Επιστροφή στο Forum : Frontosa Bangwe yellow
κ.ω.σ.τ.α.ς.
28-09-13, 02:37
Cyphotilapia frontosa Bangwe yellow" ! Σε 350λιτ μπορω να τα εχω??????:rolleyes:μια 5νταδα:(
crazydiver
28-09-13, 05:35
οχι:rolleyes:
thanasis76
28-09-13, 06:18
Cyphotilapia frontosa Bangwe yellow" ! Σε 350λιτ μπορω να τα εχω??????:rolleyes:μια 5νταδα:(
τα ψαρια απο την λιστα που ειδες θα ερθουν μικρα (4-5 ) εκατ.
με το σκεπτικο πως μεγαλωνουν πολυ αργα, αν σκεφτεις και αποφασισεις οτι μπορεις σε 2-3 χρονια να τους δωσεις ενα πολυ πιο μεγαλο ενυδρειο, θα σου πω οτι ΝΑΙ μπορεις!!!!!
αν τα παρεις για να μεινουν εκει μονιμα ΟΧΙ δεν μπορεις!!!!
kixlidatos
28-09-13, 08:27
Οπως τα λεει ο Θανασης ειναι
τα ψαρια απο την λιστα που ειδες θα ερθουν μικρα (4-5 ) εκατ.
με το σκεπτικο πως μεγαλωνουν πολυ αργα, αν σκεφτεις και αποφασισεις οτι μπορεις σε 2-3 χρονια να τους δωσεις ενα πολυ πιο μεγαλο ενυδρειο, θα σου πω οτι ΝΑΙ μπορεις!!!!!
αν τα παρεις για να μεινουν εκει μονιμα ΟΧΙ δεν μπορεις!!!!
ποιά λίστα?
thanasis76
28-09-13, 10:46
ποιά λίστα?
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74369
ολοι βαζουμε ψαρια σε μικρο ενυδρειο με την προοπτικη να τα βαλουμε σε μεγαλυτερο αργοτερα... αν τα βαλεις θα καταλαβεις απο μονο σου αρκετα γρηγορα την απωλεια χορου.... αργοτερα σιγουρα θα χρειαστεις μεγαλυτερο ενυδρειο!!!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
29-09-13, 01:35
OK, για ενα χρονο και πιο λιγο θα ειναι εκει.Ποσο μεγαλα ειναι αυτα τα ψαρια?( Bangwe yellow)
Cyphotilapia frontosa 'Bangwe yellow'
Size
3-4 cm
4-5 cm
5,5-7 cm
Κουραμπιές
29-09-13, 05:48
Ολες οι φροντοζες αποσο ξερω κυμαινονται στα ιδια τελικα μεγεθη, κοντα 30cm δηλαδη.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
01-10-13, 17:13
Λοιπον, αν τελικα τα παρω τα ψαρια αυτα(εκσαρτατε μαλλον αν θα παρει και αλλος αλλα 5) για την ωρα θα βγαλω τις πετρες απο τη μια μερια του ενυδρειου για να αυξυθουν τα λιτρα, τον μεγαλο σορο. ( η φωτ στο προφιλ).Εχω και αυτο το φιλτρο στο ενυδρειο
κ.ω.σ.τ.α.ς.
02-10-13, 10:04
Φιλτρο. φυσικα μεσα στο 14 θα κανω πιο μεγαλο ενυδρειο.;)
kixlidatos
02-10-13, 10:25
Ειναι ψαρια που τους αρεσει να κολυμπανε,οποτε δεν χρειαζονται πολλες πετρες,μονο μερικες φωλιες,για να κρυβονται οποτε το εχουν αναγκη
thanasis76
02-10-13, 10:30
Λοιπον, αν τελικα τα παρω τα ψαρια αυτα(εκσαρτατε μαλλον αν θα παρει και αλλος αλλα 5) για την ωρα θα βγαλω τις πετρες απο τη μια μερια του ενυδρειου για να αυξυθουν τα λιτρα, τον μεγαλο σορο. ( η φωτ στο προφιλ).Εχω και αυτο το φιλτρο στο ενυδρειο
επιδη δυσκολα βρισκεις καλα ψαρια σε καλη τιμη, μην ρισκαρεις να τα χασεις... σφιξε λιγο το ζοναρι και παρε 10 να μην τα χασεις... υπολογησε οτι μπορει να εχεις και καμια απωλεια... οποτε....
-------------------------
Ειναι ψαρια που τους αρεσει να κολυμπανε,οποτε δεν χρειαζονται πολλες πετρες,μονο μερικες φωλιες,για να κρυβονται οποτε το εχουν αναγκη
πολυ σωστα!!!;);)
Κλεόβουλος
02-10-13, 10:44
επιδη δυσκολα βρισκεις καλα ψαρια σε καλη τιμη, μην ρισκαρεις να τα χασεις... σφιξε λιγο το ζοναρι και παρε 10 να μην τα χασεις... υπολογησε οτι μπορει να εχεις και καμια απωλεια... οποτε....
και με 115 ευρώ (τα υπόλοιπα θα είναι δωροεπιταγή) δύσκολα θα τα ξαναβρείς ;)
Είχες πολλές πέτρες απ' ότι θυμάμαι στο ενυδρείο σου με τα Mbuna. Τα 2/3 βγάλτα.
Το φίλτρο δουλεύει ακόμα απροβλημάτιστα βλέπω :) μπράβο μάστορα!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
02-10-13, 20:22
Ετσι παει με τι δωροεπιταγη δεν ειναι για αλλες αγορες στο μελλον??
Ουτε ζοναρι δεν εχω αλλα θα το κανο στο τελος, δεν ειναι πολλα τα10?
Αλλα μπορει να δωσο κανενα στο μελλον αν χρειαστει.
Κλεόβουλος
02-10-13, 20:32
Ετσι παει με τι δωροεπιταγη δεν ειναι για αλλες αγορες στο μελλον??
ναι για μελλοντικές αγορές είναι-το ποσό πιστώνεται στο όνομα σου και με τα λεφτά αυτά αγοράζεις μετά πχ τις τροφές που θα χρειαστείς ;)
, δεν ειναι πολλα τα10?
θα πάρεις 10 αφού είναι το όριο για να έρθουν τα ψάρια. Όμως έτσι μεγαλώνοντας τα ψάρια και όταν αρχίσουν να ξεχωρίζουν τα φύλα, θα μπορείς να φτιάξεις μια σωστή αναλογία αρσ-θηλ και να δώσεις τα υπόλοιπα ;) (ή να πάρεις ένα μεγαλύτερο ενυδρείο :D)
Ρε παιδιά ψάχνω πληροφορίες γι αυτό το είδος αλλά δεν βρίσκω!
Έχει κάποιος κανά λινκ ?
Μηπως ειναι υβριδιο?
