Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 450 λιτρα βιοτοπικο νοτιου αμερικης!!

pantelos
22-09-13, 22:48
καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ!!! θελω να μοιραστω την χαρα μου μαζι σας και ετσι αποφασισα να κανω μια παρουσιαση του καινουργιου μου ενυδρειου... (και ελπιζω και τελευαιο... αχαχαχαχ) το ενυδρειο ειναι 450λιτρα με 250 λιτρα sump τρεχει εδω και μια εβδομαδα και φιλοξενει προς το παρων 6 δισκους και 6 corydoras sterbai!! στα σχεδια ειναι να μεγαλωσει λιγο και ο αριθμος των δισκων και των κορυ!! σας παραθετω και μερικες φωτογραφιες με το ενυδρειο τον εξοπλισμο και τα ψαρια και ακουω ολες τις γνωμες για πιθανον λαθη διωρθωσεις κτλπ.... :D:D:D

Πληροφορίες

Διαστάσεις:1,50χ50χ65
Όγκος:450λτ
Κατηγορία:βιοτοπικο νοτιου αμερικης
Φυτά:anoubia,echinodorus
Ψάρια / Άλλα είδη:6 δισκοι 2 tirquise (ειναι ζευγαρι),1 red map,1cobalt,1solid tirquise και 1 red melon(tony tan),6cory,2 μικρα ancistrus
Διακοσμητικά υλικά:ριζες,ασπρη λεπτοκοκη χαλαζιακη αμμος
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:καφε χαρτονι
Φωτισμός:ο μαμισιος του rio 400
Διάρκεια φωτισμού:12 ωρες
Φιλτράρισμα:sump 250 λιτρα με αντλια κυκλοφοριας νερου 2500λτ ανα ωρα
Θερμοστάτης:2χ 300 watt
Λίπανση:-
Παροχή CO2:-

Παράμετροι:

pH:7-7,5
Γενική σκληρότητα (GH):δεν εχω τεστ προς το παρων
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):δεν εχω τεστ προς το παρων
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):δεν εχω τεστ προς το παρων
Νιτρικά (ΝΟ3):δεν εχω τεστ προς το παρων
Αλλαγές νερού: 250λιτρα ανα 2-3 μερες
Θερμοκρασία:30 βαθμους
Άλλες πληροφορίες:ορεξη και πολλες ωρες ασχολιας!!!
Φωτογραφία:

ChocolatePuma
22-09-13, 22:51
Δεν έχω ιδέα από δισκοενυδρεία...αλλά μου άρεσε αυτό που είδα!:D

Το μοναδικό που δεν μ αρέσει, είναι το φυτό στο κέντρο του ενυδρείου
Τραβάει το βλέμα...και χάνεις τα υπολοιπα!:rolleyes:

Για τον εξοπλισμό δεν έχω σχόλια...είδα κάτι κιλά σιποραξ είδα..και μερικά χιλιόμετρα filter wool!!

pantelos
22-09-13, 22:52
οι φωτογραφιες δυστιχως ειναι απο κινιτο και δεν ειναι πολυ καλες.... σιγουρα το αδικουν πολυ... αλλα τα συμαντικα τουλαχιστον φαινοντε!! :D:D:D

john99
22-09-13, 22:54
Πολύ όμορφο φίλε το μόνο που πρέπει να διορθώσεις κατά την γνώμη μου είναι οι ρίζες και η κατάταξη των φυτών, τα δισκάκια κουκλιά :) Α και πες μας και τις μετρήσεις του ενυδρείου.

pantelos
22-09-13, 23:03
απο βιολογικα υλικα δεν εχω τελειωσει ακομα... περνει πολυυυυυυ υλικο ακομα αλλα θελει και πολλαααααα λεφτα ακομα!!!! :D:D:D ευχαριστω για τα καλα σου λογια παντως!!! το φυτο στην μεση το εβαλα για να σπαει λιγο η καφετιλα απο τις ριζες... δεν ξερω αν ειναι οντως ετσι αυτο που λες!!! ;)
-------------------------
οταν λες την καταταξη στις ριζες και στα φυτα τι εννοεις φιλε μου??

john99
22-09-13, 23:08
Βασικά το κέντρο του ενυδρείου είναι κενό και έχει μόνο έναν εχινόδορο καλύτερα κάλυψε το με κάτι, καλή συνέχεια ;)

pantelos
22-09-13, 23:11
αφησα το κεντρο του ενυδρειου επιτιδες ετσι για να υπαρχει ελευθερος χωρος για κολυμπι και βολτες!!! μηπως ισως θα ηθελε λιγες παραπανω ριζες δεξια και αριστερα προς το κεντρο για να γεμισει λιγο παραπανω??

delta66
22-09-13, 23:17
Πολυ ωραιο ειναι και το σαμπ τερας.
Δυνατο φως εχει μονο (καμια λαμπα με λιγοτερα Lumen δεν υπαρχει?)
και θελει κανενα ξυλαρακι ακομα (http://www.youtube.com/watch?v=VA0OC31HN2w) και στις δυο ακρες.
Οι ανουμπιες ... εκει ψηλα ιδιως .... οσο κρατησουν (μεχρι να μαυρισουν).
Αν βγαινουν ευκολα (πχ δεν τις εχει δεσει γερα) και εχεις ορεξη (αν και δεν ειναι καλο για τα ψαρια - ειπαμε οχι επεμβασεις συνεχεια μεσα στο ενυδρειο) μπορεις να τις βγαζεις και να τις καθαριζεις ή να τις βγαλεις καποια στιγμη (που θα σου φυγει το κολλημα με το ... "να εχει και λιγο πρασινο") και μονιμως.

Το μοναδικό που δεν μ αρέσει, είναι το φυτό στο κέντρο του ενυδρείου
Τραβάει το βλέμα...και χάνεις τα υπολοιπα!:rolleyes:
Το φυτο ειναι χρησιμο εκει που ειναι.
Σκεψου το ετσι:
"Αν περασεις το φυτο και ερθεις προ τα αυγα ... καηκες"
Την αλλη μερα .... "ωχ εφτασα στο φυτο, πρεπει να παω πισω, μη μου ερθει καμια κατακεφαλη"

pantelos
22-09-13, 23:26
επιτελους ακουω καλα λογια σπυρο!!!! :D:D:D:D νομιζω οτι τωρα εχει γινει σωστη δουλεια ετσι??? οι ανουμπιες ειναι ετσι σχεδον ενα χρονο τωρα μου χαλανε μερικα φυλλα η αληθεια ειναι αλλα συνεχως μου πετανε καινουργια οποτε καλυπτετε η ζημια.... σκεψου οτι οι ανουμπιες της δεξιας ριζας ειναι ολες κλαδεματα της αριστερης!!! δοξα το θεο πανε πολυ καλα!!! οσο για τον φωτισμο και εγω νομιζω οτι ειναι πολυς.... στα ψαρια δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα αλλα το θελω και εγω λιγο ποιο σκωτεινο!!! ελεγα να βαλω pistia αλλα εχω κοντα στην επιφανεια για καλη αναταραξη spray bar που βγαζει νερο απο αντλια 2500 λιτρα την ωρα.... σκεψου μου σηκωνει την αμμο στην αλλη μερια του ενυδρειου.... οποτε pistia δεν νομιζω να μου βγει... επισεις απο οτι ξερω τα pistia για να αναπτυχθουν θελουν νιτρικα πραγμα που πρεπει να εχω ελαχιστα γιατι οι αλλαγες ειναι πολυ συχνες.... κανω μεχρι τωρα 250λιτρα αλλαγη στις 2-3 μερες...

delta66
22-09-13, 23:31
Αν δεν βλεπεις να εχουν προβλημα τα ψαρια και τα φυτα ... μην κανεις τιποτα.
Ετσι κι αλλιως, δεν ισχυουν για ολα τα ενυδρεια τα ιδια πραγματα.

Ασε το ενυδρειο να ηρεμησει τωρα και βλεπουμε παλι σε λιγο καιρο τι χρειαζεται .... εκτος απο κι αλλα ψαρια :)

pantelos
22-09-13, 23:35
Αν δεν βλεπεις να εχουν προβλημα τα ψαρια και τα φυτα ... μην κανεις τιποτα.
Ετσι κι αλλιως, δεν ισχυουν για ολα τα ενυδρεια τα ιδια πραγματα.

Ασε το ενυδρειο να ηρεμησει τωρα και βλεπουμε παλι σε λιγο καιρο τι χρειαζεται .... εκτος απο κι αλλα ψαρια :)

αυτο το τελευταιο (εκτος απο κι αλλα ψαρια) μαρεσε παρα πολυ!!! ισως και να ηταν το καλυτερο που διαβασα μεχρι στιγμης!!!! αχαχαχαχαχ!!!!:D:D:D:D

delta66
22-09-13, 23:35
Συμπληρωσε και κανονικα τη φορμα παρουσιασης και οτι αλλο ιδιαιτερο κανεις
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42403

Θα μπορουσες να το παρουσιασεις (ισως αργοτερα που θα το ολοκληρωσεις) στην κατηγορια Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής (αλλα και εχει και τις αφρικανικες ανουμπιες μεσα, οποτε .... :D)

pantelos
22-09-13, 23:48
τωρα με την παρουσιαση θυμηθικα και τα 2 μικρα ancistrus..... μπορει να μου πει καποιος γιατι χε.....ουν τοσο πολυ??? εχει γεμισει ο τοπος σκ.....το.... καθε μερα με την σκουπα βυθου στο χερι ειμαι... οι δισκοι δεν λερωνουν τοσο να φανταστειτε....

delta66
23-09-13, 00:11
Γιατι τρωνε.
Οποιος τρωει, χεζει.
Απλο.

