Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : βοηθεια σε αρχαριο

mpoumpouzos
20-09-13, 09:32
καλημερα σε ολους, θελω σιγα σιγα να ξεκινησω το στησιμο του ενυδρειου μου σε στυλ tanqanyika, εχω βρει καποιες πετρες και θα ηθελα τη γνωμη σας να τις χρησιμοποιησω η οχι, θα μου πειτε βεβαια τι ερωτηση ειναι αυτη αλλα οσο χαζη κι αν ειναι η ερωτηση ειναι πολυ καλυτερο απο το να κανεις μια λαθος κινηση.....οι πετρες που εχω βρει ειναι αυτες:

Κλεόβουλος
20-09-13, 11:51
Οι πέτρες μου φαίνονται εντάξει. Που τις βρήκες?

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου? Έχεις αποφασίσει τι ψάρια θα βάλεις?

mpoumpouzos
20-09-13, 12:26
Οι πέτρες μου φαίνονται εντάξει. Που τις βρήκες?

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου? Έχεις αποφασίσει τι ψάρια θα βάλεις?

το ενυδρειο ειναι κοντα στα 200 λιτρα και ελεγα να να το στησω πρωτα σε στυλ tanqanyika που μου αρεσει, να στρωσω, να κανω μετρησεις και μετα να δω πως θα καταληξουμε με τα ψαρια.....τις πετρες τις βρηκα εδω στη δουλεια και ειπα να δω αν κανουν....τους εριξα και πανω υδροχλωρικο και η ασπρη εκανε αφρους η αλλη ομως οχι....

Κλεόβουλος
20-09-13, 12:34
Αφρίζουν-ξαφρίζουν δεν έχεις πρόβλημα :)
Αν το νερό του δικτύου σου είναι, όπως συνήθως, σκληρό δεν υπάρχει διαφορά στο τι θα επιλέξεις.
Η γνώμη μου πάντως είναι να βρεις ομοιόχρωμες μπεζ-καφέ (αλλά γούστα είναι αυτά).
Στο βυθό άμμη ψιλή έτσι?
Με το καλό στις ομορφιές της Tanganyika!!

mpoumpouzos
20-09-13, 12:37
Αφρίζουν-ξαφρίζουν δεν έχεις πρόβλημα :)
Αν το νερό του δικτύου σου είναι, όπως συνήθως, σκληρό δεν υπάρχει διαφορά στο τι θα επιλέξεις.
Η γνώμη μου πάντως είναι να βρεις ομοιόχρωμες μπεζ-καφέ (αλλά γούστα είναι αυτά).
Στο βυθό άμμη ψιλή έτσι?
Με το καλό στις ομορφιές της Tanganyika!!

αυτο για την αμμο ειναι κανονας να υποθεσω???χαλικακι των δυο χιλιοστων που εχω λευκο δεν κανει????

Κλεόβουλος
20-09-13, 12:56
Η άμμος είναι κανόνας.
Αλλά 2 χιλιοστών δεν είναι χαλίκι :) μήπως είναι 2 εκ.?
Και το λευκό λερώνει γρήγορα, προτίμησε μπεζ.

mpoumpouzos
20-09-13, 12:59
Η άμμος είναι κανόνας.
Αλλά 2 χιλιοστών δεν είναι χαλίκι :) μήπως είναι 2 εκ.?

οχι 1-2 χιλιοστα ειναι......ρυζακι το λεμε εμεις εδω, ειναι χαλικι σπασμενο και ειναι πολυ ψιλο γι αυτο ελεγα μηπως κανει γιατι αμμο δε βρισκω ρε γαμωτο εδω κρητη, μονο παραγγελια.....

Κλεόβουλος
20-09-13, 13:01
Μη με τρελαίνεις που δεν βρίσκεις άμμο στο Ηράκλειο :rolleyes:
Πάνε σε μια καθαρή παραλία και φόρτωσε.

mpoumpouzos
20-09-13, 13:03
Μη με τρελαίνεις που δεν βρίσκεις άμμο στο Ηράκλειο :rolleyes:
Πάνε σε μια καθαρή παραλία και φόρτωσε.

