Επιστροφή στο Forum : Malawi 450l Community Tank
Κουραμπιές
21-09-13, 14:40
Χαιρετω την παρεα. :) Φετος αφου μας εκανε τη χαρη η βρυση και δεν εχει νιτρικα, αλλα εξακολουθει να ειναι πολυ σκληρο το νερο, αποφασισα να μετακομισω στην Αφρικη. :) Μεχρι τωρα μπορω να πω οτι δεν τοχω μετανιωσει καθολου. Ισα ισα ηδη αν και μικρο το χρονικο διαστημα, βλεπω πολυ ωραιες συμπεριφορες. Ενα μεγαλο ευχαριστω θελω να πω στους: Κλεοβουλος, snakepanos, Kostaskich, ignatios, για τις πληροφοριες που μου δωσανε και τη βοηθεια στο στησιμο, καθως και την προμηθεια των πανεμορφων αυτων ψαριων. To ενυδρειο τρεχει εδω και 10 μερες, στρωθηκε με μπολι και τα ψαρια μπηκαν πριν 4 μερες. Ολα βαινουν καλως για την ωρα. Τα ψαρια ειναι μικρα ακομα, παρολαυτα σουλατσαρουν συνεχεια εξω, αλλα και μεσα στα μπολικα περασματα και φωλιες των πετρων.
Πληροφορίες
Διαστάσεις: 1,50x0,50x0,60
Όγκος: 450L
Κατηγορία: Βιοτοπικο Αφρικης
Φυτά: -
Ψάρια / ¶λλα είδη:
6x Metriaclima F2 sp."zebra chilumba" Maison reef,
7x Labidochromis caeruleus,
8x Pseudotropheus Acei "Yellow Tail"
Διακοσμητικά υλικά: ~60kg χαλαζιακη αμμος, 120 κιλα φεγγαροπετρες
Φόντο: Μπλε χαρτονι
Φωτισμός: 1xΤ5 6000Κ 54w
Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες
Φιλτράρισμα: JBL e1500 + Wave maker 3000l/h για κυκλοφορια,
Θερμοστάτης: 200w
Λιπανση: -
Παροχή CO2: -
Παράμετροι:
pH: 8,2
Γενική σκληρότητα (GH): 18-19
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 14-16
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): <20
Αλλαγές νερού: 30% ανα 7 μερες και βλεπουμε
Θερμοκρασία: 24-27C
¶λλες πληροφορίες:
Φωτογραφίες:
M' αρεσει το στησιμο Κουραμπιε. Καλοριζικο!
stelios816
21-09-13, 14:49
αν και η ψαροσυνθεση αυτη δεν ειναι η καλυτερη μου ..παλι ειναι malawi οποτε :smt049:smt049 .η πετρες πολυ θηρια φαινονται moonstone θα προτιμουσα καλυτερα . προσθεσε και καμια anubia -valisneria gigadea για χρωματακι και θα γινει αστερι μπραβο σπυρακο να το χαιρεσαι φιλε.
ελα πες την αληθεια το εβαλε πολυ το χερακι του ο κλεο ετσι ?? ο μαο μαο ειναι τελικα:smt005:smt005
πολυ ωραιο αποτελεσμα φιλε μου να τα χαιρεσαι...
Κουραμπιές
21-09-13, 14:53
Ευχαριστω παιδια ναστε καλα. Ναι ο κλεο βοηθησε πολυ χαχα :D Φεγγαροπετρες δεν τις λενε και αυτες ρε? Τετοιες ειχαμε στην εκθεση ετσι τις λεγαμε. Το σκεφτομαι για φυτακια, ειπαμε και για crinum, αλλα για την ωρα εχω φυτεμενο το 150αρι και αρκουμε σε εκεινα τα λαχανικα. :D :D
nikolakis94
21-09-13, 14:56
Καλοριζικο φιλε !!Πριν ενα χρονο μιλουσες για καρντιναλ.Τωρα πηγες αφρικη.Να σε δω σε ενα χρονο παλι:D:D:D
stelios816
21-09-13, 14:58
αυτες ειναι η φεγγαροπετρες φιλε.
αυτα που εβαλες ειναι για βραχοκηπους.
Κουραμπιές
21-09-13, 15:01
Ετσι ειναι και οι δικες μου βρε απλα καποια ειναι πολυ μεγαλα κοματια, θα βγαλω καμια κοντινη μελλοντικα. Εχουν παντως τρυπες παντου, μπαινουν απτη μια μερια βγαινουν απτην αλλη τα ψαρια. :D Αφου εκατσαν καλα και εχουν φωλιες και περασματα, κομπλε :P
kixlidatos
21-09-13, 15:07
Να το χαιρεσαι φιλε μου,ειναι πολυ ομορφο.Αν ειναι να βαλεις φυτα,μην το καθυστερεις,για να τα συνηθισουν οσο ειναι μικρα.