Οταν λεμε τοσο καιρο οτι δεν υπαρχουν ψαρια καθαριστες, παρα μονο "βρωμιστες" ... απο το ενα αυτι μπαινει κι απο το αλλο βγαινει.

Επισης αν τρωνε δισκοτροφη, θα αρρωστησουν (ή τεσπα θα παθει ζημια το πεπτικο τους), αφου ειναι αποκλειστικα φυτοφαγα.
Το ριο με τι το τρυπησες για να βαλεις τις σωληνες του σαμπ?
Πανω αριστερα τι εχεις βαλει? (πανω απο την εισαγωγη, αυτο το γκρι)

pantelos
23-09-13, 00:13
και οι δισκοι τρωνε αλλα δεν ξεχεζουν τον τοπο ομως.... :D:D:D και ειναι και ποιο πολοι σε αριθμο και ποιο μεγαλα σαν ψαρια...
το σαμπ και οι τρυπες και γενικως ολη αυτη η δουλεια ειναι του nidal... εγω το πηρα ετοιμο το ενυδρειο ετσι οπως ειναι!! ;)
πανω αριστερα ειναι η υπερχιλιση!!

delta66
23-09-13, 00:23
Ααα ωραια. (υπαρχει ειδικο τρυπανι για γυαλι και θελει και καποια πειρα και προσοχη, γιαυτο ρωτησα)
Βγαλε και εκει καμια κοντινη καθαρη φωτο να φανει το συστημα. :smt023

pantelos
23-09-13, 00:31
εβγαλα και την υπερχηληση απο κοντα!!! η τριτη φοτο ειναι ακριβως απο πανω!!! δεν φαινοντε πολυ καθαρα ομως... το κινιτο δεν κανει καλη δουλεια....

giokarakannas
23-09-13, 06:06
Για πιο λογο 12 ωρες φωτοπεριοδο;

pantelos
23-09-13, 11:39
για να προλαβαινω να τα βλεπω και λιγακι γιατι λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι ενδιαμεσα της ημερας...

stanlee
23-09-13, 11:54
Μπράβο Παντέλο!!!!!
Και γω πρόσφατα μετακόμισα τα δισκάκια μου σε 400λ και πραγματικά είδα άλλα ψάρια... Εμένα μου άρεσε πολύ το στήσιμο σου και η διάταξη των φυτών σου είναι πολύ φυσική.Λίγο το ph να το κατεβάσεις και θα είσαι κομπλέ!Θα συμφωνήσω με τον delta για τον πολύ δυνατό φωτισμό σου και θα σ πρότεινα λιγότερα watt-δες αν μπορείς να ξεβιδώσεις τη μία λάμπα απ τα μαμίσια φώτα του rio χωρίς να χάσει την επαφή ώστε να δουλεύει η μία-(άσε που θα αναδείξει ακόμα πιο πολύ την συμπεριφορά των ψαριών σου) και αν θέλεις ένα 10ωρο φωτισμού αρκεί... ;););)

pantelos
23-09-13, 12:05
αυτο με την λαμπα το εχω δοκιμασει ηδη... δεν δουλευει αν δεν ειναι και οι 2 απανω.... σκεφτικα επισεις να βαλω τους ανακλαστηρες αναποδα στην μια λαμπα (απο την κατω μερια δηλαδη αντι για απο πανω) και τελικα μαλλον κατελιξα να βαλω καμια valisneria κοψει λιγο το πολυ το φως... θα δειξει πρατωντας και βλεποντας!!!!

Κουραμπιές
23-09-13, 12:44
πολυ ωραιο αποτελεσμα.!! Μπραβο. Οσο για το φως, μπορεις να βαλεις πιστια θα κοψουν μπολικο.

pantelos
23-09-13, 12:52
αν διαβασεις ποιο πανω εχουμε αναφερει και τα pistia.... εχω πολυ αναταραξη και δεν θα μου την παλεψουνε...

bloskas
23-09-13, 13:20
ωραιο το ενυδρειο σου! αλλα μιας και εχεις ετοιμο σαμπ-υπερχειληση δε το κανεις μια ριφαρα??!!!! :D

Κουραμπιές
23-09-13, 13:29
αν διαβασεις ποιο πανω εχουμε αναφερει και τα pistia.... εχω πολυ αναταραξη και δεν θα μου την παλεψουνε...
Διαβασα αλλα διαφωνω, και εγω στο 450αρι ειχα 2500 λιτρα απο spray bar και μια χαρα ηταν τιγκα η επιφανεια απο πιστια. Απο νιτρικα επισης πολλες αλλαγες λογω των δισκων. Δεν μεγαλωναν πολυ το καθε φυτο, αυτο ναι δεν θα το εχεις, αυτο το ανθισμα, αλλα θα εξαπλωθουν πολλα μικρα φυτακια. Περι ορεξεως βεβαια.

pantelos
23-09-13, 13:36
εγω σου λεω εχω παρα πολυ αναταραξη σε σημειο να μου σηκωνει και να παρασερνει την αμμο στην ακριβως απεναντι μερια του ενυδρειου.... αν νομιζεις οτι θα μου κρατισει ετσι pistia τοτε βα βαλω γιατι μαρεσει πολυ σαν φυτο επιφανειας.....
ωραιο το ενυδρειο σου! αλλα μιας και εχεις ετοιμο σαμπ-υπερχειληση δε το κανεις μια ριφαρα??!!!! :D

πολλαααααααααα λεφτααααααα!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Κουραμπιές
23-09-13, 13:52
εγω σου λεω εχω παρα πολυ αναταραξη σε σημειο να μου σηκωνει και να παρασερνει την αμμο στην ακριβως απεναντι μερια του ενυδρειου.... αν νομιζεις οτι θα μου κρατισει ετσι pistia τοτε βα βαλω γιατι μαρεσει πολυ σαν φυτο επιφανειας.....

πολλαααααααααα λεφτααααααα!!!!! :D:D:D:D:D:D:D
Nαι ειναι πολυ ωραιο φυτο ρε γαμωτο. Ισως να τα καταφερα εγω γιατι ειχα μοιρασμενα το 2500 σε 2 spray bar αντικριστα. Ισως ειναι too much οπως τα λες. δοκιμασε παντως δεν χανεις τιποτα.

stelios816
23-09-13, 14:50
πολυ καλο το αποτελεσμα μπραβο παντελο:smt023:smt023

pantelos
23-09-13, 15:34
ευχαριστω στελιο να σαι καλα !!! φυσικα και μετραει που το ειχες μοιρασμενο σε 2 spraybar ..... 2.500 λιτρα μονο απο ενα spraybar που ειναι και πατεντα δικια μου απο αλλο φιλτρο οποτε φαντασου ποση ειναι η ροη ...... ;) :D :p !!!

pantelos
26-09-13, 07:32
αυτες τις μερες περιμενω την κοπελα μου να βγαλει καμια φοτο απο το δικο της το κινιτο που βγαζει πολυ καλες!!!! συντομα θα βαλω κιαλες ποιο καθαρες!!! με το θεμα του φωτισμου βρηκα μια πρωσορινη λυση!!!! :D:D:D:D εβαλα στην μια λαμπα τους ανακλαστηρες αναποδα!!! το αποτελεσμα?? πολυ καλυτερο απο πριν!!! :D:D:D

pantelos
28-09-13, 18:36
καλησπερα και παλι απο εμενα σε ολα τα μελη!!! παιδια νομιζω οτι κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο η εμενα ειναι η ιδεα μου.... απο την μερα που εχουν μπει ολα τα ψαρια μαζι και απο το παλιο ενυδρειο δηλαδη που τα ειχα τα παρακολουθουσα συνεχεια οπως και τωρα.... παρατηρω οτι ειναι συνεχεια ολα μαζι και ειναι συνεχεια κατω απο ριζες... αν φυγει ενα φευγουν ολα μαζι κοπαδι απο πισω και πανε στην αλλη μερια παλι με τις ριζες.... επισεις αν κανει ενα μια αποτομη κινιση τρομαζουν ολα και τρεχουν αστραπιαια λες και κατι τα κυνιγαει για 2 δευτερολεπτα και πολλες φορες απο την φορα κοπανανε καταλαθος στα τζαμια... επισεις ριχνω καρδια (αυτο τα ταιζα παντα) και δεν βλεπω πολυ ορεξη για φαι για δοκιμη ερηξα bloodworms κανα 2-3 φορες και εγινε πολεμος τυχαινε να πιασουν σκουλικι 2 ψαρια μαζι και το εκοβαν στην μεση.... επισεις οταν τα φωτα ειναι ανοιχτα τα ψαρια ειναι δειλα οπως ανεφερα πολυ σπανια κοβουν βολτες ηρεμα.... οταν το φωτα ειναι κλειστα και εχει σκοταδι τα παρακολουθω και κοβουν βολτες συνεχεια και οχι απαραιτιτα σαν κοπαδι που ετσι ειναι ολη την υπολοιπη μερα... τι λετε να γινετε?? μηπως φοβουντε το φως?? μηπως τα ενοχλει η πολυ ροη?? μηπως δεν εχουν συνιθεισει το χωρο ακομα??? τα βλεπω ετσι και απογοητευομαι ρε γαμωτο δεν μπορω να καταλαβω τι παει στραβα..... αν εχει καποιος καποια εμπειρια η γνωμη στο θεμα ας βοηθεισει!!! ευχαριστω προκαταβολικα!!!