μη τρελενεσαι ρε κλεοβουλε, λευκη εννοουσα δε βρισκω για αγορα.......

nazgul
20-09-13, 13:04
Σε καμια μαντρα με οικοδομικα υλικα, ολο και κατι μπορει να βρεις.

Παντως για τις πετρες, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε μια παραλια και να μαζεψεις οτι πετρα τραβαει η ψυχη σου. Οπως και αμμο απο παραλια μπορεις να μαζεψεις, απλα προσεχοντας να ειναι σε καπως ερημικο σημειο για να μην εχει διαφορα.

mpoumpouzos
20-09-13, 13:06
Σε καμια μαντρα με οικοδομικα υλικα, ολο και κατι μπορει να βρεις.

Παντως για τις πετρες, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε μια παραλια και να μαζεψεις οτι πετρα τραβαει η ψυχη σου. Οπως και αμμο απο παραλια μπορεις να μαζεψεις, απλα προσεχοντας να ειναι σε καπως ερημικο σημειο για να μην εχει διαφορα.

αν σου πω οτι εχω φαει τους μαντραδες για λευκη χαλαζιακη και ολοι μου λενε τι ειναι αυτο θα το πιστεψεις???

nazgul
20-09-13, 13:27
Δεν υπαρχει λογος να παρεις χαλαζιακη για Τanganiyka. Αν ηθελες ψαρια μαλακου νερου, ενταξει. Αλλα για αφρικη, βαλε αμμο παραλιας καλυτερα.

mpoumpouzos
20-09-13, 13:30
Δεν υπαρχει λογος να παρεις χαλαζιακη για Τanganiyka. Αν ηθελες ψαρια μαλακου νερου, ενταξει. Αλλα για αφρικη, βαλε αμμο παραλιας καλυτερα.

μαλλον θα ακολουθησω τη συμβουλη σας.....το σκ εχει εξορμιση στις παραλιες και καλο πλυσιματακι.......κριμα ρε γαμωτο και ειχα φαει τρελλο κολλημα με το χαλικακι που ειχα βρει.....

μιας και το χαλικακι ειναι και αυτο ασβεστοληθικο θα μου προτειναται καποιο αλλο υδροβιοτοπο που να πληρει παρομειες προυποθεσεις???

genecr
20-09-13, 14:11
λίμνη malawi :D

mpoumpouzos
20-09-13, 14:17
λίμνη malawi :D

δεν εχει θεμα με το ασβεστοληθικο χαλικακι???

genecr
20-09-13, 14:20
όχι και εκεί σκληρό νερό έχει. πάντως για 200 λίτρα νομίζω καλύτερη επιλογή είναι η tanganyika.

mpoumpouzos
20-09-13, 14:22
όχι και εκεί σκληρό νερό έχει. πάντως για 200 λίτρα νομίζω καλύτερη επιλογή είναι η tanganyika.

εννοεις οτι η ψαροσυνθεση της tanqnyika ταιριαζει πιο πολυ στα λιτρα μου???

nikolakis94
20-09-13, 14:26
Και malawi πιστευω μπορεις να κανεις ενα χαρεμι με labido

mpoumpouzos
20-09-13, 14:27
Και malawi πιστευω μπορεις να κανεις ενα χαρεμι με labido

καμια πρωταση για διαμορφωση γιατι λογω χωρου το ενυδρειο το εκανα 80χ40χ65, οποτε εχει πολυ υψος που δε ξερω πως να το καλυψω ωστε να ειναι ομορφο....

nikolakis94
20-09-13, 14:37
Περιμενε τους αφρικανους αν και νομιζω οτι θα σου κανουν παρατηρηση για το μηκος του ενυδρειου.

mpoumpouzos
20-09-13, 14:41
Περιμενε τους αφρικανους αν και νομιζω οτι θα σου κανουν παρατηρηση για το μηκος του ενυδρειου.