Κουραμπιές
21-09-13, 15:10
Να το χαιρεσαι φιλε μου,ειναι πολυ ομορφο.Αν ειναι να βαλεις φυτα,μην το καθυστερεις,για να τα συνηθισουν οσο ειναι μικρα.
Tην εκανα και εγω αυτην την σκεψη. Εβαλα καποιες βαλισνεριες στις δοκιμες του στησιματος αλλα τις εβγαλα πριν μπουν τα ψαρια. Λες ε? Θα το δω αν ειναι συντομα οκ. :)
Ωραιο! :smt038:smt038:smt038
stelios816
21-09-13, 15:14
+1000
Πολύ όμορφο.Να το χαίρεσαι.
kostaskich
21-09-13, 16:32
καλως ορισες στην malawi.το ενυδρειο απο κοντα ειναι σουπερ γιατι οταν ηταν φυτεμενο δεν μενθουσιασε.σιγα σιγα θα δεις φοβερες δυμπεριφορες.φυσικα ακομη τα ψαρια ειναι μικρα και οσο μαγαλωνουν θα βγαζουν φοβερα χρωματα.τα υπολοιπα απο κοντα.στην επομενη εκθεση θα σκισουμε:Dπερισσοτερο
Nice..! Τούμπανο είναι..
Πρέπει να ηρεμησες και απο τις προετοιμασίες νερού αο κτλ..
Κουραμπιές
21-09-13, 17:36
Ευχαριστω παιδια! Κωστα μερα με τη μερα τα μετριακλιμα που ειναι αγρια, βγαζουν και καλυτερα χρωματα, ανυπομονω στο μελλον τι θα γινει. :D Στην επομενη εκθεση πρωτα ο θεος, θα γινει ο κακος χαμος, θελω να παμε καλα οργανομενοι. ;)
Κλεόβουλος
21-09-13, 19:13
Εύγε νέε μου!!!:smt038
Ωραίο ενυδρείο και ωραία ψαροσύνθεση.
Λίγη πρασινάδα και είσαι σούπερ.
Καλοτάξιδος στην αγαπημένη μας ήπειρο!
snakepanos
21-09-13, 20:20
Σπυρο καλως ηρθες στην παρεα malawi εκανες σωστη κινησει .
Ομορφο το ενυδρειο σου και τα ψαρια .
Δεν νομιζω να κρατησουν τα φυτα που λες οτι θα βαλεις.
Εχεις και τον Κωστα εκει που ξερει καλα τα ψαρια αυτα.
καλή αρχή... να τα χαίρεσαι :)
nikolaosbouk
22-09-13, 00:07
Όμορφο κουραμπιε μου, χαίρομαι που επανήλθες δριμύτερος στο χόμπυ;-)
Πολύ καλή αρχή :smt023
και εγώ με την σειρά μου...
Αν ειναι να βαλεις φυτα,μην το καθυστερεις,για να τα συνηθισουν οσο ειναι μικρα.
περιμένουμε πληροφορίες για τα Metriaclima F2 sp."zebra chilumba" Maison reef ;)
Πολύ όμορφο!
Καλή αρχή!
Θα συμφωνήσω και εγω για τα φυτά...βάλτα τώρα που ειναι νωρίς !!
ChocolatePuma
22-09-13, 12:11
Πολύ όμορφο!
Καλή αρχή!
Θα συμφωνήσω και εγω για τα φυτά...βάλτα τώρα που ειναι νωρίς !!
Γράψτε καμιά λεπτομέρεια...να μαθαινουμε κι εμείς :confused:
Αν μπουν τα φυτά αργότερα, στρεσάρουν τα ψάρια ή γίνονται τροφή?
Γράψτε καμιά λεπτομέρεια...να μαθαινουμε κι εμείς :confused:
Αν μπουν τα φυτά αργότερα, στρεσάρουν τα ψάρια ή γίνονται τροφή?
Το αναφέρει και ο φίλος kixlidatos πιο πάνω!
Να τα συνηθίσουν για να μην γίνουν μεζές!
Καλό ειναι όταν φτιάχνουμε mbuna ενυδρειο τα φυτά να τα βάζουμε πριν τα ψαρια...ώστε όταν τα ψαρια μπούνε να τα θεωρήσουν μέρος του χώρου τους!
Συνήθως αυτό πετυχαίνει!
Κουραμπιές
22-09-13, 12:38
Ευχαριςτω για τις ευχες και συμβουλες παιδια!! Ξηλωσα κατι βαλισνεριες χτες τις εβαλα πισω, κοντα στο φιλτρο καμια ανουμπια μενει (ιγνατιεεεεε) και νομιζω θαναι κομπλε. Εχω την εντυπωση οτι θελω λιγη κυκλοφορια ακομα, τον κυκλοφορητη τον εχω αλλαξει 4 θεσεις και μου κανει εντυπωση οτι απο οποια μερια τον βαλω, τα ψαρια "προτιμουν" εκεινη το βουνο πετρες. Θελει αλλο εναν 3000l/h μου φαινεται.