nikolakis94
28-09-13, 18:50
Αυτο που παρατηρω εγω απο τις φωτογραφιες αν και δεν ειχα ποτε δισκους ειναι οτι το φως σου ειναι πολυ δυνατο.Αυτο σε συνδιασμο με το καινουργιο περιβαλλον πιστευω τα στρεσαρει γι αυτο και βρισκουν καταφυγιο κατω απο τις ριζες οπου το φως ειναι λιγοτερο εντονο και νιωθουν προστασια.

pantelos
28-09-13, 19:02
το φως οπως λεω και σε προιγουμενο μηνυμα μυωθικε κατα το ιμηση... εβαλα τους ανακλαστηρες αναποδα στην μια λαμπα και τωρα ειναι σαν να φωτιζετε μονο απο την μια.... δεν πιστευω να φταιει τοσο πολυ το φως....
οριστε και ενα προχειρο βιντεακι να δειτε στο περιπου την κατασταση... αν και δεν νομιζω να βοηθαει καπως..... http://www.youtube.com/watch?v=9OqbvqKiNSk

nikolakis94
28-09-13, 19:07
Απο οτι ειδα και τα κορυντορας κατω απο την ριζα μαζι με τους δισκους καθονται.Ειναι συνεχεια ετσι ή ετυχε στο βιντεο?Εμενα ο φωτισμος παλι εντονος μου φαινεται.Ειναι και η αμμος ασπρη και αντανακλαται το φως

pantelos
28-09-13, 19:17
οχι τα κορυντορας κοβουνε και βολτες κανονικα.... απλα απο οτι εχω καταλαβει καθονται εκει γιατι εκει πεφτει ολη η ροη απο το σπρευ μπαρ (αν δεις εχει κανει μεχρι και λακουβα στην αμμο απο την πολυ ροη) και πανε κοντρα στην ροη... μαλλον τους αρεσει προφανως....

kgf12345
28-09-13, 20:47
κιεμενα μου φαινεται πολυ το φως.και θα εβαζα και περισσοτερα κλαδια.

pantelos
28-09-13, 21:17
δεν ξερω ρε παιδια τι να πω... τετοια συμπεριφορα πρωτη φορα την βλεπω στα ψαρια... οσο ηταν μονο το ζευγαρι που υποτιθετε δεν ηταν και πολλα να νιοθουν ασφαλεια εκοβαν βολτες συνεχεια σε ολο το ενυδρειο... τωρα που μπηκαν περισοτερα ψαρια λειτουργουν σαν κοπαδι μεν αλλα ειναι σαν τρομαγμενα δεν.... δεν ξερω πραγματικα πολυ απροβλεπτο ψαρι ο δισκος....

stelios816
28-09-13, 21:36
τα ψαρια ειναι λιγα προσθεσε τουλαχιστον 2 ακομα.. εξι δισκοι ειναι λιγοι για να το πεις κοπαδι απο 8 και πανω καπως ισιωνει το πραγμα .και τα δικα μου ετσι εκαναν μεχρι να φτασουν τα 10 ψαρια στο κοπαδι. αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που οι δισκοι θελουν μεγαλο ενυδρειο 700+ κατα τη γνωμη μου .

pantelos
28-09-13, 21:40
το μεγαλωμα του κοπαδιου ειναι στα σχεδια στελιο.... αλλα και πριν που ηταν μονο 2 τα ψαρια δεν εκαναν ετσι....

Υ.Γ πρεπει να εχω ενα δισκακι που καποτε ηταν δικο σου αν δεν κανω λαθος... ετσι μου ειχε πει αυτος που το ειχα αγορασει.... ;)

stelios816
29-09-13, 10:22
σαν ζευγαρι τα ψαρια εχουν αλλη συμπεριφορα ..σαν κοπαδι παλι ειναι εντελως διαφορετικη θα το καταλαβεις προσθετοντας ψαρια ;)

εγω δεν βλεπω κατι περιεργο στην συμπεριφορα τους αν και πρεπει να μειωσεις ακομα τον φωτισμο σου η να βαλεις κανενα φυτο επιφανειας .και τελος να κανεις και λιγο υπομονη τα ψαρια δεν τα πηρες μικρα και αυτο εχει μεγαλη σημασια να ξερεις.

pantelos
29-09-13, 10:53
Δεν με πειράζει να κάνω υπομονή... Το μόνο πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι μην παίζει κάτι άλλο και με βρει κανένα κακό... Αν είναι φυσιολογική αυτή συμπεριφορά τότε οκ... Τίποτα άλλο ελπίζω να μην είναι...

Υ.Γ το βράδυ που έκλεισαν τα φώτα έκοβαν βόλτες κανονικότατα λες και είχε φως.... Τι να πω δεν ξέρω θα με τρελάνουνέ τελείως...

stelios816
29-09-13, 11:22
αρα την αιτια σου τι λενε με τον τροπο τους αλλα δεν τους ακους μαλλον.. μολις μαθεις να τους "διαβαζεις" ολα θα ειναι πιο ευκολα για σενα μην τρελενεσαι χαλαρωσε και απολαυσε τους:D:D

pantelos
29-09-13, 12:07
Μα το φως το έχω μειώσει στο ελάχιστο έχω βάλει για δομική και στις 2 λάμπες τους ανακλαστήρες ανάποδα από χθες επίτηδες για να δω τι θα κάνουν... Καμία διάφορα... Με το που δουν φως κάτω από τις ρίζες με την μία... Τώρα αυτήν την στιγμή που γράφω το φως είναι ακόμα κλειστό... Ε δεν έχουν σταματήσει το πέρα δώθε όλα μαζί ούτε δευτερόλπτο... Λες και βλέπω ρόδοστομους... :cool:

stelios816
29-09-13, 12:15
χαλαρωσεεεεε!!!!

pantelos
29-09-13, 18:06
Τριβώ τα μάτια μου τα ξανάτριβώ και δεν πιστεύω ακόμα αυτό που βλέπω σήμερα... ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ!!!!! ΆΦησα και σήμερα τους ανακλαστήρες έτσι και έχω πολύ λίγο φως! Και επιτέλους σαν να ξεθαρέψανε λίγο! !

kgf12345
29-09-13, 18:48
το οτι κολυμπανε οι δισκοι ειναι απο μονο του αξιοθαυμαστο:D αλλα αφου εφεγγε σαν το καραισκακη σε αγωνα εκει μεσα τι περιμενεις;:D
ειναι και λευκη η αμμος κ φεγγει και απο κατω...

pantelos
29-09-13, 18:59
ενταξει τα παραλες λιγο!!! :D:D:D δεν ηταν παρα πολυ το φως... απλα ειναι ασπρη η αμμος και το ενυδρειο ειναι αδειο στην μεση και το μονο σκιερο μερος ηταν κατω απο τις ριζες... ακομα και τωρα που το φως ειναι πολυ λιγο αφου και η 2 λαμπες ειναι καλυμενες σε βιντεο φαινετε πολυ φωτεινο... θα βαλω τωρα βιντεο να δειτε....
http://www.youtube.com/watch?v=rW2oA7NPe2Y
οριστε και βιντεο... ειναι τραβιγμενο πριν απο λιγο!! :D:D:D

Κουραμπιές
30-09-13, 00:41
Mια χαρα! Πολυ δραστηριοι. :D παντως μου κανει εντυπωση με τη ροη που εχεις φαινονται να κρατιουνται ακινητοι με φαινομενικα λιγες κινησεις...απο οσο μπορω να καταλαβω (τι καμερα εχεις? Polaroid? :D :D ). Και απτον βυθο φαινεται αυτο, τις εχει τις βρωμιτσες στο κεντρο, τα κορυ κοιμουνται??
Βασικα λες 6 κορυ 2 ανσιστρους. Πουντα γιατι δεν φαινονται? Σε ολο το βιντεο δεν ειδα κανενα εκτος απο κατι στην δεξια γωνια πισω που δεν μ[πρω να καταλαβω τι ειναι.

pantelos
30-09-13, 01:08
τα αγκιστρους τα εβγαλα... πολυυυυυ σκατο..... τωρα εχω μονο τους δισκους και τα κορυ... αυτα μου φαινετε οτι γουσταρουνε να καθοντε εκει που χτυπαει η ροη... ολη μερα εκει ειναι και μολις πεφτει φαει κανουν και καμια βολτα να φανε... :D:D:D

Κουραμπιές
30-09-13, 01:13
Nαι τα ανσιστρους και μενα μου σπαγανε τα νευρα....περιεργο εμενα τα κορυ εχω παθει πλακα ο βυθος ειναι σαν καινουργιος ουτε ενα σκουπιδι. Με επιτευμενα χαμηλη ροη, ενα εσωτερικο 600l/h να βαρει το τζαμι. Αφου παντως στρωσανε οι δισκοι ολα τα αλλα κομπλε. :) δοκιμασε πιστια που λεγαμε. Αν φουντωσει συντομα η δικια μου και δεν εχεις βρε (δυσκολα) θα σου στειλω να δουμε πως θα παει.

pantelos
30-09-13, 01:17
με τις βρωμιτσες στον πατο δεν ξερω τι να κανω... η ροη του σπρευ μπαρ ξεκιναει απο πανω δεξια χτυπαει προς τα αριστερα... τα καλα απο αυτο ειναι οτι εχω πολυ αναταραξη επιφανειας,και το οτι το ενυδρειο μεχρι την μεση περιπου ειναι πεντακαθαρο.... αλλα απο την μεση και μετα μενουν κατι ψιλοβρωμιτσες ετσι οπως φαινετε και στο βιντεο..... σκεφτομουν να βαλω ενα εξωτερικο φιλτρο ακομα που εχω με το μπαστουνι εισαγωγης στην δεξια μερια να ρουφαει ετσι τις βρωμιτσες και το σπρευ μπαρ του απο την αριστερη μερια του ενυδρειου ωστε ετσι να σπρωχνει αυτα που μενουν στην μεση προς το μπαστουνι εισαγωγης και να τα ρουφαει... ειναι καλη ιδεα η δεν θα πετυχω και πολλα πραγματα???
τα κορυ δεν ξερω τι κανουνε... στο παλιο ενυδρειο που δεν ειχε τοσο ροη ομως και εμενα μου το κραταγαν τον βυθο πολυ καθαρο... σε αυτο εδω που εχει πολυ ροη δεν τα βλεπω και πολυ προθιμα... ισως να ειναι και χορτατα απο φαι δεν ξερω.... οταν πεφτει μεσα καρδια για τους δισκους μετα μενει πολυ φαι γιαυτα οπως καταλαβαινεις.....