Οκ βρήκα κάποιες πληροφορίες!
http://www.cyphos.com/forums/showthread.php?t=8484
Κλεόβουλος
16-10-13, 07:36
Δεν είναι υβρίδιο.
Είναι φροντόζα με αρκετά έντονο κίτρινο στα πτερύγια της. "Bangwe" είναι το σημείο της λίμνης που την βρίσκουμε και είναι ίδια ποικιλία με την φροντόζα που βρίσκουμε και στη περιοχή "Bulomboro".
κ.ω.σ.τ.α.ς.
11-11-13, 15:52
Να και το νεο στησιμο,βγηκε το μισο φελιζολ και παρα πολλες πετρες,και πιρε καμια 70λιτ νερο!!!!!
Κλεόβουλος
11-11-13, 18:49
Τι διαστάσεις έχει? σαν μικρό μου φαίνεται για 350άρι :confused:
κ.ω.σ.τ.α.ς.
11-11-13, 23:44
122X44X67 ειναι!Φαινεται ετσι γιατι ειναι πανω στον παγκο τις κουζινας απο μεσα εχει σηδεροκατασκευη που δεν φαινεται, δεν ειμαι καλος στις φωτ ουτε εγω ουτε η φωτογ μου:D
Μπρικια κολλαμε?
πλακα κανω:)
Κλεόβουλος
12-11-13, 08:52
Ωραία.
Τώρα θα χρειαστείς κατά τη γνώμη μου, λίγες ακόμη πέτρες περισσότερο ογκώδεις, γιατί έχεις αρκετό ύψος και γιατί τα ψάρια αυτά θέλουν πιο άνετες κρυψώνες απ' τα mbuna.
Θα 'λεγα και κάνα ψηλό φυτό (βαλισνέριες,crinum).
kixlidatos
12-11-13, 09:14
Καλημερα,Το στησιμο σου ειναι σχολης μπουνα:Dκαι ειναι λαθος.Θελει <ατομικες> φωλιες και να μπορουν να διαφευγουν,οτα πεφτει κυνηγι.Γιατι ετσι οπως εισαι,αν στριμωξουν καποια,θα την σκοτωσουν.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
12-11-13, 13:35
Μεχρι τωρα δεν αφηναν κανενα φητο.Ακομη εχω μπουνα;) μεσα,τα πολλα τα εδωσα σε καλλο σπιτι,(εδω κοντα) και θα του στυλο και τα αλλα 6 μικρα που εχω οταν ερθουν τα ψαρια. Απο τροφες πιες να παρω? μπερδεμα ειναι:) Πολλες βρηκα αλλα πιες ειναι πιο καταλληλες?
Κλεόβουλος
12-11-13, 13:47
Τροφές διάλεξε για κυρίως σαρκοφάγες κιχλίδες και αραιά καμιά με σπιρουλίνα.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
12-11-13, 14:11
Απο αυτες κανει καμια:)
http://www.aquarium-munster.com/
κ.ω.σ.τ.α.ς.
18-11-13, 00:41
Απο αυτες κανει καμια:)
http://www.aquarium-munster.com/
Τικ τακ τικ τακ τικ τακ............:smt055:smt055:smt055
κ.ω.σ.τ.α.ς.
22-11-13, 09:40
Πριν καμια ωρα παρελαβα τα ψαρια που ηταν σε καλη κατασταση αψογα συσκευασμενα.Τα παρελαβα κατευθιαν απο το αυτοκινητο κουριερ αφου το περιμενα. 08,10 το πρωι:)
Καλορίζικα.
Να τα χαίρεσαι. Και ξεκίνα να ετοιμάζεις μεγαλύτερο ενυδρείο:P
κ.ω.σ.τ.α.ς.
22-11-13, 09:56
Καλορίζικα.
Να τα χαίρεσαι. Και ξεκίνα να ετοιμάζεις μεγαλύτερο ενυδρείο:P
:D:D:D:D .....με τα χαρας....:D
Ευχαριστω.
Κλεόβουλος
22-11-13, 10:10
Καλοτάξιδα φίλε! Πανέμορφα ψάρια!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
22-11-13, 10:20
Καλοτάξιδα φίλε! Πανέμορφα ψάρια!
Ευχαριστω....ελπιζω να πανε ολα καλα της επομενες μερες.
Κλεόβουλος
22-11-13, 10:30
Ελαφρύ τάισμα τις πρώτες μέρες και άστα να ηρεμήσουν.
Θα ανυπομονούμε να τα δούμε μεγαλωμένα
αφού είναι μια ποικιλία που δεν νομίζω να έχει ξανάρθει Ελλάδα ;)
kixlidatos
22-11-13, 10:45
Να τα χαιρεσαι φιλε μου,ειναι πανεμορφα.
Κλεοβουλε,σωματοδομικα ειναι καπως διαφορετικες,η σε μενα ετσι φαινονται?Καμια φωτο σε τελικο μεγεθος,εχεις να δουμε:D
ακομη ενας φροντοζας στην παρεα!!! σιγα σιγα θα γινουμε πολοι!!! :P
σαν της burudi που εχεις βασιλη μιαζουν λιγο πολυ...
Κλεόβουλος
22-11-13, 10:48
Κλεοβουλε,σωματοδομικα ειναι καπως διαφορετικες,η σε μενα ετσι φαινονται?Καμια φωτο σε τελικο μεγεθος,εχεις να δουμε:D
http://www.ciklid.rs/gallery2/main.php?g2_itemId=7399
Μοιάζουν με τις Kigoma, έχουν πιο έντονο κίτρινο στα πτερύγια.
γραψε λαθος τωρα καταλαβα ποιες ειναι... εχουν την μασκα στο πρωσοπο απο κατω και οχι απο επανω απο το κεφαλι,,,, κανει τριγωνω μασκας κατω απο το ματι...
kixlidatos
22-11-13, 10:50
Κλασσικα δηλαδη,απλα ειναι λιγο σκουριασμενη αυτη:D:D
κ.ω.σ.τ.α.ς.
22-11-13, 10:55
Να τους δωσω σημερα να φανε η αυριο?
Αύριο φαΐ. Και κλειστά φώτα σήμερα να ηρεμήσουν.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
22-11-13, 10:59
οκ.;)
κ.ω.σ.τ.α.ς.
23-11-13, 14:26
Δυστυχως σημερα δεν μπορω να βρω τα δυο απο τα πεντε ψαρια,ψαχνω στις πετρες και δεν βλεπω πουθενα τα ψαρακια,αμμωνια δεν εχω, νιτρωδη δεν εχω, νιτρικα στο πρωτο χρομα του τεστ εχω τρελαθη απο οταν το ανακαλιψα:confused: Οταν εριξα τροφη τα τρια αυτα ειδα μονο:( τα υπολοιπα ειναι κινητικα αν και φοβισμενα,σαν μικρα ψαρακια.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
23-11-13, 17:55
Ακομη τα ειδια, δεν ειναι πουθενα, αν ειναι μεσα στις πετρας εχει καλος... Κρυβονται κατευθειαν με το που πλησιαζει καποιος.
