Επιστροφή στο Forum : Ιχθυοσύνθεση
Έχω στην κατοχή μου ένα dyi ενυδρείο 140x40x40 με 1 χαρεμάκι Cichlasoma (Archocentrus) nigrofasciatum ( 3 θηλυκά ένα αρσενικό ) τι άλλο μπορώ να προσθέσω από ψαράκια; καμία ιδέα;;
ακομα δεν εχεις ξεχωρίσει καποιο ζευγος απο αυτα?...εγώ θα προτεινα (οπως γινετια συνηθως) να αφησεις να σχηματιστει ενα ζευγος,να ''στειλεις'' τα υπολοιπα θυληκα(χαρισμα ή πετ) και τοτε να βάλλεις α) -μιας και στο επιτρεπει το μηκος- ενα κοπαδι 20-25ατομων απο καποιο tetra
β)κανενα ancistrus ή corydoras
ή συνδοιαζεις τα παραπάνω....
πάντα σε λογικα πλαίσια ,και με τα ψαράκια που εχεις,να εισαι και κοντα στα βιοτοπικα επιπεδα...
Θα διαφωνήσω βιοτοπικά και από θέμα συμπεριφοράς. Μάλλον θα τα κρατούσα μόνα τους λόγω επιθετικότητας.
Στελιο μιλάμε για τα κλασσικα convict ή εγω καταλαβα λαθος κατι?
Θα κάνω τον διαιτητή με λίγα λόγια! :-[ :-[
Είναι ψαράκια που σε περιορίζουν από ότι κατάλαβα... θα καταλήξω με κανένα κοπαδάκι tetra τελικά σαν συγκάτοικους. 15-20 περίπου υπολογίζω. θα έχουμε απώλειες λέτε ή θα την βγάλουν καθαρή;
Τα ψαράκια ειναι αυτά :
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_Convict_Cichlid.jpg
Όταν θα αρχίσουν να ζευγαρώνουν δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα τους βγει, μια και είναι υπερπροστατευτικοί γονείς. Συν το ότι δε θα βρεις τέτρα Κεντρικής Αμερικής στην αγορά.
Όντως από μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα πουθενά...Αλλά περιορίζομαι από ότι διάβασα και στο είδος των φυτών που μπορώ να βάλω. σωστά;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.