Κουραμπιές
30-09-13, 01:35
Ναι καταλαβα, ταιζε λιγο με μετρο να μην πεφτουν πολλα κατω. Οκ οι δισκοι ειναι και bottom feeders αλλα για την υγιεινη καλυτερα οχι, εγω ταιζα για κανα 2λεπτο απο πολυυυυυυ λιγο περιμενα να το φανε (3-4δευτερολεπτα) και μετα εριχνα αλλο, το ιδιο κανω πλεον και στις κιχλιδες, και στα αγγελοψαρα, και στον μονομαχο και εχω πολυ καθαροτερους βυθους, ευκολα. Απλα περνει περισσοτερη ωρα το ταισμα αλλα εχει και αυτο τη μαγεια του. Οσον αφορα το εξωτερικο....μπα δεν θα κανεις δουλεια. Θα ακυρωση τελειως τη δυναμη του spray bar αυτο που εχεις τωρα, δεν πιστευω να στειλει τιποτα για να τραβηξει το φιλτρο.

Οσον αφορα την ροη, αν θελεις να πειραματιστεις λιγο κανε το εξης. Παρε ενα Τ με βανακι, κοψε το σωληνα που σηκωνει νερο στο ενυδρειο λιγο μετα την αντλια, ωστε το Τ να παραμεινει κατω απτο νερο, προσαρμοσε το Τ, και ρυθμιζε τη ροη απο εκει, ετσι δεν θα ζοριζεται η αντλια καθολου, αν πχ τοχεις τερμα "ανοιχτο" θα στελνει προς το σωληνα, αν τοχεις τερμα "κλειστο" θα στειλει προς την εξοδο και θα κανει κυκλοφορια μεσα στο sub. Παιζοντας δηλαδη με τη ροη δεν θα ζοριστει η αντλια να της κοβεις την παροχη, την ιδια θα βγαζει. Και δες διαφορες στις συμπεριφορες και στο ενυδρειο γενικοτερα.

pantelos
30-09-13, 01:39
αυτο με το Τ δεν το καταλαβα... αν το βαλω στο λαστιχο που στελνει νερο στο ενυδρειο και το εχω μισοκλειστο θα ζοριζετε η αντλια.....

Κουραμπιές
30-09-13, 01:51
Παλι δεν εγινα κατανοητος? :P το περιμενα. Οχι βανακι, στην ουσια βαζεις διακλαδωτη. Οχι απλο βανακι. Γιαυτο ειπα Τ. 3 τρυπες. Στην μια απτις 3 μπαινει το νερο απτην αντλια, και απτις αλλες δυο βγαινει, απο ποια θα βγει εξαρταται απο μια βανα. Στη μια απτις αλλες δυο, συνδεεις τον σωληνα που παει στο spraybar, και στην αλλη τιποτα. Αν τοχεις ανοιχτο προς το spray bar οσο το "κλεινεις" τοσο περισσοτερο νερο θα βγαινει απτην αλλη εξοδο και λιγοτερη απτο spray bar, μεχρι να το "κλεισεις" τελειως και πρακτικα στελνεις ολο το νερο παλι στο διαμερισμα της αντλιας. Ελπιζω να τοπιασες τωρα. :D

ΥΓ επισης μπορεις στην 3η αυτη εξοδο να συνδεσεις αλλον εναν σωληνα και να στελνεις το εξτρα νερο στο πρωτο διαμερισμα εκει που φτανει η υπερχειληση.

pantelos
30-09-13, 03:20
χμμμ τωρα καταλαβα τι εννοεις.... ναι ειναι μια λυση και αυτη... θα το δοκιμασω αν χρειαστει στο μελλον να χαμιλωσω την ροη... προς το παρων απο οτι φαινετε εκτος απο το οτι μου σηκωνει την αμμο στην απεναντι γωνια μονο καλο κανει... ;);)

Τσιόνογλου Σταύρος
30-09-13, 17:17
Aπο εμπειρια καθαρα και μόνο,οταν ταίζεις κατεψυγμενο καλυτερα να εφαρμοζεις την μεθοδο με το τάισμα με το χέρι να κρατάς το κομματι στο χερι και να ερχονται οι δίσκοι να την τρώνε απο εκει ετσι και πολύ πολυ τροφη δεν θα πεφτει κάτω και μπορεις να δεις ποιοι τρωνε πιο καλα και οταν χορτάσουν το υπόλοιπο στα σκουπίδια και οχι στον πάτο του ενυδρείου,εγω έτσι ταίζω τους δικούς μου και δεν έχω πρόβλημα με πολλες βρωμιες στον πυθμενα.

pantelos
30-09-13, 17:43
μα εγω δεν εχω προβλημα με βρωμιες στον πατο του ενυδρειου απο τα ταισματα... απλα μενουν μερικα κακακια η τιποτα τετοιο.... ειναι πολυ λιγο δηλαδη... απλα προσπαθω να το φτασω στο καθολου!!! ;)

pantelos
02-10-13, 01:57
καλησπερα και παλι!!! απο οτι φαινετε πανε ολα καλα!!! τα ψαρια ειναι μια χαρα τρωνε κανονικοτατα και βολταρουν επισης κανονικοτατα με αυτον τον φωτισμο!!! οριστε και μερικες καινουργιες φοτο!!!

Υ.Γ αριστερα υπαρχει και μια καινουργια ριζα που εβαλα για να υπαρχει περισοτερος χωρος για κρυψυμο/σκια!!

pantelos
06-10-13, 11:22
γενησαμεεεε!!!!!!!!!!!!! αν βλεπω καλα γιατι τα φωτα ειναι ακομα σβηστα εχω γεννα απο το ζευγαρι!!!! :D:D:D:D

delta66
06-10-13, 13:45
Η πρωτη σου ειναι? :rolleyes:

pantelos
06-10-13, 14:10
η 6 αν δεν κανω λαθος!!! δεν πιστευω να τα κρατισουν!!! η χαρα ειναι η ιδια παντως!!! αχαχαχα!!! καλα πως γενησαν τοσο γρηγορα?? 2 εβδομαδες τρεχει το ενυδρειο....

delta66
06-10-13, 14:14
Ωραια.
Εγω θα προτιμουσα να μη τα κρατησουν. Θελει μελετη, εξοπλισμο και τρεξιμο το μεγαλωμα σωστων δισκων.

Θα μπορουσαν να γεννησουν κι αμεσως. Μη τρελαινεσαι.
Αν εχουν καλο φαι, καθαρο νερο και ησυχια, τι αλλο θελουν για να γεννησουν?

pantelos
06-10-13, 15:06
με τα αλλα μεσα αποκλειετε να μεινει γονος... θα τα αφησω οπως ειναι και θα αφησω την φυση να δουλεψει απο μονη της..... ;);)

pantelos
12-10-13, 01:05
καλησπερα παιδες!!! ειπα να κανω μια ανανεωση στο θεμα!!! στο ενυδρειο προστεθηκαν αλλα 3 tony tan απο τα οποια ειναι 1 leopard snake skin,1 galaxy tirquise kai 1 stripe tirquise!!! επησεις να πω οτι απο την ιδια μερα που τα εβαλα δημιουργιθικαν 2 ζευγαρια τα οποια μετα απο 2 μερες μου γεννησαν και τα 2!! τωρα αυτην την στιγμη δηλαδη απο την μια μερια του ενυδρειου φυλαει τα αυγα το ενα ζευγαρι και απο την αλλη το αλλο!!!

Υ.Γ θα βαλω μερικες φωτο να δειτε την κατασταση του ενυδρειου αυτην την στιγμη και θα ηθελα αν θελετε να μου πειτε την γνωμη σας για την "ποιοτητα" του ενυδρειου και των ψαριων!! (γνωμες σχολια κτλπ)

pantelos
12-10-13, 10:48
κανεις? :confused::confused:

aqua jimmy
12-10-13, 11:01
Ωραίο το.ενυδρείο σου.και ωραίες φώτο !! :) θα σε.προτιμήσω.για φωτογράφο : Ρ

delta66
12-10-13, 13:36
Πολυ ωραιο ειναι, και φανταστικο το στησιμο στις ριζες. (χωρανε αναμεσα στα κλαδια τα ψαρια χωρις να γρατζουνιουνται, ετσι?)
Δεν εχω δει πιο εξυπνο.
ΘΑ χρησιμοποιω λινκ στις φωτο σου, οταν ρωταει καποιος πως να στηνει τις ριζες :)
Θελω να δω κι ενα μεγαλο βιντεο, αφου το εχεις αφησει μερικες ωρες χωρις να εχεις παρεμβει και τα ψαρια ειναι σε νορμαλ συμπεριφορα.

Μενει να εισαι και τυχερος με τα ψαρια γενικοτερα, να σου δωσουν το καλυτερο που μπορουν, το χαρακτηρα τους κλπ

Εχεις και εφεδρικα ενυδρεια αν χρειαστει για γεννηστρα, καραντινα κλπ.
Κομπλε σε βρισκω.