Κλεόβουλος
23-11-13, 20:09
Κάπου εκεί πρέπει να είναι. Το ενυδρείο δεν έχει πλάτη, μάλλον υπάρχει κίνηση γύρω γύρω,τα ψαράκια δεν ηρέμησαν ακόμη και είναι λογικό να κρύβονται.
Ελπίζω να είχες κάνει καλή προσαρμογή. Λίγο prime ή epsom salts έριξες?
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
23-11-13, 20:51
Τα εβαλα μεσα οταν το νερο στη σακουλα ειταν σε θερμοκρασια ιδια με το ενυδρειο.Μετα καμια ωρα και που την εβαλα στο νερο.ψαχνω με φακο αναμεσα στις πετρες αλλα τιποτα.Τα τρια συνεχιζουν να σουλατσαρουν οταν δεν περνα κανις.Φαγανε δυο φορες μια το πρωι και το απογευμα φοβισμενα αλλα κατι φαγαν.Το προηγουμενο απογευμα πριν ερθουν εκανα αλλαγη νερου και εβγαλακαι τα τελευταια ψαρακια που ειχα και εβαλα πραιμ για ολλο το νερο μιας και δεν ειχαι ψαρια ετσι προληπτικα.Δεν ειναι λογικο αυτο που εγινε, γ αυτο και ελπιζω πως μπορει να ειναι κρυμμενα,απο την αλλη δεν θα βγαιναν καποια στιγμη.:rolleyes: Ετσι μουρχετε να βγαλω τις πετρες να δω:confused:
kixlidatos
24-11-13, 09:49
Μην κανεις τιποτα,αν εγινα το κακο,εγινε και δεν μπορεις να κανεις κατι,θα στρεσαρεις και τα υπολοιπα.Εγω παντος ελπιζω οτι θα τα ξανα δεις φιλε μου.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
24-11-13, 10:40
Mακαρι να τα ξανα δω αλλα και σημερα αφαντα,δεν κανω τιποτα για να μην στρεσαρω τα αλλα.Και στο φαγητο ειναι δυσκολα, δεν ειμαι σιγουρος αν τρονε καλα, τους εχω δωσει απο την Dr.Bassleer Biofish Food garlik αυτη με το σκορδο ειναι πολυ μικρα μπιλακια,καιTropical TANGANYIKA kai Tropical KRILL FLAKEτης δοκιμαζουν επιφυλακτικα σε μικρες ποσοτητες εννοειτε.Θερμοκρασια 25c.
kixlidatos
24-11-13, 10:47
Mακαρι να τα ξανα δω αλλα και σημερα αφαντα,δεν κανω τιποτα για να μην στρεσαρω τα αλλα.Και στο φαγητο ειναι δυσκολα, δεν ειμαι σιγουρος αν τρονε καλα, τους εχω δωσει απο την Dr.Bassleer Biofish Food garlik αυτη με το σκορδο ειναι πολυ μικρα μπιλακια,καιTropical TANGANYIKA kai Tropical KRILL FLAKE σε μικρες ποσοτητες εννοειτε.Θερμοκρασια 25c.
Για το μονο που δεν πρεπει να ανυσηχεις με αυτα τα ψαρια ,ειναι το φαγητο.Οταν νιωσουν καλα ,θα φανε.Απλα κοιτα μετα που κλεινουν τα φωτα κανα δυο ωρες με ενα φακο,μπας και δεις κατι
Και θερμοκρασια κατεβασε την και αλλο,ειναι ψαρι βυθουκαι ζοτν ανετα σε 24,ακομα και σε 23 βαδμους.Δεν ειμαστε να πληρωνουμε τζαμπα λεφτα στην Δεη:rolleyes:
κ.ω.σ.τ.α.ς.
24-11-13, 10:51
Και θερμοκρασια κατεβασε την και αλλο,ειναι ψαρι βυθουκαι ζοτν ανετα σε 24,ακομα και σε 23 βαδμους.Δεν ειμαστε να πληρωνουμε τζαμπα λεφτα στην Δεη
__________________:smt023
Μου αρέσει πολύ έτσι όπως το έχεις φτιάξει,λιτό και όμορφο!Τα ψάρακια πολύ όμορφα και ζοηρά τα βλέπω!Σαν άσχετος βέβαια με αφρικανικές κιχλίδες,έχω μία ερώτηση,αυτά τα πιτσιρικάκια,θα γίνουν 30εκ???
Ελπίζω τα 2 ψαράκια να είναι απλά ντροπαλά και να είναι ζωντανά και κρυμμένα στις πέτρες.
Καλύτερα να ξεκίναγες με περισσότερα άτομα (7-10) για να σου μείνει κοπάδι. Δεν ξέρω αν έχει ακόμα άλλα ο Ιγνάτιος αλλά όσο είναι μικρά έχεις καλές πιθανότητες να δεχθούν και άλλα άτομα. Πέρα του ότι είναι και είδος (περιοχή) που δεν το βρίσκεις κάθε μέρα.
Καλημέρα.
Πιστεύω ότι κάπου είναι κριμένα. Θέλουν το χρόνο τους να ηρεμήσουν. Δυστυχώς frontozes δεν έμειναν καθόλου.
Πιστεύω ότι το πρώτο δίμηνο του 2014 θα ξαναφέρω τέτοια ψάρια, οπότε θα μπορέσει ο φίλος μας αν θέλει να μεγαλώσει την ομάδα.
georot1981
25-11-13, 18:07
Εγω φιλε μου σαν κατοχος του συγκεκριμενου ψαριου και εχοντας μικρη εμπειρια φυσικα θα σου προτεινα ενα δυο πραγματακια..πρωτα απο ολα να βαλεις ενα χαρτονι μαυρο στην πλατη ετσι ωστε να μην βλεπουνε κινηση και απο τις 4 πλευρες..εγω να φανταστεις εχω κλεισει πλατη και επισης μια απο τις πλευρες του ενυδρειου..
επισης με το φαγητο μην ανησυχεις..εγω εχω αλλαξει πανω απο 10 ειδη τροφης και αυτα τρωνε μονο 2..μεχρι να πετυχω την τροφη μου βγηκε η πιστη..οσο αφορα το σουλατσαρισμα εκτος οτι θα τα βοηθησεις βαζοντας ενα χαρτονι στημ πλατη πρεπει να εχεις πολλη υπομονη..εγω σε ολοκληρο ενυδρειο(700λιτρα)τα ψαρια ητανε κρυμμενα πανω απο 6-7 μηνες..και ακομα δεν κυκλοφορουνε και παντα.φαντασου να βλεπεις για πανω απο μισο χρονο ενα μεγαλο ενυδρειο χωρις ψαρια..μεγαλο πακετο.ειναι ψαρια που δε σουλατσαρουνε και πολυ..δωσε τους χρονο και θα σε ανταμειψουνε..οσο για τα αλλα δυο ολο και καπου θα ειναι κρυμμενα..
