PDA

Επιστροφή στο Forum : apistogramma


Mariel
20-02-05, 22:11
κανουν για κοινωνικο ενυδρειο??(με μελανοταινιες,γκαπυ,μονομαχινα,νεον)

Apostolis
20-02-05, 22:40
Απο εμπειρία μου, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με μελανοταινίες μονμαχίνα και καρδινάλιους... έχε όμως υπόψην σου οτι οταν ζευγαρώνουν τα Apisto πέφτει πολύ κυνηγητό... η δική μου η θυληκιά ηταν στην αριστερή γωνία στο 200άρι και ΟΛΑ τα υπόλοιπα ψάρια είχαν μαζευτεί απο την μέση και δεξιά!!! Με γκάπυ δεν τα έχω δοκιμάσει... Μήπως όμως επειδή έχουν περίεργη ουρά θα θέλουν να την κάνουν ΜΑΜ??? :? Δεν ξέρω...

Giorgos
21-02-05, 01:59
Τα περισσότερα είδη Apistogramma συνήθως δεν δημιουργούν προβλήματα σε ένα κοινωνικό ενυδρείο. Το μόνο που χρειάζονται είναι τα αρσενικά να έχουν αρκετό χώρο και τα θηλυκά να έχουν αρκετές σπηλιές ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους.
Έχουμε πει αρκετές φορές ότι καλό είναι να μην ανακατεύουμε ωοτόκα με ζωοτόκα. Βέβαια δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν προβλήματα στο ενυδρείο λόγω επιθετικότητας των Apisto (δεν πρόκειται να κυνηγήσουν τα guppy εκτός κι αν εισέλθουν στην περιοχή τους) αλλά αυτά τα είδη εκτός του ότι προέρχονται από διαφορετικά μέρη της γης, έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις.

Mariel
22-02-05, 01:25
η αληθεια ειναι οτι τα γκαπυ κι εγω ψαχνω τροπο να τα βγαλω απ'το ενυδρειο.σκεφτομουν να βαλω καποιο ειδος μικρης κιχλιδας,γιατι μετα απο καποια αρθρα που διαβασα μου φανηκαν πολυ ενδιαφεροντα ψαρια.στην αρχη ελεγα για ραμιρεζι,αλλα ακουσα οτι δεν ειναι πολυ "ευκολα" ψαρια.τωρα σκεφτομαι kribensis η apistogramma.βασικη ερωτηση:χωρανε στο ενυδρειο μου η ειναι ηδη "γεματο"?ειναι 100χ40χ35,φυτεμενο με εναν κορμο και καρυδες-σπηλιες κι εχει 2 μελανοταινιες,10 νεον,4 γκαπυ,2 μποτια,2 γατοψαρα,μια μονομαχινα.το πεχα ειναι ελαφρα αλκαλικο~7,3.οι κιχλιδες αυτες χρειαζονται προσθηκη τυρφης στο νερο?

Apostolis
22-02-05, 14:44
Πρόταση:

1. Βγάζεις τα γκάπυ
2. Βάζεις άλλες 4 Μελανοταινίες τουλάχιστον
3. Βγάζεις Botia
4. Βαζεις Corydoras (6)
5. Τί εννοείς γατόψαρα?
6. Βάζεις Apistogramma (μπορώ να σου τα δώσω εγώ σε 1 μήνα περίπου!)
7. Μπορείς να βάλεις CO2 για να ρίξεις λίο το Ph...

Με άλλα λόγια, μπορείς να το κάνεις όπως το δικό μου!!! :D

Mariel
23-02-05, 00:56
τα γκαπυ σκεφτομαι κι εγω να τα βγαλω.τα μποτια δε νομιζω(ασε που απο τοτε που τα'βαλα δεν εχω δει ουτε ιχνος σαλιγκαριου :lol: )οι μελανοταινιες που εχω ειναι οι boesmani και τα λιτρα μου ειναι σχετικα λιγα για να βαλω κι αλλες.σου'χουν γεννησει τα απιστο?αν ναι,θα μ'ενδιεφερε να παρω μερικα μωρα :D (ευχαριστω για την προσφορα)γατοψαρα εννοω 2 cories bronze(δεν ημουν και πολυ κατατοπιστικη :oops: )

Giorgos
23-02-05, 01:57
Κατ'αρχάς όταν μιλάμε για Apistogramma πρέπει πάντα να διευκρινίζουμε για ποιο είδος μιλάμε αφού πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα κιχλίδων που περιέχει πάρα πολλά είδη (από τα οποία ένας τεράστιος αριθμός δεν έχει καν περιγραφεί ακόμα). Μπορεί να ανήκουν στην ίδια οικογένεια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν τις ίδιες ανάγκες-απαιτήσεις.
Απόστολε προφανώς μιλάς για τα Apistogramma cacatuoides σου.
Δύο Botia και έξι Corydoras μαζί με κάποιο είδος Apistogramma (που κολυμπούν στα κατώτερα στρώματα) σε ενυδρείο 140 λίτρων; Παραπάει.
Μάριελ, αφού σκοπεύεις να κρατήσεις τα Botia, μπορείς να βάλεις μια τριάδα μικρόσωμα Corydoras (όπως πχ. C. panda ή C. metae).
Τα Α. cacatuoides, αν και προτιμούν σχετικά μαλακό και ελαφρώς όξινο νερό, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις τιμές που έχεις εσύ (αν και μας λείπουν οι σκληρότητες), αφού έχουν βρεθεί και σε πιο σκληρά, αλκαλικά νερά. Το ιδανικό θα ήταν ουδέτερο pH και GH περίπου 8-9 dH.