Επιστροφή στο Forum : Γνωμες για σωστο συνδιασμο ψαριων
giokarakannas
11-08-13, 16:03
παιδια καλο απογευμα.
Να σας παρουσιασω το ενυδρειο μου. 360 λιτρα,τρεχει εδω και 18 μηνες, εξωτερικο φιλτρο jbl cristalprofi 1500, λεπτη καφε αμμος, θερμοκρασια 28 βαθμοι, λαμπα εσπασε και θα αγορασω αλλη...
ποιοτητα νερου
ph 7,0
NO3 50 ΛΟΓΩ (ΚΑΚΩΣ) ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΤΡΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΦΥΤΩΝ
NO2 0
ΝΗ3 0
ΚΗ 3-4
GH 4
προσφατα εδωσα τα ψαρια που ειχα και θα αγορασω λαμπα και διαφορα ευκολα φυτα οπως κερατοφυλλο, ανουμπιες, εχινοδορο κτλ για να μηδενησουν τελειως τα νιτρικα αλατα. Επισης θα βαλω κανενα κορμο αλλα και πετρες απο παραλια αφου τις επεξεργαστω πρωτα (ξεπλυμα, βρασιμο) για να ειναι καταλληλες.
αφου γινει αυτο...
θελω να βαλω σταδιακα διαφορα ψαρια που μενουν μικρα μεχρι 5-10 cm, προτιμω κοπαδια...χωρις πολλες απαιτησεις.
μπορειται να με συμβουλεψετε τι συνδιασμους μπορω να βαλω?????
Κλεόβουλος
11-08-13, 16:26
Αυτή τη στιγμή έχεις ψάρια μέσα?
Οι μετρήσεις σου έγιναν πριν ή αφού έδωσες τα ψάρια?
Το νερό του δικτύου σου τι παραμέτρους έχει?
Επειδή υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές (και περισσότερες αν έχεις διάθεση να επεξεργαστείς το νερό σου) διάλεξε ένα κάποιο ψάρι που σ' αρέσει για να βασιστεί εκεί η όποια πρόταση ;)
giokarakannas
11-08-13, 18:36
εχω βγαλει τα ψαρια και τα εχω δωσει σε petshop. αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο υπαρχουν μονο 2 pleco ηλικιας 2 χρονων. οι μετρησεις εγιναν με τα ψαρια μεσα, να αναφερω και τα ψαρια, 2 clown knifefish, 1 pangasius hypophthalmus, 2 parrotfish και τα 2 pleco. Τωρα που τα εβγαλα σκεφτομαι να βαλω (ευκολα) αληθινα φυτα και πετρες απο παραλια και θελω ιδεες τι ψαρια να βαλω... προτιμω αυτα που ειναι πολλα μαζι κοπαδι... και να τα αντεχει και το φιλτρο μου (έξωτερικο jbl cristalprofi 1500)
Τους pleco δεν τους θεωρεις ψαρια και λες οτι εδωσες ολα τα ψαρια? Συγνωμη για την παρεμβαση, αλλα μου ακουστηκε "καπως".
giokarakannas
11-08-13, 19:29
Τους pleco δεν τους θεωρεις ψαρια και λες οτι εδωσες ολα τα ψαρια? Συγνωμη για την παρεμβαση, αλλα μου ακουστηκε "καπως".
ναι σωστα... μαλλον απο βιασυνη το παρελυψα.... ζητω συγγνωμη!
Για τα ψάρια που θα βάλεις θα πρέπει να μας πεις πρώτα τις συνθήκες θα τους προσφέρεις (μαλακό ή σκληρό νερό ) και δώσε μας και τις διαστάσεις του ενυδρείου, καλή συνέχεια:)
giokarakannas
11-08-13, 19:47
Για τα ψάρια που θα βάλεις θα πρέπει να μας πεις πρώτα τις συνθήκες θα τους προσφέρεις (μαλακό ή σκληρό νερό ) και δώσε μας και τις διαστάσεις του ενυδρείου, καλή συνέχεια:)
επειδη θα βαλω πετρες της θαλασσας μαλλον θα παω σε συνθηκες σκληρου νερου, το ενυδρειο ειναι 360 λιτρα.
-------------------------
επειδη θα βαλω πετρες της θαλασσας μαλλον θα παω σε συνθηκες σκληρου νερου, το ενυδρειο ειναι 360 λιτρα.
υποψη ομως μαζι με πολλες πετρες θα βαλω και αρκετα αληθινα φυτα σε διαστασεων ενυδρειου 150 μηκος επι 40 πλατος επι 60 υψος
giokarakannas
30-08-13, 15:43
Τις αλλαγες νερου τις κανω με το νερο της βρυσης χωρις να κανω Α/Ο και αφου θα εχει και μεσα το ενυδρειο πετρες απο θαλασσα τοτε το νερο θα ειναι σκληρο.
Το ενυδρειο μου ειναι 150 μηκος επι 40 πλατος επι 55 υψος, καθαρα λιτρα 300.
