Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα Αναπαραγωγης Μονομαχων

FATSAZOOM
24-09-13, 20:35
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ...ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΚΕΙ...PLEASE ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ..

exelix
24-09-13, 20:39
Για αρχή καλώς ήρθες. Επιπλέον, μη γράφεις με κεφαλαία, είναι κουραστικά και στη γλώσσα του Internet σημαίνουν ότι φωνάζεις.

Κάνε μια παρουσίαση των ενυδρείων σου και κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει.

Κλεόβουλος
24-09-13, 20:39
1ον Καλώς ήρθες!
2ον γράφε με μικρούς χαρακτήρες
3ον έχε υπομονή (μεγάλο προτέρημα στο χόμπυ μας)για να πάρεις απαντήσεις
;)

Racikos
24-09-13, 20:40
τι ψαρια εχεις ?

FATSAZOOM
24-09-13, 20:47
μονομαχους..ενα αρσενικο μπλε 1 χρονου και μια θυληκια κοκκινη περιπου 10 μηνων

philorian
24-09-13, 20:58
καλως μας ηρθες λοιπον!το οτι ο μαγκας σου απλως κοιταει την φωλια του δεν ειναι κατι αρνητικο!δωστου χρονο και θα ερθουν και τα υπολοιπα!!:D

FATSAZOOM
24-09-13, 21:02
ειναι ενα 50αρι ενυδρειο ,με εσωτερικο φιλτρο χαμηλης ροης ,η θερμοκρσια ρυθμισμενη στους 28 βαθμους ,ph οσο πρεπει κ ταισμενα σωστα εδω και 20 μερες για να ζευγαρωσουν
-------------------------
το κανει εδω και πολλες μερες....και δεν μπαινει στην διαδικασια να φλερταρει με την θηλυκια μου..:(

ChocolatePuma
24-09-13, 21:40
Καλησπέρα

Σε περίπτωση που τελικά πετύχεις αναπαραγωγή, έχεις τις κατάλληλες συνθήκες για τόσα μικρά?

Χωρο?
Σωστή τροφή?
Συνθήκες νερού?

και το σημαντικότερο...όταν μεγαλώσουν...τι γίνεται?

FATSAZOOM
24-09-13, 21:45
εννοειται πως ειμαι προετοιμασμενη φυσικα...και οταν μεγαλωσουν εχω 3 ενυδρεια απο 50 λιτρα το καθενα και ολο τον υπολοιπο εξοπλισμο φυσικα και οσα μεινουν και δεν θελω θα τα δωσω σε 3 φιλους μου και στην αδερφη μου που ασχολουνται και εκεινοι με πολυ παθος και ζηλο..!

ChocolatePuma
24-09-13, 21:55
Η προετοιμασία έχει αρκετά σημεία που πρέπει να προσέξει κάποιος

Εκτός από τις σωστές συνθήκες και το σωστό ταίσμα που ανέφερες, παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα γίνει η εισαγωγή των ψαριών

Εγινε με εισαγωγή δοχείου? Μπήκαν ταυτόχρονα τα ψάρια ή με τη σειρά? Συνεχίζεις να ταίζεις?
Απελευθέρωσες την θηλυκιά βράδυ ή με φως?
Η κυρία έχει εμφανίσει γραμμές στο σώμα της? Εχει αλλαγές στη συμπεριφορά της?

Nick74
24-09-13, 21:55
Καλως ηρθες,

Κατ αρχας μην τρελαινεσαι για την αναπαραγωγη, αυτη μπορει να συμβει, μπορει και να μη συμβει ποτε, εκτος κι αν ο σκοπος που ειναι μαζι ειναι αποκλειστικα η αναπαραγωγη.
Για καποιο περιεργο λογο παντως Σεπτεμβρη-Οκτωβρη συμβαινουν οι περισσοτερες αναπαραγωγες (τυχαιο? εχει να κανει με κατι? με τα βαρομετρικα μηπως? με το οτι ανοιγουμε τους θερμαντηρες? με και αλλο? ποιος ξερει? )
Για αρχη παντως κανε μια σωστη παρουσιαση με οσο γινεται περισσοτερες λεπτομερειες (χημεια νερου, θερμοκρασια, ρουτινες κτλ)

FATSAZOOM
24-09-13, 22:07
αρχικα το θηλυκο μου ειναι ετοιμο...εχει και γραμμες εχει και ενα ασπροφουσκωμα στο πλαι που ξερω πως ειναι τα αυγα της...και οσο για την σειρα εβαλα πρωτα τον αρσενικο το αφησα 10 μερες περιπου μεχρι να φτιαξει μια αρκετα καλη φωλια υστερα μπηκε μεσα και η princess μου με δοχειο και οταν τα ειδα πως ανυπομονουσαν να αγγιξουν το ενα το αλλο εβγαλα το δοχειο και αρχισαν το κυνηγητο αλλα μεχρι εκει...ο μπουφος μου σταματησε να την κυνηγα και μετα ασχολουταν κοιταζοντας ωρες ατελιωτες με τις αδειες φυσαλιδες...χωρις να φευγει απο εκει..

ChocolatePuma
24-09-13, 22:09
αρχικα το θηλυκο μου ειναι ετοιμο...εχει και γραμμες εχει και ενα ασπροφουσκωμα στο πλαι που ξερω πως ειναι τα αυγα της...και οσο για την σειρα εβαλα πρωτα τον αρσενικο το αφησα 10 μερες περιπου μεχρι να φτιαξει μια αρκετα καλη φωλια υστερα μπηκε μεσα και η princess μου με δοχειο και οταν τα ειδα πως ανυπομονουσαν να αγγιξουν το ενα το αλλο εβγαλα το δοχειο και αρχισαν το κυνηγητο αλλα μεχρι εκει...ο μπουφος μου σταματησε να την κυνηγα και μετα ασχολουταν κοιταζοντας ωρες ατελιωτες με τις αδειες φυσαλιδες...χωρις να φευγει απο εκει..