Για την ωρα τα maison reef ειναι τα πιο κτητικα στην περιοχη τους, τα δυο πιασανε μια φωλια και σουλατσαρουν και εξω αλλα πηγαινουν τακτικα εκει. Τα acei και τα labido ειναι μικρα και παιζουν ακομα :p
αναπαυτικές καρέκλες τώρα και ποπ κορν και καλή παρακολούθηση....;)
Alex_Salonica
23-09-13, 11:22
Η Αφρική είναι μια "στάση" που πιστεύω κάθε ενυδρειόφιλος θα πρέπει να κάνει στο καταπληκτικό ταξίδι των ενυδρείων.
Καλή απόλαυση Σπύρο.
..προσωπικά θα προτιμούσα Τανγκανίκα ;)
Κουραμπιές
23-09-13, 20:12
Ετσι ακριβως, τα χαζευω μπολικη ωρα :D Εντυπωσεις για την ωρα, τα acei αν και τα μικροτερα ειναι τα πιο λαιμαργα, τρωνε μεχρι να τουμπανιασουν, τα maison reef δειχνουν τον αγριο χαρακτηρα τους γιατι ανεξαιρετως ΠΑΝΤΑ, βλεπω οτι επιλεγουν την τροφη την στοχευουν, και με γρηγορη κινηση ανεβαινουν την αρπαζουν και παλι κατω. Τα labidos δειχνουν να αγνοουν την oceon nutrition formula 2 που δινω (μαζι με αλλες) η τεσπα να μην την προτιμουν. Θα κοψω τις αλλες λιγο να μεινω σαυτην. Τελος βλεπω maison και labido που και που σαν να ξυνονται στην αμμο σπανιως, στα ιδια σημεια του ενυδρειου. Αυριο θα βγαλω βιντεακι.
Κλεόβουλος
23-09-13, 20:47
Η Αφρική είναι μια "στάση" που πιστεύω κάθε ενυδρειόφιλος θα πρέπει να κάνει στο καταπληκτικό ταξίδι των ενυδρείων.
Καλή απόλαυση Σπύρο.
..προσωπικά θα προτιμούσα Τανγκανίκα ;)
Ναι η Αφρική είναι μια στάση όπου κινδυνεύεις, όπως εγώ,
να κολλήσεις για μια ζωή :smt045 Afrika milele :) Afrika ni msukumo
Ωραίος.
Στο πρώτο ανακάτεμα των πετρών κάνε και μερικές σπηλιές με βάση το τελικό μέγεθος των ψαριών.
Θα:
1. Έβαζα και πέτρες μικρότερες.
2. Στο πρόγραμμα να έχεις και μια μέρα νηστεία. Μη τα φοβάσαι, καλό τους κάνει - άσε που θα τσιμπάνε και καμιά άλγη.
3. Έχε στο νου σου τα νιτρικά. Θέλεις κάποιο φυτάκι να ρουφάει. Εμένα το μόνο που επέζησε με acei μέσα (είναι οι φονιάδες των φυτών) είναι μόνο οι anubies nana (valisneries/java fern θύματα). Χωρίς acei οι valisneries τη γλύτωσαν.
4. Καθαρό νεράκι και όλα θα πάνε καλά. Ανθεκτικά και με ανοχές ψάρια. -+10
Κουραμπιές
23-09-13, 21:32
Ωραίος.
Στο πρώτο ανακάτεμα των πετρών κάνε και μερικές σπηλιές με βάση το τελικό μέγεθος των ψαριών.
Θα:
1. Έβαζα και πέτρες μικρότερες.
2. Στο πρόγραμμα να έχεις και μια μέρα νηστεία. Μη τα φοβάσαι, καλό τους κάνει - άσε που θα τσιμπάνε και καμιά άλγη.
3. Έχε στο νου σου τα νιτρικά. Θέλεις κάποιο φυτάκι να ρουφάει. Εμένα το μόνο που επέζησε με acei μέσα (είναι οι φονιάδες των φυτών) είναι μόνο οι anubies nana (valisneries/java fern θύματα). Χωρίς acei οι valisneries τη γλύτωσαν.
4. Καθαρό νεράκι και όλα θα πάνε καλά. Ανθεκτικά και με ανοχές ψάρια. -+10
Ναι οντως βλεπω οτι η acei τσιμπανε τις βαλισνεριες αρκετα, αλλα ειναι μικρα και ετσι ισα ισα τις γδυσανε απο αλγη. :D Τα αλλα ουτε που τις προσεχουν. Παραγγειλα φυλλοδεντρο για εξω απτο ενυδρειο, να τραβαει, γιατι ο ποθος που ειχα οταν ηταν δισκαδικο ειδα οτι μεγαλωνε πολυ πιο αργα απτο φυλλοδεντρο, υποπτευομαι θα κανει καλυτερη δουλεια. :D καθως και 2 ανουμπιες μπαρτερι.
