PDA

Επιστροφή στο Forum : ειναι εγκυος;


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ
17-02-05, 10:51
σας παρακαλω πειτε τη γνωμη σας .τι ψαρι ειναι, επειδη τα εχω μπερδεψει και ειναι εγκυος;ειναι πρωτη φορα και δεν ξερω αν ειναι και αν ναι ποτε πρεπει να τη βαλω σε γεννηστρα.

halvas69
17-02-05, 21:50
Μάλλον είναι Poecilia sphenops, κοινώς molly.
Το δικό σου πρέπει να είναι μία από τις χρωματικές παραλλαγές που έχουν γίνει.
http://www.tsamisaquarium.com/Poecilia%20sphenops.htm

Apostolis
17-02-05, 22:15
...εμένα πάλι μου φαίνεται για platy... :? Τα molly που είχα ήταν πιο μακρόστενα και πιο μεγάλα... μάλλον είναι έγγυος, αλλα δεν μπορώ να πώ ποτε θα γεννήσει... το πόσο μεγαλώνει η κοιλιά διαφέρει απο ψάρι σε ψάρι και ανάλογα με το πόσα μικρά έχει! 1-2 γέννες και μετά θα μπορείς να υπολογίσεις!!! :D

mikenuke
17-02-05, 22:16
Εγω θα ελεγα οτι ειναι platy.

galant
28-02-05, 10:16
Ki emena mou senete gia platy. Kai nomizo pos einai kai arseniko. Alla mporei kai na xegelaei kai i foto.

Kyriakos
28-02-05, 12:25
Θηλυκό Platy (πιθανώς τύπου Mickey Mouse). Μάλλον δεν είναι έτοιμη να γεννήσει ακόμα.

Apostolis
01-03-05, 00:41
Απο τότε που δημοσιεύτηκε μέχρι τώρα, μπορεί να γέννησε κιόλας... :!:
:D

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ
02-03-05, 21:27
οχι παιδια δεν γεννησε ακομα και η κοιλια δεν αλλαξε ωσ προς το φουσκωμα

Apostolis
02-03-05, 23:33
"Ανεμογκάστρι" θα ήταν... :!: :!:

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
03-03-05, 21:01
Καλησπέρα. Το ψαράκι σου είναι Μίκυ Μάους Πλάτυ και θέλει μέρες για να γεννήσει. Θα τη καταλάβεις αν δεις,κάθετα,την κοιλιά της που θα παρουσιάσει μια κάθετη γραμμή και θα αρχίσουν να φένονται τα λέπια στην κοιλιά της πιό έντονα. Μην την βάλεις σε γεννήστρα μπορεί να έχεις πρόβλημα όπως είχε τύχει σε μένα. Καλή επιτυχία.
Τζίνια :lol:

jpatou
04-03-05, 00:23
Μην την βάλεις σε γεννήστρα μπορεί να έχεις πρόβλημα όπως είχε τύχει σε μένα

Μήπως θα μπορούσες να μας εξηγήσει τι πρόβλημα υπήρξε?
Θα βοηθούσε όλους πιστεύω.

Mariel
04-03-05, 01:31
κι εγω ειχα επιχειρησει να βαλω ενα μολυ σε μια γεννηστρα λιγο πριν γεννησει και τ'αποτελεσμα ηταν οχι μονο οτι "κρατησε" τα μωρα(αν αισθανθουν αγχος δεν τα γεννανε μετα απ'το φυσιολογικο χρονικο διαστημα)αλλα τελικα ψοφησε :?

