Επιστροφή στο Forum : απορια
Γεια σας παιδια,εχω μια διαφωνια εδω με εναν φιλο μου και θελω τα φωτα σας,εστω οτι εχουμε ενα ενυδρειο στρωμμενο με εξωτερικο φιλτρο,αδιαζουμε το ενυδρειο τελειως χωρις ομως να αδιασουμε το φιλτρο,γεμιζουμε νερο απο την βρυση το ενυδρειο και βαζουμε σε λειτουργια το φιλτρο,εγω πιστευω οτι σε μερικες ωρες θα εχουμε και παλι ενα στρωμεννο ενυδρειο ετοιμο να φιλοξενησει ζωντανα,ο φιλος μου ισχυριζεται οτι δεν γινεται αυτο,τι λετε?
Πολλοί δισκάδες (και εκτροφείς και ιδιώτες) αλλα και αλλοι κάτοχοι ενυδρειων κάνουν δραματικα μεγαλες αλλαγες 80-100% στα ενυδρεια τους και ξαναγεμίζουν αμεσα....οποτε νομίζω βρήκες την απάντηση....
οι 80ρες αλλαγες*80%* ειναι συχνό φαινόμενο σε περιόδους μετα απο ασθένειες που θέλουμε να διώξουμε πληρως καθε ιχνος φαρμακου κ.ο.κ...
Αν μπεί επαρκής ποσότητα αντιχλωρίου στο ενυδρειο που ξαναγεμίζεις ..εισαι καλυμένος....
Λιγο πολυ ολοι εχουμε κανει τουλαχιστο μια μεγαλη αλλαγη χωρις προβληματα, αρκει η αλλαγη να γινει σωστα, με νερο στις ιδιες παραμετρους, ιδια θερμοκασια κτλ
Φυσικα και θα ειναι στρωμενο. Ακομα και να παρεις το φιλτρο και να το πας σε αλλο ενυδρειο, παλι στρωμενο θα ειναι και εκεινο σε λίγη ωρα. Τα βακτηρια βρισκονται στα υλικα του φιλτρου, στο βυθο, στις επιφανειες, οχι στο νερο του ενυδρειου. Και φυσικα, αντιχλωριο για να μην σκοτωθει η βιολογια.
kixlidatos
25-09-13, 08:25
Εχω κανει αναγκαστικη αλλαγη νερου 150%,λογο διαρροης φιλτρου,τα φιλτρα δεν δουλευανε για 40 ωρες περιπου(ευτυχως ειχα αεραντλια)και οταν το γεμισα,ολα ηταν μια χαρα.:)
Να διαφωνισω και με τον φιλο Nick 74,που λεει οτι το νερο για ολα τα ψαρια πρεπει να ειναι της ιδιας θερμοκρασιας.Αυτο δεν ισχυει για τις αφρικανες,που κατα την γνωμη μου επιβαλεται η αλλαγη να εχει διαφορα 3 βαθμους λιγοτερους.Το απολαμβανουν τα ατιμα:D
Πολλοί δισκάδες (και εκτροφείς και ιδιώτες) αλλα και αλλοι κάτοχοι ενυδρειων κάνουν δραματικα μεγαλες αλλαγες 80-100% στα ενυδρεια τους και ξαναγεμίζουν αμεσα....οποτε νομίζω βρήκες την απάντηση....
οι 80ρες αλλαγες*80%* ειναι συχνό φαινόμενο σε περιόδους μετα απο ασθένειες που θέλουμε να διώξουμε πληρως καθε ιχνος φαρμακου κ.ο.κ...
Αν μπεί επαρκής ποσότητα αντιχλωρίου στο ενυδρειο που ξαναγεμίζεις ..εισαι καλυμένος....