Σκεφτομαι να κανω μια πατεντα με κερατοφυλλο. Καπως ομως να μην μπορουν να το πλησιασουν τα ψαρια, εχω καποιες ιδεες, μολις κανω κατι και δουλεψει θα το ποσταρω :smt082:smt082
To κερατόφυλλο να δεις πως το κάνανε όταν είχα δοκιμάσει ... :smt050
Κουραμπιές
23-09-13, 22:00
καλα εγω δεν τολμαω καν να το βαλω :D :D :D
Πού ωραίο, περιμένουμε το βίντεο !!!
Κουραμπιές
24-09-13, 01:31
Eυχαριστω πολυυυυ. Eβγαλα ενα τωρα....θα ανεβει...σε καμια ωρα +:rolleyes::rolleyes: 95 λεπτα για την ακριβεια.
-------------------------
YGzRdox-PE0
Πολύ ωραίο Σπύρο και τα ψαράκια super.:p
Βέβαια από το φυτεμένο με τους δίσκους, στις πέτρες και στις κιχλίδες...είναι σαν να πετούσες με ''concorde'' και να πετάς τώρα με ''boing727''...:D
Ή απο το slow motion και τα νανουρισματα, να δει κινηση, φαπες και συμπεριφορες :D
Κλεόβουλος
24-09-13, 10:51
Μια χαρά!
Πολύ ωραίο Σπύρο και τα ψαράκια super.:p
Βέβαια από το φυτεμένο με τους δίσκους, στις πέτρες και στις κιχλίδες...είναι σαν να πετούσες με ''concorde'' και να πετάς τώρα με ''boing727''...:D
εσύ πέτα τους δίσκους και πάρε cd-player :smt019
Ή απο το slow motion και τα νανουρισματα, να δει κινηση, φαπες και συμπεριφορες :D
Δεν ξέρω αν είχες ποτέ σου δίσκους φίλε μου, αλλά σε πληροφορώ ότι έχουνε εκπληκτικές συμπεριφορές.
Κάθε είδος έχει την δική του μαγεία.
Και κάθε χομπίστας διαλέγει ποιό είδος τον μαγεύει περισσότερο και φυσικά αν μπορεί να το κρατήσει (είτε από οικονομικής αποψης, είτε από άποψης γνώσεων και χρόνου).
Ο Σπύρος για τους δικούς του λόγους χάλασε το δισκάδικο και το έκανε νταμάρι.
Ο χρόνος θα δείξει αν έπραξε σωστά.;)
Μια χαρά!
εσύ πέτα τους δίσκους και πάρε cd-player :smt019
....discus-fish --> vinilio-disc --> compact disc --> digital video disc --> blue-ray disc --> discus-fish....:smt033
Κλεόβουλος
24-09-13, 11:35
....discus-fish --> vinilio-disc --> compact disc --> digital video disc --> blue-ray disc --> discus-fish....:smt033
δοκίμασε αυτό http://www.healthview.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%C E%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/326/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AC%CE%B8%C E%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82 :smt082:smt082
δοκίμασε αυτό http://www.healthview.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%C E%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/326/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AC%CE%B8%C E%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82 :smt082:smt082
:smt082:smt082:smt082
nikolaosbouk
24-09-13, 12:01
Χαχαχαχαχαχα:-):-)
Κουραμπιές
24-09-13, 12:10
Δεν ξέρω αν είχες ποτέ σου δίσκους φίλε μου, αλλά σε πληροφορώ ότι έχουνε εκπληκτικές συμπεριφορές.
Κάθε είδος έχει την δική του μαγεία.
Και κάθε χομπίστας διαλέγει ποιό είδος τον μαγεύει περισσότερο και φυσικά αν μπορεί να το κρατήσει (είτε από οικονομικής αποψης, είτε από άποψης γνώσεων και χρόνου).
Ο Σπύρος για τους δικούς του λόγους χάλασε το δισκάδικο και το έκανε νταμάρι.
Ο χρόνος θα δείξει αν έπραξε σωστά.;)
Ξερεις αν ειχε δισκους χρηστο :rolleyes: αλλα θα συμφωνησω με τον τεο οτι το ενυδρειο πλεον μου τραβαει το βλεμμα πολλαπλασιες φορες αποτι οι δισκοι, και ακομα δεν εχω δει καν γεννα. Στο δισκαδικο το κοιτουσα και ημουν σε φαση "ελα ελαααααα εεεεελαααα.....ΝΑΑΑΑΙΑΙΙΙΙΙ κουνηθηκε. :D". Εδω βλεπω την επικοινωνια τα φλερταρισματα και ακομα ειναι μωρα. Γουστα ειναι αυτα βεβαια. Δεν θα διαφωνησω στο θεμα οτι το καθε ειδος εχει τη δικη του μαγεια φυσικα. Εγω πιστευω οτι ενας χομπιστας πρεπει να περασει απο ολα τα σταδια για να κατασταλαξει σαν ατομο.