ΥΓ αν θελεις να ειναι λιγο πιο βιοτοπικο, πρεπει να αντικαταστησεις τις ανουμπιες με καποιο φυτο επιφανειας, πχ φυλλοδενρο που δεν θα σου χαλαει οπως τα πιστια

pantelos
12-10-13, 16:12
ευχαριστω για τα καλα σας λογια παιδια!!!!!! χαλαλι το τρεξιμο ναι!!!αχαχαχαχα!!! ενυδρεια ναι εχω και αλλα... αλλα προς το παρων δεν τα λειτουργω.... νομιζω οτι ειναι το μονο ενυδρειο και τα μονα ψαρια απο ολα οσα εχω περασει που εχω μεινει ευχαριστημενος!!! μαρεσουν πολυ!!!

Υ.Γ τα αυγα φαγωθηκαν σημερα και απο τα 2 ζευγαρια!!

stanlee
12-10-13, 17:52
Καλησπέρα και από μένα φίλε Παντέλο!
Κουκλί έγινε το δισκάδικο και αφού ηρέμησαν τα ψαράκια πλέων το απολαμβάνεις και συ!!!!!
Γέννες έχω και γω αμέτρητες μέχρι τώρα και συνήθως μετά από αλλαγή νερού που πέφτει 2 βαθμούς η θερμοκρασία και προσομοιώνει τη περίοδο βροχοπτώσεων,περίοδο που τα δισκάκια αναπαράγονται.Να φανταστείς πως ένας αρσενικός μου είχε δύο θηλυκές στις δύο πλευρές του ενυδρείου!!!!!Παρόλα αυτά
τα αυγά μετά το πολύ από 2 σπάνια τρεις μέρες γίνονται μεζεδάκι.....
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η επιτυχημένη αναπαραγωγή δίσκων και μάλιστα το μεγάλωμα των ΜΙΚΡΩΝ είναι πολύ δύσκολο θέμα και απαιτεί εξοπλισμό και συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση και πολύ διάβασμα....Σε ενυδρείο με περισσότερα ψάρια πέραν του ζεύγους το αποτέλεσμα είναι προτετελεσμένο.
Αν έχεις όρεξη και χρόνο όμως μπορείς να το προσπαθήσεις αν είσαι σίγουρος πως έχεις ζευγάρι*(γόνιμο)....:smt041

pantelos
12-10-13, 20:49
προς το παρων λεω να τα αφησω ακομα να ηρεμησουν λιγο αφου το ενυδρειο στιθικε πολυ προσφατα!! αργοτερα ισως το προσπαθισω... ειναι μικροβιο αυτο δυσκολα καποιος που εχει ζευγαρι να μην μπει στη διαδικασια να μην το προσπαθησει.... τωρα για γονιμο ζευγαρι δεν ξερω γιατι δεν εχω ποτε ουρες.... μεχρι στιγμης μου τα τρωνε τα αυγα... παντως αυτη ηταν η καλυτερη φορα μου τα κρατησαν σχεδον 3 μερες... τις υπολοιπες δεν την εβγαζαν ουτε μια μερα ολοκληρη....

John T
12-10-13, 20:54
ΑΠΛΑ ΟΝΕΙΡΟ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ pantelos (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=7908)!

ChocolatePuma
12-10-13, 21:04
Δεν έχω ιδέα από δίσκους!:cool:

Νομίζω πως είναι ενα απ τα καλύτερα δισκάδικα (κι όχι δισκοπωλεία:p) που έχω δει - Τόσο από θέμα χρωμάτων δίσκων, όσο και από θέμα στησίματος

delta66
12-10-13, 21:32
Τόσο από θέμα χρωμάτων δίσκων
Αν μιλαμε για λουληδες καλοι ειναι.
Αλλα σαν τα αληθινα χρωματα δεν υπαρχουν
Ειναι και πιο λειτουργικα για τα ψαρια.
Φαντασου ενα blue diamond να θελει να πεταξει μπαρες αλλα δεν ...
Ή κανενα pigeon blood να εχει γεννησει και να θελει να μαυρισει αλλα δεν ... και τα μωρα να κολλανε στις σιλικονες για να φανε :D
κλπ

pantelos
12-10-13, 21:48
σε αυτο εχει μεγαλο δικιο ο σπυρος!!! τιποτα δεν συγκρινετε με το "φυσικο"!!! δες ενυδρειο με αγριους και θα παθεις πλακα απο χρωματα!!! καλοι ειναι και αυτοι αλλα σαν τους αγριους δεν ειναι κακα τα ψεματα!!!! ευχαριστω για τα καλα σας λογια χαιρομαι παρα πολυ οταν το αποτελεσμα αρεσει!!!!

delta66
12-10-13, 22:09
σε αυτο εχει μεγαλο δικιο ο σπυρος!!! τιποτα δεν συγκρινετε με το "φυσικο"!!! δες ενυδρειο με αγριους και θα παθεις πλακα απο χρωματα!!! καλοι ειναι και αυτοι αλλα σαν τους αγριους δεν ειναι κακα τα ψεματα!!!! ευχαριστω για τα καλα σας λογια χαιρομαι παρα πολυ οταν το αποτελεσμα αρεσει!!!!
Δεν ειναι αναγκη να ειναι "αγριοι" για να εχουν φυσικο χρωμα.
Απλα να μην εχουν γινει επιλεκτικες αναπαραγωγες,

pantelos
12-10-13, 22:22
και φυσικο χρωμα σε εκτροφης να βρεις σαν αγριος δεν ειναι.... ειναι αλλη φαση εντελος....

delta66
12-10-13, 22:34
και φυσικο χρωμα σε εκτροφης να βρεις σαν αγριος δεν ειναι.... ειναι αλλη φαση εντελος....
Δεν πειραζει. Ας μεινει καλυτερα αγριος ο αγριος :D
Kai oi f1, f2, πολυ καλοι ειναι

John T
12-10-13, 23:18
Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα σε προηγούμενα posts αλλά θυμάμαι όταν είχα εγώ δίσκους οτι μου είχαν πει τα παιδιά για την λευκή άμμο που προκαλεί έντονη αντανάκλαση του φωτός και το πιθανό stress που προκαλεί στους δίσκους... Γενικά τα δισκάκια δε συμπαθούν το πολύ φως πόσο μάλλον τον έντονο φωτισμό, αν σκούραινες λίγο το νερό σου ίσως με καμια τύρφη ή φυλλαράκια στο βυθό του;;; μπορεί να το απολάμβαναν!!!

pantelos
13-10-13, 16:02
γενικως δεν ειμαι του σκουρου νερου... δεν μαρεσει οπτικα!! θελω να φαινετε κρυσταλο το νερο!! :D:D οσο για τον φωτισμο ειναι πολυ χαμηλος απλα στης φοτογραφιες λογο της αμμου φαινετε ετσι!!! τραβιξα και ενα βιντεακι που ζητησε να δει ο σπυρος!!! θα τραβιξω και ενα στο ταισμα για να δει πως "κουνιουντε" τελικα οι δισκοι!!! χαχαχαχ!!! :D:D:D
να και το βιντεακι!!! προσεξτε περιπου στο 2 και 10 τι κανει ο πεινασμενος για φαι!! αχαχαχα!!! :D:D

https://www.youtube.com/watch?v=yk49dg7MXTM

ChocolatePuma
13-10-13, 17:41
να και το βιντεακι!!! προσεξτε περιπου στο 2 και 10 τι κανει ο πεινασμενος για φαι!! αχαχαχα!!! :D:D

https://www.youtube.com/watch?v=yk49dg7MXTM

Ωραίο το βιντεάκι!:D

Να σου πω την αμαρτία μου, κάποια στιγμή το προχώρησα :p

pantelos
13-10-13, 18:43
αχαχαχαχ!!! δεν υπαρχει βιντεο με δισκους που να μην το προχωρας!!! ειναι σαν να βλεπεις συνεχεια την ιδια εικονα!!!! :D:D:D:D
να και ενα με ταισμα!!!

https://www.youtube.com/watch?v=BbfdDYrkvPs

nikolakis94
13-10-13, 18:47
Ωραια ειναι τ ατιμα

pantelos
13-10-13, 18:55
ολα ωραια ειναι!!! αλλα σαν τους δισκους δεν με εχει εντυπωσιασει κανενα αλλο ψαρι!!! ειναι πραγματικα πανεμορφα και με χαρακτιρα ψαρια!!! μονο αν καποιος εχει μπορει να το καταλαβει αυτο!!!

nikolakis94
13-10-13, 19:01
Καλα μην περνεις θαρρος:D μια φιλοφρονηση εκανα:D.Τι ειναι αυτοι οι δισκαδες ρε φιλε,λιγο αερα να τους δωσεις σε καβαλησανε:smt044:smt044

pantelos
13-10-13, 19:19
αχαχαχαχαχ!!!! δεν χρειαζετε θαρρος!!!

delta66
13-10-13, 22:36
Μπραβο ρε Παντέλο.
Αντε και σε 1000αρι.
Με τετοια ψαρια πιατελες, σαν γυαλα φαινεται το 450αρι :D
Φτου φτου σκορδα.

Βλεπω πιασανε ηδη οι ιεραρχιες και οι θεσεις,.
Ο πορτοκαλης ειναι ο Α?
Ριχνε βρε δυο κομματια φαι, να τρωνε και οι καρπαζοειπρακτορες δεξια. (ιδιως ο μπλε ο μικρος)

Γιατι τιναχτηκανε μολις εριξες το πρωτο κομματι φαι?
Χτυπησε κανα καπακι?

pantelos
13-10-13, 23:24
Μπραβο ρε Παντέλο.
Αντε και σε 1000αρι.
Με τετοια ψαρια πιατελες, σαν γυαλα φαινεται το 450αρι :D
Φτου φτου σκορδα.