κ.ω.σ.τ.α.ς.
25-11-13, 19:10
Δεν εχω πλεον ελπιδες για να τα βρω,να μην τα εχω δει καθολου!!να κρυβονται τοσες μερες τοσο πολυ!!!απο την πρωτη μερα που μπηκαν μετα λιγες ωρες εξαφανιστηκαν!!!! Αυτο για την μια πλευρα το θελει το κλεισιμο, θα το κανω.,
......θα γίνουν 30εκ??? Ναι ετσι λενε;)
Πιστεύω ότι το πρώτο δίμηνο του 2014 θα ξαναφέρω τέτοια ψάρια, οπότε θα μπορέσει ο φίλος μας αν θέλει να μεγαλώσει την ομάδα. :smt023
..Καλύτερα να ξεκίναγες με περισσότερα άτομα (7-10) για να σου μείνει κοπάδι...
Και εγω αυτο ηθελα, αλλα καλα που πηρα και αυτα....:rolleyes:
Dr.Bassleer
Biofish Food garlik απο αυτη τρωνε καλα.
Παναγιώτης Κ
25-11-13, 21:01
Δύσκολα τα πράγματα Κώστα. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αν δεν τα είδες ακόμα τότε είναι πολύ δύσκολα. Εύχομαι να τα βρεις και όλα αυτά να είναι ικασίες.
κάνε μια μέτρηση στο νερό ... αν έχει συμβεί κακό θα δούμε και από αυτές.
Πάντως στη θέση σου ... θα τις έβγαζα τις πέτρες να δω τι γίνετε :smt105
Φίλε Κώστα σου εύχομαι να σκάσουν μύτη ξαφνικά και να χοροπηδάς απο τη χαρά σου
λογικα βαση εμπιριας μου κρυβονται .... δεν καταλαβενω τον λογο μιας και ειναι πολυ μικρα.... βγαλε ολες της πετρες και ασε μεσα 2-3 γιατι υπαρχει κυνδυνος να σφυνοσουν... σε μια συμαντικη κουβεντα που ειχα με πολους φροντοζαδες απο αμερικη ,ολοι προτηνουν να μην υπαρχουν φωλιες μεσα στο ενυδρειο για να μην μπορουν να διεκδικησουν αργοτερα περιοχες.... αυτο που σου λεω με εβαλε σε αρκετες σκεψεις να χαλασω και το δικο μου aquascape...
Παναγιώτης Κ
26-11-13, 23:09
λογικα βαση εμπιριας μου κρυβονται .... δεν καταλαβενω τον λογο μιας και ειναι πολυ μικρα.... βγαλε ολες της πετρες και ασε μεσα 2-3 γιατι υπαρχει κυνδυνος να σφυνοσουν... σε μια συμαντικη κουβεντα που ειχα με πολους φροντοζαδες απο αμερικη ,ολοι προτηνουν να μην υπαρχουν φωλιες μεσα στο ενυδρειο για να μην μπορουν να διεκδικησουν αργοτερα περιοχες.... αυτο που σου λεω με εβαλε σε αρκετες σκεψεις να χαλασω και το δικο μου aquascape...
Aυτό βασικά είναι η αμερικάνικη νοοτροπία.
Έχει τα καλά αλλά και τα κακά της. Δεν θα στρεσάρει ένα τέτοιου είδους aquascape τα αδύναμα ψάρια?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
26-11-13, 23:11
Δυστυχως το απογευμα που γυρισα ειδα στην επιφανεια σωματιδια να αιωρουνται,κοιταζοντας ειδα πως μοιαζουν σωματιδια αποσυνθεσης,ευτυχως που ειχα νερο στο βαρελι απο χθες το πρωι για να κανω αλλαγη νερου και εκανα καπου 170λιτ με πραιμ.Μετρησα αμμωνια και ειναι 0,δεν εχω αμμωνια ευτυχως, το χρωσταω στο φιλτρο και τη μεγαλη βιολογια.
2-3 γιατι υπαρχει κυνδυνος να σφυνοσουν...
λες να μεγαλοσουν μεσα και να μιν μπορουνε να βγουνε μετα??? να μιν τα εχω δει τοσες μερες?
αμερικάνικη νοοτροπία....
Ειναι και αυτο.
Παναγιώτης Κ
26-11-13, 23:15
Δυστυχως το απογευμα που γυρισα ειδα στην επιφανεια σωματιδια να αιωρουνται,κοιταζοντας ειδα πως μοιαζουν σωματιδια αποσυνθεσης,ευτυχως που ειχα νερο στο βαρελι απο χθες το πρωι για να κανω αλλαγη νερου και εκανα καπου 170λιτ με πραιμ.Μετρησα αμμωνια και ειναι 0,δεν εχω αμμωνια ευτυχως, το χρωσταω στο φιλτρο και τη μεγαλη βιολογια.
Πολύ λυπάμαι για τα ψαράκια.:( Τι να κάνουμε. Είναι και αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Υπομονή μέχρι την επόμενη παραγγελία να αυξήσεις την ομάδα.
Ίσως δεν άντεξαν το ταξίδι. Ήταν και μικρά. Ποιος ξέρει.
Τα άλλα 3 είναι οκ?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
26-11-13, 23:36
Νε ειναι πολυ καλα και περνουν τα πανο τους μερα τη μερα;)
Δεν θα ζευγαροσουν και αυτα, που θα πανε, οπως και να εχει ακομη και να μιν ξαναυρω.
Κοιταζα της προτες μερες και δεν το πιστευα οτι δεν τα εβλεπα :(
Παναγιώτης Κ
26-11-13, 23:42
Νε ειναι πολυ καλα και περνουν τα πανο τους μερα τη μερα;)
Δεν θα ζευγαροσουν και αυτα, που θα πανε, οπως και να εχει ακομη και να μιν ξαναυρω.
Κοιταζα της προτες μερες και δεν το πιστευα οτι δεν τα εβλεπα :(
Κωστή δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά μπορεί να βγει 3 θηλυκά, ή 3 αρσενικά ή 2 αρσενικά 1θηλυκό. Και στις 3 περιτπωσεις δύσκολα. Το ιδανικό θα ήταν 1 αρσ, 2 θηλ. αλλά δύσκολο να το πετύχεις. Ίσως θα ήταν καλύτερο να πρόσθετες ακόμα 5. Κράτα κουμπαρά μέχρι την επόμενη παραγγελία.;):D
κ.ω.σ.τ.α.ς.
26-11-13, 23:54
Ναι αν ξαναχι πραγγελια μεσα για αλλα 5 αλλα αυτη τη φορα δεν την παταω παλι θα προετοιμαστω καταλληλα.