-------------------------δοκίμασε αυτό http://www.healthview.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%C E%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/326/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AC%CE%B8%C E%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82 :smt082:smt082
Χααχχααχααχαχ
kostaskich
24-09-13, 12:53
εμ στα λεγα εγω κιχλιδες και παλι κιχλιδες αντε να ξυπνησεις και λιγο ολο κοιμοσουν οταν εβαλες τους δισκους.ενω χτες σε ειδα ζωηρο χαχαχα
nikolaosbouk
24-09-13, 14:42
Χωρίς πλάκα τώρα σαν τους δίσκους δεν έχει, 9 έχω και είναι υπέροχοι! Από το χερι μου τρώνε;-)
Κουραμπιές
24-09-13, 14:54
Και μενα απτο χερι τρωνε και τα αγγελοψαρα και οι κιχλιδες. Τα labido μπαινουν και στη χουφτα αν ειναι ακινητη, τα μαθαινω σιγα σιγα. Μην την αρχισουμε ομως τη συζητηση δισκοι vs κιχλιδες να χαρειτε :p
καντο γαριδαδικο να γουσταρεις ρε!!:D:D
Κάθε ψάρι έχει τη χάρη του.
¶σε που και οι δίσκοι κιχλίδες είναι.
Σχετικά με το video - πέρα από τα καλά βλέπω σε κάποια φουσκωμένες υπέρ το δέον κοιλίτσες. Δίαιτα και φαΐ με μέτρο.
Τι ταΐζεις;
Κουραμπιές
24-09-13, 15:43
Οντως χτες τα παραταισα. :D Τα acei δεν εχουν συναισθηση του ποσο τρωνε αυτο εχω καταλαβει, ειναι που ειναι τα μικροτερα, σκανε και στο φαι. Ταιζω αγγουρακι, θελω να φτιαξω μια κατεψυγμενη με γαριδες σπανακι και διαφορα αλλα μεσα, d allio και d50 που και που, και ON formula 2 και δοκιμαζω καποιες της seachem που εβγαλε για κιχλιδες.
ChocolatePuma
24-09-13, 17:56
Στο δισκαδικο το κοιτουσα και ημουν σε φαση "ελα ελαααααα εεεεελαααα.....ΝΑΑΑΑΙΑΙΙΙΙΙ κουνηθηκε. :D".
Ότι καλύτερο διάβασα σήμερα!!!!!!:smt033:smt033:smt033
Πολύ ωραίο το ενυδρείο Κουραμπιέ! :D
Ολα θεμα γουστου και τι θελει ο καθενας ειναι. Για τους δισκους εννοειται οτι κανω πλακα πειραζοντας τους δισκαδες, αλλα απλα εμενα δε με συγκινουν. Οπως και δεν συγκινουν αλλους αυτα που μου αρεσουν εμενα.
η συμπεριφορά δεν είναι μόνο η κινητικότητα του ψαριού...
γιαυτό με τράβηξε η tanganyika :smt033
Αν ηταν μονο η κινητικοτητα, ολοι θα ειχαμε απο ενα κοπαδακι τιγρακια και διπλα απο το ενυδρειο τα ηρεμιστικα :D
nikolaosbouk
24-09-13, 19:04
Ότι καλύτερο διάβασα σήμερα!!!!!!:smt033:smt033:smt033
Αν θέλεις κίνηση φιλαράκι κανε ένα θαλασσινο και βάλε 2 ιμπερατορες μέσα και μερικά τανκ και θα δεις κίνηση να πάθεις κολικο!:-D:-D
Πολύ ωραίο το ενυδρείο Κουραμπιέ! :D
Όντως πολύ όμορφο;-)
Κουραμπιές
24-09-13, 19:09
Όντως πολύ όμορφο;-)
Νικο μπερδευτηκες και εγραψες αυτο για τους ιμπερατορ μεσα στο quote. Τσκ τσκ τσκ ;);) Ευχαριστω πολυ :)
ChocolatePuma
24-09-13, 19:10
Νικο μπερδευτηκες και εγραψες αυτο για τους ιμπερατορ μεσα στο quote. Τσκ τσκ τσκ ;);) Ευχαριστω πολυ :)
Πριν λίγο του εστειλα πμ και ρώτησα πότε τα εγραψα τα παραπάνω!!!:smt033
Κουραμπιές
24-09-13, 19:11
Αν ηταν μονο η κινητικοτητα, ολοι θα ειχαμε απο ενα κοπαδακι τιγρακια και διπλα απο το ενυδρειο τα ηρεμιστικα :D
Oντως, η γκαπυς που κολυμπανε με το π**λι στο χερι :P :D
Πριν λίγο του εστειλα πμ και ρώτησα πότε τα εγραψα τα παραπάνω!!!:smt033
Συνενοηση μεταξυ mods. Αστα να πανε. :smt100:D
nikolaosbouk
24-09-13, 19:16
Όντως πολύ όμορφο;-)
Εγω το εγραψα ρε, δεν ξερω γιατι το εβγαλε με γκρι γραμματα.
Μπράβο. ¶ψογο το ενυδρείο.
Με αυτό που απορώ είναι ότι τα Maison τα έχω 1 μήνα, τώρα άρχισαν να βγαίνουν για να τα δω, εσένα πως και βγήκαν αμέσως? Τα φυτά θα τα έχεις αύριο το απόγευμα.
Πάντως πέρα από την πλάκα, σαν τις κιχλίδες τίποτα. Βλέπω το δισκάδικο μου τώρα και μετράει μέρες. Η φυτεμένο θα γίνει η νταμάρι να ησυχάσω.
Κουραμπιές
25-09-13, 17:26
Δεν ξερω ρε συ τι να σε πω, αν ξαναστηνες καπως αλλιως τις πετρες ξερωγω? Μιας και παρελαβα τα φυτα, ενα μικρο update. Kαι παλι ευχαριστω Ιγνατιε!
Κλεόβουλος
25-09-13, 17:35
Καλυτερότερο! :)
kostaskich
25-09-13, 21:58
εγινε σπεσιαλ:D:D:D
Κουραμπιές
27-09-13, 22:09
Καποιες φωτος απτην προσπαθεια να βγει καμια καλη φωτο για τον διαγωνισμο. Μας εσωσε (σχεδον) το sony xperia sp φιλου. :P
kixlidatos
28-09-13, 08:30
Προσωπικα τα μπιχλιμπιδια στην αφρικη δεν μου αρεσουν:Dαλλα αυτο που βλεπω μαρεσει
Κουραμπιές
02-12-13, 18:17
Ενα μικρο απντειτ ειχαμε με τη βοηθεια του αρχιτεκτονα kostaskich. Πολλαπλασιαστηκαν οι κρυψωνες και ξεμπουκωδε το ενυδρειο. Θα ανεβασω κιαλλες αυριο απτους κατοικους. http://freeupload.mobi/image/download/840b0a8ed74659d66f89921f434b79d1.jpg
πολύ ωραιο μπράβο
είχα δοκιμάσει και εγω με τέτοιες πέτρες αλλά είχα φοβηθεί γιατι ήθελε πολλά κιλά για να σηκωθεί ψηλά. Τότε φοβομουν να χρησιμοποιήσω για βοήθεια το τζάμι, πλέον όμως το κάνω ;)
stanisalus18
02-12-13, 18:30
Συγκλονιστική η μεταμόρφωση του ενυδρειου. Πολλά πολλά likes
Παναγιώτης Κ
02-12-13, 18:43
Mπράβο Πολύ ωραίο!
Έχεις δει καθόλου γέννες?
Κουραμπιές
02-12-13, 19:24
Ευχαριστω παιδια!! Εχουμε μια μπουκωμενη ντεμασονι, χαμενη ειναι δεν τρωει, που και που σουλατσαρει ηρεμα και απομερα, χτες την ειδα να κυνηγαει ενα λαμπιντο που μαλλον μπηκε στη φωλια της. Το κυριαρχο maison reef κανει παιχνιδια συνεχεια εχει βγαλει φοβερα χρωματα, αλλα ακομα στη χυλοπιτα τον εχουν και μαλλον κανει σολο καριερα σε καμια σπηλια. :D αυτα για την ωρα. Πωπω χαλια η φωτο τωρα που την ειδα. Ισως αυριο ναχω μια dslr και βγαλω καμια της προκοπης. :p
Παναγιώτης Κ
02-12-13, 19:28
Ευχαριστω παιδια!! Εχουμε μια μπουκωμενη ντεμασονι, χαμενη ειναι δεν τρωει, που και που σουλατσαρει ηρεμα και απομερα, χτες την ειδα να κυνηγαει ενα λαμπιντο που μαλλον μπηκε στη φωλια της. Το κυριαρχο maison reef κανει παιχνιδια συνεχεια εχει βγαλει φοβερα χρωματα, αλλα ακομα στη χυλοπιτα τον εχουν και μαλλον κανει σολο καριερα σε καμια σπηλια. :D αυτα για την ωρα. Πωπω χαλια η φωτο τωρα που την ειδα. Ισως αυριο ναχω μια dslr και βγαλω καμια της προκοπης. :p
Aν ξαναβγάλεις πάλι μην την επικολλήσεις τόσο μεγάλη. Κάντην λίγο πιο μικρή.;)
Κουραμπιές
02-12-13, 19:30
Aν ξαναβγάλεις πάλι μην την επικολλήσεις τόσο μεγάλη. Κάντην λίγο πιο μικρή.;)
Ναι ειναι απτο κινητο ανεβασμενη σε site γιαυτο. Θα την στρωσω απτο pc.;)
kostaskich
02-12-13, 21:31
σπυρο θελω πιο μικρες φωτο να δειξει συνολικα το ενυδρειο
Ε τωρα ναι! :p
Αλλα ανεβασε μικρες φωτογραφιες, ετσι δεν φαινεται η συνολικη εικονα.
