PDA

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση αναλογιας αρσενικων-θηλυκων


BLUE BIMPWE
08-02-05, 16:47
αλλα μια ερωτησουλα που εχω! εχω διαβασει πολλεσ φορες για αναλογια αρσενικων θηλυκων οπως επισης να αγοραζουμε μικρα σε ηλικια ψαρια και να τα μεγαλωνουμε εμεις.ωραια ως εδω.Αν λοιπον θελω να αγορασω 5 frontosa μωρα δεν ξερω το φυλλο τους αρα οταν μεγαλωσουνε μπορει πχ να ειναι 4 αρσενικα και 1 θηλυκο(παραδειγμα) οποτε τσαμπουκαδες κλπ.
ποια ειναι η λυση σε αυτο το προβλημα?

Tolis
08-02-05, 17:10
Τα μεγαλωνεις, δημιουργειται ζευγαρι (ή χαρεμι αναλογως του ειδους) και δινεις τα υπολοιπα.

stefanos.f
08-02-05, 23:13
Κατ αρχας πρεπει να εισαι φοβερα γκαντεμης για να σου κατσει τετοια αναλογια :D Εγω προτιμησα να παρω 7 ατομα προκειμενου να κρατησω εναν αρσενικο και να καταφερω να βγαλω τουλαχιστον 3 θηλυκαν (1αρσ. με 3-4 θηλ. θεωρειται ιδανικο γκρουπ) , τα υπολοιπα μετα θα φυγουνε.... Μονο που για να φτασεις σε αυτο το σημειο θα πρεπει να περιμενεις αρκετο καιρο (εκ πειρας πανω απο δυο χρονια) για να μπορεις να τα ξεχωρισεις με ασφαλεια :!: Και επειδη σε αυτο το διαστημα γινονται ψιλο μεγαλα γι αυτο και χρειαζονται τοσα πολλα λιτρα νερο οπως σου ξανα ειπα :wink:

Υ.Γ Τι θα κανεις τελικα με το ενυδρειο σου, θα προχωρησεις με αυτο που εχεις :?: Πριν ξεκινησεις αν θες ελα απο το σπιτι μου για να τα δεις απο κοντα, να καταλαβεις ποσο μεγαλα γινονται και ποσο χωρο χρειαζονται ακομη και τωρα και μετα συνεχιζεις :wink: Μιλα αν θες και με τον iliova που ειναι και εκεινος κατοχος του ιδιου ειδους και εχει ακομη πιο μεγαλα ατομα απο τα δικα μου :wink:

Υ.Γ 2 Οσο για τον τσαμπουκα που ρωτας, τα Cyph. frontosa γενικα δεν ειναι ιδιαιτερα επιθετικα και μεχρι να ερθει ο καιρος που θα κρατησεις μονο τον εναν αρσενικο και να δωσεις τον/τους υπολοιπους, λογικα δεν θα εχεις προβληματα... αρκει και παλι να υπαρχει χωρος :wink: