PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναγνωριση ψαριου [Nanacara anomala]

gaia
07-02-05, 09:18
Γνωριζει κανεις αυτο το ψαρι ; το ειχαν με το ονομα Papiliochromis Ramirezi-Asia ;; πηρα ενα αρσενικο και δυο θηλυκα , στην φωτο ειναι πρωτο πλανο το αρσενικο και απο πισω οτι φαινεται απο το θηλυκο.

jpatou
07-02-05, 09:31
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σου είπαν.
Το papiliochromis ή αλλιώς Microgeophagus ramirezi είναι αυτό
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=421

Η φωτογραφία είναι πολύ σκοτεινή. Αν μπορούσες να βγάλεις κάποια καλύτερη τότε ίσως βγάζαμε κάποια άκρη.
Αν βλέπω καλά σε ουρά και πτερύγια το κίτρινο τότε το κόβω για acei.
Για την θυληκιά δεν θές να σου πω τι νομίζω πως είναι έτσι οπως την βλέπω επάνω στην κίνηση. Βγάλε κάποια καλύτερη φώτο μπας και βγάλουμε άκρη.

TAN
07-02-05, 14:15
Μια πιο καθαρη photo θα βοηθουσε..
Παντος δεν μου φενεται ουτε για acei.....

gaia
07-02-05, 16:19
Θα προσπαθησω για καλυτερη φωτο .I am in love μ'αυτα τα ψαρακια και όλως τυχαιως δυο ημερες πριν τα δω σχεδιαζα ενα ενυδρειο 80Χ45Χ45 για ζευγαρωμα dwarf κιχλιδων .

Obelix(Reifen)
07-02-05, 16:42
Nanacara anomala

Husky_Jim
07-02-05, 17:03
Ο Διονύσης έχει δίκιο.Και εμένα για νανάκαρα μου φένεται.
Εδώ και το λίνκ από το Fishbase:

http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.cfm?ID=11180&genusname=Nannacara&speciesname=anomala

:wink:

Obelix(Reifen)
07-02-05, 17:43
Το ότι έχω δίκιο δεν το συζητάμε :lol: :lol:
απλός να προσθέσω ότι τα ψαριά που σου δώσανε είναι σε πολύ καλή κατάσταση εμένα μου πείρε λίγο καιρό να δω αυτά τα χρώματα αν και έχουν τα δικά σου να πάρουν ακόμα λίγο .

Πιθανόν Nanacara anomala(red) :oops: :lol:

gaia
07-02-05, 18:34
Kαλυτερες φωτο

Giorgos
08-02-05, 02:01
100% Nanacara anomala και πολύ όμορφα.
Στην φωτογραφία 1.jpg στα αριστερά έχεις ένα θηλυκό Microgeophagus ramirezi.

halvas69
08-02-05, 06:23
Kαι μία φωτογραφία από Nannacara anomala, πειραγμένη μεν αλλά πολύ ωραία για desktop backround.

http://hem.bredband.net/b155331/american/nannacara_anomala_male.jpg

gaia
07-05-05, 20:18
Eδω και δυο εβδομαδες ειχαν χαθει και τα δυο θηλυκα , τελευταια εμφανιζονταν την ωρα του φαγητου και αμεσως ξαναχανονταν εχοντας χρωματισμο που φανερωνε οτι εχουν γεννησει.Πραγματι προχθες ειδα το ενα περιτριγυρισμενο απο καμια τριανταρια νεογνα μηκους 4χιλ.Τα εριξα Tetramine baby αλλα δεν ειδα να το τρωνε παρολο που δειχνουν καποιο ενδιαφερον παραμενοντας στην περιοχη που επεσε η τροφη .Σημερα τα ξαναειδα αλλα ηταν σχεδον τα μισα και λιγο αργοτερα ειδα και το αλλο με καμια εικοσαρια , εριξα και σ΄αυτα τροφη με τα ιδια αποτελεσματα .
Τι και πως να τα ταισω σ'ενα ενυδρειο 200λ οπου ειναι φυτεμενο και στο τελευταιο εκατοστο του; Συγκατοικοι ειναι cardinal,rodhostomus,ottos,corrys,ramirezi και γαριδες αμανο.

mikenuke
07-05-05, 21:26
Εγω λεω Γιωργο να τα σιφωναρεις σε ενα αλλο δοχειο μπας και ζησει κανενα γιατι αλλιως δεν προκειται να μεινει λεπι!.

Giorgos
08-05-05, 13:23
Γιώργο, θα ήταν καλύτερο αν έβαζες τα μωρά σε ένα μικρό ενυδρείο με νερό από το φυτεμένο 200άρι, ένα μικρό φιλτράκι χαμηλής παροχής, έναν θερμοστάτη και μερικά φυτά (προτίμησε να βάλεις και java moss). Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα ταϊζεις και γενικά να έχεις μια εικόνα για το πόσο καλά πάει η ανάπτυξή τους. Πολύ πιθανό να χάνεις τα μωρά επειδή δεν τρώνε όσο πρέπει ή/και από τα υπόλοιπα ψάρια που τα βλέπουν σαν τροφή.
Επίσης, ξεκίνα άμεσα να εκκολάπτεις Artemia salina που θα την εκτιμήσουν πολύ περισσότερο από την ξηρά τροφή. Μπορείς να δοκιμάσεις και Liquifry για ωοτόκα. Φρόντισε να τα ταϊζεις συχνά, 3-5 φορές την ημέρα.

gaia
08-05-05, 19:24
Ο.Κ :idea: