PDA

Επιστροφή στο Forum : Αποσκληρυμενο Νερο

tasospapgr
08-10-13, 20:50
Σκέφτηκα για να χαμηλώσω λίγο το GH (που είναι στα υψη ) να χρησιμοποιησω αποσκληρυμενο νερο . Εχω αφθονο στην εργασία μου και γινεται με τη χρήση ισχυρώς κανιονικής ιονανταλλακτικής ρητίνης, η οποία αναγεννάται με διάλυμα αλατιού με αποτελεσμα την απομάκρυνση αλάτων ασβεστίου και μαγνησίου από το ακατέργαστο νερό. Θα ηθελα τη γνωμη σας εαν αυτο ειναι σωστο η θα κανω ζημια στο ενυδρειο ?Το συστημα ειναι αυτο http://www.temak.gr/site/gr/products/water_treatment_systems/softeners/smh_sml/

Nick74
08-10-13, 21:42
TEMAΚ? χμμμ προσπαθω να θυμηθω που εχουμε συνεργαστει... μηπως βγαζετε συστηματα oil water separator?

Το απιονισμενο που παραγετε καλυτερα απεφυγε το, ειναι καλυτερα να εχεις ετοιμη παραγωγη σπιτι σου και να μη μενει στασιμο το αποχλωριωμενο νερο σε δοχειο για κανενα λογο (αν κανεις παλαιωση σε βαρελακι βαζεις κυκλοφορητη ωστε να βρισκεται σε διαρκη κινηση)

delta66
08-10-13, 22:09
Εγω να σου την αληθεια θα δοκιμαζα. (αφου ειχα τσεκαρει και με ενα tds meter)
Απλα θα επρεπε να κουβαλαω καθε κυριακη μεσημερι (που κανω την αλλαγη μου) 200 λιτρα φρεσκοβγαλμενο νερο απο τη δουλεια στο σπιτι. :D

Nick74
08-10-13, 22:35
Εγω να σου την αληθεια θα δοκιμαζα. (αφου ειχα τσεκαρει και με ενα tds meter)

tds δε χρειαζεται, εχει πανω το μηχανημα παραγωγης πολυ καλυτερα οργανα απο τα φορητα, ομως το νερο που ξεπλενουν μετα την αναγομωση με το αλατι το θεωρουν δηλητηριο... Μη με ρωτησεις γιατι (ισως φιλος ξερει να μας απαντησει), τουλαχιστο αυτο μου εχει πει χημικος βιομηχανιας που ειχε αποσκληρηντες με ρητινες...
Φυσικα μετα το ξεπλυμα δε μενει θεωρητικα τιποτα, ομως ειναι 100% βεβαιο? μη ποσιμο ειναι ετσι κι αλλιως

delta66
08-10-13, 23:15
E αμα εχει μετρητη ΟΚ.
Αν το νερο ειναι φρεσκοβγαλμενο και δεν εχει αποθηκευτει καπου "περιεργα", παλι ΟΚ.
Το νερο του ξεπλυματος τι σχεση εχει?Φυσικα ειναι ακαταλληλο και πετιεται. Ετσι δεν ειναι?

Δεν το θελει για ποσιμο.
Και της ΑΟ μη ποσιμο το λενε. Δηλητηριο δεν ειναι.
Απλα δεν εχει θρεπτικα. Δεν παθαινεις δηλητηριαση.
Για μιξη με βρυσης (αναλογα τα ψαρια) το θελει λογικα, οποτε παιρνει τα μεταλλικα αλατα και τα ιχνοστοιχεια που θελει ακριβως το ψαρι του (ιχνοστοιχεια μπορει να συμπληρωνει αν θελει λιγα ακομα γιατι η νρυση δεν εχει και την τελεια αναλογια ιχνοστοιχειων - οχι αλατα ομως), ή για χρηση σκετο και προσθεση (αναλογα τα ψαρια) μεταλλικων αλατων και ιχνοστοιχειων

Nick74
08-10-13, 23:33
βασικα το νερο του ξεπλυματος οπως σου ειπα το θεωρουν δηλητηριο (δεν ξερω το λογο, κι εμενα κουφο μου μοιαζει αλλα μου το ειπε χημικος σε εργοστασιο που ειχε τετοιες μοναδες παραγωγης).
Οχι απλα σκληρο, αλατονερο η κατι τετοο, αλλα δηλητηριο που δεν πρεπει να το ποιανεις...
Εκει εχω τις αμφιβολιες μου για τη χρηση νερου απο αναγομωμενες ρητινες, και γι αυτο τις δικες μου δεν τις αναγομωνα και τις πετουσα (εκτος κι αν καναν τιποτα αλλο και δε βαζαν μονο αλατι)

exelix
09-10-13, 00:04
Θα ρωτήσω ένα φίλο γιατρό για να μάθω εάν τις δικές τους ρητίνες τις αλλάζουν με νέες ή απλά τις αναγομώνουν για να μας φύγει η απορία και θα σας ενημερώσω.

tasospapgr
09-10-13, 08:19
Για να μη περδευομαστε το νερο της αναγενησης πετιετε . Το νερο που παραγουν οι στηλες ειναι μονο 0 gh και τιποτα αλλο.Εγω το χρησιμοποιω στην εταιρια στις ατμογενητριες και στο ζεστο νερο χρησης . Α και δεν εργαζομαι στη ΤΕΜΑΚ ,απο εκει τα προμηθευτηκα .

komori
09-10-13, 08:48
Εχει ενας φιλος σε μια εγκατασταση τετοιο συστημα της Temak.Απο τη μια μηδενιζει το νερο απο ασβεστιο-μαγνησιο αλλα απο την αλλη εχει πολυ νατριο.Καπου ειχα διαβασει το ανωτατο επιτρεπτο οριο νατριου ειναι τα 200 mg για να ειναι ποσιμο το νερο.Εδω ολες οι καφετεριες χρησιμοποιουν τετοια φιλτρα για να κατεβασουν τα αλατα ασβεστιου-μαγνησιου για να προστατεψουν τις μηχανες του καφε οπου καποιες εχουν χαλκινα και αλλες ανοξειδωτα μερη.Οσο αφορα το συγκεκριμενο συστημα αφαιρει μονο ασβεστιο - μαγνησιο και οχι TDS και PH.Αυτα μενουν ανεπηρεαστα.

exelix
09-10-13, 09:22
Το ασβέστιο και το μαγνήσιο αποτελούν βασικά κομμάτια του TDS. Το pH είναι άλλη ιστορία. Οι κατιονικές ρητίνες αφαιρούν ασβέστιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο... και οι ανιονικές θειικά, χλωριούχα, ανθρακικά, διττανθρακικά, νιτρικά, πυριτικά...