PDA

Επιστροφή στο Forum : Betta tank, καλό?


Maverick
15-02-05, 19:38
Πώς σας φαίνεται η παρακάτω κατασκευή για τη στέγαση πολλών μονομάχων? Μοιάζει με μία άλλη κατασκευή που έχει αναφερθεί στο forum αλλά διαφέρει στο ότι αντί για μηχανικό φίλτρο και σωληνάκια έχει ένα ενιαίο βιολογικό. Μάλλον σε αυτή θα καταλήξω (παρά τον κίνδυνο για ομαδικές ασθένειες)... Ξέρετε κανέναν τζαμά στο Ηράκλειο ( :shock: :?: :shock: ) που να μπορεί να μου φτιάξει κάτι τέτοιο (γιατί μόνος μου δεν τολμώ να το επιχειρίσω... :D ). Περιμένω απαντήσεις και συμβουλές...

Maverick
17-02-05, 16:34
Να το κάνω ή όχι, συμβουλές και απόψεις παρακαλώ...!

netblues
17-02-05, 16:40
Τα χωρισματα καλο ειναι να βγαινουν και να τα φτιαξεις απο plexiglass
Επισης ισως να χρειαστεις και μερικα αδιαφανη χωρισματα, καθοτι αν οι αρσενικοι βλεπονται συνεχως... δεν υα καταληξουν να στρεσσαρονται?

Θα μπορουσες να εχεις διαφανη και μη χωρισματα και να τα βαζεις αναλογα με την περιπτωση (ζευγαρωμα, κλπ)

Τωρα για τις ομαδικες ασθενειες... Το ρισκο σε ενα κοινωνικο με 60 ψαρια ειναι στατιστικα πολυ μεγαλυτερο, ομως μια χαρα τα πανε τα κοινωνικα.

Maverick
17-02-05, 16:54
Τα χωρίσματα θα είναι μέσα σε οδηγούς, οπότε θα αφαιρούνται. Εγώ σκεφτόμουν να είναι όλα αδιαφανή, αλλά η ιδέα σου να υπάρχουν και διαφανή για special ( :lol: ) καταστάσεις μου φαίνεται πολύ καλή. Ελπίζω να βρώ κανέναν να μου το φτιάξει εδώ στο Ηράκλειο (σε καμία λογική τιμή...), διοτι αλλιώς θα δείτε νέο post μου στο DIY, ζητώντας οδηγίες :D !!!

mikenuke
17-02-05, 18:08
Δεν χρειαζεται να εχεις τρυπες για το νερο μπορεις να το κανεις με τα χωρισματα να εχουν κενο το ενα απο πανω το αλλο απο κατω και να πηγαινει ας πουμε ζιγκ-ζαγκ το νερο.

tasos
17-02-05, 22:38
Προσοχή να μην πηγαίνουν ζικ ζακ και οι μονομάχοι και κατλήξουν στο ίδιο κελί :shock: .Εγώ είχα δοκιμάσει πάντως κάτι παρόμοιο ίδιου μεγέθους,μόνο που τα κελιά συνδέονταν με φίλτρο βυθού από κάτω.Το νερό ήταν καθαρό,η θερμοκρασία παντού η ίδια ,αλλά οι μονομάχοι δεν πήγαιναν πάνω από το 3μηνο.Δεν έβγαλα άκρη γιατί!Το πέταξα τελικά :roll: .

ASCCO1
19-02-05, 17:05
μπορεις να βαλεις εκει που εχεις το σωληνακι τις αεραντλιας,, την εισοδο απο ενα εξωτερικο φιλτρο , και φυσικα η εξοδο (( spray bar)) να μοιραστει ομοιομορφα πανω απο τα <<κελια >>.
Ετσι με αυτο τον τροπο μπορεις να συνδεσησ και καποια UV οποτε μειωνεις τον κυνδηνο γαι ασθενειες.....

Maverick
19-02-05, 17:15
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα δοκιμάσω με το απλό βιολογικό για αρχή και μετά αγοράζω ένα εξωτερικό για την ιδέα του ΑSCC01.