κωστα μην το βλεπεις τραβηγμενο αυτο που γραφω... παρατριχα να χασω 5 χρωνων ψαρι πριν 1 μηνα με τον ιδιο τροπο.. ασε την γυαλα καθαρη και ελενχομενη με 2-3 πετρες και μερικες βελισναριες... μειωσε οποιονδηποτε κυνδυνο για αυτα.... κατι ξερουν περισσοτερο μιας και εχουν πολυ χομπιστες ...
κ.ω.σ.τ.α.ς.
28-11-13, 02:34
Ειναι λες προτιμοτερο να εχω λιγοτερες πετρες?λες να μου εγκλωβιστεικαν και να τα εχασα ετσι??
Παναγιώτης Κ
28-11-13, 14:19
Ειναι λες προτιμοτερο να εχω λιγοτερες πετρες?λες να μου εγκλωβιστεικαν και να τα εχασα ετσι??
Πολύ πιθανό. Εγώ παραλίγο να χάσω έτσι ψάρια 2,3 φορές και μάλιστα mbuna που είναι και πιο ευκίνητα απο τις φροντόζες.
εγω δεν προσεξα στο καινουριο aquaskape πως ειχα μια τρυπα οπου εκει μπορουσε να σφηνοσει ψαρι και χοθηκε εκει μεσα.... στο τσακ το προλαβα αφου χαλασα ολες της πετρες για να το βγαλω.... στο τσακ.... 5 χρονων ψαρι....
κ.ω.σ.τ.α.ς.
28-11-13, 23:00
Να το κανω λιτο απο πετρες δηλαδη;)να ειναι γυμνο το ενυδρειο με κανα φυτο(βαλισνερια γιγαντεα) Θα ψαξω για αλλες πετρες.Να βαλω και πλατη λετε να μην φαινεται απο ολες τις πλευρες:rolleyes:
Τα ψαρια τρωνε και απο τις τρεις τροφες που τους εχω δωσει μεχρι τωρα,και καθε μερα ανεβαινει η ορεξη τους,κυνηγανε την τροφη τους(ειχαν μια απαθεια).
Εχω αλες 4 τροφες να δωσω.
Τρομαζουν ολο και λιγοτερο μερα με τη μερα οταν περναμε απο το ενυδρειο, αλλα μενουν και πολλες ωρες μονα τους χωρις να τα ενοχλη κανεις.(Σε λιγο θα μας ψαχνουν για να φαγητο).
Τις εβαλα εδω και στο ψυγειο, τα ψαρια ειναι μικρα;)
Καταρχην συνχαρητηρια για το ενυδρειο και τα ψαρακια σου,τα οποια ειναι πανεμορφα,θελω να σου επισημανω και γω πως θα συμφωνησω με τα παιδεια για τις πετρες διοτι και εγω την πατησα και μαλιστα με τροφεους που ειναι απο τα ποιο κινητηκα ψαρια ,οι φροντοζες δεν θελουν πολλες πετρες καλυτερα να δημιουργησεις μια σπηλια απο την μια πλευρα του ενυδρειου με μεγαλες ογκοδες πετρες κατι σαν περασμα για να ειναι σταθερες και να μην κινδυνευουν τα ψαρακια σου και το αλλο μερος αφησετο ανοιχτο για κολυμπι,αυτην ειναι η ταπεινη μου αποψη,καλη επιτυχια:)
απο τροφες θα αποφευγεις οτι επιπλεει επιδη παθενουν float .... οτι βυθηζεται για σαρκοφαγες κιχλιδες δωστο!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
28-11-13, 23:14
Ευχαριστω:)
Προσπαθω να μιν το σκεφτομαι οτι μπορει να εχασα τα δυο ψαρια απο τις πετρες:confused:
απο τροφες θα αποφευγεις οτι επιπλεει επιδη παθενουν float .... οτι βυθηζεται για σαρκοφαγες κιχλιδες δωστο!
Ναι αυτο κανω;)
Παναγιώτης Κ
29-11-13, 00:13
Πανέμορφα τα μικρά Κώστα! Μου φαίνεται ότι πήραν και λίγο χρώμα!
Άραξε και απόλαυσε τα! Φαί και παρατήρηση. Έχεις πολλά χρόνια να τα δεις να μεγαλώνουν!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
29-11-13, 00:19
Πηραν και λιγο χρωμα ναι;)
Αυτο που δεν μου αρεση ειναι οτι μεγαλονω και γω:D:D
να τα χαίρεσαι πολύ όμορφα κωστα.
πότε θα φανεί το φύλο?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
29-11-13, 01:47
να τα χαίρεσαι πολύ όμορφα κωστα.
πότε θα φανεί το φύλο?
Eυχαριστω.
Θα δουμε μεγαλωνοντας;)
κ.ω.σ.τ.α.ς.
29-11-13, 21:56
Αφαιρεσα και αλλες πετρες και εκανα μια σπηλια που δεν εγκλωβιζωντε, βγηκε και το φελιζολ που ηταν στον πατο του ενυδρειου.
Παναγιώτης Κ
29-11-13, 23:36
Καλύτερα έτσι.
Βάλε και καμια ριζούλα μέσα απο τώρα που είναι μικρά να τις συνηθίσουν.
ναι πολυ καλητερα! τελικα βρεθηκαν τα αλλα μικρα? οσο περισσοτερα λιτρα εχει ενα ψαρι ,τοσο πιο γρηγορα μεγαλωνει.... και ο βασικος χρυσος κανονας ειναι πως οσο μερισσοτερο κανεις αλαγη νερου τοσο το καλητερο για τα ψαρια... στης αλαγες σου πρωτηνω να βαζεις και αλατι.. 2 μικρα κοουταλακια στα 100 λιτρα... (epsom salt) οι κιχλιδες της αφρικης να ξερεις πως τα νερα τους εχουν και αλατι που κανει πολυ καλο στα ψαρια...
κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-11-13, 17:25
Δεν βρεθηκαν τα μικρα.epsom salt δεν εχω βαλει.Δεν ξερω αν θα βρω εδω ουτε και φυτα.κανει και το χοντρο φυσικο αλατι?
georot1981
30-11-13, 19:27
μηπως τα ρουφηξε κανενα φιλτρακι?μπα ε?
Κλεόβουλος
30-11-13, 19:44
Μη μπερδέψουμε τα αλάτια με τα άλατα ;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66881
Όταν λέμε αλάτι συνήθως εννοούμε χλωριούχο νάτριο NaCl (τέτοιο είναι το ενυδρειακό αλάτι ή το χοντρό τυροκομικό αλάτι αλλά και το επιτραπέζιο που όμως έχει πρόσθετα όπως ιωδιούχο κάλιο Kl και πυριτικό αργιλιονάτριο (φυσικός ή συνθετικός ζεόλιθος δηλαδή) που διευκολύνει την ροή.
Τα άλατα είναι άλλες ενώσεις στοιχείων που ποσοστό τους (διαφορετικό στην κάθε περίπτωση) περιέχεται στο νερό των λιμνών.