Κουραμπιές
02-12-13, 23:31
Yies boss. Your wish is my command.
Update βάλε καμιά δωτογραφία από τα μωρά Σπύρο όταν μπορέσεις :D
Κουραμπιές
19-02-14, 23:49
http://img183.imagevenue.com/loc243/th_836564662_IMG_20140219_234350_122_243lo.jpg (http://img183.imagevenue.com/img.php?image=836564662_IMG_20140219_234350_122_24 3lo.jpg)
Eνα μικρο update. Μεγαλωνουν σιγα σιγα, τα μικρα τα demasoni δεν μπορω να τα φωτογραφισω ειναι πολυ μικρα και ακομα μονο μεσα στις πετρες. Πηγαν αλλου και οι ανουμπιες. Ειχαμε δευτερο μπουκωμα αλλα δεν βλεπω να επιζουν πολλα, 2-3 βλεπω ταυτοχρονα, ποιος ξερει ποσα ειναι και μεσα στις πετρες. Γυρισα και το φωτιστικο αναποδα, φεγγει απτο μπροστα μερος προς τα πισω και μαρεσει πιο πολυ απο πριν. Κανει και κυματισμο το νερο :P :P
πολυ΄καλυτερο φιλε..ευγε !
Κλεόβουλος
20-02-14, 09:06
Πολύ όμορφο κι αυτό το στήσιμο!
Πότε έβαλες τα ντεμασόνια? δεν σε προλαβαίνω...
Πως τα πάνε με τα Maison? βάλε καμιά φωτο απ' τα ψάρια.
Πολυ ομορφο.Η μαυρη πετρα δινει μια αγρια ομορφια.Το κερατοφυλλο που εχεις μεσα την παλευει?
Ποσα ειδη εχεις τωρα μεσα?
Κουραμπιές
20-02-14, 15:04
Eυχαριστω παιδιαααα!!
Αυτη τη στιγμη και μαλλον τελικως, εχει μεσα τα maison reef, τα demasoni, τα acei και τα labidochromis. Δεν νομιζω οτι μας περνει και για αλλα, σε τελικο μεγεθος. Οσο μεγαλωνουν τοσο το καταλαβαινω.
Κλεοβουλε στο κοπητηπιτα δεν μιλαγαμε για τα ντεμασονι μου μωρε και για την γεννα. Black out εχεις?? :D :D θα βγαλω με το κινητο γιατι η φωτοχαλιας μας εχει γραψει κανονικοτατα.
nikolakis94
20-02-14, 15:42
Πολύ ωραιο το εχεις κανει.Αλλα μας πετας μια ξερη φωτογραφια μετριας ποιοτητας:D (απο iPhone?):D και πρεπει να βγαλουμε ακρη εμεις τωρα.Βαλε καμια macro κανα fhd βιντεο να γουστάρουμε.
Κουραμπιές
20-02-14, 16:32
σου στελνω αριθμο λογαριασμου πμ. Ενημερωσε ποτε θα βαλεις τα λεφτα, (μην αργησεις και περιμενετε τις φωτος ομως) να παω να παρω την dslr που εχω καψουρα και σου βγαζω οσες φωτος θες!!! :D
Οχι με asus nexus 7 ειναι η φωτο. :D Θα βγαλω ενα βινετακι αν ειναι σε λιγο. Σαν την κινηση δεν εχει.
nikolakis94
20-02-14, 16:47
Αμα εισαι καλο παιδι, τρως ολο σου το φαι και φροντιζεις τα ψαρακια σου θα στην κανω δωρο το πασχα:D:D
Κουραμπιές
20-02-14, 16:50
Ok πατησα screenshot, ειτε το σβησεις ειτε δεν το σβησεις το ποστ, τοχω κρατημενο. Κατσε να το κανω και quote. :D :D
Αμα εισαι καλο παιδι, τρως ολο σου το φαι και φροντιζεις τα ψαρακια σου θα στην κανω δωρο το πασχα:grin::grin:
nikolakis94
20-02-14, 17:00
Σε περιπτωση αθέτησης της συμφωνιας δεν φερω καμια ευθυνη.Ευθυνη φερει ο ευκολόπιστος αναγνωστης.Επισης ο συντάκτης διατηρεί το δικαιωμα αλλαγης του δωρου με καποιο κατώτερης ποιοτητας χωρις καμια προειδοποιηση.
