PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκέψη για αλλαγή σε θαλλασινό

George81
10-08-13, 23:35
Καλησπέρα σε όλους,

Διαβάζοντας όλα αυτά τα άρθρα και βλέποντας φωτογραφίες από θαλασσινά ενυδρεία σκέφτομαι τον Σεπτέμβρη να ψάξω μήπως γυρίσω και το δικό μου ( είναι γλυκού νερού τώρα ) σε θάλασσα light reef + fish. Κοιτάξτε πως έχει το θέμα.

Έχω στην κατοχή μου μια γυάλα 40x40x120 με εσωτερικό sump 3 χώρων, Θερμοστάτη 300W, αντλία στο sump 1150lt/hour και μια μικρή 150lt/hour. Καπάκι και υποδοχή για 2 λάμπες.

Τώρα οι ερωτήσεις:

1.Το εσωτερικό sump θα το χρειαστώ; θα πρέπει να γίνει κατασκευή για εξωτερικό; αν ναι ο μοναδικός χώρος κάτω από το ενυδρείο είναι σε διαστάσεις 20 cm ύψος 30 cm πλάτος και 100 cm μήκος. Ιδέες;

2. Skimmer. Σκέφτομαι για το Sera Protein Skimmer 400HO.

3. Κυκλοφορητής. Sicce Voyager 2. ( Ένας είναι καλά πιστεύω )

4. Αντίστροφη όσμωση. Aquili Reverse Osmosis Kit RO Classic ( Απαραίτητο;; )

5. Λάμπες θα δούμε στην πορεία.

Σε σχέση με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό τι άλλο ξέχασα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιώργος

nikolaosbouk
11-08-13, 08:46
Καλησπέρα σε όλους,

Διαβάζοντας όλα αυτά τα άρθρα και βλέποντας φωτογραφίες από θαλασσινά ενυδρεία σκέφτομαι τον Σεπτέμβρη να ψάξω μήπως γυρίσω και το δικό μου ( είναι γλυκού νερού τώρα ) σε θάλασσα light reef + fish. Κοιτάξτε πως έχει το θέμα.

Έχω στην κατοχή μου μια γυάλα 40x40x120 με εσωτερικό sump 3 χώρων, Θερμοστάτη 300W, αντλία στο sump 1150lt/hour και μια μικρή 150lt/hour. Καπάκι και υποδοχή για 2 λάμπες.

Τώρα οι ερωτήσεις:

1.Το εσωτερικό sump θα το χρειαστώ; θα πρέπει να γίνει κατασκευή για εξωτερικό; αν ναι ο μοναδικός χώρος κάτω από το ενυδρείο είναι σε διαστάσεις 20 cm ύψος 30 cm πλάτος και 100 cm μήκος. Ιδέες; Απο την στιγμη που εχεις και ειναι και 3 διαμερισματων μην το χαλας, ειναι μια χαρα:)

2. Skimmer. Σκέφτομαι για το Sera Protein Skimmer 400HO. Μια χαρα ειναι για τα λιτρα σου.(εχει και καλυτερα ομως)

3. Κυκλοφορητής. Sicce Voyager 2. ( Ένας είναι καλά πιστεύω ) επειδη εχεις μηκος κοιταξε να εχεις 2 κυκλοφορητες ωστε να καλυπτουν τα νεκρα σημεια.

4. Αντίστροφη όσμωση. Aquili Reverse Osmosis Kit RO Classic ( Απαραίτητο;; )
Για εμενα, ναι.
5. Λάμπες θα δούμε στην πορεία.

Σε σχέση με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό τι άλλο ξέχασα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιώργος

Καλος ορισες και καλη τυχη στα αλατια;)

George81
11-08-13, 10:32
Καλος ορισες και καλη τυχη στα αλατια;)

Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να βρω χρόνο και χρήμα για να βγει κάτι καλό και σωστό! :p:p