Διαβάστε κι εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=779489&highlight=%E9%FE%E4%E9%EF#post779489
georot1981
30-11-13, 20:02
αρα και τα 2 χρειαζονται ετσι?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-11-13, 20:31
Μη μπερδέψουμε τα αλάτια με τα άλατα ;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66881
Όταν λέμε αλάτι συνήθως εννοούμε χλωριούχο νάτριο NaCl (τέτοιο είναι το ενυδρειακό αλάτι ή το χοντρό τυροκομικό αλάτι αλλά και το επιτραπέζιο που όμως έχει πρόσθετα όπως ιωδιούχο κάλιο Kl και πυριτικό αργιλιονάτριο (φυσικός ή συνθετικός ζεόλιθος δηλαδή) που διευκολύνει την ροή.
Τα άλατα είναι άλλες ενώσεις στοιχείων που ποσοστό τους (διαφορετικό στην κάθε περίπτωση) περιέχεται στο νερό των λιμνών.
Διαβάστε κι εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=779489&highlight=%E9%FE%E4%E9%EF#post779489
:smt023 Τα εχουμε ξανα πει.Τα αλατα του νερου φαινονται στη στηλη του νερου στο πανω μερος του ενυδρειου(για εδω λεω)αν ειναι και πρεπει να προσθεσω αλατα να το κανω.
..Η ιωδίνη είναι απαραίτητη σε κάποια ψάρια, όπως στα ψάρια της Τανγκανίκα...τορα διαβασα και αυτο!
Κλεόβουλος
30-11-13, 20:32
αρα και τα 2 χρειαζονται ετσι?
Γενική και ασαφής ερώτηση ;)
Αν κάνεις τις τακτικές εβδομαδιαίες αλλαγές νερού είσαι 99% εντάξει. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας που το νερό του δικτύου είναι σκληρό και αλκαλικό δηλ. περιέχει ικανό ποσοστό διαλυμένων αλάτων για τις ανάγκες των ψαριών μας. Σε περιοχές με μαλακό νερό θέλει πρόσθετα.
Το 1% που άφησα περιθώριο αφορά κάποια άλατα που δεν περιέχονται (συνήθως) στο νερό του δικτύου ή υπάρχουν σε μικρό ποσοστό και αν είμαστε τελειομανείς μπορούμε να προσθέτουμε περιοδικά (κάθε μήνα+?) μια δόση πχ Tanganyika lake salt.
To αλάτι το χρησιμοποιούμε για θεραπεία όταν χρειάζεται.
*οποιαδήποτε αλλαγή των παραμέτρων πάντα με προσοχή και βαθμιαία. Οι απότομες αλλαγές μπορεί να σκοτώσουν τα ψάρια μας.
Κλεόβουλος
30-11-13, 20:37
αν ειναι και πρεπει να προσθεσω αλατα να το κανω.
Μετρήσεις έχεις? (με υγρά τεστ)
κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-11-13, 21:00
Τορα προσφατα οχι αλλα ξερω οτι ειναι σκληρο το νερο.Θα παρω ομως νεα τεστ να το τσεκαρο παλι,το πχ ειναι 8+.Αλλαγες νερου γινονται στην ωρα τους οπως πρεπει, δεν το συζηταμε!!!!;)
Παναγιώτης Κ
30-11-13, 22:57
Δώστους καθαρό νερό! Είναι ψάρια που ζουν σε βαθιά και καθαρά νερά οπότε αν καταφέρνεις και κάνεις συχνές αλλαγές θα νιώθουν καλύτερα και θα είναι πιο υγιή.
ναι κλεοβουλε εχεις δικιο.... απο βιασυνη το εγραψα,,, τανκανικα salt της εχειμ ηθελα να γραψω και μετα το epsom salt.... και τα 2 ειναι πολυ χρησιμα για τα ενυδρεια τανκανικα
Δηλαδη Κλεοβουλε απο οτι διαβασα στα link που εδωσες για θεραπειες,και αποκατασταση γρατσιουνων και τα λοιπα ειναι το τυροκομικο αλατι(χλωριουχο νατριο) και οχι το epsom salts ?,γιατι εγω με αυτο κανω θεραπειες σε συνδιασμο με αλοη βερα και εχω δει εκπληκτικα αποτελεσματα οσον αφορα την επουλωση των πληγων
μαλλον για την καθημερινη χρηση - αλαγη μας λεει ο κλεοβουλος... το επσομ για θεραπεια...
Κλεόβουλος
01-12-13, 10:29
Δηλαδη Κλεοβουλε απο οτι διαβασα στα link που εδωσες για θεραπειες,και αποκατασταση γρατσιουνων και τα λοιπα ειναι το τυροκομικο αλατι(χλωριουχο νατριο) και οχι το epsom salts ?,γιατι εγω με αυτο κανω θεραπειες σε συνδιασμο με αλοη βερα και εχω δει εκπληκτικα αποτελεσματα οσον αφορα την επουλωση των πληγων
Έτσι είναι για το αλάτι.
Τα epsom salts ((ένυδρο επταϋδρικό Θειικό Μαγνήσιο MgSO4*7H2O) λειτουργούν κατευναστικά και χαλαρωτικά στο ψάρι μειώνοντας την οσμωτική πίεση και το βοηθούν να ξεπεράσει μια ασθένεια ή το στρες από πχ. μεταφορά.
Ρωτήστε και τις κυρίες που το χρησιμοποιούν στο μπάνιο τους και στα spa :)
Δείτε εδώ και μια αναφορά σε θεραπευτική χρήση http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611&highlight=epsom
μαλλον για την καθημερινη χρηση - αλαγη μας λεει ο κλεοβουλος... το επσομ για θεραπεια...
Σάκη εφόσον οι αλλαγές μας γίνονται τακτικά, το φρέσκο νερό αναπληρώνει τα χρήσιμα άλατα (και άλλα ιχνοστοιχεία). Σε πολύ μαλακό νερό χρειάζονται τα buffers, διαφορετικά όπως είπα πιο πάνω εγώ προτείνω ανά 4+ αλλαγές νερού και μια προσθήκη κατάλληλου μίγματος αλάτων.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
05-12-13, 18:33
Μεγαλωσαμε λιγο,αλλαγες νερου καθε 7 μερες 160λιτ.αυτες ειναι η τροφες που τρωνε μεχρι τορα(εχω και αλλες δεν βυθιζωνται και δεν της δινω)αλλα δεν πανε και τοσο πανω.
Ωραία πράγματα,τώρα άραξε και απόλαυσε τα και δες τα να μεγαλώνουν αν και νομίζω για να φτάσουν το τελικό μεγεθος θα περάσουν αρκετά χρονακια,αλλα αυτήν ειναι η ουσία να τα μεγαλώνεις:)
Παναγιώτης Κ
05-12-13, 23:51
Όσο περνάει ο καιρός ξεθαρεύουν ακόμα πιο πολύ!