Βλεπω πιασανε ηδη οι ιεραρχιες και οι θεσεις,.
Ο πορτοκαλης ειναι ο Α?
Ριχνε βρε δυο κομματια φαι, να τρωνε και οι καρπαζοειπρακτορες δεξια. (ιδιως ο μπλε ο μικρος)

Γιατι τιναχτηκανε μολις εριξες το πρωτο κομματι φαι?
Χτυπησε κανα καπακι?

ευχαριστω για τα καλα λογια σπυρο!!! μεχρι στιγμης ο πρωτος "μαγκας" του ενυδρειου ηταν ο μεγαλος που καθεται δεξια με τον καρπαζοεισπρακτορα!!! απο τοτε που εβαλα τον πορτοκαλι που μαλλον ειναι θυλικο (πολυ μεγαλο για θυλικο) αυτος κατι παθαινει... μολις πλησιαζει ο πορτοκαλης σελινιαζεται... στην αρχη τον φοβοταν και στρεσαριζοταν πολυ... τωρα οποτε τον πλησιαζει εχουμε κατι μαχες στομα με στομα αλλα ευτυχως κρατανε για λιγο.... τωρα για τον μπλε τον μικρο που λες δεξια δεν ξερω τ παιζει με αυτο το ψαρι πραγματικα.... εγω τον λεω "ψυχοπαθη"... εκει που ειναι ολα κομπλε και κολυμπανε ολα μαζι αυτος τρωει αναλαμπη και τιναζεται αποτομα λες και κατι ακουει και τα τρομαζει ολα στο τελος.... επισεις οταν το ενα ζευγαρι μου ειχε γενισει αυτος καθοταν απο πισω και εκανε τον σωματοφυλακα... προστατευε τα αυγα και αυτος μαζι με το ζευγαρι....αχαχαχα!!! δεν ξερω τι ρολο βαραει αυτος πραγματικα...

manolischania
17-10-13, 23:09
Να τον παρακολούθησης τον ψυχασθενή με τα τινάγματα γιατί μπορεί να έχει κανένα παρασιτακι και τινάζεται και πιθανόν στην γεννα είχε πάει εκεί γιατί αισθανότανε ασφάλεια από τους υπολοιπους .εύχομαι πάντως να μην συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω και να είναι όντως ψυχασθενής. Ωραία ψαρια και ενυδρείο μπράβο !!!

pantelos
18-10-13, 15:02
δεν εχει τιποτα το ψαρι ειναι υγιεστατο!! απλα ειναι οντος ψυχοπαθεις δεν την παλευει!! χαχαχαχαχα!!!!:D:D:D

pantelos
22-11-13, 20:32
καλησπερα και παλι μετα απο καιρο!!! το ενυδρειο τρεχει μια χαρα ολο αυτον τον καιρο με λιγους ακομα κατοικους!! γραφω παλι γιατι εχω μια απορεια!! στο ενυδρειο σχηματιστηκε ενα καλο ζευγαρι απο το οποιο θα ηθελα να βγαλω μερικα μικρα... το εχω βαλει σε γενιστρα εδω και κανα μηνα.. τα ψαρια γεννανε συνεχως και οι γεννες χανοντε απο fungus... εχω δοκιμασει τα παντα... κλεισιμο των φιλτρων κατα την διαρκεια της γεννας για να μην εχει ροη.... τοποτετιση αεραντλιας κατω απο τα αυγα για καλυτερο αερισμο των αυγων... τυρφη στο φιλτρο για μαλακωμα του νερου μηπως εφταιγε αυτο.κτλπ κτλπ... τα αυγα συνεχιζουν να πιανουν fungus και να χαλανε... ακουσα οτι μπορει να βοηθησει αν βαλω μπλε του μεθυλενιου... βοηθαει λεει να μην πιανουν fungus τα αυγα και στην εκολαψη των μικρων... ξερει καποιος κατι?? ειναι ασφαλες αυτο?? ισχιει κατι τετοιο?? να το δοκιμασω??

manolischania
24-11-13, 14:27
ανέβασε κάποια photo από την γενιστρα , όπως επίσης τι kh έχεις και τι θερμοκρασία , το μπλε του μεθυλενίου είναι για να το βάλεις σε περίπτωση που τα πάρεις από τους γονείς που τα αερίζουν , το ποιο πιθανό είναι αυξημένο kh και υψηλή θερμοκρασία

pantelos
24-11-13, 16:12
καλησπερα!! ΚΗ μετραω 6 και θερμοκρασια ειμαι στους 28....σκεφτικα να βαλω μπλε του μεθυλενιου στην γενιστρα σε περιπτωση που δεν αεριζοντε καλα απο τους γονεις τα αυγα η σε περιπτωση που οι γονεις δεν αφερουν τα χαλασμενα αυγα και γιαυτο πιανουν ολα fungus και χαλανε... απο οτι εχω διαβασει το μπλε του μεθυλενιου σχεδον μιδενιζει το fungus...

giannisqq
24-11-13, 17:02
Ωραίο ενυδρειο φίλος....αντε Κ σε μεγαλύτερο....

pantelos
24-11-13, 17:16
ευχαριστω να εισαι καλα!!! απο το στομα σου και στου θεου το αυτι για μεγαλυτερο!!! αχαχαχαχ!~!!!

manolischania
24-11-13, 18:58
με τι test κάνεις μετρήσεις ?
Το μπλε του μεθυλενίου αν ρήξης μια σταγόνα μέσα στο ενυδρείο όντως δεν θα πιάσει fungus αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα και δεν χρειάζεται . Βλέπεις να έχει γονιμοποιηθεί κάποιο αυγό μετά από 2 μέρες η έχουν ασπρίσει όλα ?
p.s το φως το αφήνεις συνέχεια ανοιχτό η το κλείνεις ?

pantelos
25-11-13, 16:17
εχω δει και ουρες μανολη... αλλα δεν επιβιωσαν αφου βγηκαν παρα πολυ λιγες αναμεσα στα χαλασμενα αυγα.... φωτοπεριοδο εχω κανονικα 12 ωρες.... δοκιμασα να την χαμιλωσω στις 9.... καμια διαφορα...

ΥΓ. εχθες το βραδυ γεννησαν παλι... σημερα μολις γυρισα απο την δουλεια το 90% των αυγων ειναι με fungus παλι....

manolischania
25-11-13, 18:04
Το ότι είδες ουρές είναι το βασικό !!! μην βιάζεσαι για την γεννα δίσκων έτσι κιαλιος θέλει εμπειρία και βήματα σιγά σιγά για να την απόκτησης μέχρι την πρώτη αποτυχημένη γεννα στο τρίμηνο που τους χάνεις όλους συνήθως από αλλαγή ρουτίνας αν το ξαναπροσπαθήσεις τότε αρχίζεις και μαθαίνεις ;-) .

Λοιπόν από την στιγμή που έχεις δει ουρές και δε τα τρώνε από πριν είναι καλο σημάδι για το ζεύγος . Οι δίσκοι συνήθως θέλουν 1 βδομάδα για να ξαναγεννήσουν οποτε σε αυτόν τον κενό χρόνο σου δίνει την δυνατότητα κάθε φορα να βελτιώνεσαι ψάχνοντας ροτόντας e.t.c βασικό είναι τα νερά σου να είναι πεντακάθαρα εννοείτε ότι ότι μπαίνει εντός του ενυδρείου πρέπει να είναι απολυμασμένο για να μην έχουμε fungus e.t.c μια σταγόνα μπλε στην περίπτωση σου θα βοηθήσει για να πας παρακάτω για φωτισμό θα πρότεινα να μπει μόνιμα ένα φως led γενικότερα να μην έχει πολύ φωτισμό και όχι πάνω από τα αυγά μιας και το φως βοηθάει στην ανάπτυξη του fungus το οποιο θα μείνει ανοιχτό μέχρι να βγούν τελείως οι γονείς από μέσα όπου αυτό μπορεί να κράτηση 1-2 βδομάδες για τον έναν μπορεί και 1 μηνα και με τους 2 μπορεί και για παραπάνω ανάλογα το ζευγάρι μιας και υπάρχει πιθανότητα πάνω στην βδομάδα και στην προσπάθεια ποιος θα αναλάβει την κυριότητα τον μικρών να τα εξαφανίσουν
.Αν είσαι διαθετειμένος να ασχοληθείς με γέννα δίσκων να ξέρεις ότι και ένας να μείνει αξίζει η προσπάθεια στο τέλος αλλά θέλει υπομονή ,

Προτείνω να ανεβάσεις μια photo από την γενικότερα σου
να πάρεις ένα μπουκαλάκι μπλε του μεθυλενίου να υπάρχει όπως και ένα μπουκαλάκι ampitasol για απολύμανση χεριών που πρέπει να έχει ο κάθε ακουαριστας .

Τις γέννες τις κάνουν σε κώνο η σε κάποιο ξύλο ?

το συμπέρασμα του παραπάνω δηλαδή είναι ότι κάθε βδομάδα που δεν έχουν αυγά θα κάνεις ότι αλλαγές είναι να κάνεις και όχι κατά την διάρκεια που τα έχουν και τα αερίζουν ώστε να μην στρεσάρονται στο μεσοδιατιμα ταΐζουμε αρκετά και σημειώνουμε σε ένα χαρτί ποτε κάνανε τις γέννες ώστε να βρείς τον ρυθμό τους και να είσαι έτοιμος για την επόμενη όπου πριν την κάνουν τα νερά πρέπει να είναι πεντακάθαρα και δεν ταΐζουμε τίποτα για μια βδομάδα τουλάχιστον .