καθε παρατηρηση δεκτη, ετσι κι αλλιως γι αυτο βρισκομαστε εδω, να προλαβαινουμε λαθη που θα εχουν αντικτυπο στα ψαρακια μας.....αν δε κανει το μηκος μου για tanqanyika θα παμε σε κατι αλλο.....

Κλεόβουλος
20-09-13, 16:31
Πολύ άβολο το μέγεθος του ενυδρείου, κυρίως γιατί δεν έχει μήκος.
Αυτό σε περιορίζει στον αριθμό των ειδών που θα βάλεις.
Επίσης θα έχεις πολύ ανεκμετάλλευτο χώρο στο ύψος.

mpoumpouzos
20-09-13, 16:37
Πολύ άβολο το μέγεθος του ενυδρείου, κυρίως γιατί δεν έχει μήκος.
Αυτό σε περιορίζει στον αριθμό των ειδών που θα βάλεις.
Επίσης θα έχεις πολύ ανεκμετάλλευτο χώρο στο ύψος.

ναι δυστυχως το σημειο που πρεπει να μπει δεν ειχε παραπανω μηκος οποτε του εδωσα υψος κατι που τελικα αποδικνειεται λαθος μεγαλο.......οποτε θα με συμβουλευες να μη το προχωρησω σε tanqanyika???

Κλεόβουλος
20-09-13, 17:03
Και να σε χάσουμε από πελάτη? :D
Εγώ θα το επιχειρούσα με το ενυδρείο σου (το έχω κάνει σε μεγαλύτερο με επίσης άβολα μεγάλο ύψος) με κατάλληλη διαρρύθμιση.
Δηλ.: στη μιά πλευρά ένα όσο το δυνατό ψηλότερο βραχοσύμπλεγμα,
στα όρια των βράχων και με τρόπο ώστε να οριοθετούν το ενυδρείο σε 2 περιοχές μια δεκάδα βαλισνέριες ή crinum,
και στην άλλη πλευρά καμιά 50αριά κελύφη απλωμένα.
Έτσι μπορείς να φιλοξενήσεις ένα ζευγάρι/χαρέμι μικρόσωμα πετρόψαρα (πχ Julidochromis transcriptus) και ένα χαρέμι κοχυλόψαρα (πχ multies,similis,Al.compressiceps "shell" κλπ)
;)

nikolakis94
20-09-13, 17:11
Εγώ θα το επιχειρούσα με το ενυδρείο σου (το έχω κάνει σε μεγαλύτερο με επίσης άβολα μεγάλο ύψος) με κατάλληλη διαρρύθμιση.
στα όρια των βράχων και με τρόπο ώστε να οριοθετούν το ενυδρείο σε 2 περιοχές μια δεκάδα βαλισνέριες ή crinum,
Έτσι μπορείς να φιλοξενήσεις ένα ζευγάρι/χαρέμι μικρόσωμα πετρόψαρα (πχ Julidochromis transcriptus) και ένα χαρέμι κοχυλόψαρα (πχ multies,similis,Al.compressiceps "shell" κλπ)
;)

Ωραιο μου φαινεται αυτο.Με βαζεις σε σκεψεις:D

Κλεόβουλος
20-09-13, 17:14
Ωπ...κι άλλος πελάτης? :D:D:D

nikolakis94
20-09-13, 17:22
Ωπ...κι άλλος πελάτης? :D:D:D

Προς το παρον το αφηνουμε.Το βαζω ομως στην λιστα με τα υποψηφια στησιματα για ενα 80Χ40Χ50 που καθεται:D

nazgul
20-09-13, 18:57
Ωπ...κι άλλος πελάτης? :grin::grin::grin:

Χρυσες δουλειες κανεις σημερα!χαχα!

mpoumpouzos
20-09-13, 21:17
;)

το σκ μαλλον θα πεσει δοκιμαστικο στησιμο και θα βγαλω φωτο να μου πεις τη γνωμη σου!!!!ελπιζω να τα καταφερω γιατι ετσι οπως μου το περιγραφεις θα ειναι πολυ ομορφο.....

Nick74
21-09-13, 10:57
αν και λιγακι ασχετο, αλλα αν εστηνα Αφρικανικο θα εβαζα μουλτις (εδω οι ειδικοι της Αφρικης θα σου πουν αν σε ενδιαφερει για παραμετρους κτλ, εμενα απλα μου αρεσουν που τα βλεπω στα βιντεακια).
Για τα συγκεκριμενα απ οτι εχω καταλαβει τα λιτρα σου ειναι μια χαρα

nazgul
21-09-13, 11:39
αν και λιγακι ασχετο, αλλα αν εστηνα Αφρικανικο θα εβαζα μουλτις (εδω οι ειδικοι της Αφρικης θα σου πουν αν σε ενδιαφερει για παραμετρους κτλ, εμενα απλα μου αρεσουν που τα βλεπω στα βιντεακια).
Για τα συγκεκριμενα απ οτι εχω καταλαβει τα λιτρα σου ειναι μια χαρα

Που να τα δεις και απο κοντα :D

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν πολλες επιλογες για tanganyika σε 200 λιτρα. Αν μπουν multies, βεβαια, μπορει να γινει μια μεγαααααλη αποικια με τον καιρο.

mpoumpouzos
21-09-13, 15:38
1η προσπαθεια.......δεκτες γνωμες, συμβουλες και παρατηρησεις....ευχαριστω!!!!

nazgul
21-09-13, 15:50
Για αρχη, σιγουρα χρειαζεται αρκετα περισσοτερη αμμο, να εχεις 5-6 εκατοστα τουλαχιστον, για οι κιχλιδες θα τα κανουν ολα ανω κατω. Κατω απο τις πετρες να βαλεις φελιζολ για να μην σπασει ο πατος του ενυδρειου. Επισης, τις πετρες πρεπει να τις στερεωσεις παρα πολυ καλα, αλλιως θα εχεις δραματα αν κυλησει καμια, επειδη οι κιχλιδες θα στα κανουν ανω κατω :D

Τελος, θα εβαζα περισσοτερη φαντασια, ωστε να μη φαινονται οτι μπηκαν απο ανθρωπινο χερι, ομορφα τοποθετημενες ;)

mpoumpouzos
21-09-13, 16:05
Για αρχη, σιγουρα χρειαζεται αρκετα περισσοτερη αμμο, να εχεις 5-6 εκατοστα τουλαχιστον, για οι κιχλιδες θα τα κανουν ολα ανω κατω. Κατω απο τις πετρες να βαλεις φελιζολ για να μην σπασει ο πατος του ενυδρειου. Επισης, τις πετρες πρεπει να τις στερεωσεις παρα πολυ καλα, αλλιως θα εχεις δραματα αν κυλησει καμια, επειδη οι κιχλιδες θα στα κανουν ανω κατω :D

Τελος, θα εβαζα περισσοτερη φαντασια, ωστε να μη φαινονται οτι μπηκαν απο ανθρωπινο χερι, ομορφα τοποθετημενες ;)

φελιζολ εχει μπει....η αμμος πανω απο το φελιζολ ειναι 4 ποντους και 2 το φελιζολ ειναι στους 6 ποντους.....να βαλω κι αλλο???οσο για τις πετρες προσπαθω να τις παω οσο γινεται πιο ψηλα γιατι ειναι πολυ ψηλο το ενυδρειο και θα ειναι ασχημο.....κανω δοκιμαστικα για να δω πως θα μπουν τελικα ωστε να τις κολλησω στο τελικο στησιμο...

nazgul
21-09-13, 16:11
Φαινεται για λιγοτερη η αμμος, αλλα ξερεις καλυτερα. Βαλε και αναμεσα τις πετρες, παντως, για να γινει ενα σωμα.

Ειναι πολυ επικινδυνα στημενες ετσι, παντως. Ή κολλας με ενυδρειακη σιλικονη για να μην κουνιουνται, ή ακομα καλυτερα τις στερεωνεις ετσι ωστε να μην κουνηθουν ποτε. Μπορει να σου σπασει το τζαμι αν πεσει καποια πετρα, να ξερεις.

beeromixalhs
21-09-13, 16:12
εμένα φίλε μου δε μου αρέσουν οι πέτρες που έβαλες. Είναι πολύ τετράγωνες. Δε φαίνονται καθόλου φυσικές.
Επίσης αν έβαζες όπως σου είπαν και άλλη άμμο δεν θα ήταν και τόσο κακό, θα κέρδιζες και στο ύψος μερικούς πόντους:D:D

mpoumpouzos
21-09-13, 16:16
Φαινεται για λιγοτερη η αμμος, αλλα ξερεις καλυτερα. Βαλε και αναμεσα τις πετρες, παντως, για να γινει ενα σωμα.

Ειναι πολυ επικινδυνα στημενες ετσι, παντως. Ή κολλας με ενυδρειακη σιλικονη για να μην κουνιουνται, ή ακομα καλυτερα τις στερεωνεις ετσι ωστε να μην κουνηθουν ποτε. Μπορει να σου σπασει το τζαμι αν πεσει καποια πετρα, να ξερεις.

ναι δεν ειναι καλη η φωτογραφια......δηλαδ καλυτερα να τις απλωσω να πιασουν ολη τη πλατη κι ας χαμηλωσουνε???
-------------------------
εμένα φίλε μου δε μου αρέσουν οι πέτρες που έβαλες. Είναι πολύ τετράγωνες. Δε φαίνονται καθόλου φυσικές.
Επίσης αν έβαζες όπως σου είπαν και άλλη άμμο δεν θα ήταν και τόσο κακό, θα κέρδιζες και στο ύψος μερικούς πόντους:D:D

η αμμος ειναι 6 ποντους μιχαλη, 2 το φελιζολ και 4 η αμμος, ναι οι πετρες ειναι αρκετα τετραγωνισμενες αλλα μου αρεσουν, ισως παω καμια βολτα προς παραλια μερια να βρω πιο φυσικες!!!!

ChocolatePuma
21-09-13, 16:17
;)

Γιατί δεν δοκιμάζεις αυτή την πρόταση?;)

Επίσης συμφωνώ σχετικά με τις πέτρες. Ειναι υπερβολικά συμμετρικές
Χρειάζεσαι κάτι πιο φυσικό

Μόλις είδα πως είσαι απο Ηράκλειο!!! Ώρα για βόλτα στην κοντινή παραλία...

beeromixalhs
21-09-13, 16:18
η άμμος είναι 4 κάνε την 6 ακόμα και 7 δεν είναι κακό, όπως σου είπαν τα ψάρια που θέλεις σκάβουν αρκετά και δεν είναι το καλύτερο να βλέπεις το φελιζολ.
Πρός Αγία Πελαγία εκεί στη στροφή για Λιγαρια έχει πολύ όμορφες πέτρες

mpoumpouzos
21-09-13, 16:20
Γιατί δεν δοκιμάζεις αυτή την πρόταση?;)

Επίσης συμφωνώ σχετικά με τις πέτρες. Ειναι υπερβολικά συμμετρικές
Χρειάζεσαι κάτι πιο φυσικό

αυτο προσπαθω να στησω αλλα αν βρω πιο στρογγυλες πετρες φοβαμαι οτι δε θα μπορεσω να τις χτισω οσο γινεται πιο ψηλα που χρειαζεται!!!
-------------------------
η άμμος είναι 4 κάνε την 6 ακόμα και 7 δεν είναι κακό, όπως σου είπαν τα ψάρια που θέλεις σκάβουν αρκετά και δεν είναι το καλύτερο να βλέπεις το φελιζολ.
Πρός Αγία Πελαγία εκεί στη στροφή για Λιγαρια έχει πολύ όμορφες πέτρες

οκ....σηκωνουμε τοτε κι αλλο το υποστωμα και συνεχιζουμε......

nazgul
21-09-13, 16:24
Πηγαινε στην παραλια και μαζεψε διαφορες πετρες με σχετικα κοντινο χρωματισμο, αλλα διαφορετικου μεγεθους και σχηματος. Αν τις βαλεις ολες μαζι, θα φαινεται πολυ πιο φυσικο το αποτελεσμα.

ChocolatePuma
21-09-13, 16:28
αυτο προσπαθω να στησω αλλα αν βρω πιο στρογγυλες πετρες φοβαμαι οτι δε θα μπορεσω να τις χτισω οσο γινεται πιο ψηλα που χρειαζεται!!!

Έχει μερικά πολυ ωραία ενυδρεία...στη συγκεκριμένη ενότητα
Δεν λέω να κάνεις κάτι όμοιο...απλά μπορείς να πάρεις ιδέες
Ψάξτο λιγάκι και δες μερικά παλιά θέματα
Ενδεικτικά:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45294

Επίσης δεν ξέρω αν το κόλλημα στις πέτρες προτείνεται ως λύση
Απ τα λίγα που έχω διαβάσει, συνήθως οι περισσότεροι προτιμούν σταθερό στήσιμο (είναι λογικό να μην ειναι εύκολο, αλλά κάποια στιγμή θα βρεις τους σωστούς συνδιασμούς ανάμεσα στις πέτρες), αλλά όχι κολλήματα

Σ αυτό θα βοηθήσουν οι πιο έμπειροι

mpoumpouzos
21-09-13, 16:29
Πηγαινε στην παραλια και μαζεψε διαφορες πετρες με σχετικα κοντινο χρωματισμο, αλλα διαφορετικου μεγεθους και σχηματος. Αν τις βαλεις ολες μαζι, θα φαινεται πολυ πιο φυσικο το αποτελεσμα.

οκ....ισως παω πιο μετα, θα ενημερωσω παλι για βοηθεια, σας ευχαριστω ολους!!!

genecr
21-09-13, 21:36
όσο μεγαλώνουν τα ψάρια θα πρέπει να προσαρμόζεις και το στήσιμο, αφαιρώντας πέτρες ή αλλάζοντας θέση κλπ.
ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να τύχει σ'ενα αφρικάνικο ;)

Κλεόβουλος
22-09-13, 07:26
Στην αρχή θέλει πολύ πειραματισμό με το στήσιμο μέχρι να καταλήξεις σ' αυτό που σ' αρέσει αλλά είναι και λειτουργικό για τα ψάρια σου.;)
Προσπάθησε για μεγαλύτερη φυσικότητα.
Να σου δώσω μερικές εικόνες πρόχειρα για να δεις κάποια στησίματα. Μη πάρεις υπόψη σου την ψαροσύνθεση (που ίσως είναι και λάθος)ούτε τις διαστάσεις των ενυδρείων. Πρόσεξε τη γενικότερη εικόνα και απομόνωσε τμήματα που μπορείς να προσαρμόσεις στο δικό σου χώρο.

nikolakis94
22-09-13, 10:31
Στην φωτο 11 φαινεται σαν να εχει κολλησει εικονα με απλωστρα στο πισω τζαμι:D:D:D

Κλεόβουλος
22-09-13, 10:41
Στην φωτο 11 φαινεται σαν να εχει κολλησει εικονα με απλωστρα στο πισω τζαμι:D:D:D
Νικολάκη εσύ αυτά προσέχεις και χάνεις την ουσία
(μη βάλεις απλώστρα στα κριμπένσις...δεν είναι βιοτοπική :smt110)

ChocolatePuma
22-09-13, 10:43
Κλεόβουλε μια απορία από έναν κυριολεκτικά άσχετο: Σε ορισμένες εικόνες κάποια πέτρες είναι στη μέση ή στη μία άκρη σχεδόν μόνες τους
Εξυπηρετούν κάτι ή είναι απλά θέμα εμφάνισης?

ΠΧ 4η & 6η εικόνα

nikolakis94
22-09-13, 10:57
Νικολάκη εσύ αυτά προσέχεις και χάνεις την ουσία
(μη βάλεις απλώστρα στα κριμπένσις...δεν είναι βιοτοπική :smt110)

Τα εδωσα τα κριμπ δεν εχω τιποτα τωρα

Κλεόβουλος
22-09-13, 11:36
Κλεόβουλε μια απορία από έναν κυριολεκτικά άσχετο: Σε ορισμένες εικόνες κάποια πέτρες είναι στη μέση ή στη μία άκρη σχεδόν μόνες τους
Εξυπηρετούν κάτι ή είναι απλά θέμα εμφάνισης?

ΠΧ 4η & 6η εικόνα
Όλα μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο λειτουργικό (ή απλά αισθητικό). Εξαρτάται από τι ψάρια φιλοξενούμε.
Πχ -στην 4η η όρθια πέτρα στα δεξιά μπορεί να μπήκε για να χρησιμοποιηθεί σαν σημείο ζευγαρώματος από Paracyprichromis που προτιμούν σημεία σε βράχο κοντά στην επιφάνεια.
-στην 6η οι πέτρες στη μέση οριοθετούν περιοχές και μειώνουν την επιθετικότητα καθώς δεν υπάρχει οπτική επαφή από την μια στην άλλη.
-υπάρχει περίπτωση που λάθος τοποθέτηση έστω και μιας πέτρας να είναι η αιτία που ένα κυρίαρχο αρσενικό να θεωρεί περιοχή του όλο το ενυδρείο.
κλπ ;)
Τα εδωσα τα κριμπ δεν εχω τιποτα τωρα
ααα...γι αυτό σπαμάρεις στα νερά μας? :smt117

nikolakis94
22-09-13, 11:41
ααα...γι αυτό σπαμάρεις στα νερά μας? :smt117

Τι να κανουμε.Μιας και δεν εχω ακομα την δυνατοτητα για μεγαλα ψαρια και ενυδρεια ψαχνομαι μηπως κανω κατι κατα αφρικη μερια

ChocolatePuma
22-09-13, 11:42
υπάρχει περίπτωση που λάθος τοποθέτηση έστω και μιας πέτρας να είναι η αιτία που ένα κυρίαρχο αρσενικό να θεωρεί περιοχή του όλο το ενυδρείο.
κλπ ;)

Μ αυτό μ εστειλες στην κυριολεξία αδιάβαστο!!!
Δεν περίμενα να παίζει ρόλο τέτοια λεπτομέρια...

mpoumpouzos
26-09-13, 20:01
2η προσπαθεια.....που θα μου παει θα το βρω σιγα σιγα.......το ξυλο ειναι προσωρινο, με λιγα φυτα μεσα πιστευω θα δειξει πιο ομορφο.ευχαριστω για συμβουλες και παρατηρησεις......

genecr
27-09-13, 08:36
τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις;

mpoumpouzos
27-09-13, 09:23
τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις;

μαλλον κανα δυο φροντοζακια μικρα και καποιες Labidochromis.....

genecr
27-09-13, 10:10
χαχα είσαι ωραίος...
τα φροντοζάκια ξέχνα τα
τα labidos θέλουν πολύ πέτρα, φτιάξε ένα μεγάλο νταμάρι στο κέντρο και λογικά 1 χαρέμι θα είναι εντάξει, δεν έχω εμπειρία από malawi
αλλιώς tanganyika με μια πλευρά πέτρα και πετρόψαρα και μια με κέλυφη και κοχυλόψαρα

mpoumpouzos
27-09-13, 10:13
χαχα είσαι ωραίος...
τα φροντοζάκια ξέχνα τα
τα labidos θέλουν πολύ πέτρα, φτιάξε ένα μεγάλο νταμάρι στο κέντρο και λογικά 1 χαρέμι θα είναι εντάξει, δεν έχω εμπειρία από malawi
αλλιώς tanganyika με μια πλευρά πέτρα και πετρόψαρα και μια με κέλυφη και κοχυλόψαρα

