PDA

Επιστροφή στο Forum : Εσωτερικό Φίλτρο Πρόβλημα

dll53
05-10-13, 19:57
Καλησπέρα σας,

Πρίν 2 βδομάδες πήρα μεταχειρισμένο ένα ενυδρείο 210λίτρων με ένα εσωτερικό φίλτρο. Όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι εχθές που το φίλτρο σταμάτησε να λειτουργεί.Το φίλτρο είναι το http://www.amazon.co.uk/Ferplast-Bluwave-Integrated-Internal-Aquariums/dp/B00D7AX6C4

Προσπάθησα να ανοίξω την τρόμπα και έφτασα μέχρι το σημείο να βγάλω μία προπελίτσα που είχε με κάτι σαν μαγνήτη στην βάση της. Δεν είδα τίποτα κολλημένο σαν χαλικάκι ή κατι άλλο.

Οποιος έχει κάποια ιδέα ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ

korasidikos
05-10-13, 21:30
μηπως το αξονακι στη προπελα εχει σπασει;;;

dll53
05-10-13, 22:37
μηπως το αξονακι στη προπελα εχει σπασει;;;

Όχι δεν έχει σπάσει

kgf12345
05-10-13, 23:31
κανει θορυβο αλλα δεν γυρναει η φτερωτη,η δεν κανει ουτε θορυβο που να δειχνει οτι παιρνει ρευμα τουλαχιστον?

dll53
05-10-13, 23:45
κανει θορυβο αλλα δεν γυρναει η φτερωτη,η δεν κανει ουτε θορυβο που να δειχνει οτι παιρνει ρευμα τουλαχιστον?

Ουτε κιχ δεν βγάζει. Το αποσύνδεσα απο το ρεύμα και το ξαναέβαλα αλλα τίποτα.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι πάνω γράφει οτι η τροφοδοσία του είναι 115VAC αλλα υποθέτω οτι το καλώδιο που πηγαίνει στο καπάκι του ενυδρείου θα περιέχει κάποιο μετατροπές-μετασχηματιστή απο 220-110v για να δουλέψει.

kgf12345
05-10-13, 23:47
αν δεν κανει ουτε θορυβο,ειναι πιθανο να καηκε η αντλια του.

dll53
05-10-13, 23:57
αν δεν κανει ουτε θορυβο,ειναι πιθανο να καηκε η αντλια του.

Μήπως ξέρεις αν μπορώ να βρώ ανταλλακτική αντλία ή θα πρέπει να ψάξω για καινούργιο ψίλτρο? Και αν ναι πόσο περιπου κοστίζει?

constantinos
06-10-13, 02:30
Εγω παντως για αυτα τα λιτρα θα προτεινα ενα εξωτερικο φιλτρο να ξεμπερδεψεις μια και καλη.

ChocolatePuma
06-10-13, 09:28
Εγω παντως για αυτα τα λιτρα θα προτεινα ενα εξωτερικο φιλτρο να ξεμπερδεψεις μια και καλη.

+1!
Οσο καλό εσωτερικό κι αν επιλέξεις, μετά από λίγο καιρό θα βαρεθείς τα μπουκώματα...και τους καθαρισμους!

Το καλό φίλτρο είναι το Α & το Ω σε ένα ενυδρείο...οπότε ίσως να πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς κάποιο εξωτερικό

dll53
06-10-13, 11:42
+1!
Οσο καλό εσωτερικό κι αν επιλέξεις, μετά από λίγο καιρό θα βαρεθείς τα μπουκώματα...και τους καθαρισμους!

Το καλό φίλτρο είναι το Α & το Ω σε ένα ενυδρείο...οπότε ίσως να πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς κάποιο εξωτερικό

Θα κοιτάξω να βρώ τότε κάποιο εξωτερικό φίλτρο.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

και μια τελευταία ερώτηση,Τώρα που ήμουν στο στρώσιμο του ενυδρείου και κλάταρε το φίλτρο πρέπει να ξεκινήσω πάλι απο την αρχή ή μόλις βάλω το καινούργιο φίλτρο δεν θα χρειαστεί να αλλάξω νερό κλπ?

kgf12345
06-10-13, 14:26
τα υλικα του φιλτρου που τα εχεις?αν τα εχεις μεσα στο ενυδρειο,βαλε αεραντλια με σωληνακι κ αεροπετρα απο κατω να τα χτυπαει.

αν τα εχεις βγαλει μαζι με το φιλτρο,τοτε απτην αρχη.(σχεδον)