Όπως καταλαβαίνεις έχεις πολύ δρόμο ακόμα μπροστά σου οπότε αν είναι να συνεχίσεις με το εγχείρημα προετοιμάσου ψυχολογικά ...

pantelos
25-11-13, 19:29
καλησπερα και παλι!!! μανωλη καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερων και τις απαντησεις!!! εχω εδω και κανενα 2μινο που το παλεβω με την γενηστρα... η γενηστρα ειναι μονο τζαμι τιποτα αλλο μεσα εκτος του κονου... τα ψαρια δωξα το θεο μου γεννανε συνεχεια.. συνιθος 1 η 2 μερες αφου χαθει η προηγουμενη γεννα... εχουν γενησει ετσι πανω απο 20-25 φορες εχω χασει το μετριμα πλεον... εχω δοκιμασει πολλα και διαφορα... δοκιμασα να χαμιλωσω θερμοκρασια,δοκιμασα να μαλακωσω κιαλο το νερο,δοκιμασα με λιγοτερα φωτα,δοκιμασα με ποιο πολλες αλλαγες νερου,δοκιμασα να βαλω αεραντλια κατω απο τα αυγα σε περιπτωση που δεν τα αεριζουν καλα οι γονεις και γιαυτο χαλανε κτλπ κτλπ.... ΔΕΝ επιασε τιποτα απο ολα αυτα.... τα ψαρια συνεχιζουν να γεννανε συνεχεια και συνεχεια να χανουν τις γεννες απο fungus... το κυριοτερο λαθος που κανω μαλλον ειναι οτι δεν εχω απολυμανει τιποτα γιατι δεν το θεωρισα σημαντικο.. (βασικα δεν ιθελα να προσθεσω οτιδιποτε ζουμια στο ενυδρειο και συνχρονος στα ψαρια μου δηλαδη....) πιστευεις οτι αν χρησιμοποιησω λιγο μπλε θα σωθει η κατασταση??

manolischania
25-11-13, 20:08
ναι δεν υπάρχει πρόβλημα για μια σταγόνα , τον κώνο θα τον βγάλεις έξω από το ενυδρείο θα τον απολυμάνεις τρίβοντας τον καλά όπως και όλο το ενυδρείο , απαραίτητο να σημειώνεις τις γέννες ποτε τις κάνανε θα σε βοηθήσει να βγάζεις συμεράσματα , ένα φως εγώ προτιμώ led μόνιμο ανοιχτό και πριν την γεννα η γιάλα να είναι γιάλα , εγώ προτιμώ στις γενιστρες μου να τρέχω κανονικά φίλτρο και στην εισαγωγή του βάζο κάποιο filterwool e.t.c για να μην ρουφήξει τα μικρά την έξοδο μπορείς να την έχεις με κάποιο spray bar η η ροή τις σωλήνας να είναι κάπου ώστε όταν θα βγούν ουρές και θα τις μαζεύουν οι γονείς να μην γίνονται πλυντήριο μια ροή περίπου 400 l/η είναι αρκετή για 100 λίτρα με 300 που το είχα δοκιμάσει είχα πρόβλημα με αμμωνία λόγο υπερβολικής μασάς , αυτό για να σου κάνει την ζωή εύκολη στο μετά μιας και το μεγάλωμα κρατάει 3 μήνες και μετά την βδομάδα που κολυμπάνε και βασικά στις 15 μέρες όπου αρχίζουν και τρώνε και τροφή θα χρειάζεσαι καθημερινά σκούπα , γενικότερα ότι μπαίνει και βγαίνει εντός του ενυδρείου πρέπει να είναι αποστειρωμένο .
η θερμοκρασία θα πρέπει να μην ξεπερνάει τους 30 γιατί εκεί το σπέρμα καίγεται προτιμώ τους 28 και το kh θα πρέπει να είναι χαμηλό ώστε να μην σκληραίνει το κέλυφος του αυγού και να μπορέσει να διείσδυση το σπέρμα , βασικό είναι όταν τους δεις να γεννάνε που κρατάει περίπου μια ώρα η διαδικασία να μην είσαι μπροστά στο ενυδρείο μιας και αποσπάς την προσοχή του αρσενικού όπου έχει 30 δευτερόλεπτα περιθώριο να αφήσει το σπέρμα στα αυγά για να γονιμοποιηθούνε όπως και γενικότερα καλο θα είναι να μην πηγαινοέρχεται κόσμος γιατί αποσυντονίζονται και στρεσάρονται , επειδή σου έχουν κάνει επανελημένες γενες αν σου έχουν αδυνατίσει θα πρότεινα να βγάλεις τον κώνο μέχρι να ετοιμάσεις το ενυδρείο σου και να τους ταΐσεις καλά πριν ξαναξεκινήσουν

pantelos
25-11-13, 20:21
η γενιστρα ειναι οπως ακριβως περιγραφεις... ειναι 240 λιτρα (πολυ μεγαλη) αυτο ισως ειναι κακο για αργοτερα αλλα οχι απαραιτιτα... δεν χρησιμοποιω σπογκοφιλτρο... την δουλευω με ενα εξωτερικο γεματο siporax και το νερο μπαινει στο ενυδρειο με spray bar οπως περιγραφεις... στην εισαγωγη του εχω δεσει ενα πολυ λεπτο τουλι για να μην χωρανε τα μικρα και τα ρουφιξει και ετσι επειδη ειναι πολυ λεπτο μου μειωνει και την ροη.. ;) το φιλτρο αποσυνδεεται τελειως καθε φορα που γεννανε σε περιπτωση μεγαλης ροης... επισης ξερω περιπου καθε ποτε γεννανε (ειναι λογικο με τοσες γεννες) η γενηστρα οταν γεννανε ειναι γιαλα οπως λες γιατι τις περισοτερες φορες γεννανε συνιθος μετα απο αλλαγη νερου οποτε ειναι φυσικο και επομενο η γενηστρα να ειναι στην καλυτερη της κατασταση... θερμοκρασια εχω 28 οπως ειπα και ποιο πανω.... αρα ολα ειναι οκ.. ποσο μπλε αντιστειχει σε ενα λιτρο?? δλδ ποσο μπλε/λιτρα?

manolischania
25-11-13, 21:14
το φίλτρο μην το κλείνεις δεν υπάρχει λόγος μου έχουνε γεννήσει αρκετές φορες στο μεγάλο ενυδρείο διπλα από την έξοδο σε 1500η κυκλοφορητή και γονιμοποιηθήκανε με τις μεγάλες ροές έχουν πρόβλημα μετά όταν θα τα κυνηγάνε . αν είναι γιάλα και πιάνουν fungus άμεσος έχει πρόβλημα ο κώνος και θέλει όπως είπαμε καθάρισμα και να φροντίσεις να μην είσαι εκεί όταν γεννάνε είναι σημαντικό μέχρι να μάθουν το δεύτερο στάδιο δηλαδή να μετακινήσουν τις ουρές σε άλλο σημείο του κώνου προφανώς γενικός δεν πειράζεις τίποτα ούτε ταΐζεις μέχρι να αρχίσουν τα μικρά να τσιμπολογάνε από πάνω τους , μια σταγόνα είναι αρκετή και αυτήν θα την ρήξεις μετά την γεννα και η γιάλα όπως είπαμε γιάλα τζαμι
βασικό είναι και το μόνιμο φως αν μπορείς μια μικρή ταινία led και θα το κλείσεις όταν πλέον βγούν οι γονείς από το ενυδρείο αλλά μέχρι εκεί έχουμε πορεία ακόμα αν και είσαι πολύ κοντά για να τα καταφέρεις

pantelos
25-11-13, 21:19
μονιμο φως εχω παντα ενα χαμιλο φωτιστικο εκτος ενυδρειου βεβαια που το εχω αναμεσα απο την γενηστρα και το μεγαλο για να βλεπουν το βραδυ οταν τα φωτα ειναι κλειστα για να μην τυχων τρομαξουν και χτυπισουν σε κανενα ξυλο... οποτε εχουμε και μονιμο φωτισμο... αυτο που μενει ειναι απολυμανση του κονου?? με το μεθυλενιο δεν γινεται απολυμανση?? απο οτι εμαθα ειναι αντισιπτικο κανει για απολυμανση διλαδη??

manolischania
25-11-13, 21:38
ξυλο ? ναι κάνει το μπλε για απολύμανση του κώνου εκτός ενυδρείου βέβαια προσοχή γιατί όπου πέσει βάφει
τα χέρια σου επίσης πρέπει να είναι πεντακάθαρα συνιστώ ambitasol μιας και δεν έχει καμία παρενέργεια σε συχνή χρήση και γενικός ότι πέφτει στο ενυδρείο φως θα το χρειαστείς εντός του ενυδρείου και όχι εκτός

pantelos
25-11-13, 23:29
σε καμια ριζα εννοουσα και αναφερομουν στο μεγαλο οχι στην γενηστρα... αλλα φωτιζεται και η γενηστρα απο αυτο... το μεθυλενιο εχει καμια παρενεργια στα ψαρια???

manolischania
26-11-13, 12:46
oxi καμια

pantelos
26-11-13, 16:05
ακουσα ομως οτι χαλαει την βιολογια του φιλτρου... ισχιει αυτο?? δηλαδη αν το βαλω στην γενηστρα θα εχω προβλημα?? επισης αν βαλω ποσο ποσοτητα θελει??

manolischania
26-11-13, 18:55
1 σταγόνα είπαμε θα ρήξεις μέσα στο ενυδρείο , η βιολογία με 1 σταγόνα δεν παθαίνει τίποτα ,

pantelos
27-11-13, 16:30
μια σταγονα αρκει για να κανει δουλεια σε 250 λιτρα νερο??