Μιας και είμαι δισκάς αυτη είναι σχεδόν η καθημερινότητά μου...ανα 2 μέρες 50% τουλάχιστον αλλαγή αλλά συνήθως αγγίζω 70-80%(από υπερβάλλον ζήλο)
Να διαφωνισω και με τον φιλο Nick 74,που λεει οτι το νερο για ολα τα ψαρια πρεπει να ειναι της ιδιας θερμοκρασιας.Αυτο δεν ισχυει για τις αφρικανες,που κατα την γνωμη μου επιβαλεται η αλλαγη να εχει διαφορα 3 βαθμους λιγοτερους.Το απολαμβανουν τα ατιμα:D
Βασικα εννοει μεγαλες διαφορες στις παραμετρους αλλα οχι μονο για τα ψαρια αλλα για τις αποικιες των βακτηριων που και αυτα ειναι ευαισθητα!
kixlidatos
25-09-13, 09:01
Βασικα εννοει μεγαλες διαφορες στις παραμετρους αλλα οχι μονο για τα ψαρια αλλα για τις αποικιες των βακτηριων που και αυτα ειναι ευαισθητα!
Λεει και για θερμοκρασια ομως.Ο γενικος κανονας ειναι ετσι οπως τα λεει,αλλα για την θερμοκρασια,και μονο για τις αφρικανες,θελουν το κρυο ντουζακι τους:D
Λεει και για θερμοκρασια ομως.Ο γενικος κανονας ειναι ετσι οπως τα λεει,αλλα για την θερμοκρασια,και μονο για τις αφρικανες,θελουν το κρυο ντουζακι τους:D
Εγώ πιστεύω πως αρκετά ήδη θέλουν το κρύο ντουζάκι τους.......τώρα για τη βιολογία του φίλτρου σίγουρα θα επηρεαστεί με το δροσερό νερό(2-3 βαθμούς χαμηλότερο απ του ενυδρείου)αλλά λίγο αν οι συνθήκες νερού είναι ίδιες(αλλαγής-ενυδρείου) διαφορετικά θα αδυνατίσει πάρα πολύ.....
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας,τελικά είχα δίκαιο:)
Εγώ κάνω αλλαγή 30% -40% σαν ρουτίνα, μόνο όμως όπως ανέφεραν προηγουμένως, εάν έχει μπει κάποιο φάρμακο στο ενυδρέιο τότε θέλει μεγαλύτερη αλλαγή.
Νοτιοαμερικάνος
25-09-13, 13:17
Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο δυσκολίες .
1. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Όμως άν γίνει με είδη θερμό νερό δεν υπάρχει πρόβλημα.
2. Η βιολογία του ενυδρείου δεν αποκαθίσταται απότομα μόλις μπει το φίλτρο ακόμα και αν το φίλτρο είναι γεμάτο από βακτηρίδια. Για να "στρώσει" ξανά το νερό θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα.
Βεβαίως και είναι καλό που το φίλτρο έχει κρατήσει το νερό του. Αυτό όμως χρειάζεται κατά τη γνώμη μου 1 μήνα για να στρώσει όλο το νερό του ενυδρείου. Τα βακτήρια πρέπει να πάνε παντού και να αποικήσουν όλο το ενυδρείο.
Να διαφωνισω και με τον φιλο Nick 74,που λεει οτι το νερο για ολα τα ψαρια πρεπει να ειναι της ιδιας θερμοκρασιας.Αυτο δεν ισχυει για τις αφρικανες,που κατα την γνωμη μου επιβαλεται η αλλαγη να εχει διαφορα 3 βαθμους λιγοτερους.Το απολαμβανουν τα ατιμα
Εχω ξανακουσει γι αυτη την ιδιετεροτητα στις αφρικανες (και σε καποιο ειδος γατοψαρου νομιζω, αλλα για μεχρι 2 βαθμους, οχι 3, αλλα τεσπα, εσεις οι Αφρικανοι ξερετε καλυτερα τις ιδιετεροτητες των ψαριων σας) αλλα αναφερθηκα βεβαια πολυ γενικοτερα. Τωρα αν οι υπολοιπες συνθηκες ειναι σταθερες και κρατησεις μια συγκεκριμενη μικρη διαφορα θερμοκρασιας δε νομιζω πως αδυνατιζεις τη βιολογια
2. Η βιολογία του ενυδρείου δεν αποκαθίσταται απότομα μόλις μπει το φίλτρο ακόμα και αν το φίλτρο είναι γεμάτο από βακτηρίδια. Για να "στρώσει" ξανά το νερό θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα.
Βεβαίως και είναι καλό που το φίλτρο έχει κρατήσει το νερό του. Αυτό όμως χρειάζεται κατά τη γνώμη μου 1 μήνα για να στρώσει όλο το νερό του ενυδρείου. Τα βακτήρια πρέπει να πάνε παντού και να αποικήσουν όλο το ενυδρείο.