Έχε στο νου σου Κώστα μόλις σου δωθεί η ευκαιρία να αυξήσεις την ομάδα.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
06-12-13, 14:56
Εχει κανεις φροντοζες τελικο μεγεθος να μας βαλει φωτο βιντεο να δουμε :p
κοιτα στην υπογραφη μου το ενυδρειο μου... ειναι περιπου τελικο μεγεθος ο αρσενικος... τα θυλικα θα παρουν αλλους 5 ποντους...
κ.ω.σ.τ.α.ς.
06-12-13, 22:30
To δικο σου το εχω δει Σακη ειναι τρομερος;)
Για αλλους λεω καποιος πιο πανω εγραψε πως εχει ψαρια σαν τα δικα μου ακριβως.
..........Εγω φιλε μου σαν κατοχος του συγκεκριμενου ψαριου......
κ.ω.σ.τ.α.ς.
11-12-13, 23:42
Καλα παμε.
Παναγιώτης Κ
11-12-13, 23:43
Καλα παμε.
Mόνο καλά?
Τέλεια!:smt041
Πολύ ωραία τα ψαράκια σου. :clap
κ.ω.σ.τ.α.ς.
12-12-13, 21:42
Πολύ ωραία τα ψαράκια σου. :clap
παίρνουν τα πάνω τους.
Mόνο καλά?Τέλεια!
Eυχαριστω:)
κ.ω.σ.τ.α.ς.
17-12-13, 18:49
Τα φυτα που μου ηρθαν σημερα,να βαλω και απεναντι λεω:rolleyes:
Παναγιώτης Κ
17-12-13, 20:53
Δεν θα αντέξουν πολύ.:D
Αν βάλλεις και απέναντι βάλε γύρω γύρω πέτρες να μην στα ξεθάψουν.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
17-12-13, 21:57
Ειναι μικρα και θα μεινουν για λιγους μηνες μαλλον μεχρι να μεγαλωσουν.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
28-12-13, 14:08
Μερες τορα παρατηρω στο νερο του ενυδρειου καποια τριχιδια σαν να εχεις τριψι μαλλι της γριας σε 3χιλ κοματακια, και δεν ξερω τι ειναι!! Τι μπορει να ειναι? ειναι κατι κακο?Αυτο εγινε μετα τις αλλαγες στο ενυδρειο.(βγηκαν πετρες, αναποφευκτα ανακατευτηκε ο βυθος) Με το παραμικρο γεμιζει η στηλη του νερου και μετα κανα δυο ωρες κατακαθετε.:rolleyes:
Για τις αλλαγές νερού όταν βγάζεις νερό να κάνεις χρήση σκούπα βυθού.
Παναγιώτης Κ
28-12-13, 17:00
Aν μπορούσες να βάλλεις φωτος θα ήταν ιδανικό.
.......μηπως απο τα μπαστουνια του φιλτρου?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
28-12-13, 22:48
...Για τις αλλαγές νερού όταν βγάζεις νερό να κάνεις χρήση σκούπα βυθού...
Αυτο ειναι ευκολο, αλλα τι ειναι αυτο? ειπα μηπως ειναι κανα ζωντανο μικροσκουλικο.
......Aν μπορούσες να βάλλεις φωτος θα ήταν ιδανικό......
Δεν φαινονται Παναγιωτη.
.......μηπως απο τα μπαστουνια του φιλτρου?.......
Τι θες να πεις?
Παναγιώτης Κ
29-12-13, 09:03
Έτσι όπως τα λές δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.
Οι μετρήσεις σου πως είναι?
ΥΓ: Άσπρα τριχίδια που λές βγαίνουν όταν αποσυντίθεται κάποιο σαλιγκάρι, αλλά μετά απο λίγες μέρες φεύγουν(και συνήθως βγαίνει και μια άσπρη κρούστα στην επιφάνεια που φαίνεται αν κοιτάξεις απο κάτω).
κ.ω.σ.τ.α.ς.
29-12-13, 22:02
Έτσι όπως τα λές δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.
Οι μετρήσεις σου πως είναι?
ΥΓ: Άσπρα τριχίδια που λές βγαίνουν όταν αποσυντίθεται κάποιο σαλιγκάρι, αλλά μετά απο λίγες μέρες φεύγουν(και συνήθως βγαίνει και μια άσπρη κρούστα στην επιφάνεια που φαίνεται αν κοιτάξεις απο κάτω).
Αμμωνια νιτρωδη 0 νιτρικα στο πρωτο χρωμα(SERA).3 μικρα ψαρακια ειναι!!! με αλλαγες καθε δευτερα 160λιτ!!!
Κ εγω δεν ξερω τι ειναι και ανησυχησα;)
Παναγιώτης Κ
30-12-13, 00:05
Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι είναι.
Μάλλον δεν θα είναι κάτι ανησυχητικό.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-12-13, 15:00
Το βραδι με την αλλαγη θα κανω και τον βυθο να δουμε:)
Παναγιώτης Κ
30-12-13, 16:20
Αν ειδικά φέρει και ο ιγνάτιος ξανά ψαράκια θα είναι το ιδανικό Κώστα!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
13-01-14, 19:51
Καλησπερα,σημερα πηρα το νεο σπιτι (μεταχειρισμενο) για τα ψαρια μου,με διαστασεις 210χ84χ70.Ομως εχει καποια προβληματα,εχει τον πατο ραγισμενο και θελει ξεκολλημα και κολλημα ξανα, κοντρες εχει κατω δεν εχει πανω, το παχος τον τζαμιον ειναι 1,50χιλ αν δεν κανω λαθος ειναι 1200λιτρα,χρειαζωμαι τα σχολια σας για να για να μην κανω καμια πατατα,ακολουθουν φωτο.
Κλεόβουλος
13-01-14, 19:57
Ενυδρειάρα!
Κώστα άνοιξε ένα θέμα στα DIY για να σε βοηθήσουν τα σαΐνια στην επισκευή ;)
Καλή επιτυχία και θα περιμένουμε τη μετακόμιση.
Παναγιώτης Κ
13-01-14, 21:33
Κώστα με γεια το καινούριο. Ξεκόλλημα ο πάτος θέλει, πέρασμα κόντρες πάνω κάτω και είναι έτοιμο!
Θα το καταευχαριστηθούν τα ψάρια σου!!!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
14-01-14, 15:14
Θα το καταευχαριστηθούν τα ψάρια σου!!!
:smt023:smt023
Παναγιώτης Κ
14-01-14, 15:54
:smt023:smt023
Κώστα είναι νωρίς ακόμα, αλλά τι σκέφτεσαι απο φίλτρανση και θέρμανση σε αυτό?
κ.ω.σ.τ.α.ς.
14-01-14, 20:58
Κώστα είναι νωρίς ακόμα, αλλά τι σκέφτεσαι απο φίλτρανση και θέρμανση σε αυτό?