Κλεόβουλος
20-02-14, 18:23
Κλεοβουλε στο κοπητηπιτα δεν μιλαγαμε για τα ντεμασονι μου μωρε και για την γεννα. Black out εχεις?? :D :D
και Black έχω και White έχω, κι απ' αυτό έχω :D:D:D
http://www.whiskyantique.com/dati/immagini/black-white-ob-75cl-43-special-blend-of-buchana_IM138453.jpg
Κουραμπιές
20-02-14, 18:54
Xαχαχαχ ωραια καλα παμε. Νικολακι δεν ακουω τιποτα. :D Λοιπον εβγαλα ενα βιντεακι μουρλια μαρεσε παρα πολυ. Ανεβαινει στο youtube και το ανεβαζω εδω. Μουρθε να ταισω την ωρα που εβγαλα το βιντεο, μουπεσε λιγο παραπανω τροφη γιατι την εριξα με το ενα χερι λογω καμερας αλλα κλαιν. Και στο φιναλε πετυχα και ενα παιδι των Δεμασονακηδων. :D :D
1080p βαλτε την αναλυση
Qjxa3g_Ug4E
stanisalus18
20-02-14, 22:54
ωραίος. εντυπωσιακό το ενυδρείο με όμορφα ψαράκιά :P και ειδικά οι πέτρες τα σπάνε
κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-02-14, 12:14
Να το χαιρεσαι, σε βαθος χρονου.Η πετρες ακουμπαν στα τζαμια?
Κουραμπιές
21-02-14, 12:34
Ευχαριστω παιδια. Ναι κανονικοτατα. Μην το φοβασαι.
Κουραμπιές
17-03-14, 14:39
Καποιες τυχαιες φωτος που εβγαλα χτες. Εβγαλα και την οικογενεια Δεμασονακιδη φωτο με τον μπομπιρα στη μεση.
Τα maison reef δυσκολα το βγαζω φωτο σε full χρωματα, μακαρι να τα προλαβω βγαζουν φοβερο χρωμα.
http://img228.imagevenue.com/loc122/th_56285_IMG_20140316_223606_122_122lo.jpg (http://img228.imagevenue.com/img.php?image=56285_IMG_20140316_223606_122_122lo. jpg)http://img142.imagevenue.com/loc144/th_56289_IMG_20140316_223505_122_144lo.jpg (http://img142.imagevenue.com/img.php?image=56289_IMG_20140316_223505_122_144lo. jpg)http://img43.imagevenue.com/loc56/th_56293_IMG_20140316_223549_122_56lo.jpg (http://img43.imagevenue.com/img.php?image=56293_IMG_20140316_223549_122_56lo.j pg)
Παναγιώτης Κ
18-03-14, 00:31
Πολύ ωραία ψάρια!
Να τα χαίρεσαι!
στελιος προεδρου
18-03-14, 21:31
φιλε να τα χαιρεσε τα ψαρακια σου κουκλια ειναι+-2+-2
Κουραμπιές
19-03-14, 02:33
Ευχαριστω παιδια!! Νομιζω οτι τα ψιλοματιασα χαχα. Εχω (παλι) μπουκωμενη ντεμασονι. Η συχνοτητα ζευγαρωματος ειναι παρα πολυ και μονο με αυτην. Με το που ξεμπουκωσει σε 5-10 μερες παλι αναβει κοκκινο λαμπακι στο ενυδρειο...:D
Σοβαρα τωρα, χτες προσεξα οτι βγηκε περισσοτερο αποτι συνηθως εκυος πετρων, συνηθως ειναι συνεχεια μεσα και φυσικα δεν τρωει. Το θεμα ειναι οτι τα βραγχια της φαινοντουσαν απο πισω, ηταν φουσκωμενα και το χρωμα νορμαλ κοκκινο. Εκανα μετρησεις ολα καλα. Ειναι φυσιολογικο ομως? Επισης κολυμπουσε λιγο "δυσκολα"... Σημερα ειναι καλυτερα βραγχια κλειστα και κολυ πι λιγο καλυτερο. Για πειτε καμια ιδεα...
Κουραμπιές
30-08-14, 10:13
Mετα απο 2 μηνες που γυρισα, ολα καλα :P ζει και η μανα demasoni και ολα, και βασιλευουν. Μεγαλωσαν λιγακι αλλα περιμενα περισσοτερο. Θα δειξει. :P Ξυνομαι να βαλω καποια μεγαλη κιχλιδα (τι να κανω που εχω τον kostaskich διπλα να με μπριζωνει) αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν με περνει. :D :D :D Μολις το περιποιηθω θα βγαλω καμια φωτο.
kixlidatos
30-08-14, 10:28
Αναμενουμε.:)
Κλεόβουλος
30-08-14, 10:33
Αναμενουμε.:)
κι εμείς :rolleyes:
(τον Κωστάκη από μακριά :D)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.