Εμένα με κάλυψες! Μια χαρά μου φαίνονται όλα

Κάνε μια αναλυτική παρουσίαση του ενυδρείου (όπως έγραψε πριν κι ο Νικός) μήπως βρεθεί κάτι...

Εν τέλει, μπορεί να μην του αρέσει η συγκεκριμένη κυρία!!!!:D

FATSAZOOM
24-09-13, 22:10
τι εννοειται παρουσιαση του ενυδρειου..???sorry απλα ειμαι καινουρια στο χομπυ και δεν ξερω τι ακριβως να γραψω..

ChocolatePuma
24-09-13, 22:11
τι εννοειται παρουσιαση του ενυδρειου..???sorry απλα ειμαι καινουρια στο χομπυ και δεν ξερω τι ακριβως να γραψω..

Συμπλήρωσε αυτά...κι ότι άλλο θεωρείς χρήσιμο

Πληροφορίες

Διαστάσεις:
Όγκος:
Κατηγορία:
Φυτά:
Ψάρια / Άλλα είδη:
Διακοσμητικά υλικά:
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:
Φωτισμός:
Διάρκεια φωτισμού:
Φιλτράρισμα:
Θερμοστάτης:
Λίπανση:
Παροχή CO2:

Παράμετροι:

pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Αλλαγές νερού:
Θερμοκρασία:
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:

FATSAZOOM
24-09-13, 22:41
Διαστάσεις:45 x 30 x 50 εκ
Όγκος:50 λιτρα
Κατηγορία:???????
Φυτά:ανούμπιες
Ψάρια / Άλλα είδη:κανενα αλλο ειδος
Διακοσμητικά υλικά:πετρες μικρες που δεν γυαλιζουν,χωρις ξυλα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:κανενα
Φωτισμός:χαμηλος φωτισμος
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες ισως και λιγο παραπανω
Φιλτράρισμα:χαμηλης ροης
Θερμοστάτης:οχι
Λίπανση:?????????????
Παροχή CO2:χωρις

Παράμετροι:

pH:6.8
Γενική σκληρότητα (GH):23
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):δεν ξερω
Αμμωνία (ΝΗ3):3 ppm
Νιτρώδη (ΝΟ2):δεν γνωριζω
Νιτρικά (ΝΟ3):-''-
Αλλαγές νερού:
Θερμοκρασία:28
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:

ChocolatePuma
24-09-13, 22:43
Διαστάσεις:45 x 30 x 50 εκ
Όγκος:50 λιτρα Καθαρά εννοείς?
Κατηγορία:???????
Φυτά:ανούμπιες
Ψάρια / Άλλα είδη:κανενα αλλο ειδος
Διακοσμητικά υλικά:πετρες μικρες που δεν γυαλιζουν,χωρις ξυλα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:κανενα
Φωτισμός:χαμηλος φωτισμος
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες ισως και λιγο παραπανω
Φιλτράρισμα:χαμηλης ροης
Θερμοστάτης:οχι Πιο πάνω έγραψες πως έχεις ρυθμισμένη θερμοκρασία στους 28. Πως το πετυχαίνεις? (τη ρυθμιση εννοω)
Λίπανση:?????????????
Παροχή CO2:χωρις

Παράμετροι:

pH:6.8
Γενική σκληρότητα (GH):23
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):δεν ξερω
Αμμωνία (ΝΗ3):3 ppm ??
Νιτρώδη (ΝΟ2):δεν γνωριζω ??
Νιτρικά (ΝΟ3):-''- ???
Αλλαγές νερού:
Θερμοκρασία:28
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:

Το ενυδρείο είναι στρωμένο???

FATSAZOOM
24-09-13, 22:49
το εχω χρονια και απλα κοιταζω συμφωνα με τον μονομαχο μου να το συντηρω..
καθαρα ναι...η θερμοκρασια αυτη ειναι εκεινη που δειχνει το θερμομετρο χωρις θερμοστατη

Nick74
24-09-13, 22:50
εμμμ σιγουρα εχεις 3 ppm αμμωνια? :confused::confused::confused::confused:

με τι τεστ μετρας?

FATSAZOOM
24-09-13, 22:52
δεν ξερω πως λεγεται ειναι κατι σαν χαρακας βαζω 10 σταγονες απο το ενυδρειο νερο και παταω 50 λιτρα και λεει αυτο που σου εγραψα..και εχει κ κατι φωτακια που δεν ξερω τι κανουν

ChocolatePuma
24-09-13, 22:53
το εχω χρονια και απλα κοιταζω συμφωνα με τον μονομαχο μου να το συντηρω..
καθαρα ναι...η θερμοκρασια αυτη ειναι εκεινη που δειχνει το θερμομετρο χωρις θερμοστατη

Χωρίς μετρήσεις δεν γίνεται να ξέρεις αν ο μονομάχος περνάει καλά ή αν απλά συντηρείται

Σ οτι αφορά τη θερμοκρασία, αν το θερμόμετρο σου δεν ειναι σωστά ρυθμισμένο και δείχνει πχ 3 βαθμούς πιο χαμηλα...τότε...:smt100

Το έχεις διπλοτσεκάρει με κάποιον τρόπο το θέμα της θερμοκρασίας? πχ με 2ο θερμόμετρο?

FATSAZOOM
24-09-13, 22:55
ναι ειχα βαλει και δευτερο για 3 μερες και εδειχνε τα ιδια

ChocolatePuma
24-09-13, 22:57
ναι ειχα βαλει και δευτερο για 3 μερες και εδειχνε τα ιδια

Αν και το θεμα με τις μετρήσεις είναι πιο σοβαρό, τη θερμοκρασία θεωρώ δύσκολο να την κρατάς σταθερή στους 28, βλέποντας απλά το θερμόμετρο

Ειδικά ο συγκεκριμένος Σεπτέμβρης είχε τρομερή αυξομείωση
Στο δικό μου 60λιτρο η θερμοκρασία (αν την άφηνα) θα είχε πέσει 3-4 βαθμούς...

Χρειάζεται θερμαντήρας (ρυθμισμένος) και ιδανικά ένας controller

delta66
24-09-13, 22:58
και μετα ασχολουταν κοιταζοντας ωρες ατελιωτες με τις αδειες φυσαλιδες...χωρις να φευγει απο εκει..
Σιγουρα ειναι αδειες?
Ποσες μερες τις κοιταζει?

FATSAZOOM
24-09-13, 23:05
ε τοτε θα παρω ηλεκτρονικο θερμομετρο και θα του βαλω και θερμαντηρα
ναι σιγουρα ειναι αδειες και τις κοιταζει 2 μερες
αν και δεν νομιζω να κανει λαθος γιατι το ενυδρειο ειναι στην κουζινα και η κουζινα ειναι το πιο ζεστο δωματιο ολου του σπιτιου γιατι μαζευομαστε ολοι εκει και εκτοσ αυτου η κουζινα πιστευω παιζει ρολο που βγαζει ζεστη..

Nick74
24-09-13, 23:08
οκ,
Το πρωτο που μου ηρθε να απαντησω ηταν να βγαλεις τη μονομαχινα για να μη προκυψει καμια τυχαια "ανεπυθημιτη εγγυμοσυνη" και να κατσεις να διαβασεις, ομως αν με το καλημερα δωσω μια σκληρη απαντηση ισως τα αποτελεσματα να ειναι αρνητικα, (επι πλεον σε συμπαθησα που εδωσες 50 λιτρα κι οχι ποτηρακια, γυαλες και βαζακια στα μονομαχακια:D) οποτε θα αναλυσω πεντε πραγματα που προφανως δε στα εχει πει κανεις:

1 τα ψαρια ειναι εξωθερμοι οργανισμοι, ως εκ τουτου η θερμοκρασια του σωματος τους δε μπορει να ρυθμιστει με την κυκλοφορια του αιματος οπως σε μας, αλλα εξαρταται ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο το περιβαλλον τους.
Για σωστη ευζωια τετοιων οργανισμων απαιτειται ΑΠΟΛΥΤΗ σταθεροτητα θερμοκρασιας, διαφορετικα εχουν προβληματα που ισως ενα απειρο ματι δεν μπορεσει να τα διακρινει (καμια φορα και ενα εμπειρο, μεχρι να συμβει το μοραιο).
Αυτος ειναι ο λογος που βαλουμε θερμαντηρες, ανεμιστηρες, κοντρολλερς τλ κτλ κτλ...

2. Η χημεια του νερου ειναι σημαντικοτατος παραγοντας για την ευζωια των ψαριων.
Το καθε ψαρι εχει συγκεκριμενο ευρος σκληροτητας που ζει καλα. εσυ με το 23 gh το εχεις ξεπερασει, αλλα απο τη στιγμη που λες οτι εχεις 6.8 ph ειτε εχεις πολυ χαμηλο KH (δεν ειναι αδυνατο αλλα μαλλον απιθανο), ειτε πολυ υψηλο co2, ειτε οι μετρησεις σου ειναι πλασματικες (ουτε το 23 gh πρεπει να ειναι αληθινο).
Τα σωστα τεστ ειναι τα υγρα, και μονο αυτα χρησιμοποιουμε.

3. Αμμωνια, νιτρωδη και σε καποιες δοσεις και τα νιτρικα ειναι δηλητηρια.
Αμμωνια και νιτρωδη δεν εχουν θεση σε κανενα ενυδρειο.

4 το προφιλ του μονομαχου ειναι αυτο http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/ εδω γραφει ολες τις συνθηκες που θεωρουνται καταλληλες για το συγκεκριμενο ψαρι.

5. ΟΤΙ και να κανεις ΔΕΝ το κανεις αποτομα και για κανενα λογο (θερμοκρασιες, χημεια νερου κτλ)

FATSAZOOM
24-09-13, 23:13
thanx a lot ...αν και με ανχωσες λιγακι...και τι να κανω...????απο που να ξεκινησω???να τα χωρισω παλι???

slight
24-09-13, 23:14
Με τι παίρνεις μετρήσεις;

Τι ειναι αυτός ο χάρακας και τα φωτάκια που λές(μάρκα);

FATSAZOOM
24-09-13, 23:16
μαρκα δεν γνωριζω δεν γραφει κατι επανω και οπως προειπα αυτα τα κληρονομησα ολα και μπηκα στην διαδικασια να ασχοληθω με τους μονομαχους μου και πραγματικα μαρεσει πολυ...ειναι ενα μηχανημα που μετραει αμμωνια και ph
γνωριζεις κατι να μου συστησεις??

Nick74
24-09-13, 23:17
thanx a lot ...αν και με ανχωσες λιγακι...και τι να κανω...????απο που να ξεκινησω???να τα χωρισω παλι???

κατα τη γνωμη μου δεν εισαι ετοιμη, και ουτε εχεις τον καταλλλο εξοπλισμο για σωστες υγειεις γεννες.
Ξεκινα με διαβασμα, κυριως κατηγορια αρχαριων, κατηγορια γλυκου νερου, και οτι αφορα το ψαρι σου.
Πες μας για τη ρουτινα αλλαγων σου, και προσπαθησε να εξοπλιστεις καλυτερα.
Επι του παροντος χωρις να ξερω αληθινες μετρησεις το μονο που μπορω να πω ειναι αοριστα να κανεις συχνες αλλαγες νερου... (στη θερμοκρασια του ενυδρειου)... Απο κει κι επειτα αν δε γνωριζεις ουτε εσυ η ιδια τη χημεια του νερου σου δε μπορουμε να σου πουμε τι χρειαζεται (η μαλλον πανω κατω μπορω ανετα να σου πω τι χρειαζεται, αλλα δε μπορουμε να μαντεψουμε ΠΟΣΟ χρειαζεται)

FATSAZOOM
24-09-13, 23:28
ξερεις απο forum σε forum και απο site σε βιβλια δεν βρισκω τα ιδια πραγματα που θεωρουνται σωστα και φυσικα ουτε απο ta pet shop μπορειτε να βοηθεισετε και να μου πειτε βημα βημα???θελω και εγω οι μονομαχοι μου να ειναι ευτυχισμενοι...

Nick74
24-09-13, 23:34
Σαυτο εχεις δικιο, γι αυτο ασε στην παντα οτιδηποτε γραφεται στα διαφορα φορουμ (και εδω, γιατι οχι?) και ανετρεξε σε σιγουρες εγγυρες πηγες οπως το http://www.seriouslyfish.com που σου προτεινα.
Προκειται για πηγη γνωσεων που ενημερωνεται απο καταξιωμενα ατομα και ακομα και επιστημονες και θεωρειται η πιο εγγυρη πηγη πληροφορησης μαζι με τη fishbase.org

Απο κει και περα, θα δεις οτι το παρον φορουμ -απλο μελος ειμαι οποτε δεν εχω καποιο λογο να το υποστηριξω- δεν ξεφευγει, τουλαχιστο σε γενικες γραμμες απο το σωστο δρομο, και απο τα Ελληνικα αντιστοιχα ειναι ισως το καλυτερο (εξαιρουνται βεβαια τα εξειδικευμενα οπως για δισκους, για κιχλιδες, για monsterfish κτλ... δυστυχως για betta δεν εχουμε ακομα κατι αξιολογο).
Κατα καιρους εχουν περασει και καποια ufo και αμολησαν πεντε βλακειες βεβαια, οπως συμβαινει σε ολα τα φορουμ του πλανητη, αλλα δε τους σηκωσε το κλιμα, και οι ηλιθιοτητες ειναι χαμενες μεσα στα χιλιαδες ποστς, και στη πλειοψηφια τους απαντημενες, οποτε τουλαχιστο απο τη δικη μου μερια σου προτεινω απο τα εγχωρια το παρον φορουμ ως το καλυτερο, και εντελως ανεξαρτητοποιημενο απο τα μαγαζια (πολυ σημαντικο για να υπαρχει αμεροληπτη και σωστη ενημερωση)

FATSAZOOM
24-09-13, 23:38
απο σημερα κιολας ξεκιναω διαβασμα και αυριο πρωι πρωι παω στο μαγαζι να αγορασω καινουρια πραγματα να στρωσω απο την αρχη το ενυδρειο μου...thanx..μπορειτε να ε συμβουλευσετε και εσεις αρχικα ??

ChocolatePuma
24-09-13, 23:41
απο σημερα κιολας ξεκιναω διαβασμα και αυριο πρωι πρωι παω στο μαγαζι να αγορασω καινουρια πραγματα να στρωσω απο την αρχη το ενυδρειο μου...thanx..μπορειτε να ε συμβουλευσετε και εσεις αρχικα ??
Αυριο πρωι πρωί κάνε καφέ και ξεκινα διαβασμα και μην βιάζεσαι για αγορες
Αν πας απροετοιμαστη θα γυρισεις με σαλαχι!

Αποφασισε τι θα κανεις με τα ψαρια σου...τα κρατάς στο ιδιο...τα χωρίζεις. ..και μετα συζητάμε το τι θα χρειαστείς
Και μην ακούς τους πετσοπαδες....

exelix
24-09-13, 23:43
Βγάλε μας μια φωτογραφία αυτό που χρησιμοποιείς για να μετράς αμμωνία.

FATSAZOOM
αρχικα τα χωριζω σε δικα τους

Nick74
μπορειτε να βοηθεισετε και να μου πειτε βημα βημα???

1ο βημα : μετρησεις....

αγοραζεις υγρα της ΑΡΙ για μετρησεις: αμμωνιας, gh/kh , ph, no3 και αν χρειαστει και ΝΟ2 (αφου μας πεις τις μετρησεις σου θα δουμε αν χρειαζεται... πιθανων οχι)

2. αγοραζεις θερμαντηρα και θερμομετρο ακριβειας.
Πολυ καλυτερα ειναι να παρεις κι ενα κοντρολλερ βεβαια αλλα ας τ αφησουμε για μετα αυτο

FATSAZOOM
24-09-13, 23:49
μπαινω απο ipad και δεν εχει φωτογραφικη οταν μπορεσω να παω σε ιντερνετ καφε θα ανεβασω...ειναι μαυρο εχει μια οθονη και 3 φωτακια κοκκινο πρασινο ασπρο
εχει κουμπια που επιλεγω αν θελω να μετρησω αμμωνια η ph και μια υποδοχη που βαζω τις σταγονες ...υστερα παταω την αντιστοιχια των σταγονων στα 50 λιτρα και μου βγαζει αποτελεσμα..
αν κρινω απο τους μονομαχους μου μαλλον εχω δουλεια και με το χελωνακι μου...

Nick74
24-09-13, 23:53
καποιο gadgetακι θα ναι... οτι και να ναι δεν πολυπιστευω να εχεις 3 ppm αμμωνια, αλλα καλυ κακου παρε και τεστ αμμωνιας να δουμε...
Αληθεια στο φιλτρο σου πως συμπεριφερεσαι?
Σε 50 λιτρα ενυδρειο που δουλευει μηνες ακομα και χωρις φιλτρο δε θα επρεπε να υπαρχει αμμωνια, εκτος πια κι αν πετας την τροφη με το κιλο, η αν πεθανε κατι μεσα προσφατα αλλα και παλι δυσκολο...
edit> μηπως καθαριζεις το βυθο ή πλενεις το φιλτρο με κανενα σαπουνι? (επειδη τα εχουμε ακουσει κι αυτα ρωταω...)

FATSAZOOM
24-09-13, 23:57
φιλτρο εχω βαλει της jbl που ειναι απο 40 λιτρα και πανω κ λεει internal filter and air pump
ειναι με ενα πρασινο στρογγυλο μεγαλο σφουγγαρι και μια φορα το μηνα το βγαζω και το ξεπλαινω καλα με νερο
ερωτηση:θερμαντηρα αυτος που εχει την αμμο μεσα?

Nick74
24-09-13, 23:59
το ξεπλενεις καλα? χμμμ...

οκ αυριο κανε τεστ αμμωνιας, αλλα μεχρι τοτε κανε καμια αλλαγη νερου... και να μην τρεχει τιποτα μια αλλαγη δεν εβλαψε ποτε κανεναν, απλα φροντισε το νερο να ειναι στους 28 βαθμους (ουτε στους 27 ουτε στους 29)

FATSAZOOM
24-09-13, 23:59
βλακειες κανω ε???δεν γινεται να μην τα καθαριζω γιατι με την τροφη του γινεται χαλια..

slight
25-09-13, 00:00
Αυτο;

http://www.petcity.gr/product/JBL-CRISTALPROFI-i40-22402160.html

Nick74
25-09-13, 00:01
ερωτηση:θερμαντηρα αυτος που εχει την αμμο μεσα?

εναν μονο θερμαντηρα γνωριζω με κατι σαν αμμο, αλλα αποκλειεται να τον εχεις δει γιατι ειναι δικος μου και δικης μου κατασκευης :D (βασικα δεν ειναι αμμος αλλα τεσπα) οι υπολοιποι εχουν απλως αντιστασεις και ενα ρυθμιζομενο θερμοστατικο διακοπτη

FATSAZOOM
25-09-13, 00:02
οκ...αν τα πραγματα ειναι τοσο ασχημα τοτε το ψαρακι μου θα νιωθει χαλια..
αυτο ειναι αλλα λεει i60

Nick74
25-09-13, 00:03
βλακειες κανω ε???δεν γινεται να μην τα καθαριζω γιατι με την τροφη του γινεται χαλια..

οκ, κανε αλλαγη νερου 30-40% (με το τσιγκελι στα βγαζουμε )

μ αρεσει που ηθελες και γεννες +-7

delta66
25-09-13, 00:03
ειναι με ενα πρασινο στρογγυλο μεγαλο σφουγγαρι και μια φορα το μηνα το βγαζω και το ξεπλαινω καλα με νερο

Με τι νερο?

FATSAZOOM
25-09-13, 00:06
αυτος που εχω εγω ειναι μακρυ γυαλινο στρογγυλο και μπαινει απλως στην μπριζα και εχει καφε αμμο μεσα...
σκετο νερο βρυσης

Dimis
Το καθαρισμα ομως θα πρεπει να γινεται με νερο του ενυδρειου,οχι με της βρυσης,διοτι ετσι "σκοτωνεις" την βιολογια.
Οποτε το φιλτρο σου ειναι αστρωτο.
Οποτε η αμμωνια σου ειναι πιθανοτατο να ειναι ψηλη,εκτος και αν κραταει καποια βιολογια το υποστρωμα και τα διακοσμητικα σου μιας και εχεις λιγους ρυπους με 2 ψαρακια.

Nick74
Με τι νερο?

ακομα κι οι μπατσοι στις ταινιες ειναι πιο διακριτικοι και δεν κανουν τετοιες ερωτησεις αλλα λενε "εχεις το δικαιωμα να μη μιλησεις γιατι οτι πεις θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου" :D:D:D:D

δεν ειναι ωρα για τετοιες ερωτησεις ρε Σπυρο, δεν την ξερεις την απαντηση?

FATSAZOOM
25-09-13, 00:07
οκ..θα κανω αλλαγη νερου λοιπον..και ναι ειχα εντυπωσιαστει με την γεννα τους...αλλα δεν ηξερα οτι τα εκανα λαθος...

Nick74
25-09-13, 00:08
αυτος που εχω εγω ειναι μακρυ γυαλινο στρογγυλο και μπαινει απλως στην μπριζα και εχει καφε αμμο μεσα...

ολα τα παραξενα πηγες κι αγορασες :D ... τεσπα, ποσα Watt ειναι? μπορει και να κανει

FATSAZOOM
25-09-13, 00:09
20 ειναι δεν το αγορασα...

Nick74
25-09-13, 00:10
οκ..θα κανω αλλαγη νερου λοιπον..και ναι ειχα εντυπωσιαστει με την γεννα τους...αλλα δεν ηξερα οτι τα εκανα λαθος...

ετοιμασε νερακι ειτε με το θερμαντηρα σου ειτε με κανενα βραστηρα, και κανε κανα δυο αλλαγουλες (οχι απανωτα) γυρω στο 40%

Αν εχεις prime ριξε μεσα μια τριπλη δοση

delta66
25-09-13, 00:11
ακομα κι οι μπατσοι στις ταινιες ειναι πιο διακριτικοι και δεν κανουν τετοιες ερωτησεις αλλα λενε "εχεις το δικαιωμα να μη μιλησεις γιατι οτι πεις θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου" :D:D:D:D

δεν ειναι ωρα για τετοιες ερωτησεις ρε Σπυρο, δεν την ξερεις την απαντηση?
Ποιος ξερει?
Μπας και.
Σημασια εχει να κυλαει καθαρα η συζητηση.
Οριστε, την πηρε την σωστη πληροφορια απο τον dimis1978.

FATSAZOOM
25-09-13, 00:14
ναι εγω να το κανω αλλα πως θα πετυχω σωστη θερμοκρασια σε αυτη τη φαση αφου δεν εχω θερμομετρο ακριβειας???τι ειναι το prime?

Nick74
25-09-13, 00:15
Ποιος ξερει?
Μπας και.
Σημασια εχει να κυλαει καθαρα η συζητηση.
Οριστε, την πηρε την σωστη πληροφορια απο τον dimis1978.

η συζητηση κυλαει ...με ανακριτικο τροπο (θα ηταν ευκολοτερο αν ειχε κανει μια ολοκληρωμενη παρουσιαση)

Αυτη η πληροφορια παντως ειναι το κερασακι στην τουρτα... εδω υπαρχουν προβληματα που θελουν πιο αμεση αντιμετωπιση...

FATSAZOOM> βαλε κι ενα prime στη λιστα για αυριο... και λιγο ζεολιθο
αν εχεις κανα toxivec βαλε απ αυτο μια τριπλη, αν οχι ξεχνα το...

θερμοκρασια ρυθμισε με το θερμομετρο που μετρας το ευδρειο, οχι με αλλο, κι ας εχει καλυτερη ακριβεια...
εσυ θες ιδια θερμοκρασια με το ενυδρειο οχι κατι αλλο

FATSAZOOM
25-09-13, 00:17
σε ευχαριστω εισαι κατατοπιστικοτατος....

Nick74
25-09-13, 00:19
σε ευχαριστω εισαι κατατοπιστικοτατος....

με οσους βαζουν μονομαχους σε 50 λιτρα (και πανω) ναι:D ...οι αλλοι με λενε απλα εριστικο :D

FATSAZOOM
25-09-13, 00:20
ειρωνικα το ειπα...:) δεν ξερω τιποτα απο ολα αυτα τι ειναι και επιπλεον μπηκα στο petcity να παραγγειλω αυτα που μου ειπατε και δεν βγαζω ακρη...
http://www.petcity.gr/category/105-%CE%A4%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%A3%CE%B5%CF%84.html

slight
25-09-13, 00:24
Αλλού θα κοιτάξεις το pecity δεν έχει τιποτα απο αυτά.

Nick74
25-09-13, 00:25
χμμμ το petcity εχει μονο jbl προιοντα, ειδικα για τεστ θα προτεινα με κλειστα ματια τα ΑΡΙ που ειναι χιλιοδοκιμασμενα και αξιοπιστα... Επι πλεον βγαζουν περισσοτερες μετρησεις οποτε αν και λιγο ακριβοτερα τελικα ειναι πολυ οικονομικοτερα...
θες καθοδηγηση αγορας?

FATSAZOOM
25-09-13, 00:26
επισης αυτο τζαμπα το βαζω???
http://www.petcity.gr/product/JBL-BIOTOPOL-100ML-24300030.html

Nick74
25-09-13, 00:30
επισης αυτο τζαμπα το βαζω???
http://www.petcity.gr/product/JBL-BIOTOPOL-100ML-24300030.html

Μαλλον ναι...

υπαχουν καλυτερα βελτιωτικα (πχ ξερα φυλλα ινδικης αμυγδαλιας ή κωνοι σκληθρας, προετοιμασια νερου με τυρφη κτλ) που ειναι και φυσικα υλικα, αλλα δε φτασαμε ακομα εκει...

ειναι σα να εχουμε ενα τυπο αφυδατομενο και να μιλαμε για το αν ειναι καλυτερο το perrier ή το απλο νερο

FATSAZOOM
25-09-13, 00:41
ναι please..αντε και οταν φτασω σε σημειο να κανω την δικη μου γεννα θα σας παω στον παυλιδη να παρετε οσες σοκολατες θελετε...αν σας αρεσουν οι σοκολατες βεβαια...
και εχω και ερωτησεις...
εχω ακουσει οι μονομαχοι ζουν 7 χρονια...ισχυει???
επισεις πρεπει να βαλω καποιο αλλο ειδος ψαριου μεσα να καθαριζει κατι???(αφορμη το status του nick74..)

Nick74
25-09-13, 00:48
Αυτα ειναι τα τεστ που ειναι απαραιτητα για ολους τους κατοχους ενυδρειων

http://www.animalstation.gr/eshop/ProdID/451/CatID/10/Nitrate_Test
http://www.animalstation.gr/eshop/ProdID/452/CatID/10/Ammonia_test
http://www.animalstation.gr/eshop/ProdID/321/CatID/10/Nitrite_Test
http://www.animalstation.gr/eshop/ProdID/325/CatID/10/KhGh_Test
http://www.animalstation.gr/eshop/ProdID/323/CatID/10/Ph_Test

ιδανικη τροφη για μονομαχους ειναι αυτη

http://www.animalstation.gr/eshop/ProdID/50/CatID/4

(οχι μονοφαγεια ομως, θελει και κανα δυο αλλες για συμπληρωμα και κανα μπιζελακι η σπανακι ή καροτο, κολοκυθακι, σπιρουλινα κτλ που και που, και μια μερα τη βδομαδα εντελως νηστεια)

prime

http://www.animalstation.gr/eshop/ProdID/103/CatID/7

Αυτα απο το e-shop του nidal που ειναι και μελος εδω...
Ζεολιθο δε βλεπω να εχει στη σελιδα του, αλλα αν τον παρεις ενα τηλεφωνο θα σου βρει λογικα

και εχω και ερωτησεις...
εχω ακουσει οι μονομαχοι ζουν 7 χρονια...ισχυει???

στη φυση ναι, τοσο φτανουν...

στα ενυδρεια συνηθως 2-4 χρονια το πολυ λογο της απιστευτης ταλαιπωριας που εχουν τραβηξει μεχρι να ερθουν στα χερια μας.
Πολλες φορες και λιγοτερο
(οκ, ξεκαθαρα, μην περιμενεις να ζησει τοσο ενα μονομαχακι που εφαγε 3ppm αμμωνια, απλα προσπαθησε για το καλυτερο)

σα να καθαριζει κατι???(αφορμη το status του nick74..)

ναι, σκουπα βυθου και τα χερακια μας, κι αυτο μονο αν χρειαζεται (καλυτερα να μη χρειαζεται;) ), αλλα αργοτερα αυτα...

delta66
25-09-13, 00:52
Αντιχλωριο ειναι το biotopol, δεν το βαζει τσαμπα
Και τα υγρα τεστ της jbl (ασχετως τιμης ανα τεστ) ειναι κι αυτα απο τα καλυτερα και με μεγαλη ακριβεια.

Το να μη σκοτωνει τη βιολογια ξεπλενωντας με νερο βρυσης, ειναι κι αυτο βασικο, οχι κερασακι

FATSAZOOM
25-09-13, 00:56
ποσα ml ειναι αυτα?

Nick74
25-09-13, 00:58
Αντιχλωριο ειναι το biotopol, δεν το βαζει τσαμπα

ναι, ως αντιχλωριο -χωρις τις μαγικες μπουρδες του prime- οκ, αλλα ως συμπληρωματικο νερου, δε νομιζω πως ειναι καλυτερο απο τις φυσικες λυσεις...

Και τα υγρα τεστ της jbl (ασχετως τιμης) ειναικι αυτα απο τα καλυτερα και με μεγαλη ακριβεια.

δεν ξερω, ειχα δοκιμασει serra και μου βγαζαν χαμηλοτερες σκληροτητες και απο τοτε ειπα να εμπιστευομαι τα ΑΡΙ που τελικα τα εμπιστευεται ολος ο κοσμος. (οκ και της salifert, αλλα η διαφορα τιμης για κατι που κανει ακριβως ιδια δουλεια...)
ποσα ml ειναι αυτα?

αυτα θα σε βγαλουν κανα χρονο και παραπανω

FATSAZOOM
25-09-13, 01:02
παιδια ευχαριστω παρα πολυ....με βοηθατε πολυ...εχω δουλεια να κανω παρα πολυ...

delta66
25-09-13, 01:04
ναι, ως αντιχλωριο -χωρις τις μαγικες μπουρδες του prime- οκ, αλλα ως συμπληρωματικο νερου, δε νομιζω πως ειναι καλυτερο απο τις φυσικες λυσεις...

δεν ξερω, ειχα δοκιμασει serra και μου βγαζαν χαμηλοτερες σκληροτητες και απο τοτε ειπα να εμπιστευομαι τα ΑΡΙ που τελικα τα εμπιστευεται ολος ο κοσμος. (οκ και της salifert, αλλα η διαφορα τιμης για κατι που κανει ακριβως ιδια δουλεια...)

αυτα θα σε βγαλουν κανα χρονο και παραπανω
Ναι ΟΚ, αλλα απο τη στιγμη που δεν ξερει ακομα, καλα κανει και το βαζει.
Εκτος αν αλλαξει με το Prime που πιανει και αμμωνια.

Κι εγω APi εχω ΟΚ,αλλα δεν ειναι αναξιοπιστα καθολου τα jbl. Το αντιθετο.

Ενα χρονο?
Μονο αν κανει μερα παρα μερα τεστ.
Στην αρχη ΟΚ θα μετρησει πιο συχνα, μετα ουτε καν ανα εβδομαδα.
Εμενα ληξανε πριν τα τελειωσω.

Nick74
25-09-13, 01:08
Μισο γιατι βλεπω στο site του nidal οτι τα εχει διαθεσιμα εντος 7 ημερων...
αν ειναι να περιμενεις τοσο, και αν τα jbl ειναι εξισου καλα τοτε παρε jbl ή κανε κι εσυ μια ερευνα στα μαγαζια (το prime δυστυχως ειναι μαλλον μονοδρομος στην περιπτωση σου, και βαλε αγγελια για μπολι στην περιοχη σου)

Στην αρχη ΟΚ θα μετρησει πιο συχνα, μετα ουτε καν ανα εβδομαδα.
Εμενα ληξανε πριν τα τελειωσω.

εμενα ειναι ληγμενα εδω και 3-4 μηνες :D (ο αναμαρτητος ας πεταξει τη πρωτη τοματα) αλλα ετσι κι αλλιως μονο σκληροτητες μετραω (για ph εχω phμετρο)

FATSAZOOM
25-09-13, 01:09
δεν εχω καταλαβει τι ειναι το μπολι και τι το prime...με μια γρηγορη ερευνα αγορας της api τα προιοντα συμφερουν πιο πολυ και απο jbl και απο sera και απο αλλες....φανταζομαι προιοντα της api θα μπορεσω να βρω και αλλου...

Nick74
25-09-13, 01:18
βρισκεις, δεν ειναι προβλημα, απλα σου εβαλα απο σελιδα που ειχα στα bookmarks, και που ειναι εδω κοντα (γιατι εχουμε κι αλλα καλα e-shops αλλα ειναι λιγο πιο μακρυα).

το prime ειναι αντιχλωριο, αλλα εχει την ιδιοτητα να δεσμευει και την ελευθερη αμμωνια και να την αποτοξικοποιει.
Για μενα οσο λιγοτερες χημειες βαζει καποιος στο ενυδρειο του τοσο το καλυτερο αλλα στην περιπτωση σου ειναι μονοδρομος, τουλαχιστο τωρα .

