Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Xαλκος στο ενυδρειο.

thanasis76
10-10-13, 14:08
καλησπερα. θα ηθελα να δουμε με συζητηση αν και γιατι ο χαλκος επιρεαζει το νερο του ενυδρειου και ενδεχομενος τα ψαρια μας...:D:D

makris.a
10-10-13, 14:38
Αυτό που γνωρίζω σίγουρα παλιότερα είχαν χάλκινα σκεύη μαγειρικής.
Αλλά λόγο της οξειδώσεις που είχαν έπρεπε πρώτα να τα τρίψουν με λεμόνι και αλάτι ώστε να φύγει η οξείδωση από τον χαλκό (δηλητήριο και για τον άνθρωπο) και ,μετά να μαγειρέψουν
Ήρθε κάποια στιγμή το επάγγελμα του γανωτζή (επικασεροτη)
Περνούσε από τις γειτονιές φωνάζοντας <<ο γανοτζης>> Επερνέ τις κατσαρόλες και τους έκανε επίστρωση με κασσίτερο
Αυτά θυμάμαι από τα παλιά!

exelix
10-10-13, 14:47
https://edis.ifas.ufl.edu/fa165

kixlidatos
10-10-13, 14:53
Ο χαλκος εχει παρα πολλες ιδιοτητες,η γνωμη μου ειναι για ενυδρειο δεν κανει να ειναι μονιμα ,και με καποιο τροπο να κυκλοφορει το νερο μεσα,γιατι σκοτωνει μικροβια,μυκητες και βακτηριδια.

thanasis76
10-10-13, 15:28
ok παιδια, ευχαριστω!!!!!! ρωτησα επιδη το εχουμε για ποσιμο νερο γενικα στα σπιτια μας, και ηθελα να δω κατα ποσο επιρεαζει τα ενυδρεια και τα ψαρια...
γιατι σκεφτομενος οτι μπορει να βαλω μποιλερ στο ενυδρειο, πρεπει να δω τι μου κανει...
υπαρχουν γυαλινα, ανοξιδωτα και χαλκινα...
τα χαλκινα που ειναι και τα πιο ακριβα τα βγαλαμε εκτος,
απο το ινοχ και το γυαλινο, τι λετε????

stelios816
10-10-13, 15:36
glass εννωειτε χωρις δευτερη σκεψη αν εχεις κατασταλαξει και θεωρεις οτι ο τροπος που εχεις επιλεξει ειναι σωστος.

kixlidatos
10-10-13, 15:39
Γυαλι

thanasis76
10-10-13, 15:46
Ευχαριστω παιδια... !!!

nazgul
Μην ξεχναμε οτι δεν ειναι και ολα τα ειδη το ιδιο ανθεκτικα στο χαλκο. Ειδη οπως γαριδες, puffers, μπορουν πολυ ανετα να μας αφησουν χρονους ακομα και με υποψια χαλκου στο ενυδρειο.

thanasis76
glass εννωειτε χωρις δευτερη σκεψη αν εχεις κατασταλαξει και θεωρεις οτι ο τροπος που εχεις επιλεξει ειναι σωστος.

χχχχμμμμμ....

makris.a
10-10-13, 16:01
Κάποια στιγμή είχα δει κάποιο ανοξείδωτο από κότερο και ήταν διπλής ενεργείας .
ζέσταινε το νερό και ηλεκτρικά και από τον κινητήρα δεν ξέρω αν θα σου έκανε?

bouboulas
11-10-13, 09:27
Σίγουρα γυάλινο. Όμως όλα τα μπόιλερ δεν έχουν μέσα και κάποια μεταλλικά στοιχεία: Πάλι σε σκέψεις σε έβαλα, ε;