Απο και και περα τον αλλο μηνα θα βαλω τις λαμπες και τα φυτα και περιμενω τις δικες σας αποψεις για τι ψαρια να βαλω.
οι μετρησεις σου εμενα μου φαινονται καταλληλες για ψαρια μαλακου νερου.εβαζες ΑΟ και θες να σταματησεις να τη χρησιμοποιεις,η δεν ειχες αο και κατεβηκε τοσο η σκληροτητα με αλλο τροπο?
και μιας και το συζηταμε,με τι τεστ μετρας?
το οτι θα βαλεις πετρες απο παραλια δε σημαινει απαραιτητα οτι θα σκληρυνει το νερο.αν δεν ειναι ασβεστολιθικες δε θα σκληρυνει.
ετσι κιαλλιως,αφου εχεις τα πλεκο,(αν τα κρατησεις κιαυτα)μαλακο νερο θες και γι'αυτα,οπως εχεις τωρα.
αν βαλεις και καμια φωτο θα βοηθησει πολυ να ξερουμε για τι μιλαμε.
παντως εχεις παμπολες επιλογες για ψαρια.και σκληρου και μαλακου νερου.
giokarakannas
31-08-13, 10:55
Θα ξανακανω τις μετρησεις νερου να δω τι γινεται με την σκληροτητα του και θα τα ξαναπουμε.
-------------------------
Εχω κανει τις μετρησεις
PH 7
NO3 40 - 50
NO2 0
ΝΗ3 0
ΚΗ 8
GH 5
οκ,καμια σχεση αυτες με τις προηγουμενες.τα πλεκο καλυτερα να φυγουνε αν το σκληρυνεις κιαλλο το νερο.και τωρα δηλαδη δεν τους κανεις καλο.
για τα νιτρικα θαπρεπε ηδη ναχεις κανει αλλαγη να πεσουνε κατω απο 15.
giokarakannas
31-08-13, 13:36
θα φυγουν και τα pleco. τωρα για τα νιτρικα αναμενω τα φυτα να ερθουν για να τα φυτεψω και πιστευω θα πεσουν.
Δηλαδή δε θα κάνεις αλλαγή νερού περιμένοντας να έρθουν τα φυτά, να τα φυτέψεις, να προσαρμοστούν και να αρχίσουν να τραβάνε λίγα; Μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
Τα νιτρικα μειωνονται με τις αλλαγες νερου, οι οποιες σαν ρουτινα το καλυτερο ειναι να γινονται μια φορα την εβδομαδα. Και αυτο οχι σε εκτακτες περιπτωσεις, οπως τα 40-50 πιθανο και θανατηφορα σε μονιμη βαση νιτρικα σου.
Τα φυτα θα βοηθησουν απλα να παραμενουν σε χαμηλα και ασφαλη για τα ψαρια επιπεδα σε συνδυασμο με εβδομαδιαιες αλλαγες νερου, δεν θα αντικαταστησουν τις αλλαγες που πρεπει να κανεις.
Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου?
giokarakannas
31-08-13, 15:22
Τα νιτρικα μειωνονται με τις αλλαγες νερου, οι οποιες σαν ρουτινα το καλυτερο ειναι να γινονται μια φορα την εβδομαδα. Και αυτο οχι σε εκτακτες περιπτωσεις, οπως τα 40-50 πιθανο και θανατηφορα σε μονιμη βαση νιτρικα σου.
Τα φυτα θα βοηθησουν απλα να παραμενουν σε χαμηλα και ασφαλη για τα ψαρια επιπεδα σε συνδυασμο με εβδομαδιαιες αλλαγες νερου, δεν θα αντικαταστησουν τις αλλαγες που πρεπει να κανεις.
Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου?
Αλλαγες νερου 1 φορα την βδομαδα το 35 τις εκατο σε 300 καθαρα λιτρα.
Η ρουτινα μια χαρα ειναι. Πολυ ανεβασμενα νιτρικα εχεις, ομως. Μηπως παραταϊζεις?
Κανε μια καλη ακομα σημερα για να πεσουν.
+1
και μην αφηνεις τα νιτρικα να ανεβαινουνε τοσο πολυ,θαχουνε σοβαρα προβληματα τα ψαρια.
αν δεν φταινε οι αλλαγες σου,τοτε η ταιζεις υπερβολικα,ειτε εχεις βρωμα στο βυθο,ειτε θελει καθαρισμα το φιλτρο σου.
τι φιλτρο εχεις?
giokarakannas
02-09-13, 01:30
jbl crystalprofi 1500 εξωτερικο.
τα νιτρικα ειναι λογω της μεγαλης ιχθυοφορτωσης που ειχα. με 1-2 αλλαγες θα πεσουν πιστευω. αυτο που με παραξενευει ειναι το μαλακο νερο που εχει καθως οπως ειπα ερχεται κατευθειαν απο τη βρυση με συμπληρωμα αντιχλωριου..
Με τι τεστ μετρας? Υγρα ή στικς?
giokarakannas
02-09-13, 14:34
υγρα τεστ της sera
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.