Επιστροφή στο Forum : πλανάρια
Υποθετικά Αλλά και πρακτικά
Έχω κάμποση moss και μου έχει γεμίσει πλανάρια από το ενυδρείο τον
Γαρίδων το διαπίστωσα από μια μικρή μεταφορά που έκανα σ ε άλλο γαριδαδικο
Αν έβαζα την moss μέσα στους ramirezi θα έτρωγαν τα πλαναρια?
Θα ήταν ? ωφέλιμο για τα ψάρια? Και στην τελική θα γλύτωνα την moss?
Δεν βαλεις καλυτερα καμια παγιδα και σε συνδυασμο με μερικες αλλαγες νερου με σκουπα βυθου, να τα ξεφορτωθεις? Ριξε μια ματια και εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69301).
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση απλά πριν προβώ σε χημικά για την moss μιας και είναι αρκετή και στο ενυδρείο που έβαλα λίγη μεταφέρθηκε 1 πλαναρι και αυτό έχει πεθάνει της πείνας έλεγα να δώσω στα ramirezi ένα έξτρα μεζεδάκι
Δε μιλησα για χημικα, μακρια απο αυτα. Για παγιδα με τροφη, ωστε να μπουν τα πλαναρια μεσα μιλησα, οπως και για απανωτες αλλαγες νερου με σκουπα βυθου. Τωρα αν δεις οτι τα τρωνε τα ramirezi, μια χαρα.
Τα πλανάρια που βλέπεις είναι σχεδόν σίγουρα ακίνδυνα και δεν έχεις πρόβλημα πέρα από το αισθητικό. Αν έχεις έναν μεγεθυντικό φακό προσπάθησε να δεις αν το κεφάλι είναι πεπλατυμένο. Αν όχι δεν είναι Πλανάρια.
Όπως και να έχει να ξέρεις πως εμφανίζονται κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα αφάγωτης τροφής και μάλιστα υψηλής περιέκτικότητας σε πρωτεΐνη. Συνήθως το θέμα υπάρχει με κατεψυγμένη καρδιά. Αν ελαχιστοποιήσεις την τροφή που ρίχνεις εξαφανίζονται. Έχω ακούσει πως τα σαλιγκάρια τα τρώνε. Μπορεί να θυμάμαι λάθος μια και η πληροφορία είναι θαμμένη βαθιά στου βρωμερό μυαλό μου.:smt047
σε μεγαλο αριθμο αν θυμαμαι καλα εχω διαβασει οτι μπορει να κανουν ζημια στο γονο της γαριδας.
καταρχην για τι ενυδρειο μιλαμε?!
η σκουπα ειναι μια καλη λυση.
παγιδες εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα..δε πιανεις τιποτα.
πρεπει να ελλατωσεις το ταισμα και να εισαι σιγουρος οτι μενει καθολου τροφη κατω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.