manolischania
27-11-13, 19:10
pantelos μου θυμίζεις τα επεισόδια τις λάμψης που λέγανε τα ίδια πράγματα 15 φορές :-), ναι μια σταγόνα αρκεί και γιαυτο σου γράφω μια σταγόνα καθώς έχω δει ότι έχεις 250 λίτρα και με φίλτρο με μπόλικο βιολογικό όπως γραφεις και γιαυτο σου γράφω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με την βιολογία σου και 2 και 3 σταγόνες να ρήξεις αλλα δεν χρειάζεται με 1 θα είσαι ok ,
αν και σε ενυδρεία γενιστρες με δίσκους αν έχεις πεντακάθαρα νερά και σε σωστές τιμές δεν πιάνουν κανένα fungus τα αυγά και δεν χρειάζεται ούτε μπλε ούτε τίποτα άλλο

pantelos
27-11-13, 20:10
εχω καταλαβει τι λες ρε μανωλιο αλλα εχω διαβασει οτι θελει τοσο μπλε του μεθυλενιου οσο να φτασει το νερο να γινει ενα ανοιχτο μπλε γιαυτο ρωταω και ξαναρωταω.... μου φανικε λιγη η δοση δηλαδη...

manolischania
27-11-13, 20:18
Αυτό που διάβασες δεν είναι σταγόνα μέσα στο ενυδρείο αλλα κλεισμένα τα αυγά σε διαφανες μπουκαλάκι e.t.c χωρίς να αερίζουν οι γονείς τα αυγά , και αυτό για να δεις αν είναι γόνιμοι οι γονείς σε περίπτωση που τα τρώνε , στην περίπτωση σου που έχεις δει ουρές δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοιες περιπέτειες

pantelos
28-11-13, 16:15
ειναι ο μονος τροπος ομως για να δω τελικα τι θα γινει με το fungus... δεν θελω να χωρισω τους γονεις απο τα αυγα γιαυτο ρωταω αν γινετε να ριξω μεθυλενιο σε ολη την γενηστρα κανονικα.... γιαυτο ρωτισα και για την βιολογια και για παρενεργιες στα ψαρια... γινετε αυτο? η πρεπει να τα βαλω σε μπουκαλακι αναγκαστικα??

manolischania
28-11-13, 19:08
επεισόδιο 26765 α ρε φώσκολε που είσαι να μας ζηλέψεις :-)

Γίνετε pantelo μια σταγόνα και το fungus θα γίνει αόρατο τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτα ! και άμα θες πιες και εσύ μια επίσης δεν θα πάθεις τίποτα εκτός ότι θα πιτσιλάς μπλε υγρά κάτι σαν να τρως μπατζαρια που πιτσιλάς κόκκινα

pantelos
28-11-13, 21:08
επεισοδιο 874352374 αχαχαχαχ!!!! 1 σταγονα θελει στο μπουκαλακι ωρε μανωλιο.... μια σταγωνα θα βαλω και σε ολο το ενυδρειο?? θα με τρελανεις ωρε!!!

manolischania
29-11-13, 16:13
μια σταγόνα θέλει pantelo αρκεί ο φαρμακοποιός που θα σου δώσει το μπλε του μεθυλενίου να μην το έχει αραιωση , ότι σου γράφω είναι από προσωπική εμπειρία στα ενυδρεία μου .

pantelos
29-11-13, 18:11
ωραια!! εχθες το βραδυ γεννησαν παλι!! επειδη δεν ειχα πηγα και πηρα σημερα ενα μπουκαλακι και εριξα μεσα... φυσικα δεν τα προλαβα ολα... τα μισα ειναι χαλασμενα ηδη.... τωρα θα δουμε πως θα παει...

pantelos
02-12-13, 13:36
Update! Τα μισά αυγά όπως είπα ήταν ήδη χαλασμένα όταν έβαλα το μπλε οπότε χάλασαν και τα υπόλοιπα... Έκανα έναν πολύ καλό καθαρισμό της γένηστρας απόστηΡωσα και τον ΚΟνο με βραστό νερό και τώρα περιμένω την επόμενη γεννά...

pantelos
14-12-13, 22:01
καλησπερα και παλι!! με χαρα κανω ενα μικρο update με μερικες καινουργιες φωτογραφιες!!! :D:D:D

pantelos
22-12-13, 15:44
ενα μικρο update με ενα βιντεακι προχειρο που τραβιξα μολις!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZR4eRqpmCxU

Dimis
22-12-13, 15:53
Να σου ζησουν τα μπεμπε...

pantelos
22-12-13, 16:00
ευχαριστω να σαι καλα!!! :D:D:D:D:D:D

pantelos
17-04-14, 16:04
ενα μικρο update με ενα βιντεακι μιας και εχουμε καιρο να τα πουμε!!

https://www.youtube.com/watch?v=O5D7AQoaSrk

gordon
17-04-14, 16:12
να σου ζήσουν !!!

pantelos
17-04-14, 16:19
να σαι καλα φιλε μου ευχαριστω!!!

Κλεόβουλος
17-04-14, 16:42
Αν κάτι με εντυπωσιάζει στους δίσκους είναι αυτή η φάση :)
Καλώς τα δέχτηκες!

pantelos
17-04-14, 16:50
το ζευγαρωμα και το μεγαλωμα των μικρων και οι συμπεριφορες σε ολη αυτην την φαση ειναι ολα τα λεφτα.... εγω δεν ξεκολαω απο το τζαμι!!

vaggels
25-04-14, 12:21
να σου ζήσουν !!!

manolischania
25-04-14, 12:48
Όταν αρχίσουν να τρώνε μόνα τους κάντους και μια θεραπεία σε αποπαρασίτωση αν δεις ότι χάνεις ψάρια μετά από 3 μήνες

pantelos
25-04-14, 14:59
εχω εδω και μερικες μερες που χανω μικρα και δεν μπορω να καταλαβω το αιτιο... την μια μερα ειναι πολυ φουσκομενα στην κοιλια και κοντα στην επιφανεια του νερου και την αλλη μερα τα βρισκω στο πατο ανασκελα.... :( εχω χασει καμια 20αρια μικρα ετσι... απο μετρισεις και ρουτινες ειμαι σωστος... δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει...

manolischania
25-04-14, 15:32
να στο πω στο μυστικό , θεραπεία με protazol μονο με τα μικρά ψαρια στο ενυδρείο ακολουθάς οδηγίες πιστα αερανλια στο full καλο θα είναι να αερίζεται ο χορός καλά και αλλαγή 200 % όχι 80 που λέει

μην σε πιάσει πανικός αρκεί που βρήκες πιστοποιημένο ζευγάρι ο δίσκος είναι σίγουρος επιβίωσης μετά τους 3 μήνες να έχεις υπόψιν σου και αν ακολουθήσεις ορισμένα πράγματα όχι απαραίτητα φάρμακα δεν χάνεις κανένα ψάρι

pantelos
25-04-14, 16:03
η αληθεια ειναι οτι δεν ηθελα να παω σε θεραπεια σε τοσο μικρα ψαρια... δεν ειναι ουτε καν μηνων ακομα... ευτυχως απο εχθες παρατηρω οτι δεν υπαρχει αλλο ψαρακι με τουμπανο την κοιλια... ισως να σταματησε δεν ξερω... σημερα δεν βρηκα κανενα ψωφιο... αλλα αν δω παλι οτι ξεκινανε να ψωφανε θα κανω θεραπεια αναγκαστικα...

manolischania
25-04-14, 16:31
συνήθως την κάνουμε την δέκατη πέμπτη μέρα και μετά , και δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα ψαράκι στο μέλλον , (λίγο δύσκολο να βρεις το φάρμακο)

pantelos
25-04-14, 16:47
δεν θα εχω προβλημα απο δω και περα εφοσον σταματισανε οι θανατοι? η δεν θα εχω αν κανω την θεραπεια??

manolischania
25-04-14, 18:32
η θεραπεία κανονικά πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσουν οι θάνατοι
περίπου στις 15 μέρες και από την στιγμή που αρχίζουν και τρώνε και κάτι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το mucus , ο δίσκος πρέπει να γίνει 3 μηνών τουλάχιστον για να πεις ότι θα ζήσει ( το mucus περιέχει πολλές βιταμίνες e.t.c και βοηθάει στην αρχή άλλα όταν αρχίσουν να τρώνε και διάφορα άλλα αρχίζουν να δέχονται και διάφορα άλλα ... υπάρχουν κείμενα αρκετά να διαβάσεις )

vaggels
25-04-14, 18:56
η θεραπεία κανονικά πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσουν οι θάνατοι
περίπου στις 15 μέρες και από την στιγμή που αρχίζουν και τρώνε και κάτι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το mucus , ο δίσκος πρέπει να γίνει 3 μηνών τουλάχιστον για να πεις ότι θα ζήσει ( το mucus περιέχει πολλές βιταμίνες e.t.c και βοηθάει στην αρχή άλλα όταν αρχίσουν να τρώνε και διάφορα άλλα αρχίζουν να δέχονται και διάφορα άλλα ... υπάρχουν κείμενα αρκετά να διαβάσεις ):smt023:smt023:smt023

pantelos
25-04-14, 19:26
τελικα ομως να κανω θεραπεια εφοσον σταματισαν οι θανατοι η οχι?

manolischania
26-04-14, 00:28
Το γράφω πολύ ξεκάθαρα παραπάνω
εάν δεν πάνε 3 μηνών δεν ξέρεις αν θα σου μείνουν όλα ένα η κανένα
άνευ προληπτικής θεραπείας