PDA

Επιστροφή στο Forum : μεταφορά σε νέο ενυδρίο

NikosC
03-10-13, 11:40
Καλησπέρα!

Θα μεταφέρω το μονομάχο μου από ένα μικρό ενυδρίο σε ένα μεγαλύτερο που είναι στρωμένο (έχει φυτά αντλία κλπ και μέχρι να το πάρω θα έχει μονομάχο μέσα).

Θέλω όμως να αλλάξω τη μορφή του με νέο χαλίκι, να κρατήσω κάποια φυτά που έχει όμως να τα μεταφέρω σε άλλα σημεία και να προσθέσω νέα, γενικά να το διαμορφώσω από την αρχή. Μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο, χωρίς να χρειαστεί ξανά στρώσημο;

exelix
03-10-13, 11:57
Με ποια από τις διαδικασίες που θα κάνεις πρόκειται να ξεστρωθεί;

NikosC
03-10-13, 12:10
εαν αδειασω το νερο για να μπει το νεο χαλικι κ τα φυτα δε θα ξεστρωθει;

αν αφησω το νερο φοβαμαι μη γεμισει βρωμιες απο το παλιο χαλικι

exelix
03-10-13, 12:18
Η συντριπτική πλειοψηφία των νιτροποιητικών βακτηρίων ζει στα υλικά του φίλτρου σου, ένα ποσοστό ζει και σε όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες και 1-5% στο νερό. Φυσικά ένα ποσοστό θα χαθεί, αλλά όχι κάτι να σε ανησυχεί. Ίδιο νερό βρύσης θα βάλεις με αντιχλώριο ή ό,τι νερό βάζεις τέλος πάντων στην ίδια θερμοκρασία και για σιγουριά τις πρώτες μέρες μετράς και προσέχεις τα ταΐσματά σου.

delta66
03-10-13, 12:33
Το νερο γιατι να το πεταξεις?
Μετεφερε το.

neos
03-10-13, 16:47
Μπορείς, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω, να κρατήσεις το φίλτρο σε λειτουργία μέσα σε ένα κουβά με το νερό του ενυδρείου και όταν τελειώσεις με τη διαμόρφωση του ενυδρείου να το μεταφέρεις πίσω στο ενυδρείο, συμπληρώνοντας με φρέσκο αποχλωριομένο νερό αν χρειαστεί...

Nick74
03-10-13, 20:31
Καλησπέρα!

Θα μεταφέρω το μονομάχο μου από ένα μικρό ενυδρίο σε ένα μεγαλύτερο που είναι στρωμένο

καλου κακου πες και τι μετρησεις εχει για να δουμε αν ειαι ετοιμο.
Πως το εστρωσες και ποσο καιρο?

giokarakannas
04-10-13, 04:46
δεν υπαρχει λογος να πεταξεις το ενυδρειακο νερο. προς θεου ομως μην πεταξεις τα υλικα του φιλτρου δηλαδη ολη τη βιολογια. μιλουμε για στρωμενο ενυδρειο ετσι? εκανες μετρησεις για να δεις αν ολοκληρωθηκε ο κυκλος του αζωτου???? ποσο καιρο εχεις το φιλτρο σε λειτουργια?

NikosC
04-10-13, 13:34
Το ενυδρίο θα το πάρω από αλλον που το λειτουργει αυτη τη στιγμη. Απλα θα βγει ο δικος του μονομαχος, θα το διαμορφωσω και θα βαλω μετα τον δικο μου μονομαχο.

Ευχαριστω! θα κρατησω ενα μερος του νερου σε καποιο δοχειο με το φιλτρο και θα τα ξαναβαλω μετα..