Επιστροφή στο Forum : ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ 125 ΛΙΤΡΑ
Καλησπέρα!
Θα ήθελα τη γνώμη σας για ψαροσύνθεση σε 120-125 καθαρά λίτρα (80*36*55)..
Οι συνθήκες νερού είναι:
pH:7.4
KH:7
GH:9
Το ενυδρείο είναι στρωμένο (λειτουργεί 2 χρόνια περίπου).
Δεν θα ασχοληθώ με αλλαγές στις παραμέτρούς του νερού (πχ όσμωση)..ίσως να προστεθεί μόνο τύρφη.
Έκανα μία σκέψη για ένα ζευγάρι κριμπένσις (είχα κάποτε αλλά τότε δεν μπόρεσα να τα κρατήσω) μ άρεσε η συμπεριφορά τους ..θα μπορούσα να τα συνδυάσω και με κάποιο άλλο είδος;
Με τις παραπάνω παραμέτρους νερού πάντα..
ευχαριστώ πολυ
leandros69
12-09-13, 19:07
επειδη εχω κριμπενσις ακριβως στα ιδια λιτρα,γνωμη μου ειναι να βαλεις απλα ενα ζευγαρι μονο του.
ετσι κι αλλιως οταν αρχισουν οι γεννες θα γεμισει το ενυδρειο.υπολογιζε μια γεννα καθε 25 μερες.
αν βαλεις αλλα ψαρακια μαζι (το ειχα δοκιμασει και αυτο) οταν αρχισουν οι γεννες θα δεινοπαθησουν και θα ειναι συνεχεια στρεσαρισμενα....
επειδη εχω κριμπενσις ακριβως στα ιδια λιτρα,γνωμη μου ειναι να βαλεις απλα ενα ζευγαρι μονο του.
ετσι κι αλλιως οταν αρχισουν οι γεννες θα γεμισει το ενυδρειο.υπολογιζε μια γεννα καθε 25 μερες.
αν βαλεις αλλα ψαρακια μαζι (το ειχα δοκιμασει και αυτο) οταν αρχισουν οι γεννες θα δεινοπαθησουν και θα ειναι συνεχεια στρεσαρισμενα....
Θα είναι λες τοσο επιθετικα?
Βασικα σκεφτομουν για cherry barb ή zebra danio ή serpae tetra ...
απλα καποτε που τα ειχα για λιγο καιρο είχα παρατηρησει πως δεν υπηρχε ιδιαιτερη κινηση στο ενυδρειο (εως καθολου)..
και μετα αν υποθεσουμε πως επιβιωνουν απ τις γεννες κριμπς ..ποσα θα μπορουν να μεινουν στα 120 λίτρα??παλι ενα ζευγαρι δε θα μεινει?
Θα είναι λες τοσο επιθετικα?
Βασικα σκεφτομουν για cherry barb ή zebra danio ή serpae tetra ...
αν βαλλεις serpae να ξερεις οτι α) ειναι και μεταξυ τους επιθετικα β) την πεφτουν σε ψαρια με μακρυα πτερυγια κλπ γ)γενικως επικρατει ενας χαμός μεσα στο ενυδρειο
απλα καποτε που τα ειχα για λιγο καιρο είχα παρατηρησει πως δεν υπηρχε ιδιαιτερη κινηση στο ενυδρειο (εως καθολου)..
και μετα αν υποθεσουμε πως επιβιωνουν απ τις γεννες κριμπς ..ποσα θα μπορουν να μεινουν στα 120 λίτρα??παλι ενα ζευγαρι δε θα μεινει?ΝΑΙ :D
Γιατι δεν κάνεις μια βολτα σε 2-3 μαγαζια να δεις τι υπάρχει..??
και τα firemouth ειναι καλη επιλογή οπως και τα convict απο κιχλίδες...τα λιφαλλίλι και τα krib γεννανε συνεχως και ειναι κουραστικα...
επισης απο κιχλιδες υπάρχουν τα ραμιρέζι που ειναι ησυχα
σκέφτεσαι για βιοτοπικό ή κοινωνικο ενυδρειο
Γιατι δεν κάνεις μια βολτα σε 2-3 μαγαζια να δεις τι υπάρχει..??
και τα firemouth ειναι καλη επιλογή οπως και τα convict απο κιχλίδες...τα λιφαλλίλι και τα krib γεννανε συνεχως και ειναι κουραστικα...
επισης απο κιχλιδες υπάρχουν τα ραμιρέζι που ειναι ησυχα
σκέφτεσαι για βιοτοπικό ή κοινωνικο ενυδρειο
Γεια σου βρε Τάσο!!!
και πιο παλια ειχαμε μιλησει και παλι τοτε για κριμπενσις λεγαμε ;)
λοιπον ..για κοινωνικο λεω..τα ραμιρεζι μ αρεσουν πολυ αλλα δεν καλυπτω με τιποτα τις αναγκες τους (κυριως στις συνθηκες νερου) ..εδω και με τα κριμπενσις στα ορια ειμαι..
το προβλημα μου ειναι αν μπορω να βαλω και τιποτα αλλο μεσα (για τα serpae το διαβασα οτι ειναι επιθετικα οποτε δεν τα σκεφτομαι)
...τα κριμπ ειναι καλα,αλλα προσωπικα σου ειπα γιατι δεν τα προτιμώ...ενας συνδοιασμός(αν και δεν ειναι βιοτοπικός) ειναι με harlequin rasbora...τα οποια ειναι και ομορφα,και ειρηνικα...;)
...τα κριμπ ειναι καλα,αλλα προσωπικα σου ειπα γιατι δεν τα προτιμώ...ενας συνδοιασμός(αν και δεν ειναι βιοτοπικός) ειναι με harlequin rasbora...τα οποια ειναι και ομορφα,και ειρηνικα...;)
Να ρωτησω κατι...τους καρδιναλιους να τους ξεχασω λες???παντα μ αρεσαν αλλα κολλαγα στο ph (3-7.5) βασει του seriouslyfish..και γι αυτο σκεφτομουν για cherry ή zebra
εγω εχω ξαναγράψει..οτι απο τι στιγμη που ειναι tankbred μπορούμε να τους κρατάμε και σε νερό βρύσης..απο κει και περα δεν θελω να παίρνω κανεναν στο λαιμό μου ...ο καθενας πραττει αναλογα με τα κριτηρια που θέλει...
leandros69
14-09-13, 20:11
το ζευγαρι με τα κριμπ που εχω τωρα μεσα το εριξα στο ενυδρειο φλεβαρη.
εχουν κανει 5 γεννες.χρειαστηκε να στησω και δευτερο ενυδρειο 80 λιτρα γιατι μολις ερχοταν η επομενη γεννα η προηγουμενη ετρωγε αγριο κυνηγι.
50 εδωσα προχθες σε ενα πετ.και μεσα στο ενυδρειο γινεται χαμος.
αν βαλεις και αλλα ψαρακια μεσα θα τα βλεπεις απλα συνεχεια κυνηγημενα και στρεσαρισμενα συνεχεια σε καποια γωνια του ενυδρειου...
http://www.youtube.com/watch?v=dSlrshzX0MU
nikolakis94
14-09-13, 20:15
Οντως ετσι ειναι.Αυτη ειναι ομως και η συμπεριφορα που κανει τα κριμπ ενδιαφεροντα ψαρια.Και εγω πριν 1 εβδομαδα εδωσα 22 μικρα απο 2 διαφορετικες γεννες.Βεβαια μετα απο λιγο κατανταει κουραστικο με τοσες γεννες.
Χρηστος Ζ.
14-09-13, 20:27
βαλε ενα ζευγαρι κριμπ και δεν θα το μετανιωσεις. αν θες μπορεις να βαλεις μαζι και ενα κοπαδακι zebra danio, αλλα εγω θα σου συνιστουσα το ζευγαρι να ειναι μονο του.
leandros69
14-09-13, 20:30
βαλε ενα ζευγαρι κριμπ και δεν θα το μετανιωσεις. αν θες μπορεις να βαλεις μαζι και ενα κοπαδακι zebra danio, αλλα εγω θα σου συνιστουσα το ζευγαρι να ειναι μονο του.
:smt023 +1000000000
edit
μολις κανουν τη δευτερη γεννα θα βλεπεις συνεχεια κινηση...
:smt023 +1000000000
edit
μολις κανουν τη δευτερη γεννα θα βλεπεις συνεχεια κινηση...
ok..μάλλον μόνα τους θα μπουν ..ειδα και στο βιντεακι τους ροδοστομους και η αληθεια ειναι πως δε θα ηθελα κατι τετοιο.
Αν γεννησουν ομως και αυξηθει ο πληθυσμός πάλι δε θα εχω θεμα μεταξυ των κριμπς;;
θέλω να πω,στο δικο σου ενυδρείο που είναι πλέον τόσα πολλα κριμπενσις δε γίνεται μάχη μεταξύ τους; :confused:
leandros69
16-09-13, 09:51
μετα την δευτερη γεννα τα μεγαλυτερα ολο και καποια μικρα προλαβαινουν να αρπαξουν.οποτε ο πληθυσμος δεν αυξανεται τοσο γρηγορα.τα μικρα μολις φτασουν 4-5 μηνων τα χαριζω σε πετ.αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι το νερο.οσο πιο αλκαλικο τοσο πιο πολλα αρσενικα γεννιουνται.αρα λιγη τυρφη με καλτσακι στο φιλτρο χρειαζεται για να υπαρχει και καποια ισοροπια στις γεννες,και να μπορεις να τα δινεις πιο ευκολα..
μετα την δευτερη γεννα τα μεγαλυτερα ολο και καποια μικρα προλαβαινουν να αρπαξουν.οποτε ο πληθυσμος δεν αυξανεται τοσο γρηγορα.τα μικρα μολις φτασουν 4-5 μηνων τα χαριζω σε πετ.αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι το νερο.οσο πιο αλκαλικο τοσο πιο πολλα αρσενικα γεννιουνται.αρα λιγη τυρφη με καλτσακι στο φιλτρο χρειαζεται για να υπαρχει και καποια ισοροπια στις γεννες,και να μπορεις να τα δινεις πιο ευκολα..
και αν υποθεσουμε πως απο μια γεννα σου δημιουργηθουν νεα ζευγαρια
-μεταξυ τους τα ζευγαρια δεν κυνηγιουνται;
-υπαρχει περιπτωση δυσπλασιων ή γενικοτερα προβληματων επειδη στην ουσια ειναι απ το ιδιο αιμα;
*ρωταω πολλα ..το ξερω..αλλα θελω να ειμαι οσο το δυνατον πιο σιγουρη αυτη τη φορα ετσι ωστε να μην δωσω ξανα οπως το 2011 ;)
leandros69
16-09-13, 10:02
παντα υπαρχει τετοια περιπτωση.εμενα το ζευγαρι μου αδερφια ειναι.ομως και να αγορασεις απο μαγαζι το πιθανοτερο ειναι να ειναι αδερφια.αν σου δημιουργηθουν ζευγαρια παντως τα δινεις πιο ευκολα.
κανονικα μετα απο κάποιες γενιές πρεπει να ανανεώνεις τα αίματα ...δηλαδη να αλλάζεις ζευγη ,για να μην κουράζεται με γένες(απο την στιγμή που ειναι επιτυχημένες),και να μην ζευγαρώνεις σε τακτική βάση ψάρια απο την ιδια γέννα...αλλα να κρατάς τα πιο ισχυρα...
leandros69
16-09-13, 10:49
λιγο δυσκολο οταν εισαι σε νησι.και δεν εχεις βρει συγχομπιστα που να ασχολειται με το ειδος.ετσι προχωρησα στη λυση του εναλακτικου δευτερου ενυδρειου.με βολεψε πολυ μεχρι να βρισκω που θα δινω τα ψαρια.
ποσο μου αραισει να βλεπω οτι τα παιδια των παιδιων μου περνανε καλα χε χε χε
μπραβο λεοναρδο
αχω γινει προπαππους δηλαδη εεε?
προτεινω και εγω κριμπς και μονα τους
εγω εχω δυο ζευγαρια τωρα αντιδιαμετρικα με πολυ βλαστηση αναμεσα στις φολιες τους σε 125λτ και δεν εχω προβληματα απλα τα μονα ψαρια που δεν καταλαβαν τιποτα απο τα κριμπς ειναι τα σαε τα μονα που προτεινω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.