Πεστα στο αλλο θεμα που εχω ανοιξει ;):)
κ.ω.σ.τ.α.ς.
13-02-14, 22:14
Mερικες φωτο.Τωρα τους δινω και λιγο μυδι βρασμενο, που εβγαλα απο τι θαλασσα απο καθαρο σημειο.
Παναγιώτης Κ
14-02-14, 14:17
Κουκλάκια Κώστα! Κάντα θερία!
κ.ω.σ.τ.α.ς.
04-04-14, 20:32
Καλησπερα,τις τελευταιες μερες παρατηρω ενα απο τα 3 ψαρακια να ξεχωριζει σε μεγεθος και να εχει και στο μετωπο διαφορα απο τα αλλα 2,εχει και πιο εντονα χροματα,λετε να εχω ενα αρσ και δυο θηλ?το ελπιζω,
Περι αυτου ο λογος
στελιος προεδρου
24-05-14, 09:22
για πες μου φιλε τι τα ταιζεις;
κ.ω.σ.τ.α.ς.
25-05-14, 02:39
για πες μου φιλε τι τα ταιζεις;
Στην 4 σελιδα εχω φωτογ με της τροφες που τους δινω, και τους εχω δωσει και μυδι.
kixlidatos
25-05-14, 08:45
Mερικες φωτο.Τωρα τους δινω και λιγο μυδι βρασμενο, που εβγαλα απο τι θαλασσα απο καθαρο σημειο.
Να σου ζησουν,ειναι πανεμορφα.
Να τα ταιζεις ωμα,ειναι πιο θρεπτικα.Οσο για το φυλο,ειναι νωρις ακομα.
στελιος προεδρου
30-05-14, 17:55
το φυλλο απο σε πια υλικια φαινεται;
kixlidatos
31-05-14, 07:58
το φυλλο απο σε πια υλικια φαινεται;
Πολυ αργα, πανω απο 2 χρονια ξεχωριζουν στα 100% αλλα καποιες ενδιξεις υπαρχουν.Οπως αν τις εχεις παρει ταυτοχρονα και καποια γινονται πιο μεγαλα,κτλ,
κ.ω.σ.τ.α.ς.
17-06-14, 16:01
Παιδια απιστευτο,ανοιξα το φιλτρο και βρηκα τα δυο φροντοζακια μεσα ζωντανα και υγιεστατα, τα εχω βαλει στο ενυδρειο αμεσος, και φαινονται μια χαρα, δεν πιστευα στα ματια μου, δεν περιμενα να τα βρω με τιποτα,ειναι ποιο μικρα απο τα αλλα αφου ηταν σε μικρο χωρο τοσο καιρο και ελαχιστο φως, αλλα ειναι καλα, μαζι τους ηταν και ενα μικρο σοκολοφι που και αυτο ειναι καλα.ευχηθητε μου να ζησουν,μπορει να το χρειαστουνε μετα απο αυτο που παθανε.
στελιος προεδρου
17-06-14, 16:13
Απιστευτω και ομως αληθινο.ποσο καιρο ηταν μεσα
Κλεόβουλος
17-06-14, 17:10
Απιστευτω και ομως αληθινο.ποσο καιρο ηταν μεσα
Από πέρσι τον Νοέμβριο!!!
Τι τράβηξαν τα κακόμοιρα!
Κώστα βάλε βρε ένα σφουγγάρι στην είσοδο της βαρέλας :) έστω και αργά
κ.ω.σ.τ.α.ς.
17-06-14, 19:04
Ειχα βαλει απο την επομενη μερα που τα εχασα,εκεινες τις μερες εκανα αλαγες στο ενυδρειο εδινα τα ψαρια εβγαζα πετρες και ξανα πετρες κτλ με ολα αυτα ειχα βγαλει κατα λαθος τη σιτα απο την εισοδο του φιλτρου.ΕΙΝΑΙ ευτυχως σε καλη κατασταση και πολυ κινητικα εριξα τροφη και φαγανε με τη μια,βρηκανε αμεσως την τροφη, ειναι ζωηρα, απιστευτο.
τελεια εκπληξη φανταζομαι!!!:p
kixlidatos
18-06-14, 07:59
6μηνες?και πως αντεξαν τα ατιμα.:roll: :smt041:smt041
στελιος προεδρου
18-06-14, 08:30
Απορια μεγαλη μου κανει τι τρωγανε και ειχανε χωρο για να κινηθουνε
κ.ω.σ.τ.α.ς.
18-06-14, 14:07
Tελεια εκπληξη δε λες τιποτα,το φιλτρο εχει πολυ χωρο.και εχουν να φανε απο τις τροφες που τραβα το φιλτρο.Ειναι μια χαρα και σημερα Τρωνε σα τρελα,ολο αυτον τον καιρο οταν περνουσα απο το ενυδρειο τα εκλεγα που τα εχασα ετσι, για τι βλακεια που εκανα και δεν τα προσεξα οσο επρεπε, τα θεωρησα νεκρα.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
19-06-14, 18:49
Και σημερα παμε καλα, ζωηρα και ολο ζωη.:p
Κλεόβουλος
19-06-14, 19:02
Άντεξαν στο μπαλαούρο τόσους μήνες....τώρα δεν θα είναι καλά? :p
κ.ω.σ.τ.α.ς.
19-10-14, 20:36
Η ατυχια χτυπησε παλι το ενυδρειο μου,παω να ταισω τα φροντοζακια και βλεπω εντρομος το μεγαλο αρσενικο στο πατωμα, σκυβω να το παρω αλλα ειταν πολυ αργα.Πρεπει να ηταν ωρες κατω, απο βραδυς,περιττο να σας πω πως ενιωσα,και τι κατεβασα και (ανεβασα).:(:(:(:(:smt088:smt088
πω ρε φιλε γιατι πηδηξε εξω? δεν ειχες κληστο το καπακι? ετσι την πατησα με ενα θυλικο μου ζαιρ....σε νιωθω... ποσα εκατοστα ηταν ο αρσενικος? εχεις αλλο? ποσσα ειναι συνολο τωρα?
georot1981
20-10-14, 12:04
και εγω το εχω παθει με τον μεγαλο αρσενικο αλλα τον εσωσε η σκυλα μου μιας και γαυγιζε συνεχως βραδυατικα..φθηνα την ειχε γλυτωσει..απο τοτε παντα κλειστο το καπακι..κριμα για το ψαρακι σου..
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-10-14, 00:07
Eιναι αλλα 4 ουτε ξερω αν ειναι αλλο αρσενικο, θα δειξει, το ελπιζω.:(
κ.ω.σ.τ.α.ς.
03-07-16, 22:49
Μετα δυο χρονια εχουν μεινει 3 φροντοζακια,φωτο.
μετα απο 2 χρονια φιλε.... μαλλον σου πουλησαν burundi ..... 100%....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.