PDA

Επιστροφή στο Forum : Περιέργη συμπεριφορα κογκολεζου


maria_nik
22-02-05, 13:39
Καλημέρα!!!
Έχω ένα ενυδρειάκι περίπου στα 25-30 λιτρα (δεν θυμαμαι ακριβώς διαστάσεις :) ) Φιλοξενεί 3 ψαράκια (1 oranda-λευκό, 1 red cup & 1 κογκολεζο-μαύρο). Foto του μαύρου έχω βρεί στο: http://www.photovault.com/Link/Animals/Aquatic/Goldfish/AAGVolume01.html
(γιατί δεν παίζει να καταφέρω να βγάλω)
Το πρόβλημα είναι πως το μαύρο έχει αρχίσει και συμπεριφέρεται κάπως περίεργα. Ενώ όλη την ημέρα κινήται κανονικά το βράδυ κολλάει στην επιφάνεια σαν να κρέμεται από την ουρά του. Η αλήθεια είναι πως η ουρά του είναι κάτι μεγαλύτερη από το σώμα του ( Μήπως πρέπει να ανυσηχώ;;;;;;;;; ). Σα διακόσμηση έχω ένα μικρό πυθαράκι με ένα πλαστικό φυτό μετρίου μεγέθους, χαλίκι και ένα φίλτρο της Micro. Οι μετρήσεις που έκανα με Tetra sticks είναι οι παρακάτω:

20/2/05
ΝΟ3: 10 - 25 mg/l
NO2: 0
GH: >10d
KH: 3-6
pH: 7,2 - 7,6

21/2/05
ΝΟ3: 10 - 25 mg/l
NO2: 0
GH: >10d
KH: 10-15
pH: 7,6 - 8

Γιατί μου συμπεριφέρεται έτσι; Τάισμα κάνω μια φορά την ημέρα, το νερό είναι καθαρό, φίλτρο μετά από αλλαγή οκ. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;;;;;; :cry: :cry: :cry:


[/u]

mikenuke
22-02-05, 13:53
Πρεπει να αρχισεις να σκεφτεσαι αναβαθμιση του ενυδρειου σε περισσοτερα λιτρα.3 χρυσοψαρα σε 25-30 λιτρα ειναι μαθηματικα αποδεδειγμενο οτι παν απο το κακο στο χειροτερο.

Ποσο καιρο ειναι σε χρηση το ενυδρειο?

Τι εννοεις με αυτο?
φίλτρο μετά από αλλαγή οκ
Αν εννοεις αυτο που φαινεται,εισαι λαθος,εγω απο αυτο καταλαβαινω οτι δεν εχεις σε συνεχη χρηση το φιλτρο 24/7 αλλα μονο μετα τις αλλαγες?

a$wto$
22-02-05, 15:19
Καλημέρα!!!
Έχω ένα ενυδρειάκι περίπου στα 25-30 λιτρα[...]
Το πρόβλημα είναι πως το μαύρο έχει αρχίσει και συμπεριφέρεται κάπως περίεργα. Ενώ όλη την ημέρα κινήται κανονικά το βράδυ κολλάει στην επιφάνεια σαν να κρέμεται από την ουρά του[...]
Τάισμα κάνω μια φορά την ημέρα, το νερό είναι καθαρό, φίλτρο μετά από αλλαγή οκ.[/u]

Θα συμφωνησω με τον Μιχαλη οτι κατι πρεπει να κανεις με τον ογκο νερου που παρεχεις στα ψαρια σου που ειναι πολυ λιγος :!: Με τα συγκεκριμενα ψαρια θα χρειαστεις τουλαχιστον τα τριπλασια λιτρα.
Αυτο που μπορω να σκεφθω για το μαυρακι ειναι το dropsy(κανε Αναζήτηση (http://www.greekaquarist.com/board/search.php) για περισσοτερα).
Κοψε το ταισμα 2-3ημερες για να βεβαιωθεις.Αν το ψαρι παψει να επιπλεει στην επιφανεια σημαινει οτι δεν εχει αλλη τροφη στον εντερικο του σωληνα.Η τροφη οταν δεν μπορει ν'απορροφηθει ικανοποιητικα τοτε σαπιζει και παραγεται μεθανιο(αέριο δηλαδη).Δοκιμασε να ταιζεις μικροτερες ποσοτητες ή ακομα αν χρειαστει δοκιμασε να τους δινεις αλλη τροφη(υπαρχουν ειδικα για χρυσοψαρα flakes).
Το φιλτρο ΔΕΝ χρειαζεται συχνα καθαρισμα και το κανουμε μονον οταν παρατηρηθει μειωση στην ροη του νερου(μπορει και μετα απο μηνες να χρειαστει...)
ΠΟΤΕ δεν πλενουμε το φιλτρο με φρεσκο νερο αλλα με νερο που αφαιρεσαμε απ'το ενυδρειο μας![/url]

maria_nik
22-02-05, 15:42
Η όλη ιστορία είναι από το Σάββατο 12/2. Τα άφησα ατάιστα για 2 μέρες. Έκανα μερική αλλαγή νερού. Την περασμένη Πέμπτη έκανα 2/3 αλλαγή. Το φίλτρο το καθαρίζω κάθε 15 μέρες στο νερό που αφαιρώ. το οκ κόλλαγε στο καθαρό φίλτρο. Το΄ενυδρείο λειτουργεί έτσι ενάμιση χρόνο τώρα χωρίς άλλα προβλήματα. Πιό πρίν τα είχα σε μία γυάλα όπου και έχασα ένα oranda και πήρα ενυδρείο. Πρώτη φορά τώρα μου παρουσιάζει πρόβλημα. Τα τάϊζω με flakes. Το μόνο που κατάλαβα από λίτο search Που έκανα σήμερα είναι πως το μαύρο μάλλον τελικά πρέπει να είναι θυληκο. Για τα άλλα χρειάζομαι βοήθεια. Υπάρχει περίπτωση να παίζει κάτι σχετικά με γονιμοποίηση;;; Αλλά και πάλι δύσκολο μου φαίνεται. Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο test kit εκτός από τα sticks για να τεστάρω πάλι το νερό;

halvas69
22-02-05, 21:49
Το φίλτρο το καθαρίζω κάθε 15 μέρες στο νερό που αφαιρώ. το οκ κόλλαγε στο καθαρό φίλτρο.
Είναι κομματάκι υπερβολικό να το καθαρίζεις κάθε 15 ημέρες.
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να το καθαρίζεις τόσο συχνά ?

Κάνω copy-paste και την παρατήρηση του ασώτου για υπενθύμηση.
"Το φιλτρο ΔΕΝ χρειαζεται συχνα καθαρισμα και το κανουμε μονον οταν παρατηρηθει μειωση στην ροη του νερου(μπορει και μετα απο μηνες να χρειαστει...)"

Giorgos
23-02-05, 02:08
Παρέλλειψες το σημαντικότερο. Τεστ για αμμωνία δεν έχεις; Αν όχι, θα πρέπει να αγοράσεις οπωσδήποτε και να μας παραθέσεις τις μετρήσεις σου.

maria_nik
23-02-05, 11:56
Καλημέρα!!!
Το φίλτρο το καθαρίζω σχεδόν κάθε 15 γιατί γεμίζει βρωμίζει. Είναι ένα της Micro. Το τεστ που έχω για τις μετρήσεις είναι Tetra sticks 5 in 1 με¨NO3, NO2, GH, KH, pH. Yπάρχει κάτι άλλο καλύτερο αλλά να μην τσούζει η τιμή;;