Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : τα ''φωτα'' σας παρακαλω


lefki
12-09-13, 12:04
εχω ενα ενυδρειο 100*30*40( 120 λιτρα μικτα)που τρεχει απο το 2011. ειχα χρυσοψαρα αλλα τα εδωσα και πηρα 3 γκαπυ (μπηκαν πριν 2 εβδομαδες) . το φυτεψα προσφατα με φυτα. anubia , valliseria nana, java moss ενα πακετακι δεμενο σε ξυλο και καποια που δοκιμαστικα ειχα παρει απο το ικεα και φαινεται οτι επιασαν αλλα δεν ξωρω ονομασιες. απλα σκεφτομαι οτι στο καπακι του ενυδρειου υπαρχει, απο τοτε που το αγορασα μεταχειρισμενο το 2011 απο καποιο παιδι απο εδω- μια λαμπα Τ8 των 25W sylvania standard white. απο οσο διαβασει εδω θα χρειαστω και αλλη ετσι? ποια να παρω? αυτη που εχω χρειαζετε αλλαγη? στο καπακι υπαρχει η δυνατοτητα να μπει αλλη μια αλλα δεν πρεπει να εχει τα πλαινα που βιδωνει η λαμπα (ακροφυσια τα λετε?)και γενικα δεν ξερω πως να τα συνδεσω με τον διακοπτη που θα ανοιγω το φως. δεν βλαινει και το καπακι να το παω σε εναν ηλεκτρολογο. τι να κανω πελαγωσα. καποιος να μου απαντησει παρακαλω?

nazgul
12-09-13, 13:47
Για να βαλεις εξτρα λαμπα, χρειαζεσαι μερικα πραγματα.

Σιγουρα χρειαζεσαι:

-Στεγανα ακροφυσια, τα οποια ή πρεπει να τα φτιαξεις μονος σου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=11966), η να παρεις ετοιμα (βγαζει η arcadia ετοιμα, αλλα ειναι ακριβα).
-ballast αναλογα με τη λαμπα που θα βαλεις. Ειτε Τ5, ειτε Τ8 και ακριβως τα ιδια watts με αυτα της λαμπας.
-απλο ηλεκτρολογικο καλωδιο για τις συνδεσεις.

Η συνδεση παει ως εξης: πριζα - καλωδιο - ballast - καλωδιο - ακροφυσια.

Μπορει να φαινεται βουνο, αλλα δεν ειναι και ας μην εχεις καμια σχεση με ηλεκτρολογικα. Καλη θεληση χρειαζεται.

Για τις λαμπες, μια silvania grolux και μια daylight ειναι ωραιος συνδυασμος για φυτεμενο.

Υ.Γ. Το θεμα μεταφερεται στη σωστη κατηγορια (DIY).

delta66
12-09-13, 14:27
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49403
https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CF%8 3%CE%B9%CE%B1+aquatek.gr+site:www.aquatek.gr&client=firefox-a&hs=4im&rls=org.mozilla:el:official&biw=1540&bih=822
-------------------------
ή αν ξηλωσεις το καπακι και το κανεις ανοιχτο το ενυδρειο
http://www.petsupermarket.gr/3129/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/glo-t5-ho-linear-lighting-system-2x-39watts%E2%80%9A-%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%82:-91cm.html

lefki
12-09-13, 14:39
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας, εχω αρκετο διαβασμα. Πιστευω οτι θα το καταφερω, αν οχι θα επανελθω με αποριες.

delta66
12-09-13, 14:54
Για εξαρτηματα σε λογικες τιμες, στεγανα ακροφυσια, ηλκτρονικο μπαλαστ, λαμπες grolux T5 κλπ, δες εδω
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΖΩΝ ΚΕΝΝΕΝΤΥ 5 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΗΛ.210-5777249 FAX 210-5903555