τα φροντοζακια τα ξεχναω λογω μεγεθους ενυδρειου???

genecr
27-09-13, 10:25
ναι μπαίνουν σε πολύ μεγαλύτερα ενυδρεία και περισσότερα άτομα.
Διάβασε το προφιλ του ψαριού http://www.seriouslyfish.com/species/cyphotilapia-frontosa/

mpoumpouzos
27-09-13, 10:30
ναι μπαίνουν σε πολύ μεγαλύτερα ενυδρεία και περισσότερα άτομα.
Διάβασε το προφιλ του ψαριού http://www.seriouslyfish.com/species/cyphotilapia-frontosa/

ναι το εχω διαβασει.....ελεγα να παρω μικρα και οταν μεγαλωσουν λιγο να κρατησω ενα ζευγαρι μονο και τα αλλα να τα χαρισω σε καποιον που θα τους παρεχει αυτο που πρεπει η να φτιαξω ενα πιο μεγαλο ενυδρειο....

mpoumpouzos
29-09-13, 18:16
αλλη μια πιο σωστη πιστευω προσπαθεια......προτασεις για διορθωση απαραιτητες.....ευχαριστω!!!!!

Κλεόβουλος
29-09-13, 19:51
Αυτή είναι η καλύτερη.
ΟΜΩΣ ξαναδιάβασε την πρόταση για ψαροσύνθεση που έκανα (ξέχνα τις φροντόζες) ;)

mpoumpouzos
29-09-13, 20:04
Αυτή είναι η καλύτερη.
ΟΜΩΣ ξαναδιάβασε την πρόταση για ψαροσύνθεση που έκανα (ξέχνα τις φροντόζες) ;)

κλεοβουλε τις εχω ξεχασει ηδη.......ισως σε καποιο μεγαλυτερο στο μελλον!!!!!σε ευχαριστω για ολες τις συμβουλες.....

genecr
30-09-13, 07:56
προχώρα το. Στην πορεία προσθέτεις πέτρες και κέλυφη αν χρειαστεί :???:

mpoumpouzos
30-09-13, 09:22
προχώρα το. Στην πορεία προσθέτεις πέτρες και κέλυφη αν χρειαστεί :???:

σκεφτομαι να βγαλω τελειως το ξυλο απο μεσα τι λετε???

mpoumpouzos
14-10-13, 18:24
Πως σας φαινεται???εν αναμονη του επιπλου.....

ChocolatePuma
14-10-13, 19:02
Πως σας φαινεται???εν αναμονη του επιπλου.....

Βρείτε τις διαφορές παίζουμε????:p http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=788905&postcount=60

Τελικά αποφάσισες να το αλλάξεις τελείως? - Εχεις βάλει πλάτη?

mpoumpouzos
14-10-13, 19:27
Βρείτε τις διαφορές παίζουμε????:p http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=788905&postcount=60

Τελικά αποφάσισες να το αλλάξεις τελείως? - Εχεις βάλει πλάτη?

ναι, εβαλα φοντο αν και δε ξερω αν το κρατησω, οσο για την αλλαγη που θα μου παει καπου θα κατασταλλαξω.......

platy
15-10-13, 00:53
δεν μου αρεσει το στησιμο...οι πέτρες δείχνουν σαν να ειναι αφύσικα στερεωμένες-στοιβαγμενες να ακουμπανε στην πλατη του ενυδρείου..προτίμησε κατι που θα ξεκιναει ομοιόμορφα απο κατω και οσο ανεβαινει θα μικραίνει...ετσι θα δώσεις και ωραίο οπτικό αποτέλεσμα..αλλα και θα εινια πρακτικό για τα ψάρια