το μπολι ειναι λιγο βρωμια απο φιλτρο ενυδρειου που δουλευει.
Κανονικα πρεπει να βρεις κοντα στην περιοχη σου απο καποιο συγχομπυστα, και το μπολιασμα να γινει σχετικα γρηγορα ωστε να ποιασει. (το ριχνεις στο φιλτρο σου, και ξεχνας τα καθαρισματα και τα νερα βρυσης)

Την τροφη στην εδειξα γιατι ετσι πρεπει να ειναι η βασικη τροφη μονομαχου, και να μη βρωμιζει το φιλτρο
και ο ζεολιθος για τον οποιο δε ρωτησες, ειναι μια πετρα που καλο θα ηταν να βαλεις σε μικρη ποσοτητα στο φιλτρο σου.
Πολλοι θα πουν οτι ειναι αχρηστο υλικο, και οτι δε βοηθαει στο στρωσιμο, αλλα τελικα αν χρησιμοποιηθει με φειδω ειναι αριστο υλικο και δε δεσμευει ολη την αμμωνια αλλα την περιοριζει

FATSAZOOM
25-09-13, 01:23
phmetro εχω και εγω...το βρηκα σε ενα παζαρι στη νικαια 2 ευρω απο μια γυφτισα καινουριο στο κουτι του...:)της sera...o θερμοστατης ποσα watt πρεπει να ειναι??
νομιζα οτι αυτη η πετρα που εχει μεσα το φιλτρο μου ειναι αυτο που λες...μαλλον δεν ειναι..

delta66
25-09-13, 01:26
δεν εχω καταλαβει τι ειναι το μπολι και τι το prime...με μια γρηγορη ερευνα αγορας της api τα προιοντα συμφερουν πιο πολυ και απο jbl και απο sera και απο αλλες....φανταζομαι προιοντα της api θα μπορεσω να βρω και αλλου...
Ναι θα βρεις.
Φαινομενικα τα APi ειναι πιο ακριβα, αλλα βγαζουν τοσα τεστ (πχ 130 μετρησεις για αμμωνια) που τελικα ειναι πιο οικονομικα απο αλλα λιγο φτηνα κατα την αγορα τους (πχ JBL 50 μετρησεις, salifert 50 μετρησεις, αμμωνιας)

Αν δεν ειναι επειγον μπορει καποιος να τα παρει σε πολυ χαμηλοτερη τιμη απο ebay σε μορφη πακετου.
Καποια απο Αγγλια εχουν και exprsess παραδοση, αλλα κοστιζει περισσοτερο.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?LH_BIN=1&_stpos=&LH_ItemCondition=3&gbr=1&_fcid=80&_localstpos=&_from=R40&_sacat=0&_clu=2&_nkw=api+freshwater+master+kit&_sop=15
(προσεχουμε να μην ειναι "used", ή για θαλασσινο, να λεει freshwater master kit, condition new)
Το πακετο εχει δυο ειδη τεστ για pH, για NH3/NH4, για ΝΟ2 και ΝΟ3
Tα GH KH πανε ξεχωριστo kit
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=api+freshwater+master+kit&LH_BIN=1&_sop=15&LH_ItemCondition=3&gbr=1&_fcid=80&_osacat=0&_from=R40&_clu=2&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xapi+GH++KH++ kit&_nkw=api+GH++KH++kit&_sacat=0

Για το μπολι διαβασε αυτα
Το περιβοητο "μπολι" (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934)
Μπολιασμα : προετοιμασία και διαδικασία. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52253&highlight=%EC%F0%EF%EB%E9%E1%F3%EC%E1)
Δινεται μπολι σε οποιον το χρειαζεται! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56373)
ή βαλε αγγελια ζητησης (αναφεροντας την περιοχη σου)

FATSAZOOM
25-09-13, 01:32
το μπολιασμα σαν ιδεα μου φανηκε πολυ ριψοκινδυνο και δυσκολο...αρνουμαι να το κανω...

Nick74
25-09-13, 01:32
o θερμοστατης ποσα watt πρεπει να ειναι??

50 ειναι μια χαρα αφου λες οτι ειναι σε ζεστο δωματιο.

FATSAZOOM
25-09-13, 01:34
καληνυχτω ολους και σας ευχαριστω...αυριο ττα υπολοιπα...παω για υπνο περιμενει εγχωτικη μερα αυριο...

Nick74
25-09-13, 01:34
το μπολιασμα σαν ιδεα μου φανηκε πολυ ριψοκινδυνο και δυσκολο...αρνουμαι να το κανω...

???????????????????

η επομενη λυση ειναι να στρωσει το ενυδρειο σου το ψαρι, και να πεθανει απο δηλητηριαση αμμωνιας ωστε να το χαρει το επομενο ψαρι...

Υπαρχουν καλυτεροι τροποι στρωσιματος βεβαια οπως με αμμωνια, αλλα αυτο επρεπε να εχει γινει πριν παρεις ψαρια... Τωρα το μπολι ειναι απλα μονοδρομος

delta66
25-09-13, 01:36
Χαχαχα γιατι ριψοκινδυνο?
Οταν αγοραζεις ψαρι, το περνας καραντινα κανδυο μηνες πριν το βαλεις στο ενυδρειο σου?
Δεν πεφτει σταγονα νερο απο τη σακουλα με το νερο του πετσοπ στο ενυδρειο σου?
Στο πετσοπ τα ενυδρεια και τα ψαρια δεν εχουν περασει ποτε ασθενεια ή περνανε και την ωρα που τα πουλανε (καποια)?
Οσο προσεχουμε το πετσοπ, τοσο προσεχουμε και το μπολι.

platy
25-09-13, 01:37
αν εχεις τη δυνατότητα βγάλλε απλα ενα ενα ΟΛΑ τα υλικα που εχεις στη διαθεση σου...

αυτο που κάνεις μετρησεις ,τις ''γυαλες'' σου ,το θερμαντήρα, το φίλτρο κ.ο.κ....