, μάλλον είναι αυτή (http://www.easy-lightbulbs.com/light-bulbs/fluorescent-tubes/t8-aquatic-reptile-tubes/2-pins-at-either-end/f30t8-03-na/) που απ' ότι λέει είναι ειδική για... κοράλια!

nazgul
29-10-13, 20:41
Οποιαδηποτε μπλε λαμπα, απλα την ξεχνας για γλυκο νερο. Ειναι απλα για θαλασσινο ενυδρειο.