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
04-03-05, 10:43
Γειά σας. Είχα μια πολύ όμορφη balloon Platy αλλά του άκουσα, καθώτι ήταν η πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του ενυδρείου, όταν μου είπαν να την κρατήσω στη γεννήστρα μέχρι να γεννήσει. Έμεινε για 2 βδομάδες μέσα με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα ισορροπίας, φυσικά δεν γέννησε ποτέ, και να τη χάσω :cry: Εγώ πλέον δεν βάζω καμία σε γεννήστρα γεννάνε μέσα στο ενυδρείο, έχω κάποια φυτά που μπορούν να κρυφτούν και ότι μαζέψω. Γιατί να το βασανίσεις; Εγώ αυτή τη στιγμή έχω από την ίδια γκάπι, μόνο από 2 γέννες της, 30 μωράκια και 1 πλάτυ. :lol: :lol: Τζίνια

Apostolis
04-03-05, 11:06
...η τακτική της Τζίνιας είναι μάλλον η καλύτερη, εκτός και αν θέλεις να κρατήσεις ΟΛΑ τα πιτσιρίκια!!! Αν τα θές ΟΛΑ παίρνεις ένα 25άρι και βάζεις μόνο την θυληκιά και τα υπόλοιπα τα διαβάζεις στο Board!!!

Έχε υπόψην σου οτι τα περισσότερα ζωοτόκα είναι "εν δυνάμει" εγγυμονούντα και αν πάσα όρα μπορεί να "αυτογονιμοποιηθούν" και να γεννήσουν έχοντας αποθηκεύσει σπέρμα :o ... η παρατήρηση και ή εμπειρία μπορούν να σε βοηθήσουν για το πότε θα γίνει αυτό. Λίγο αλατάκι, αναλογία 1m / 3f, σωστές αλλαγούλες, σωστοί συγκάτοικοι (μειώνει το στρέςς!!!) ... και δεν θα προλαβαίνεις!!! :D

pani
04-03-05, 12:32
Αν ανατρέξετε στη πιό κάτω ενότητα guppies γεννητούρια θα βρείτε αρκετά κατα τη γνώμη μου ενδιαφέροντα για την περίπτωση των ζωοτόκων ψαριών....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ
07-03-05, 11:38
παιδια ακουστε τι επαθα..απο προηγουμενη γεννα μιας ξιφοφορου ειχα σωσει ενα μωρο (προλαβα και το εβαλα σε γεννηστρα).το κρατησα 1 μηνα μεσα και αποφασισα να το βγαλω.μεσα σε μια ωρα ειχε εξαφανιστει.εν τω μεταξυ η λεγαμενη της φωτογραφιας ειχε ξεφουσκωσει χωρις εγω να την εχω βαλει σε γεννηστρα αλλα ουτε ειχα δει μωρα.λοιπον ψαχνοντας το ξιφοφορακι και ελπιζοντας οτι δεν ειχε γινει τροφη μεσα στο φιλτρο δεν το βρηκα αλλα ειδα 2 μωρα πρεπει να ειναι λιγοτερο απο μια εβδομαδα γεννημενα.τα οποια τα εβαλα στη γεννηστρα.επιδη δεν θελω να τα χασω και αυτα πειτε μου ποσο καιρο πρεπει να μενουν στη γεννηστρα τα μωρα ετσι ωστε οταν βγουνε να μην κινδυνευουν απο τα μεγαλα.ή τελος παντων πειτε μου ενα τροπο να σωζω τα μωρα μετα απο καποια γεννα.

lasal
07-03-05, 12:22
αλλα ειδα 2 μωρα πρεπει να ειναι λιγοτερο απο μια εβδομαδα γεννημενα.τα οποια τα εβαλα στη γεννηστρα.
Αυτά που θα κρατήσεις στην γεννηστρα αν τα βάλεις στο ενυδρείο σαν "ξεψάρωτα" τότε κυνδινεύουν περισσότερο να φαγωθούν απο αυτά που μπορεί να ειναι ενδεχομένως κρυμμενα.
Μπορεί να έχεις κιάλλα στο ενυδρείο.

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
08-03-05, 20:57
Έχει δίκιο ο lasal αλλά και πάλι μπορεί αν τα αφήσεις τώρα μέσα στο ενυδρείο σου να στα φάνε. έχε υπόψιν πως μεγαλώνουν πιο αργά από τα ξυφοφοράκια και τα γκάπι. Το δικό μου τώρα είναι 1μήνα και είναι μικρότερο απο ότι ήταν τα γκάπι. Είναι σίγουρα απο το πλάτυ, τα πλάτυ είναι κάπως κιτρινοπά όχι τόσο άχρωμα.