PDA

Επιστροφή στο Forum : Προσαρμογή


Cristos
09-02-05, 08:15
Καλημέρα. Δυστυχώς έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες και το θηλυκό δεν λέει να ξεθαρρέψει. Από χθες έχω βάλει χώρισμα και έχω χωρίσει τον αρσενικό έτσι ώστε να μην την ενοχλεί. Δεν τρώει και δεν ξέρω τι να της κάνω. Οι μετρήσεις είναι οι εξής: ΡΗ: 7,5, ΝΟ2:0, ΝΗ3ΝΗ4: 0, GH: 6, KH: 5, NO3: 25. . Έχω ανεβασμένα τα νιτρικά για τον λόγο ότι ταίζω πολύ μπας και φάει κανά κομμάτι. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Το ενυδρείο της παρέχει κρυψώνες και δεν μπορώ να καταλάβω από τι στρεσάρεται. Έχει χάσει το χρώμα της και έχει σκουρύνει . Πρέπει οπωσδήποτε να φάει γιατί έχει αδυνατίσει. Η θερμοκρασία είναι στους 28.
Όλα τα υπόλοιπα ψάρια τα έχω βάλει αλλού και έχω αφήσει μόνο τον αρσενικό μαζί της μαζί με τους 2 ροδόστομους και τα 3 corydoras.

johnny98130
09-02-05, 08:24
Cristo τα λίτρα σου ειναι λίγα και ως εκ τουτου και οι δίσκοι σου ειναι λίγοι. Σημειώνω ότι η παρουσια ενός ζευγαριου στο ενυδρειο σου δεν σημαινει ότι δεν θα εχεις προβλήματα προσαρμογής και αυτό διότι:μπορεί να έχεις μη συμβατοτητα του συγκεκριμένου ζευγαριου, διαφορετικότητα στα μέγεθη τους κτλ. Η λύση ειναι μεγαλυτερο ενυδρειο και περισσότεροι δίσκοι.

Cristos
09-02-05, 09:25
Καλημέρα φίλε. Το μέγεθός τους είναι το ίδιο ( περίπου 10 εκατοστά ). Αυτό το ζευγάρι είναι μαζί 3 μήνες πριν το αγοράσω μόνο του στο ενυδρείο του μαγαζιού. Το να βάλω και άλλους δίσκους στο υπάρχον ενυδρείο δεν θα μου λύσει το πρόβλημα αφού πρέπει να πάρω μεγαλύτερο και δυστυχώς προς το παρών δεν γίνεται να κάνω κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να το κάνει να αισθανθεί καλύτερα? Παρατήρησα το αρσενικό μάλλον θέλει να ζευγαρώσει. Τώρα τα έχω χώρια αλλά το θηλυκό κάθεται ακίνητο κάτω από ένα φυτό και δεν κάνει τίποτα. Η τροφή πέφτει μπροστά από το στόμα της αλλά αυτή δεν την τρώει. Μπορεί να ταλαιπωρείται από κάποια παράσιτα ή κάποια ασθένεια?

red rubin
09-02-05, 11:03
Συγνωμη που ρωταω αλλα απο που τα εχεις παρει τα ψαρια?Απο Θεσσαλονικη και μηπως ειναι Red Spotted Leopard?

Cristos
09-02-05, 11:25
Τους έχω πάρει από Αθήνα από το Κωνσταντά στην Αθηνάς. Όταν τους πήρα ήταν σε καλή κατάσταση. Από τροφή δίνω της Τετρα και της Sera red discus. Πιο πολύ τρώνε την τροφή της Τετρα και ρίχνω κάθε εβδομάδα από δύο φορές κατεψυγμένη τροφή.