μα το νερο δε στρωνει...
Τα βακτηρια αποικουν σε επιφανειες (βυθο, φιλτρο, διακοσμητικα, κτλ πορωδη υλικα)....
Σε ενα στρωμενο ενυδρειο και ολο το νερο να το πεταξεις και να το αλλαξεις, αν δεν προκαλεσεις μεταβολες που να σκοτωσουν τα βακτηρια δε θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα
:smt023
Και τα κορυ επισης (ακομα μεγαλυτερη πτωση θερμοκρασιας απο 3C. Στους 5C πτωση ... αρχιζουν και γεννανε :D)
Γενικοτερα ολα τα ψαρια αρεσκονται σε μια πτωση θερμοκρασιας κατα την αλλαγη.
Η διαφορα τους ειναι οι βαθμοι πτωσης που αρεσκονται.
Πχ καποια δεν θελουν πανω απο 2C (χρυσοψαρα, μονομαχοι κ.α.)
Αυτο που δεν πρεπει να γινεται επ'ουδενι λογο κατα την αλλαγη, ειναι η ανοδος της θερμοκρασιας.
Υπαρχει κινδυνος για την ασθενεια GBD (Gas Bubble Disease).
http://www.adfg.alaska.gov/static/species/disease/pdfs/fishdiseases/gas_bubble_disease.pdf
http://www.atlantech.ca/public/articles/Dissolved%20Gases%20in%20Aquaculture.PDF
δε θυμαμαι τωρα να το βρω ενα βιντεο απο πετ σε αλλαγη νερου 100% οι δισκοι χτυπιοντουσαν σε αδειο ενυδρειο για λιγα δευτερολεπτα! :D
Χρηστος Ζ.
25-09-13, 21:52
μαλλον αυτο εδω το βιντεακι εννοεις.
προσωπικα το θεωρω σαν την πιο αθλια αλλαγη νερου που υπαρχει. ουτε πεστροφες να ηταν σε ορμητικο ποταμι.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iubtSdPjXOc#t=1
kixlidatos
26-09-13, 08:00
μαλλον αυτο εδω το βιντεακι εννοεις.
προσωπικα το θεωρω σαν την πιο αθλια αλλαγη νερου που υπαρχει. ουτε πεστροφες να ηταν σε ορμητικο ποταμι.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iubtSdPjXOc#t=1[/QUOTE
Τραγικο και απανθρωπο,αλλα ειμαι περιεργος να μαθω γιατι το κανουν αυτο επαγγελματιες?
Με την διαρροη που ειχα κατι τετοιο ειχα συνατισει και εγω,αλλα ευτυχως τα ψαρακια μου ηταν μικρα,και μπορουσαν να κολυμπισουν οριακα.
-------------------------
[QUOTE=Χρηστος Ζ.;787833]μαλλον αυτο εδω το βιντεακι εννοεις.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iubtSdPjXOc#t=1
Τραγικο και απανθρωπο,αλλα ειμαι περιεργος να μαθω γιατι το κανουν αυτο επαγγελματιες?
Αν ειναι το γνωστο βιντεακι που ξερω (δεν μπορω να το δω), ειναι απο μια φαρμα εκτροφης σε καποιο τροπικο μερος της Ασιας (τροπικο κλιμα) και το νερο που μπαινει μεσα ειναι ιδιων παραμετρων.
Το εχει προετοιμασει η φυση. ;)
Ο τροπος εισαγωγης του σιγουρα ειναι καπως, αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι ειναι ιδιο νερο και καθαρο.
Διαβαστε τα σχολια.
Δεν εχει φιλτρα και κανει 100% αλλαγες νερου ... στο facebook ειχαμε πολυ μεγαλη διαφωνια για το γεγονος οτι τα στρεσαρει πολυ ετσι - χωρις να υπαρχει και καποιος λογος εκτος απο την ταχυτητα (να τελειωνει γρηγορα) ... Θα μπορουσε να κανει πολυ πιο ηπια αλλαγη νερου και να μην υπαρχει προβλημα αλλα επιμενει στα δικα του! :smt067
Ειναι η ιδια φαρμα: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49198 οποτε φανταζεστε οτι τα ακουει πολλακις!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.